abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_111807864
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 22:24 schreef firefly90 het volgende:
dan heb je straks je kast vol liggen met honderd-en-een soorten vormen die je allemaal maar 1x hebt gebruikt.
ik pas het recept gewoon aan op de paar standaard vormen die ik in huis heb.
Mwah, je kan de vorm ook dan vaker gebruiken. Ik maak liever iets na zodat het klopt, zonder de ingrediėnten te moeten aanpassen
  † In Memoriam † zondag 20 mei 2012 @ 22:33:05 #202
91830 MaximusTG
pi_111808219
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken. ;)
pi_111814599
quote:
Nee, maar die is 35x13 :)
pi_111814657
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 22:33 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken. ;)
Nog geen idee of dat kan. Moet ik eerst inhoud weten van originele vorm, en moet het recept ook aangepast kunnen worden
Dat kan namelijk niet altijd
pi_111815209
waarom zou dat niet altijd kunnen?
pi_111818780
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 00:35 schreef firefly90 het volgende:
waarom zou dat niet altijd kunnen?
Omdat je soms niet verhoudingen in een recept kan veranderen omdat het dan niet werkt
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 09:09:24 #208
91830 MaximusTG
pi_111819935
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
pi_111821128
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 09:09 schreef MaximusTG het volgende:
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
pi_111821360
Ik had laatst een citroencake met een hele zoete glazuur gemaakt in een taartvorm ipv cakeblik. Ging natuurlijk prima, iets korter in de oven en hij was heerlijk, maar die glazuurlaag was echt een beetje te veel over een hele taartpunt, ipv een klein randje cake :)

Wel aan te raden trouwens; https://www.google.nl/sea(...)TF-8&q=lemon+drizzle
pi_111821405
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 10:07 schreef Estolan het volgende:

[..]

En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
pi_111821992
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 10:18 schreef firefly90 het volgende:

[..]

heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
Niet uit m'n hoofd, heb het wel gezien bij diverse kook shows, gaat voornamelijk om bepaalde nagerechten. Als je dan de verhoudingen gaat veranderen krijg je niet hetzelfde resultaat. Ze zeggen het ook wel is bij de Masterclass in MasterChef Australia
pi_111822670
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
pi_111824048
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 11:01 schreef firefly90 het volgende:
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
Dat klopt ook wel, maar soms "werkt" het dan niet.

Maargoed, zoek nog steeds die bakvorm :)
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 12:01:55 #215
91830 MaximusTG
pi_111824819
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"

Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:

http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html

"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"

Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
pi_111824904
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 12:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"

Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:

http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html

"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"

Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
Ziet er lekker uit, maar dat is hem niet :)
pi_111829165
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop :9~
En? Recept?
  Licht Ontvlambaar maandag 21 mei 2012 @ 17:01:42 #218
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_111836672
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_111837285
Yup

Alleen dan de kleine maat. En ik weet bijna 100% zeker dat die er in NL niet is :(
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 17:36:59 #220
91830 MaximusTG
pi_111838167
Post dat recept dan eens? Weet je wel zeker dat het 35x7 is? Dat is nl. wel heel erg smal..
pi_111840488
Recept van Estolan: http://www.masterchef.com(...)and-double-cream.htm

Recept voor de red velvet brownie:
170 gram boter
350 gram suiker
130 gram cacaopoeder
1 eetlepel vanille-extract
snuf zeezout
halve theelepel bakpoeder
3 eieren
130 gram bloem
rode kleurstof

Oven voorverwarmen op 160 graden. Suiker door de gesmolten boter roeren.
Cacaopoeder, vanille, zout en rode kleurstof en bakpoeder toevoegen.
Eieren er daarna goed doorheen roeren. Bloem er als laatst doorheen.
In springvorm gieten, ongeveer 30 minuten in de oven.

De frosting; 200 gram roomkaas, 100 gram witte chocolade, wat citroensap en poedersuiker (naar smaak).
Chocolade smelten met wat slagroom en af laten koelen. De roomkaas met poedersuiker en citroensap mixen. De afgekoelde chocolade erdoor mixen en in de koelkast zetten.

Geen foto's gemaakt, hij is weer helemaal opgegaan! Volgende keer laat ik de kleurstof weer weg (is wel leuk voor een keer, maar totaal overbodig).
pi_111842788
quote:
Jah!!
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 19:25:46 #223
91830 MaximusTG
pi_111843287
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
pi_111844327
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
Even de aflv bekeken

Hij zegt geen formaat, maar het is een "brede" hand formaat, wat idd 11-13cm is :)

Had verder nog niks gelezen erover :) zat alleen de ingrediėnten lijst te bekijken. Dus foutje zou kunnen

Ze bestaan wel, alleen schaars denk ik :)
pi_111879730
Carrotcake in de oven :9
Ware liefde is niet elkaars hand maar elkaars hart vasthouden.
Love is for real, today!
"De laatste keer dat we zo slecht verdedigden, waren we vijf jaar ons land kwijt. ©Michiel Veenstra
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')