quote:
Op dinsdag 24 april 2012 15:07 schreef MaximusTG het volgende:Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:
Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
Oe, klinkt lekker! Ben heel benieuwd naar het resultaat
Ben vrijdag jarig, dus ga donderdag een appelkruimeltaart maken jum!
Deze met kerst gemaakt: pannekoekenchocoladetaart (bizar veel werk maar erg lekker - wel vullend
):
Naar dit recept (beetje aangepast ivm lactose allergie van familileden)
CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
Crepes
500 gr fijn bloem 6 eieren
3 el suiker
100 gr boter
1 l melk (soyamelk vermengd met wat room, palmbier en olie)
boter om in te bakken (plantaardig, in de koelkast)
Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Laat de eieren erin lopen. Laat de boter in een schaaltje in de magnetron (of au bain marie) smelten. Giet de boter bij de bloem en voeg suiker toe. Meng dit telkens met scheutjes melk tot een glad beslag en laat het een half uur rusten.
Neem een grote koekepan met anti aanbaklaag en smelt hierin wat boter. Laat een klein beetje beslag in de hete pan stromen en beweeg de pan zodat het beslag goed uitloopt. Laat een klein klontje boter op de crèpe smelten. Bak de crèpe tot de onderkant goudgeel is met wat donkerder vlekken en keer hem dan om. Bak de andere kant in korte tijd goudgeel en gaar. laat het uit de pan op een bord glijden.
MAKE THE MERINGUE FROSTING:
Klop 6 eiwitten stijf in plastic tupperware maatbeker met blauwe deksel met gat (tegen het spatten).
Voeg 200 gram poedersuiker toe
Voeg 150 gram gesmolten plantenboter toe (even smelten in de magnetron) beetje voor beetje, blijven kloppen op een lage stand
Voeg twee plakken gesmolten cholade toe (even smelten in de magnetron) blijf klopppen op de laatste stand
Voeg een kopje koude espresso toe,
Maak er een taart van door de crepes een voor een te besmeren en als laatste de topping er overheen en langs de zijkanten te smeren. Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie