abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_110561124
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

[ afbeelding ]
En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend. :)
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!

Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker :P
Ze zien er vaak mooier uit dan dat ze smaken inderdaad. Maar als je er een smaakje aangeeft/goed vult smaken ze best goed hoor. :Y
pi_110563102
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit!! ^O^
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 20:56:47 #103
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_110571444
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:58 schreef Sjeen het volgende:
Owwww. die ziet er zo lekker uit!

Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker :P
Ik heb er nog nooit een gegeten ;( :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_110712283
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 16:45 schreef Landysh het volgende:

En jouw taart is ook heel mooi! Ik wilde al heel lang een meringuetaart maken! Misschien dit weekend. :)

Thanks!! Het recept wat ik gebruikt heb is heel duidelijk, dat werkt echt prettig, dus is wel een aanrader :)
Deze dus: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 15:07:07 #105
91830 MaximusTG
pi_110721761
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:


Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
pi_110722310
Vandaag een Tarte au Citron gebakken, niks mis mee. :9
pi_110722572
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:07 schreef MaximusTG het volgende:
Ik denk dat ie beter in dit topic past dan het taartentopic, maar ik ga morgen een Aprikosen-Apfel-Kuchen mit Kokosstreuseln maken.
Uit dit boek:
Tis een gistdeeg, met als vulling gepureerde gebonden abrikozen met appel. Bovenop een Streusel (kruimels) van bloem, boter, suiker en kokos.
Oe, klinkt lekker! Ben heel benieuwd naar het resultaat :)

Ben vrijdag jarig, dus ga donderdag een appelkruimeltaart maken jum!

Deze met kerst gemaakt: pannekoekenchocoladetaart (bizar veel werk maar erg lekker - wel vullend :Y ):



Naar dit recept (beetje aangepast ivm lactose allergie van familileden)

CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
Crepes
500 gr fijn bloem 6 eieren
3 el suiker
100 gr boter
1 l melk (soyamelk vermengd met wat room, palmbier en olie)
boter om in te bakken (plantaardig, in de koelkast)
Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Laat de eieren erin lopen. Laat de boter in een schaaltje in de magnetron (of au bain marie) smelten. Giet de boter bij de bloem en voeg suiker toe. Meng dit telkens met scheutjes melk tot een glad beslag en laat het een half uur rusten.
Neem een grote koekepan met anti aanbaklaag en smelt hierin wat boter. Laat een klein beetje beslag in de hete pan stromen en beweeg de pan zodat het beslag goed uitloopt. Laat een klein klontje boter op de crèpe smelten. Bak de crèpe tot de onderkant goudgeel is met wat donkerder vlekken en keer hem dan om. Bak de andere kant in korte tijd goudgeel en gaar. laat het uit de pan op een bord glijden.

MAKE THE MERINGUE FROSTING:
Klop 6 eiwitten stijf in plastic tupperware maatbeker met blauwe deksel met gat (tegen het spatten).
Voeg 200 gram poedersuiker toe
Voeg 150 gram gesmolten plantenboter toe (even smelten in de magnetron) beetje voor beetje, blijven kloppen op een lage stand
Voeg twee plakken gesmolten cholade toe (even smelten in de magnetron) blijf klopppen op de laatste stand
Voeg een kopje koude espresso toe,
Maak er een taart van door de crepes een voor een te besmeren en als laatste de topping er overheen en langs de zijkanten te smeren. Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie
pi_110725175
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:21 schreef Goudvis87 het volgende:

CRÊPES CAKE WITH CHOCOLATE MERINGUE FROSTING
<snip>

Laat koelen in de koelkast in de garage, serveer in kleine puntjes bij de koffie
Ziet er erg lekker uit! Maar ik heb geen koelkast in de garage... Wel in de bijkeuken :P
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 14:59:05 #109
91830 MaximusTG
pi_110768541
Aprikozenapfelkuchen is klaar!



Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
  woensdag 25 april 2012 @ 15:01:25 #110
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110768632
nice!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 15:05:26 #111
91830 MaximusTG
pi_110768774
Thanks! Was wel trots dat mn berekening zo mooi uitkwam :P. Had een excelsheet gemaakt; Recept zegt dat 1/4 van deeg voor rand is. Dat gescheiden per ingredient, en geschaald voor kleinere vormen. Rand op basis verhouding omtrek. Rest op basis oppervlakte.
  woensdag 25 april 2012 @ 15:08:19 #112
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110768888
:D mooi dat het uitkwam. Zelf maak ik dan meestal 1/2, 2 of 3 keer het recept en zie wel wat ik over hou :')
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 15:11:32 #113
91830 MaximusTG
pi_110769012
Ja, als je het deeg gewoon tegen de bodem en rand aandrukt dan kan je dat wel doen. Maar moest hier 1 deel van het deeg in tweeen delen, en van die twee stukken rollen maken, die vlechten en dat langs de rand doen. Zal je net zien dat het te weinig is :P.
pi_110771049
Ik heb net spullen gehaald om lekker een carrot cake te maken. Waarschijnlijk morgen maken en als ik heeel veel zin heb vanavond al :P
pi_110772224
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Ooooo wat een plaatjes :9 zien er heel lekker uit!!
(ben je jarig??)
  † In Memoriam † woensdag 25 april 2012 @ 16:22:32 #116
91830 MaximusTG
pi_110772337
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk ;). Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in :@ . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten :).
  woensdag 25 april 2012 @ 16:24:07 #117
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_110772420
Ooohh, die spritsen zien er goed uit ^O^
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_110774328
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, is voor mn vriendin. Die neemt taart mee naar dr werk ;). Maar had geen tijd om ze te maken. En ik ben er ook wel ietsje beter in :@ . Mooi zijn ze he? Was vooral trots op de vlechten :).
Zien er knetter goed uit!!! O+
pi_110776070
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Aprikozenapfelkuchen is klaar!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Twee gebakken, 1 van 22 cm, 1 van 26 cm.
Die zien er super uit zeg ^O^
pi_110781715
die kuche ziet er idd lekker uit!

Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110786899
griesmeelkoekjes



chocolade creme fraiche cakejes



snickerkoek

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110802868
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes

[ afbeelding ]

chocolade creme fraiche cakejes

[ afbeelding ]

snickerkoek

[ afbeelding ]
Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?
pi_110808796
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 07:52 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

Ziet er ook goed uit! Hebbie een recept van die snickerkoek?
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar :9
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 12:10:07 #124
91830 MaximusTG
pi_110809075
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 20:00 schreef Tooto7moe het volgende:
die kuche ziet er idd lekker uit!

Ik wil een duits bakboek halen, die duitsers hebben veel lekkere kuchen.
Ja, klopt, die hebben ook nog een veel grotere 'bakcultuur'. Wat je daar allemaal in de winkels kan krijgen..Dat boek dat ik hier boven postte is zeker een aanrader, al is ie soms een beetje vaag. Met dingen als 'een klein blik abrikozen'. En een "Würfel Frischhefe" (blokje verse gist, 42 gr).
Jouw baksels zien er ook mooi uit zeg!

Vriendin stuurde net een foto van de binnenkant van de kuchen:

  vrijdag 27 april 2012 @ 13:59:00 #125
284205 Sulley02
Top schrikker
pi_110860678
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
griesmeelkoekjes

[ afbeelding ]

chocolade creme fraiche cakejes

[ afbeelding ]

snickerkoek

[ afbeelding ]
Oeh, dat ziet er allemaal zo lekker uit! :9~
pi_110902956


Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.

Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt :Y
pi_110906404
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
[ afbeelding ]

Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.

Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt :Y
Lekker ^O^ :Y)
pi_110906634
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
snickerkoek

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, receptje?
pi_110906697
Snickerkoek.

Nodig: vorm (28-30cm), een gemiddelde ovenbaklaat moet ook prima zijn.
ingredienten:
500 gram pinda's,
ongeveer 300 gram biscuit
1tl kaneel en gember of speculaaskruiden (voor dat extraatje!)
4/5 pot suikerstroop/keukenstroop (vind je onderaan naast de appelstroop, bij het broodbeleg)

extra:
400 gram choco kleur 1 (melk)
75 gram choco kleur 2 (wit)

Bereidingswijze:
- Maal de pinda's en biscuit zo fijn als je wilt. Hangt dus van je smaak af, op de foto zie je dat ik ze grof gemalen heb. Dan heb je nog zo'n bite
- meng alles samen met de stroop, dit is echt even een irritante klus en heel plakkerig. Meng het tot je er bijna een bol van kan maken. Als je teveel gebruikt, dan blijft het plakkerig en wordt het hard... maar als je te weinig gebruikt dan gaat het brokkelen. Ik maak dus niet de hele pot leeg ongeveer 4/5 is genoeg
- doe het in je bakvorm, goed aandrukken.Om een egale bovenkant te krijgen, kun je de achterkant van een lepel in water dopen en het daarmee glad maken. Laat het even hard worden in de koelkast.
- Smelt de helft (200gr) van chocokleur 1 en smeer dit over het mengsel. Laat hard worden. Draait het om. Smelt de andere helft, smeer het erover en smelt de overige choco om mee te versieren.
- Om te snijden laat je het op kamertemperatuur komen. Gebruik een scherpe, stevige mes die je telkens in lauwwater doopt. en je moet wel kracht zetten, anders breekt alles.

ps. voor het marmer effect op de bovenkant. Maak met witte chocolade lijnen. Neem een satestoktje en strijk voorzichtig door die lijntjes heen. 1x naar je toe en 1x van je af. Niet te hard drukken, je neemt in principe de witte chocolade mee naar de volgende streep.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110907659
Vanochtend vroeg al een Chocolate Chip taart gemaakt naar een recept van Uit de keuken van Levine
( http://tinyurl.com/7e8pstn )


Chocolate Chip tart by sjanette1, on Flickr
  zaterdag 28 april 2012 @ 22:45:16 #131
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_110913536
Ik ga morgen chocolade-kwarkmuffins maken, ben benieuwd! *O*
  zondag 29 april 2012 @ 18:26:14 #132
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_110937999
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.

Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt :Y
Ziet er erg lekker uit, heb het recept als pdf gedownload (heb net een kast vol taart en cake - gekocht in de winkel - dus die eerst maar eens opeten voordat ik zelf weer wat ga bakken).
pi_111196448
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom!

pi_111196710
Jup, ik. Ik maakte de taart met dit recept. De taart was lekker maar vrij machtig, het glazuur was niet te pruimen. In verhouding veeeel te veel boter, echt Amerikaans dus. Zoek je een goed recept, let dan vooral daarop is dus mijn tip. En wat betreft het bakken: er gaat veel rode kleurstof in, dus wees vooral voorzichtig met knoeien en maak al je keukenspullen zo snel mogelijk weer schoon!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_111196763
Dank je! Het glazuur ziet er inderdaad enorm machtig uit: roomkaas, witte chocola én boter.
  zondag 6 mei 2012 @ 10:44:31 #136
300082 roos85
JUICHEN!
pi_111196769
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 10:20 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom!

[ afbeelding ]
volgens mij is dit mega zoet, bij het zien van de foto springen de vullingen al bijna uit mijn kiezen..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_111197127
Ik heb gister butterscotchtaart gemaakt. Het was geen succes, de meringue werd niet hard en de vulling daaronder ook niet.
  zondag 6 mei 2012 @ 13:06:49 #138
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_111200195
nu een simpele cake aan het maken. Zo lekker om gewoon alleen het beslag al te eten :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 6 mei 2012 @ 13:13:17 #139
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_111200355
Ik heb een recept voor een slagroomtaart, er staat 150 gram bloem in voor de cake. De cake is niet goed genoeg gerezen, zou dat aan het soort bloem kunnen liggen dat ik heb gebruikt, ik heb patentbloem gebruikt.

Groet,
Broertje van,
  † In Memoriam † zondag 6 mei 2012 @ 13:19:33 #140
91830 MaximusTG
pi_111200540
Nee, lijkt me niet, patentbloem wordt juist voor gebak gebruikt. Welk recept heb je gebruikt?
  zondag 6 mei 2012 @ 13:33:10 #141
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_111200980
Recept uit de libelle voor de cake:

quote:
-150 g bloem
-40 g maizena
-zout
-9 eieren
-225 g tafelsuiker
(...)
Meng bloem, maizena en een snufje zout. Zet een beslagkom in een bak met lauwwarm water en klop hierin de eieren met de tafelsuiker met de handmixer op de middelste stand in ca 10 min tot een dik en schuimig mengsel. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Vet een vorm of ovenschaal van 20x30 cm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet ook het bakpapier in en bestuif het dun met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak het 30-40 min. gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 175C. Schakel de oven uit en laat de taart nog circa 10 min. in de uitgeschakelde oven staan, met de deur op een kier. (...)
  † In Memoriam † zondag 6 mei 2012 @ 13:34:54 #142
91830 MaximusTG
pi_111201041
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag.
pi_111392751
Iemand een lekker recept voor zulke bakjes? Alleen het deeg zeg maar.

  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 20:53:05 #144
91830 MaximusTG
  donderdag 10 mei 2012 @ 21:08:55 #145
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_111394600
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 13:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag.
Namens familie nog bedankt.
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 21:12:59 #146
91830 MaximusTG
pi_111394846
Graag gedaan! Hebben jullie het opnieuw geprobeerd?
pi_111411685
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
pi_111415433
quote:
Dat was een googleplaatjessearch :P. Maar bedankt.
pi_111415497
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
Wordt het droger van?
pi_111417450
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 12:47 schreef Tegan het volgende:

[..]

Wordt het droger van?
Dat wil je toch juist niet? Niets zo vies als van die gortdroge cake.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')