Snijden op een granieten werkblad vind ik niet lekker werken(glas trouwens ook niet). Te hard denk ik, plastic en hout werkt veel beter.quote:Op zondag 17 juni 2012 12:53 schreef SamAxe het volgende:
iemand ervaring met het werken op een granieten aanrechtblad?
Werkt dit beter dan op een HPL werkblad?
Rudolph (Rudolph's Bakery) werkt ook altijd op zo'n granieten plaat/aanrecht.
Idee was namelijk om 2 granieten snijplanken aan te schaffen, en deze dan samen te schuiven voor werkruimte (2x 40x30cm) bij het kneden e.d. Qua dikte (1 cm) overigens niet echt vergelijkbaar.
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn omaquote:Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie
Jeejquote:Op zondag 24 juni 2012 14:39 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn oma
ik moet alleen zoeken of dat ook ergens op papier staat
ga straks ff kijken!
quote:Op zondag 24 juni 2012 10:16 schreef A-ce het volgende:
In de vorige topic had iemand het over scones. Is daar misschien een recept van?? Want wil ze graag maken
quote:Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
lekker en heel simpel, kan niet fout gaan
wat ik ongeveer doe:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ik van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken, het liefste een vanillepeul
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone
Thx dan als nog er overheen gelezen!!quote:
ik was gemeen, had ik in een topic eerder neergezetquote:Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:
[..]
Thx dan als nog er overheen gelezen!!
Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
wat ook makkelijk is, deeg op dikte uitrollen en dan in blokken/punten snijden, hoef je geen rondjes te stekenquote:Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:
[..]
Thx dan als nog er overheen gelezen!!
Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
Wat een leuke! Ik heb hele saaie van rvs.quote:Op maandag 25 juni 2012 19:55 schreef Dragonberry het volgende:
Nooit meer omrekenen van cups naar gram voor mij!
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recep(...)f[0]=bundle%3Arecipe << inclusief filmpje!quote:Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie
abrikozen of aardbeienkoekjes?quote:Op zondag 1 juli 2012 15:44 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand nog tips voor koekjes die je met een peuter kunt maken? Vanochtend weer zandkoekjes gemaakt, en dat is heel leuk, maar om nou te zeggen dat die echt onwijs lekker zijn...
Nee, kan ook gewoon los. Uitsteken en zo. En misschien ook nog versieren door er lijntjes in te trekken of zo?quote:Op zondag 1 juli 2012 18:59 schreef Bleie het volgende:
Speculaasjes is n goed idee. Daar hoef je niet per se zo'n plank voor te hebben toch?
Aardbeienkoekjes klinkt ook leuk, recept?
Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberenquote:Op maandag 2 juli 2012 14:48 schreef Bortecinem het volgende:
Die Sticky Fig & Caramel Cake ziet er lekker uit. Ik hou sowieso erg van natte cakes.
Sekerpare
[ afbeelding ]
Een heel zoet Turks griesmeel gebakje.
topquote:Op maandag 2 juli 2012 18:43 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberen
Wat is het recept?quote:Op maandag 2 juli 2012 21:02 schreef _Loki het volgende:
Ik heb net wortelmuffins met cream cheese frosting gemaakt. Hémels.
Geen foto helaas maar het ziet er zo uit
[ afbeelding ]
Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat.quote:
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend .quote:Op maandag 2 juli 2012 21:43 schreef _Loki het volgende:
[..]
Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat.
En met fijn gemengde noten, heerlijk.
Ik maak altijd mijn eigen verjaardagstaarten. De witte chocolade cheesecake is altijd een succes, alsook de chocolade honing taart. Maak vaak ook iets met appel omdat er veel mensen zijn die daar van houden. En verder is het altijd weer waar ik zin in heb en het valt altijd in de smaak als je iets zelf hebt gemaakt!quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend .
Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend .
Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
Wel een complimentquote:Op dinsdag 3 juli 2012 16:08 schreef Mirjam het volgende:
ik maak vaak appeltaart, of new york cheesecake.
beide taarten zijn altijd erg populair, toen ik ergens in de voorgaande jaren eens geen zin had om te bakken, werd me dat dan ook niet in dank afgenomen
Cakequote:Op dinsdag 3 juli 2012 21:07 schreef Leentje86 het volgende:
Hhhhhhmmmm wat een heerlijk dingen komen hier langs!!
Ik ga dit weekend ook weer eens aan de slag, iemand nog een ultiem recept voor chocolade taart?
En heeft iemand deze taart al geprobeerd?? http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/810320/rood-wit-blauw-taart/?rq=taart Ik wil hem graag gaan proberen maken!
Ze zullen nu toch wel klaar zijn?quote:Op maandag 16 juli 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans ).
Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn.
Ja, ze zijn ook klaar, maar ze zijn niet helemaal perfect geworden. Wel gaar, maar een beetje te compact van binnen. Ze smaken wel goed, alle drie al geproefd. Vriend maakt straks wel ff foto's.quote:
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het momentquote:Op zaterdag 21 juli 2012 12:31 schreef Dragonberry het volgende:
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
Aha! Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?quote:Op zaterdag 21 juli 2012 13:09 schreef Estolan het volgende:
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
Yupquote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:
[..]
Aha! Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Lekkerquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 21 juli 2012 15:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
LekkerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Zo krijg je gewoon hele mooie merengue die je als schuimpjes kan bakken of verder verwerken tot botercreme(wat ik meestal doe). Ik gebruik dan 40 gram suiker per eiwit.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:05 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
Doe de suiker in een steelpan en een eetlepel of 2 water erbij, verhit dit tot de suiker een dikke doorzichtige siroop is.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Als ik meringue maak, doe ik gewoon eiwitten en suiker meteen bij elkaar en een klein beetje frambozenazijn. Lukt altijd.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Deze gaat bij mij altijd goed http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Gemalen Oreo-koekjes voor de bodemquote:Op donderdag 16 augustus 2012 15:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
Chocolate chip cookies malen en met beetje jam aan elkaar plakken. Is hier favorietquote:Op donderdag 16 augustus 2012 15:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
Huhum, als je het erin kiept, gaam alle kleine luchtbelletjes weer kapot. Als je het aan de rand toevoegt, blijven ze heel en wordt het nog stijver omdat suiker fijn plakkerig isquote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:
[..]
Aha! Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Smaakt de buitenkant ook naar mint?quote:Op vrijdag 17 augustus 2012 17:52 schreef MissHobje het volgende:
Macarons met chocolade ganache
[ afbeelding ]
en zomerfruit muffins
[ afbeelding ]
neequote:Op vrijdag 17 augustus 2012 18:50 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Smaakt de buitenkant ook naar mint?
Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven.quote:Op vrijdag 17 augustus 2012 17:52 schreef MissHobje het volgende:
Macarons met chocolade ganache
[ afbeelding ]
en zomerfruit muffins
[ afbeelding ]
Jups wel jammer maar niet erg, met malen schoot de bende in de smeltstand te warm in huis ofzo, dus had het vrij snel gezeefd en had geen zin om er iets langer aandacht aan te geven.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 05:01 schreef franky_sl het volgende:
[..]
Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven.
allemachtig hoe groot is jouw vorm ?quote:Op woensdag 15 augustus 2012 09:47 schreef robuust89 het volgende:
Ik trap aardig kont wat betreft het maken van cake (Pound-cake), maar toch smaakt 'ie niet zoals bij de bakker in het dorp
Hoe ik 'm maak:
500 gr suiker
500 gr boter
500 gr eieren
500 gr zelfrijzend bakmeel
merg van 2 vanillestokjes
2 eetlepels citroensap
snufje zout
Koude methode, en dan bakken in de oven op 160 graden voor een uur (hetelucht)
Hoe maken jullie cake?
quote:
ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregenquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben al heel lang op zoek naar een wonderpan, maar ze zijn zo achterlijk duur of niet compleet
bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen?quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:27 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregen
Slagroom is een slecht plan met dit weer en zo ook niet stevig genoeg om tussen een wat zwaarder baksel te smeren. Heb je niets in huis om glazuur van te maken? Anders pas op het allerlaatste moment de slagroom erop, en dan zou ik voor bovenop gaan.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 17:41 schreef Sandous het volgende:
Ik wil een worteltaart maken voor morgen, met iets ertussen. Dit wordt m:
http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html
Gewoon een dunne laag slagroom, is dat handig met dit weer (de kans is er dat die niet in de koelkast kan morgen)
En ik heb alleen een bakje slagroom, moet er nog wat anders bij zodat deze stevig wordt en blijft?
yup, cakes lukken áltijdquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen?
http://wonderbakpan.biedmeer.nl/Wonderpanquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:44 schreef lady-wrb het volgende:
nu moet ik nog erger een wonder pan
da's niet de echtequote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:48 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://wonderbakpan.biedmeer.nl/Wonderpan
deze is voor zover ik weet de echte, echte ouderwetse.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:53 schreef Lienekien het volgende:
http://members.home.nl/de-klomp/wonderpan.html
Dit wel?
Ik maak er gelijk 2quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 22:54 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
allemachtig hoe groot is jouw vorm ?
en mijn bod is verwijderd.quote:
ja, gebruik anders deze; tinypic.comquote:
Custard maak je toch niet met slagroom?quote:Op maandag 20 augustus 2012 16:43 schreef Fiorellino het volgende:
http://www.raspberricupcakes.com/2012/07/apple-crumble-loaf.html
Dit is het recept, wel zo handig denk ik . Slagroom zou hierbij werken?
Ja, je moet het deeg ook kneden, maar de mate van glutenontwikkeling is van minder belang dan bij brood, omdat het toch om een relatief dunne laag gaat.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:01 schreef franky_sl het volgende:
Moet ik voor een vlaaideeg(dus met gist) het deeg ook een tijdje kneden voor de glutenvorming? Zoals bij brood ook moet?
Ik heb nog nooit curstard gemaakt .quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:57 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Custard maak je toch niet met slagroom?
In dit recept blijkbaar wel.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:57 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Custard maak je toch niet met slagroom?
30 g bloemquote:Ja, je moet het deeg ook kneden, maar de mate van glutenontwikkeling is van minder belang dan bij brood, omdat het toch om een relatief dunne laag gaat.
Als je er een glad, samenhangend deeg van hebt gemaakt is het al gauw goed.
Welk recept volg je? Wat voor vulling?
Golden syrup is gewoon Golden syrup. Niks nep maple syrup.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
In sommige supermarkten verkopen ze nep maple syrup. Golden syrup heet dat. Lijkt me dat je dat goed als alternatief kan gebruiken.
Natuurwinkelquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:15 schreef Taartje het volgende:
Voor het maken van een Amerikaans taartrecept heb ik corn syrup nodig. Weet iemand misschien waar ik dat kan krijgen?
Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit!quote:Op maandag 20 augustus 2012 16:56 schreef Welldressed het volgende:
Bagels & Beans cheesecake met verse aardbeien
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker!quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 08:52 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit!
Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak?quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 09:07 schreef Welldressed het volgende:
[..]
Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker!
Hmm ja, het smaakt anders, maar ik vind het beide erg lekker. Kwark is denk ik wat frisser. Er gaat ook citroensap in de cheesecake, dus hij smaakt sowieso wel fris.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 09:09 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak?
Ik heb het recept iig opgeslagen, ga het zeker een keer proberen!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 09:32 schreef Welldressed het volgende:
Het is het recept van Bagels & Beans!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dankjewel! Maak je zelf custard? Weet niet of ik dat kan kopen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Dan vervang je de melk in het recept toch gewoon door iets anders? Melk kun je bijna altijd probleemloos vervangen.quote:Op zondag 26 augustus 2012 09:36 schreef Danielle83 het volgende:
Heeft er iemand nog een recept voor cupcakes of taarten waar geen melk in zit?
Ik zie echt veel lekkere dingen voorbij komen, maar ik kan zelf geen melk verdragen
ik ken geen recept met melk, maar je kunt melk bijna overal vervangen door sojamelk (smaakt wat zoetert in pannenkoeken en gebak). maar in cupcakes zou je ook een klein scheutje olie kunnen doen of wat water, als je mix te dik is volgens mij.quote:Op zondag 26 augustus 2012 09:36 schreef Danielle83 het volgende:
Heeft er iemand nog een recept voor cupcakes of taarten waar geen melk in zit?
Ik zie echt veel lekkere dingen voorbij komen, maar ik kan zelf geen melk verdragen
Ik ben lactose intolerant dus het gaat ook om andere zuivelproductenquote:Op zondag 26 augustus 2012 12:03 schreef floris_b het volgende:
Maar is het alleen melk of alle zuivel producten?
da's wel erg weinig, als ik 1 grote maak, in een normale springvorm, gaat er al 800gr. roomkaas doorheenquote:Op zondag 26 augustus 2012 13:08 schreef Bleie het volgende:
Nee, als ik afga op internet klopt het wel. Voor de vulling staat:
200 gr roomkaas
50 gr suiker
2 eetlepels zure room
1/2 tl vanille-extract
2 tl citroensap
Op internet gaat het over 7 ounces.
Maximus: die had ik ook gevonden inderdaad, maar ik snap echt niet hoe ze het voor elkaar krijgen met die hoeveelheid vulling...
Je kan Wajang gebruiken i.p.v. boter.quote:Op zondag 26 augustus 2012 12:04 schreef Danielle83 het volgende:
[..]
Ik ben lactose intolerant dus het gaat ook om andere zuivelproducten
quote:Op zondag 26 augustus 2012 23:57 schreef Isegrim het volgende:
De courgettekoekjes (niet zo'n mooie foto):
[ afbeelding ]
Recept: http://www.cookingwithmykid.com/recipes/baked-zucchini-fritters/
Ik vond ze een beetje saai van smaak, doe er de volgende keer wat kaas doorheen denk ik.
De chocolate chip cookies na de scheiding :
[ afbeelding ]
Ik had ook wel rekening gehouden met een zekere toename in diameter, maar ze waren een beetje te dik geloof ik. Maar wel lekker.quote:Op maandag 27 augustus 2012 04:56 schreef The_Hives het volgende:
[..]
die Chocolate Chip worden bij mij vaak ook 2 tot 3 keer groter
Bij de houdbare melk is er vaak lactose vrije melk, iig hier bij de Lidl, AH (2 soorten) en de Hoogvliet hebben allen lactose vrije melk. Let wel op de lactose vrije melk zoeter is dan normale melk en je dus een 5-10% suiker uit je recept mag halen.quote:Op zondag 26 augustus 2012 12:04 schreef Danielle83 het volgende:
[..]
Ik ben lactose intolerant dus het gaat ook om andere zuivelproducten
Thanks voor alle tips! Ik heb al eerder sojamelk gebruikt in recepten en ga vaker wajang als vervanging gebruiken. Toch wel handig ditquote:Op maandag 27 augustus 2012 15:11 schreef Inu het volgende:
Ik gebruik voor een vriendin met melkallergie altijd deze boter en dat smaakt prima. Ik zoek dan wel iets uit zonder melk idd, lemon drizzle ofzo
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit!quote:Op zondag 26 augustus 2012 00:54 schreef SV-tje het volgende:
Ik weet niet goed of ik het hier moet plaatsen of in het taarten en cupcakes topic
Maar dit is een foto van een vriendin gemaakt op mijn verjaardagsfeest vanmiddag. Betere foto's krijg ik nog van m'n zus.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
Oeh, die klinkt erg lekker en ziet er ook zo uit!quote:Op zaterdag 1 september 2012 12:46 schreef Skaai het volgende:
Ik heb een perzikroomkaaskruimel taart/cake gemaakt!
Dit was in elk geval de eerste poging, was aardig gelukt. Daarna heb ik het recept wat aangepast (meer suiker door het kruimelbeslag, iets meer roomkaas en verse perziken) waardoor hij nu helemaal goed is!
[ afbeelding ]
klikquote:Op donderdag 6 september 2012 16:30 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Heb je het recept van de red velvet cheesecake brownies?
perzikroomkaaskruimeltaart, hoeveel woordwaarde is dat wel niet?quote:Op zaterdag 1 september 2012 12:46 schreef Skaai het volgende:
Ik heb een perzikroomkaaskruimel taart/cake gemaakt!
Dit was in elk geval de eerste poging, was aardig gelukt. Daarna heb ik het recept wat aangepast (meer suiker door het kruimelbeslag, iets meer roomkaas en verse perziken) waardoor hij nu helemaal goed is!
[ afbeelding ]
Net zoveel punten aan woordwaarde als aan calorieënquote:Op maandag 10 september 2012 12:29 schreef robuust89 het volgende:
[..]
perzikroomkaaskruimeltaart, hoeveel woordwaarde is dat wel niet?
Tadaaquote:Op zaterdag 1 september 2012 15:01 schreef Isegrim het volgende:
Wat is het recept van die perziktaart?
Met die suikerparels erop? Dat is gewoon soezendeeg, heb je niets bijzonders voor nodig.quote:Op dinsdag 11 september 2012 13:58 schreef Fargo het volgende:
Kent iemand hier de Franse chouqettes die je bij een goede boulangerie kunt krijgen? Ik wil ze graag thuis maken, maar heb geen idee welk meel je daarvoor het beste kunt gebruiken. Iemand hier die me op weg kan helpen?
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?quote:Op woensdag 26 september 2012 11:09 schreef 3-voud het volgende:
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin.quote:Op zaterdag 29 september 2012 10:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten.quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 08:42 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)
ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen laatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..quote:Op zondag 28 oktober 2012 10:33 schreef Sts het volgende:
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
Kokenquote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is.quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt?quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:39 schreef Estolan het volgende:
[..]
Koken
Blenden
Door een zeef
Helemaal smooth daarna
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?quote:Op zondag 28 oktober 2012 16:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
ik doe ze gewoon in de vaatwasser en dat gaat prima.quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Pitten en draden eruit.quote:Op maandag 29 oktober 2012 08:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
Dat klopt helemaal. Een combinatie zou helemaal leuk zijnquote:Op maandag 29 oktober 2012 08:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!quote:Op vrijdag 2 november 2012 22:42 schreef Erasmo het volgende:
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?
Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier
Een soort dingesquote:Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Leuk en lekker!quote:Op maandag 29 oktober 2012 11:47 schreef Muck het volgende:
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin )
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.quote:Op zaterdag 3 november 2012 22:18 schreef Inu het volgende:
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.
Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
Boterkoekvorm Maar ik doe het wel zonder want zodra je hier een keukenkastje open maakt krijg je een tsunami van bakblikkenquote:Op zaterdag 3 november 2012 16:41 schreef Taurus het volgende:
[..]
Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan.
Het is zo'n zelfde soort mix als bij kwarktaart, dus er zit echt nergens vocht bij in die zakjes, dan gebeurt er toch ook niks?quote:Op zaterdag 3 november 2012 22:21 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
Thanks!quote:
Hij was nog prima Het was alleen smerig Veel te zoet en een heel chemisch vanillesmaakje. Maar dat is denk ik ook te verwachten met Oreo taartquote:Op zaterdag 3 november 2012 23:32 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben benieuwd ik had me er zelf alleen niet prettig bij gevoeld, maar dat heb ik al snel als iets over de datum is. Laatst dacht ik bij een flesje drink yoghurt die een dag over de datum was dat het wel kon. Zaten er allemaal klontjes in Toen wist ik weer waarom ik meestal de tht datum gewoon aanhou..
Ja, die moet ik nu dus ook hè... Heb van de week boterkoek gebakken, maar had ruzie met bakpapier bij het erin frotten van het deeg. Wel über lekker trouwens, ik had er citroenrasp doorgedaan.quote:Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Ik moet bij zulke chocoladecake/taart altijd aan die film naar dat boek van Roald Dahl denkenquote:Op vrijdag 9 november 2012 21:30 schreef Wanderlust. het volgende:
Vanavond een heerlijke, kleffe chocoladecake met gekarameliseerde pinda's gemaakt .
[ afbeelding ]
Recept.
Erg lekker!
Of zoals de oom van mijn vriend zegt: "Wat je ook doet met pompoen, éérst in de oven!".quote:Op maandag 5 november 2012 21:48 schreef Sts het volgende:
Pompoen chocoladecheesecake en pompoenmuffins voor halloween. Nog bedankt, Isegrim, voor de tip van het roosteren. Dat icm de cheesecake maakte dat de vulling helemaal niet melig/korrelig meer was!
Jaa Mathilda Prachtige film. Heb m zelfs op dvdquote:Op vrijdag 9 november 2012 22:35 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik moet bij zulke chocoladecake/taart altijd aan die film naar dat boek van Roald Dahl denken
[ afbeelding ]
die is prima! (kan niet in de vaatwasser, maar dat kunnen die van anderen ook niet)quote:Op vrijdag 9 november 2012 22:06 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ja, die moet ik nu dus ook hè... Heb van de week boterkoek gebakken, maar had ruzie met bakpapier bij het erin frotten van het deeg. Wel über lekker trouwens, ik had er citroenrasp doorgedaan.
Nu zag ik die boterkoekvorm bij Action liggen voor drie euro ofzo, is dat wat of moet ik een 'echte'?
wat ziet dat er gaaf uit!quote:Op maandag 5 november 2012 21:48 schreef Sts het volgende:
Pompoen chocoladecheesecake en pompoenmuffins voor halloween. Nog bedankt, Isegrim, voor de tip van het roosteren. Dat icm de cheesecake maakte dat de vulling helemaal niet melig/korrelig meer was!
[ afbeelding ]
en heerlijke witte chocolade cranberry koekjes (Ottolenghi)
[ afbeelding ]
super, dan kan die op mijn verlanglijstje voor december. Zulke dingen gaan bij mij toch nooit in de vaatwasserquote:Op zaterdag 10 november 2012 09:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die is prima! (kan niet in de vaatwasser, maar dat kunnen die van anderen ook niet)
Nou djoven, dat ziet er behalve mooi ook nog eens verantwoord uit. Hulde!quote:Op zaterdag 10 november 2012 10:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ah, toch gevonden dit topic Paar dingetjes van de laatste tijd:
Mijn Tarte Tatin met kaneel, volkoren spelt rough puff en ongeraffineerde rietsuikercaramel.
[ afbeelding ]
Amandelstaaf (spijs een week laten rijpen, met bio ei, bio citroen en ongeraffineerde rietsuiker) met een rijk bladerdeeg naar Paul Hollywoods recept (alleen dan wederom met volkorenmeel):
[ afbeelding ]
Boterkoek uit het "gezins bakboek" uit 1986, maar dan met ongeraffineerde rietsuiker en volkorenmeel:
[ afbeelding ]
Ik bak graag met volkoren en ongeraffineerde suiker, véél meer smaak. Ook gebruik ik roomboter en kokosolie, geen surrogaten.
Het is allemaal zo veel lekkerder dan alles maar met wit meel en witte suiker te maken, daar is gewoon alle smaak uit gehaald en het heeft alleen nog functie. Ik gebruik ook zo veel mogelijk biologische ingrediënten, dan hoef ik bijvoorbeeld ook niet die chemische waslaag van de citroenen te wassen, want die is er nietquote:Op zaterdag 10 november 2012 10:58 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou djoven, dat ziet er behalve mooi ook nog eens verantwoord uit. Hulde!
Een croissant met volkorenmeel (10-15%) is wel weer erg lekker. Zuurdesem hoeft van mij niet, ik gebruik in brood gewoon biologisch gedroogd gist of verse gist van de bakker.quote:Op zaterdag 10 november 2012 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet mee eens, ik zou nooit een volkorenzuurdesemcroissant willen, of ongerafineerde suiker in een creme anglaise.
Die was goddelijk. Ik heb volkoren tarwe, rogge en spelt gebruikt.quote:Op zaterdag 10 november 2012 12:18 schreef Isegrim het volgende:
Volkoren boterkoek lijkt mij wel erg lekker.
het klinkt al bijna gezondquote:Op zaterdag 10 november 2012 12:18 schreef Isegrim het volgende:
Volkoren boterkoek lijkt mij wel erg lekker.
Ik geloof dat we bij jou gaan ontbijten morgenquote:Op zondag 11 november 2012 16:26 schreef Jagärtrut het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn oogst van het weekeind. Plus nog zon bakblik vol.
Bakvorm van Gobel met uitneembare bodemquote:Op zaterdag 24 november 2012 17:17 schreef lady-wrb het volgende:
wat een leuke bakvormen heb je voor die lemon pie
ik vind dat er standaard recepten bij al dat lekkers moeten
dat is een mooi ding zeg!quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:25 schreef Estolan het volgende:
[..]
Bakvorm van Gobel met uitneembare bodem
Zou de siliconen nemen want makkelijker te verwijderen. Of je gebruikt een ovenschaal maar dan wellicht meer een appelcake dan een taart?quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:35 schreef uniekhoorn het volgende:
Hoi,
Heb alles in huis voor een home-made appeltaart. Ga hem maken met bloem, appels, boter, citroensap, kaneel, honing, basterdsuiker snufje speculaaskruiden...
Dus, dat gaat wel goedkomen maar ik heb geen springvorm en was nu even niet van plan om er 1 te halen... Wel een siliconen bak'blik' of glazen ovenschalen. Zal dat ook lukken? tips?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |