maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:17 schreef ieniminimuis het volgende:
volgens moeders is het probleem teveel suiker.
Nu heeft rietsuiker natuurlijk ook een hele andere eigenschap dan basterdsuiker. Dus laten we het daar maar op houden.
Teveel suiker zorgt wel dat deeg gaat uitlopen, maar dan heb je volgens mij nog wel wat meer nodig.quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:32 schreef The_Hives het volgende:
[..]
maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.
En, is het gelukt?quote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
Die zijn heerlijk!quote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
Ja, het is gelukt! Het is echt vies lekker. Heb alleen de frambozen weggelaten. Ik bleef maar twijfelen en toen heb ik ze niet gebruikt. Dus nu is het gewoon een chocolate cheesecake br wnie.quote:Op vrijdag 30 maart 2012 21:48 schreef Skaai het volgende:
[..]
En, is het gelukt?
Ik heb eens een recept van haar gemaakt (parpadelle con pollo) leuke site is dat
quote:Op donderdag 29 maart 2012 20:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels...
[verdere OP volgt]
ja Alhoewel me dat dus niet altijd lukt, met dezelfde receptuur...quote:
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:26 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.quote:Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?
De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjesquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:33 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:
Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
[ afbeelding ]
Ooh ik zocht nog een handig meeneem recept waarbij ik m'n bevroren bramen op kan maken. Dit is echt perfect, dankuquote:Op vrijdag 30 maart 2012 11:06 schreef Noek het volgende:
Ik wil vandaag deze maken.
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
[ afbeelding ]
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:46 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes
Alleen een eetlepel over de bodem strooien is vaak ook al voldoende, het 'kookt' vanzelf omhoog tussen de appels.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef Zana het volgende:
[..]
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
in Duitsland worden in de weken voor kerst veel koekjes gebakken en ik heb net op een Duits forum gekeken http://www.chefkoch.de/fo(...)fuer-Plaetzchen.htmlquote:
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.quote:Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is?
Idd,je snapt me.quote:Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.
quote:Op vrijdag 6 april 2012 11:57 schreef Zana het volgende:
[..]
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.
Oeh, die zien er wel heel lekker uit ja.quote:Op zaterdag 7 april 2012 14:07 schreef Noek het volgende:
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gemaakt, had er toen nog nooit van gehoord. Maar de website waar ik het vandaan had, had het over de bovenkanten van cupcakes. Dus gewoon cupcakes bakken en dan de bolle kanten eraf snijden. De rest kun je weer gebruiken voor bv cakepops.quote:Op zaterdag 7 april 2012 13:29 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Idd,je snapt me.
Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren.
Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander.
Ik ga me er eens in verdiepen.
zo lekker!quote:Op zondag 8 april 2012 10:15 schreef The_Hives het volgende:
scones staan in de oven voor de brunch zometeen alleen nog wat mascarpone en slagroom kloppen. Jum!
De gewone vanillecupcakes uit dat kookboek zijn echt de allerlekkerste die ik ooit heb gemaakt! . Perfect als basisrecept.quote:Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.
het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten
(Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden )
Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken
Ik kan soms onbewust bot uit de hoek komen. Niet zo bedoeld.quote:Op zaterdag 7 april 2012 07:41 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.
Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen?
quote:Op maandag 9 april 2012 17:12 schreef The_Hives het volgende:
het ruikt hier heerlijk naar Chocolate Chip Cookies
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echterquote:Op woensdag 11 april 2012 12:18 schreef Tooto7moe het volgende:
Ik ben gek op sprits.. eet het alleen nooit omdat ik altijd het gevoel heb suiker te kauwen/eten.
brownie&chocokoekjes zien er ook heerlijk uit!
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn.quote:
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?quote:Op woensdag 11 april 2012 18:57 schreef Sjeen het volgende:
[..]
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echter
Ik heb gebruikt:
250 gram boter
120 gram suiker
275 gram meel
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
Nee, gewone bloemquote:Op donderdag 12 april 2012 15:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?
Hartelijk dank!quote:Op donderdag 12 april 2012 15:55 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Nee, gewone bloem
Eigenlijk een standaard beslag van gemaakt. Boter met suiker luchtig geklopt, ei erdoor geklopt, vanille en zout erdoor geklopt. Bloem erdoor geroerd... Geheel in een spuitzak met kartelmondje (let op! géén wergwerpzak want die kan de druk niet aan. En kijk uit dat je niet per ongeluk met je vinger klem komt te zitten in kartelmondje als je het in spuitzak doet )
Opspuiten in M vorm en dan op 150 graden in heteluchtoven. Die van mij 12 minuten gebakken, mag wel wat langer
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!quote:Op donderdag 12 april 2012 13:20 schreef Noek het volgende:
[..]
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn.
Wat een gave spritsen, Sjeen. Heb je zo'n spuitding gekocht?
Heute heb ik Oreo Twix cheesecake cupcakes gemaakt. Er was nog zoveel over dat ik het restant maar in een schaaltje heb gedaan. In de oven waren ze mooi hoog en opeens zakte het zaakje in.
[ afbeelding ]
Recept
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger!quote:Op donderdag 12 april 2012 16:03 schreef Sweetpea8472 het volgende:
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!
Ok, staat op m'n lijstje!quote:Op donderdag 12 april 2012 16:12 schreef Noek het volgende:
[..]
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger!
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?quote:Op vrijdag 13 april 2012 12:28 schreef Tooto7moe het volgende:
gebruiken jullie altijd monchou?
ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken.
Volgens mij is Monchou een kaassoort die valt onder de roomkazen.quote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:
[..]
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
ja, volgens mij ookquote:Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:
[..]
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
Het is geen standaard roomkaas i.i.g., er zit gelatine in en dat zit er in 'pure' roomkaas niet.quote:
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.quote:Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Voor gebakken cheesecake zou ik geen Monchou pakken idd. Voor kwartaart durf ik niet te zeggen, ik lust het niet en maak het dus nooit.quote:Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Recepten?quote:Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!
[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr
Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling
[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.quote:Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:
[..]
Recepten?
Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt.
oei ziet er te lekker uit zeg! Heb je toevallig het recept van de appeltaart?quote:Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!
[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr
Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling
[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!quote:Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:
[..]
Recepten?
Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt.
Ik had niet veel keuze, de enige roomkaas die ze bij ons in de winkel hebben is met kruiden... En dat leek me nou niet zo geschikt in een cheesecake Die monchou werkte ook goed! (ze zijn erg lekker geworden!)quote:Op zondag 15 april 2012 09:27 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
Dank je wel!quote:Op zondag 15 april 2012 12:43 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.
'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes
------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.
En die koekjes vielen heel erg in de smaak foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit
Ga de appeltaart deze week maken. Hij ziet er ook echt zo pro & smashing uit!quote:Op zondag 15 april 2012 12:52 schreef sjanette het volgende:
[..]
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!
Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.
ooooo dat ziet er echt mooi uit! en goed gelukt!quote:Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
WAUW!!!quote:Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Recept ?quote:Op maandag 16 april 2012 12:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtige appeltaart
Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant
citroenquote:Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:
[..]
WAUW!!!
Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |