abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111807864
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 22:24 schreef firefly90 het volgende:
dan heb je straks je kast vol liggen met honderd-en-een soorten vormen die je allemaal maar 1x hebt gebruikt.
ik pas het recept gewoon aan op de paar standaard vormen die ik in huis heb.
Mwah, je kan de vorm ook dan vaker gebruiken. Ik maak liever iets na zodat het klopt, zonder de ingrediënten te moeten aanpassen
  † In Memoriam † zondag 20 mei 2012 @ 22:33:05 #202
91830 MaximusTG
pi_111808219
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken. ;)
pi_111814599
quote:
Nee, maar die is 35x13 :)
pi_111814657
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 22:33 schreef MaximusTG het volgende:
Wat een onzin, gewoon beetje nadenken. Is idd prima te schalen door middel van verhouding oppervlakte. Dat hoort ook bij bakken/koken imho. Als je echt nauwkeurig wil schalen moet je het deeg voor de omtrek loshalen uit het oorspronkelijke recept en dat schalen naar verhouding omtrekken. Of gewoon ietsjes teveel maken. ;)
Nog geen idee of dat kan. Moet ik eerst inhoud weten van originele vorm, en moet het recept ook aangepast kunnen worden
Dat kan namelijk niet altijd
pi_111815209
waarom zou dat niet altijd kunnen?
pi_111818780
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 00:35 schreef firefly90 het volgende:
waarom zou dat niet altijd kunnen?
Omdat je soms niet verhoudingen in een recept kan veranderen omdat het dan niet werkt
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 09:09:24 #208
91830 MaximusTG
pi_111819935
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
pi_111821128
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 09:09 schreef MaximusTG het volgende:
Als je een recept naar een andere oppervlakte schaalt verander je (bijna) niks aan de onderlinge verhoudingen.. Alle ingredienten worden toch gewoon vermenigvuldigd met factor Opp_nieuw/opp_oud?
En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
pi_111821360
Ik had laatst een citroencake met een hele zoete glazuur gemaakt in een taartvorm ipv cakeblik. Ging natuurlijk prima, iets korter in de oven en hij was heerlijk, maar die glazuurlaag was echt een beetje te veel over een hele taartpunt, ipv een klein randje cake :)

Wel aan te raden trouwens; https://www.google.nl/sea(...)TF-8&q=lemon+drizzle
pi_111821405
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 10:07 schreef Estolan het volgende:

[..]

En toch kan dat niet altijd. ( vaak wel hoor )
heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
pi_111821992
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 10:18 schreef firefly90 het volgende:

[..]

heb je een voorbeeld? ik kan namelijk niets bedenken waarbij het niet zou werken
Niet uit m'n hoofd, heb het wel gezien bij diverse kook shows, gaat voornamelijk om bepaalde nagerechten. Als je dan de verhoudingen gaat veranderen krijg je niet hetzelfde resultaat. Ze zeggen het ook wel is bij de Masterclass in MasterChef Australia
pi_111822670
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
pi_111824048
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 11:01 schreef firefly90 het volgende:
vreemd, want wanneer je de verhoudingen goed aanpast blijven de onderlinge verhoudingen hetzelfde. dan zou het resultaat ook exact hetzelfde moeten zijn.
Dat klopt ook wel, maar soms "werkt" het dan niet.

Maargoed, zoek nog steeds die bakvorm :)
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 12:01:55 #215
91830 MaximusTG
pi_111824819
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"

Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:

http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html

"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"

Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
pi_111824904
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 12:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ik zou dat recept van je nog maar eens goed lezen. Het is deze he?
http://www.ledelicieux.co(...)ubarby-ricotta-tart/ ?
Daar staat dat ie geinspireerd is door een recept van Donna Hay, en dat ie voor twee taarten is.
Er staat ook: "Carefully place the dough into a 24cm tart tin"

Zoek ik naar versies van het originele recept vind ik dit:

http://www.beyondsweetand(...)ck-strawberries.html

"Line a 9.5 inch tart pan with dough and trim the excess"

Laat dat nu net 24 cm zijn, en ze gebruiken daar ook een ronde vorm..
Ziet er lekker uit, maar dat is hem niet :)
pi_111829165
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop :9~
En? Recept?
  Licht Ontvlambaar maandag 21 mei 2012 @ 17:01:42 #218
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_111836672
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_111837285
Yup

Alleen dan de kleine maat. En ik weet bijna 100% zeker dat die er in NL niet is :(
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 17:36:59 #220
91830 MaximusTG
pi_111838167
Post dat recept dan eens? Weet je wel zeker dat het 35x7 is? Dat is nl. wel heel erg smal..
pi_111840488
Recept van Estolan: http://www.masterchef.com(...)and-double-cream.htm

Recept voor de red velvet brownie:
170 gram boter
350 gram suiker
130 gram cacaopoeder
1 eetlepel vanille-extract
snuf zeezout
halve theelepel bakpoeder
3 eieren
130 gram bloem
rode kleurstof

Oven voorverwarmen op 160 graden. Suiker door de gesmolten boter roeren.
Cacaopoeder, vanille, zout en rode kleurstof en bakpoeder toevoegen.
Eieren er daarna goed doorheen roeren. Bloem er als laatst doorheen.
In springvorm gieten, ongeveer 30 minuten in de oven.

De frosting; 200 gram roomkaas, 100 gram witte chocolade, wat citroensap en poedersuiker (naar smaak).
Chocolade smelten met wat slagroom en af laten koelen. De roomkaas met poedersuiker en citroensap mixen. De afgekoelde chocolade erdoor mixen en in de koelkast zetten.

Geen foto's gemaakt, hij is weer helemaal opgegaan! Volgende keer laat ik de kleurstof weer weg (is wel leuk voor een keer, maar totaal overbodig).
pi_111842788
quote:
Jah!!
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 19:25:46 #223
91830 MaximusTG
pi_111843287
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
pi_111844327
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Op die pagina staan onderaan tweets, twee daarvan hebben commentaar op de bakvorm. Eentje vindt em ook erg smal. De ander vraagt zich af of het niet 35x13 moet zijn.
Ook stond er volgens de commentaren eerst al een ander foutje in het recept, dus wie weet?
Even de aflv bekeken

Hij zegt geen formaat, maar het is een "brede" hand formaat, wat idd 11-13cm is :)

Had verder nog niks gelezen erover :) zat alleen de ingrediënten lijst te bekijken. Dus foutje zou kunnen

Ze bestaan wel, alleen schaars denk ik :)
pi_111879730
Carrotcake in de oven :9
Ware liefde is niet elkaars hand maar elkaars hart vasthouden.
Love is for real, today!
"De laatste keer dat we zo slecht verdedigden, waren we vijf jaar ons land kwijt. ©Michiel Veenstra
pi_111894510
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 21:43 schreef Soulagement het volgende:
Red velvet brownie staat in de oven voor morgen, ook alvast een witte chocolade frosting gemaakt voor bovenop :9~
geen foto?
lijkt me heerlijk

quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2012 21:30 schreef Estolan het volgende:

[..]

Yess :)

Recept van MasterChef Australia 2012, daar heb ik hem voor nodig
ik wist meteen dat je hem daarvoor nodig had haha
bij dille &kamille heb ik 100% zeker die vorm gezien.
Je moet hem daar kunnen vinden, anders bel je ze even?

Ik wil binnenkort nog erheen voor 2 a 3 nieuwe vormen :D Hoe meer vormen in huis hoe beter en dan graag ook nog dubbele :Y
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2012 18:55 schreef The_Hives het volgende:
vandaag pepernoten gemaakt, gewoon omdat het kan :Y)
yes, you can!
pepernoten heerlijk.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111895153
Over die taart gesproken.
Hij lijkt me ook gewoon heerlijk met alleen amandelfragipane en eventueel wat sinaasappelschil.

en dan amandelschaafsel/crumble.
já lekker.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111896987


Hier 'knapperige koekjes' gemaakt en de poedersuiker is slecht gemalen aangezien dat stomme ding kapot ging |:(

Maar je maakt een slap beslagje en daar doop je zo'n frituurijzer in : http://farm3.static.flickr.com/2093/2242969446_6ddaeba6a0.jpg

ze zijn lekker knapperig en ga nog even spelen met ingredienten en ze eventueel door honing halen enz.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111948733
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo :)

Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...

pi_111949035
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:17 schreef Inu het volgende:
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo :)

Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...

[ afbeelding ]
Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijn

http://www.bobshop.nl/nl/(...)er-stand-mixer/p9848

Anders is zijn deze misschien een optie voor je?
http://www.bol.com/nl/p/k(...)64/9000000011157684/

Ik heb zelf deze (hiervoor de Kenwood Patissier)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41030

Het fijne daarvan is (naast dat ik hem erg mooi vind) is dat je er ook mee kunt snijden, raspen en blenderen.

Goedkopere versie (niet rvs, zonder blender en citruspers)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41022

Succes iig!

[ Bericht 9% gewijzigd door Trusten op 23-05-2012 22:28:53 ]
pi_111953471
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:21 schreef Trusten het volgende:

[..]

Kenwood Patissier schijnt binnenkort weer leverbaar te zijn

http://www.bobshop.nl/nl/(...)er-stand-mixer/p9848

Anders is zijn deze misschien een optie voor je?
http://www.bol.com/nl/p/k(...)64/9000000011157684/

Ik heb zelf deze (hiervoor de Kenwood Patissier)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41030

Het fijne daarvan is (naast dat ik hem erg mooi vind) is dat je er ook mee kunt snijden, raspen en blenderen.

Goedkopere versie (niet rvs, zonder blender en citruspers)
http://www.bobshop.nl/nl/(...)keukenmachine/p41022

Succes iig!
Ik heb dezelfde en hij bevalt echt perfect! Ik kocht hem om alle extra acessoires die erbij zitten, die had ik ook nog niet. En hij is gewoon heel mooi ;)
pi_111964789
Ja, die vond ik ook erg tof. Ook gewoon wat anders qua uiterlijk :)
  vrijdag 25 mei 2012 @ 08:43:02 #233
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_112006564
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.

Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  vrijdag 25 mei 2012 @ 08:44:43 #234
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_112006593
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2012 22:17 schreef Inu het volgende:
Hebben jullie trouwens nog tips voor een keukenmachine rond de 200 euro? Ik maak geen brood, dus echt voor cake en taart enzo :)

Ik vind deze mooi, maar die worden niet meer geleverd...

[ afbeelding ]
http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurig

deze misschien wat voor jou?
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_112010253
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 08:44 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

http://www.bobshop.nl/nl/(...)p9851?ref=kieskeurig

deze misschien wat voor jou?
Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taarten :@

Het is iig die witte Bosch geworden, wordt vandaag of morgen geleverd *O*
pi_112010367
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.

Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Het deeg wat ik altijd gebruik is idd heel erg elastisch en is ook wat broderiger dan normaal. Maar goed uitrollen en dan rolt het idd wat terug, maar uiteindelijk blijft het wel redelijk liggen. Er is trouwens ook een pizza bak topic in CUL :)

Bij mij staat, als mn mixer binnen is, deze op de planning :)

http://rudolphsbakery.24k(...)-chocoladekokostaart
pi_112011239
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 11:08 schreef Inu het volgende:

[..]

Ja, maar ze verwachtten dat hij dan geleverd werd, was niet zeker iig... En ik ben de 20ste jarig en dan zou ik hem graag inzetten voor wat taarten :@

Het is iig die witte Bosch geworden, wordt vandaag of morgen geleverd *O*
Leuk!! Ik hoop dat je er net zoveel plezier mee gaat hebben als ik er tot nu toe al mee heb ;)
  † In Memoriam † vrijdag 25 mei 2012 @ 11:46:52 #238
91830 MaximusTG
pi_112011711
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.

Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Wat Inu ook al zegt, kom eens in het pizzatopic kijken; [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14

Wat je beschrijft is een veel gemaakte fout; Brood en pizza heeft er over het algemeen profijt van als het deeg wat natter is. Hoeveel water en hoeveel bloem begin jij dan mee?
Maar je hebt het ook over een pakje gebruiken. Probeer je die "techniek" ook op gewoon deeg te gebruiken? Want het deeg in de pakjes van Honig bv bevatten bakpoeder, en geen gist! Die moet je dus idd bijna meteen na kneden/mengen vormen tot een pizza.
Gistdeeg laat je eerst rijzen. Er zijn een heleboel recepten te vinden op het internet, en verschillende "workflows". Ikzelf hou ervan het deeg na vormen in ballen een nacht in de koelkast te laten rijzen.
Anderen laten het deeg eerst in bulk in een kom rijzen, maken er dan bollen van, laten dat weer rijzen en gaan er dan mee aan de slag.
Wat vaak leidt tot die te sterke elasticiteit is het opnieuw 'ballen' van het deeg. Als je deeg tot een bol/bal vormt en het laat rijzen ontspant het deeg. Ga je vlak voor je er een schijf van wil maken nog opbollen dan krijg je het deeg niet makkelijk uitgerekt.

Maar een recept dat echt niet kan mislukken.. dat bestaat niet echt.
pi_112038588
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 08:43 schreef Frag_adder het volgende:
Ik weet niet of dit het juiste topic is maar voglensmij wel. Ik ben iemand die heel erg graag bakt, en ook best veel. Ik ben er naar eigen zeggen best goed in, alleen mijn grote probleem (hoe triest dit ook gaat klinken) is de pizzabodem.
het lukt mij gewoon niet zonder een pakje tegebruiken.

Ik heb nu al een drietal recepten geprobeert, telkens houd ik een veel te plakkerig iets over terwijl het net wat " droger" moet zijn. Vervolgens kneed ik er meer bloem door waardoor ik een elastische lap over houd die zichzelf weer oprolt in plaats van een mooie platte boden blijft. Help, wat doe ik fout? Kneed ik te veel? Is er een "dit kan echt niet fout gaan" recept? alvast bedankt!
Inderdaad het pizzatopic zoals hierboven :)
Wat ik altijd gebuik, is 350 gram bloem, 250ml water, zakje instant gist, flinke snuf zout en een theelepeltje suiker. Flink veel kneden en vooral oefenen en uitproberen, dan krijg je vanzelf door wanneer je meer water of meel toe moet voegen. Wat vooral belangrijk is, is het kneden en rusten. Veeel kneden, uurtje laten rusten op kamertemperatuur, lucht eruit slaan en nog even goed doorkneden, opdelen in bollen (2 of 3, ligt eraan hoe groot je ze wilt). Die laat ik altijd verder rijzen in de koelkast voor 'n uurtje of 1,5. Werkt erg goed.
Maar het is echt iets waar je handigheid in moet krijgen. Na een tijdje weet je steeds beter hoe het deeg aan moet voelen tijdens het kneden.
pi_112092843
Pastel de Nata (Portugese taartjes)



:Y)
pi_112106837
2x die taartvormen gekocht bij Oldenhof, 35cm x 11cm met uitneembare bodem. Ook gelijk dat recept ( Fig Tart ) van MasterChef gemaakt

JUMMY!
pi_112108786
Heb je geen foto gemaakt..
en heb je recept helemaal gevolgt?
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_112109574
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 23:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Heb je geen foto gemaakt..
en heb je recept helemaal gevolgt?


Yup, 2 stuks, 1 met aardbeien en 1 met vijgen ( voordat het de oven in ging :) )



[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 27-05-2012 23:50:06 ]
pi_112144923
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone :9

  dinsdag 29 mei 2012 @ 13:31:03 #245
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_112165049
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone :9

[ afbeelding ]
:9

Ziet er onwijs lekker uit!
pi_112165353
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph
mmmm...! heb je daar het recept van toevallig?
  † In Memoriam † dinsdag 29 mei 2012 @ 13:41:46 #247
91830 MaximusTG
  † In Memoriam † dinsdag 29 mei 2012 @ 14:37:41 #248
37843 lady-wrb
kortaf
pi_112167787
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone :9

[ afbeelding ]
:o bountytaart :o

wat klinkt dat gruwelijk lekker :~
pi_112183801
Hij is ook echt heerlijk! Heb wel de cake een dag eerder gemaakt en met die hitte was het toch allemaal wat zacht en plakkerig geworden, maar uiteindelijk zag ie er toch wel leuk uit. En mn machine werkt perfect!

Wel jammer dat je niet je eigen foto's neer kunt zetten bij het recept, dat lijkt me wel leuk :)
pi_112184541
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 22:10 schreef Inu het volgende:
De bounty taart van Rudolph, lekker! Super smeuige chocoladecake met eromheen een hele lekkere creme van boter, poedersuiker en mascarpone :9

[ afbeelding ]
Die ziet er echt lekker uit zeg! :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')