En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend.quote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
Ze zien er vaak mooier uit dan dat ze smaken inderdaad. Maar als je er een smaakje aangeeft/goed vult smaken ze best goed hoor.quote:Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!
Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker
Ziet er mooi uit!!quote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
Ik heb er nog nooit een gegetenquote:Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!
Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker
Thanks!! Het recept wat ik gebruikt heb is heel duidelijk, dat werkt echt prettig, dus is wel een aanraderquote:Op vrijdag 20 april 2012 16:45 schreef Landysh het volgende:
En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend.
Oe, klinkt lekker! Ben heel benieuwd naar het resultaatquote:Op dinsdag 24 april 2012 15:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:
Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
Ziet er erg lekker uit! Maar ik heb geen koelkast in de garage... Wel in de bijkeukenquote:Op dinsdag 24 april 2012 15:21 schreef Goudvis87 het volgende:
CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
<snip>
Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie
Ooooo wat een plaatjes zien er heel lekker uit!!quote:Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Zien er knetter goed uit!!!quote:Op woensdag 25 april 2012 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk . Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten .
Die zien er super uit zegquote:Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?quote:Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes
[ afbeelding ]
chocolade creme fraiche cakejes
[ afbeelding ]
snickerkoek
[ afbeelding ]
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 26 april 2012 07:52 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?
Ja, klopt, die hebben ook nog een veel grotere 'bakcultuur'. Wat je daar allemaal in de winkels kan krijgen..Dat boek dat ik hier boven postte is zeker een aanrader, al is ie soms een beetje vaag. Met dingen als 'een klein blik abrikozen'. En een "Würfel Frischhefe" (blokje verse gist, 42 gr).quote:Op woensdag 25 april 2012 20:00 schreef Tooto7moe het volgende:
die kuche ziet er idd lekker uit!
Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen.
Oeh, dat ziet er allemaal zo lekker uit!quote:Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes
[ afbeelding ]
chocolade creme fraiche cakejes
[ afbeelding ]
snickerkoek
[ afbeelding ]
Lekkerquote:Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
[ afbeelding ]
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.
Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt
Ziet er erg lekker uit, heb het recept als pdf gedownload (heb net een kast vol taart en cake - gekocht in de winkel - dus die eerst maar eens opeten voordat ik zelf weer wat ga bakken).quote:Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.
Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt
volgens mij is dit mega zoet, bij het zien van de foto springen de vullingen al bijna uit mijn kiezen..quote:Op zondag 6 mei 2012 10:20 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom!
[ afbeelding ]
quote:-150 g bloem
-40 g maizena
-zout
-9 eieren
-225 g tafelsuiker
(...)
Meng bloem, maizena en een snufje zout. Zet een beslagkom in een bak met lauwwarm water en klop hierin de eieren met de tafelsuiker met de handmixer op de middelste stand in ca 10 min tot een dik en schuimig mengsel. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Vet een vorm of ovenschaal van 20x30 cm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet ook het bakpapier in en bestuif het dun met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak het 30-40 min. gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 175C. Schakel de oven uit en laat de taart nog circa 10 min. in de uitgeschakelde oven staan, met de deur op een kier. (...)
Namens familie nog bedankt.quote:Op zondag 6 mei 2012 13:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag.
Dat was een googleplaatjessearch . Maar bedankt.quote:Op donderdag 10 mei 2012 20:53 schreef MaximusTG het volgende:
Dat staat er toch gewoon bij
http://www.libelle-lekker(...)em-en-vanillepudding
Wordt het droger van?quote:Op vrijdag 11 mei 2012 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
Dat wil je toch juist niet? Niets zo vies als van die gortdroge cake.quote:
Dat dacht ik al, maar via de naam van het plaatje kwam ik op de site. Als alternatief kan je nog een vlaaideeg (gistdeeg) proberen, of een Linzertorte deeg.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 12:45 schreef Tegan het volgende:
[..]
Dat was een googleplaatjessearch . Maar bedankt.
Er moeten droge bonen in tijdens het bakken voor de vorm. Zou dat ook kunnen met rijst of zonder iets?quote:Op vrijdag 11 mei 2012 13:37 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat dacht ik al, maar via de naam van het plaatje kwam ik op de site. Als alternatief kan je nog een vlaaideeg (gistdeeg) proberen, of een Linzertorte deeg.
voor zover ik weet luchtiger.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
Heb die cakejes vroeger ook veel gegeten . Nu laat ik ze ook liggen omdat ik er geen 3 op kan voor ze niet meer vers zijn.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:48 schreef Sandous het volgende:
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei:
Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was..
[ afbeelding ]
Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept?
*uiteindelijk laten liggen hoor*
Je kan het ook kleuren met dikgekookte bietensapquote:Op zondag 6 mei 2012 10:39 schreef Taartje het volgende:
Jup, ik. Ik maakte de taart met dit recept. De taart was lekker maar vrij machtig, het glazuur was niet te pruimen. In verhouding veeeel te veel boter, echt Amerikaans dus. Zoek je een goed recept, let dan vooral daarop is dus mijn tip. En wat betreft het bakken: er gaat veel rode kleurstof in, dus wees vooral voorzichtig met knoeien en maak al je keukenspullen zo snel mogelijk weer schoon!
oohh myquote:Op donderdag 17 mei 2012 19:48 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een Banana Cream Pie gemaakt naar een recept van Joyofbaking.com
[ link | afbeelding ]
Banana cream pie by sjanette1, on Flickr
Voor mij heeft de taart teveel slagroom, maar de smaak was goed.
Zien er mooi uitquote:Op woensdag 16 mei 2012 17:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Schuimkoekjes
En nee, die zijn niet met chilipeper.
