PiRANiA | dinsdag 13 september 2011 @ 20:37 |
Hier deeltje 3 van het grote kookboekentopic. Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten! De link naar het eerste deeltje Zelf wil ik een uitgebreid basiskookboek aanschaffen van de Franse keuken. In het vorige deel kreeg ik te horen dat de 'Escoffier' een beter kookboek zou zijn dan 'Larousse Gastronomique' omdat die laatste meer een encyclopedie zou zijn dan een kookboek. Zelf kwam ik zonet het boek 'A propos Bistro' tegen. Is er iemand dit het kent? Ziet er ook een goed boek uit, maar waarschijnlijk wat minder uitgebreid dan de Escoffier. ![]() En volgende boeken staan ook nog op mijn lijstje: Rund, John Torode ![]() Kip, John Thorode ![]() Meat ![]() Handboek snijtechnieken ![]() | |
Tamashii | dinsdag 13 september 2011 @ 20:42 |
Ik heb vandaag ' Keuken ' Van Nigella Lawson gekocht! ![]() Ik ga verslaafd aan kookboeken worden. Al zal ik de meeste voorlopig tweedehands kopen. Deze van Nigella is nieuw, van Bol.com. | |
Pietverdriet | maandag 3 oktober 2011 @ 19:26 |
Eigenlijk mag ik geen kookboeken meer kopen van mezelf, maar het vlees is zwak als Amazon zulke aanbiedingen heeft![]() Eigenlijk geen kookboek, maar een verhaal over de liefde voor koken en eten, over opgroeien, over volwassen worden. Heel mooi. En ![]() Een aantal broodrecepten. | |
Roel_Jewel | maandag 3 oktober 2011 @ 19:35 |
Ik heb bij Amazon nog ff de meeste recente Jamie Oliver gescoord. Is net uit. Van 30 voor 10 pond. | |
_Hestia_ | maandag 3 oktober 2011 @ 21:53 |
Oh dat Handboek snijtechnieken lijkt mij ook wel wat! ![]() | |
PiRANiA | maandag 3 oktober 2011 @ 22:06 |
Emo!
| |
minilot | dinsdag 4 oktober 2011 @ 12:18 |
Heb je de film ervan ook gezien? Erg lief! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 oktober 2011 @ 16:34 |
Ja, dat was de reden dat ik het boek besteld heb | |
Steven184 | dinsdag 4 oktober 2011 @ 16:35 |
Is inderdaad een leuk en handig boek. | |
_Hestia_ | vrijdag 7 oktober 2011 @ 13:51 |
Ik heb hem net besteld ![]() | |
Roel_Jewel | vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:06 |
Boek inmiddels binnen. Staan genoeg lekkere gerechten in ![]() | |
Kluts | vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:33 |
Kookboeken koop ik nooit, ik kijk toch alleen maar plaatjes en koken doe ik praktisch nooit volgens recept. Het enige kookboek wat ik echt handig vind is deze, daar staat ALLES in, van hoe je een aardappel moet koken tot het compleet slachten van een konijn voor het kerstdiner, en uiteraard alles ertussenin.![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:48 |
Dat is idd een geweldig boek ja ![]() | |
Molleman | vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:56 |
Laatst voor mijn verjaardag een kookboek van vrienden gekregen.![]() Visueel en tekstueel een schitterend kookboek, maar de gerechten zijn wel een beetje heel erg te hoog gegrepen. Wel zeer interessant om het verhaal van Heston Blumenthal te lezen. Verder de laatste tijd nog gekocht. ![]() Schitterend boek, ga ik nog veel uit maken ![]() Deze moet ik nog maar eens uitgebreid gaan bekijken. Heb er nog niet veel in kunnen lezen. Wel een flinke pil met 3000 pagina's. | |
Roel_Jewel | vrijdag 7 oktober 2011 @ 15:00 |
Ik heb daar de 'grote' versie van. Schitterend boek idd, maar ik ga geen poging tot bereiden van de recepten doen... onbegonnen werk ![]() | |
Molleman | vrijdag 7 oktober 2011 @ 15:04 |
Grote versie is ook wel een aardig stukje duurder... De gerechten zijn inderdaad onbegonnen werk. Recepten en bereiding soms gewoon 2,5 pagina (grote pagina's en hele kleine lettertjes) Maar verder echt een schitterend boek! | |
minilot | vrijdag 7 oktober 2011 @ 16:55 |
Die kreeg ik afgelopen jaar (in het Engels) voor mijn verjaardag. Ben gewoon maar begonnen te lezen aan het begin, steeds af en toe een paar pagina's. Ik ben al bij de E ! ![]() | |
Pinnenmutske | zondag 9 oktober 2011 @ 09:49 |
Ik heb het Handboek kruiden gekocht. Ik gebruik het meestal voor wicca (lees: droomkussentjes) Natuurlijk ook in de keuken | |
_Hestia_ | zondag 9 oktober 2011 @ 15:15 |
Heb gisteren het Handboek snijtechnieken binnen gekregen en is echt een handig boek! Duidelijk uitgelegd dm van foto's enzo ![]() | |
AcidFay | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:14 |
Hallo, ik wou graag een boek over kaasmaken cadeau doen. Na kort googlen leek deze me het leukst: Kaas je Kaasje ![]() Deze leek me ook wel interessant: ![]() Het betref iemand die in een laboratorium werkt en dus technisch aangelegd is. Hebben jullie advies? ps: ik ben op de hoogte dat kaasmaken lastig is en dat een professional het waarschijnlijk beter kan, maar dat maakt niets uit in deze zaak. Het gaat het hobbyisme. | |
marcb1974 | woensdag 19 oktober 2011 @ 15:57 |
![]() Vandaag gekocht. Hij heeft meestal lekkere recepten en Asian Food is toch al ![]() | |
Molleman | maandag 24 oktober 2011 @ 10:17 |
Deze vrijdag binnen gekregen. Leuk kookboek. Hoop leuke gerechten.![]() | |
MaximusTG | maandag 24 oktober 2011 @ 15:56 |
Vanmiddag gekocht;![]() Helaas is het slechts om weg te geven als cadeau ![]() | |
DarkElf | maandag 24 oktober 2011 @ 16:23 |
deze, oa, vorige week binnen gehad:![]() en ja het is een ultiem boek, mijn hemel wat staat er veel lekkers in. | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2011 @ 16:29 |
Ja, de Beary Hikers zijn te gek, doet me soms zo denken aan Two Fat Ladies | |
marcb1974 | maandag 24 oktober 2011 @ 16:44 |
![]() Omdat het beide goede koks met veel humor zijn ![]() | |
DarkElf | maandag 24 oktober 2011 @ 17:49 |
Klopt alleen die gaven me toch af en toe onplezante rillingen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2011 @ 17:57 |
Je bedoeld, gehakt kneden met zeer lange gelakte nagels en twee ringen om iedere vinger? | |
DarkElf | maandag 24 oktober 2011 @ 18:02 |
oh brr, zoiets zag ik laatst ook iemand op tv doen, echt zo vies. | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2011 @ 18:05 |
Eens, ik heb mijn nagels altijd neuroten kort, (maar dan wel geknipt en niet gebeten) en draag nooit ringen ofzo. Is een gewoonte geworden toen ik nog in de keuken werkte. Net als ik soms zie bij the great british bakeoff, met dat lange haar boven het eten hangen. Brrrr. | |
DarkElf | maandag 24 oktober 2011 @ 18:15 |
of van die overmatig zwetende mensen boven eten... ![]() mmm is wel erg offtopic zo.. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2011 @ 18:24 |
idd, we dwalen af. On Topic Over koks en de smerigheid van de keuken ![]() Een veel beter boek dan 1984 of Animal Farm ![]() Dit boek, en dat van George Orwell zou iedereen die in de keuken wil gaan werken moeten lezen. Het beschrijft heel goed hoe het er aan toe gaat in de pro keuken. Beide boeken liggen na aan mijn hart | |
Stansfield | dinsdag 25 oktober 2011 @ 08:36 |
Ik heb net Kitchen Fonfidential uit. Erg grappig om te lezen. Vooral alle waarschuwingen voor mensen die kok willen worden. | |
minilot | dinsdag 1 november 2011 @ 17:54 |
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!![]() ![]() Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog. ![]() | |
Selestha | dinsdag 1 november 2011 @ 18:08 |
Bourdain ![]() ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 1 november 2011 @ 22:22 |
Plenty is fantastisch!! ![]() | |
MariaEtcetera | dinsdag 1 november 2011 @ 22:43 |
Ha, ik zat al te wachten op een update! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Steven184 | woensdag 2 november 2011 @ 08:41 |
Nopi staat gelijk op het lijstje voor als ik volgend jaar in London ben voor de OS. De boeken ook overigens, even kijekn of ik als mijn verhuizing is afgerond nog meer van Amazon nodig heb. | |
mascara-klodder | maandag 7 november 2011 @ 15:11 |
![]() | |
mascara-klodder | maandag 7 november 2011 @ 15:16 |
Oh zonder dat mijn moeder het wist heeft ze me een paar weken geleden een collecters item gegeven ![]() ![]() | |
Stansfield | vrijdag 18 november 2011 @ 11:52 |
De top kookboeken van 2011: http://www.newsinstyle.nl/2011/11/16/kookboek-van-het-jaar-2011/ | |
minilot | zondag 27 november 2011 @ 17:31 |
Ik kom mijn keuken niet meer uit! Alles, maar dan ook álles dat ik de afgelopen weken van Ottolenghi heb gekookt is zó bizar lekker! ![]() ![]() Uitgebreide recensie volgt zodra ik wat meer tijd heb. | |
MariaEtcetera | zondag 27 november 2011 @ 18:25 |
Tof! ![]() ![]() | |
minilot | zondag 27 november 2011 @ 18:37 |
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken. ![]() Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham. ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 27 november 2011 @ 21:10 |
Plenty is ook geweldig ![]() | |
minilot | zondag 27 november 2011 @ 21:21 |
Herstel, zojuist de 'Buttered prawns with tomato, olives and Arak' op en.. en.. en.. Sprakeloos! ![]() Nieuwe favoriet! | |
Pinnenmutske | zondag 27 november 2011 @ 21:45 |
ik heb "Het kookboek voor klunzen" en nog vele andere. het vreemde is dat ik bijna nooit zelf kook maar binnenkort zal dat toch moeten. | |
motorbloempje | zondag 27 november 2011 @ 21:49 |
Die crumble klinkt awesome ![]() ![]() | |
LieLie | zondag 27 november 2011 @ 22:12 |
Wat zij zegt ![]() | |
MariaEtcetera | zondag 27 november 2011 @ 22:24 |
minilot en zo-is-dat, jullie zouden bij het Ottolenghi-promoteam moeten, jullie weten het prrrrima te verkopen ![]() ![]() Ik vind het tof dat ie zoveel met groenten doet ![]() | |
motorbloempje | zondag 27 november 2011 @ 22:26 |
Ja, nu wil ik ze ook wel ![]() | |
minilot | zondag 27 november 2011 @ 22:31 |
Die is echt ongeloofelijk lekker ja! ![]() Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes.. ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 28 november 2011 @ 00:10 |
Oehhhh! ![]() | |
Roel_Jewel | vrijdag 2 december 2011 @ 20:20 |
Fijn, ik kan voor het kerstpakket op kantoor kiezen voor het boek Home Made, samen met serranoham en goede wijn. Dat ga ik dus kiezen ![]() | |
Perruche | dinsdag 6 december 2011 @ 14:22 |
Oeh Roel wat een leuk kerstpakket! Ik heb Ook Ottolenghi (Plenty) in de bestelling staan, alsmede (niet echt een kookboek) "On Food and Cooking". Heb overigens het recept van de venkel/tomatencrumble direct gegoogled, ga ik zeker snel maken! | |
DrukVout | dinsdag 6 december 2011 @ 14:43 |
Ik twijfel of ik Anthony Bourdains - Kitchen Confidentials in het NL moet bestellen... Weet iemand of de vertaling een beetje goed is? | |
Stansfield | dinsdag 6 december 2011 @ 14:51 |
http://www.selexyz.nl/pro(...)in/keukenconfessies/ Voor 12,50 zou ik daar niet te lang over twijfelen. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 december 2011 @ 14:52 |
Als je Engels goed is zou ik hem in de UK bestellen, 5,48 Pond bij Amazon.co.uk tegenover de Nederlandse vertaling van 12,50 bij Bol. Ik heb de Nederlandse vertaling jaren voor hij in NL bekend werd bij de slegte gekocht voor een paar gulden, en hij is zeker niet slecht, maar het origineel, wat ik ook heb, is beter. | |
DrukVout | dinsdag 6 december 2011 @ 15:03 |
Thanx Piet! Het is inderdaad geen wereld bedrag. Maar als de vertaling net zo goed is bestel ik die. Leest imho wat makkelijker. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 december 2011 @ 15:07 |
Als jij liever de vertaling leest moet je dat gewoon doen, is een keurige vertaling verder. | |
Molleman | dinsdag 6 december 2011 @ 16:14 |
Vandaag dan ook maar eens Kitchen Confidential besteld op Bookdepository.co.uk. Geen amazon, heb geen creditcard. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 december 2011 @ 16:25 |
Kan iedereen aanraden een credit of debiet card te nemen, desnoods een prepay, door online zaken te kopen kan je zo veel geld besparen. Nu heb je niet altijd een CC nodig daarvoor, maar het is wel verrotte handig, bovendien zijn je aankopen vaak verzekerd als je ze met CC koopt | |
Molleman | dinsdag 6 december 2011 @ 16:40 |
Ja idd, nu scheelde het toevallig maar 3 euro voor dit boek. Vind het zo fijn bij bookdepository dat ik gewoon een Paypal account kan gebruiken die gekoppeld zit aan mijn bankrekening. En meestal is het verschil in prijs klein met amazon. Verder bestel ik nogal eens in Nederland en dan is het gewoon een kwestie van ideal gebruiken. | |
Pietverdriet | woensdag 7 december 2011 @ 17:45 |
Oh, wat anders, als je Kitchen confidential leest, moet je ook down and out in Paris and London eens lezen van George Orwell (jawel, dezelfde). In het eerste deel verteld hij over zijn tijd in de Horeca in Parijs, en het heeft veel paralellen met het boek van Bourdain. Niet dat het een van het ander afgeschreven is, maar het laat zien dat er veel zaken hetzelfde zijn. | |
Pietverdriet | woensdag 7 december 2011 @ 21:39 |
Krijg nou tieten, hij is gewoon gratis als e-book beschikbaar http://www.planetebook.co(...)Paris-and-London.pdf | |
Molleman | donderdag 8 december 2011 @ 09:20 |
Goede zaak, gelijk meegenomen. Nu nog een keer een e-book halen... | |
MaximusTG | donderdag 8 december 2011 @ 10:11 |
Grappig zeg, schijnbaar is dat boek ondertussen public domain, verlopen copyright. | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2011 @ 10:27 |
Persoonlijk vind ik het een veel beter boek dan 1984 of Animal Farm | |
nijenhuisjeroen | donderdag 8 december 2011 @ 21:17 |
Vanmiddag Anthony Bourdain's - Kitchen Confessions en Wannée's Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool besteld ![]() | |
FigureBirdStars | maandag 12 december 2011 @ 17:07 |
Weet iemand misschien een goed chinees (basis) kookboek? Wel graag met wat authentiekere recepten. | |
Steven184 | maandag 12 december 2011 @ 20:35 |
Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen? (Aangezien ik sinds zaterdag ook de trotse bezitter ben van deze boeken + Blumenthal at home). | |
MaximusTG | dinsdag 13 december 2011 @ 00:06 |
Volgens mij is dat een hele moeilijke vraag. Sowieso omdat "Chinees" in eten niet bestaat, elke regio heeft zn eigen keuken en stijl. En omdat er inderdaad veel "nep" Chinese recepten zijn. Oftewel, recepten van de Chinees in NL. Ik denk dat je de meeste kans maakt met Engelstalige boeken. Bol.com, amazon.com misschien? | |
minilot | woensdag 14 december 2011 @ 16:10 |
Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden. Smaakte prima met Yeni Raki! | |
Steven184 | woensdag 14 december 2011 @ 16:41 |
Precies wat ik dus al van plan was na mijn vergeefse zoektoch naar Arak. Dan gaan we binnenkort maar eens dit recept uitproberen. | |
Ilse86 | woensdag 14 december 2011 @ 17:03 |
Ik heb laatst ook een paar boeken besteld. Vind vooral de laatste (American Classics) een erg leuke benadering hebben. Vefa's Kitchen - Vefa Alexiadou (Grieks) ![]() The Family Meal - Ferran Adria ![]() en American Classics (Cook's Illustrated / America's Test Kitchen boek) ![]() | |
_Hestia_ | donderdag 15 december 2011 @ 17:42 |
Vandaag 2 kookboeken van Nigella besteld ![]() ![]() | |
Ledig | vrijdag 16 december 2011 @ 12:24 |
Iemand een tip/aanrader voor een Vietnamees kookboek (en dan bij voorkeur niet te ingewikkeld)? Want de enige informatie die ik heb over Vietnamees koken (van mensen die in Vietnam waren geweest) is dat de vissaus aan alles een specifieke smaak geeft en dat die vissaus juist niet in NL te koop is. | |
Pietverdriet | vrijdag 16 december 2011 @ 12:35 |
Vissaus is goed te krijgen in NL | |
Ledig | vrijdag 16 december 2011 @ 12:59 |
ja klopt de thaise vissaus wel, maar de vietnamese vissaus niet (ik moet zeggen dat ik het zelf niet gecontroleerd heb, alleen van horen zeggen van mensen die uit vietnam vietnamese vissaus hadden meegenomen) | |
FigureBirdStars | vrijdag 16 december 2011 @ 13:39 |
Haha daar heb je denk ik wel gelijk in. Ik weet eigenlijk ook maar weinig van de "chinese" keuken en hoop daar door een goed boek wat meer over te leren. | |
_Hestia_ | vrijdag 16 december 2011 @ 18:11 |
En al binnen en ik ben er erg blij mee ![]() ![]() | |
Perruche | vrijdag 16 december 2011 @ 19:55 |
Ik heb vandaag Plenty en On Food and Cooking binnengekregen! | |
Roel_Jewel | maandag 19 december 2011 @ 13:43 |
En Kerstpakket ontvangen: ![]() Met twee goede Chileense wijnen ![]() | |
_aurum_ | maandag 19 december 2011 @ 13:51 |
nice! | |
mascara-klodder | maandag 19 december 2011 @ 14:21 |
Dat zijn de betere kerstpakketten, Roel! Tof joh! | |
Mirjam | maandag 19 december 2011 @ 14:21 |
wjoa, zoeen kerstpakket wil ik ook wel! ![]() | |
Roel_Jewel | maandag 19 december 2011 @ 14:21 |
Zeker ![]() Nog ff een goed mes regelen voor die 2 kilo ham ![]() | |
mascara-klodder | maandag 19 december 2011 @ 14:39 |
of iemand met een snijmachine ![]() | |
Roel_Jewel | maandag 19 december 2011 @ 14:42 |
Yup. Al lijkt 't me handiger om 'm niet in één keer helemaal te snijden. | |
mascara-klodder | maandag 19 december 2011 @ 15:08 |
Nee das zonde ![]() | |
Pietverdriet | maandag 19 december 2011 @ 17:10 |
Mooi Kerstpakket! | |
Roel_Jewel | maandag 19 december 2011 @ 17:28 |
Ik werk bij de grootste vleesverwerker van Europa (bij onderdeel wat gelatine produceert), dus er móest vlees in zitten ![]() | |
Roel_Jewel | zondag 25 december 2011 @ 00:43 |
Op deze kerstdag m'n vriendin erg blij gemaakt met de gesigneerde Masterchef kookbijbel (nummer 390 van 500):![]() | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 01:41 |
Tof cadeau ![]() | |
Roel_Jewel | maandag 26 december 2011 @ 17:25 |
Boek van Noma net cadeau gekregen ![]() | |
DrukVout | zondag 19 februari 2012 @ 13:24 |
Voor de mensen die anthony Bourdain - Keukenconfessies nog willen lezen: [TK] Anthony Bourdain - Keukenconfessies | |
opa_sigaar | dinsdag 28 februari 2012 @ 17:42 |
Waarschijnlijk al de 1000e keer dat iemand het vraagt, maar ik ga het toch doen! Wat is een goed basiskookboek (compleet met uitleg over pannen, kruiden etc.) voor de westerse keuken? Vooral Frans/Hollands dus. ![]() Mijn budget is niet groot, dus bij voorkeur tweedehands of nieuw goedkoop verkrijgbaar. | |
Pietverdriet | dinsdag 28 februari 2012 @ 17:45 |
![]() De Wannee, Is tweedehands goed verkrijgbaar | |
Tooto7moe | woensdag 29 februari 2012 @ 16:31 |
wannee wil ik ook. heb een te lang lijstje en te kleine (studenten) budget. Enige positieve is dat ik denk: als ik eindelijk genoeg verdien dan zijn die boeken ook weer wat goedkoper ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 februari 2012 @ 17:44 |
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen. | |
Tooto7moe | vrijdag 2 maart 2012 @ 12:56 |
klopt. heb nog geen basishandboek. van jamie wil ik alleen jamie's reizen hebben. | |
opa_sigaar | maandag 5 maart 2012 @ 10:48 |
Ik heb geheel eigenwijs het Conran kookboek gekocht Meer dan 200 pagina's aan warenkennis én nog eens 200 pagina's recepten. Daar ik wel een klein beetje kan koken maar 0,0 warenkennis heb vond ik dit wel een geschikte. ![]() | |
wimjongil | maandag 12 maart 2012 @ 15:01 |
Ook Het Haagsche Kookboek van Stoll en de Groot is een erg goed basiskookboek. Staan niet alleen de basisrecepten in die iedereen wel kent of moet kennen, maar er staat ook een hoop over de techniek, de hoeveelheden, het hoe te combineren. Tweedehands volgens mij prima verkrijgbaar. | |
Pietverdriet | maandag 12 maart 2012 @ 15:34 |
Klopt, ook het Haagsche is een prima basis. | |
voetbalmanager2 | woensdag 21 maart 2012 @ 16:36 |
Jamie's Amerika is nu 10 euro. Mooi prijsje voor een mooi boek als je van Amerikaans eten houdt. | |
MaximusTG | woensdag 21 maart 2012 @ 16:38 |
Mwa, ik zou echt nooit meer een Jamie-boek kopen. Heb er ooit een gekregen, en vind ze niet echt heel bijzonder eigenlijk. | |
Fixers | woensdag 21 maart 2012 @ 20:45 |
Ik kon me weer eens niet inhouden bij de nieuwe titels:![]() Geen spectaculaire dingen. Wel lekkere recepten, weinig ingredienten per recept en mooi vormgegeven met een goede stylist voor de foto's. | |
Pietverdriet | woensdag 21 maart 2012 @ 21:39 |
Voor amerikaans eten is er ook New York Times herritage cookbook, meer dan 2000 recepten van amerikaans home cooking. Gewoon tekst. culinaria usa van uitgeverij könemann (tweedehands nog te koop) erg mooie fotos, koffietafelboek. | |
PdeHoog | woensdag 21 maart 2012 @ 21:48 |
stevig maar mooi boek ![]() ![]() | |
Curiosity | woensdag 21 maart 2012 @ 22:23 |
Inderdaad erg mooi en staat hier in de kast. Maak er altijd de mac&cheese uit, erg lekker. En de fameuze Sylvia"s bbq ribs. In deze serie heb ik ook Culinairia Duitsland. | |
Roel_Jewel | maandag 2 april 2012 @ 16:12 |
Deze week De Zilveren Lepel in de bonus bij Albert Heijn. Voor 17,99 euro. | |
lyolyrc | maandag 2 april 2012 @ 16:56 |
Op bol.com zie ik tweedehands exemplaren daarvan voor ongeveer ¤ 40, maar bij de recent bezochte artikelen wordt het boek dan weer getoond met een prijs van ¤ 17,99. Vreemd. Misschien komt er binnenkort een nieuwe druk uit? | |
Roel_Jewel | maandag 2 april 2012 @ 17:01 |
Ik verwacht 't wel ja. Maar ik had 'm nog niet in de collectie, dus komt ff goed uit ![]() edit: yup, nieuwe druk: http://www.bol.com/nl/p/n(...)002229945/index.html | |
lyolyrc | maandag 2 april 2012 @ 20:40 |
Als ik eens verder had gekeken dan mijn neus lang is, had ik de nieuwe druk ook in de lijst zien staan. ![]() ![]() Ik ga ook maar eens een exemplaar halen. Bedankt voor de tip! ![]() | |
Tooto7moe | dinsdag 3 april 2012 @ 10:58 |
bol.comheeft tot 5-4 gratis verzendkosten ![]() Maar ik wou al een een tijdje 'fresh' van annabel Langbein hebben. En toen zag ik dat er dus gratis verzendkosten was (bij min. 20euro) en heb maar ook 'de indiase keuken van Anjum' en 'een dame in de keuken'van elizabeth david erbij besteld. 3 boeken uit de aanbieding... zuinigheid heerst hierzo. | |
Tooto7moe | dinsdag 3 april 2012 @ 11:11 |
Oohja. ik heb nog 2 boekenbonnen (30 euries totaal) maar kon dus niet kiezen toen ik in de winkel stond. * Plenty * het kookboek (ottolenghi) * veggiestan * marakech Iemand 1 van deze boeken in huis toevallig? | |
Zo-is-dat | dinsdag 3 april 2012 @ 12:25 |
Ik heb Plenty en het kookboek van ottolenghi staat heel hoog op mijn verlanglijst, beide absolute aanraders!!! ![]() | |
DarkElf | dinsdag 3 april 2012 @ 12:27 |
Ik heb het kookboek van Ottolenghi en Plenty staat bij mij weer hoog op de lijst, vind het echt super leuke boeken en meestal heerlijke gerechten. | |
marcb1974 | vrijdag 6 april 2012 @ 16:28 |
Per morgen:![]() | |
SeaOfLove | dinsdag 24 april 2012 @ 10:17 |
![]() Voor bij de verzameling ![]() | |
DrukVout | dinsdag 24 april 2012 @ 10:24 |
![]() http://www.bol.com/nl/p/n(...)007581417/index.html Dit boek denk vorig jaar gekregen van mijn schoonouders, zat in een kerstpakket. Moet zeggen dat ik dit boek vaker pak dan elk ander kookboek in mijn kast. Er staan leuke recepten in die voor mij nog wel uitdagend zijn. Alle menu's passen goed bij elkaar en de wijnen erbij zijn goed te vinden en passen erbij. Toch wel grappig dat hierin wel Cantuccini recept instaat en in de zilveren lepel niet... (stelt ook niks voor dat recept, maar dat terzijde) Soms is het wel even zoeken naar de juiste ingrediënten en sommige ingrediënten kan ik ook echt niet vinden. | |
new_moon | dinsdag 24 april 2012 @ 10:42 |
Gister deze tegen het lijf gelopen, geweldig kookboek!! | |
tech4u | donderdag 26 april 2012 @ 17:59 |
Die kwam ik net ook tegen in de Appie. Voor maar 18 euro, 2e hands op bol.com vanaf 37 euro, koopje dus. Zag alweer wat lekkere recepten. Italiaans eten ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 26 april 2012 @ 20:24 |
Serieus? De gebonden versie? | |
DarkElf | donderdag 26 april 2012 @ 21:50 |
Plenty besteld oa. ![]() | |
Roel_Jewel | donderdag 26 april 2012 @ 22:13 |
Was tijd geleden in de bonus idd. | |
PdeHoog | donderdag 26 april 2012 @ 22:15 |
![]() ![]() | |
tech4u | vrijdag 27 april 2012 @ 00:25 |
Ja zeker, lag nog een hele stapel. | |
Tooto7moe | zaterdag 28 april 2012 @ 16:52 |
ik ga maar ook even bij mijn AH kijken dan. En ik heb nog geen boek gekocht.. zit nog steeds te twijfelen tussen plenty&het kookboek. ![]() En heb een hele berg kookboeken liggen die ik wel eerst even wil/ moet gaan gebruiken. | |
lyolyrc | zaterdag 28 april 2012 @ 17:54 |
Ze zijn/waren niet bij alle AH's te krijgen. Beter kijk je eerst even op deze link of het boek bij jouw filiaal te krijgen is: http://www.ah.nl/appie/pr(...)el?category=Non-food Klik op de voetstapjes linksboven en zoek dan de winkel(s) bij jou in de buurt. Verschijnt er direct een adres, klik dan op het adres om eventueel een ander filiaal te zoeken. | |
PdeHoog | zaterdag 28 april 2012 @ 18:25 |
Bij ons in Delft lag hij er.....voor de normale prijs van eur 35. | |
mascara-klodder | dinsdag 1 mei 2012 @ 13:38 |
lama ![]() | |
DarkElf | dinsdag 1 mei 2012 @ 13:46 |
wie weet als je binnenkort komt eten ![]() | |
new_moon | dinsdag 1 mei 2012 @ 13:56 |
jazeker, vorige week mandag gekocht voor ¤ 18 gewoon bij de AH! Wat een geweldig boek, nu al 4x uit gekookt ![]() ![]() | |
ikhouvannoodles | woensdag 9 mei 2012 @ 18:57 |
Ken er iemand en goede gids voor eetbare wilde planten? | |
Erasmo | woensdag 9 mei 2012 @ 19:49 |
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard? | |
Pietverdriet | woensdag 9 mei 2012 @ 19:52 |
Ja, en nee | |
Trusten | donderdag 10 mei 2012 @ 14:39 |
Ik vind van wel.......overzichtelijk, duidelijke en heerlijke recepten, weinig poespas, goed uitgelegde basistechnieken en op foodtube word e.a. nog duidelijker uitgelegd indien nodig ![]() | |
FigureBirdStars | donderdag 10 mei 2012 @ 19:23 |
Ik heb hem nog niet, maar hij staat wel op m'n verlanglijstje. | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2012 @ 19:23 |
Was net bij een AH xl, hadden ze alleen de Zilveren Lepel Toskane voor 35 euro | |
Reismeis | donderdag 10 mei 2012 @ 22:43 |
In juni/juli komt er een nieuwe en herziene druk van de Zilveren Lepel. De oude editie is niet meer leverbaar en de laatste partij is aan de AH verkocht, dus op=op... | |
tech4u | vrijdag 11 mei 2012 @ 00:08 |
Zie hem hier in Zwolle ook niet meer. | |
new_moon | vrijdag 11 mei 2012 @ 15:36 |
voor de mensen die er nog naar op zoek zijn, ik heb De Zilveren Lepel gekocht bij de AH hier bij mij in Almere, om precies te zijn Almere Stad filiaal Tussen de Vaarten.... | |
floris_b | zondag 13 mei 2012 @ 10:32 |
![]() Gister dit boek gehaald. Ik ga vandaag maar een recept uitproberen ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 25 mei 2012 @ 20:59 |
Net deze besteld:![]() | |
_Hestia_ | woensdag 30 mei 2012 @ 21:26 |
Heb hem vandaag binnengekregen en damn, wat een goed boek zeg! Ontzettend veel informatie, duidelijke stappen en heldere foto's. Echt een aanrader! ![]() | |
floris_b | zondag 17 juni 2012 @ 12:37 |
Heeft iemand het Food Groot Ingredientenboek ? | |
stavromulabeta | zondag 1 juli 2012 @ 17:26 |
![]() Helemaal blij hiermee... Valt me trouwens op dat ze ook al rond 1850 recepten publiceerden met exotische dingen als olijven. | |
mascara-klodder | zondag 1 juli 2012 @ 18:46 |
Vandaag de Wannee voor een paar euro gescoord op de boekenmarkt in Dordrecht. Stond al een tijdje op mijn lijstje ![]() | |
Fiorellino | maandag 2 juli 2012 @ 09:51 |
Vrijdag kwam ik De Zilveren Lepel toevallig tegen voor 20 euro. Meteen gekocht ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 2 juli 2012 @ 11:35 |
http://www.bol.com/nl/p/h(...)00615#product_images Gisteren gezwicht voor deze, was al zo'n fan van Plenty ![]() Plaatje lukt mobiel niet maar t is dus Ottolenghi het kookboek! | |
MonkNL | maandag 2 juli 2012 @ 13:54 |
Van de week de Banketbakker gehaald van Cees Holtkamp. Echt een aanrader voor iedereen die van bakken houdt. Hier ga ik echt veel uit maken. Afgelopen weekend de kalskroketten gemaakt en die waren echt heerlijk.. | |
Fiorellino | maandag 2 juli 2012 @ 16:51 |
Waar kan ik De Kunst Van Het Koken voor een mooie prijs vinden? ![]() | |
Aegithalos | woensdag 11 juli 2012 @ 09:27 |
Wil je echt met wilde planten gaan koken? Verzamelen en dan ermee koken zou ik je namelijk afraden. Veel planten lijken op elkaar en zijn lastig te determineren. Familie van koolsoorten, ui/looksoorten en van de wortel lijken allemaal op elkaar maar bevatten ook (zeer) giftige soorten en dat staat niet in zo'n boek. Niet alle soorten gif verdwijnen bij koken. Dan hebben we het niet eens over de ziektes/parasieten die ze kunnen bevatten. (90% van de NL vossen heeft bijvoorbeeld lintworm maar ook bodem vervuiling komt in de plant terecht) Mocht je een boek vinden dan zou ik je aanraden om bij het verzamelen om met Heukels flora van Nederland de plant te determineren. | |
Pietverdriet | woensdag 11 juli 2012 @ 09:55 |
Daslook lijkt bv heeel erg op meiklokjes, en meiklokjes zijn verschrikkelijk giftig. Heb vorig jaar nog meegekregen dat een echtpaar die verwisseld had en aan de gevolgen waren overleden. | |
RobinOok | woensdag 11 juli 2012 @ 12:28 |
Volg eerst deze workshop Wildpluk Bloemen & Planten bij Casa Foresta. Daar leer je al doende wat je wel of niet kunt eten, waar je op moet letten en wat de risico's zijn enzo. Die kan je dan ook vast een boek aanraden, als dat nog nodig is. *edit* Oh, dat was een vraag van 9 mei... ![]() | |
robdriessen | woensdag 26 september 2012 @ 12:50 |
Tijd om dit topic weer eens een schop te geven. Zal deze week eens een foto van mijn kookboekenplank maken ![]() Mijn collectie bestaat eigenlijk uit twee categorieën: - Boeken om echt te gebruiken, met recepten die ik aan kan ![]() - Boeken om in te bladeren en weg te dromen bij de prachtige plaatjes en creaties. (Coffeetable books) Uit die laatste categorie wil ik mijn twee favorieten graag met jullie delen, niet toevallig van dezelfde auteur: de Canadese patissier Marcel Desaulniers. ![]() ![]() | |
Molleman | woensdag 26 september 2012 @ 19:56 |
![]() Deze toch maar eens aangeschaft. Wat een geweldige slow cooking recepten staan hier in zeg! Wil er zo snel mogelijk mee aan de slag. [ Bericht 15% gewijzigd door Molleman op 27-09-2012 16:51:24 ] | |
FigureBirdStars | donderdag 27 september 2012 @ 09:19 |
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek). Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine. ![]() Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar. Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html ![]() | |
MonkNL | donderdag 27 september 2012 @ 10:57 |
Oe die link ga ik bookmarken! Thanks! | |
FigureBirdStars | zaterdag 13 oktober 2012 @ 16:06 |
Iemand deze al?![]() Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man. | |
Molleman | zondag 14 oktober 2012 @ 11:36 |
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht. The Flavour Thesaurus | |
stavromulabeta | zondag 14 oktober 2012 @ 18:49 |
Ik heb nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt als iets dat in mijn collectie hoort! Hoe vind jij het? Is het wat je ervan verwacht had? | |
floris_b | zondag 14 oktober 2012 @ 21:04 |
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave. Heb je het expres in het Engels gekocht? | |
Pietverdriet | zondag 14 oktober 2012 @ 21:06 |
Ik denk dat hij gegoogeld heeft naar een foto. | |
Molleman | zondag 14 oktober 2012 @ 21:20 |
Nee, ik heb wel de engelse uitgave. Was toch een bestelling aan het plaatsen op Amazon, mij maakt het weinig uit in wat voor taal het is geschreven. ![]() Eerste indruk van het boek is goed alleen heb het nog niet goed door kunnen nemen. Ik zal er vandeweek eens op terug komen. | |
Wanderlust. | zondag 14 oktober 2012 @ 21:24 |
Ik ben ook benieuwd ![]() | |
Wanderlust. | woensdag 17 oktober 2012 @ 15:42 |
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden? | |
floris_b | woensdag 17 oktober 2012 @ 16:38 |
Ik heb zelf deze: ![]() | |
Molleman | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:44 |
The Flavour Thesaurus (Smaakbijbel) Heb het even vlug doorgenomen en het is een boek wat ik er vaker bij ga pakken. Ontzettend handig. Er staan 99 smaken in die gecombineerd worden met de andere smaken van die 99. Het zijn smaken uit allerlei verschillende categorien. Aardse smaken, Pittige smaken, Mosterdsmaken, Fruitige smaken. Onder de categorie Geroosterde smaken vallen bijvoorbeeld Chocolade, Koffie en Pinda. Zie schema: Klik Wanneer ze een smaak gaan vergelijken met een andere smaak krijg je meestal te zien wat deze smaken met elkaar doen, of het goed werkt en voorbeelden van gerechten die met die combinatie gemaakt worden. Eigenlijk zijn ze in dit boek op zoek naar ideale smaakpartners. Al met al een ontzettend handig boek die ik denk ik vaak ga gebruiken wanneer ik een bepaald ingredient in huis heb waarvan ik niet weet wat ik er mee ga doen. | |
Molleman | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:46 |
En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in? | |
DjinN | woensdag 17 oktober 2012 @ 22:49 |
Ik ben helemaal fan van Sorted ![]() Een groepje Britse vrienden die altijd erg lekkere maar ook simpele gerechten maken ![]() Ik hoorde laatst dat ze ook al een eigen kookboek hadden uitgebracht hadden, en na enige tijd speuren kwam ik erachter dat ie op Bol.com te verkrijgen was ![]() Vandaag kwam ie binnen en ik ben er erg blij mee ![]() ![]() | |
floris_b | donderdag 18 oktober 2012 @ 21:28 |
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt ![]() Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees. En hoe je groenten moet snijden als garnering | |
Molleman | donderdag 18 oktober 2012 @ 23:09 |
Haha, daar was ik dus al bang voor. Deze zal ik dan ook overslaan ![]() | |
Wanderlust. | zaterdag 20 oktober 2012 @ 12:28 |
Dat geldt ook voor mij ben ik bang! Iemand ervaring met deze? | |
Pietverdriet | zaterdag 20 oktober 2012 @ 12:49 |
Geef dat geld liever uit aan kippen, groente, halve varkens, vissen en oefen met snijden en fileren en kijk de technieken af van youtube filmpjes. Koop een kip, kijk deze filmpjes http://www.youtube.com/results?q=deboning%20a%20chicken en ga een de slag met een scherp mes. Als het een paar keer gedaan hebt heb je de slag te pakken en een keer bezoek verrassen met een gegrillde kip van het spies die gevuld is met bv kalfsgehakt, of wat anders is geweldig. Je kan het dan ook met een (wilde)eend, gans, kalkoen, etc. | |
Schranseman | dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:31 |
1 boekje en 1 boek gekocht. Vooral Pork & sons ziet er heerlijk uit.![]() | |
ikhouvannoodles | dinsdag 23 oktober 2012 @ 23:58 |
Net deze gekocht via Amazon ![]() Erg interessant boek. Veel recepten met sousvide en snelkookpannen. | |
stavromulabeta | woensdag 24 oktober 2012 @ 06:49 |
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd... | |
Pietverdriet | woensdag 24 oktober 2012 @ 06:50 |
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik. Kan de verleiding steeds beter weerstaan, ze zijn zo mooi. | |
FigureBirdStars | woensdag 24 oktober 2012 @ 13:07 |
Laat hier even weten hoe hij bevalt als je hem hebt. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek. Modernist Cuisine is het meest fantastische kookboek(en) dat ik ooit gezien heb, maar kost voor mij teveel geld en veel van de beschreven stof valt thuis nauwelijks toe te passen. Met de At Home versie zou dit als het goed is anders moeten zijn. | |
stavromulabeta | woensdag 24 oktober 2012 @ 19:11 |
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt. | |
Pietverdriet | woensdag 24 oktober 2012 @ 19:14 |
Tja, ik gebruik Julia Child ook regelmatig. | |
tjoptjop | woensdag 24 oktober 2012 @ 19:55 |
Ik heb zelf het Handboek Kooktechnieken van Le Cordon Bleu ![]() Snijden is daar uiteraard ook een onderdeel van. | |
Erasmo | vrijdag 2 november 2012 @ 19:39 |
Vandaag besteld, binnenkort een recensie:![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 3 november 2012 @ 12:36 |
Dag kookboekers, Is er een vegetarisch kookboek (dat geen vlees eet dus ![]() | |
PdeHoog | zaterdag 3 november 2012 @ 12:50 |
Zoek naar Ottolenghi ![]() | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 november 2012 @ 13:58 |
Jaaaa, ottolenghi's Plenty!! | |
Duderinnetje | zaterdag 3 november 2012 @ 14:01 |
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is. ![]() Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen. ![]() | |
kaasplankje | zaterdag 3 november 2012 @ 18:37 |
Vanwaar deze omschakeling? | |
Perruche | dinsdag 6 november 2012 @ 09:56 |
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij! Ik heb deze gekregen: ![]() Nog niets uit kunnen maken maar er lijken echt fantastische dingen in te staan ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 6 november 2012 @ 10:02 |
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in. | |
Perruche | dinsdag 6 november 2012 @ 10:04 |
Argh, alleen naam van dat gerecht maakt al dik ![]() ![]() | |
Bramito | dinsdag 6 november 2012 @ 11:55 |
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 november 2012 @ 12:35 |
Was ook een serie op de BBC, ken het boek niet, maar dit soort boeken wel. Beetje dubbel gevoel, ze zijn heel mooi vormgegeven, maar de recepten vaak niet bijzonder. Lekker om in te bladeren maar niet iets waar je heel veel uit gaat koken. Heb er inmiddels heel wat staan. | |
Molleman | dinsdag 6 november 2012 @ 13:01 |
Waar kopen jullie al jullie kookboeken? Ik momenteel vooral via internet maar vroeg mij af of jullie ook geweldige (fysieke) winkeltjes weten te vinden? | |
Pietverdriet | dinsdag 6 november 2012 @ 13:08 |
Meestal online, maar als ik in een ruim gesorteerde boekwinkel kom, zoals Donner in Rotjeknor, ga ik snuffelen en ben ik een arm en een been kwijt en een rib uit mijn lijf. | |
floris_b | dinsdag 6 november 2012 @ 14:24 |
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 6 november 2012 @ 16:00 |
Offerfeest meegemaakt in Marokko. ![]() Maar nu dus nóg minder. Het is wat mij betreft van de zotte hoe wij vlees wegkanen, terwijl milieu en dierenwelzijn daar zo onder lijden. Plenty is binnen ![]() ![]() | |
Bramito | dinsdag 6 november 2012 @ 16:55 |
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.![]() | |
morgane | dinsdag 6 november 2012 @ 16:59 |
Leuk contrast met de post boven je ![]() | |
kaasplankje | dinsdag 6 november 2012 @ 19:02 |
Moet kunnen, het gaat hier tenslotte over kookboeken en niet over vegetarisch eten. | |
Molleman | dinsdag 6 november 2012 @ 19:24 |
Woon in een afvallig boerendorp dus zal altijd richting Den Bosch of Eindhoven moeten gaan ![]() | |
RobinOok | dinsdag 6 november 2012 @ 20:12 |
Ik mag alleen nog op de 5e bij Donner kookboeken kopen. Of bij de Slegte. Of anders moet het wel een heeeeeeeeel erg mooi en/of belangrijk kookboek zijn wil ik er de volle mep voor betalen. | |
Bramito | woensdag 7 november 2012 @ 09:54 |
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken.... | |
Duderinnetje | woensdag 7 november 2012 @ 12:58 |
Ze? | |
Bramito | woensdag 7 november 2012 @ 13:17 |
Vegetariërs in het algemeen | |
Duderinnetje | woensdag 7 november 2012 @ 13:50 |
Vegetariërs in het algemeen zeiken tegen je? Weet je dat echt heel erg zeker? Of denk je dat en wil je het dus maar voor zijn? Vegetariërs zeiken eigenlijk nooit tegen me, moet ik zeggen. ![]() | |
Bramito | woensdag 7 november 2012 @ 15:48 |
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan! | |
Isabeau | woensdag 7 november 2012 @ 15:50 |
Toch was het natuurlijk een vreemde opmerking in een kookboekentopic. Nu weer alleen daarover graag. | |
Bramito | woensdag 7 november 2012 @ 15:55 |
Ik beantwoord slechts vragen. On topic: Dit was m'n laatste aanschaf: ![]() IJstijd van Kees Raat Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag. | |
Mirjam | woensdag 7 november 2012 @ 15:57 |
Oh, ik vind het een mooi boek met vceel leuke recepten. Ik heb alleen geen ijsmachine verdikkeme ![]() ![]() | |
Bramito | woensdag 7 november 2012 @ 16:02 |
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken. Die ijsmachine die komt nog? | |
Pietverdriet | woensdag 7 november 2012 @ 16:33 |
Welk boek bedoel je met Corvitto? | |
Bramito | woensdag 7 november 2012 @ 16:44 |
Deze, van een paar posts terug. | |
FigureBirdStars | dinsdag 13 november 2012 @ 20:54 |
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar. | |
-banaan2- | woensdag 14 november 2012 @ 09:34 |
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:![]() Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken. | |
floris_b | woensdag 14 november 2012 @ 11:55 |
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 14 november 2012 @ 11:58 |
Patisserie is een prachtig boek! heel soms bespeur ik een foutje, zoals het ontbreken van de ingrediënten voor de rum siroop bij de limoentaart die overigens zonder die siroop ook niet te versmaden is. De crème brûlée is ook geweldig (hoeft niet u bain marie, scheelt veel gedoe). Ik heb er al verschillende recepten uit gemaakt en twee vriendinnen van mij ook, steeds een succes naast dat het een heel mooi boek is, aanrader! | |
-banaan2- | woensdag 14 november 2012 @ 17:15 |
Ik heb er al een paar dingen uit gemaakt, kruidkoekjes, kouign amann, croissants (en met t zelfde deeg pains au chocolat & pains aux raisins). Lukten allemaal goed, ik heb er nog geen foutjes in gevonden. | |
Bramito | donderdag 15 november 2012 @ 09:19 |
Hij schrijft zelfs een stukje over deze meneer. | |
ElZwino | donderdag 15 november 2012 @ 16:32 |
Heb zelf onder andere de Joy of Cooking, soort van Amerikaanse Wannée. Staan geweldig lekkere recepten in:![]() Ander boek dat ik heb heet Vinazza, van DIane Lensink. Basic en makkelijk te bereiden Italiaanse recepten, maar o zo lekker: ![]() Inmiddels heeft ze ook een tweede boek uitgebracht, ook die staat inmiddels in de boekenkast. | |
Strolie75 | donderdag 15 november 2012 @ 16:37 |
Iemand dat 15 minuten boek van Jamie Oliver al geprobeerd? Lijkt me op zich leuk voor door de weeks. | |
MaximusTG | donderdag 15 november 2012 @ 17:58 |
Daar is al (nou ja, niet specifiek over het boek) een topic over: CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen | |
FigureBirdStars | vrijdag 16 november 2012 @ 09:07 |
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader? | |
Selestha | dinsdag 20 november 2012 @ 10:04 |
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteld ![]() ![]() | |
ikhouvannoodles | dinsdag 20 november 2012 @ 10:32 |
![]() Deze besteld. | |
Molleman | vrijdag 28 december 2012 @ 11:19 |
Weer een paar boeken toegevoegd aan mijn collectie.![]() Laatst een eerste kennismaking gehad met het bakken van brood en wil er meer van weten. Zijn er nog meer aanraders qua broodbak boeken? ![]() Het franse brasserie kookboek. Wat een geweldige recepten. Zeker een boek waar veel inspiratie uit opgedaan gaat worden. En nog eentje uit de jaren 50 gekregen. Mooie klassieke recepten en bereidingswijzen. | |
macferret | zondag 30 december 2012 @ 07:41 |
![]() Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek | |
Molleman | zondag 30 december 2012 @ 11:02 |
Zeker een goed boek. Heb hem ook liggen. | |
bloempje-moi | zondag 30 december 2012 @ 13:29 |
Nieuwe aanwinsten van afgelopen week:![]() Deel twee volgt waarschijnlijk snel. ![]() ![]() Met uitleg en recepten van broden uit de hele wereld ![]() En nog twee kleine boekjes met gerechten voor die kleine onhandige maar o zo schattige pannetjes die ik weer eens niet kon weerstaan ![]() ![]() ![]() | |
minilot | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:15 |
Een paar weken geleden voor mijn verjaardag gekregen, als zeer nerdy kadootje: A Feast of Ice and Fire - The Official Game of Thrones Companion Cookbook. ![]() ![]() Hoewel bedoeld als lollig presentje (nadat ik met mijn lief in anderhalve slapeloze week de twee seizoenen van Game of Thrones soldaat had gemaakt) blijkt dit eigenlijk een heel tof boek te zijn! Elk recept begint met een citaat uit de boekenreeks waarin een gerecht wordt genoemd, gevolgd door een heus recept uit de oudheid en af en toe nog een 'moderne' variant. Best tof! Met allerlei kook- en baksels uit de Middeleeuwen, de Romeinse tijd en andere lang vervlogen tijden kom je heel wat ongebruikeijke dingen tegen. Slangenvlees (in Nederland helaas zo'n beetje onmogelijk te krijgen) bijvoorbeeld, of het gebruik van sandelhoutpoeder als kleurstof (dat ga ik binnenkort proberen). Al met al: leuk! Verder, deze week binnengekregen: ![]() ..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten. ![]() Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten.. ![]() En, hoe bevalt -ie inmiddels? ![]() | |
bloempje-moi | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:37 |
Ik heb de Plenty ondertussen ook vanwege alle positieve berichten hier. Nog geen vlees gegeten dit jaar vanwege dat boek. Simpele maar heerlijke gerechten. Jammer alleen dat ik tot nu toe nog geen lavas en pronkbonen heb kunnen vinden, want iedere keer als ik de foto bij dat gerecht zie loopt het water me in de mond! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:40 |
![]() | |
FigureBirdStars | dinsdag 8 januari 2013 @ 19:49 |
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is). Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117 | |
FigureBirdStars | dinsdag 8 januari 2013 @ 19:52 |
Heel herkenbaar zo'n kookboek vol met post-its ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:23 |
Nee, daar staan de klassiekers in, als je die technieken in de vingers hebt, kan je van daaruit gemakkelijk verder. Je leert fonds maken, de basis van de goede saus, een echte hollandaise, etc. Sauzen maken vind ik het leukste, heb van het weekeinde nog een paar liter bruine fond gemaakt. Kan weer een paar maanden vooruit. Wat versta je onder een hedendaagse saus? | |
FigureBirdStars | dinsdag 8 januari 2013 @ 23:27 |
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat. | |
Molleman | woensdag 9 januari 2013 @ 09:22 |
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen. Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek. | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 09:51 |
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen? | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 09:52 |
Heel erg klassiek dus | |
Molleman | woensdag 9 januari 2013 @ 09:54 |
Inderdaad een klassiek sauzenboek in een modern jasje met heel wat mooie foto's. ![]() | |
Erasmo | woensdag 9 januari 2013 @ 10:39 |
Bindmiddelen die je saus op nano-niveau binden ![]() | |
FigureBirdStars | woensdag 9 januari 2013 @ 10:54 |
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat. | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 11:00 |
Ah, okay ![]() Escoffier bindt trouwens ook gewoon met zetmeel zoals rijstbloem, pijlwortel etc | |
FigureBirdStars | woensdag 9 januari 2013 @ 13:50 |
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen. Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen. | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 14:07 |
Hij is een van de belangrijkste bedenkers van het moleculaire koken, | |
fluster | vrijdag 11 januari 2013 @ 15:57 |
Deze is hier ook binnen. ![]() | |
bloempje-moi | zaterdag 12 januari 2013 @ 14:19 |
Hummingbird Cake Days ook binnen ![]() ![]() | |
Molleman | zaterdag 12 januari 2013 @ 15:27 |
![]() | |
stavromulabeta | zaterdag 12 januari 2013 @ 15:37 |
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child. Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit. | |
Molleman | zaterdag 12 januari 2013 @ 15:51 |
Dit is iets waar ik al lang meer over wilde weten en zeker nog een keer uitproberen. Maar eens aan het lezen gaan ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 januari 2013 @ 16:41 |
Dat is wel een echte aanrader dan. Ik maak graag paté maar doe het ook veel te weinig. Vind het wel vreselijk lekker, extreem veel lekkerder dan het kattenvoer wat je bij slager of verpakt verkocht wordt. | |
Reflectionne | donderdag 7 februari 2013 @ 16:39 |
Ik zoek een kookboek met complete maaltijden (dus niet alleen hoe maak je een bepaald soort vlees of groente maar gewoon een hele maaltijd) en met veel verschillende dingen (niet alleen maar ovengerechten). Ik zit nu te denken aan De Zilveren Lepel, Plenty of Wannee.. Welke raad je aan? Of hebben jullie betere boeken? | |
Flipkees | donderdag 7 februari 2013 @ 18:33 |
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken. De Zilveren Lepel: Populair allround kookboek over de Italiaanse keuken Plenty: Enkel vegetarische gerechten Wannee: Klassiek Nederlands koekboek. Overigens heb ik verder niet zoveel tips, maar als je nog helemaal geen koekboek hebt dan is Wannee op zich wel een goed standaardwerk (misschien wat uit de tijd). | |
Reflectionne | donderdag 7 februari 2013 @ 19:44 |
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatie | |
HenkPietKlaasWim | donderdag 7 februari 2013 @ 20:22 |
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd? Of een boek met veel voorgerechten, veel hoofdgerechten en veel nagerechten? Of bedoel je gerechten uit veel verschillende windstreken? Of bedoel je wat anders? ![]() | |
Reflectionne | vrijdag 8 februari 2013 @ 09:20 |
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn) | |
Nikos1986 | vrijdag 8 februari 2013 @ 09:30 |
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste. | |
Pinnenmutske | vrijdag 8 februari 2013 @ 09:40 |
![]() Geleend uit de bib, niet echt een kookboek maar wel interessant ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 8 februari 2013 @ 10:51 |
Heb hem ook, veel mooie fotos | |
Reflectionne | vrijdag 8 februari 2013 @ 11:08 |
Maar er zijn dus geen andere dan JO? En Cook with Jamie heeft weer geen complete maaltijden, maar wel weer alleen de bereiding van of de aardappelen, of het vlees, of de groenten en niet de combinatie van alles | |
douche-eendje | vrijdag 8 februari 2013 @ 11:23 |
Is the moosewood cookbook een aanrader? ![]() | |
RobinOok | zondag 10 februari 2013 @ 18:39 |
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar: ![]() Thuis In China Kookboek Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee. | |
mascara-klodder | maandag 11 februari 2013 @ 12:27 |
Ik heb 'm ook, mooie aanvulling op mijn collectie ![]() Vorige week deze gekocht ![]() | |
morg78 | maandag 11 februari 2013 @ 20:09 |
Bedankt voor de tip, vond het een leuke serie. Nu eens even wat budget vrijmaken ![]() | |
roos85 | donderdag 21 februari 2013 @ 13:34 |
Vandaag deze binnen gekregen:![]() | |
dahippieunicorn | donderdag 21 februari 2013 @ 23:24 |
Dit topic laat mijn hartje sneller kloppen maar mijn arme studenten portemonneetje ontzettend hard huilen. Haha. Ik wil ze allemaaaal! ![]() Ik heb afgelopen donderdag trouwens Jamie's 15 minute meals gekregen. Tot nu toe met twee recepten gekookt nl de Sizzling beef steak, hoi sin prawn & noodle bowls en pasta met veel groenten, tomatensaus en kip met spek. Ik moet zeggen dat het allebei erg lekker was, maar zonder de benodigde tools doe je er natuurlijk wel wat langer over dan de beloofde 15 minuten ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 22 februari 2013 @ 00:20 |
Benodigde tools? Niks bijzonders voor nodig toch? | |
Fratz | vrijdag 22 februari 2013 @ 01:01 |
Ik denk dat er met tools een keukenmachine bedoeld wordt, Jamie gooit bijna alle groenten in de machine omdat het "lekker snel is". Heb je niet zo'n ding (of fantastische knife-skills!) dat duurt alles wat langer ![]() | |
dahippieunicorn | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:18 |
Precies, haha. Een keukenmachine die alles snijd als je het erin duwt, zeg maar. Ik denk dat onze keukenmachine overal een puree van maakt, dat is niet echt de bedoeling. Toch maar eens wat proberen, dan. Die knife skills zouden inderdaad ook wel helpen. Jamie heeft in zijn programma ook vaak al kokend water opstaan. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:26 |
Water in de waterkoker warm maken als je de groente nog aan het snijden bent bespaart idd tijd, | |
Kluts | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:48 |
Deze heb ik vorige week binnen gekregen. Leuk en mooi boek met leuke recepten, echt van alles wat. Aanrader! ![]() | |
MariaEtcetera | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:52 |
Ohja ik zat al eens op kookboeken van haar te azen, vroeg me af of het een beetje makkelijk was! ![]() | |
MariaEtcetera | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:52 |
Die heb ik ook, mooi kookboek idd ![]() ![]() | |
Kluts | vrijdag 22 februari 2013 @ 14:53 |
Echt een leuk hebbeding als je kookboeken leuk vindt! In april komt een nieuwe van haar uit. ![]() | |
minilot | woensdag 13 maart 2013 @ 13:34 |
Net besteld:![]() Momofuku Milk Bar - Christina Tosi & ![]() The Art of Cooking with Vegetables - Alain Passard Reviews volgen zodra ik er het één en ander uit heb gekookt. ![]() | |
marcb1974 | woensdag 13 maart 2013 @ 14:43 |
Heb de andere zilveren lepels ook (op de kinderen versie na), dus deze mocht zeker niet missen.![]() | |
dahippieunicorn | donderdag 28 maart 2013 @ 13:50 |
Ik ben op zoek naar een goed salade kookboek, heeft iemand tips? ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 9 juli 2013 @ 10:09 |
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen; http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395 ![]() Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd. Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard. Ben benieuwd. | |
MariaEtcetera | dinsdag 9 juli 2013 @ 10:50 |
Oh dat ziet er leuk uit! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 10 juli 2013 @ 10:04 |
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon! ![]() ![]() Ik wacht wel even tot onze Max er iets meer uit gekookt heeft dan kip in pindasaus. ![]() | |
MaximusTG | woensdag 10 juli 2013 @ 10:24 |
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften ![]() | |
PdeHoog | woensdag 10 juli 2013 @ 11:21 |
![]() Ik heb zelf ff naar de reviews gekeken. Die waren wat wisselend.... | |
MariaEtcetera | woensdag 10 juli 2013 @ 21:24 |
![]() ![]() mini, we are zeh same ![]() | |
roos85 | maandag 22 juli 2013 @ 18:56 |
Hij staat hier in de oven, ben benieuwd! Het ruikt iig al heerlijk., | |
marcb1974 | maandag 22 juli 2013 @ 19:24 |
![]() Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken ![]() | |
Molleman | dinsdag 20 augustus 2013 @ 07:16 |
En heb je er toevallig al uit gekookt? Kloppen de recepten een beetje? | |
#ANONIEM | zaterdag 31 augustus 2013 @ 07:49 |
![]() Voor het eerst in tijden weer eens een kookboek gekocht. Op het eerste gezicht een prettig basiskookboek met veel aandacht voor chronologie en veel foto's die niet voor 'de leuk' zijn maar de bereiding laten zien. | |
--H-I-M-- | dinsdag 1 oktober 2013 @ 11:40 |
Eindelijk is hij er dan... Nog dik 2400 pagina's te gaan, maar wat mooi, wat helder en wat een spectaculaire gerechten - ik heb weer jaren plezier!![]() | |
Gripper | woensdag 16 oktober 2013 @ 10:52 |
Hier net binnengekomen: ![]() Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen ![]() ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven. (edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??) | |
bloempje-moi | woensdag 16 oktober 2013 @ 10:59 |
De broodbijbel is een prima boek met zowel recepten voor de broodmachine als met de hand. Broden uit de hele wereld, waaronder gewone en bijzondere zoals gevulde broden of groentebroden. Het is niet zo specialistisch als Hamelman bijvoorbeeld waarbij je met percentages ed aan het werk gaat, maar die is dan ook niet voor broodmachines maar voor de (semi-)professionele bakker. Ik heb altijd prima (oven) broden uit de Broodbijbel gehaald. Dik prima boek voor 10 euro en te koop bij de Bruna en/of Ako. ![]() Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat? Ik heb overigens onlangs dit boek gekocht om alvast in de stemming te komen voor mijn reis. ![]() Recept #1: filterkoffie. Verder bijna alles geel en oranje van vet en kaas. Hmm.... Ik denk niet dat ik er heel veel uit ga maken. | |
MaximusTG | woensdag 16 oktober 2013 @ 11:16 |
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeën in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd... Zo wordt bv zn pizza: ![]() | |
Gripper | woensdag 16 oktober 2013 @ 11:28 |
Thanks voor de tips over de broodbijbel. Die koop ik dan maar voor 'm + enkele leuke broodmixen en pittenspul. Die vriend is gelovig, dus kan ie de broodbijbel mooi naast zn andere bijbel zetten ![]() Nee, ik heb inderdaad vantevoren wel gekeken of het niet alleen maar recepten uit de 'perfection' serie zijn. Want hoe leuk dat ook is, ik ga niet zo vaak 3 dagen met een recept bezig zijn, dus dan had ik niks aan dit boek gehad ![]() Hier staan er maar 1 of 2 in die lang duren: bijv. een lamsgelei, waarvoor je bouillon meerdere keren moet klaren met ijs. Alle andere gerechten passen op 1 bladzijde, en hebben normale bereidingstijden van alles tussen 10 minuten en 1 dag. Maar er staat bijvoorbeeld ook "de perfecte tosti" in met als bijzonder ingredient een schuursponsje. Je doet een plakje schuurspons tussen de boterhammen en bakt die eerst droog. De spons houdt een ruimte over waar je dan in de 2e bakronde je kaas & ham tussen kunt stoppen. Da's wel weer grappig ![]() | |
roos85 | woensdag 16 oktober 2013 @ 11:43 |
Ik overweeg om deze te kopen:![]() | |
cookiebook | woensdag 16 oktober 2013 @ 11:47 |
Eigenlijk is het heel fout, maar ben weg van dit kookboek![]() Heb er al meerdere dingen uit gemaakt. En op de website staan nog veel meer lekkere recepten. Het zijn alleen niet echt culinaire hoogstandjes, maar wel erg lekker. ![]() | |
Deshain | woensdag 16 oktober 2013 @ 11:49 |
Deze heb ik ook, in het Engels weliswaar, en ik heb die rode kool gazpacho met mosterdijs pas nog gemaakt. Godskolere wat een werk evengoed nog voor iets wat 50% van de gasten niet kon waarderen... | |
bloempje-moi | woensdag 16 oktober 2013 @ 12:28 |
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent? | |
roos85 | woensdag 16 oktober 2013 @ 12:40 |
Klopt, maar in dit seizoen van Masterchef kookt ie zelf ook weleens, wel de wat simpelere gerechten. | |
blij_ei | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:00 |
Was dat niet met een gietijzeren pan lang op het vuur doen, omdraaien, in de oven doen en daar je pizza opleggen? | |
MaximusTG | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:07 |
Dat was inderdaad hoe hij de pizza bakte ja. De kaas is niet eens gesmolten.. |