abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 26 september 2012 @ 11:09:29 #205
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_117266449
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_117378923
Weet niet of ik hier goed zit, maar heeft iemand ervaring met de aroma's van http://www.naturesflavors.com/ ? Als het goed spul is en er meer geinteresseerden zijn, kunnen we misschien een bestelling delen? Scheelt best veel.
  † In Memoriam † zaterdag 29 september 2012 @ 04:50:39 #207
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_117380915
Ik had Guinness cupcakes gemaakt, met een topping van Baileys (nouja het recept bevatte Baileys maar ik heb el cheepo Irish cream gekocht :P)

De buren waren er bij mee :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † zaterdag 29 september 2012 @ 10:05:11 #208
37843 lady-wrb
kortaf
pi_117382153
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 11:09 schreef 3-voud het volgende:
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
  † In Memoriam † zaterdag 29 september 2012 @ 10:41:40 #209
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_117382726
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 10:05 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin.
Die Duitse is veel verfijnder.Veel meer gebak met lagen en smaken.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_117384752
Wow... ik zie een heleboel mooie taarten en koekjes voorbij komen!

Vorig jaar deze taart geprobeerd te maken. Totale mislukking was dat!
Iemand deze citroen schuim taart wel eens gemaakt en evt. een recept voor mij?


Bron: http://delicious-cooks.com/lemon-meringue-pie.html
pi_117387467
Er staat in t fok kookboek een recept en die mislukt mij nooit
pi_117430974
Ik kijk al een poosje mee in dit topic, mooie creaties. Ik heb me vandaag gewaagd aan een amandelcake in een rozen siliconenmal. Hij wordt echter niet gelijkmatig gaar. Dit probleem heb ik niet met mijn normale cakeblik, hebben jullie nog tips voor me misschien?
  zondag 30 september 2012 @ 18:37:22 #213
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_117431759
hou niet van siliconen bakvormen, dus geen idee :)

Vandaag red velvet cake gemaakt. Jum!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zondag 30 september 2012 @ 19:04:01 #214
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_117432870
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 2 oktober 2012 @ 08:42:35 #215
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_117494998
quote:
10s.gif Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken :D
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)

ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen :) laatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 16:24:20 #216
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_118332669
nu met een chocolade-chilitaart bezig en weer een red velvet voor feestje morgen :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 17:16:58 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118334632
Heb maanzaad gemalen, wat suiker erbij, gemalen hazelnoten, wat maizena, cacao, vanille, melk en ei tot een dikke blubber.
Blaadjes bladerdeeg aan elkaar geplakte, pasta er op gesmeerd, opgerold, en daar plakken van gesneden. Die plakjes op bakpapier als koekjes gebakken.
Lekkere maanzaadkoekjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118527083
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
pi_118527135
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 08:42 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)

ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen :) laatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten.
pi_118528044
quote:
5s.gif Op zondag 28 oktober 2012 10:33 schreef Sts het volgende:
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
pi_118528899
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Koken
Blenden
Door een zeef

Helemaal smooth daarna
pi_118530652
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is.

Ik bedoelde ook meer voor de volgende poging ;) Dit was een testbaksel.
pi_118530691
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2012 11:39 schreef Estolan het volgende:

[..]

Koken
Blenden
Door een zeef

Helemaal smooth daarna
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt?
pi_118531094
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/

Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.

Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
pi_118531465
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/

Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.

Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart?
Misschien dat ik de vulling van deze taart overneem, die klinkt ook heel lekker en qua baktijden loopt het niet ver uiteen. De korst was zo heerlijk dat ik die lekker zo hou :9 Thx!
pi_118531867
Ja, juist voor een zoete taart. Structuur is ook veel mooier dan. Ik heb het ook door een zeef geduwd om het mooi glad te krijgen.
  zondag 28 oktober 2012 @ 15:15:26 #227
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_118538077
Ik ga vanavond speculaasjes bakken.. lang geleden! :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_118542525
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit O+
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
  Licht Ontvlambaar zondag 28 oktober 2012 @ 17:50:28 #229
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_118543659
Whoopie pies gebakken vandaag... Lekker maar lelijk CotS, de banketbakkersroom voor de vanille variant was te dun. En de mascarpone met speculoospasta voor de chocolad variant was geschift. Maar lekkerrrrrrrr!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 08:45:53 #230
37843 lady-wrb
kortaf
pi_118566505
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 16:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit O+
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 08:48:10 #231
37843 lady-wrb
kortaf
pi_118566541
quote:
10s.gif Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken :D
ik doe ze gewoon in de vaatwasser en dat gaat prima.
(of doe ik iets dat niet mag :@ ?
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 08:51:08 #232
37843 lady-wrb
kortaf
pi_118566586
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/

Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.

Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
pi_118568625
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 08:51 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
Pitten en draden eruit. :Y
pi_118569252
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 08:45 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
Dat klopt helemaal. Een combinatie zou helemaal leuk zijn ;)

Ik ga woensdag een taart bakken, dan zullen jullie het aanschouwen
  maandag 29 oktober 2012 @ 11:47:21 #235
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_118571372
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:



Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin O+ )
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 2 november 2012 @ 22:42:10 #236
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118759233
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?

Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier :P
pi_118759268
Springvorm werkt bij mij prima!
pi_118759814
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 22:42 schreef Erasmo het volgende:
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?

Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier :P
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118760878
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Een soort dinges :D
  † In Memoriam † vrijdag 2 november 2012 @ 23:28:41 #240
91830 MaximusTG
pi_118761038
Als je een springvorm gebruikt zou ik er bakpapier onderin doen. Ideaal altijd, de rand erop en het papier zit mooi strak. Als ie dan nog vast zit na bakken trek je er ff een stukje garen onderdoor. Geen flossdraad, dat smaakt vaak mintig :P.
pi_118768699
Ik doe het al jaren in een bakblik, omdat daar meer in kan ;p
pi_118769063
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 11:47 schreef Muck het volgende:
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:

[ afbeelding ]

Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin O+ )
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
Leuk en lekker!
pi_118769919
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 23:25 schreef Taurus het volgende:

[..]

Een soort dinges :D
zoeen :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118777301
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 12:18 schreef Mirjam het volgende:

[..]

zoeen :D
[ afbeelding ]
Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan. :P
pi_118788881
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.

Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
pi_118789051
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 22:18 schreef Inu het volgende:
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.

Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
  zaterdag 3 november 2012 @ 22:22:22 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118789073
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 16:41 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan. :P
Boterkoekvorm :P Maar ik doe het wel zonder want zodra je hier een keukenkastje open maakt krijg je een tsunami van bakblikken :P
pi_118790415
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 22:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
Het is zo'n zelfde soort mix als bij kwarktaart, dus er zit echt nergens vocht bij in die zakjes, dan gebeurt er toch ook niks?

Ik heb hem even in elkaar geflanst en in de koelkast gezet, kijken of het groen uitslaat ;)
pi_118791907
Ik ben benieuwd ;) ik had me er zelf alleen niet prettig bij gevoeld, maar dat heb ik al snel als iets over de datum is. Laatst dacht ik bij een flesje drink yoghurt die een dag over de datum was dat het wel kon. Zaten er allemaal klontjes in :( Toen wist ik weer waarom ik meestal de tht datum gewoon aanhou..
pi_118793139
Ik houd me ook altijd maar gewoon aan de datums. Keer een cake gebakken met poeder dat een paar maandjes over datum was. Ook omdat ik dacht van "hier kan niets mis mee gaan". Ik weet niet of het puur psychisch was, maar het smaakte niet en ik heb het direct weggegooid toen het de oven uit kwam.
  maandag 5 november 2012 @ 13:08:57 #251
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_118844864
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 11:39 schreef Selestha het volgende:

[..]

Leuk en lekker!
Thanks!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_118846438
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 23:32 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben benieuwd ;) ik had me er zelf alleen niet prettig bij gevoeld, maar dat heb ik al snel als iets over de datum is. Laatst dacht ik bij een flesje drink yoghurt die een dag over de datum was dat het wel kon. Zaten er allemaal klontjes in :( Toen wist ik weer waarom ik meestal de tht datum gewoon aanhou..
Hij was nog prima :Y Het was alleen smerig :') Veel te zoet en een heel chemisch vanillesmaakje. Maar dat is denk ik ook te verwachten met Oreo taart :P

  maandag 5 november 2012 @ 14:31:47 #253
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_118848159
Haha jammer!

Ik heb gisteren deze arretjescake gemaakt. Erg lekker, maar bij het aansnijden viel 'ie bijna helemaal uit elkaar. De volgende keer wat beter aanstampen voordat 'ie de koelkast ingaat.
pi_118850071
Taarten uit pakjes smaken altijd chemisch en te zoet. Er zijn op internet duizenden recepten voor lekkere Oreo-taart. :P
pi_118850477
Ik weets, ik weets. Maar soms laat ik me toch verleiden :@
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')