Dat is gedroogde, gemalen aardbei.
En door 't beslag zat een drupje rozenwater
(eigenlijk rozenessence, maar dat durf ik niet hardop te zeggen)
Ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 17 mei 2012 19:48 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een Banana Cream Pie gemaakt naar een recept van Joyofbaking.com
[ link | afbeelding ]
Banana cream pie by sjanette1, on Flickr
Voor mij heeft de taart teveel slagroom, maar de smaak was goed.
God wat wil ik die graag eens zelf maken. Het ding is dat dit heeele vochtige cakejes zijn, dus het kan niet met gewoon cakespul. Beetje vettig is het ook en best licht.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:48 schreef Sandous het volgende:
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei:
Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was..
[ afbeelding ]
Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept?
*uiteindelijk laten liggen hoor*
Deze komt over 10 minuutjes uit de oven, ben benieuwd!quote:Op zaterdag 28 april 2012 20:11 schreef sjanette het volgende:
Vanochtend vroeg al een Chocolate Chip taart gemaakt naar een recept van Uit de keuken van Levine
( http://tinyurl.com/7e8pstn )
[ link | afbeelding ]
Chocolate Chip tart by sjanette1, on Flickr
Mmmm die ziet er idd mnommnom uit jaquote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:48 schreef Sandous het volgende:
Lang niks gebakken, kwam vandaag langs bij de AH XL en heb lang naar cakjes zitten kijken, tot een oud dametje zei:
Deze moet je nemen...!! Ik weet dat het een jaar terug een hype was..
[ afbeelding ]
Ik heb m een jaar terug gegeten en herinnerde mij dat ie verdomd mnommnom was. Iemand een recept?
*uiteindelijk laten liggen hoor*
En??quote:Op donderdag 17 mei 2012 22:40 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Deze komt over 10 minuutjes uit de oven, ben benieuwd!
quote:Op zondag 20 mei 2012 18:55 schreef The_Hives het volgende:
vandaag pepernoten gemaakt, gewoon omdat het kan
Dacht dat ik de enige was die dat had .quote:Op donderdag 17 mei 2012 20:06 schreef fotostarter het volgende:
Z
[..]
Zien er mooi uit
Krijg alleen altijd kippenvel als ik die dingen eet. Net zoals die schuimblokken...
http://www.kookpunt.nl/fa(...)ium/nl/product/3362/quote:
bedoelde een rechthoekquote:Op zondag 20 mei 2012 20:59 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.kookpunt.nl/fa(...)ium/nl/product/3362/
Ik dacht aan zoiets, afgaand op je beschrijving.
Toevallig gister in Dille & Kamille beland en een folder meegenomen, waar een afbeelding staat van geribbelde rand met losse bodem.quote:Op zondag 20 mei 2012 20:43 schreef Estolan het volgende:
Question:
Ik ben op zoek naar een bakvorm geribbeld met uitneembare bodem: 35x7cm
Iemand een online adresje? ( of winkel in Den Haag )
die tent ken ik, kom ook veel ronde tegenquote:Op zondag 20 mei 2012 21:05 schreef AnneX het volgende:
[..]
Toevallig gister in Dille & Kamille beland en een folder meegenomen, waar een afbeelding staat van geribbelde rand met losse bodem.
Hullie hebben ook een webshop.
http://www.dille-kamille.nl/nl/content/516/bakken Zie nr. 17.
Tip: zet jezelf op budget voor je naar binnengaat
Edit: nu pas zie ik dat je een rechthoekige vorm zoekt...
Yessquote:Op zondag 20 mei 2012 21:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik weet volgens mij wat je bedoelt, kom ze heel vaak tegen op Amerikaanse food blogs en volgens mij ook weleens gezien bij masterchef
[ afbeelding ]
zodat je zoiets krijgt dus?
Ik kan alleen nog niet vinden waar je het kan kopen..
en waarom past dat niet in een ronde vorm? of een vorm met andere afmetingen ?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:07 schreef Estolan het volgende:
[..]
die tent ken ik, kom ook veel ronde tegen
Heb dus 35x7cm rechthoek nodig voor een recept.
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuzequote:Op zondag 20 mei 2012 21:34 schreef firefly90 het volgende:
[..]
en waarom past dat niet in een ronde vorm? of een vorm met andere afmetingen ?
nou, niet als je de vorm alleen voor dat ene recept wilt kopen. Je hebt genoeg alternatieven. Uiteindelijk gaat het om de inhoud....... met andere blikken is alleen de vorm iets andersquote:Op zondag 20 mei 2012 21:36 schreef Estolan het volgende:
[..]
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuze
True, ik weet alleen niet of je, als het formaat anders is, genoeg hebt voor de bodemquote:Op zondag 20 mei 2012 21:42 schreef The_Hives het volgende:
[..]
nou, niet als je de vorm alleen voor dat ene recept wilt kopen. Je hebt genoeg alternatieven. Uiteindelijk gaat het om de inhoud....... met andere blikken is alleen de vorm iets anders
koop je een ronde vorm met een diameter van 17 cmquote:Op zondag 20 mei 2012 21:36 schreef Estolan het volgende:
[..]
Het is een recept voor die vorm. Dus dat lijkt mij dan de logische keuze
quote:Op zondag 20 mei 2012 22:02 schreef floris_b het volgende:
[..]
koop je een ronde vorm met een diameter van 17 cm
oppervlakte berekenenquote:Op zondag 20 mei 2012 21:44 schreef Estolan het volgende:
[..]
True, ik weet alleen niet of je, als het formaat anders is, genoeg hebt voor de bodem
Kan ookquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |