Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?quote:Op maandag 20 mei 2013 13:04 schreef minilot het volgende:
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had..
[ afbeelding ]
Oeh! Receptje?quote:Op maandag 20 mei 2013 14:43 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]
Rabarber plaatcake die staat af te koelen.
Lastig terug te halen, ik begon met een standaard witbrood-recept, maar gooide daar op het laatse moment nog melk, extra suiker en een eitje doorheen. Hier had ik een paar dagen eerder vlechtbroodjes van gemaakt, de maanzaadbollen waren van een restje van dat deeg.quote:Op maandag 20 mei 2013 13:46 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
quote:Op dinsdag 21 mei 2013 09:24 schreef Steven184 het volgende:
Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Die vegaballetjes lijken net echt vlees!quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!
[ afbeelding ]
Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill
Deze was van afgelopen weekendquote:
Ik vind spinazie echt in álle vormen lekker.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 21:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die vegaballetjes lijken net echt vlees!
Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame!
Oehhhh, recept van de balletjes??quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!
[ afbeelding ]
Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill
Ik zou het etenquote:Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond
.
[ afbeelding ]
Vanille-panna cotta met rabarberpuree.
[..]
Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond.
[ afbeelding ]
Vanille-panna cotta met rabarberpuree.
Simpel: rabarber wassen, in stukjes snijden (van ongeveer 2 cm), koken met een klein beetje water tot het als prut uit elkaar valt. Suiker naar smaak erbij, laten afkoelen en en dan de staafmixer erop. Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 01:01 schreef Reese het volgende:
[..]
Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader?
Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikte Daarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken!
Ah een bietje als kleurmaker, slim! Dank voor de tip!quote:Op vrijdag 31 mei 2013 01:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |