dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?quote:Op woensdag 26 september 2012 11:09 schreef 3-voud het volgende:
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin.quote:Op zaterdag 29 september 2012 10:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten.quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 08:42 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)
ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsenlaatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..quote:Op zondag 28 oktober 2012 10:33 schreef Sts het volgende:
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
Kokenquote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is.quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt?quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:39 schreef Estolan het volgende:
[..]
Koken
Blenden
Door een zeef
Helemaal smooth daarna
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?quote:Op zondag 28 oktober 2012 16:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit![]()
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
ik doe ze gewoon in de vaatwasser en dat gaat prima.quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Pitten en draden eruit.quote:Op maandag 29 oktober 2012 08:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
Dat klopt helemaal. Een combinatie zou helemaal leuk zijnquote:Op maandag 29 oktober 2012 08:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!quote:Op vrijdag 2 november 2012 22:42 schreef Erasmo het volgende:
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?
Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier
Een soort dingesquote:Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Leuk en lekker!quote:Op maandag 29 oktober 2012 11:47 schreef Muck het volgende:
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin)
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.quote:Op zaterdag 3 november 2012 22:18 schreef Inu het volgende:
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.
Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
Boterkoekvormquote:Op zaterdag 3 november 2012 16:41 schreef Taurus het volgende:
[..]
Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan.
Het is zo'n zelfde soort mix als bij kwarktaart, dus er zit echt nergens vocht bij in die zakjes, dan gebeurt er toch ook niks?quote:Op zaterdag 3 november 2012 22:21 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
Hij was nog primaquote:Op zaterdag 3 november 2012 23:32 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben benieuwdik had me er zelf alleen niet prettig bij gevoeld, maar dat heb ik al snel als iets over de datum is. Laatst dacht ik bij een flesje drink yoghurt die een dag over de datum was dat het wel kon. Zaten er allemaal klontjes in
Toen wist ik weer waarom ik meestal de tht datum gewoon aanhou..
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |