Doen wij ook nooit, braadproduct erbij.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:23 schreef Laysa het volgende:
[..]
Ja das zeker lekker en dan hoef je dus ook geen extra boter of olie in de pan...doe ik ook nooit bij gehakt en de laaste tijd doe ik weer veel in de grilpan
Wij ook, AH eigen merk vloeibaar, ik heb het liefst Ariel, maar ben nogal krenterig, dus dat vind ik belachelijk duur, ik koop soms wel zo'n mega fles, in de aanbieding voor heul weinig. Lidl wist ik, maar die vind ik niet lekker ruiken.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:22 schreef Toverheks het volgende:
[..]
lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:04 schreef Deisyy het volgende:
[..]
ik zit het toch maar eens op te zoeken dat gehakt wassen en er zijn meer mensen die het doen, niet veel, maar Marrije is niet de enige.
Het water wat in het gehakt komt te zitten schijnt te verdampen bij het bereiden.
Anders vlees wordt wel weer vaker gewassen dan gehakt.
Ik had er nog nooit van gehoord
Ben in mijn uppie maar invriezen gaat primaquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:26 schreef Toverheks het volgende:Soury en Noek ook bedankt voor recept, ziet er makelijk uit dus ik kan het ook maken.
ga het van het weekend maar doen staat bij mijn favo nu opgeslagen
Als ik gehakt ga wassen mogen ze me opsluitenquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:27 schreef Marrije het volgende:
[..]
Jij dacht Marrije is goed gek!
![]()
Ik ben zeker niet de enige.
Maar voor degene die het wil doen: wel meteen je zeef wassen erna, anders krijg je het moeilijk schoon.
En ik doe dat dus ook nooit met half om half gehakt, alleen met runder (voorheen) maar de laatste tijd dus kalfs (want dat spoelt aanzienlijk sneller schoon, ik zou bijna zeggen: significant verschil!).
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:
[..]
gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
ik vind de wasmiddel van AH echt lekker ruiken, want al ligt het 4 weken in de kast het ruikt nog lekker fris.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:27 schreef Juud79 het volgende:
[..]
Wij ook, AH eigen merk vloeibaar, ik heb het liefst Ariel, maar ben nogal krenterig, dus dat vind ik belachelijk duur, ik koop soms wel zo'n mega fles, in de aanbieding voor heul weinig. Lidl wist ik, maar die vind ik niet lekker ruiken.
Ik denk dat Tom echt heel hard gaat lachen als hij dat zou zien. Zo van, wat ben jij aan het doen?quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:24 schreef Marrije het volgende:
[..]
Doen!! De eerste keer proefde ik het verschil niet, maar als je het een paar keer doet dan wil je echt geen gehakt meer zonder het te spoelen.
[..]
Nee, want dat water laat je goed uitdruppen voor je het in de pan doet.
ja hoor Marrije, als jij je gehakt wil wassen gewoon doen hoor, had er alleen nooit van gehoord, mijn oudste wast ook altijd haar vlees, runderlappen, kip en zo maar gehakt nee nooit van gehoord.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Marrije het volgende:
[..]
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
Dat vleeswassen is onder de kraan he, daar heb je geen wasmiddel bij nodigquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:22 schreef Toverheks het volgende:
[..]
lidl gehakt is het beste gehakt kwam uit de consumentenbond, net zoals het lidl wasmiddel die hele goedkopen, was ook de beste.
ik zweer tegenwoordig bij de AH wasmiddel eigen merk, omdat het zo lekker ruikt.
Hop bavaria jurk aan en achter het gaasquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Juud79 het volgende:
[..]
Ik denk dat Tom echt heel hard gaat lachen als hij dat zou zien. Zo van, wat ben jij aan het doen?
Meen je dat nou echt ??? Ik verbaas me nergens meer overquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:32 schreef D. het volgende:
[..]
Dat vleeswassen is onder de kraan he, daar heb je geen wasmiddel bij nodig
Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staatquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:34 schreef Soury het volgende:
[..]
Meen je dat nou echt ??? Ik verbaas me nergens meer over
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:37 schreef D. het volgende:
[..]
Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staat
quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:12 schreef Soury het volgende:
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt
Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders
Toevoegen aan Mijn
Boodschappenlijst
Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediënten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:
Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)
De hamburgers bakken:
Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.
De hamburgers serveren:
Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.
Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.![]()
Toch begrijp ik dat niet helemaal. Eet je dan geen ander vlees. Gehakt is namelijk gewoon vermalen vlees, daar zit dus niet meer bloed in dan in een lapje vlees.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Marrije het volgende:
[..]
Ieder zn ding, ik vind die lading bloed echt niet lekker.
hahaha je snapt me wel, natuurlijk was ik me vlees op 40 gradenquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:37 schreef D. het volgende:
[..]
Ik denk, laat ik het maar ff zeggen voor Heks met d'r biefstukje in de biotex staat
Er is ook niks op tv, zou het daaraan liggen.quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:29 schreef Toverheks het volgende:
hahahah lijkt nu echt wel een huishoudbeurstopic hier, recepten en wasmiddelen![]()
Hahhahaha Tis toch niet normaalquote:
Kuchquote:Op woensdag 16 juni 2010 21:42 schreef FANN het volgende:
nog nooit van gehoordvan dat vlees wassen ...
Wast de Griek dan nooit zijn souvlaki?quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:42 schreef FANN het volgende:
nog nooit van gehoordvan dat vlees wassen ...
Nee het was te flauw voor woordenquote:
Is die Griek een obsessie voor jou ?quote:Op woensdag 16 juni 2010 21:45 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Wast de Griek dan nooit zijn souvlaki?
Das viesssss Patrickdopoulos!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |