abonnement Unibet Coolblue
pi_110307350
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:28 schreef Tooto7moe het volgende:
gebruiken jullie altijd monchou?
ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken.
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_110310923
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:

[..]

Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
Volgens mij is Monchou een kaassoort die valt onder de roomkazen.
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:03:13 #78
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110319987
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:

[..]

Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
ja, volgens mij ook
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110320037
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:03 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja, volgens mij ook
Het is geen standaard roomkaas i.i.g., er zit gelatine in en dat zit er in 'pure' roomkaas niet.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 14 april 2012 @ 18:18:28 #80
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110320418
Ik had nog geen koekjespers gekocht Noek, ze hadden die van Wilton niet bij het Kookhuijs aan de Maes -O-
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110341295
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_110341457
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
pi_110341630
Ik heb een boek met alleen maar cheesecake recepten en daarin wordt meestal een combinatie van roomkaas en ricotta gebruikt. Er zit bij elke soort wel een reden achter waarom je dat het beste kan gebruiken, maar heb nu even geen zin om het op te zoeken :P
Zelf gebruik in meestal gewoon alleen roomkaas, werkt altijd!
pi_110345326
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!


Soesjes by sjanette1, on Flickr

Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling


Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr

[ Bericht 15% gewijzigd door sjanette op 15-04-2012 12:33:09 ]
pi_110345523
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Voor gebakken cheesecake zou ik geen Monchou pakken idd. Voor kwartaart durf ik niet te zeggen, ik lust het niet en maak het dus nooit.
pi_110345731
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!

[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr

Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling

[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
O+ Recepten?

Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. :Y)
Go hard or go home
  zondag 15 april 2012 @ 12:43:52 #87
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110345983
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:

[..]

O+ Recepten?

Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. :Y)
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.

'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes

------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.

En die koekjes vielen heel erg in de smaak :) foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110346181
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!

[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr

Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling

[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
oei ziet er te lekker uit zeg! Heb je toevallig het recept van de appeltaart?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_110346225
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:

[..]

O+ Recepten?

Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. :Y)
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!

Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.

[ Bericht 4% gewijzigd door sjanette op 15-04-2012 13:11:33 ]
pi_110384016
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:27 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
Ik had niet veel keuze, de enige roomkaas die ze bij ons in de winkel hebben is met kruiden... En dat leek me nou niet zo geschikt in een cheesecake :P Die monchou werkte ook goed! (ze zijn erg lekker geworden!)
pi_110384552
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:43 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.

'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes

------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.

En die koekjes vielen heel erg in de smaak :) foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit :)
Dank je wel! ^)

quote:
17s.gif Op zondag 15 april 2012 12:52 schreef sjanette het volgende:

[..]

Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!

Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.
Ga de appeltaart deze week maken. Hij ziet er ook echt zo pro & smashing uit! :o
Go hard or go home
  maandag 16 april 2012 @ 11:17:23 #92
284205 Sulley02
Top schrikker
pi_110388457
Wat ziet die appeltaart er ontzettend lekker uit zeg! :)
pi_110390708
Prachtige appeltaart ^O^

Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_110535144
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.



pi_110536694
quote:
17s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

ooooo dat ziet er echt mooi uit! en goed gelukt!
pi_110536810
Dank je wel!

Ik heb trouwens dit recept gebruikt mocht iemand ze willen maken.

http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html
pi_110538421
quote:
17s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

  Licht Ontvlambaar donderdag 19 april 2012 @ 16:58:23 #98
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110538476
Owwww. die ziet er zo lekker uit!

Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110538598
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 12:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtige appeltaart ^O^

Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant :9
Recept ? :9
pi_110539669
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

[ afbeelding ]
citroen O+ O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')