abonnement Unibet Coolblue
pi_110561124
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

[ afbeelding ]
En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend. :)
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!

Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker :P
Ze zien er vaak mooier uit dan dat ze smaken inderdaad. Maar als je er een smaakje aangeeft/goed vult smaken ze best goed hoor. :Y
pi_110563102
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit!! ^O^
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 20:56:47 #103
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_110571444
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!

Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker :P
Ik heb er nog nooit een gegeten ;( :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_110712283
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 16:45 schreef Landysh het volgende:

En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend. :)

Thanks!! Het recept wat ik gebruikt heb is heel duidelijk, dat werkt echt prettig, dus is wel een aanrader :)
Deze dus: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 15:07:07 #105
91830 MaximusTG
pi_110721761
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:


Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
pi_110722310
Vandaag een Tarte au Citron gebakken, niks mis mee. :9
pi_110722572
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:
Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
Oe, klinkt lekker! Ben heel benieuwd naar het resultaat :)

Ben vrijdag jarig, dus ga donderdag een appelkruimeltaart maken jum!

Deze met kerst gemaakt: pannekoekenchocoladetaart (bizar veel werk maar erg lekker - wel vullend :Y ):



Naar dit recept (beetje aangepast ivm lactose allergie van familileden)

CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
Crepes
500 gr fijn bloem 6 eieren
3 el suiker
100 gr boter
1 l melk (soyamelk vermengd met wat room, palmbier en olie)
boter om in te bakken (plantaardig, in de koelkast)
Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Laat de eieren erin lopen. Laat de boter in een schaaltje in de magnetron (of au bain marie) smelten. Giet de boter bij de bloem en voeg suiker toe. Meng dit telkens met scheutjes melk tot een glad beslag en laat het een half uur rusten.
Neem een grote koekepan met anti aanbaklaag en smelt hierin wat boter. Laat een klein beetje beslag in de hete pan stromen en beweeg de pan zodat het beslag goed uitloopt. Laat een klein klontje boter op de crèpe smelten. Bak de crèpe tot de onderkant goudgeel is met wat donkerder vlekken en keer hem dan om. Bak de andere kant in korte tijd goudgeel en gaar. laat het uit de pan op een bord glijden.

MAKE THE MERINGUE FROSTING:
Klop 6 eiwitten stijf in plastic tupperware maatbeker met blauwe deksel met gat (tegen het spatten).
Voeg 200 gram poedersuiker toe
Voeg 150 gram gesmolten plantenboter toe (even smelten in de magnetron) beetje voor beetje, blijven kloppen op een lage stand
Voeg twee plakken gesmolten cholade toe (even smelten in de magnetron) blijf klopppen op de laatste stand
Voeg een kopje koude espresso toe,
Maak er een taart van door de crepes een voor een te besmeren en als laatste de topping er overheen en langs de zijkanten te smeren. Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie
pi_110725175
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:21 schreef Goudvis87 het volgende:

CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
<snip>

Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie
Ziet er erg lekker uit! Maar ik heb geen koelkast in de garage... Wel in de bijkeuken :P
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 14:59:05 #109
91830 MaximusTG
pi_110768541
Aprikozenapfelkuchen is klaar!



Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
  woensdag 25 april 2012 @ 15:01:25 #110
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110768632
nice!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 15:05:26 #111
91830 MaximusTG
pi_110768774
Thanks! Was wel trots dat mn berekening zo mooi uitkwam :P. Had een excelsheet gemaakt; Recept zegt dat 1/4 van deeg voor rand is. Dat gescheiden per ingredient, en geschaald voor kleinere vormen. Rand op basis verhouding omtrek. Rest op basis oppervlakte.
  woensdag 25 april 2012 @ 15:08:19 #112
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110768888
:D mooi dat het uitkwam. Zelf maak ik dan meestal 1/2, 2 of 3 keer het recept en zie wel wat ik over hou :')
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 15:11:32 #113
91830 MaximusTG
pi_110769012
Ja, als je het deeg gewoon tegen de bodem en rand aandrukt dan kan je dat wel doen. Maar moest hier 1 deel van het deeg in tweeen delen, en van die twee stukken rollen maken, die vlechten en dat langs de rand doen. Zal je net zien dat het te weinig is :P.
pi_110771049
Ik heb net spullen gehaald om lekker een carrot cake te maken. Waarschijnlijk morgen maken en als ik heeel veel zin heb vanavond al :P
pi_110772224
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Ooooo wat een plaatjes :9 zien er heel lekker uit!!
(ben je jarig??)
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 16:22:32 #116
91830 MaximusTG
pi_110772337
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk ;). Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in :@ . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten :).
  woensdag 25 april 2012 @ 16:24:07 #117
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_110772420
Ooohh, die spritsen zien er goed uit ^O^
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_110774328
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk ;). Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in :@ . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten :).
Zien er knetter goed uit!!! O+
pi_110776070
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Die zien er super uit zeg ^O^
pi_110781715
die kuche ziet er idd lekker uit!

Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110786899
griesmeelkoekjes



chocolade creme fraiche cakejes



snickerkoek

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110802868
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes

[ afbeelding ]

chocolade creme fraiche cakejes

[ afbeelding ]

snickerkoek

[ afbeelding ]
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?
pi_110808796
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 07:52 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar :9
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 12:10:07 #124
91830 MaximusTG
pi_110809075
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 20:00 schreef Tooto7moe het volgende:
die kuche ziet er idd lekker uit!

Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen.
Ja, klopt, die hebben ook nog een veel grotere 'bakcultuur'. Wat je daar allemaal in de winkels kan krijgen..Dat boek dat ik hier boven postte is zeker een aanrader, al is ie soms een beetje vaag. Met dingen als 'een klein blik abrikozen'. En een "Würfel Frischhefe" (blokje verse gist, 42 gr).
Jouw baksels zien er ook mooi uit zeg!

Vriendin stuurde net een foto van de binnenkant van de kuchen:

  vrijdag 27 april 2012 @ 13:59:00 #125
284205 Sulley02
Top schrikker
pi_110860678
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes

[ afbeelding ]

chocolade creme fraiche cakejes

[ afbeelding ]

snickerkoek

[ afbeelding ]
Oeh, dat ziet er allemaal zo lekker uit! :9~
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')