deze is voor zover ik weet de echte, echte ouderwetse.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:53 schreef Lienekien het volgende:
http://members.home.nl/de-klomp/wonderpan.html
Dit wel?
Ik maak er gelijk 2quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 22:54 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
allemachtig hoe groot is jouw vorm ?
en mijn bod is verwijderd.quote:
Custard maak je toch niet met slagroom?quote:Op maandag 20 augustus 2012 16:43 schreef Fiorellino het volgende:
http://www.raspberricupcakes.com/2012/07/apple-crumble-loaf.html
Dit is het recept, wel zo handig denk ik. Slagroom zou hierbij werken?
Ja, je moet het deeg ook kneden, maar de mate van glutenontwikkeling is van minder belang dan bij brood, omdat het toch om een relatief dunne laag gaat.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:01 schreef franky_sl het volgende:
Moet ik voor een vlaaideeg(dus met gist) het deeg ook een tijdje kneden voor de glutenvorming? Zoals bij brood ook moet?
Ik heb nog nooit curstard gemaaktquote:Op maandag 20 augustus 2012 22:57 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Custard maak je toch niet met slagroom?
In dit recept blijkbaar wel.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:57 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Custard maak je toch niet met slagroom?
30 g bloemquote:Ja, je moet het deeg ook kneden, maar de mate van glutenontwikkeling is van minder belang dan bij brood, omdat het toch om een relatief dunne laag gaat.
Als je er een glad, samenhangend deeg van hebt gemaakt is het al gauw goed.
Welk recept volg je? Wat voor vulling?
Golden syrup is gewoon Golden syrup. Niks nep maple syrup.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
In sommige supermarkten verkopen ze nep maple syrup. Golden syrup heet dat. Lijkt me dat je dat goed als alternatief kan gebruiken.
Natuurwinkelquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:15 schreef Taartje het volgende:
Voor het maken van een Amerikaans taartrecept heb ik corn syrup nodig. Weet iemand misschien waar ik dat kan krijgen?
Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit!quote:Op maandag 20 augustus 2012 16:56 schreef Welldressed het volgende:
Bagels & Beans cheesecake met verse aardbeien![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker!quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 08:52 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit!
Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak?quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 09:07 schreef Welldressed het volgende:
[..]
Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker!
Hmm ja, het smaakt anders, maar ik vind het beide erg lekker. Kwark is denk ik wat frisser. Er gaat ook citroensap in de cheesecake, dus hij smaakt sowieso wel fris.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 09:09 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak?
Ik heb het recept iig opgeslagen, ga het zeker een keer proberen!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 09:32 schreef Welldressed het volgende:
Het is het recept van Bagels & Beans!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dankjewel! Maak je zelf custard? Weet niet of ik dat kan kopen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Dan vervang je de melk in het recept toch gewoon door iets anders? Melk kun je bijna altijd probleemloos vervangen.quote:Op zondag 26 augustus 2012 09:36 schreef Danielle83 het volgende:
Heeft er iemand nog een recept voor cupcakes of taarten waar geen melk in zit?
Ik zie echt veel lekkere dingen voorbij komen, maar ik kan zelf geen melk verdragen
ik ken geen recept met melk, maar je kunt melk bijna overal vervangen door sojamelk (smaakt wat zoetert in pannenkoeken en gebak). maar in cupcakes zou je ook een klein scheutje olie kunnen doen of wat water, als je mix te dik is volgens mij.quote:Op zondag 26 augustus 2012 09:36 schreef Danielle83 het volgende:
Heeft er iemand nog een recept voor cupcakes of taarten waar geen melk in zit?
Ik zie echt veel lekkere dingen voorbij komen, maar ik kan zelf geen melk verdragen
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |