abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_112251381
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:25 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Met een foodprocessor? Zou het ook met een blender kunnen?
Met foodprocessor gedaan. Zou denk ik wel met blender kunnen. Beste is een compacte stickblender ( hogere toeren en kleine mesjes ).

Duurde gewoon wat langer

Oja, pistachenootjes eerst laten weken om velletje eraf te halen
pi_112260886
Ik kan gaan koken/bakken :)













pi_112261166
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 13:24 schreef Estolan het volgende:
Ik kan gaan koken/bakken :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Super gaaf!
pi_112261318
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 13:29 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Super gaaf!
Moest even :)

Vandaag de Stand Mixer binnen gekregen, wat een machine!
pi_112262664
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 13:32 schreef Estolan het volgende:

[..]

Moest even :)

Vandaag de Stand Mixer binnen gekregen, wat een machine!
^O^
pi_112262812
quote:
14s.gif Op donderdag 31 mei 2012 13:59 schreef sjanette het volgende:

[..]

^O^
Van het weekend maar de nieuwe Stand Mixer gebruiken, model 2012 met de 1.3Pk motor :)
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:38:46 #262
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_112264378
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 13:24 schreef Estolan het volgende:
Ik kan gaan koken/bakken :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ooh wow ik ben jaloers!
pi_112264434
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 14:38 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

Ooh wow ik ben jaloers!
Even de keuken voorraad voor 2012 uitbreiden :)
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:41:18 #264
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_112264476
Wauw. Ik wil nu nu aardbeien }:| :'(
pi_112264507
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 14:41 schreef Sandous het volgende:
Wauw. Ik wil nu nu aardbeien }:| :'(
Waren laatst bij de Makro in de aanbieding. Doe daar altijd de boodschappen
pi_112282066
tsjeehminee estolan, jaloers!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_112307460
even vraagje wie wat allemaal gebruikt als het om suiker gaat

Van engels naar NL bekeken

Vaak hebben ze het in gerechten over caster sugar, dus fijne kristalsuiker. Alleen de ene keer ( als je het in programma's ziet ) is het idd gewoon onze "normale" kristalsuiker, en de andere keer meer als poeder vorm

Wij gebruiken vaak dan suikerbakkerspoeder ( banketbakkerspoeder )
Voor icing sugar gewoon de poedersuiker, en voor sugar de normale kristalsuiker

Wat gebruiken jullie dan?
  Licht Ontvlambaar vrijdag 1 juni 2012 @ 14:33:26 #268
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_112307528
ik gebruik deze als er caster sugar in een recept staat:
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_112307671
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 14:33 schreef Sjeen het volgende:
ik gebruik deze als er caster sugar in een recept staat:
[ afbeelding ]
Ik de ene keer wel. Vaak als je het oplossen

Met die fig tart juist niet. Vind dat altijd wat te zoet en je moet dan het super goed door de boter mengen dat alles oplost. Dan is die suikerbakkerspoeder ook handig
  vrijdag 1 juni 2012 @ 14:37:35 #270
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112307680
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.

Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.

De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 1 juni 2012 @ 16:42:38 #271
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_112312623
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 14:37 schreef The_Hives het volgende:
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.

Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.

De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde.

ik blief absoluut geen zure room/yoghurt/creme fraiche/mascarpone/cream cheese, dus ik was er wat nerveus over, maar t ware lekkere smeuiige cakejes, en je proefde niks zurigs...

(de enige zuivel die ik eet is geklopte slagroom en ijs :@, en melk als het door een baksel zit)
Kwak
  vrijdag 1 juni 2012 @ 17:29:30 #272
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112314391
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 16:42 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik had laatst muffins (gemaakt door schoonzusje) waar zure room doorheen moest. we hadden te weinig meegenomen bleek, dus het was half zure room en half melk, maar ik vond dat je er niets van proefde.

ik blief absoluut geen zure room/yoghurt/creme fraiche/mascarpone/cream cheese, dus ik was er wat nerveus over, maar t ware lekkere smeuiige cakejes, en je proefde niks zurigs...

(de enige zuivel die ik eet is geklopte slagroom en ijs :@, en melk als het door een baksel zit)
thnx :) volgens mij is het ook om de smeuiigheid, maar als je dat ziet staan dat er 230 gram zure room door heen gaat, dan ga je toch twijfelen :)

Het zure zal ook nodig zijn voor de zuiveringszout...
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_112315354
Poeder gebruik ik bijna nooit, eigenlijk altijd fijne kristalsuiker, nooit de grove.

En wat betreft de zure room, dat maakt het lekker smeuig, ik zou voor de devils food cake gaan!

Dit weekend ga ik ook weer flink bakken, heb een verjaardag. Het wordt een lemon cheesecake, een chocolade pavlova met rood fruit ennnn nog iets waar ik nog niet helemaal uit ben. Zal dit keer wel foto's maken!
pi_112328284
devilsfooood!

en ik ook fijne suiker.
soms heb ik alleen normale kristalsuiker en dan maal ik het even kort wat fijner.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_112373731
quote:
17s.gif Op woensdag 30 mei 2012 16:56 schreef arachide. het volgende:
Weet iemand of ik cake pops kan maken op sate stokjes?
Het kan wel, ze blijven ook wel zitten, maar alleen als je onderin een soort 'dijkje' druppelt van chocolade, was mijn ervaring. Maar plaats het puntje naar beneden en dan nog zou ik aanraden andere stokjes te gebruiken :P
pi_112374908
Gisteren weer een taart gemaakt:


foto by sjanette1, on Flickr

naar een recept van Joyofbaking.com

Smaakte goed, alleen ik had de banketbakkersroom wat dikker moeten maken.
  zondag 3 juni 2012 @ 16:10:08 #277
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112385514
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 14:37 schreef The_Hives het volgende:
ik ga zondag een chocoladecake maken met vulling ertussen en een chocoladeglazuur er om heen.

Nu twijfel ik welke chocoladecake ik zal maken. Een standaard chocoladecake of een 'Devils food cake'.

De laatste is met zure room in het recept. Ervaringen hier over de smaak van de laatste?
Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed is ;)

Het zijn 2 chocolade cakes geworden met een ander 'glazuur' dan ik van plan was.


2 Devils Food Cakes


Witte chocolade met room als vulling


Zij aanzicht


Creme D'or van melkchocolade en slagroom als glazuur


Met bovenop pure chocolade snippers
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_112388341
Ziet er anders verdomd lekker uit!
  zondag 3 juni 2012 @ 18:46:00 #279
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112391580
thnx :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_112392814
Ziet er lekker uit :Y)
  zondag 3 juni 2012 @ 20:47:24 #281
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_112397302
Hives mnom mnom :9 :9 :9
  zondag 3 juni 2012 @ 21:25:13 #282
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_112399564
People, help!

Ik wil voor mijn verjaardag volgende week een aardbeientaart maken..
Die wil ik maken met een bodem van bladerdeeg met een laagje pudding en daarop de aardbeien.

Ik wil alles een dag van te voren maken, maar hoe kan ik dit het beste bewaren?! :)
De bladerdeeg moet namelijk wel wat knappig blijven...
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zondag 3 juni 2012 @ 21:25:43 #283
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_112399589
quote:
17s.gif Op zondag 3 juni 2012 21:25 schreef Rijstebuiltje het volgende:
People, help!

Ik wil voor mijn verjaardag volgende week een aardbeientaart maken..
Die wil ik maken met een bodem van bladerdeeg met een laagje pudding en daarop de aardbeien.

Ik wil alles een dag van te voren maken, maar hoe kan ik dit het beste bewaren?! :)
De bladerdeeg moet namelijk wel wat knappig blijven...
alles apart en pas op de dag zelf bij elkaar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_112400723
Eventueel kan het helpen om het bladerdeeg met chocola in te smeren die getempeerd is zodat je in principe het droge bladerdeeg afsluit van de natte creme die anders zorgt voor natte taart.
pi_112404458
niet netjes afgewerkt zegt ze hahah
zulke taarten moeten er zooooo uit, dat je er met je vinger langs wilt Yammie!

Ziet er heerlijk uit ook de aardbeie bbr taart
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  maandag 4 juni 2012 @ 04:29:24 #286
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112412650
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 21:43 schreef Jeroen1990 het volgende:
Eventueel kan het helpen om het bladerdeeg met chocola in te smeren die getempeerd is zodat je in principe het droge bladerdeeg afsluit van de natte creme die anders zorgt voor natte taart.
temperen hoeft niet perse. Gewoon een laagje smeren is voldoende.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 4 juni 2012 @ 10:18:54 #287
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_112414964
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 16:10 schreef The_Hives het volgende:

[..]

Ik weet het, hij is niet heel strak en mooi afgewerkt. Als de smaak morgen maar goed is ;)

Het zijn 2 chocolade cakes geworden met een ander 'glazuur' dan ik van plan was.

[ afbeelding ]
2 Devils Food Cakes

[ afbeelding ]
Witte chocolade met room als vulling

[ afbeelding ]
Zij aanzicht

[ afbeelding ]
Creme D'or van melkchocolade en slagroom als glazuur

[ afbeelding ]
Met bovenop pure chocolade snippers
:9
pi_112417347
Als jullie bakken gebruiken jullie gewoon ongezouten roomboter als er boter in het recept staat?
  maandag 4 juni 2012 @ 17:08:28 #289
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112431514
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2012 10:18 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

:9
dat was hij ook, als ik de commentaren mocht geloven :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_112431966
quote:
0s.gif Op maandag 4 juni 2012 11:33 schreef franky_sl het volgende:
Als jullie bakken gebruiken jullie gewoon ongezouten roomboter als er boter in het recept staat?
Ik meestal wel, of margarine met een zelfde vet/oliepercentage. Werkt net zo goed. :)
Ongezouten is trouwens wel fijn omdat je dan zelf kunt bepalen hoeveel zout je erin doet, je weet nooit hoeveel er precies in die boter zit.

[ Bericht 4% gewijzigd door _Loki op 04-06-2012 17:24:43 ]
  maandag 4 juni 2012 @ 17:21:43 #291
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112432094
geen idee. Ik gebruik altijd 'ruitjes' roomboter. Weet niet of het gezouten is, weet wel dat het werkt.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_112433731
Ik gebruik altijd roomboter, ongezouten.
pi_112713676

MasterChef Australia:
Lemon Ciambella Cake with lemon infused Creme Anglaise and lemon caramel
pi_112714518
Wow goed gelukt! Heerlijk!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_112720242
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2012 22:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow goed gelukt! Heerlijk!
Was best makkelijk achteraf gezien :)
pi_112738549
Ik ben zaterdag jarig, dus mag gaan bakken *O* . In de planning staan een red velvet cake, een chocoladecake (recept van Nigella :9~ :9~ ) en een doodgewone appeltaart. Nou dacht ik: die red velvet cake, daar kan ik toch de cake-delen wel vandaag al van maken, invriezen, vrijdagavond naar de koelkast verplaatsen en zaterdag de frosting erbij doen? Zou voor m'n planning wel handig zijn namelijk...
  maandag 11 juni 2012 @ 16:15:19 #297
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_112741630
cake kan je goed invriezen :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_112969098


pavlova gemaakt, iets donkerder uitgevallen dan ik wou helaas.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_112983123
Ik vind em prachtig hoor :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_112995602
Ziet er lekker uit! :Y)
pi_112999972
iemand ervaring met het werken op een granieten aanrechtblad?
Werkt dit beter dan op een HPL werkblad?
Rudolph (Rudolph's Bakery) werkt ook altijd op zo'n granieten plaat/aanrecht.

Idee was namelijk om 2 granieten snijplanken aan te schaffen, en deze dan samen te schuiven voor werkruimte (2x 40x30cm) bij het kneden e.d. Qua dikte (1 cm) overigens niet echt vergelijkbaar.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')