abonnement Unibet Coolblue
pi_109666465
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels...

[verdere OP volgt]
  donderdag 29 maart 2012 @ 20:09:59 #2
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_109666495
O even volgen, ik bak ook graag :9
  donderdag 29 maart 2012 @ 20:17:42 #3
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_109666794
volgens moeders is het probleem teveel suiker.
Nu heeft rietsuiker natuurlijk ook een hele andere eigenschap dan basterdsuiker. Dus laten we het daar maar op houden.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_109667393
ik doe t zonder ei erdoor, wel ei eroverheen voor t glimmen. met ei erdoor worden ze me niet bros genoeg...
Kwak
  donderdag 29 maart 2012 @ 20:32:49 #5
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109667478
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 20:17 schreef ieniminimuis het volgende:
volgens moeders is het probleem teveel suiker.
Nu heeft rietsuiker natuurlijk ook een hele andere eigenschap dan basterdsuiker. Dus laten we het daar maar op houden.
maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109671627
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 20:32 schreef The_Hives het volgende:

[..]

maar heb je het deeg wel teruggekoeld? Suiker is bijna zeker het probleem niet.
Teveel suiker zorgt wel dat deeg gaat uitlopen, maar dan heb je volgens mij nog wel wat meer nodig.
pi_109687574
Go hard or go home
  vrijdag 30 maart 2012 @ 14:31:47 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_109694309
Ohh, die zien er echt heerlijk uit Noek :9~
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  † In Memoriam † vrijdag 30 maart 2012 @ 21:48:20 #9
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_109711418
quote:
En, is het gelukt?

Ik heb eens een recept van haar gemaakt (parpadelle con pollo) leuke site is dat :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_109714822
Ik ga vrijdag of zaterdag de baileys-cheesecake-brownies uit deel 1 maken voor een mini-fok-meet :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_109730697
quote:
Die zijn heerlijk! :)
pi_109772589
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 maart 2012 21:48 schreef Skaai het volgende:

[..]

En, is het gelukt?

Ik heb eens een recept van haar gemaakt (parpadelle con pollo) leuke site is dat :D
Ja, het is gelukt! Het is echt vies lekker. Heb alleen de frambozen weggelaten. Ik bleef maar twijfelen en toen heb ik ze niet gebruikt. Dus nu is het gewoon een chocolate cheesecake br O+ wnie.
Go hard or go home
  woensdag 4 april 2012 @ 15:26:33 #13
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109897099
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 20:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels...

[verdere OP volgt]
O-)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 4 april 2012 @ 15:34:18 #14
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109897429
Ik heb nu voor de 2e keer Paris Brest proberen te maken. Ik heb steeds problemen met de ring van soezenbeslag.

Als ik het in de oven heb, rijst het mooi en ziet er goed uit. Vervolgens moet je het langzaam laten afkoelen. Dus vandaag mijn combi magnetron/oven gewoon uit gezet, deur dichtgelaten en vervolgens laten afkoelen. 2 uur later het deurtje open gedaan en hij was al helemaal ingezakt en een platte ring op de bakplaat.

Eerste keer gewoon gedaan volgens recept. Nu geprobeerd met alleen water omdat dat er (volgens Rudolf ;) ) voor zorgt dat het krokanter en steviger wordt.

Ik heb hem ook langer laten bakken om er zeker voor te zorgen dat hij goed gaar was....

Iemand tips om de rand wel de goede vorm te laten behouden?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109897660
Zou het niet kunnen zijn dat je combi te snel afkoelt? Je zou eens kunnen kijken of het werkt als je je oven niet echt uit zet, maar telkens een stuk lager zet...
  woensdag 4 april 2012 @ 15:42:38 #16
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109897786
ja, heb ik ook aan gedacht, maar na 2 uur is hij nog steeds lauw van binnen. En steeds lager zetten kan niet helaas. Dan moet hij eerst afgekoeld zijn tot die temperatuur voordat hij weer aan kan.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 4 april 2012 @ 16:07:32 #17
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109898728
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109971338

Nog een picca van mijn O+ chocolate cheesecake brownie O+ .
Go hard or go home
  vrijdag 6 april 2012 @ 08:48:13 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_109971408
Oeh! Heb je daar een recept bij?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_109971441
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Oeh! Heb je daar een recept bij?
Ja. :Y)
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
Go hard or go home
  vrijdag 6 april 2012 @ 09:22:07 #21
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_109972050
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?

De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  vrijdag 6 april 2012 @ 10:09:18 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109973183
Ik zou de vulling van tevoren garen en bijv. wat bindmiddel toevoegen tegen het natte.
The love you take is equal to the love you make.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 april 2012 @ 10:15:34 #23
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109973346

Chocolate Chip Cookies :Y)

Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109973374
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolate Chip Cookies :Y)

Waren de koekjes lekker chewy? O+
Go hard or go home
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 april 2012 @ 10:19:02 #25
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109973428
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 10:16 schreef Noek het volgende:

[..]

Waren de koekjes lekker chewy? O+
ja :D Alhoewel me dat dus niet altijd lukt, met dezelfde receptuur...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109975413
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?

De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 april 2012 @ 11:32:54 #27
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109975626
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:26 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je kan wat biscuitjes op de bodem leggen om het vocht op te nemen.
In de apfelstrudel doen ze ook wel eens blokjes wit brood om het vocht op te nemen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109975671
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 09:22 schreef DzjieDub het volgende:
Een appeltaart die van binnen niet gaar wil worden maar aan de buitenkant zo zwart als m'n ziel is... hoe kan ik dat de volgende keer beter doen?

De taart ("Weense appeltaart") heeft eerst een uur op 180 graden in de oven gestaan. Toen was-ie van binnen nog helemaal nat. Na nog twee keer 20 minuten extra was-ie weliswaar goed maar de buitenkant dus zwartgeblakerd. Oorzaak is wellicht dat de appels te 'nat' waren - maar hier (China) kan ik geen goede appels krijgen - Elstar of zo - aangezien appels in China niet gebruikt worden om te bakken.
Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
pi_109976123
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:33 schreef floris_b het volgende:

[..]

Ik doe altijd wat maizena door het appel mengsel, en een dun laagje op de bodem.
Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes :9~
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_109976515
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 10:15 schreef Sjeen het volgende:

Heeft iemand ervaring met een koekjespers? Ik wil deze eigenlijk kopen:
[ afbeelding ]
ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 6 april 2012 @ 11:59:45 #31
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109976622
Euh, spritsdeeg, dacht ik...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109976768
quote:
Ooh ik zocht nog een handig meeneem recept waarbij ik m'n bevroren bramen op kan maken. Dit is echt perfect, danku :D
pi_109976868
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:46 schreef lemonlime het volgende:

[..]

Probeer eens custardpoeder ipv maizena, dan krijg je een soort crème tussen de appelstukjes :9~
wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
pi_109977365
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef Zana het volgende:

[..]

wel heel goed mengen, ik heb het een keertje gewoon uit de verpakking over de appels gestrooid en een maar een beetje gemengd, maar dat was niet zo een goed idee vanwege de klontjes.
Alleen een eetlepel over de bodem strooien is vaak ook al voldoende, het 'kookt' vanzelf omhoog tussen de appels.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_109977376
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:59 schreef Sjeen het volgende:
Euh, spritsdeeg, dacht ik...
in Duitsland worden in de weken voor kerst veel koekjes gebakken en ik heb net op een Duits forum gekeken http://www.chefkoch.de/fo(...)fuer-Plaetzchen.html

de bakblad moet koud zijn en mag niet gevet worden (in de deeg zit genoeg vet) en de pers niet helemaal vol maken, dan zou het beter moeten gaan, maar het luistert nauw
pi_110000151
Ik hoorde dat whoopies in komen?iemand ze al gemaakt en dus in t bezit van een goed recept?
pi_110004412
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.

hier een sinaasappel/kokosmelk cake.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110005234
Nog nooit van Whoopies gehoord :P

De Baileys-cheesecake-brownies voor ze de oven in gingen:


Vanavond of morgen meer foto's :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_110007561
Uit de oven:
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 6 april 2012 @ 23:36:54 #40
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_110007584
Haha, mijn AT.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_110014729
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is? Whoopies ken ik al tijden... maar nog nooit zelf gemaakt.

Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.

Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen?
pi_110014731
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 23:36 schreef tombolafan het volgende:
Uit de oven:
[ afbeelding ]
Ziet ee goed uit,vlgs mij is dat erg machtig of niet?
  zaterdag 7 april 2012 @ 07:50:54 #43
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110014755
Die is echt prachtig, tombolafan!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † zaterdag 7 april 2012 @ 09:47:11 #44
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_110015531
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 22:38 schreef Tooto7moe het volgende:
We gaan toch niet bakken omdat iets ín is?
Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.

het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ;)) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten :)
(Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden :) )

Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is ;) en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken :D

[ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 07-04-2012 09:52:41 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_110018522
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 23:36 schreef tombolafan het volgende:
Uit de oven:
[ afbeelding ]
oeh, ziet er lekker uit!
is het zo'n droge, of natte?
en lekker? :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_110021137
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.


Idd,je snapt me.

Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren.

Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander.
Ik ga me er eens in verdiepen.
pi_110022442
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Go hard or go home
  zaterdag 7 april 2012 @ 14:35:13 #48
296595 foodlover
live and learn
pi_110023329
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 april 2012 11:57 schreef Zana het volgende:

[..]

ik ben benieuwd naar het recept dat je wilt gaan gebruiken, mijn koekjespers ligt ongebruikt in de kast, omdat ik nooit de goede deeg heb. Of de deeg is te nat en alles loopt uit elkaar of te droog en het gaat niet vanzelfs van de pers af bij bepaalde vormen, ik kan met dat ding alleen maar "worstjes" maken.


Heb ook eens zo'n ding gehad, zaten ook recepten bij maar is me nooit gelukt. Die van mij kwam uit Zweden en stamde uit de jaren 70 (oranje...) gekocht op de rommelmarkt. Zou er niet te veel aan uitgeven.
  zaterdag 7 april 2012 @ 14:49:26 #49
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_110023691
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 14:07 schreef Noek het volgende:
Whoopies zijn toch 2 koekjes met vulling in het midden?
Heb ooit eens een site gezien van iemand waarbij je die kunt bestellen. Misschien leuk voor inspiratie?
http://katiescookies.nl/Flavours.html
Ze lijken me echt heerlijk.
Oeh, die zien er wel heel lekker uit ja. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_110024319


Hij is heerlijk en nat idd. :P ik vind er te veel baileys in zitten maar de meiden niet :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 7 april 2012 @ 15:30:44 #51
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_110024952
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2012 13:29 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Idd,je snapt me.

Maar goed,thx zie zoveel recepten en zoveel versch.manieren.

Net als met cupcakes,de een vind t ene recept geweldig en de ander een ander.
Ik ga me er eens in verdiepen.
Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gemaakt, had er toen nog nooit van gehoord. Maar de website waar ik het vandaan had, had het over de bovenkanten van cupcakes. Dus gewoon cupcakes bakken en dan de bolle kanten eraf snijden. De rest kun je weer gebruiken voor bv cakepops.

Maar volgens mij kun je elk willekeurig recept op een plaat spuiten zolang het beslag maar niet te dun is.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_110028781
Tulbandcake staat in de oven maar ik heb de chocolade te koud laten worden dus ik wacht op een ramp :'(.

Straks maar gauw nog een keer de ingredienten kopen en dan morgen maar maken -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 8 april 2012 @ 10:15:49 #53
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110050195
scones staan in de oven voor de brunch zometeen :9 alleen nog wat mascarpone en slagroom kloppen. Jum!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110050397
het-is-mij, ik heb ze ooit gemaakt volgens het recept op deze website.Niet al te moeilijk en erg lekker, vooral de vulling! Ook makkelijk is dat de aantallen al zijn omgerekend van cups naar grammen, dat scheelt weer werk :).
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_110050638
Gisteren een victoria sponge gemaakt, voor het eerst met echte vanille. Lekker!
pi_110050861
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 10:15 schreef The_Hives het volgende:
scones staan in de oven voor de brunch zometeen :9 alleen nog wat mascarpone en slagroom kloppen. Jum!
zo lekker!

Mijn tulband is niet hoog maar gelukkig wel lekker en het chocoladebeslag is toch gaar geworden..pfoeh :@ (had al voor de zekerheid gauw ingredienten gekocht voor een andere cake).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_110053433
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 april 2012 09:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dat maakt toch niks uit? Er is een heel taarten en cupcake topic, hardstikke in maar hardstikke leuk. Als ze dat wil, dan is dit een leuk topic om inspiratie op te doen.

het-is-mij ik heb ze nog nooit gebakken, maar ik heb een leuk cupcake receptenboek waar er eentje in staat die me wel erg leuk leek. Het is van Lily's cupcakes (ik heb het gegoogled, iemand heeft het online gezet, effe klikken ;)) en er bestaan volgens mij hele boekjes vol met whoopie recepten :)
(Als je op die site op het recept in het boekt klikt zal de foto nog groter worden :) )

Overigens staan er in Lily's cupcakes veel doe-het-zelf recepten (essence, kleurstof maken van rode bieten e.d), maar ik heb zelf wel uitgevonden dat er een hoop te vervangen is ;) en ik zie dat de dame van die website dat ook heeft gedaan. Je kan het natuurlijk zelf ook helemaal from scratch doen, dat zal de whoopies ongetwijfeld super lekker maken :D
De gewone vanillecupcakes uit dat kookboek zijn echt de allerlekkerste die ik ooit heb gemaakt! :9. Perfect als basisrecept.

Whoopies heb ik ook gebakken, een paar maanden geleden. Die avond werd ik onwijs misselijk en heb ik voor het eerst in bijna tien jaar overgegeven, dus ik hoef niet zo nodig whoopies meer te eten of te maken. ;(.

Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_110063254
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 april 2012 07:41 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Nee dat niet maar had ze nog niet voorbij zien komen vandaar......tijdje terug waren er hier een boel aan de appelplaatcake bijv.

Ik kende t niet,lijkt me lekker en leuk om weer wat nieuws re proberen......daar is dit topic toch voor,ook om ideeën op te doen?
Ik kan soms onbewust bot uit de hoek komen. O-) Niet zo bedoeld.

Ze lijken me heerlijk (cakejes met dikke vulling :9 ) Maar ik zie ze idd populair worden en ik ben niet zo van de trends in voedsel.

ALs je ze maakt maak dan even chocolade whoopies met peanutbuttercream :P
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110063496
even tussendoor, het verhaal erachter is wel leuk.

While considered a New England phenomenon and a Pennsylvania Amish tradition,[2] they are increasingly sold throughout the United States.[1] According to food historians, Amish women would bake these desserts (known as hucklebucks at the time) and put them in farmers' lunch pails or lunch boxes. When farmers would find the treats in their lunch, they would shout "Whoopie!"[1] It is thought that the original Whoopie pies may have been made from cake batter leftovers.[3]
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  maandag 9 april 2012 @ 17:12:13 #60
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110100287
het ruikt hier heerlijk naar Chocolate Chip Cookies :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 9 april 2012 @ 17:49:46 #61
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110101775
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 17:12 schreef The_Hives het volgende:
het ruikt hier heerlijk naar Chocolate Chip Cookies :9


AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110107002
Voor de Pasen zelf brownie gemaakt:



Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  Licht Ontvlambaar dinsdag 10 april 2012 @ 21:37:07 #63
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110157495


Spritsen... Extreem lekker :9~
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110175977
Ik ben gek op sprits.. eet het alleen nooit omdat ik altijd het gevoel heb suiker te kauwen/eten.

brownie&chocokoekjes zien er ook heerlijk uit!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_110179029
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 21:37 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]

Spritsen... Extreem lekker :9~
Recept? :9~
  Licht Ontvlambaar woensdag 11 april 2012 @ 18:57:18 #66
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110193569
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 12:18 schreef Tooto7moe het volgende:
Ik ben gek op sprits.. eet het alleen nooit omdat ik altijd het gevoel heb suiker te kauwen/eten.

brownie&chocokoekjes zien er ook heerlijk uit!
In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echter :P

Ik heb gebruikt:
250 gram boter
120 gram suiker
275 gram meel
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110226828
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 17:49 schreef The_Hives het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn. O+

Wat een gave spritsen, Sjeen. Heb je zo'n spuitding gekocht?

Heute heb ik Oreo Twix cheesecake cupcakes gemaakt. Er was nog zoveel over dat ik het restant maar in een schaaltje heb gedaan. In de oven waren ze mooi hoog en opeens zakte het zaakje in.



Recept
Go hard or go home
pi_110233603
quote:
1s.gif Op woensdag 11 april 2012 18:57 schreef Sjeen het volgende:

[..]

In verhouding valt dat best mee, minder suiker dan in standaard koekjes... De hoeveelheid boter echter :P

Ik heb gebruikt:
250 gram boter
120 gram suiker
275 gram meel
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Licht Ontvlambaar donderdag 12 april 2012 @ 15:55:39 #69
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110233807
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 15:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Is dat meel zelfrijzend bakmeel? En wil je ajb vertellen hoe je dit heb gedaan/gevormd?
Nee, gewone bloem :)

Eigenlijk een standaard beslag van gemaakt. Boter met suiker luchtig geklopt, ei erdoor geklopt, vanille en zout erdoor geklopt. Bloem erdoor geroerd... Geheel in een spuitzak met kartelmondje (let op! géén wergwerpzak want die kan de druk niet aan. En kijk uit dat je niet per ongeluk met je vinger klem komt te zitten in kartelmondje als je het in spuitzak doet :') )
Opspuiten in M vorm en dan op 150 graden in heteluchtoven. Die van mij 12 minuten gebakken, mag wel wat langer :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110233980
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 15:55 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Nee, gewone bloem :)

Eigenlijk een standaard beslag van gemaakt. Boter met suiker luchtig geklopt, ei erdoor geklopt, vanille en zout erdoor geklopt. Bloem erdoor geroerd... Geheel in een spuitzak met kartelmondje (let op! géén wergwerpzak want die kan de druk niet aan. En kijk uit dat je niet per ongeluk met je vinger klem komt te zitten in kartelmondje als je het in spuitzak doet :') )
Opspuiten in M vorm en dan op 150 graden in heteluchtoven. Die van mij 12 minuten gebakken, mag wel wat langer :)
Hartelijk dank!
* zet spuitzak op boodschappenlijstje!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_110234175
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 13:20 schreef Noek het volgende:

[..]

Mooi! Mag ik daar het recept van als ze lekker chewy zijn. O+

Wat een gave spritsen, Sjeen. Heb je zo'n spuitding gekocht?

Heute heb ik Oreo Twix cheesecake cupcakes gemaakt. Er was nog zoveel over dat ik het restant maar in een schaaltje heb gedaan. In de oven waren ze mooi hoog en opeens zakte het zaakje in.

[ afbeelding ]

Recept
Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!
pi_110234680
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 16:03 schreef Sweetpea8472 het volgende:

Cream cheese, ik ben nou nooit zeker wat ze daar precies mee bedoelen. Is dat mon chou? Of nog weer iets anders? Ziet er namelijk lekker uit!
Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger! :+
Go hard or go home
pi_110234779
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 16:12 schreef Noek het volgende:

[..]

Ja, mon chou bijvoorbeeld. Het is echt heerlijk en normaal bak ik vooral voor de rest vd wereld maar ik proef wel even. Deze heb ik gewoon zwaar opgegeten, zo lekker. Nu nog langer stijven in de koeling en dan zijn ze nog bigger, better & stronger! :+
Ok, staat op m'n lijstje!
pi_110272074
gebruiken jullie altijd monchou?
ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  vrijdag 13 april 2012 @ 20:14:12 #75
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_110290000
Samen met vriendinnen 2 soorten cupcakes van Rudolph van Veen gemaakt een paar weken terug.

De naturel variant vonden we het lekkerst.


http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_110307350
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:28 schreef Tooto7moe het volgende:
gebruiken jullie altijd monchou?
ik gebruik gewoon roomkaas en laat het even uitlekken.
Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_110310923
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:

[..]

Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
Volgens mij is Monchou een kaassoort die valt onder de roomkazen.
  zaterdag 14 april 2012 @ 18:03:13 #78
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110319987
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 09:12 schreef Taartje het volgende:

[..]

Is Monchou niet gewoon een merknaam voor roomkaas?
ja, volgens mij ook
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110320037
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 18:03 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja, volgens mij ook
Het is geen standaard roomkaas i.i.g., er zit gelatine in en dat zit er in 'pure' roomkaas niet.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 14 april 2012 @ 18:18:28 #80
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110320418
Ik had nog geen koekjespers gekocht Noek, ze hadden die van Wilton niet bij het Kookhuijs aan de Maes -O-
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110341295
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_110341457
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
pi_110341630
Ik heb een boek met alleen maar cheesecake recepten en daarin wordt meestal een combinatie van roomkaas en ricotta gebruikt. Er zit bij elke soort wel een reden achter waarom je dat het beste kan gebruiken, maar heb nu even geen zin om het op te zoeken :P
Zelf gebruik in meestal gewoon alleen roomkaas, werkt altijd!
pi_110345326
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!


Soesjes by sjanette1, on Flickr

Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling


Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr

[ Bericht 15% gewijzigd door sjanette op 15-04-2012 12:33:09 ]
pi_110345523
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:13 schreef Taartje het volgende:
Ophelia, is het dan ook zo dat je voor een kwarktaart of cheesecake beter Monchou dan iets anders kunt nemen, omdat er gelatine in zit?
Voor gebakken cheesecake zou ik geen Monchou pakken idd. Voor kwartaart durf ik niet te zeggen, ik lust het niet en maak het dus nooit.
pi_110345731
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!

[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr

Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling

[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
O+ Recepten?

Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. :Y)
Go hard or go home
  zondag 15 april 2012 @ 12:43:52 #87
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110345983
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:

[..]

O+ Recepten?

Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. :Y)
ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.

'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes

------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.

En die koekjes vielen heel erg in de smaak :) foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110346181
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:22 schreef sjanette het volgende:
Ik heb hier nog niet geschreven maar al heel vaak gekeken. Nu maar eens posten.
Vandaag voor het eerst eens Vanille slagroom soesjes gemaakt. Ze smaken goed!

[ link | afbeelding ]
Soesjes by sjanette1, on Flickr

Vorige week een appeltaart met roomkaas vulling

[ link | afbeelding ]
Apple tart with Cream Cheese filling by sjanette1, on Flickr
oei ziet er te lekker uit zeg! Heb je toevallig het recept van de appeltaart?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_110346225
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:35 schreef Noek het volgende:

[..]

O+ Recepten?

Zou het sowieso leuk vinden om ook de recepten te lezen van wat er gepost wordt. :Y)
Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!

Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.

[ Bericht 4% gewijzigd door sjanette op 15-04-2012 13:11:33 ]
pi_110384016
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:27 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ik vind gewone roomkaas veel beter werken, zeker als je een baked cheesecake maakt.
Ik had niet veel keuze, de enige roomkaas die ze bij ons in de winkel hebben is met kruiden... En dat leek me nou niet zo geschikt in een cheesecake :P Die monchou werkte ook goed! (ze zijn erg lekker geworden!)
pi_110384552
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 12:43 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja, sorry, je had het al eerder gevraagd voor die chocolate chip cookies.

'officieel'
150 gram ongezouten roomboter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille-extract
1 koud ei
1 koud eigeel
300 gram bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
300 gram melkchocolade- stukjes

------
Weet niet of mijn roomboter ongezouten was, ei en eigeel waren op kamertemperatuur, chocoladestukjes waren puur, vanille-extract was verse vanillemerg.

En die koekjes vielen heel erg in de smaak :) foto was beetje knullig. In het echt zag het er veel beter uit :)
Dank je wel! ^)

quote:
17s.gif Op zondag 15 april 2012 12:52 schreef sjanette het volgende:

[..]

Sorry... de appeltaart is naar een recept van Stephanie Jaworski van Joyofbaking.com http://tinyurl.com/pofex Ik ben geen fan van appeltaart, maar deze is zo ontzettend lekker!

Het recept van de soesjes is van Yummy in my Tummy http://tinyurl.com/6vbhxts De baktijden waren bij mij langer dan hier aangegeven. Ook had ik meer slagroom nodig en heb ik vanille toegevoegd.
Ga de appeltaart deze week maken. Hij ziet er ook echt zo pro & smashing uit! :o
Go hard or go home
  maandag 16 april 2012 @ 11:17:23 #92
284205 Sulley02
Top schrikker
pi_110388457
Wat ziet die appeltaart er ontzettend lekker uit zeg! :)
pi_110390708
Prachtige appeltaart ^O^

Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_110535144
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.



pi_110536694
quote:
17s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

ooooo dat ziet er echt mooi uit! en goed gelukt!
pi_110536810
Dank je wel!

Ik heb trouwens dit recept gebruikt mocht iemand ze willen maken.

http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html
pi_110538421
quote:
17s.gif Op donderdag 19 april 2012 15:46 schreef Landysh het volgende:
Aardbeien macarons met poeder van gevriesdroogde aardbeien.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

  Licht Ontvlambaar donderdag 19 april 2012 @ 16:58:23 #98
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_110538476
Owwww. die ziet er zo lekker uit!

Wat macarons betreft, die vind ik altijd heel mooi, delicaat en nooit lekker :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_110538598
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 12:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtige appeltaart ^O^

Ik heb helaas geen foto van mijn in het weekend gebakken appelkruimelcake maar ooh... hij is zo lekker! Smeuïg en met een laag krokante kruimels aan de bovenkant :9
Recept ? :9
pi_110539669
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 16:57 schreef Goudvis87 het volgende:

[..]

WAUW!!!

Ik ben zelf trots op m'n citroen meringuetaart, naar dit recept: http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/

[ afbeelding ]
citroen O+ O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')