abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_128355616
Ik denk dat ik een tomaat/mozzarella/basilicum verslaving heb. Als salade, pasta, op een pizza en vandaag in deze kleine quiches. :')

pi_128372007
Voor de eerste keer flan gemaakt! Errug lekker :9
pi_128374812
Cool!
pi_128393344
Hoewel ik jaloers ben op die supersnelle ijslolly maker, Zoku. Begin ik eerst maar eens gewoon met ijsvormpjes.

Ik moet eerst nog eens een keukenmachine kopen. En heb liever een echte ijsmachine daarna. Nog even wachten op mijn verjaardag. :') Anyhow. IJSJES O+

pi_128393396
Ontzettend leuk, Myraela _O_ Ook lekker?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_128393460
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte. :@ Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
pi_128393520
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 15:39 schreef Myraela het volgende:
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte. :@ Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
Ik denk dat fabrieksijsjes gewoon best heel erg zoet zijn, dit is even wennen.

en ik heb dat met koekjes maken, ik vind het deeg stiekem lekkerder dan het afgebakken koekje
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_128424360
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.

pi_128424726
quote:
14s.gif Op zondag 30 juni 2013 16:42 schreef Myraela het volgende:
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.

[ link | afbeelding ]
Waar koop je tegenwoordig van die popsicle houders? Dat vraag ik me nou al een tijd af..
pi_128426524
Ik heb ze van de IKEA.
pi_128426721
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 17:38 schreef Myraela het volgende:
Ik heb ze van de IKEA.
Bedankt, ik zie nu dat er daar meer dan genoeg van zijn. Die ga ik binnenkort halen dus :)
  zondag 30 juni 2013 @ 21:52:32 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128436108
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.


Zelf Japans matcha ijs maken

In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
pi_128467304
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.

[ link | afbeelding ]
Zelf Japans matcha ijs maken

In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen! :)
pi_128470544
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediėnten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten

1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.

2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.

5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.

6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.

Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
Heb het nu op basis van dit recept gemaakt. Super bedankt, het was heerlijk. O+

  maandag 1 juli 2013 @ 19:31:20 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128471200
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 17:37 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen! :)
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
  dinsdag 2 juli 2013 @ 11:48:05 #120
221912 minilot
Nancy boy
pi_128493558
Flan! O+
Matcha-ijs! O+ O+ O+ - dįt ga ik deze week nog maken! :9

Net op:
Laat ontbijt van restjes!



Bramen-broodpudding met wat poedersuiker :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-07-2013 13:18:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_128497735
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2013 19:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
Thanks voor de tip, ga ook een mini-receptje maken dan!
  woensdag 3 juli 2013 @ 16:48:17 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_128545114
In het kader van de door Robin al aangehaalde geneugten van fusion:

'Pćo de Queijo', chewy Braziliaanse kaasbroodjes van tapiocameel, door mij gemaakt met oude Beemsterkaas. :9



Recept voor een muffinbakblik vol:

- 1 cup volle melk
- 1 cup olie (pinda of zonnebloem oid, geen olijfolie)
- 3 eieren
- 1 en een kwart cup harde kaas, geraspt
- Theelepeltje zout
- Snuf cayennepeper
- 3 cups gezeefd tapiocameel

Alles behalve de tapioca mengen met een mixer of garde. Indien goed gemengd, het meel erbij. Nog even goed doorroeren.
Ingevet muffinbakblik vullen (tot 2/3e van de hoogte) en dan een minuut of twintig bakken in een voorverwarmde oven op ongeveer 190 graden.
:Y)

[ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 03-07-2013 17:57:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 4 juli 2013 @ 17:41:39 #123
221912 minilot
Nancy boy
pi_128588225
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost. *)



Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
Let me see you stripped down to the bone
pi_128599178
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 17:41 schreef minilot het volgende:
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost. *)

[ afbeelding ]

Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
jummie!!
  vrijdag 5 juli 2013 @ 17:50:03 #125
221912 minilot
Nancy boy
pi_128628407
Ik blijf dit topic gewoon volplempen tot ik eindelijk eens een blogje heb opgezet. :P

Theetijd vanmiddag:



Sandwiches van zelfgebakken witbrood, met Japanse komkommer en blaadjes van de kleine pimpernel. *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-07-2013 18:03:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_128628521
Ziet er supertof uit die komkommer zo. :9 Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.

Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt. :@


pi_128628816
Hele mooie quiche! :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128629703
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 17:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er supertof uit die komkommer zo. :9 Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.

Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt. :@

[ [url=http://i.imgur.com/cgNyQGq.png]afbeelding ]
[/url]
^O^ ^O^
  vrijdag 5 juli 2013 @ 21:17:09 #129
221912 minilot
Nancy boy
pi_128635945
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 17:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er supertof uit die komkommer zo. :9 Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.

Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt. :@

[ [url=http://i.imgur.com/cgNyQGq.png]afbeelding ]
[/url]
Grappig zo, met die eromheen getrokken korst! Doet me op een lollige manier denken aan het 'kunstwerk' waar ik al mijn hele leven lang haast elke dag langsfiets (dat nogal kitscherig is, maar waaraan ik toch erg gehecht ben O+ )

Let me see you stripped down to the bone
pi_128644318
wow, minilot, jij bezige bij _O_ En het ziet er allemaal om te smullen uit!

Myraela, ook al zo'n mooie creatie :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_128668504


Bruin zuurdesem (60% speltmeel, 40% bloem)
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 7 juli 2013 @ 01:42:46 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128675786
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!


Gestoomde dorade

Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten. *O*
  zondag 7 juli 2013 @ 09:39:52 #133
221912 minilot
Nancy boy
pi_128678179
Het ziet er verrukkelijk uit Robin!
Sowieso: lente-ui + gloeiendhete olie = O+

'Seasoned soy sauce for seafood' gaat op de lijst voor eerstvolgend tokobezoek. ^O^

Zit ik dan vanmiddag met mijn saaie schelvis met citroen en peper. }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_128702448
Prachtig die quiche, Myraela.

Minilot, doen! Blogje is zo opgezet.
pi_128711908
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!

[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade

Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten. *O*
Een van de meest favoriete gerechten, heerlijk altijd. :9

Inderdaad maar eens kijken of we de 'Seasoned soy sauce for seafood' kunnen vinden.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 8 juli 2013 @ 18:28:21 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128728458
Je merkt niet erg veel verschil hoor, ik gebruik meestal gewoon lichte sojasaus, is net zo lekker, maar het is best leuk die seafood sojasaus eens uit te proberen. En uiteindelijk gebruik ik dat dan juist vaak weer ipv lichte. Of bijvoorbeeld om sushi in te dippen. Dus niet alleen voor dit gerecht.

(dat je niet straks 5 jaar met die fles in je maag zit;))
pi_128735972
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien. :@

Kip"rolletjes"

pi_128736331
quote:
14s.gif Op maandag 8 juli 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien. :@

Kip"rolletjes"

[ link | afbeelding ]
Lekker! :9
  maandag 8 juli 2013 @ 22:35:19 #139
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_128738847
Dulce de Leche :P
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_128740259
Zelfgemaakt? :o
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_128740653
quote:
14s.gif Op maandag 8 juli 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien. :@

Kip"rolletjes"

[ link | afbeelding ]
Me 2. Gesmolten kaas O+
Je inspireert me om ook kip te vullen. Met een dikke laag boursin, prosciutto en spinazie :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 8 juli 2013 @ 23:33:49 #142
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_128741809
quote:
1s.gif Op maandag 8 juli 2013 23:02 schreef Tamashii het volgende:
Zelfgemaakt? :o
dat bruine spul wel, het koekje is een bastogne-koekje :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_128771050
Uiteindelijk was het best veel werk, waar ik eigenlijk met dit warme weer helemaal geen zin in had. Maar wel lekker.

Broccoli kroketjes
pi_128771485
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juli 2013 20:40 schreef Myraela het volgende:
Uiteindelijk was het best veel werk, waar ik eigenlijk met dit warme weer helemaal geen zin in had. Maar wel lekker.

Broccoli kroketjes
[ link | afbeelding ]
Oh je werk wordt wel beloond :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128833859
Super makkelijke maiskoekjes:

pi_128834394
Die zien er lekker uit!
pi_128887609
Wit zuurdesem :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 14 juli 2013 @ 16:59:33 #148
221912 minilot
Nancy boy
pi_128940142
Goeie korst Lee! Enneh, de binnenkant?

Broccolikroketjes van Myraela zien er ook goed uit!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 14 juli 2013 @ 17:07:52 #149
221912 minilot
Nancy boy
pi_128940535
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen. :)



Enneh, wat eraan vooraf ging *) :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 14 juli 2013 @ 17:12:32 #150
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_128940717
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen. :)

[ afbeelding ]

Enneh, wat eraan vooraf ging *) :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat feestelijk :D Dacht eerst dat het jello was :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 14 juli 2013 @ 17:14:41 #151
221912 minilot
Nancy boy
pi_128940814
Jij zegt feestelijk.. Mijn lief vond het vooral 'hysterisch'.

:)

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 14-07-2013 17:36:11 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_128944341
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen. :)

[ afbeelding ]

Enneh, wat eraan vooraf ging *) :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die kleuren, geweldig. O+

Ik had een simpele lasagne.

pi_128963678
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 16:59 schreef minilot het volgende:
Goeie korst Lee! Enneh, de binnenkant?

Broccolikroketjes van Myraela zien er ook goed uit!
Dank!

De binnenkant:





La derecha oprime, la izquierda libera
pi_128963687
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 17:14 schreef minilot het volgende:
Jij zegt feestelijk.. Mijn lief vond het vooral 'hysterisch'.

:)
:D Die kleuren zijn geweldig. Knalt lekker :D
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_128964361
Oeh, ziet er geweldig uit dat brood.
  maandag 15 juli 2013 @ 22:09:55 #156
221912 minilot
Nancy boy
pi_128985892
Dank voor de binnenkantfoto's Lee. Mooi hoor! :)

quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!

[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade

Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten. *O*
Ook gemaakt. Wel met flinterdunne doradefilets, me niet druk gemaakt om presentatie (gewoon alles op een bord gekwakt to share) want ik had honger en slaap en het was net al kwart voor tien. *)
Lekker hoor! Zeker ook die seafoodsojasaus! :9

Voor:


Na:
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')