Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?quote:Op vrijdag 13 april 2012 12:28 schreef Tooto7moe het volgende:
gebruiken jullie altijd monchou?
ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken.
Volgens mij is Monchou een kaassoort die valt onder de roomkazen.quote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:
[..]
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
ja, volgens mij ookquote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:
[..]
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
Het is geen standaard roomkaas i.i.g., er zit gelatine in en dat zit er in 'pure' roomkaas niet.quote:
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.quote:Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Voor gebakken cheesecake zou ik geen Monchou pakken idd. Voor kwartaart durf ik niet te zeggen, ik lust het niet en maak het dus nooit.quote:Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Recepten?quote:Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!
[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr
Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling
[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.quote:Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:
[..]
Recepten?
Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt.
oei ziet er te lekker uit zeg! Heb je toevallig het recept van de appeltaart?quote:Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!
[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr
Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling
[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!quote:Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:
[..]
Recepten?
Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt.
Ik had niet veel keuze, de enige roomkaas die ze bij ons in de winkel hebben is met kruiden... En dat leek me nou niet zo geschikt in een cheesecake Die monchou werkte ook goed! (ze zijn erg lekker geworden!)quote:Op zondag 15 april 2012 09:27 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
Dank je wel!quote:Op zondag 15 april 2012 12:43 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.
'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes
------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.
En die koekjes vielen heel erg in de smaak foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit
Ga de appeltaart deze week maken. Hij ziet er ook echt zo pro & smashing uit!quote:Op zondag 15 april 2012 12:52 schreef sjanette het volgende:
[..]
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!
Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.
ooooo dat ziet er echt mooi uit! en goed gelukt!quote:Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
WAUW!!!quote:Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Recept ?quote:Op maandag 16 april 2012 12:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtige appeltaart
Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant
citroenquote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |