abonnement Unibet Coolblue
  zondag 28 oktober 2012 @ 12:59:07 #226
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118531867
Ja, juist voor een zoete taart. Structuur is ook veel mooier dan. Ik heb het ook door een zeef geduwd om het mooi glad te krijgen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 oktober 2012 @ 15:15:26 #227
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_118538077
Ik ga vanavond speculaasjes bakken.. lang geleden! :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_118542525
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit O+
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  Licht Ontvlambaar zondag 28 oktober 2012 @ 17:50:28 #229
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_118543659
Whoopie pies gebakken vandaag... Lekker maar lelijk CotS, de banketbakkersroom voor de vanille variant was te dun. En de mascarpone met speculoospasta voor de chocolad variant was geschift. Maar lekkerrrrrrrr!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 08:45:53 #230
37843 lady-wrb
kortaf
pi_118566505
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 16:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit O+
Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 08:48:10 #231
37843 lady-wrb
kortaf
pi_118566541
quote:
10s.gif Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken :D
ik doe ze gewoon in de vaatwasser en dat gaat prima.
(of doe ik iets dat niet mag :@ ?
  † In Memoriam † maandag 29 oktober 2012 @ 08:51:08 #232
37843 lady-wrb
kortaf
pi_118566586
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/

Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.

Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
  maandag 29 oktober 2012 @ 10:25:37 #233
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118568625
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 08:51 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit?
Pitten en draden eruit. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_118569252
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 08:45 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is?
Dat klopt helemaal. Een combinatie zou helemaal leuk zijn ;)

Ik ga woensdag een taart bakken, dan zullen jullie het aanschouwen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 29 oktober 2012 @ 11:47:21 #235
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_118571372
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:



Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin O+ )
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 2 november 2012 @ 22:42:10 #236
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118759233
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?

Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier :P
pi_118759268
Springvorm werkt bij mij prima!
pi_118759814
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 22:42 schreef Erasmo het volgende:
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd?

Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier :P
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118760878
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 22:57 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm!
Een soort dinges :D
  † In Memoriam † vrijdag 2 november 2012 @ 23:28:41 #240
91830 MaximusTG
pi_118761038
Als je een springvorm gebruikt zou ik er bakpapier onderin doen. Ideaal altijd, de rand erop en het papier zit mooi strak. Als ie dan nog vast zit na bakken trek je er ff een stukje garen onderdoor. Geen flossdraad, dat smaakt vaak mintig :P.
pi_118768699
Ik doe het al jaren in een bakblik, omdat daar meer in kan ;p
pi_118769063
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 11:47 schreef Muck het volgende:
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:

[ afbeelding ]

Paars: chocolade
Roze: met walnoten (uit eigen tuin O+ )
Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden)
Groen: appel/kaneel/rozijn
Leuk en lekker!
pi_118769919
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 23:25 schreef Taurus het volgende:

[..]

Een soort dinges :D
zoeen :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118777301
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 12:18 schreef Mirjam het volgende:

[..]

zoeen :D
[ afbeelding ]
Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan. :P
pi_118788881
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.

Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
pi_118789051
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 22:18 schreef Inu het volgende:
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken.

Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum?
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
  zaterdag 3 november 2012 @ 22:22:22 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118789073
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 16:41 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan. :P
Boterkoekvorm :P Maar ik doe het wel zonder want zodra je hier een keukenkastje open maakt krijg je een tsunami van bakblikken :P
pi_118790415
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 22:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien.
Het is zo'n zelfde soort mix als bij kwarktaart, dus er zit echt nergens vocht bij in die zakjes, dan gebeurt er toch ook niks?

Ik heb hem even in elkaar geflanst en in de koelkast gezet, kijken of het groen uitslaat ;)
pi_118791907
Ik ben benieuwd ;) ik had me er zelf alleen niet prettig bij gevoeld, maar dat heb ik al snel als iets over de datum is. Laatst dacht ik bij een flesje drink yoghurt die een dag over de datum was dat het wel kon. Zaten er allemaal klontjes in :( Toen wist ik weer waarom ik meestal de tht datum gewoon aanhou..
pi_118793139
Ik houd me ook altijd maar gewoon aan de datums. Keer een cake gebakken met poeder dat een paar maandjes over datum was. Ook omdat ik dacht van "hier kan niets mis mee gaan". Ik weet niet of het puur psychisch was, maar het smaakte niet en ik heb het direct weggegooid toen het de oven uit kwam.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')