abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_113000480
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

laatste baksels:

taart van sjanette


Chocolade Cake van The_Hives


Lemon Ciambella Cake with lemon infused Creme Anglaise and lemon caramel van Estolan


pavlova van Tooto7moe


[ Bericht 41% gewijzigd door Dragonberry op 17-06-2012 13:54:15 ]
pi_113001334
Nieuw deel en even een reactie op de laatste post:

quote:
0s.gif Op zondag 17 juni 2012 12:53 schreef SamAxe het volgende:
iemand ervaring met het werken op een granieten aanrechtblad?
Werkt dit beter dan op een HPL werkblad?
Rudolph (Rudolph's Bakery) werkt ook altijd op zo'n granieten plaat/aanrecht.

Idee was namelijk om 2 granieten snijplanken aan te schaffen, en deze dan samen te schuiven voor werkruimte (2x 40x30cm) bij het kneden e.d. Qua dikte (1 cm) overigens niet echt vergelijkbaar.
Snijden op een granieten werkblad vind ik niet lekker werken(glas trouwens ook niet). Te hard denk ik, plastic en hout werkt veel beter.
Voor kneden en dergelijke is het wel heel geschikt omdat het koel is en niet makkelijk plakt. Als je twee stukken aan elkaar schuift heb je alleen dus wel een spleet, waar dingen tussen gaan zitten.
Ik ben dus niet overtuigd dat het beter zou werken..
pi_113145521
Mini hallon drommetjes O+



Ik had ook nog cheesecupcakejes gemaakt, maar geen foto van. Wel erg aan te raden!

http://annies-eats.com/20(...)cheesecake-cupcakes/
pi_113191189
Mij valt nu pas dit topic op! Waaw wat een lekkere dingen maken jullie! :D

Ik heb vandaag ook weer staan bakken en dit is mijn resultaat:

Het is een appel banaan taart/cake.
Het recept is van Rudolph's Bakery :)
Smile Bigger!
The world needs it!
pi_113191557
Misschien dat jullie m'n vraag kunnen beantwoorden.

Ik wil een cake bakken, maar dan met honing ipv suiker (of in ieder geval een deel van de suiker vervangen). Hoeveel honing moet ik dan toevoegen en hoeveel suiker moet ik dan weg laten? Ik ben aan het experimenteren met cake...
  † In Memoriam † donderdag 21 juni 2012 @ 16:12:09 #6
91830 MaximusTG
pi_113192851
http://www.wikihow.com/Use-Honey-in-Place-of-White-Sugar

Misschien heb je daar wat aan. Vergeet niet dat je ook je hoeveelheid vocht moet aanpassen, omdat dat ook in honing zit!
pi_113303925
In de vorige topic had iemand het over scones. Is daar misschien een recept van?? Want wil ze graag maken :D
Doelen zijn dromen met een deadline
pi_113312260
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie 8)7
Ja en dus?
  zondag 24 juni 2012 @ 14:39:33 #9
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_113312806
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie 8)7
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn oma O+ O+
ik moet alleen zoeken of dat ook ergens op papier staat ;(
ga straks ff kijken!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_113312970
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2012 14:39 schreef Mirjam het volgende:

[..]

oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn oma O+ O+
ik moet alleen zoeken of dat ook ergens op papier staat ;(
ga straks ff kijken!
Jeej :)
Ja en dus?
  zondag 24 juni 2012 @ 14:47:51 #11
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113313179
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2012 10:16 schreef A-ce het volgende:
In de vorige topic had iemand het over scones. Is daar misschien een recept van?? Want wil ze graag maken :D
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:

[..]

lekker :9 en heel simpel, kan niet fout gaan :)

wat ik ongeveer doe:

250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ik O+ van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken, het liefste een vanillepeul
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter

Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze

ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken

De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.

op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin

als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen

Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone


AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_113352122
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2012 14:47 schreef The_Hives het volgende:

[..]


[..]

Thx dan als nog er overheen gelezen!! :D

Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
Doelen zijn dromen met een deadline
  maandag 25 juni 2012 @ 17:20:27 #13
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113372726
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:

[..]

Thx dan als nog er overheen gelezen!! :D

Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
ik was gemeen, had ik in een topic eerder neergezet ;)

Ja, centimeter of 2. Steekt niet zo nauw, dus je hoeft er niet met een meetlat naast te staan :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 25 juni 2012 @ 18:05:15 #14
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_113374900
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:

[..]

Thx dan als nog er overheen gelezen!! :D

Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
wat ook makkelijk is, deeg op dikte uitrollen en dan in blokken/punten snijden, hoef je geen rondjes te steken :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_113375960
@ The_Hives: vandaar dat ik het niet kon vinden hahaha

@Misshobje: bedankt dat is ook wel leuk ipv rondjes!!

Thx ga maar van t weekend aan de slag
Doelen zijn dromen met een deadline
pi_113380201
Nooit meer omrekenen van cups naar gram voor mij!

O+
pi_113385717
Help! Weet iemand hier misschien waar ik wegwerpvlaaivormen kan vinden? Van die aluminium dingen die je eenmalig gebruikt, zoiets? Bij de toko vond ik alleen rechthoekige schalen, terwijl ik echte de ronde en liefst vlaaivormen zoek. Morgen ga ik op zoek bij de Sligro, maar heeft iemand anders nog tips, mocht ik ze daar niet vinden?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_113386965
Misschien hebben ze ronde bij de Blokker. Zag ooit zoiets liggen denk ik.
  maandag 25 juni 2012 @ 21:54:16 #19
309079 Bakfiets.
Kaleidoscopisch glibberpaard.
pi_113386991
Mag een Bakfiets ook? O+
Fietsen is gezond, dus eet meer fietsen.
pi_113402169
Tegan: bij de Blokker vond ik alleen kleine, van zo'n 10 cm doorsnee. Jammer, maar bedankt voor het meedenken!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_113402378
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 19:55 schreef Dragonberry het volgende:
Nooit meer omrekenen van cups naar gram voor mij!
[ afbeelding ]
O+
Wat een leuke! Ik heb hele saaie van rvs.

pi_113407637
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie 8)7
http://24kitchen.nl/recep(...)f[0]=bundle%3Arecipe << inclusief filmpje!
pi_113427916
Mijn (doodgewone) monchoutaart van vandaag. Gemaakt uit pure verveling :D

Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 26 juni 2012 @ 20:38:04 #24
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113427996
:9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_113630680
Heeft iemand nog tips voor koekjes die je met een peuter kunt maken? Vanochtend weer zandkoekjes gemaakt, en dat is heel leuk, maar om nou te zeggen dat die echt onwijs lekker zijn...
  † In Memoriam † zondag 1 juli 2012 @ 15:45:48 #26
91830 MaximusTG
  zondag 1 juli 2012 @ 16:18:21 #27
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113632067
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2012 15:44 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand nog tips voor koekjes die je met een peuter kunt maken? Vanochtend weer zandkoekjes gemaakt, en dat is heel leuk, maar om nou te zeggen dat die echt onwijs lekker zijn...
abrikozen of aardbeienkoekjes?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_113638324
Speculaasjes is n goed idee. Daar hoef je niet per se zo'n plank voor te hebben toch?

Aardbeienkoekjes klinkt ook leuk, recept?
pi_113638471


Zoiets? Natuurlijk ook zandkoekjes, maar met cacao ziet het er leuker uit :) of havermoutkoekjes? Of gemberkoekjes? Of cakejes?
pi_113671179
Sticky Fig & Caramel Cake with Vanilla Custard & Whipped Cream! ( by MasterChef Australia )


pi_113672381
Die Sticky Fig & Caramel Cake ziet er lekker uit. Ik hou sowieso erg van natte cakes.

Sekerpare



Een heel zoet Turks griesmeel gebakje.
  † In Memoriam † maandag 2 juli 2012 @ 15:11:29 #32
91830 MaximusTG
pi_113673417
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2012 18:59 schreef Bleie het volgende:
Speculaasjes is n goed idee. Daar hoef je niet per se zo'n plank voor te hebben toch?

Aardbeienkoekjes klinkt ook leuk, recept?
Nee, kan ook gewoon los. Uitsteken en zo. En misschien ook nog versieren door er lijntjes in te trekken of zo?
Of zoiets:
http://uitdekeukenvanarde(...)ks-soepstengels.html
(soepstengels)?
Ook leuk om samen te maken?

[ Bericht 15% gewijzigd door MaximusTG op 02-07-2012 15:28:04 ]
pi_113682150
quote:
17s.gif Op maandag 2 juli 2012 14:48 schreef Bortecinem het volgende:
Die Sticky Fig & Caramel Cake ziet er lekker uit. Ik hou sowieso erg van natte cakes.

Sekerpare

[ afbeelding ]

Een heel zoet Turks griesmeel gebakje.
Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberen :)
pi_113684851
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 18:43 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberen :)
top
pi_113689138
Ik heb net wortelmuffins met cream cheese frosting gemaakt. Hémels.
Geen foto helaas maar het ziet er zo uit :D
pi_113691266
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 21:02 schreef _Loki het volgende:
Ik heb net wortelmuffins met cream cheese frosting gemaakt. Hémels.
Geen foto helaas maar het ziet er zo uit :D
[ afbeelding ]
Wat is het recept?
pi_113691502
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 21:39 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Wat is het recept?
Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat.
En met fijn gemengde noten, heerlijk.
pi_113708069
:9 ik ben gek op sekerpare

en de op de rest eigenlijk ook. Die vijgentaart wil ik ook graag maken en die wortelmuffins zien er té aantrekkelijk uit.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_113710827
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 21:43 schreef _Loki het volgende:

[..]

Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat.
En met fijn gemengde noten, heerlijk.
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend :).

Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
  dinsdag 3 juli 2012 @ 14:02:14 #40
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_113713768
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend :).

Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
Ik maak altijd mijn eigen verjaardagstaarten. De witte chocolade cheesecake is altijd een succes, alsook de chocolade honing taart. Maak vaak ook iets met appel omdat er veel mensen zijn die daar van houden. En verder is het altijd weer waar ik zin in heb en het valt altijd in de smaak als je iets zelf hebt gemaakt! :)
  dinsdag 3 juli 2012 @ 15:54:55 #41
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113718024
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend :).

Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
:Y

vooral mijn appeltaart en 3 soorten (death by) chocoladetaart doen het erg goed :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 3 juli 2012 @ 16:08:25 #42
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_113718562
ik maak vaak appeltaart, of new york cheesecake.
beide taarten zijn altijd erg populair, toen ik ergens in de voorgaande jaren eens geen zin had om te bakken, werd me dat dan ook niet in dank afgenomen :') :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_113732382
Hhhhhhmmmm wat een heerlijk dingen komen hier langs!!

Ik ga dit weekend ook weer eens aan de slag, iemand nog een ultiem recept voor chocolade taart?

En heeft iemand deze taart al geprobeerd?? http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/810320/rood-wit-blauw-taart/?rq=taart Ik wil hem graag gaan proberen maken! :)
pi_113733012
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 16:08 schreef Mirjam het volgende:
ik maak vaak appeltaart, of new york cheesecake.
beide taarten zijn altijd erg populair, toen ik ergens in de voorgaande jaren eens geen zin had om te bakken, werd me dat dan ook niet in dank afgenomen :') :D
Wel een compliment :)
Behalve als ze gelijk weer weggaan omdat je niks hebt gebakken haha.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 4 juli 2012 @ 09:17:40 #45
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_113750304
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 21:07 schreef Leentje86 het volgende:
Hhhhhhmmmm wat een heerlijk dingen komen hier langs!!

Ik ga dit weekend ook weer eens aan de slag, iemand nog een ultiem recept voor chocolade taart?

En heeft iemand deze taart al geprobeerd?? http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/810320/rood-wit-blauw-taart/?rq=taart Ik wil hem graag gaan proberen maken! :)
Cake
125g cakemeel
1,5 tl zuiveringszout
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
115g boter in stukken, kamertemperatuur
170g pure choco gehakt
230g zure room
150 gr suiker
3 eieren
2 ronde bakblikken 22,5 x 2,5 cm of 1 blik 22,5 x 5 cm

oven voorverwarmen op 175 graden

vet de bakblikken in en bestuif met bloem
roer in een kom zout, zuiveringszout, bakpoeder en meel door elkaar
meng boter, choco en zure room aubain-marie glad, haal van vuur als alle choco gesmolten is
klop eieren en suiker glad in een kom
roer choco massa door eieren en suiker door elkaar
zeef droge ingredienten erboven en spatel er doorheen
doe het beslag in de blikken

cake van 2,5 cm 25 minuten in de over. 5 centimeter 40 minuten



Vulling geklopte witte chocolade ganache
225 gr witte choco klein gehakt
2,4 dl slagroom

slagroom aan de kook brengen, bij choco doen, tijdje laten staan, goed mengen

helemaal laten afkoelen en stijf en romig kloppen.
Lekkere tussenlaag tussen de 2 cakes. Als je 1 blik hebt, cake dus door midden snijden.




Glazuur
zelfde als witte choco, maar gebruik dan meestal melkchocolade om alle 3 de soorten te gebruiken.

Naar smaak kan je het dan niet stijf kloppen om een hard laagje glazuur te maken.
Als je een romiger glazuur wil kan je het licht opkloppen naar eigen wens.

In beide gevallen goed laten afkoelen in bv een bak ijswater.

Als je een hardere glazuur wilt, kan je boter toevoegen.


---------
Bovenstaande is bij mij altijd succes verzekerd!

[ Bericht 4% gewijzigd door The_Hives op 04-07-2012 09:25:12 ]
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_113784549
over die allerhande taart... deze dame had er over geblogd.

http://www.bijnanetzolekk(...)06/ahfeesttaart.html

Ik vond hem zelf er lekker uitzien maar ooh zo zwaar!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_113869716
Maakt iemand weleens de lemon merengue pie hier uit t fok kookboek? Hij komt altijd mooi uit de oven maar na een tien min trekt t eiwitschuim wat in vanaf de kant zeg maar.....tips hier tegen?
pi_113884457
Vanochtend Strawberry shortcake gemaakt. Erg lekker!


Strawberry shortcake 07-07-2012 by sjanette1, on Flickr
pi_113887162
Iemand een tip voor een snelle taart? Ik dacht zelf aan een frisse kwarktaart maar qua kwarktaarten reikt mijn ervaring niet verder dan een pakje van dr. Oetker. Andere (snelle) suggesties zijn ook welkom :P

Voor mijn verjaardag wil ik cheesecakebrownies en een crack pie meenemen naar het werk, maar dat is niet voldoende om iedereen van een stukje te voorzien.
pi_113889017
Appeltaart is snel.
pi_113903184
maak een cake, snijd doormidden, slagroom en fruit erop en poedersuiker erboven.
En dan kan je in principe elke eenvoudige cakerecept gebruiken.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_114015887
Een vriendin is geslaagd en komt morgen bij me eten. Ze vroeg of ik een monchoutaart wilde maken dus dat wordt het toetje. Staat nu op te stijven in de koelkast :9.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_114278173
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans 8-) ).

Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn. :)
pi_114283160
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans 8-) ).

Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn. :)
Ze zullen nu toch wel klaar zijn? O-)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_114283409
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 19:48 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Ze zullen nu toch wel klaar zijn? O-)
Ja, ze zijn ook klaar, maar ze zijn niet helemaal perfect geworden. }:| Wel gaar, maar een beetje te compact van binnen. Ze smaken wel goed, alle drie al geproefd. Vriend maakt straks wel ff foto's. :P
  zaterdag 21 juli 2012 @ 10:30:27 #56
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_114490290
Die cakepop maker van de blokker...is dat wat?????
pi_114492081
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
pi_114492903
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
pi_114493994
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
pi_114495577
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 12:31 schreef Dragonberry het volgende:
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment :')
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
pi_114495596
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 13:09 schreef Estolan het volgende:
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
Aha! :) Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
pi_114497597
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:

[..]

Aha! :) Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Yup

Moet rond de 120graden zijn ongv
  zaterdag 21 juli 2012 @ 15:20:51 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114498024
Ben een tulband aan het bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114498200
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben een tulband aan het bakken.
Lekker :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 15:28:20 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114498273
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 15:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Lekker :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114498305
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 14:05 schreef Sts het volgende:

[..]

Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment :')
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
Zo krijg je gewoon hele mooie merengue die je als schuimpjes kan bakken of verder verwerken tot botercreme(wat ik meestal doe). Ik gebruik dan 40 gram suiker per eiwit.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 16:46:50 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114500897
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Doe de suiker in een steelpan en een eetlepel of 2 water erbij, verhit dit tot de suiker een dikke doorzichtige siroop is.
Terwijl de eiwitten in de standmixer stijf zijn laat je deze lopen en giet er in een dun straaltje de siroop bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114504055
Zo citroenvlaai maken, hopen dat het lekker is :)
  zaterdag 21 juli 2012 @ 18:07:23 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114504099
Burps. De tulband is al weer bijna op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 18:29:42 #70
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_114504683
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Als ik meringue maak, doe ik gewoon eiwitten en suiker meteen bij elkaar en een klein beetje frambozenazijn. Lukt altijd.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_115571734
Nú op BBC 2: the Great British bake-off! *O*
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:07:00 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115571831
Yes! Zelfs als je niet zelf bakt leuk om te kijken!
pi_115586224
Ik heb gisteren een boterkoek gemaakt. Best aardig gelukt.
pi_115587312
Ik trap aardig kont wat betreft het maken van cake (Pound-cake), maar toch smaakt 'ie niet zoals bij de bakker in het dorp ;(

Hoe ik 'm maak:
500 gr suiker
500 gr boter
500 gr eieren
500 gr zelfrijzend bakmeel
merg van 2 vanillestokjes
2 eetlepels citroensap
snufje zout

Koude methode, en dan bakken in de oven op 160 graden voor een uur (hetelucht)

Hoe maken jullie cake? :)
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_115591716
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
Help :'( Wat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Deze gaat bij mij altijd goed http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
pi_115600174
Hé ik heb net ook een citroen merengue taart gemaakt :P De merengue heel simpel gemaakt: eiwitten kloppen tot ze bijna stijf zijn. Een klein scheutje(1 a 2 tl) azijn erbij. Dan beginnen met in kleine beetjes de suiker toe te voegen. als laatste een beetje vanille essence en klaar. 4 eieren, 150 gram suiker, scheutje azijn, scheut vanille :P Fantastische merengue was het! Nu heb ik wel een staande mixer ipv zo'n handding, dat scheelt bij veel recepten best wel wat heb ik gemerkt..
pi_115643584
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
pi_115644795
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 15:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
Gemalen Oreo-koekjes voor de bodem
pi_115653523
Er is een heel topic over cheesecakes. Zit nu mobiel dus kan t niet voor je opzoeken, maar ook hier in cul.
pi_115662231
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 15:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
Chocolate chip cookies malen en met beetje jam aan elkaar plakken. Is hier favoriet :)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_115668087
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:

[..]

Aha! :) Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Huhum, als je het erin kiept, gaam alle kleine luchtbelletjes weer kapot. Als je het aan de rand toevoegt, blijven ze heel en wordt het nog stijver omdat suiker fijn plakkerig is :)
Gebruik je poedersuiker trouwens of gewone suiker? Dat verschilt ook weer per recept. Poeder werkt veul beter.
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:52:42 #82
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_115688340
Macarons met chocolade ganache :9


en zomerfruit muffins
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:09:41 #83
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_115688777
leuk!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_115690031
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 17:52 schreef MissHobje het volgende:
Macarons met chocolade ganache :9
[ afbeelding ]

en zomerfruit muffins
[ afbeelding ]
Smaakt de buitenkant ook naar mint? :P
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 19:52:03 #85
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_115692170
quote:
17s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 18:50 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Smaakt de buitenkant ook naar mint? :P
nee :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_115707080
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 17:52 schreef MissHobje het volgende:
Macarons met chocolade ganache :9
[ afbeelding ]

en zomerfruit muffins
[ afbeelding ]
Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven.
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 05:39:24 #87
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_115707149
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 05:01 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven.
Jups wel jammer maar niet erg, met malen schoot de bende in de smeltstand :') te warm in huis ofzo, dus had het vrij snel gezeefd en had geen zin om er iets langer aandacht aan te geven.
Ze smaken super lekker ;)
Als ik weer eens gladde heb show ik ze weer :Y
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_115719610
Ik wil een worteltaart maken voor morgen, met iets ertussen. Dit wordt m:

http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html

Gewoon een dunne laag slagroom, is dat handig met dit weer (de kans is er dat die niet in de koelkast kan morgen)

En ik heb alleen een bakje slagroom, moet er nog wat anders bij zodat deze stevig wordt en blijft?
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:28:12 #89
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_115723813
heb je klopfix?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:28:49 #90
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_115723834
ik zou trouwens er niets tussen smeren, gewoon een frosting erop en klaar
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:54:35 #91
37843 lady-wrb
kortaf
pi_115729719
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 09:47 schreef robuust89 het volgende:
Ik trap aardig kont wat betreft het maken van cake (Pound-cake), maar toch smaakt 'ie niet zoals bij de bakker in het dorp ;(

Hoe ik 'm maak:
500 gr suiker
500 gr boter
500 gr eieren
500 gr zelfrijzend bakmeel
merg van 2 vanillestokjes
2 eetlepels citroensap
snufje zout

Koude methode, en dan bakken in de oven op 160 graden voor een uur (hetelucht)

Hoe maken jullie cake? :)
allemachtig hoe groot is jouw vorm ? :o
pi_115729795
ik maak cake in de wonderpan B-)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:06:54 #93
37843 lady-wrb
kortaf
pi_115730216
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 22:56 schreef Mirjam het volgende:
ik maak cake in de wonderpan B-)
}:|

ik ben al heel lang op zoek naar een wonderpan, maar ze zijn zo achterlijk duur of niet compleet
pi_115731145
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 23:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

}:|

ik ben al heel lang op zoek naar een wonderpan, maar ze zijn zo achterlijk duur of niet compleet
ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregen O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:29:08 #95
37843 lady-wrb
kortaf
pi_115731230
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 23:27 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregen O+
bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen?
pi_115731245
Hier verkopen ze ze schijnbaar nieuw

Edit: dat is niet zo bijzonder zie ik nu...

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 17:41 schreef Sandous het volgende:
Ik wil een worteltaart maken voor morgen, met iets ertussen. Dit wordt m:

http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html

Gewoon een dunne laag slagroom, is dat handig met dit weer (de kans is er dat die niet in de koelkast kan morgen)

En ik heb alleen een bakje slagroom, moet er nog wat anders bij zodat deze stevig wordt en blijft?
Slagroom is een slecht plan met dit weer en zo ook niet stevig genoeg om tussen een wat zwaarder baksel te smeren. Heb je niets in huis om glazuur van te maken? Anders pas op het allerlaatste moment de slagroom erop, en dan zou ik voor bovenop gaan.

[ Bericht 4% gewijzigd door _Ophelia_ op 18-08-2012 23:34:28 ]
pi_115731820
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2012 23:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen?
yup, cakes lukken áltijd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:44:08 #98
37843 lady-wrb
kortaf
pi_115731854
nu moet ik nog erger een wonder pan }:|
pi_115731868
:@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:44:37 #100
37843 lady-wrb
kortaf
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')