abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82903376
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt


Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders

Toevoegen aan Mijn

Boodschappenlijst

Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:

Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)


De hamburgers bakken:

Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.


De hamburgers serveren:

Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.

Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Soury op 16-06-2010 21:23:45 ]
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:13:02 #2
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903384
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_82903423
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
Tering je was nog eerder dan dit topic
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_82903446
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:14:24 #5
137949 Disana
pi_82903453
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:10 schreef D. het volgende:

[..]

Het vocht komt vrij bij het bakken, ik schep dat vocht altijd weg
Maar da's toch gewoon al te laat? Dan is het al grijs en veerkrachtig.
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:14:29 #6
18653 crew  D.
pi_82903462
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:11 schreef Laysa het volgende:

[..]

Kom je gezellig hier badderen?
quote:
in de RLs that is
ow

  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:15:24 #7
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903511
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:

[..]

Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
Het gaat er mij meer om net die tijd dat ze er niet is om te koken.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:15:31 #8
18653 crew  D.
pi_82903519
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Disana het volgende:

[..]

Maar da's toch gewoon al te laat? Dan is het al grijs en veerkrachtig.
Nergens last van

Het vocht is vies, het gehakt wordt niet vies van het vocht, imho
pi_82903527
gehakt wassen
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_82903560
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:

[..]

Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
5
nee joh...piepers, vlees en groente dan is ie al helemaal gelukkig
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:16:30 #11
137949 Disana
pi_82903571
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:15 schreef D. het volgende:

[..]

Nergens last van

Het vocht is vies, het gehakt wordt niet vies van het vocht, imho
Ja is vies Maar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:16:42 #12
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903576
Beetje Nederlands gehakt bevat genoeg water om een badkuip te vullen!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_82903619
Ik eet nooit varkensgehakt...vind ik gewoon niet zo lekker
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:18:12 #14
18653 crew  D.
pi_82903664
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja is vies Maar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
Wij hebben altijd runder, maar het verschilt erg per winkel
pi_82903666
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Laysa het volgende:

[..]

5
nee joh...piepers, vlees en groente dan is ie al helemaal gelukkig
ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentje zeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82903720
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef Toverheks het volgende:

[..]

ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentje zeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
Niet in mijn keukentje gekkie ....en ik beloof je dat ik dan geen lol heb als ik weg ben
pi_82903743
heb altijd rundergehakt, en heel af en toe van de slager jordaans gehakt, van varkensgehakt krijg je pukkeltjes
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:19:41 #18
137949 Disana
pi_82903758
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef D. het volgende:

[..]

Wij hebben altijd runder, maar het verschilt erg per winkel
Hier ook, altijd runder. Van half om half en varkensgehakt krijg ik de vliegende tering aan maagzuur.
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:20:02 #19
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_82903781
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja is vies Maar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.

Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:20:30 #20
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_82903807
Ja, woensdag gehaktdag!
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:00 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Maar waarom dan?
Omdat die smaak van bloed enorm goor is. Dat proefde ik voorheen nooit omdat ik het nooit spoelde. Maar sinds ik gehakt spoel / was, proef ik het verschil meteen. Ik ben het eens vergeten, maar heb het toen niet gegeten, smaakte me echt niet.
pi_82903818
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Juud79 het volgende:

[..]

Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.

Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goed
pi_82903830
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:19 schreef Laysa het volgende:

[..]

Niet in mijn keukentje gekkie ....en ik beloof je dat ik dan geen lol heb als ik weg ben
nou hij neemt zijn slaapzak plus kussen maar hier mee naar toe, en ik kook wel, en doe voor jou alles in een plastic bakje. een magnetron hebben ze op elke afdeling
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82903869
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Toverheks het volgende:

[..]

nou hij neemt zijn slaapzak plus kussen maar hier mee naar toe, en ik kook wel, en doe voor jou alles in een plastic bakje. een magnetron hebben ze op elke afdeling
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:21:42 #24
137949 Disana
pi_82903881
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Juud79 het volgende:

[..]

Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.

Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
Ja dat is waar. Wij hebben geen slager meer in de buurt maar de rundergehakt van de Jumbo is gelukkig prima. Daar komt trouwens bijna geen vet uit dus afgieten hoeft ook niet.

Oww, vet... vet van spekjes... dat is dan wel weer stiekem lekker.
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:22:19 #25
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903918
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef Toverheks het volgende:

[..]

ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentje zeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
Nee, in je Adamse keukentje joh!
Ik mag daar eventjes op een poosje op visite en dit keer zelfs zonder tussenkomst van de rechter
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_82903937
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Laysa het volgende:

[..]

het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goed
lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82903963
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:21 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja dat is waar. Wij hebben geen slager meer in de buurt maar de rundergehakt van de Jumbo is gelukkig prima. Daar komt trouwens bijna geen vet uit dus afgieten hoeft ook niet.

Oww, vet... vet van spekjes... dat is dan wel weer stiekem lekker.
Ja das zeker lekker en dan hoef je dus ook geen extra boter of olie in de pan...doe ik ook nooit bij gehakt en de laaste tijd doe ik weer veel in de grilpan
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:23:27 #28
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903982
Vroeger haalde ik alles bij de AH (XL) maar dat vlees van de LIDL is een stuk beter!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:23:53 #29
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_82904012
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Laysa het volgende:

[..]

het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goed
Klopt en AH gehakt vaak minder. Wij eten voornamelijk runder, en heel soms haal ik half om half, das zachter van structuur en lekker om gehaktballen van te maken of door de pastasaus te doen, maar minder goed om te eten, dus niet vaak. Extra mager haal ik ook wel bij de AH, das dan wel ok en handig een verpakking van 250 gram
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:24:33 #30
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_82904056
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:01 schreef Juud79 het volgende:
Ik kom er even bij, ik ben toch wel erg van t koken enz, maar gehakt wassen, ik wist niet dat het überhaupt mogelijk is.

Ik ben dan wel zo dat ik dat eens ga proberen.
Doen!! De eerste keer proefde ik het verschil niet, maar als je het een paar keer doet dan wil je echt geen gehakt meer zonder het te spoelen.
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:02 schreef Disana het volgende:
Maar wordt gehakt doordrenkt van water niet enorm 'rubberig' als je het bakt? Net zoals goedkoop gehakt zeg maar?
Nee, want dat water laat je goed uitdruppen voor je het in de pan doet.
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:24:53 #31
137949 Disana
pi_82904086
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:23 schreef Laysa het volgende:

[..]

Ja das zeker lekker en dan hoef je dus ook geen extra boter of olie in de pan...doe ik ook nooit bij gehakt en de laaste tijd doe ik weer veel in de grilpan
Doen wij ook nooit, braadproduct erbij.

Het is een omweg, maar het is nu dus wel jullie schuld dat ik ineens aan echte Engelse bacon moet denken en nu al weet dat ik die weer eens uit de Jumbo mee ga nemen morgen.
pi_82904157
Soury en Noek ook bedankt voor recept, ziet er makelijk uit dus ik kan het ook maken.
ga het van het weekend maar doen staat bij mijn favo nu opgeslagen
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82904160
Stelletje neusels de op is top
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:27:20 #34
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_82904211
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:22 schreef Toverheks het volgende:

[..]

lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
Wij ook, AH eigen merk vloeibaar, ik heb het liefst Ariel, maar ben nogal krenterig, dus dat vind ik belachelijk duur, ik koop soms wel zo'n mega fles, in de aanbieding voor heul weinig. Lidl wist ik, maar die vind ik niet lekker ruiken.
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:27:24 #35
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_82904214
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:04 schreef Deisyy het volgende:

[..]

ik zit het toch maar eens op te zoeken dat gehakt wassen en er zijn meer mensen die het doen, niet veel, maar Marrije is niet de enige.

Het water wat in het gehakt komt te zitten schijnt te verdampen bij het bereiden.

Anders vlees wordt wel weer vaker gewassen dan gehakt.

Ik had er nog nooit van gehoord
Jij dacht Marrije is goed gek!
Ik ben zeker niet de enige.

Maar voor degene die het wil doen: wel meteen je zeef wassen erna, anders krijg je het moeilijk schoon.
En ik doe dat dus ook nooit met half om half gehakt, alleen met runder (voorheen) maar de laatste tijd dus kalfs (want dat spoelt aanzienlijk sneller schoon, ik zou bijna zeggen: significant verschil!).
pi_82904217
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:26 schreef Toverheks het volgende:
Soury en Noek ook bedankt voor recept, ziet er makelijk uit dus ik kan het ook maken.
ga het van het weekend maar doen staat bij mijn favo nu opgeslagen
Ben in mijn uppie maar invriezen gaat prima
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_82904269
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:27 schreef Marrije het volgende:

[..]

Jij dacht Marrije is goed gek!
Ik ben zeker niet de enige.

Maar voor degene die het wil doen: wel meteen je zeef wassen erna, anders krijg je het moeilijk schoon.
En ik doe dat dus ook nooit met half om half gehakt, alleen met runder (voorheen) maar de laatste tijd dus kalfs (want dat spoelt aanzienlijk sneller schoon, ik zou bijna zeggen: significant verschil!).
Als ik gehakt ga wassen mogen ze me opsluiten
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_82904284
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:26 schreef Soury het volgende:
Stelletje neusels de op is top
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:29:23 #39
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_82904321
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:

[..]

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
pi_82904330
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:27 schreef Juud79 het volgende:

[..]

Wij ook, AH eigen merk vloeibaar, ik heb het liefst Ariel, maar ben nogal krenterig, dus dat vind ik belachelijk duur, ik koop soms wel zo'n mega fles, in de aanbieding voor heul weinig. Lidl wist ik, maar die vind ik niet lekker ruiken.
ik vind de wasmiddel van AH echt lekker ruiken, want al ligt het 4 weken in de kast het ruikt nog lekker fris.

hahahah lijkt nu echt wel een huishoudbeurstopic hier, recepten en wasmiddelen

ja Soury ik ga het maken
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:29:53 #41
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_82904351
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:24 schreef Marrije het volgende:

[..]

Doen!! De eerste keer proefde ik het verschil niet, maar als je het een paar keer doet dan wil je echt geen gehakt meer zonder het te spoelen.
[..]

Nee, want dat water laat je goed uitdruppen voor je het in de pan doet.
Ik denk dat Tom echt heel hard gaat lachen als hij dat zou zien. Zo van, wat ben jij aan het doen?
pi_82904408
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Marrije het volgende:

[..]

Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
ja hoor Marrije, als jij je gehakt wil wassen gewoon doen hoor, had er alleen nooit van gehoord, mijn oudste wast ook altijd haar vlees, runderlappen, kip en zo maar gehakt nee nooit van gehoord.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82904412
Rundergehakt van SdB geeft ook redelijk wat vocht af. Dat giet je weg en klaar is Cornelis. Ik ga geen gehakt wassen, mij teveel gedoe.
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:32:39 #44
18653 crew  D.
pi_82904500
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:22 schreef Toverheks het volgende:

[..]

lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
Dat vleeswassen is onder de kraan he, daar heb je geen wasmiddel bij nodig
pi_82904558
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Juud79 het volgende:

[..]

Ik denk dat Tom echt heel hard gaat lachen als hij dat zou zien. Zo van, wat ben jij aan het doen?
Hop bavaria jurk aan en achter het gaas
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_82904617
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:32 schreef D. het volgende:

[..]

Dat vleeswassen is onder de kraan he, daar heb je geen wasmiddel bij nodig
Meen je dat nou echt ??? Ik verbaas me nergens meer over
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:37:46 #47
18653 crew  D.
pi_82904791
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:34 schreef Soury het volgende:

[..]

Meen je dat nou echt ??? Ik verbaas me nergens meer over
Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staat
pi_82904821
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:37 schreef D. het volgende:

[..]

Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staat
pi_82904915
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt


Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders

Toevoegen aan Mijn

Boodschappenlijst

Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:

Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)


De hamburgers bakken:

Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.


De hamburgers serveren:

Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.

Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.


nu mag het , kelere lijkt me lekker ...
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:40:09 #50
137949 Disana
pi_82904949
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Marrije het volgende:

[..]

Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
Toch begrijp ik dat niet helemaal. Eet je dan geen ander vlees. Gehakt is namelijk gewoon vermalen vlees, daar zit dus niet meer bloed in dan in een lapje vlees.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')