Mwah, je kan de vorm ook dan vaker gebruiken. Ik maak liever iets na zodat het klopt, zonder de ingrediėnten te moeten aanpassenquote:Op zondag 20 mei 2012 22:24 schreef firefly90 het volgende:
dan heb je straks je kast vol liggen met honderd-en-een soorten vormen die je allemaal maar 1x hebt gebruikt.
ik pas het recept gewoon aan op de paar standaard vormen die ik in huis heb.
Nog geen idee of dat kan. Moet ik eerst inhoud weten van originele vorm, en moet het recept ook aangepast kunnen wordenquote:Op zondag 20 mei 2012 22:33 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken.
Omdat je soms niet verhoudingen in een recept kan veranderen omdat het dan niet werktquote:
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )quote:Op maandag 21 mei 2012 09:09 schreef MaximusTG het volgende:
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werkenquote:Op maandag 21 mei 2012 10:07 schreef Estolan het volgende:
[..]
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
Niet uit m'n hoofd, heb het wel gezien bij diverse kook shows, gaat voornamelijk om bepaalde nagerechten. Als je dan de verhoudingen gaat veranderen krijg je niet hetzelfde resultaat. Ze zeggen het ook wel is bij de Masterclass in MasterChef Australiaquote:Op maandag 21 mei 2012 10:18 schreef firefly90 het volgende:
[..]
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
Dat klopt ook wel, maar soms "werkt" het dan niet.quote:Op maandag 21 mei 2012 11:01 schreef firefly90 het volgende:
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
Ziet er lekker uit, maar dat is hem nietquote:Op maandag 21 mei 2012 12:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"
Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:
http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html
"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"
Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
En? Recept?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop
Jah!!quote:Op maandag 21 mei 2012 18:29 schreef Soulagement het volgende:
Recept van Estolan: http://www.masterchef.com(...)and-double-cream.htm
Even de aflv bekekenquote:Op maandag 21 mei 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |