abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_110902956


Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.

Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt :Y
pi_110906404
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
[ afbeelding ]

Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.

Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt :Y
Lekker ^O^ :Y)
pi_110906634
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:12 schreef Tooto7moe het volgende:
snickerkoek

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, receptje?
pi_110906697
Snickerkoek.

Nodig: vorm (28-30cm), een gemiddelde ovenbaklaat moet ook prima zijn.
ingredienten:
500 gram pinda's,
ongeveer 300 gram biscuit
1tl kaneel en gember of speculaaskruiden (voor dat extraatje!)
4/5 pot suikerstroop/keukenstroop (vind je onderaan naast de appelstroop, bij het broodbeleg)

extra:
400 gram choco kleur 1 (melk)
75 gram choco kleur 2 (wit)

Bereidingswijze:
- Maal de pinda's en biscuit zo fijn als je wilt. Hangt dus van je smaak af, op de foto zie je dat ik ze grof gemalen heb. Dan heb je nog zo'n bite
- meng alles samen met de stroop, dit is echt even een irritante klus en heel plakkerig. Meng het tot je er bijna een bol van kan maken. Als je teveel gebruikt, dan blijft het plakkerig en wordt het hard... maar als je te weinig gebruikt dan gaat het brokkelen. Ik maak dus niet de hele pot leeg ongeveer 4/5 is genoeg
- doe het in je bakvorm, goed aandrukken.Om een egale bovenkant te krijgen, kun je de achterkant van een lepel in water dopen en het daarmee glad maken. Laat het even hard worden in de koelkast.
- Smelt de helft (200gr) van chocokleur 1 en smeer dit over het mengsel. Laat hard worden. Draait het om. Smelt de andere helft, smeer het erover en smelt de overige choco om mee te versieren.
- Om te snijden laat je het op kamertemperatuur komen. Gebruik een scherpe, stevige mes die je telkens in lauwwater doopt. en je moet wel kracht zetten, anders breekt alles.

ps. voor het marmer effect op de bovenkant. Maak met witte chocolade lijnen. Neem een satestoktje en strijk voorzichtig door die lijntjes heen. 1x naar je toe en 1x van je af. Niet te hard drukken, je neemt in principe de witte chocolade mee naar de volgende streep.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110907659
Vanochtend vroeg al een Chocolate Chip taart gemaakt naar een recept van Uit de keuken van Levine
( http://tinyurl.com/7e8pstn )


Chocolate Chip tart by sjanette1, on Flickr
  zaterdag 28 april 2012 @ 22:45:16 #131
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_110913536
Ik ga morgen chocolade-kwarkmuffins maken, ben benieuwd! *O*
  zondag 29 april 2012 @ 18:26:14 #132
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_110937999
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 17:42 schreef Goudvis87 het volgende:
Appelkruimeltaart, van dit recept http://www.appelkruimeltaart-recept.nl/appelkruimeltaart-recept
Gister op werk op getrakteerd, erg lekker.

Was beetje eigenwijs door wat minder melk door de bodem te doen, geen aanrader. Wordt tie net wat te droog van. Ook andere appels gebruikt (Jonagold) vind ik zelf lekkerder. Erg lekker gelukt :Y
Ziet er erg lekker uit, heb het recept als pdf gedownload (heb net een kast vol taart en cake - gekocht in de winkel - dus die eerst maar eens opeten voordat ik zelf weer wat ga bakken).
pi_111196448
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom!

pi_111196710
Jup, ik. Ik maakte de taart met dit recept. De taart was lekker maar vrij machtig, het glazuur was niet te pruimen. In verhouding veeeel te veel boter, echt Amerikaans dus. Zoek je een goed recept, let dan vooral daarop is dus mijn tip. En wat betreft het bakken: er gaat veel rode kleurstof in, dus wees vooral voorzichtig met knoeien en maak al je keukenspullen zo snel mogelijk weer schoon!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_111196763
Dank je! Het glazuur ziet er inderdaad enorm machtig uit: roomkaas, witte chocola én boter.
  zondag 6 mei 2012 @ 10:44:31 #136
300082 roos85
JUICHEN!
pi_111196769
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 10:20 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand weleens een red velvet cake gemaakt / gegeten? Ze zien er zo gaaf uit. Eventueel tips voor recepten (vooral voor de frosting) zijn ook welkom!

[ afbeelding ]
volgens mij is dit mega zoet, bij het zien van de foto springen de vullingen al bijna uit mijn kiezen..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_111197127
Ik heb gister butterscotchtaart gemaakt. Het was geen succes, de meringue werd niet hard en de vulling daaronder ook niet.
  zondag 6 mei 2012 @ 13:06:49 #138
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_111200195
nu een simpele cake aan het maken. Zo lekker om gewoon alleen het beslag al te eten :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 6 mei 2012 @ 13:13:17 #139
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_111200355
Ik heb een recept voor een slagroomtaart, er staat 150 gram bloem in voor de cake. De cake is niet goed genoeg gerezen, zou dat aan het soort bloem kunnen liggen dat ik heb gebruikt, ik heb patentbloem gebruikt.

Groet,
Broertje van,
  † In Memoriam † zondag 6 mei 2012 @ 13:19:33 #140
91830 MaximusTG
pi_111200540
Nee, lijkt me niet, patentbloem wordt juist voor gebak gebruikt. Welk recept heb je gebruikt?
  zondag 6 mei 2012 @ 13:33:10 #141
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_111200980
Recept uit de libelle voor de cake:

quote:
-150 g bloem
-40 g maizena
-zout
-9 eieren
-225 g tafelsuiker
(...)
Meng bloem, maizena en een snufje zout. Zet een beslagkom in een bak met lauwwarm water en klop hierin de eieren met de tafelsuiker met de handmixer op de middelste stand in ca 10 min tot een dik en schuimig mengsel. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Vet een vorm of ovenschaal van 20x30 cm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet ook het bakpapier in en bestuif het dun met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak het 30-40 min. gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 175C. Schakel de oven uit en laat de taart nog circa 10 min. in de uitgeschakelde oven staan, met de deur op een kier. (...)
  † In Memoriam † zondag 6 mei 2012 @ 13:34:54 #142
91830 MaximusTG
pi_111201041
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag.
pi_111392751
Iemand een lekker recept voor zulke bakjes? Alleen het deeg zeg maar.

  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 20:53:05 #144
91830 MaximusTG
  donderdag 10 mei 2012 @ 21:08:55 #145
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_111394600
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 13:34 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik denk eerder dat je eimengsel niet luchtig genoeg geworden was, en/of dat je het bloemmengsel er niet voorzichtig genoeg doorheen gespateld hebt. Alle luchtigheid die erin zit komt namelijk van dat eimengsel, je hebt immers geen rijsmiddelen in je beslag.
Namens familie nog bedankt.
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 21:12:59 #146
91830 MaximusTG
pi_111394846
Graag gedaan! Hebben jullie het opnieuw geprobeerd?
pi_111411685
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
pi_111415433
quote:
Dat was een googleplaatjessearch :P. Maar bedankt.
pi_111415497
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb nog nooit maizena in een cake gedaan... Wat is het idee daarvan?
Wordt het droger van?
pi_111417450
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 12:47 schreef Tegan het volgende:

[..]

Wordt het droger van?
Dat wil je toch juist niet? Niets zo vies als van die gortdroge cake.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')