Snijden op een granieten werkblad vind ik niet lekker werken(glas trouwens ook niet). Te hard denk ik, plastic en hout werkt veel beter.quote:Op zondag 17 juni 2012 12:53 schreef SamAxe het volgende:
iemand ervaring met het werken op een granieten aanrechtblad?
Werkt dit beter dan op een HPL werkblad?
Rudolph (Rudolph's Bakery) werkt ook altijd op zo'n granieten plaat/aanrecht.
Idee was namelijk om 2 granieten snijplanken aan te schaffen, en deze dan samen te schuiven voor werkruimte (2x 40x30cm) bij het kneden e.d. Qua dikte (1 cm) overigens niet echt vergelijkbaar.
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn omaquote:Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie
Jeejquote:Op zondag 24 juni 2012 14:39 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn oma![]()
ik moet alleen zoeken of dat ook ergens op papier staat
ga straks ff kijken!
quote:Op zondag 24 juni 2012 10:16 schreef A-ce het volgende:
In de vorige topic had iemand het over scones. Is daar misschien een recept van?? Want wil ze graag maken
quote:Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
lekkeren heel simpel, kan niet fout gaan
![]()
wat ik ongeveer doe:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ikvan vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken, het liefste een vanillepeul
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone
Thx dan als nog er overheen gelezen!!quote:
ik was gemeen, had ik in een topic eerder neergezetquote:Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:
[..]
Thx dan als nog er overheen gelezen!!
Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
wat ook makkelijk is, deeg op dikte uitrollen en dan in blokken/punten snijden, hoef je geen rondjes te stekenquote:Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:
[..]
Thx dan als nog er overheen gelezen!!
Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
Wat een leuke! Ik heb hele saaie van rvs.quote:Op maandag 25 juni 2012 19:55 schreef Dragonberry het volgende:
Nooit meer omrekenen van cups naar gram voor mij!
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recep(...)f[0]=bundle%3Arecipe << inclusief filmpje!quote:Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie
abrikozen of aardbeienkoekjes?quote:Op zondag 1 juli 2012 15:44 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand nog tips voor koekjes die je met een peuter kunt maken? Vanochtend weer zandkoekjes gemaakt, en dat is heel leuk, maar om nou te zeggen dat die echt onwijs lekker zijn...
Nee, kan ook gewoon los. Uitsteken en zo. En misschien ook nog versieren door er lijntjes in te trekken of zo?quote:Op zondag 1 juli 2012 18:59 schreef Bleie het volgende:
Speculaasjes is n goed idee. Daar hoef je niet per se zo'n plank voor te hebben toch?
Aardbeienkoekjes klinkt ook leuk, recept?
Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberenquote:Op maandag 2 juli 2012 14:48 schreef Bortecinem het volgende:
Die Sticky Fig & Caramel Cake ziet er lekker uit. Ik hou sowieso erg van natte cakes.
Sekerpare
[ afbeelding ]
Een heel zoet Turks griesmeel gebakje.
topquote:Op maandag 2 juli 2012 18:43 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberen
Wat is het recept?quote:Op maandag 2 juli 2012 21:02 schreef _Loki het volgende:
Ik heb net wortelmuffins met cream cheese frosting gemaakt. Hémels.
Geen foto helaas maar het ziet er zo uit
[ afbeelding ]
Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat.quote:
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekendquote:Op maandag 2 juli 2012 21:43 schreef _Loki het volgende:
[..]
Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat.
En met fijn gemengde noten, heerlijk.
Ik maak altijd mijn eigen verjaardagstaarten. De witte chocolade cheesecake is altijd een succes, alsook de chocolade honing taart. Maak vaak ook iets met appel omdat er veel mensen zijn die daar van houden. En verder is het altijd weer waar ik zin in heb en het valt altijd in de smaak als je iets zelf hebt gemaakt!quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend.
Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend.
Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes?
Wel een complimentquote:Op dinsdag 3 juli 2012 16:08 schreef Mirjam het volgende:
ik maak vaak appeltaart, of new york cheesecake.
beide taarten zijn altijd erg populair, toen ik ergens in de voorgaande jaren eens geen zin had om te bakken, werd me dat dan ook niet in dank afgenomen![]()
Cakequote:Op dinsdag 3 juli 2012 21:07 schreef Leentje86 het volgende:
Hhhhhhmmmm wat een heerlijk dingen komen hier langs!!
Ik ga dit weekend ook weer eens aan de slag, iemand nog een ultiem recept voor chocolade taart?
En heeft iemand deze taart al geprobeerd?? http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/810320/rood-wit-blauw-taart/?rq=taart Ik wil hem graag gaan proberen maken!
Ze zullen nu toch wel klaar zijn?quote:Op maandag 16 juli 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans).
Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn.
Ja, ze zijn ook klaar, maar ze zijn niet helemaal perfect geworden.quote:
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het momentquote:Op zaterdag 21 juli 2012 12:31 schreef Dragonberry het volgende:
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar!
Aha!quote:Op zaterdag 21 juli 2012 13:09 schreef Estolan het volgende:
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten
Yupquote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:
[..]
Aha!Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Lekkerquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 21 juli 2012 15:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Lekker
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Zo krijg je gewoon hele mooie merengue die je als schuimpjes kan bakken of verder verwerken tot botercreme(wat ik meestal doe). Ik gebruik dan 40 gram suiker per eiwit.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:05 schreef Sts het volgende:
[..]
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment
Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken?
Doe de suiker in een steelpan en een eetlepel of 2 water erbij, verhit dit tot de suiker een dikke doorzichtige siroop is.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
HelpWat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Als ik meringue maak, doe ik gewoon eiwitten en suiker meteen bij elkaar en een klein beetje frambozenazijn. Lukt altijd.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
HelpWat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Deze gaat bij mij altijd goed http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/quote:Op zaterdag 21 juli 2012 11:55 schreef Sts het volgende:
HelpWat doe ik fout? Ik heb nu al 3 x meringue proberen te maken ; drie keer met andere recepten, drie keer met een soort vloeibare drab als resultaat na het toevoegen van de suiker.
Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden?
Iemand een failproof recept?
Gemalen Oreo-koekjes voor de bodemquote:Op donderdag 16 augustus 2012 15:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
Chocolate chip cookies malen en met beetje jam aan elkaar plakken. Is hier favorietquote:Op donderdag 16 augustus 2012 15:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden...
Huhum, als je het erin kiept, gaam alle kleine luchtbelletjes weer kapot. Als je het aan de rand toevoegt, blijven ze heel en wordt het nog stijver omdat suiker fijn plakkerig isquote:Op zaterdag 21 juli 2012 14:06 schreef Sts het volgende:
[..]
Aha!Dat deed ik dus (o.a.) fout. Ik strooide alles er een beetje mooi verdeeld overheen. Maar jij hebt het denk ik meer over een siroopje dat je er in giet?
Smaakt de buitenkant ook naar mint?quote:Op vrijdag 17 augustus 2012 17:52 schreef MissHobje het volgende:
Macarons met chocolade ganache
[ afbeelding ]
en zomerfruit muffins
[ afbeelding ]
neequote:Op vrijdag 17 augustus 2012 18:50 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Smaakt de buitenkant ook naar mint?
Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven.quote:Op vrijdag 17 augustus 2012 17:52 schreef MissHobje het volgende:
Macarons met chocolade ganache
[ afbeelding ]
en zomerfruit muffins
[ afbeelding ]
Jups wel jammer maar niet erg, met malen schoot de bende in de smeltstandquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 05:01 schreef franky_sl het volgende:
[..]
Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven.
allemachtig hoe groot is jouw vorm ?quote:Op woensdag 15 augustus 2012 09:47 schreef robuust89 het volgende:
Ik trap aardig kont wat betreft het maken van cake (Pound-cake), maar toch smaakt 'ie niet zoals bij de bakker in het dorp![]()
Hoe ik 'm maak:
500 gr suiker
500 gr boter
500 gr eieren
500 gr zelfrijzend bakmeel
merg van 2 vanillestokjes
2 eetlepels citroensap
snufje zout
Koude methode, en dan bakken in de oven op 160 graden voor een uur (hetelucht)
Hoe maken jullie cake?
quote:
ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregenquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]![]()
ik ben al heel lang op zoek naar een wonderpan, maar ze zijn zo achterlijk duur of niet compleet
bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen?quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:27 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregen
Slagroom is een slecht plan met dit weer en zo ook niet stevig genoeg om tussen een wat zwaarder baksel te smeren. Heb je niets in huis om glazuur van te maken? Anders pas op het allerlaatste moment de slagroom erop, en dan zou ik voor bovenop gaan.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 17:41 schreef Sandous het volgende:
Ik wil een worteltaart maken voor morgen, met iets ertussen. Dit wordt m:
http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html
Gewoon een dunne laag slagroom, is dat handig met dit weer (de kans is er dat die niet in de koelkast kan morgen)
En ik heb alleen een bakje slagroom, moet er nog wat anders bij zodat deze stevig wordt en blijft?
yup, cakes lukken áltijdquote:Op zaterdag 18 augustus 2012 23:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |