Mwah, je kan de vorm ook dan vaker gebruiken. Ik maak liever iets na zodat het klopt, zonder de ingrediënten te moeten aanpassenquote:Op zondag 20 mei 2012 22:24 schreef firefly90 het volgende:
dan heb je straks je kast vol liggen met honderd-en-een soorten vormen die je allemaal maar 1x hebt gebruikt.
ik pas het recept gewoon aan op de paar standaard vormen die ik in huis heb.
Nog geen idee of dat kan. Moet ik eerst inhoud weten van originele vorm, en moet het recept ook aangepast kunnen wordenquote:Op zondag 20 mei 2012 22:33 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken.
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )quote:Op maandag 21 mei 2012 09:09 schreef MaximusTG het volgende:
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werkenquote:Op maandag 21 mei 2012 10:07 schreef Estolan het volgende:
[..]
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
Niet uit m'n hoofd, heb het wel gezien bij diverse kook shows, gaat voornamelijk om bepaalde nagerechten. Als je dan de verhoudingen gaat veranderen krijg je niet hetzelfde resultaat. Ze zeggen het ook wel is bij de Masterclass in MasterChef Australiaquote:Op maandag 21 mei 2012 10:18 schreef firefly90 het volgende:
[..]
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
Dat klopt ook wel, maar soms "werkt" het dan niet.quote:Op maandag 21 mei 2012 11:01 schreef firefly90 het volgende:
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
Ziet er lekker uit, maar dat is hem nietquote:Op maandag 21 mei 2012 12:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"
Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:
http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html
"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"
Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
En? Recept?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop
Jah!!quote:Op maandag 21 mei 2012 18:29 schreef Soulagement het volgende:
Recept van Estolan: http://www.masterchef.com(...)and-double-cream.htm
Even de aflv bekekenquote:Op maandag 21 mei 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
geen foto?quote:Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop
ik wist meteen dat je hem daarvoor nodig had hahaquote:Op zondag 20 mei 2012 21:30 schreef Estolan het volgende:
[..]
Yess
Recept van MasterChef Australia 2012, daar heb ik hem voor nodig
yes, you can!quote:Op zondag 20 mei 2012 18:55 schreef The_Hives het volgende:
vandaag pepernoten gemaakt, gewoon omdat het kan
Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijnquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:17 schreef Inu het volgende:
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo![]()
Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...
[ afbeelding ]
Ik heb dezelfde en hij bevalt echt perfect! Ik kocht hem om alle extra acessoires die erbij zitten, die had ik ook nog niet. En hij is gewoon heel mooiquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:21 schreef Trusten het volgende:
[..]
Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijn
http://www.bobshop.nl/nl/(...)er-stand-mixer/p9848
Anders is zijn deze misschien een optie voor je?
http://www.bol.com/nl/p/k(...)64/9000000011157684/
Ik heb zelf deze (hiervoor de Kenwood Patissier)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41030
Het fijne daarvan is (naast dat ik hem erg mooi vind) is dat je er ook mee kunt snijden, raspen en blenderen.
Goedkopere versie (niet rvs, zonder blender en citruspers)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41022
Succes iig!
http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurigquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:17 schreef Inu het volgende:
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo![]()
Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...
[ afbeelding ]
Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taartenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:44 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurig
deze misschien wat voor jou?
Het deeg wat ik altijd gebruik is idd heel erg elastisch en is ook wat broderiger dan normaal. Maar goed uitrollen en dan rolt het idd wat terug, maar uiteindelijk blijft het wel redelijk liggen. Er is trouwens ook een pizza bak topic in CULquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.
Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Leuk!! Ik hoop dat je er net zoveel plezier mee gaat hebben als ik er tot nu toe al mee hebquote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:08 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taarten
Het is iig die witte Bosch geworden, wordt vandaag of morgen geleverd
Wat Inu ook al zegt, kom eens in het pizzatopic kijken; [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14quote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.
Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Inderdaad het pizzatopic zoals hierbovenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.
Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
quote:Op zondag 27 mei 2012 23:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Heb je geen foto gemaakt..
en heb je recept helemaal gevolgt?
quote:Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone![]()
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone![]()
[ afbeelding ]
Die ziet er echt lekker uit zeg!quote:Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone![]()
[ afbeelding ]
ik denk het niet.. zijn ze veel te slap voor en ik denk dat je cakepop zo naar beneden over het stokje glijdquote:Op woensdag 30 mei 2012 16:56 schreef arachide. het volgende:
Weet iemand of ik cake pops kan maken op sate stokjes?
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt of ergens gekocht?quote:Op zondag 27 mei 2012 23:44 schreef Estolan het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Yup, 2 stuks, 1 met aardbeien en 1 met vijgen ( voordat het de oven in ging)
[ afbeelding ]
Zelf gemaaktquote:Op woensdag 30 mei 2012 18:20 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt of ergens gekocht?
Met foodprocessor gedaan. Zou denk ik wel met blender kunnen. Beste is een compacte stickblender ( hogere toeren en kleine mesjes ).quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:25 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Met een foodprocessor? Zou het ook met een blender kunnen?
Super gaaf!quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:24 schreef Estolan het volgende:
Ik kan gaan koken/bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:32 schreef Estolan het volgende:
[..]
Moest even
Vandaag de Stand Mixer binnen gekregen, wat een machine!
Ooh wow ik ben jaloers!quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:24 schreef Estolan het volgende:
Ik kan gaan koken/bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik de ene keer wel. Vaak als je het oplossenquote:Op vrijdag 1 juni 2012 14:33 schreef Sjeen het volgende:
ik gebruik deze als er caster sugar in een recept staat:
[ afbeelding ]
Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 14:37 schreef The_Hives het volgende:
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.
Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.
De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
thnxquote:Op vrijdag 1 juni 2012 16:42 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde.
ik blief absoluut geen zure room/yoghurt/creme fraiche/mascarpone/cream cheese, dus ik was er wat nerveus over, maar t ware lekkere smeuiige cakejes, en je proefde niks zurigs...
(de enige zuivel die ik eet is geklopte slagroom en ijs, en melk als het door een baksel zit)
Het kan wel, ze blijven ook wel zitten, maar alleen als je onderin een soort 'dijkje' druppelt van chocolade, was mijn ervaring. Maar plaats het puntje naar beneden en dan nog zou ik aanraden andere stokjes te gebruikenquote:Op woensdag 30 mei 2012 16:56 schreef arachide. het volgende:
Weet iemand of ik cake pops kan maken op sate stokjes?
Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed isquote:Op vrijdag 1 juni 2012 14:37 schreef The_Hives het volgende:
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.
Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.
De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
alles apart en pas op de dag zelf bij elkaarquote:Op zondag 3 juni 2012 21:25 schreef Rijstebuiltje het volgende:
People, help!
Ik wil voor mijn verjaardag volgende week een aardbeientaart maken..
Die wil ik maken met een bodem van bladerdeeg met een laagje pudding en daarop de aardbeien.
Ik wil alles een dag van te voren maken, maar hoe kan ik dit het beste bewaren?!
De bladerdeeg moet namelijk wel wat knappig blijven...
temperen hoeft niet perse. Gewoon een laagje smeren is voldoende.quote:Op zondag 3 juni 2012 21:43 schreef Jeroen1990 het volgende:
Eventueel kan het helpen om het bladerdeeg met chocola in te smeren die getempeerd is zodat je in principe het droge bladerdeeg afsluit van de natte creme die anders zorgt voor natte taart.
quote:Op zondag 3 juni 2012 16:10 schreef The_Hives het volgende:
[..]
Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed is
Het zijn 2 chocolade cakes geworden met een ander 'glazuur' dan ik van plan was.
[ afbeelding ]
2 Devils Food Cakes
[ afbeelding ]
Witte chocolade met room als vulling
[ afbeelding ]
Zij aanzicht
[ afbeelding ]
Creme D'or van melkchocolade en slagroom als glazuur
[ afbeelding ]
Met bovenop pure chocolade snippers
dat was hij ook, als ik de commentaren mocht gelovenquote:
Ik meestal wel, of margarine met een zelfde vet/oliepercentage. Werkt net zo goed.quote:Op maandag 4 juni 2012 11:33 schreef franky_sl het volgende:
Als jullie bakken gebruiken jullie gewoon ongezouten roomboter als er boter in het recept staat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |