abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 augustus 2012 @ 11:19:50 #126
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_115815778
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2012 22:57 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Custard maak je toch niet met slagroom?
In dit recept blijkbaar wel.
The love you take is equal to the love you make.
pi_115820905
quote:
Ja, je moet het deeg ook kneden, maar de mate van glutenontwikkeling is van minder belang dan bij brood, omdat het toch om een relatief dunne laag gaat.
Als je er een glad, samenhangend deeg van hebt gemaakt is het al gauw goed.
Welk recept volg je? Wat voor vulling?
30 g bloem
30 g zetmeel
80 g melk
5 g verse gist
20 g rietssuiker
10 g zout
40 g boter
1 eidooier

Ik wil een simpel aardbeientaartje maken. Dus vlaaideeg, banketbakkersroom(melk, dooier, custard/puddingpoeder, suiker en vanille) en daarbovenop aardbeien en afglaceren met een abrikozenconfituur(jam+water).
  † In Memoriam † dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:11:20 #128
91830 MaximusTG
pi_115822132
Zetmeel in het deeg? Is dat niet om de vulling te binden of zo?
Beetje erg weinig bloem ook lijkt me?
Nou ja, iig gewoon een samenhangend deeg maken, in je vorm en blind bakken.
pi_115822568
Oops moet 130 gram bloem zijn. Nog niet veel, maar is ook voor een klein taartje. Zetmeel is ervoor dat het krokant blijft. Maar misschien ook niet nodig als ik eerst blind ga bakken
  † In Memoriam † dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:29:10 #130
91830 MaximusTG
pi_115822806
Heb het zelf ook wel eens gemaakt;



Ook met banketbakkersroom, aardbeien en gelatine bovenop.

Weet alleen niet meer waar ik het recept voor de bodem heb gelaten :p, tijd geleden.
pi_115822927
Volg eens mij zijn dat prima smakende taartjes. Nog een dot slagroom erbij... jam jam.

Maak hem wel is waar niet in een taartpan, maar gewoon in zo'n ribbelvorm waar de bodem los van is.
  † In Memoriam † dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:35:12 #132
91830 MaximusTG
pi_115823060
Ja, die waren erg lekker :p. Meestal bak ik ze eerst even in een vorm, ingevet. Dan deeg uitrollen, over vorm draperen, goed in randjes drukken, en dan met een roller over de rand. Overtollig deeg weghalen. Bakpapier erover, en dan doe ik er rijst in. Goed verdelen. Ff bakken tot rand licht begint te bruinen, dan haal ik de rijst eruit, bakpapier eraf en bodem uit de vorm en los bakken. Wordt ie egaler bruin.
pi_115956130
Voor het maken van een Amerikaans taartrecept heb ik corn syrup nodig. Weet iemand misschien waar ik dat kan krijgen? Via Google vond ik dat het eventueel vervangen kan worden door vloeibare glucose, klopt dat?
A balanced diet is a cookie in each hand
  † In Memoriam † vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:18:41 #134
91830 MaximusTG
pi_115956287
In sommige supermarkten verkopen ze nep maple syrup. Golden syrup heet dat. Lijkt me dat je dat goed als alternatief kan gebruiken.
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:38:07 #135
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_115957052
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
In sommige supermarkten verkopen ze nep maple syrup. Golden syrup heet dat. Lijkt me dat je dat goed als alternatief kan gebruiken.
Golden syrup is gewoon Golden syrup. Niks nep maple syrup.

Je noemt een peer toch ook geen nepappel?
The love you take is equal to the love you make.
pi_115975492
Net een biscuit uit de oven gehaald, zakt het midden in :') morgen poging 2 met een iets langere baktjd :X ik had hem al speciaal in de combi oven gedaan, omdat ik met mijn gasoven geen temperatuur kan regelen, maar dat hielp dus ook niets...
pi_115976603
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 16:15 schreef Taartje het volgende:
Voor het maken van een Amerikaans taartrecept heb ik corn syrup nodig. Weet iemand misschien waar ik dat kan krijgen?
Natuurwinkel :Y
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 08:52:32 #138
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_115983032
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2012 16:56 schreef Welldressed het volgende:
Bagels & Beans cheesecake met verse aardbeien O+

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit!
pi_115983164
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 08:52 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit!
Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker!
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:09:43 #140
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_115983187
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 09:07 schreef Welldressed het volgende:

[..]

Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker!
Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak?
Ik heb het recept iig opgeslagen, ga het zeker een keer proberen!
pi_115983197
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 09:09 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak?
Ik heb het recept iig opgeslagen, ga het zeker een keer proberen!
Hmm ja, het smaakt anders, maar ik vind het beide erg lekker. Kwark is denk ik wat frisser. Er gaat ook citroensap in de cheesecake, dus hij smaakt sowieso wel fris.
pi_115983456
Mag ik t recept van die cheesecake? Ziet er prachtig uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_115983479
Het is het recept van Bagels & Beans!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_115983581
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 23:25 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Natuurwinkel :Y
Bedankt, ga ik daar vanmiddag eens op zoek!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_115985648
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 09:32 schreef Welldressed het volgende:
Het is het recept van Bagels & Beans!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dankjewel! Maak je zelf custard? Weet niet of ik dat kan kopen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_115985706
Bedoelt Wd geen custardpoeder?
pi_115988569
Het is custardpoeder van Dr Oetker. In ieder geval die heb ik gebruikt, werkte prima!
  zondag 26 augustus 2012 @ 00:54:44 #148
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_116011497
Ik weet niet goed of ik het hier moet plaatsen of in het taarten en cupcakes topic
Maar dit is een foto van een vriendin gemaakt op mijn verjaardagsfeest vanmiddag. Betere foto's krijg ik nog van m'n zus.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 26 augustus 2012 @ 09:36:23 #149
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_116015229
Heeft er iemand nog een recept voor cupcakes of taarten waar geen melk in zit?
Ik zie echt veel lekkere dingen voorbij komen, maar ik kan zelf geen melk verdragen |:(
  zondag 26 augustus 2012 @ 09:39:33 #150
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116015258
ik heb er geen verstand van, maar ook geen melkchocolade en dat soort dingen? Er zijn namelijk zoveel recepten zonder melk. Sterker nog ik heb vrijwel nooit melk nodig voor mn taarten, cakes enzovoort.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')