Tering je was nog eerder dan dit topicquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
Maar da's toch gewoon al te laat? Dan is het al grijs en veerkrachtig.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:10 schreef D. het volgende:
[..]
Het vocht komt vrij bij het bakken, ik schep dat vocht altijd weg
Het gaat er mij meer om net die tijd dat ze er niet is om te koken.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:
[..]
Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner
![]()
gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
Nergens last vanquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Disana het volgende:
[..]
Maar da's toch gewoon al te laat? Dan is het al grijs en veerkrachtig.
5quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:
[..]
Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner
![]()
gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
Ja is viesquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:15 schreef D. het volgende:
[..]
Nergens last van
Het vocht is vies, het gehakt wordt niet vies van het vocht, imho
Wij hebben altijd runder, maar het verschilt erg per winkelquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja is viesMaar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentjequote:Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Laysa het volgende:
[..]
5![]()
nee joh...piepers, vlees en groente dan is ie al helemaal gelukkig
Niet in mijn keukentje gekkiequote:Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef Toverheks het volgende:
[..]
ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentjezeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
Hier ook, altijd runder. Van half om half en varkensgehakt krijg ik de vliegende tering aan maagzuur.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef D. het volgende:
[..]
Wij hebben altijd runder, maar het verschilt erg per winkel
Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja is viesMaar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
Omdat die smaak van bloed enorm goor is. Dat proefde ik voorheen nooit omdat ik het nooit spoelde. Maar sinds ik gehakt spoel / was, proef ik het verschil meteen. Ik ben het eens vergeten, maar heb het toen niet gegeten, smaakte me echt niet.quote:
het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goedquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Juud79 het volgende:
[..]
Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.
Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
nou hij neemt zijn slaapzak plus kussen maar hier mee naar toe, en ik kook wel, en doe voor jou alles in een plastic bakje. een magnetron hebben ze op elke afdelingquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:19 schreef Laysa het volgende:
[..]
Niet in mijn keukentje gekkie....en ik beloof je dat ik dan geen lol heb als ik weg ben
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Toverheks het volgende:
[..]
nou hij neemt zijn slaapzak plus kussen maar hier mee naar toe, en ik kook wel, en doe voor jou alles in een plastic bakje. een magnetron hebben ze op elke afdeling
Ja dat is waar. Wij hebben geen slager meer in de buurt maar de rundergehakt van de Jumbo is gelukkig prima. Daar komt trouwens bijna geen vet uit dus afgieten hoeft ook niet.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Juud79 het volgende:
[..]
Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.
Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef Toverheks het volgende:
[..]
ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentjezeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Laysa het volgende:
[..]
het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goed
Ja das zeker lekker en dan hoef je dus ook geen extra boter of olie in de pan...doe ik ook nooit bij gehakt en de laaste tijd doe ik weer veel in de grilpanquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:21 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja dat is waar. Wij hebben geen slager meer in de buurt maar de rundergehakt van de Jumbo is gelukkig prima. Daar komt trouwens bijna geen vet uit dus afgieten hoeft ook niet.
Oww, vet... vet van spekjes... dat is dan wel weer stiekem lekker.
Klopt en AH gehakt vaak minder. Wij eten voornamelijk runder, en heel soms haal ik half om half, das zachter van structuur en lekker om gehaktballen van te maken of door de pastasaus te doen, maar minder goed om te eten, dus niet vaak. Extra mager haal ik ook wel bij de AH, das dan wel ok en handig een verpakking van 250 gramquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Laysa het volgende:
[..]
het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goed
Doen!! De eerste keer proefde ik het verschil niet, maar als je het een paar keer doet dan wil je echt geen gehakt meer zonder het te spoelen.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:01 schreef Juud79 het volgende:
Ik kom er even bij, ik ben toch wel erg van t koken enz, maar gehakt wassen, ik wist niet dat het überhaupt mogelijk is.
Ik ben dan wel zo dat ik dat eens ga proberen.
Nee, want dat water laat je goed uitdruppen voor je het in de pan doet.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:02 schreef Disana het volgende:
Maar wordt gehakt doordrenkt van water niet enorm 'rubberig' als je het bakt? Net zoals goedkoop gehakt zeg maar?
Doen wij ook nooit, braadproduct erbij.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:23 schreef Laysa het volgende:
[..]
Ja das zeker lekker en dan hoef je dus ook geen extra boter of olie in de pan...doe ik ook nooit bij gehakt en de laaste tijd doe ik weer veel in de grilpan
Wij ook, AH eigen merk vloeibaar, ik heb het liefst Ariel, maar ben nogal krenterig, dus dat vind ik belachelijk duur, ik koop soms wel zo'n mega fles, in de aanbieding voor heul weinig. Lidl wist ik, maar die vind ik niet lekker ruiken.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:22 schreef Toverheks het volgende:
[..]
lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:04 schreef Deisyy het volgende:
[..]
ik zit het toch maar eens op te zoeken dat gehakt wassen en er zijn meer mensen die het doen, niet veel, maar Marrije is niet de enige.
Het water wat in het gehakt komt te zitten schijnt te verdampen bij het bereiden.
Anders vlees wordt wel weer vaker gewassen dan gehakt.
Ik had er nog nooit van gehoord
Ben in mijn uppie maar invriezen gaat primaquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:26 schreef Toverheks het volgende:Soury en Noek ook bedankt voor recept, ziet er makelijk uit dus ik kan het ook maken.
ga het van het weekend maar doen staat bij mijn favo nu opgeslagen
Als ik gehakt ga wassen mogen ze me opsluitenquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:27 schreef Marrije het volgende:
[..]
Jij dacht Marrije is goed gek!
![]()
Ik ben zeker niet de enige.
Maar voor degene die het wil doen: wel meteen je zeef wassen erna, anders krijg je het moeilijk schoon.
En ik doe dat dus ook nooit met half om half gehakt, alleen met runder (voorheen) maar de laatste tijd dus kalfs (want dat spoelt aanzienlijk sneller schoon, ik zou bijna zeggen: significant verschil!).
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:
[..]
gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
ik vind de wasmiddel van AH echt lekker ruiken, want al ligt het 4 weken in de kast het ruikt nog lekker fris.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:27 schreef Juud79 het volgende:
[..]
Wij ook, AH eigen merk vloeibaar, ik heb het liefst Ariel, maar ben nogal krenterig, dus dat vind ik belachelijk duur, ik koop soms wel zo'n mega fles, in de aanbieding voor heul weinig. Lidl wist ik, maar die vind ik niet lekker ruiken.
Ik denk dat Tom echt heel hard gaat lachen als hij dat zou zien. Zo van, wat ben jij aan het doen?quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:24 schreef Marrije het volgende:
[..]
Doen!! De eerste keer proefde ik het verschil niet, maar als je het een paar keer doet dan wil je echt geen gehakt meer zonder het te spoelen.
[..]
Nee, want dat water laat je goed uitdruppen voor je het in de pan doet.
ja hoor Marrije, als jij je gehakt wil wassen gewoon doen hoor, had er alleen nooit van gehoord, mijn oudste wast ook altijd haar vlees, runderlappen, kip en zo maar gehakt nee nooit van gehoord.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Marrije het volgende:
[..]
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
Dat vleeswassen is onder de kraan he, daar heb je geen wasmiddel bij nodigquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:22 schreef Toverheks het volgende:
[..]
lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
Hop bavaria jurk aan en achter het gaasquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Juud79 het volgende:
[..]
Ik denk dat Tom echt heel hard gaat lachen als hij dat zou zien. Zo van, wat ben jij aan het doen?
Meen je dat nou echt ??? Ik verbaas me nergens meer overquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:32 schreef D. het volgende:
[..]
Dat vleeswassen is onder de kraan he, daar heb je geen wasmiddel bij nodig
Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staatquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:34 schreef Soury het volgende:
[..]
Meen je dat nou echt ??? Ik verbaas me nergens meer over
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:37 schreef D. het volgende:
[..]
Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staat
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt
Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders
Toevoegen aan Mijn
Boodschappenlijst
Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:
Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)
De hamburgers bakken:
Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.
De hamburgers serveren:
Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.
Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.![]()
Toch begrijp ik dat niet helemaal. Eet je dan geen ander vlees. Gehakt is namelijk gewoon vermalen vlees, daar zit dus niet meer bloed in dan in een lapje vlees.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Marrije het volgende:
[..]
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |