oei, recept?quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
[ afbeelding ]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
[ afbeelding ]
Jazeker proef je de kokos!quote:Op maandag 24 juni 2013 20:24 schreef Isabeau het volgende:
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos?
Nou, ik had me globaal een beetje ingelezen over het type koekje en ben uiteindelijk ongeveer uitgegaan van dit recept. Ik heb alleen geen gewone bloem gebruikt want dat leek me op basis van andere recepten niet nodig. Ook had ik geen pandanbladeren, dus die heb ik gewoon achterwege gelaten. In plaats ervan een paar kardemompeulen in de berg tapiocameel in de oven gestopt, was ook lekker geurig.quote:
Jaja! En dankzij wiens website?quote:Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!
Ik denk dat fabrieksijsjes gewoon best heel erg zoet zijn, dit is even wennen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 15:39 schreef Myraela het volgende:
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte.Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
Waar koop je tegenwoordig van die popsicle houders? Dat vraag ik me nou al een tijd af..quote:Op zondag 30 juni 2013 16:42 schreef Myraela het volgende:
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.
[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen!quote:Op zondag 30 juni 2013 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.
[ link | afbeelding ]
Zelf Japans matcha ijs maken
In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
Heb het nu op basis van dit recept gemaakt. Super bedankt, het was heerlijk.quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela
Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediënten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten
1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.
2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).
4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.
5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.
6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.
Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.quote:Op maandag 1 juli 2013 17:37 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen!
Thanks voor de tip, ga ook een mini-receptje maken dan!quote:Op maandag 1 juli 2013 19:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
jummie!!quote:Op donderdag 4 juli 2013 17:41 schreef minilot het volgende:
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost.![]()
[ afbeelding ]
Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
quote:Op vrijdag 5 juli 2013 17:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er supertof uit die komkommer zo.Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.
Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt.
[ [url=http://i.imgur.com/cgNyQGq.png]afbeelding ]
[/url]
Grappig zo, met die eromheen getrokken korst! Doet me op een lollige manier denken aan het 'kunstwerk' waar ik al mijn hele leven lang haast elke dag langsfiets (dat nogal kitscherig is, maar waaraan ik toch erg gehecht benquote:Op vrijdag 5 juli 2013 17:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er supertof uit die komkommer zo.Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.
Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt.
[ [url=http://i.imgur.com/cgNyQGq.png]afbeelding ]
[/url]
Een van de meest favoriete gerechten, heerlijk altijd.quote:Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade
Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten.
Lekker!quote:Op maandag 8 juli 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien.
Kip"rolletjes"
[ link | afbeelding ]
Me 2. Gesmolten kaasquote:Op maandag 8 juli 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien.
Kip"rolletjes"
[ link | afbeelding ]
Oh je werk wordt wel beloondquote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:40 schreef Myraela het volgende:
Uiteindelijk was het best veel werk, waar ik eigenlijk met dit warme weer helemaal geen zin in had. Maar wel lekker.
Broccoli kroketjes
[ link | afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen.
[ afbeelding ]
Enneh, wat eraan vooraf ging:
Wat feestelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dacht eerst dat het jello was
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen.
[ afbeelding ]
Enneh, wat eraan vooraf ging:
Die kleuren, geweldig.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had een simpele lasagne.![]()
Dank!quote:Op zondag 14 juli 2013 16:59 schreef minilot het volgende:
Goeie korst Lee! Enneh, de binnenkant?
Broccolikroketjes van Myraela zien er ook goed uit!
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:14 schreef minilot het volgende:
Jij zegt feestelijk.. Mijn lief vond het vooral 'hysterisch'.
Ook gemaakt. Wel met flinterdunne doradefilets, me niet druk gemaakt om presentatie (gewoon alles op een bord gekwakt to share) want ik had honger en slaap en het was net al kwart voor tien.quote:Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade
Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten.
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen.
[ afbeelding ]
Enneh, wat eraan vooraf ging:
ziet er lekker uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
oh lijkt mij heerlijk, ga ik eens onthouden voor als ik ga zondigenquote:Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade
Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten.
oh, dat ziet er overheerlijk uitquote:Op donderdag 18 juli 2013 14:35 schreef DarkElf het volgende:
Citroen-Maanzaadpannenkoekjes gebakken zondag, lekker!
[ afbeelding ]
Nice!quote:Op donderdag 18 juli 2013 21:34 schreef minilot het volgende:
Woohoo, die maanzaadpannenkoekjes wil ik zeker eens proberen!![]()
Hier avondeten op dat op z'n best te omschrijven valt als olijke fusion: crab rangoon, zelfgemaakte chilisaus en cole slaw met kokos en ananas erin![]()
Flutfoto, maar och:
[ afbeelding ]
Er ontbrak nog net een Mai Tai aan, of iets anders zoetigs, geserveerd in een blitse tiki-mok
[ afbeelding ]
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is sausquote:Op zondag 21 juli 2013 16:16 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst zelf hamburgers en friet gemaakt
Dat het een hamburger is wil niet zeggen dat er altijd exact dezelfde ingrediënten op zitten. In de basis is het een broodje met een schijf gebakken vlees.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:10 schreef Che_ het volgende:
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus
Waar zijn je leestekens?quote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:10 schreef Che_ het volgende:
[..]
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus
Bodem van bloemkool? Recept?quote:Op dinsdag 23 juli 2013 18:27 schreef Ayca het volgende:
[ afbeelding ] /telefoonpic
Bloemkoolpizza! Erg lekker.
Die maak ik ook vaak en dan met groenten erop. Nu was ik nooit dol op gewone pizza maar deze is wel echt lekker.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 18:27 schreef Ayca het volgende:
[ afbeelding ] /telefoonpic
Bloemkoolpizza! Erg lekker.
pauperquote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:10 schreef Che_ het volgende:
[..]
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus
denken dat alleen mac dat heeftquote:Op woensdag 24 juli 2013 12:37 schreef Prego het volgende:
[..]
pauperdenken dat de gele M de norm is voor alle hamburgers
Super mooi en lekker!quote:Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef minilot het volgende:
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen.
Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast.![]()
Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow, prachtige broodjes!quote:Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef minilot het volgende:
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen.
Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast.![]()
Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Super mooi.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef minilot het volgende:
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen.
Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast.![]()
Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is origineel met warm vlees toch? Dat lijkt me lekkerder dan die koude worst.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 14:45 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bánh mì
Mijn versie van Bánh mì, een Vietnamees belegd stokbroodje. Met rilettes, cha lua, komkommer, chilipeper, koriander, sriracha chilisaus, kewpie mayonaise. Oh en niet te vergeten zoetzuur van wortel en rettich natuurlijk!
En dit was voor het eerst en het laatst dat ik die Vietnamese worst gebruikte. Er zijn wel lekkerdere dingen op de wereld. ;-)
en jalapenos. chilisaus weet ik dan weer niet zeker.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Nee, ik denk dat mijn versie het dichtstbij het origineel komt, koud vlees dus, maar het is een broodje dat echt idioot veel variaties kent. Zolang je er maar komkommer, zoetzuur van rettich-wortel, koriander en chilisaus op doet, dan mag het volgens mij banh mi heten.
haha tofquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:36 schreef minilot het volgende:
Nou, inderdaad!
Meteen maar even een mailtje naar mijn lief gestuurd (zit op mijn werk momenteel)..
[ afbeelding ]
</bahnmislowchat>
Daar wil ik ook een keer heen! Het lijkt me super lekker.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:29 schreef RobinOok het volgende:
Dan wil je zeker ook niet weten dat er in Maart in Rotterdam een Bánh Mì Shop is geopend, op de botersloot: Boguette.
Zit die in het centrum? Áls ik naar R'dam ga dan is het centrum namelijk en ik wil daar wel graag een broodje halenquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:29 schreef RobinOok het volgende:
Dan wil je zeker ook niet weten dat er in Maart in Rotterdam een Bánh Mì Shop is geopend, op de botersloot: Boguette.
Luilak is my middle namequote:Op zaterdag 27 juli 2013 17:51 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die zit in het centrum, luilak. Hier.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |