maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:17 schreef ieniminimuis het volgende:
volgens moeders is het probleem teveel suiker.
Nu heeft rietsuiker natuurlijk ook een hele andere eigenschap dan basterdsuiker. Dus laten we het daar maar op houden.
Teveel suiker zorgt wel dat deeg gaat uitlopen, maar dan heb je volgens mij nog wel wat meer nodig.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:32 schreef The_Hives het volgende:
[..]
maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.
En, is het gelukt?quote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
Die zijn heerlijk!quote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
Ja, het is gelukt! Het is echt vies lekker. Heb alleen de frambozen weggelaten. Ik bleef maar twijfelen en toen heb ik ze niet gebruikt. Dus nu is het gewoon een chocolate cheesecake br wnie.quote:Op vrijdag 30 maart 2012 21:48 schreef Skaai het volgende:
[..]
En, is het gelukt?
Ik heb eens een recept van haar gemaakt (parpadelle con pollo) leuke site is dat
quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels...
[verdere OP volgt]
ja Alhoewel me dat dus niet altijd lukt, met dezelfde receptuur...quote:
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:26 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjesquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:33 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:
Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
[ afbeelding ]
Ooh ik zocht nog een handig meeneem recept waarbij ik m'n bevroren bramen op kan maken. Dit is echt perfect, dankuquote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:46 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes
Alleen een eetlepel over de bodem strooien is vaak ook al voldoende, het 'kookt' vanzelf omhoog tussen de appels.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef Zana het volgende:
[..]
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
in Duitsland worden in de weken voor kerst veel koekjes gebakken en ik heb net op een Duits forum gekeken http://www.chefkoch.de/fo(...)fuer-Plaetzchen.htmlquote:
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.quote:Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is?
Idd,je snapt me.quote:Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.
quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:57 schreef Zana het volgende:
[..]
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.
Oeh, die zien er wel heel lekker uit ja.quote:Op zaterdag 7 april 2012 14:07 schreef Noek het volgende:
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gemaakt, had er toen nog nooit van gehoord. Maar de website waar ik het vandaan had, had het over de bovenkanten van cupcakes. Dus gewoon cupcakes bakken en dan de bolle kanten eraf snijden. De rest kun je weer gebruiken voor bv cakepops.quote:Op zaterdag 7 april 2012 13:29 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Idd,je snapt me.
Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren.
Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander.
Ik ga me er eens in verdiepen.
zo lekker!quote:Op zondag 8 april 2012 10:15 schreef The_Hives het volgende:
scones staan in de oven voor de brunch zometeen alleen nog wat mascarpone en slagroom kloppen. Jum!
De gewone vanillecupcakes uit dat kookboek zijn echt de allerlekkerste die ik ooit heb gemaakt! . Perfect als basisrecept.quote:Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.
het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten
(Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden )
Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken
Ik kan soms onbewust bot uit de hoek komen. Niet zo bedoeld.quote:Op zaterdag 7 april 2012 07:41 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.
Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen?
quote:Op maandag 9 april 2012 17:12 schreef The_Hives het volgende:
het ruikt hier heerlijk naar Chocolate Chip Cookies
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echterquote:Op woensdag 11 april 2012 12:18 schreef Tooto7moe het volgende:
Ik ben gek op sprits.. eet het alleen nooit omdat ik altijd het gevoel heb suiker te kauwen/eten.
brownie&chocokoekjes zien er ook heerlijk uit!
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn.quote:
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?quote:Op woensdag 11 april 2012 18:57 schreef Sjeen het volgende:
[..]
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echter
Ik heb gebruikt:
250 gram boter
120 gram suiker
275 gram meel
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
Nee, gewone bloemquote:Op donderdag 12 april 2012 15:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?
Hartelijk dank!quote:Op donderdag 12 april 2012 15:55 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Nee, gewone bloem
Eigenlijk een standaard beslag van gemaakt. Boter met suiker luchtig geklopt, ei erdoor geklopt, vanille en zout erdoor geklopt. Bloem erdoor geroerd... Geheel in een spuitzak met kartelmondje (let op! géén wergwerpzak want die kan de druk niet aan. En kijk uit dat je niet per ongeluk met je vinger klem komt te zitten in kartelmondje als je het in spuitzak doet )
Opspuiten in M vorm en dan op 150 graden in heteluchtoven. Die van mij 12 minuten gebakken, mag wel wat langer
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!quote:Op donderdag 12 april 2012 13:20 schreef Noek het volgende:
[..]
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn.
Wat een gave spritsen, Sjeen. Heb je zo'n spuitding gekocht?
Heute heb ik Oreo Twix cheesecake cupcakes gemaakt. Er was nog zoveel over dat ik het restant maar in een schaaltje heb gedaan. In de oven waren ze mooi hoog en opeens zakte het zaakje in.
[ afbeelding ]
Recept
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger!quote:Op donderdag 12 april 2012 16:03 schreef Sweetpea8472 het volgende:
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!
Ok, staat op m'n lijstje!quote:Op donderdag 12 april 2012 16:12 schreef Noek het volgende:
[..]
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger!
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?quote:Op vrijdag 13 april 2012 12:28 schreef Tooto7moe het volgende:
gebruiken jullie altijd monchou?
ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken.
Volgens mij is Monchou een kaassoort die valt onder de roomkazen.quote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:
[..]
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
ja, volgens mij ookquote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:
[..]
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
Het is geen standaard roomkaas i.i.g., er zit gelatine in en dat zit er in 'pure' roomkaas niet.quote:
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.quote:Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Voor gebakken cheesecake zou ik geen Monchou pakken idd. Voor kwartaart durf ik niet te zeggen, ik lust het niet en maak het dus nooit.quote:Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Recepten?quote:Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!
[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr
Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling
[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.quote:Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:
[..]
Recepten?
Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt.
oei ziet er te lekker uit zeg! Heb je toevallig het recept van de appeltaart?quote:Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!
[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr
Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling
[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!quote:Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:
[..]
Recepten?
Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt.
Ik had niet veel keuze, de enige roomkaas die ze bij ons in de winkel hebben is met kruiden... En dat leek me nou niet zo geschikt in een cheesecake Die monchou werkte ook goed! (ze zijn erg lekker geworden!)quote:Op zondag 15 april 2012 09:27 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
Dank je wel!quote:Op zondag 15 april 2012 12:43 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.
'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes
------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.
En die koekjes vielen heel erg in de smaak foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit
Ga de appeltaart deze week maken. Hij ziet er ook echt zo pro & smashing uit!quote:Op zondag 15 april 2012 12:52 schreef sjanette het volgende:
[..]
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!
Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.
ooooo dat ziet er echt mooi uit! en goed gelukt!quote:Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
WAUW!!!quote:Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Recept ?quote:Op maandag 16 april 2012 12:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtige appeltaart
Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant
citroenquote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend.quote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
Ze zien er vaak mooier uit dan dat ze smaken inderdaad. Maar als je er een smaakje aangeeft/goed vult smaken ze best goed hoor.quote:Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!
Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker
Ziet er mooi uit!!quote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
Ik heb er nog nooit een gegetenquote:Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!
Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker
Thanks!! Het recept wat ik gebruikt heb is heel duidelijk, dat werkt echt prettig, dus is wel een aanraderquote:Op vrijdag 20 april 2012 16:45 schreef Landysh het volgende:
En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend.
Oe, klinkt lekker! Ben heel benieuwd naar het resultaatquote:Op dinsdag 24 april 2012 15:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:
Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
Ziet er erg lekker uit! Maar ik heb geen koelkast in de garage... Wel in de bijkeukenquote:Op dinsdag 24 april 2012 15:21 schreef Goudvis87 het volgende:
CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
<snip>
Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie
Ooooo wat een plaatjes zien er heel lekker uit!!quote:Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Zien er knetter goed uit!!!quote:Op woensdag 25 april 2012 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk . Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten .
Die zien er super uit zegquote:Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?quote:Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes
[ afbeelding ]
chocolade creme fraiche cakejes
[ afbeelding ]
snickerkoek
[ afbeelding ]
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 26 april 2012 07:52 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?
Ja, klopt, die hebben ook nog een veel grotere 'bakcultuur'. Wat je daar allemaal in de winkels kan krijgen..Dat boek dat ik hier boven postte is zeker een aanrader, al is ie soms een beetje vaag. Met dingen als 'een klein blik abrikozen'. En een "Würfel Frischhefe" (blokje verse gist, 42 gr).quote:Op woensdag 25 april 2012 20:00 schreef Tooto7moe het volgende:
die kuche ziet er idd lekker uit!
Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen.
Oeh, dat ziet er allemaal zo lekker uit!quote:Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes
[ afbeelding ]
chocolade creme fraiche cakejes
[ afbeelding ]
snickerkoek
[ afbeelding ]
Lekkerquote:Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
[ afbeelding ]
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.
Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt
Ziet er erg lekker uit, heb het recept als pdf gedownload (heb net een kast vol taart en cake - gekocht in de winkel - dus die eerst maar eens opeten voordat ik zelf weer wat ga bakken).quote:Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.
Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt
volgens mij is dit mega zoet, bij het zien van de foto springen de vullingen al bijna uit mijn kiezen..quote:Op zondag 6 mei 2012 10:20 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom!
[ afbeelding ]
quote:-150 g bloem
-40 g maizena
-zout
-9 eieren
-225 g tafelsuiker
(...)
Meng bloem, maizena en een snufje zout. Zet een beslagkom in een bak met lauwwarm water en klop hierin de eieren met de tafelsuiker met de handmixer op de middelste stand in ca 10 min tot een dik en schuimig mengsel. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Vet een vorm of ovenschaal van 20x30 cm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet ook het bakpapier in en bestuif het dun met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak het 30-40 min. gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 175C. Schakel de oven uit en laat de taart nog circa 10 min. in de uitgeschakelde oven staan, met de deur op een kier. (...)
Namens familie nog bedankt.quote:Op zondag 6 mei 2012 13:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag.
Dat was een googleplaatjessearch . Maar bedankt.quote:Op donderdag 10 mei 2012 20:53 schreef MaximusTG het volgende:
Dat staat er toch gewoon bij
http://www.libelle-lekker(...)em-en-vanillepudding
Wordt het droger van?quote:Op vrijdag 11 mei 2012 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
Dat wil je toch juist niet? Niets zo vies als van die gortdroge cake.quote:
Dat dacht ik al, maar via de naam van het plaatje kwam ik op de site. Als alternatief kan je nog een vlaaideeg (gistdeeg) proberen, of een Linzertorte deeg.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 12:45 schreef Tegan het volgende:
[..]
Dat was een googleplaatjessearch . Maar bedankt.
Er moeten droge bonen in tijdens het bakken voor de vorm. Zou dat ook kunnen met rijst of zonder iets?quote:Op vrijdag 11 mei 2012 13:37 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat dacht ik al, maar via de naam van het plaatje kwam ik op de site. Als alternatief kan je nog een vlaaideeg (gistdeeg) proberen, of een Linzertorte deeg.
voor zover ik weet luchtiger.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
Heb die cakejes vroeger ook veel gegeten . Nu laat ik ze ook liggen omdat ik er geen 3 op kan voor ze niet meer vers zijn.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:48 schreef Sandous het volgende:
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei:
Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was..
[ afbeelding ]
Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept?
*uiteindelijk laten liggen hoor*
Je kan het ook kleuren met dikgekookte bietensapquote:Op zondag 6 mei 2012 10:39 schreef Taartje het volgende:
Jup, ik. Ik maakte de taart met dit recept. De taart was lekker maar vrij machtig, het glazuur was niet te pruimen. In verhouding veeeel te veel boter, echt Amerikaans dus. Zoek je een goed recept, let dan vooral daarop is dus mijn tip. En wat betreft het bakken: er gaat veel rode kleurstof in, dus wees vooral voorzichtig met knoeien en maak al je keukenspullen zo snel mogelijk weer schoon!
oohh myquote:Op donderdag 17 mei 2012 19:48 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een Banana Cream Pie gemaakt naar een recept van Joyofbaking.com
[ link | afbeelding ]
Banana cream pie by sjanette1, on Flickr
Voor mij heeft de taart teveel slagroom, maar de smaak was goed.
Zien er mooi uitquote:Op woensdag 16 mei 2012 17:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Schuimkoekjes
En nee, die zijn niet met chilipeper.
Dat is gedroogde, gemalen aardbei.
En door 't beslag zat een drupje rozenwater
(eigenlijk rozenessence, maar dat durf ik niet hardop te zeggen)
Ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 17 mei 2012 19:48 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een Banana Cream Pie gemaakt naar een recept van Joyofbaking.com
[ link | afbeelding ]
Banana cream pie by sjanette1, on Flickr
Voor mij heeft de taart teveel slagroom, maar de smaak was goed.
God wat wil ik die graag eens zelf maken. Het ding is dat dit heeele vochtige cakejes zijn, dus het kan niet met gewoon cakespul. Beetje vettig is het ook en best licht.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:48 schreef Sandous het volgende:
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei:
Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was..
[ afbeelding ]
Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept?
*uiteindelijk laten liggen hoor*
Deze komt over 10 minuutjes uit de oven, ben benieuwd!quote:Op zaterdag 28 april 2012 20:11 schreef sjanette het volgende:
Vanochtend vroeg al een Chocolate Chip taart gemaakt naar een recept van Uit de keuken van Levine
( http://tinyurl.com/7e8pstn )
[ link | afbeelding ]
Chocolate Chip tart by sjanette1, on Flickr
Mmmm die ziet er idd mnommnom uit jaquote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:48 schreef Sandous het volgende:
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei:
Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was..
[ afbeelding ]
Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept?
*uiteindelijk laten liggen hoor*
En??quote:Op donderdag 17 mei 2012 22:40 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Deze komt over 10 minuutjes uit de oven, ben benieuwd!
quote:Op zondag 20 mei 2012 18:55 schreef The_Hives het volgende:
vandaag pepernoten gemaakt, gewoon omdat het kan
Dacht dat ik de enige was die dat had .quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:06 schreef fotostarter het volgende:
Z
[..]
Zien er mooi uit
Krijg alleen altijd kippenvel als ik die dingen eet. Net zoals die schuimblokken...
http://www.kookpunt.nl/fa(...)ium/nl/product/3362/quote:
bedoelde een rechthoekquote:Op zondag 20 mei 2012 20:59 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.kookpunt.nl/fa(...)ium/nl/product/3362/
Ik dacht aan zoiets, afgaand op je beschrijving.
Toevallig gister in Dille & Kamille beland en een folder meegenomen, waar een afbeelding staat van geribbelde rand met losse bodem.quote:Op zondag 20 mei 2012 20:43 schreef Estolan het volgende:
Question:
Ik ben op zoek naar een bakvorm geribbeld met uitneembare bodem: 35x7cm
Iemand een online adresje? ( of winkel in Den Haag )
die tent ken ik, kom ook veel ronde tegenquote:Op zondag 20 mei 2012 21:05 schreef AnneX het volgende:
[..]
Toevallig gister in Dille & Kamille beland en een folder meegenomen, waar een afbeelding staat van geribbelde rand met losse bodem.
Hullie hebben ook een webshop.
http://www.dille-kamille.nl/nl/content/516/bakken Zie nr. 17.
Tip: zet jezelf op budget voor je naar binnengaat
Edit: nu pas zie ik dat je een rechthoekige vorm zoekt...
Yessquote:Op zondag 20 mei 2012 21:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik weet volgens mij wat je bedoelt, kom ze heel vaak tegen op Amerikaanse food blogs en volgens mij ook weleens gezien bij masterchef
[ afbeelding ]
zodat je zoiets krijgt dus?
Ik kan alleen nog niet vinden waar je het kan kopen..
en waarom past dat niet in een ronde vorm? of een vorm met andere afmetingen ?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:07 schreef Estolan het volgende:
[..]
die tent ken ik, kom ook veel ronde tegen
Heb dus 35x7cm rechthoek nodig voor een recept.
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuzequote:Op zondag 20 mei 2012 21:34 schreef firefly90 het volgende:
[..]
en waarom past dat niet in een ronde vorm? of een vorm met andere afmetingen ?
nou, niet als je de vorm alleen voor dat ene recept wilt kopen. Je hebt genoeg alternatieven. Uiteindelijk gaat het om de inhoud....... met andere blikken is alleen de vorm iets andersquote:Op zondag 20 mei 2012 21:36 schreef Estolan het volgende:
[..]
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuze
True, ik weet alleen niet of je, als het formaat anders is, genoeg hebt voor de bodemquote:Op zondag 20 mei 2012 21:42 schreef The_Hives het volgende:
[..]
nou, niet als je de vorm alleen voor dat ene recept wilt kopen. Je hebt genoeg alternatieven. Uiteindelijk gaat het om de inhoud....... met andere blikken is alleen de vorm iets anders
koop je een ronde vorm met een diameter van 17 cmquote:Op zondag 20 mei 2012 21:36 schreef Estolan het volgende:
[..]
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuze
quote:Op zondag 20 mei 2012 22:02 schreef floris_b het volgende:
[..]
koop je een ronde vorm met een diameter van 17 cm
oppervlakte berekenenquote:Op zondag 20 mei 2012 21:44 schreef Estolan het volgende:
[..]
True, ik weet alleen niet of je, als het formaat anders is, genoeg hebt voor de bodem
Kan ookquote:
Mwah, je kan de vorm ook dan vaker gebruiken. Ik maak liever iets na zodat het klopt, zonder de ingrediënten te moeten aanpassenquote:Op zondag 20 mei 2012 22:24 schreef firefly90 het volgende:
dan heb je straks je kast vol liggen met honderd-en-een soorten vormen die je allemaal maar 1x hebt gebruikt.
ik pas het recept gewoon aan op de paar standaard vormen die ik in huis heb.
Nog geen idee of dat kan. Moet ik eerst inhoud weten van originele vorm, en moet het recept ook aangepast kunnen wordenquote:Op zondag 20 mei 2012 22:33 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken.
Omdat je soms niet verhoudingen in een recept kan veranderen omdat het dan niet werktquote:
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )quote:Op maandag 21 mei 2012 09:09 schreef MaximusTG het volgende:
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werkenquote:Op maandag 21 mei 2012 10:07 schreef Estolan het volgende:
[..]
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
Niet uit m'n hoofd, heb het wel gezien bij diverse kook shows, gaat voornamelijk om bepaalde nagerechten. Als je dan de verhoudingen gaat veranderen krijg je niet hetzelfde resultaat. Ze zeggen het ook wel is bij de Masterclass in MasterChef Australiaquote:Op maandag 21 mei 2012 10:18 schreef firefly90 het volgende:
[..]
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
Dat klopt ook wel, maar soms "werkt" het dan niet.quote:Op maandag 21 mei 2012 11:01 schreef firefly90 het volgende:
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
Ziet er lekker uit, maar dat is hem nietquote:Op maandag 21 mei 2012 12:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"
Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:
http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html
"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"
Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
En? Recept?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop
Jah!!quote:Op maandag 21 mei 2012 18:29 schreef Soulagement het volgende:
Recept van Estolan: http://www.masterchef.com(...)and-double-cream.htm
Even de aflv bekekenquote:Op maandag 21 mei 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
geen foto?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop
ik wist meteen dat je hem daarvoor nodig had hahaquote:Op zondag 20 mei 2012 21:30 schreef Estolan het volgende:
[..]
Yess
Recept van MasterChef Australia 2012, daar heb ik hem voor nodig
yes, you can!quote:Op zondag 20 mei 2012 18:55 schreef The_Hives het volgende:
vandaag pepernoten gemaakt, gewoon omdat het kan
Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijnquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:17 schreef Inu het volgende:
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo
Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...
[ afbeelding ]
Ik heb dezelfde en hij bevalt echt perfect! Ik kocht hem om alle extra acessoires die erbij zitten, die had ik ook nog niet. En hij is gewoon heel mooiquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:21 schreef Trusten het volgende:
[..]
Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijn
http://www.bobshop.nl/nl/(...)er-stand-mixer/p9848
Anders is zijn deze misschien een optie voor je?
http://www.bol.com/nl/p/k(...)64/9000000011157684/
Ik heb zelf deze (hiervoor de Kenwood Patissier)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41030
Het fijne daarvan is (naast dat ik hem erg mooi vind) is dat je er ook mee kunt snijden, raspen en blenderen.
Goedkopere versie (niet rvs, zonder blender en citruspers)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41022
Succes iig!
http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurigquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:17 schreef Inu het volgende:
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo
Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...
[ afbeelding ]
Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taartenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:44 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurig
deze misschien wat voor jou?
Het deeg wat ik altijd gebruik is idd heel erg elastisch en is ook wat broderiger dan normaal. Maar goed uitrollen en dan rolt het idd wat terug, maar uiteindelijk blijft het wel redelijk liggen. Er is trouwens ook een pizza bak topic in CULquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.
Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Leuk!! Ik hoop dat je er net zoveel plezier mee gaat hebben als ik er tot nu toe al mee hebquote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:08 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taarten
Het is iig die witte Bosch geworden, wordt vandaag of morgen geleverd
Wat Inu ook al zegt, kom eens in het pizzatopic kijken; [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14quote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.
Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Inderdaad het pizzatopic zoals hierbovenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.
Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
quote:Op zondag 27 mei 2012 23:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Heb je geen foto gemaakt..
en heb je recept helemaal gevolgt?
quote:Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone
[ afbeelding ]
bountytaartquote:Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone
[ afbeelding ]
Die ziet er echt lekker uit zeg!quote:Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone
[ afbeelding ]
ik denk het niet.. zijn ze veel te slap voor en ik denk dat je cakepop zo naar beneden over het stokje glijdquote:Op woensdag 30 mei 2012 16:56 schreef arachide. het volgende:
Weet iemand of ik cake pops kan maken op sate stokjes?
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt of ergens gekocht?quote:Op zondag 27 mei 2012 23:44 schreef Estolan het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Yup, 2 stuks, 1 met aardbeien en 1 met vijgen ( voordat het de oven in ging )
[ afbeelding ]
Zelf gemaaktquote:Op woensdag 30 mei 2012 18:20 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt of ergens gekocht?
Met foodprocessor gedaan. Zou denk ik wel met blender kunnen. Beste is een compacte stickblender ( hogere toeren en kleine mesjes ).quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:25 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Met een foodprocessor? Zou het ook met een blender kunnen?
Super gaaf!quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:24 schreef Estolan het volgende:
Ik kan gaan koken/bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:32 schreef Estolan het volgende:
[..]
Moest even
Vandaag de Stand Mixer binnen gekregen, wat een machine!
Ooh wow ik ben jaloers!quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:24 schreef Estolan het volgende:
Ik kan gaan koken/bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik de ene keer wel. Vaak als je het oplossenquote:Op vrijdag 1 juni 2012 14:33 schreef Sjeen het volgende:
ik gebruik deze als er caster sugar in een recept staat:
[ afbeelding ]
Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 14:37 schreef The_Hives het volgende:
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.
Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.
De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
thnx volgens mij is het ook om de smeuiigheid, maar als je dat ziet staan dat er 230 gram zure room door heen gaat, dan ga je toch twijfelenquote:Op vrijdag 1 juni 2012 16:42 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde.
ik blief absoluut geen zure room/yoghurt/creme fraiche/mascarpone/cream cheese, dus ik was er wat nerveus over, maar t ware lekkere smeuiige cakejes, en je proefde niks zurigs...
(de enige zuivel die ik eet is geklopte slagroom en ijs , en melk als het door een baksel zit)
Het kan wel, ze blijven ook wel zitten, maar alleen als je onderin een soort 'dijkje' druppelt van chocolade, was mijn ervaring. Maar plaats het puntje naar beneden en dan nog zou ik aanraden andere stokjes te gebruikenquote:Op woensdag 30 mei 2012 16:56 schreef arachide. het volgende:
Weet iemand of ik cake pops kan maken op sate stokjes?
Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed isquote:Op vrijdag 1 juni 2012 14:37 schreef The_Hives het volgende:
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.
Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.
De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
alles apart en pas op de dag zelf bij elkaarquote:Op zondag 3 juni 2012 21:25 schreef Rijstebuiltje het volgende:
People, help!
Ik wil voor mijn verjaardag volgende week een aardbeientaart maken..
Die wil ik maken met een bodem van bladerdeeg met een laagje pudding en daarop de aardbeien.
Ik wil alles een dag van te voren maken, maar hoe kan ik dit het beste bewaren?!
De bladerdeeg moet namelijk wel wat knappig blijven...
temperen hoeft niet perse. Gewoon een laagje smeren is voldoende.quote:Op zondag 3 juni 2012 21:43 schreef Jeroen1990 het volgende:
Eventueel kan het helpen om het bladerdeeg met chocola in te smeren die getempeerd is zodat je in principe het droge bladerdeeg afsluit van de natte creme die anders zorgt voor natte taart.
quote:Op zondag 3 juni 2012 16:10 schreef The_Hives het volgende:
[..]
Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed is
Het zijn 2 chocolade cakes geworden met een ander 'glazuur' dan ik van plan was.
[ afbeelding ]
2 Devils Food Cakes
[ afbeelding ]
Witte chocolade met room als vulling
[ afbeelding ]
Zij aanzicht
[ afbeelding ]
Creme D'or van melkchocolade en slagroom als glazuur
[ afbeelding ]
Met bovenop pure chocolade snippers
dat was hij ook, als ik de commentaren mocht gelovenquote:
Ik meestal wel, of margarine met een zelfde vet/oliepercentage. Werkt net zo goed.quote:Op maandag 4 juni 2012 11:33 schreef franky_sl het volgende:
Als jullie bakken gebruiken jullie gewoon ongezouten roomboter als er boter in het recept staat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |