abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127676420


Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.

Naanbrood was wel lekker. :@
  dinsdag 11 juni 2013 @ 20:40:13 #52
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_127678045
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:01 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.

Naanbrood was wel lekker. :@
Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:24:17 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127680296
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
pi_127680970
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:40 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
Was wel lekker, maar was niet hoe ik hem verwacht had.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:24 schreef RobinOok het volgende:
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
Sorry, totale curry noob hier. "Murgh makhani (Indiase boterkip)"
Dit recept gebruikt: http://allrecipes.nl/rece(...)diase-boterkip-.aspx

Had meer zoiets willen hebben.
pi_127691641
Curry is lekker, vooral als het goed pittig is. :9
pi_127706904
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediënten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten

1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.

2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.

5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.

6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.

Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
pi_127708250
Om het af te maken kan je dit er ook bij doen:

Dhal (Rode Linzen)
Ingredienten
• 200 gram rode linzen (gedroogde)
• 4 cm verse gember, in kleine blokjes gehakt
• 1 ui, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1/2 tl kurkuma (haldi)
• 1/2 tl zout
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl korianderzaad of poeder
• 1/4 tl rode chilipoeder
• 1 liter water
• 3 el plantaardige olie (zonnebloem, arachide, geen olijf)
• optioneel: verse koriander, grofgehakt
• optioneel: voeg 2 wortels in blokjes toe voor een nog vollere smaak
Bereiding
1. Doe het water in een pan, voeg de linzen toe en breng aan de kook. Zet nu het vuur laag, voeg de kurkuma, zout en gember (en eventueel de wortel) toe, dek de pan af en laat 1 uur sudderen. De laatste 30 minuten roert u regelmatig even zodat de linzen niet aanbranden.
2. Verhit een koekepan met de olie. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur en voeg dan de komijnzaad, korianderzaad/poeder, en chilipoeder toe. Fruit nog 2 minuten.
3. Voeg het uien-specerijenmengsel bij de linzen en meng deze. Decoreer naar keuze met verse koriander

en naan brood natuurlijk
pi_127789277
Hmm, curry! :9 Vlug weer eens eentje maken.

Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:



..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn :Y)

Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 14-06-2013 14:10:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_127794931
Wow, Minilot, wat ziet dat er prachtig uit. ^O^
Is dat zo?
pi_127858154
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):

Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127861489
Sichuan :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 16 juni 2013 @ 16:36:02 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127864898
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?
Gewoon vakantie gehad. :-)
En dan ben ik al blij als ik toch af en toe een nieuwe post op mijn site af heb, maar geen tijd voor lekkere dingen. Of wacht, misschien toch een paar, van de vakantie. Even van mijn laptop ophalen...

quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 13:15 schreef Steven184 het volgende:
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):

[ afbeelding ]
Ah, Sichuan stijl, altijd goed. :-)
pi_127914435
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Hmm, curry! :9 Vlug weer eens eentje maken.

Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:

[ afbeelding ]

..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn :Y)

O+ Mooi!
  dinsdag 18 juni 2013 @ 08:50:16 #64
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_127935103
Rib roast, gegrilde groentes en gegrilde aardappelsalade

pi_127951451
Kleine pizzaatjes. O+

pi_127951633
Lekker :9
Ja doei.
pi_127998838


Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. :@
pi_128000089
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. :@
Ziet er wel heel lekker uit idd, ondanks dat het apart klinkt :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128001121
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. O+ Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.

Karnemelk ijs met karamelstukjes

pi_128001285
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:05 schreef Myraela het volgende:
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. O+ Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.

Karnemelk ijs met karamelstukjes

[ afbeelding ]
Het lijkt wel een lijk _O-
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128001472
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:09 schreef Soury het volgende:

[..]

Het lijkt wel een lijk _O-
Ik zie er een gezicht in. :')
pi_128002103
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:14 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zie er een gezicht in. :')
Heb je nog meer in de vriezer ;)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128004736
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)

[...]

Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
pi_128004907
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 21:14 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
Dahl een paar posts hierboven :)
pi_128083054
Zelfgemaakte bapao! Omnomnom :)

pi_128083305
Oeh, tof. 14.gif

Die moeten ook op mijn to-do lijstje.
pi_128083563
Wat gaaf, dat karnemelkijs! IJs maken zonder machine, altijd nogal een gedoe.. Hoe vaak heb je 't doorgeroerd Myraela?

n0a, wat zat er in je bapao's? (bapaï? :+ ) Heb je ook een foto van een doorsnede?
Let me see you stripped down to the bone
pi_128084703
Yep, maar hij is niet zo duidelijk:



Zit een mengsel van kippengehakt in (recept).
pi_128085485
O ja, ik had natuurlijk gewoon naar je site kunnen gaan! 8)7

Heb je ook wel 'ns bapao's gemaakt met speciaal bapaomeel? Ik tot nu toe alleen maar daarmee, maar ik zou wel eens willen weten of het echt een groot verschil is met bapao's van gewone bloem..
Let me see you stripped down to the bone
pi_128089067
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 15:48 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf, dat karnemelkijs! IJs maken zonder machine, altijd nogal een gedoe.. Hoe vaak heb je 't doorgeroerd Myraela?
Het heeft zo'n 8 uur in de vriezer gestaan en om de 20-30 minuutjes even doorgeroerd. In het begin voelde dat best nutteloos, maar ik was bang dag het anders helemaal vast zou gaan zitten. :')

Een dag later was het overigens veel beter, met een vork het ijs losgemaakt en toen had het een echte sorbet structuur.
pi_128089929
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
O ja, ik had natuurlijk gewoon naar je site kunnen gaan! 8)7

Heb je ook wel 'ns bapao's gemaakt met speciaal bapaomeel? Ik tot nu toe alleen maar daarmee, maar ik zou wel eens willen weten of het echt een groot verschil is met bapao's van gewone bloem..
Nee, dit is de tweede keer ooit dat ik het maakte. Vond het prima met gewoon meel, dus zou er niet speciaal voor naar de toko gaan. Maar als je er toch bent voor iets anders :).
pi_128144681
Ok, foto nog niet zo fantastisch :P



Pita met gesmolten kaas, wat ketchup en gekruide kipworstjes in plakjes
  zondag 23 juni 2013 @ 13:33:32 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128147147
Moet dat er niet in in plaats van op? :P ;)
  zondag 23 juni 2013 @ 13:34:06 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128147173

Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
pi_128150921
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:33 schreef RobinOok het volgende:
Moet dat er niet in in plaats van op? :P ;)
:P
eigenlijk wilde ik deze gebruiken maar kon het niet in de supermarkten vinden
http://mylittlecityfoodga(...)11/09/flat-bread.jpg
  zondag 23 juni 2013 @ 15:06:07 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128151319
Ahaa! Ook niet bij de Indiase spullen? Of de Zuid-Amerikaanse?
Ach wat, pita zal vast ook lekker geweest zijn. :)
pi_128151744

Homemade sushi! Niet perfect, wel erg lekker. Vulling is komkommer, komkommer-wortel en avocado-tuinkers-wasabi mayonaise. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-06-2013 15:14:18 ]
pi_128152201
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
Ziet er wel lekker uit. :9

quote:
7s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:14 schreef msacras het volgende:
[ afbeelding ]
Homemade sushi! Niet perfect, wel erg lekker. Vulling is komkommer, komkommer-wortel en avocado-tuinkers-wasabi mayonaise. :)
Ik lust geen sushi, maar het ziet er altijd zo leuk uit. O+

Ik had een pita met groenteballetjes van mais gemaakt, met guacamole en knoflooksaus. Die balletjes waren een eigen probeersel, nog niet perfect, maar was blij dat het toch nog een beetje lukte. :')

pi_128157933
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
Hier heb ik al dagen trek in. Morgen gaat het ervan komen. Ik gebruik ook altijd wat balsamico, vind ik zo lekker!
Is dat zo?
pi_128158681
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
:9 :9 heerlijk. Heb hier een basilicumplant in de vensterbank die totaal de pot uit groeit, goed idee om dit van de week eens te maken met een shitload aan blaadjes O+
Ik gooi het nu ongeveer overal in waarbij ik ook maar het vermoeden heb dat het lekker kan zijn :')
  zondag 23 juni 2013 @ 18:48:26 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128159137
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:34 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ik gooi het nu ongeveer overal in waarbij ik ook maar het vermoeden heb dat het lekker kan zijn :')
Ik dus ook. :)
Van de winter was het een tijdje te koud in de vensterbank, dan verlepte de basilicum binnen 2 dagen, maar nu vind ie het weer fijn bij mij. Groeit als kool.
pi_128159169
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dus ook. :)
Van de winter was het een tijdje te koud in de vensterbank, dan verlepte de basilicum binnen 2 dagen, maar nu vind ie het weer fijn bij mij. Groeit als kool.
Same here. Hij is nu echt enorm aan het worden O+
pi_128159288
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:06 schreef RobinOok het volgende:
Ahaa! Ook niet bij de Indiase spullen? Of de Zuid-Amerikaanse?
Ach wat, pita zal vast ook lekker geweest zijn. :)
Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XL :')
pi_128159383
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:52 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XL :')
Gewoon zelf maken joh :Y Had ze laatst gemaakt met gewoon zelfrijzend en yoghurt. Heerlijk zachte broden met een subtiele smaak ^O^ En mega makkelijk. Gewoon yoghurt toevoegen tot het een deegje is. Rusten, rollen en in de pan even gaar bakken :)
pi_128160774
Aziatische mango-kip salade :9



Recept op mijn blog :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Selestha op 23-06-2013 19:48:39 ]
pi_128161470
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
Ik vind dat ook lekker :9
pi_128174117
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:55 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Gewoon zelf maken joh :Y Had ze laatst gemaakt met gewoon zelfrijzend en yoghurt. Heerlijk zachte broden met een subtiele smaak ^O^ En mega makkelijk. Gewoon yoghurt toevoegen tot het een deegje is. Rusten, rollen en in de pan even gaar bakken :)
Is het dit recept? http://jamieshomecookings(...)itle=easy-flatbreads
pi_128199085
quote:
^O^ that's it :Y Echt een gevalletje 'easy piecy, lemon squeezy' ;)
pi_128204496
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!

Let me see you stripped down to the bone
pi_128209648
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')