Met die suikerparels erop? Dat is gewoon soezendeeg, heb je niets bijzonders voor nodig.quote:Op dinsdag 11 september 2012 13:58 schreef Fargo het volgende:
Kent iemand hier de Franse chouqettes die je bij een goede boulangerie kunt krijgen? Ik wil ze graag thuis maken, maar heb geen idee welk meel je daarvoor het beste kunt gebruiken. Iemand hier die me op weg kan helpen?
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?quote:Op woensdag 26 september 2012 11:09 schreef 3-voud het volgende:
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin.quote:Op zaterdag 29 september 2012 10:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten.quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 08:42 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)
ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsenlaatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..quote:Op zondag 28 oktober 2012 10:33 schreef Sts het volgende:
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
Kokenquote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is.quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt?quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:39 schreef Estolan het volgende:
[..]
Koken
Blenden
Door een zeef
Helemaal smooth daarna
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?quote:Op zondag 28 oktober 2012 16:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit![]()
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
ik doe ze gewoon in de vaatwasser en dat gaat prima.quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Pitten en draden eruit.quote:Op maandag 29 oktober 2012 08:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
Dat klopt helemaal. Een combinatie zou helemaal leuk zijnquote:Op maandag 29 oktober 2012 08:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!quote:Op vrijdag 2 november 2012 22:42 schreef Erasmo het volgende:
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?
Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier
Een soort dingesquote:Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Leuk en lekker!quote:Op maandag 29 oktober 2012 11:47 schreef Muck het volgende:
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin)
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.quote:Op zaterdag 3 november 2012 22:18 schreef Inu het volgende:
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.
Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
Boterkoekvormquote:Op zaterdag 3 november 2012 16:41 schreef Taurus het volgende:
[..]
Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan.
Het is zo'n zelfde soort mix als bij kwarktaart, dus er zit echt nergens vocht bij in die zakjes, dan gebeurt er toch ook niks?quote:Op zaterdag 3 november 2012 22:21 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
Hij was nog primaquote:Op zaterdag 3 november 2012 23:32 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben benieuwdik had me er zelf alleen niet prettig bij gevoeld, maar dat heb ik al snel als iets over de datum is. Laatst dacht ik bij een flesje drink yoghurt die een dag over de datum was dat het wel kon. Zaten er allemaal klontjes in
Toen wist ik weer waarom ik meestal de tht datum gewoon aanhou..
Ja, die moet ik nu dus ook hè... Heb van de week boterkoek gebakken, maar had ruzie met bakpapier bij het erin frotten van het deeg. Wel über lekker trouwens, ik had er citroenrasp doorgedaan.quote:Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Ik moet bij zulke chocoladecake/taart altijd aan die film naar dat boek van Roald Dahl denkenquote:Op vrijdag 9 november 2012 21:30 schreef Wanderlust. het volgende:
Vanavond een heerlijke, kleffe chocoladecake met gekarameliseerde pinda's gemaakt.
[ afbeelding ]
Recept.
Erg lekker!
quote:Op maandag 5 november 2012 21:48 schreef Sts het volgende:
Pompoen chocoladecheesecake en pompoenmuffins voor halloween. Nog bedankt, Isegrim, voor de tip van het roosteren. Dat icm de cheesecake maakte dat de vulling helemaal niet melig/korrelig meer was!
Jaa Mathildaquote:Op vrijdag 9 november 2012 22:35 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik moet bij zulke chocoladecake/taart altijd aan die film naar dat boek van Roald Dahl denken
[ afbeelding ]
die is prima! (kan niet in de vaatwasser, maar dat kunnen die van anderen ook niet)quote:Op vrijdag 9 november 2012 22:06 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ja, die moet ik nu dus ook hè... Heb van de week boterkoek gebakken, maar had ruzie met bakpapier bij het erin frotten van het deeg. Wel über lekker trouwens, ik had er citroenrasp doorgedaan.
Nu zag ik die boterkoekvorm bij Action liggen voor drie euro ofzo, is dat wat of moet ik een 'echte'?
wat ziet dat er gaaf uit!quote:Op maandag 5 november 2012 21:48 schreef Sts het volgende:
Pompoen chocoladecheesecake en pompoenmuffins voor halloween. Nog bedankt, Isegrim, voor de tip van het roosteren. Dat icm de cheesecake maakte dat de vulling helemaal niet melig/korrelig meer was!
[ afbeelding ]
en heerlijke witte chocolade cranberry koekjes (Ottolenghi)
[ afbeelding ]
super, dan kan die op mijn verlanglijstje voor december. Zulke dingen gaan bij mij toch nooit in de vaatwasserquote:Op zaterdag 10 november 2012 09:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die is prima! (kan niet in de vaatwasser, maar dat kunnen die van anderen ook niet)
Nou djoven, dat ziet er behalve mooi ook nog eens verantwoord uit. Hulde!quote:Op zaterdag 10 november 2012 10:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ah, toch gevonden dit topicPaar dingetjes van de laatste tijd:
Mijn Tarte Tatin met kaneel, volkoren spelt rough puff en ongeraffineerde rietsuikercaramel.
[ afbeelding ]
Amandelstaaf (spijs een week laten rijpen, met bio ei, bio citroen en ongeraffineerde rietsuiker) met een rijk bladerdeeg naar Paul Hollywoods recept (alleen dan wederom met volkorenmeel):
[ afbeelding ]
Boterkoek uit het "gezins bakboek" uit 1986, maar dan met ongeraffineerde rietsuiker en volkorenmeel:
[ afbeelding ]
Ik bak graag met volkoren en ongeraffineerde suiker, véél meer smaak. Ook gebruik ik roomboter en kokosolie, geen surrogaten.
Het is allemaal zo veel lekkerder dan alles maar met wit meel en witte suiker te maken, daar is gewoon alle smaak uit gehaald en het heeft alleen nog functie. Ik gebruik ook zo veel mogelijk biologische ingrediënten, dan hoef ik bijvoorbeeld ook niet die chemische waslaag van de citroenen te wassen, want die is er nietquote:Op zaterdag 10 november 2012 10:58 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou djoven, dat ziet er behalve mooi ook nog eens verantwoord uit. Hulde!
Een croissant met volkorenmeel (10-15%) is wel weer erg lekker. Zuurdesem hoeft van mij niet, ik gebruik in brood gewoon biologisch gedroogd gist of verse gist van de bakker.quote:Op zaterdag 10 november 2012 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet mee eens, ik zou nooit een volkorenzuurdesemcroissant willen, of ongerafineerde suiker in een creme anglaise.
Die was goddelijk. Ik heb volkoren tarwe, rogge en spelt gebruikt.quote:Op zaterdag 10 november 2012 12:18 schreef Isegrim het volgende:
Volkoren boterkoek lijkt mij wel erg lekker.
het klinkt al bijna gezondquote:Op zaterdag 10 november 2012 12:18 schreef Isegrim het volgende:
Volkoren boterkoek lijkt mij wel erg lekker.
Ik geloof dat we bij jou gaan ontbijten morgenquote:Op zondag 11 november 2012 16:26 schreef Jagärtrut het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn oogst van het weekeind. Plus nog zon bakblik vol.
Bakvorm van Gobel met uitneembare bodemquote:Op zaterdag 24 november 2012 17:17 schreef lady-wrb het volgende:
wat een leuke bakvormen heb je voor die lemon pie
ik vind dat er standaard recepten bij al dat lekkers moeten
dat is een mooi ding zeg!quote:Op zaterdag 24 november 2012 17:25 schreef Estolan het volgende:
[..]
Bakvorm van Gobel met uitneembare bodem
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |