Oh, bij dat hoorcollege over de migrant kun je het beste gewoon alle stof voor dat college in de syllabus lezen. Het hoorcollege was in wezen een samenvatting daarvan.quote:Op donderdag 14 april 2011 10:48 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja ik ook altijd heel erg.. Was vanochtend om 9 uur ook al klaar wakker terwijl ik juist uit wilde slapenZij heeft gezegd dat we alleen de basis dingen moest weten over dat laatste college iig.. Dus niet alle uitzonderingen enzo.. Ik zit nu na te denken en weet de basisdingen niet eens, ook al heb ik het hoofdstuk in het boek gelezen..
Die over de migrant ben ik niet geweest omdat ik toen ziek was.. Zo de sheets daarvan maar eens doornemen.. Het boek was ook niet echt helder over die verordening namelijk..
Net nog even de personele werkingssfeer doorgenomen. Ben wel echt benieuwd hoor.. Ze zeggen dat het de werkgroepen weerspiegelt maar ik heb echt het idee dat het een stuk moeilijker gaat zijn..
En weet nog steeds niet wat ik met de arresten moet.. Heb ze allemaal aangestreept en dsu de samenvatting/essentie doorgelezen.. Maar verder..
Haha, ik denk ook dat de stelling daarover zal gaan. Ik vind die oplossing die mevr. Rayer in zo'n artikel geeft wel een goede.quote:Op donderdag 14 april 2011 10:58 schreef Yashaaaaa het volgende:
Dat over die arresten had ze inderdaad nog gezegd dat ze soms wel belangrijk waren maar dat je ze dus lang niet altijd hoeft te noemen.. Dat voelt nu gewoon heel tegennatuurlijk omdat ik vooral juist vanaf dit jaar enorm aan het hameren ben op arresten
Ik zal zo die stof eens gaan lezen en aanstrepen
Denk btw dat de stelling over de 35 minners zal gaan.. En Wia, ja ik vind het (nu) niet zo moeilijk maar op een tentamen is dat altijd anders
Passende arbeid na 104 weken heet het.quote:Op donderdag 14 april 2011 11:10 schreef Yashaaaaa het volgende:
Welk artikel is dat ook alweer? die bij het college van de ziektewet zit?
Ik heb nog niks uitgeprint van die dingen van fluit, zo toch maar eens naar kijken.. Maar ga nu eerst even over de migrant lezen.. Gelukkig is het nog maar 11 uur :p
Ik wou dat ik dat ook had! Ik ben maandag tentamen rechtsfilosofie en dinsdag recht & samenleving (rechtssociologie). Ben de afgelopen week nauwelijks aan mijn scriptie toegekomen en voel me er best schuldig over, moet voor half mei de eerste versie afhebben en ondertussen heb ik ook nog mediarechtquote:Op donderdag 14 april 2011 16:08 schreef Orbis het volgende:
Vorige TT was beter.
Nu mijn enige twee vakken de scriptie en Moot Court zijn, ben ik in een naar soort SOG-ritme beland. Ik heb meer tijdsdruk nodig, ofzo.
Tja, ik wist niet precies hoe ik die Europeesrechtelijke vraag moest beantwoorden, evenals die bijstandsvraag.quote:
Gefeliciteerd amigo. Heb tegen verwachting in Europese rechtsgeschiedenis ook gehaald. Altijd wel een fijn moment. Nu maar hopen dat strafrecht er ook snel op staat. Ze nemen die 18 werkdagen wel heel serieus...quote:Op donderdag 14 april 2011 12:02 schreef dreamzk het volgende:
Cijfers van de UvA beginnen ook terug te komen, Contractenrecht en Rechtsgeschiedenis allebei gehaald en van Strafrecht weet ik dat ik hem heb gehaald dus voor het eerst sinds ik studeer een tentamenreeks zonder onvoldoendes
Ik was blij dat ik dat donderdagmiddag nog even uitgezocht had, dat is het Leymann arrest.. En volgens mij artikel 46 (naja iig die ene over a stelsel en b stelsel en dat dan gemixd gevolgd en dan moest je het op grond van 50 en 51 toe passen, dat hele pro rata gezeik) hoop dat ik dat goed hadquote:Op vrijdag 15 april 2011 18:15 schreef Fascination het volgende:
[..]
Tja, ik wist niet precies hoe ik die Europeesrechtelijke vraag moest beantwoorden, evenals die bijstandsvraag.
Dat meen je niet.quote:Op zaterdag 16 april 2011 11:33 schreef Yashaaaaa het volgende:
[..]
Ik was blij dat ik dat donderdagmiddag nog even uitgezocht had, dat is het Leymann arrest.. En volgens mij artikel 46 (naja iig die ene over a stelsel en b stelsel en dat dan gemixd gevolgd en dan moest je het op grond van 50 en 51 toe passen, dat hele pro rata gezeik) hoop dat ik dat goed hadMaar de casus was precies Leymann
Uiteindelijk een 7, had eigenlijk hoger verwacht. Maar goed, nu nog begin juni eventjes de tetnamens inkoppen en vakantiequote:Op vrijdag 15 april 2011 18:18 schreef Skage101 het volgende:
[..]
Gefeliciteerd amigo. Heb tegen verwachting in Europese rechtsgeschiedenis ook gehaald. Altijd wel een fijn moment. Nu maar hopen dat strafrecht er ook snel op staat. Ze nemen die 18 werkdagen wel heel serieus...
Zo te lezen heb je je keuze eigenlijk al gemaakt.quote:Op maandag 25 april 2011 10:57 schreef Yashaaaaa het volgende:
Pff ik zit weer eens met een studie-dilemma..
Ik heb namelijk een vak gekozen en het is echt niet wat ik ervan verwachte.. Valt zelfs behoorlijk tegen en daardoor ben ik op een gegeven moment afgehaakt en niet meer naar de werkgroepen gegaan (is nu nog 1 werkgroep en 1 college te gaan) Het tentamen is 6 juni en als ik dat niet haal ga ik de herkansing sowieso niet doen want die zit te dicht bij mijn bachelorhertentamen, en dat vind ik gewoon het belangrijkste..
Het punt is dat het een keuzevak is, en ik die 7 EC ook met studiepunten die ik in het buitenland heb gehaald kan laten opvullen. Ook voegt het vak verder niet echt heel veel toe voor de kant die ik uit wil. Het is namelijk Onderneming en Arbeid en gaat over de medezeggenschap van de OR en over de bestuurder.. Maar ik wil toch meer met het individuele arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht doen. Sowieso zijn het onderwerpen die ik bij ondernemingsrecht ook al gehad heb..
Dus ik zit nu van ga ik het tentamen van 6 juni wel maken (en daar dus toch behoorlijk hard voor leren) of zal ik nu al zeggen vanik vul het wel aan met buitenland punten.. En nog maar één tentamen hoeven maken en mezelf behoorlijk stress besparen.. (ik ga toch namelijk weer op het moment van leren balen dat ik niet naar de colleges ben geweest)
Jurisprudentie voornamelijk. Of heb je daar een bundel voor, waar het meeste in staat?quote:Op donderdag 28 april 2011 12:30 schreef Yashaaaaa het volgende:
Haha kloptdat dacht ik ook precies hetzelfde toen ik het nog eens nalas
Wat moeten we allemaal uitprinten dan? Ik laat mijn vader iig op werk de Asser uitprinten
P.s. moet jij toevallig ook die vervangende opdracht maken? ik heb echt geen zin om eraan te beginnen
§ 229 StGB lijkt me de geëigende weg. Dit artikel ziet op lichamelijk letsel door nalaten. Kans van slagen lijkt me wel gering.quote:Op donderdag 28 april 2011 10:56 schreef lennaertt het volgende:
Is er hier iemand die toevallig enige kennis van het Duitse strafrecht heeft? Ik namelijk totaal niet, maar heb wel een, relatief simpele, casus die ik moet oplossen. Ik kan alle hulp gebruiken, vooral omdat mijn Duits erbarmelijk is...
Dit is de casus:
Stijn Behrends woont gezellig met zijn vriendin in een eengezinswoning aan de Lange Strasse
te Vorwerk (in de buurt van Bremen, BRD). Hij heeft een hond, van het type Rottweiler,
aangeschaft om lekker mee te kunnen wandelen en hollen in de velden. Zijn keuze is mede
bepaald door de wat agressieve uitstraling van de hond. Hij vindt dat goed bij zichzelf passen
en hij denkt daarmee ook indruk op zijn vrienden te kunnen maken. Stijn gaat met zijn hond
op een gehoorzaamheidstraining, waarvoor de hond Pluto, met hoge cijfers is geslaagd. Ook
gaat het tweetal regelmatig op herhalingscursus. Stijn heeft zijn tuin voorzien van een stevig
hoog hek. Als hij en zijn vriendin overdag naar hun werk zijn, past Pluto, die altijd buiten is,
op het huis. Als beiden thuis zijn gaat Pluto buiten aan de ketting om te voorkomen dat hij
ontsnapt als het hek open zou blijven staan. Het hek is altijd goed afgesloten en voorzien van
een waarschuwingsbord met een goed gelijkende foto van Pluto en de tekst "Hier wache ich".
Op maandag 20 oktober in het jaar 2009 komt een deurwaarder een dagvaarding uitreiken voor
diverse verkeersovertredingen. Stijn laat de man binnen, waar de papieren worden overhandigd.
Intussen komt het 6 jarig buurjongetje, Pietje Puck, de tuin binnengestapt. Pietje was
nieuwsgierig geworden omdat het hek dat normaal altijd dicht zit zomaar open staat. Helaas heeft
dit fatale gevolgen, want Pluto valt Pietje ogenblikkelijk aan, waardoor ernstige verwondingen
ontstaan. Pietje wordt in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar helaas komt het kind als
gevolg van de aanval te overlijden.
Het Openbaar Ministerie besluit Stijn te vervolgen. Op grond van welke bepalingen van Duits
Strafrecht kan vervolging worden ingesteld, en hoe groot is de kans dat vervolging succesvol zal
zijn?
Heb nog een gewoon vak lopen, dus dat zit er niet in.quote:Op donderdag 28 april 2011 21:06 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Niet slechtEn nu? SOG-en tot augustus?
Daar probeer ik mensen al langer van te overtuigenquote:Op donderdag 28 april 2011 18:31 schreef RobertoCarlos het volgende:
DankEn ja uh.... ik moet iets bekennen wat ik nog nooit iemand heb durven zeggen........ .. uh, hoe zeg ik het............nou ja, het zit zo......................... ik vond het eigenlijk wel een leuk vak
![]()
quote:
Bij het inleveren van de definitieve versie weet de begeleider vaak al tot op de letter nauwkeurig wat hij of zij gaat krijgen, en is je cijfer vaak al met je besproken etcquote:Op maandag 2 mei 2011 19:02 schreef RobertoCarlos het volgende:
Zo, dat heeft je begeleider snel nagekeken
Dat weet ik. Alleen leverde hij zijn concept-scriptie in. Ik neem aan dat dat de eerste keer was dat zijn begeleider het typewerk mocht bewonderen.quote:Op maandag 2 mei 2011 21:13 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Bij het inleveren van de definitieve versie weet de begeleider vaak al tot op de letter nauwkeurig wat hij of zij gaat krijgen, en is je cijfer vaak al met je besproken etc
Je kunt het best allebei doen (naar college en thuis studeren). De studie is goed te doen, maar dat ligt ook een beetje aan je motivatie en aanleg. Een tentamen kun je zien als een examen (grote hoeveelheid stof en tijdsduur rond de 3 uur).quote:Op dinsdag 3 mei 2011 19:39 schreef DanielBackward het volgende:
Ik zit nu nog op de middelbare maar wil ook WO rechten gaan doen, kun je beter zelf gaan studeren of naar hoorcolleges gaan? en is het heel zwaar of valt het mee? en wat moet ik onder een tentamen verstaan? grote repetitie oid?
Mijn begeleider had op het laatste hoofdstuk na alle hoofdstukken al een keer eerder gezien en van commentaar voorzien, dus dat scheelt een hoop qua tijd. Maar daarnaast had ik ook gewoon een snelle begeleider. Het in een keer inleveren van een concept van je volledige scriptie is hier in beginsel overigens ook niet de bedoeling, tenzij je met je begeleider zoiets afspreekt.quote:Op maandag 2 mei 2011 22:23 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dat weet ik. Alleen leverde hij zijn concept-scriptie in. Ik neem aan dat dat de eerste keer was dat zijn begeleider het typewerk mocht bewonderen.
Trouwens erg stil hier...
Ik kijk morgen even voor je. Ik was eigenlijk ook van plan om de 16e het tentamen te doen, maar het is me qua hoeveelheid zo tegengevallen dat ik het op 20 juni doe, dan kan ik me tot in de puntjes voorbereiden.quote:Op woensdag 4 mei 2011 14:44 schreef Yashaaaaa het volgende:
Hoi
Ik ben net op de uni wezen kopieren voor het tentamen contractenrecht wat ik 16 mei heb..
Kom ik thuis zie ik in een mail van een docent staan dat het aanbeveling dient om ook hoofdstuk 9 door te nemen.. Ik kan alleen nergens een inhoudsopgave van de huidige druk van het boek vinden online. Dus mijn vraag is, heeft hier iemand het boek "bijzondere overeenkomsten" van wessels en verheij 2e druk van 2010. En zo ja kan die persoon mij even vertellen waar hoofdstuk 9 over gaat
Verder dacht ik mooi op tijd te beginnen zo'n 12 dagen van te voren.. Maar het is echt gruwelijk veel werk zegHoop dat ik het ga redden
Heb je die artikelen allemaal al doorgenomen? Want daar gaat bij mij heel veel tijd inzitten.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:55 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja ik twijfel ook nog steedsen wil het eigenlijk ook uitstellen..
Maar het lijkt me zo makkelijk om het nu uit te stellen.. Dan ga ik waarschijnklijk weer tot 2 weken voor het tentamen niks doen en dan zit ik dan weer in hetzelfde verhaal.. en ik heb nu zoiets van ik probeer het nu wel de 16e en mocht ik het dan niet halen weet ik wat te verwachten en kan ik me ultiem voorbereiden op de 20e
Heb nu college 1 t/m 3 gedaan.. en heb opzich nog 9 dagen dus het moet opzich nog wel lukken hoop ik..
Nou ja, op zich moet het wel lukken lijkt me, maar ik heb altijd wat meer tijd nodig.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:20 schreef Yashaaaaa het volgende:
Nee, af en toe wel wat bij het maken van de opdrachten..
Ik ben het meeste tijd kwijt aan de asser.. Tot nu toe heb ik ook alleen maar voor college 1 artikelen moeten lezen.. de artikelen zijn niet zo heel veel toch? zijn vaak max 10 blz! Sowieso lijkt me dat niet het belangrijkste..
Het bouwt echt ontzettend voort op burgerlijk recht II, heb tot nu toe nog niet echt nieuwe dingen geleerd voor mijn gevoel..
Maar het idee om het uit te stellen geeft me op dit moment gewoon rust.. zo van dan hoef ik er nog niet mee bezig.. Maar ik weet dat ik dan in Juni weer in hetzelfde schuitje zit.. Ook moet ik nog maar één bachelorvak en daar heb ik de her al van in augustus staan dus het liefst zou ik augustus verder vrijhouden.. En daarom her ik dan liever in juni dan in augustus te moeten herren voor contractenrecht..
Hmm niet echt een logisch opbouwend verhaal maar hopelijk snap je het
Ondernemingsrecht is het enige derdejaarsvak wat ik nog moet doen, ik hoop er een zesje uit te slepen in juni.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 09:43 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja ik denk nu persoonlijk dat het wel goed komt terwijl ik normaal een mega stresskip ben.. Heb nu een planning gemaakt dat ik vrijdag "klaar" ben met alle stof en dus nog tijd heb voor de arresten en eventuele uitloop.. Maar ben gewoon aan het doorbikkelen om me aan mijn planning te houden..
Maar voor college 11 moet je bijv 190 blz lezen. Ja dat gaat hem ook niet helemaal worden hoor
Naja we gaan het zienanders weet ik in juni waar ik me nog op moet focussen en wat ik kan verwachten..
Ik heb ook ondernemingsrecht gedaan ja (verplicht vak hč) had hem de eerste keer niet gehaald en met de her in eerste instantie ook niet, en toen kreeg ik 2 maanden later ofzo ineens een mail dat er wat fout gegaan was met de puntentelling en had ik hem dus wel ineens gehaald (met een 6)
p.s nog even een vraag over contractenrecht.. Die literatuur bij college 4 van: R.P.J.L. Tjittes, Uitleg van schriftelijke contracten, Nijmegen: Ars Aequi Libri 2009
Dat is een boek van 100 blz.. Neem dus aan dat we dat hele boek moeten "kennen" wtfOmdat er zoiets staat op BB dat we het moeten aanschaffen of moeten raadplegen in de bieb..
En volgens mij gaat de asser daar ook gewoon over (ben ik net aan begonnen).. Sowieso heb ik een bespreking van het boek gevonden wat in 4 pagina's een beetje de kern weergeeft..SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoofdstuk 9 gaat over de bemiddelingsovereenkomst. De paragrafen zijn als volgt.quote:Op woensdag 4 mei 2011 14:44 schreef Yashaaaaa het volgende:
Hoi
Ik ben net op de uni wezen kopieren voor het tentamen contractenrecht wat ik 16 mei heb..
Kom ik thuis zie ik in een mail van een docent staan dat het aanbeveling dient om ook hoofdstuk 9 door te nemen.. Ik kan alleen nergens een inhoudsopgave van de huidige druk van het boek vinden online. Dus mijn vraag is, heeft hier iemand het boek "bijzondere overeenkomsten" van wessels en verheij 2e druk van 2010. En zo ja kan die persoon mij even vertellen waar hoofdstuk 9 over gaat
Verder dacht ik mooi op tijd te beginnen zo'n 12 dagen van te voren.. Maar het is echt gruwelijk veel werk zegHoop dat ik het ga redden
Wow, ik krijg even een flashback van een tentamen fiscaal recht bij die vraag van je, iewwwquote:Op zaterdag 7 mei 2011 21:32 schreef Sessy het volgende:
Zeg, waar blijven de fiscalisten?
Als allochtoon werken in België
quote:Summer court: neem een kijkje achter de schermen van de rechterlijke macht!
Den Haag , 12-4-2011
In het jaar dat de rechterlijke macht in Nederland 200 jaar bestaat, openen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie voor de 3e keer hun deuren voor twintig veelbelovende rechtenstudenten. Van 3 tot en met 8 juli 2011 krijgen zij één week de gelegenheid om van binnenuit kennis te maken met de rechterlijke macht in Nederland.
Profileer jezelf onder de professionals uit het vakgebied en leer hen persoonlijk kennen. Deel de drijfveren en onderzoek het beroepsgeheim: fascinatie.
Aanmelden? Kijk op www.summercourt.nl en schrijf je uiterlijk 10 mei 2011 in. Durf jij de beslissing te nemen?
http://www.rechtspraak.nl(...)acht-te-kijken!.aspx
Oh toch wel? Want heb wel eens samenvattingen gehaald van studentsonly en vondquote:Op maandag 9 mei 2011 20:21 schreef Sessy het volgende:
@Mango_cream
Kan je uit eigen ervaring ERG aanraden deze te kopen:
http://www.bol.com/nl/p/n(...)006221573/index.html
Woww, vet goed gedaan!quote:Op dinsdag 10 mei 2011 10:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
Wooooot!!!! een 7.5 voor socialezekerheidsrecht
Nog maar 2 tentamens (1 mastervak en 1 bachelorvak) en dan heb ik nooit meer uni tentamens
Ik zocht vanochtend even motivatie om te leren, maar denk dat dit het wel is haha!
Daar gaat het om he, dat moeders trots is.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:07 schreef Yashaaaaa het volgende:
Das toch ook goed!! Want je dacht dat je het niet gehaald zou hebben!Go wij
Mij part had ik een 6 gehad, ik heb nu echt zoiets van alles wat ik haal heb ik gehaald en hoef ik niet nog eens te doen
Maar aangezien ik altijd zesjes haal is een 7.5 af en toe wel leuk
Had net mijn moeder gebeld, en die vroeg ook zo van en wat voor een cijfer "klonk als zeker weer een 6" dus die was ook helemaal trots dat het eens een keer geen zes was..
Wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!quote:Op dinsdag 10 mei 2011 10:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
Wooooot!!!! een 7.5 voor socialezekerheidsrecht
Nog maar 2 tentamens (1 mastervak en 1 bachelorvak) en dan heb ik nooit meer uni tentamens
Ik zocht vanochtend even motivatie om te leren, maar denk dat dit het wel is haha!
Heb d'r op zich strafprocesrecht uiteindelijk wel mee gehaald (2de jaar/keer weliswaar, maar eerste jaar had ik echt geen fuck gedaan en deed ook extensieve colleges ivm te laat met inschrijven).quote:Op maandag 9 mei 2011 20:26 schreef mango_cream het volgende:
[..]
Oh toch wel? Want heb wel eens samenvattingen gehaald van studentsonly en vond
ze erg summier, heb zelf al een samenvatting van 75 blz (via studievereniging)..
Hoeveel blz is die ongeveer?
Hier ook iemand die dit absoluut niet zou kunnen. Veel mensen zweren bij Slimstuderen, maar ik doe alleen een beroep op Sirverslagen en de Joho. Ik koop Sirverslagen als aanvulling voor op mijn aantekeningen die ik maak tijdens de colleges. Daarnaast koop ik het oefenpakket van de Joho waar oude tentamens in het oefenpakket zitten.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 20:05 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik vrees dat ik het niet kan, van andermans uittreksel etc leren.. Ik wil toch de konttekst weten...
Ik vond het wel goed passen, het is een vrij eenvoudig vak.quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:15 schreef Sessy het volgende:
Jullie hebben burgerlijk procesrecht in het eerste jaar?! Wtf.
Nou ja, in de werkgroep heeft hij de sheets behandeld en de vragen van die week. Hij heeft niets extra's over de stof vermeld als ik het me goed herinner.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:50 schreef Yashaaaaa het volgende:
@ Fascination dat college over huurrecht, dat heb ik gemist helaas, maar hoe ik het een beetje uit de powerpoint opmaak gaat het niet alleen over de opzegging maar gewoon over het complete huurrecht.. Heeft hij nog iets gezegd over de stof toen? Want het hoofdstuk dat staat voorgeschreven gaat alleen over de opzegging namelijk..
Heb ook het hoofdstuk uit Wessels gekopieerd over huurrecht dus vraag me af of het niet verstandiger is om alleen die te lezen maar aan de ene kant als ze alleen opzegging voorschrijven waarom zou ik dan meer doen zeg maar
In Leiden is het juist vanwege de droogheid naar het derde jaar verschoven. Eerst de interesse wekken met verbintenissen- en goederenrecht, en afsluiten met het procedurele verhaal.quote:Op donderdag 12 mei 2011 00:22 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Ik vond het wel goed passen, het is een vrij eenvoudig vak.
Dat is niet het hele verhaal denk ik. Burgerlijk p-recht is ook als 400-vak gewaardeerd en men ziet dit vak dus als een duidelijk moeilijker vak.quote:Op donderdag 12 mei 2011 09:57 schreef Orbis het volgende:
[..]
In Leiden is het juist vanwege de droogheid naar het derde jaar verschoven. Eerst de interesse wekken met verbintenissen- en goederenrecht, en afsluiten met het procedurele verhaal.
Ik vind Burgerlijk Procesrecht doodsaai en dan ben ik nog in een goede bui. Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat ik later mij ga verdiepen in dit vakgebied. Van de vakken die ik tot nu toe heb gehad vond ik Strafrecht samen met Rechtsgeschiedenis de interessante vakken.quote:Op donderdag 12 mei 2011 09:57 schreef Orbis het volgende:
[..]
In Leiden is het juist vanwege de droogheid naar het derde jaar verschoven. Eerst de interesse wekken met verbintenissen- en goederenrecht, en afsluiten met het procedurele verhaal.
Je krijgt waarschijnlijk veel college in erfrecht, huwelijksvermogensrecht en ondernemingsrecht. Geen idee wat je er in praktijk mee kunt bij burgerlijk recht.quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:59 schreef Smart_ass het volgende:
Haaa, ik heb een vraagje. Ik heb aankomende dinsdag een afspraak met de studieadviseur maar ik dacht dat jullie het misschien ook wel weten. Ik doe nu Nederlands recht en twijfel erover om vanaf volgend jaar notarieel erbij te gaan doen. Ik vraag me echter af wat de meerwaarde is van notarieel recht + Nederlands recht met afstudeerrichting burgerlijk recht, t.o.v. alleen Nederlands recht met afstudeerrichting burgerlijk recht. Ja uiteraard dat je met notarieel erbij het notariaat in kan, maar verder?
Inhoudelijk uiteraard, en dan de docent overtuigen. Anders is het frauduleus.quote:Op donderdag 12 mei 2011 20:06 schreef Marloes het volgende:
Oke, heeft iemand nog tips hoe ik 1 puntje bij een tentamen op kan krijgen? 't gaat dus om 1 puntje van de 100 in totaal... Gewoon eerlijk zeggen dat ik er één punt bij moet hebben, want dan heb ik het vak wel gehaald, of echt inhoudelijk ingaan op dingen? Of allebei, natuurlijk
Dat je behalve boek 2, 3, 5, 6 en 7 ook nog boek 4 (en misschien 1) heel goed kent.quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:59 schreef Smart_ass het volgende:
Haaa, ik heb een vraagje. Ik heb aankomende dinsdag een afspraak met de studieadviseur maar ik dacht dat jullie het misschien ook wel weten. Ik doe nu Nederlands recht en twijfel erover om vanaf volgend jaar notarieel erbij te gaan doen. Ik vraag me echter af wat de meerwaarde is van notarieel recht + Nederlands recht met afstudeerrichting burgerlijk recht, t.o.v. alleen Nederlands recht met afstudeerrichting burgerlijk recht. Ja uiteraard dat je met notarieel erbij het notariaat in kan, maar verder?
quote:Op donderdag 12 mei 2011 20:15 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Je krijgt waarschijnlijk veel college in erfrecht, huwelijksvermogensrecht en ondernemingsrecht. Geen idee wat je er in praktijk mee kunt bij burgerlijk recht.
[..]
Inhoudelijk uiteraard, en dan de docent overtuigen. Anders is het frauduleus.
Ik heb wel eens een derde van een honderdste punt tekort gehad voor een mooi cijfer. Bij het nakijken was ook een en ander misgegaan wat de docent niet wilde corrigeren. Het college van beroep van de examens verklaarde me niet ontvankelijk omdat ik geen belang had bij een hoger cijfer.
Nouja, ik ben nog nooit naar een nabespreking geweest, heb ook nog nooit iets hoeven te herkansenquote:Op donderdag 12 mei 2011 20:15 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Je krijgt waarschijnlijk veel college in erfrecht, huwelijksvermogensrecht en ondernemingsrecht. Geen idee wat je er in praktijk mee kunt bij burgerlijk recht.
[..]
Inhoudelijk uiteraard, en dan de docent overtuigen. Anders is het frauduleus.
Ik heb wel eens een derde van een honderdste punt tekort gehad voor een mooi cijfer. Bij het nakijken was ook een en ander misgegaan wat de docent niet wilde corrigeren. Het college van beroep van de examens verklaarde me niet ontvankelijk omdat ik geen belang had bij een hoger cijfer.
In de praktijk leeft het stukken meer kan ik je garanderen. Het is een ding als je 400 artikelen over conservatoir en executoriaal beslag moet gaan doorakkeren, iets heel anders als je de voorzieningenrechter vraagt om toestemming om op heel concrete dingen beslag te mogen leggen (met kadasteruittreksel en google maps in de hand) en dat krijgt en er beslag voor - althans vergeleken met je maandsalaris - fantastische bedragen wordt gelegd onder een bedrijf en de debiteuren van een bedrijf m.b.t. een vordering (met als bonus dat je dat bedrijf over de zeik helpt), er een eis in hoofdzaak moet worden ingesteld en correct moet worden overbetekend om het beslag niet te laten vervallen en te zorgen dat je beroepsaansprakelijkheidsverzekering je niet heel boos gaat aankijken - al kun je in de praktijk een en ander aan problemen bij de deurwaarder parkeren (en uiteindelijk, hopelijk, na een vonnis je corservatoir beslag in executoriaal beslag over te laten gaan), de debiteuren van het bedrijf geen derdenverklaring willen afgeven of een hele vage derdenverklaring afgeven die kant noch wal raakt en je zich afvraagt of je beslag ueberhaupt doel heeft getroffen, enzovoorts.quote:Op donderdag 12 mei 2011 20:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Ik vind Burgerlijk Procesrecht doodsaai en dan ben ik nog in een goede bui. Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat ik later mij ga verdiepen in dit vakgebied. Van de vakken die ik tot nu toe heb gehad vond ik Strafrecht samen met Rechtsgeschiedenis de interessante vakken.
Ja, ik had ook bedacht dat ik gewoon eerlijk ga zeggen dat ik nog 1 punt moet hebben voor een voldoende, en dat ik een paar antwoorden wil bespreken waarvan ik denk dat ik nog wel een puntje heb verdiend. Samen met mijn onweerstaanbare charmes moet dat toch lukkenquote:Op donderdag 12 mei 2011 20:42 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik zou in ieder geval het niet op een 'zeurderige' toon vertellen, zo van 'ja, maar dit dan? en dit dan' (nou ja, je snapt wat ik bedoel). Bij ons hebben ze een bloedhekel aan mensen die het niet gehaald en dan gaan drammen om toch die voldoende te krijgen. Daar prikken ze bovendien zo doorheen.
Nouja, je hebt wel een punt natuurlijk! Ik ben benieuwd, ik bekijk morgen wel even wat ik het beste kan doen. Bedankt voor de tips en ik laat even weten hoe het is gegaanquote:Op donderdag 12 mei 2011 23:49 schreef RobertoCarlos het volgende:
Hmmm, ... nou ja, ze zitten in eerste instantie op zo'n nabespreking om inhoudelijke nakijkfouten te corrigeren en echt onrecht te herstellen (denk ik). Daar zijn ze echt in geďnteresseerd en die aandacht moet je denk ik zo lang mogelijk vast houden. Als je gelijk aangeeft dat je komt voor gratis een puntje erbij (zo zien zij dat dan), dan is die aandacht gelijk weg ("o, weer zo'n zeur die gewoon niets gedaan heeft en probeert om toch nog gratis puntje erbij te krijgen, pfff daar begin ik niet aan") en moet je dat maar weer terug krijgen. .
Maarrre, dit is best een negatief beeld van docenten en baseer ik ook maar op een paar keer bezoek aan zo'n nabespreking en misschien zijn ze bij jou wel aardig. En het is ook wat psychologie van de koude grond van mij![]()
Anyway ik hoop dat het lukt
Ben benieuwdquote:Op donderdag 12 mei 2011 23:56 schreef Marloes het volgende:
[..]
Nouja, je hebt wel een punt natuurlijk! Ik ben benieuwd, ik bekijk morgen wel even wat ik het beste kan doen. Bedankt voor de tips en ik laat even weten hoe het is gegaan
quote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:31 schreef Marloes het volgende:
Het is gelukt!
Bij binnenkomst vroeg ze gelijk naar m'n eindcijfer en zei vervolgens dat ze geen studenten laat zakken op één puntje![]()
Heb ook nog wel wat inhoudelijke argumenten gegeven en ze gaat er naar kijken
Weet alleen niet of het nu aan mijn uni ligt of aan kluwer navigator.. Maar ik moet een aantal arresten zoeken die ik maandag nodig heb bij het tentamen, weet dat ik zelf aan de late kant ben maar vond het belangrijker om eerst de stof zelf te leren ipv arresten te zoeken.. *zucht*quote:Onderhoudsmededeling:
In verband met onderhoudswerkzaamheden is uw portal zaterdag 14 mei en zondag 15 mei beperkt beschikbaar.
Onze excuses voor de eventuele overlast. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geďnformeerd.
Deze ging toch vooral over afbreken van onderhandelingen met de Plas/Valburg criteria? Dat je die 3 verschillende fases hebt bij onderhandelingen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:35 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ik heb alles gevonden behalve
- HR 31 mei 1991, NJ 1991, 647 (Vogelaar/Skil)
- HR 14 juni 1996, NJ 1997, 481 (De Ruijterij/MBO)
Dus als iemand me daar nog mee zou kunnen helpen zou het fijn zijn
Je bent of woont niet toevallig in den haag? Want het laatste arrest heb ik hier in een bundel burgelijk recht liggen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:48 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja ik weet wel waar ze over gaanMaar ik wil graag de arresten meenemen naar het tentamen
En anders kan ik het erg aanraden het boek "hoofdlijnen van nederlands burgerlijk procesrecht" van hugenholtz aan te schaffen. Wel even opletten dat het een versie is van na de vernieuwing van het burgerlijk procesrecht van een jaar of 8 terug.quote:Op maandag 16 mei 2011 00:49 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Deze post van Sessy ga ik maar eens gebruiken voor Burgerlijk Procesrecht. Misschien dat de losse puzzelstukjes nu wel op zijn plaats gaan vallen.
Of het voor je CV helpt is weer moeilijk te zeggen, volgens mij wordt er wel gelet op wat je naast je studie hebt gedaan, maar niet zodanig dat het slechte punten en 8 jaar over je studie doen goed zou maken. Ik heb in ieder geval niet de indruk dat als je 8'en staat je iets "goed te maken hebt" met nevenfuncties omdat men zou denken dat het een te simpele studie is om er niets naast te doen of iets dergelijks.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:16 schreef evelien89 het volgende:
Ik zit me iets af te vragen.. Ik kan een baantje krijgen bij een rechtswinkel, het is vrijwilligerswerk voor maar 6 uur per 2 weken. Telefoonwerk en bezoekers van advies voorzien. Helpen die paar uurtjes nou echt voor je cv of is het weggegooide tijd?
Die grap hoor ik inderdaad al een jaar of 8. Het gebruik van de nickname antedateert mijn rechtenstudie. De naam heeft oorspronkelijk iets met een personage uit Star Trek Voyager te maken, als ook met het woord "sassy" in 't Engels, en is dus onbedoeld grappig in een juridische context - of misschien wel juist heel toepasselijk, wie weet.quote:Op maandag 16 mei 2011 10:06 schreef Yashaaaaa het volgende:
Iedere keer nu als ik de naam Sessy lees moet ik aan Cessie denkenOf is dat bewust zo gedaan
Hmm, balen. Misschien valt het nog mee qua cijfer. Ik ga maar extra hard aan de slag dan.quote:Op maandag 16 mei 2011 21:47 schreef Yashaaaaa het volgende:
Kut, was echt een vaag tentamen.. Heb wel alles ingevuld maar echt vaag.. Je moest een adviesbrief schrijven aan een client met daarvoor 3 pagina's!!!! aan informatie die je moest ontcijferen.. Vraag 1 ging over borgtocht 2 was dan die brief 3 ging over bemiddelingsovereenkomst en overeenkomst van opdracht en 4 over wanneer een overeenkomst tot stand is gekomen..
Magister JFT. Gewoon doen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 10:32 schreef wimjongil het volgende:
Zo, ik heb me ingeschreven voor volgend jaar! Internationaal & Europees Recht in Tilburg.
Switchen naar een enige echte IER uni, Leiden dus. Gewoon doen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 10:32 schreef wimjongil het volgende:
Zo, ik heb me ingeschreven voor volgend jaar! Internationaal & Europees Recht in Tilburg.
Ja dat wilde ik wel gaan doen jaquote:
IER in Leiden? Waar dan?quote:Op vrijdag 20 mei 2011 22:47 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Switchen naar een enige echte IER uni, Leiden dus. Gewoon doen.
En dat zeg je terwijl iedereen bij Rechten in Leiden ernstig, serieus, elitair en internationaal wil overkomen!quote:Op zaterdag 21 mei 2011 18:26 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Even serieus: ik ben ook in Leiden gaan kijken (2x zelfs), maar ik vond het daar toch wat te massaal. Bovendien kwam de studie in Tilburg wat degelijker, serieuzer op mij over.
Dan moet je juist naar Nijmegen.quote:Op vrijdag 20 mei 2011 22:47 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Switchen naar een enige echte IER uni, Leiden dus. Gewoon doen.
Whooeehoeeeeee.quote:Nijmeegse academici kunnen niet spellen
NIJMEGEN - Twee derde van de studenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen beheerst de Nederlandse taal onvoldoende. Van de medewerkers zakt ruim de helft door het ijs. Dat blijkt uit een taaltoets, die de afgelopen weken op de campus is gehouden en waarvan donderdag de resultaten bekend zijn gemaakt.
De taaltoets is opgesteld door het taleninstituut van de universiteit. De faculteit Rechten scoorde nog het beste, terwijl de bčta's een dikke onvoldoende haalden.
He, Rechten studenten doen het beter dan de beta's, dat is tenminste nog een beetje hoopgevendquote:
Oké dan.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 15:29 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Waar is iedereen?![]()
Ik heb volgende week het eindtentamen Burgerlijk Procesrecht staan. Als ik voor het eindtentamen 44 van de 80 punten haal, dan heb ik mijn propedeuse zo goed als binnen. Ik moet nog wel het resultaat binnen krijgen van het onderdeel stijl van de Nederlandse taaltoets. Ik ga er van uit dat ik dat onderdeel heb gehaald. Twee dagen na het eindtentamen Burgerlijk Procesrecht heb ik het tentamen Staatsrecht staan. Ik heb alvast een credit van 10 punten binnen doordat ik voor de drie nagekeken opdrachten minstens redelijk of goed had gescoord. Tevens had ik voldaan aan de upload- en aanwezigheideisen. Ik moet nog 45 punten scoren op het tentamen, maar ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk scoren voor beide tentamens.
Tenslotte heb ik 1,5 week na mijn tentamens nog een herkansing staan van Verbintenissenrecht. Eerder dit jaar heb ik tegen diverse studiegenoten verkondigd dat ik een 7 of 8 zou gaan halen voor die herkansing, maar nu ben ik daar niet zo zeker van, aangezien ik weinig tijd heb gestoken in Verbintenissenrecht. Ik hield mij meer bezig met de twee andere vakken. Verbintenissenrecht is niet echt een vak die ik per se zou moeten halen. Ik kan hem volgend jaar in blok 1 opnieuw het vak volgen.
Laatste kans voor de taaltoets?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 15:29 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Waar is iedereen?![]()
Ik heb volgende week het eindtentamen Burgerlijk Procesrecht staan. Als ik voor het eindtentamen 44 van de 80 punten haal, dan heb ik mijn propedeuse zo goed als binnen. Ik moet nog wel het resultaat binnen krijgen van het onderdeel stijl van de Nederlandse taaltoets. Ik ga er van uit dat ik dat onderdeel heb gehaald. Twee dagen na het eindtentamen Burgerlijk Procesrecht heb ik het tentamen Staatsrecht staan. Ik heb alvast een credit van 10 punten binnen doordat ik voor de drie nagekeken opdrachten minstens redelijk of goed had gescoord. Tevens had ik voldaan aan de upload- en aanwezigheideisen. Ik moet nog 45 punten scoren op het tentamen, maar ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk scoren voor beide tentamens.
Tenslotte heb ik 1,5 week na mijn tentamens nog een herkansing staan van Verbintenissenrecht. Eerder dit jaar heb ik tegen diverse studiegenoten verkondigd dat ik een 7 of 8 zou gaan halen voor die herkansing, maar nu ben ik daar niet zo zeker van, aangezien ik weinig tijd heb gestoken in Verbintenissenrecht. Ik hield mij meer bezig met de twee andere vakken. Verbintenissenrecht is niet echt een vak die ik per se zou moeten halen. Ik kan hem volgend jaar in blok 1 opnieuw het vak volgen.
Ik heb er nog gelukkig twee herkansingen staan voor de taaltoets, maar de taaltoets van een paar weken geleden kwam voor een groot deel uit Principen. Ik had vooral veel geoefend met Principen en af en toe ben ik naar de bibliotheek gegaan. Na een beetje speurwerk was ik erachter gekomen uit welke boeken de oefeningen en vragen afkomstig waren. Ik verwacht volgende week de uitslag van de taaltoets.quote:
Je zit nog in je eerste jaar dan?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:30 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Ik heb er nog gelukkig twee herkansingen staan voor de taaltoets, maar de taaltoets van een paar weken geleden kwam voor een groot deel uit Principen. Ik had vooral veel geoefend met Principen en af en toe ben ik naar de bibliotheek gegaan. Na een beetje speurwerk was ik erachter gekomen uit welke boeken de oefeningen en vragen afkomstig waren. Ik verwacht volgende week de uitslag van de taaltoets.
Ik had het eerste blok twee vrijstellingen, dus besloot ik om Verbintenissenrecht te gaan volgen aangezien ik op hbo niet al te veel Europees Recht had gehad.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:41 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Je zit nog in je eerste jaar dan?
Vooruitgewerkt met verbintenissenrecht?
Vrijstellingen voor inl. rechtswetenschap en inl. privaatrecht zeker?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:43 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Ik had het eerste blok twee vrijstellingen, dus besloot ik om Verbintenissenrecht te gaan volgen aangezien ik op hbo niet al te veel Europees Recht had gehad.
Ik had inderdaad vrijstellingen voor deze genoemde vakken. Ik ben er nog niet uit over welke kant ik op zou willen gaan. Ik vond verbintenissenrecht wel erg leuk, maar ik merkt dat ik toch een voorkeur heb voor strafrecht. Ik ben mij er van bewust dat de concurrentie moordend is bij het vakgebied strafrecht. Gelukkig hoef ik de keuze pas te maken bij mijn master.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 20:55 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Vrijstellingen voor inl. rechtswetenschap en inl. privaatrecht zeker?
Als je goed scoort voor privaatrechtelijke vakken kan je trouwens uitgenodigd worden voor het privaatrechtelijk studiegenootschap, volgende week woensdag een bijeenkomst met Drion van de HR.
Ik heb even de regels voor aanmelding bekeken (net als jij waarschijnlijk), maar daar zie ik eigenlijk weinig ruimte om nog iets te doen. Je zou nog kunnen proberen om uSis de schuld te geven, maar zelfs dat wordt lastig denk ik...quote:Op zondag 5 juni 2011 15:08 schreef -Trinity- het volgende:
Ooooh shit, ik ben erachter gekomen dat ik me ben vergeten in te schrijven voor het tentamen van een keuzevak dat ik morgen heb. What do I do now.
Fuck, ik heb nog steeds dat ik af en toe wakker schrik in de overtuiging dat ik me ben vergeten aan te melden voor een tentamen, ook al heb ik m'n diploma al enige tijd. Worst. Nightmare. Ever. Is me in 't echt gelukkig nooit overkomen.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:08 schreef -Trinity- het volgende:
Ooooh shit, ik ben erachter gekomen dat ik me ben vergeten in te schrijven voor het tentamen van een keuzevak dat ik morgen heb. What do I do now.
Ja, het is morgenmiddag in het KOG in C1.31. Doordat dat uSis pas in termijnen openstelt ipv per semester 1x was ik te vroeg met aanmelden en is dit laatste tentamen dus in mijn winkelwagentje blijven staan. Ik ga morgenochtend om 10u meteen naar het OIC met de vraag of ze me nog kunnen inschrijven en op de lijst kunnen zetten en of ze anders weten wanneer de herkansing is. Anders naar de adviseur en de docent van het vak zelf (klein keuzevak dus hij kent me wel) in de hoop dat zij nog wat kunnen. Dit gaat me niet me bachelor kosten, het is het laatste vak wat ik moet halen.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:24 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ik heb even de regels voor aanmelding bekeken (net als jij waarschijnlijk), maar daar zie ik eigenlijk weinig ruimte om nog iets te doen. Je zou nog kunnen proberen om uSis de schuld te geven, maar zelfs dat wordt lastig denk ik...
Is het in de ochtend of in de middag? Als het in de ochtend is, valt er gewoon praktisch gezien niets meer te doen. Het enig wat je dan nog kunt doen is een mail sturen naar het OIC met een (goed) verhaal.
Als het in de middag is, kun je het nog bespreken met het OIC cq. de studieadviseur proberen te bereiken.
Maar goed, dit wist je waarschijnlijk zelf ook allemaal al. In ieder geval: balen
Welk keuzevak?quote:Op zondag 5 juni 2011 20:36 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ja, het is morgenmiddag in het KOG in C1.31. Doordat dat uSis pas in termijnen openstelt ipv per semester 1x was ik te vroeg met aanmelden en is dit laatste tentamen dus in mijn winkelwagentje blijven staan. Ik ga morgenochtend om 10u meteen naar het OIC met de vraag of ze me nog kunnen inschrijven en op de lijst kunnen zetten en of ze anders weten wanneer de herkansing is. Anders naar de adviseur en de docent van het vak zelf (klein keuzevak dus hij kent me wel) in de hoop dat zij nog wat kunnen. Dit gaat me niet me bachelor kosten, het is het laatste vak wat ik moet halen.
Mediarecht. Ik weet de regeling, ik hoop op een uitzondering. Anders de her of een mondeling, het is het laatste vak voor me...quote:Op zondag 5 juni 2011 20:45 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Welk keuzevak?
Weinig kans dat ze je inschrijven een halve dag van te voren. Ik dacht dat je tot 3 dagen van te voren tot 12 uur kon inschrijven, hiervoor moet je dan 20 euro betalen.
Dan zou je de eerste zijn waarvan ik het weet, zeker wanneer er nog een herkansing mogelijk is. Over het algemeen valt er bij de kleinere keuzevakken vaak wel wat met de docent te regelen wanneer het op een her aankomt. Ik heb eind juni de mogelijk om in Rotterdam een mondeling te doen voor een keuzevak (van de master) nadat ik het tentamen en het hertentamen heb gemist. .quote:Op zondag 5 juni 2011 20:52 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Mediarecht. Ik weet de regeling, ik hoop op een uitzondering. Anders de her of een mondeling, het is het laatste vak voor me...
Ik wil het liefst gewoon zsm van dit vak af zijn, ik wil in september starten met mijn master en dan moet alles gewoon afgerond zijn.. Echt een stomme fout en zonde van mijn leerwerk deze week anders. Ik baal als een stekker dat het op zo'n bureaucratisch systeem als inschrijven fout moet lopen, ik ben daar normaal heel netjes mee, maar dat uSis dat alles op verschillende momenten opengooit is ook gewoon bagger...quote:Op zondag 5 juni 2011 20:56 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Dan zou je de eerste zijn waarvan ik het weet, zeker wanneer er nog een herkansing mogelijk is. Over het algemeen valt er bij de kleinere keuzevakken vaak wel wat met de docent te regelen wanneer het op een her aankomt. Ik heb eind juni de mogelijk om in Rotterdam een mondeling te doen voor een keuzevak (van de master) nadat ik het tentamen en het hertentamen heb gemist. .
Hopelijk lukt het. Is het een idee om nu alvast een mailtje naar die docent te sturen? Stel hij mailt morgenochtend vroeg terug dat ie er geen probleem mee heeft dat jij alsnog aanschuift, dan kun je dat naar het OIC meenemen, wie weet helpt dat...quote:Op zondag 5 juni 2011 20:36 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ja, het is morgenmiddag in het KOG in C1.31. Doordat dat uSis pas in termijnen openstelt ipv per semester 1x was ik te vroeg met aanmelden en is dit laatste tentamen dus in mijn winkelwagentje blijven staan. Ik ga morgenochtend om 10u meteen naar het OIC met de vraag of ze me nog kunnen inschrijven en op de lijst kunnen zetten en of ze anders weten wanneer de herkansing is. Anders naar de adviseur en de docent van het vak zelf (klein keuzevak dus hij kent me wel) in de hoop dat zij nog wat kunnen. Dit gaat me niet me bachelor kosten, het is het laatste vak wat ik moet halen.
Heb je je scriptie dan al af? Oftewel: gaan we je nu ook verliezen in deze Slowchat??quote:Op zondag 5 juni 2011 21:37 schreef Yashaaaaa het volgende:
Nog uiterlijk 3 dagen tot de uitslag van mijn laatste mastertentamen. Als ik het gehaald heb gaat de vakantie door, if not dan weer ff aan de bak en 20 juni herren..
Herkenbaarquote:Op zondag 5 juni 2011 22:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
Haha nee daar begin ik volgend jaar pas aan![]()
Met de nadruk op Slow trouwens
Maar ik ben zo ongeduldig met het cijferzou het het liefst gewoon nu krijgen, maar goed dat heeft iedereen natuurlijk
Ik ben bang dat ik hem niet gehaald heb.. Vooral het feit dat we maar 40 punten in totaal konden krijgen ipv 100 punten zoals normaal speelt daarbij mee.. Dan sprokkel je volgens mij toch minder puntjes..
Het mooie is dat ik één vraag ook nog wel weet maar nooit het antwoord ervan opgezocht heb omdat ik gewoon zoiets heb van dat komt welen ik wil geen bevestiging van dat ik het fout heb
Ik had hem al gemailt, maar nog niks terug. Ik hoop dat hij vandaag op het KOG aanwezig is, maar ik weet wel zeker dat hij daar geen probleem mee heeft, eigenlijk.quote:Op zondag 5 juni 2011 22:37 schreef RobertoCarlos het volgende:
Hopelijk lukt het. Is het een idee om nu alvast een mailtje naar die docent te sturen? Stel hij mailt morgenochtend vroeg terug dat ie er geen probleem mee heeft dat jij alsnog aanschuift, dan kun je dat naar het OIC meenemen, wie weet helpt dat...
Enne: ik heb me ook gauw maar alvast ingeschreven voor Goederenrecht. Schrok me rot toen ik ineens de melding kreeg dat ik me niet meer kon inschrijven. Bleek de inschrijving voor het USC vol....... gelukkig kon ik me nog voor een andere locatie inschrijven, is nog relaxter ook...
Mooi zo, alleen kan ik me voorstellen dat je dat op een of andere manier moet aantonen bij het OIC.quote:Op maandag 6 juni 2011 08:07 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik had hem al gemailt, maar nog niks terug. Ik hoop dat hij vandaag op het KOG aanwezig is, maar ik weet wel zeker dat hij daar geen probleem mee heeft, eigenlijk.
Zo niet dan moet ik de her doen, en/of een mondeling. Dit is het enige vak wat ik nog moet halen ook..quote:Op maandag 6 juni 2011 08:10 schreef RobertoCarlos het volgende:
Mooi zo, alleen kan ik me voorstellen dat je dat op een of andere manier moet aantonen bij het OIC.
Maar goed, je weet wel hoe het werkt...
Ik hoop dat het lukt! En anders ken ik nog wel wat brede vriendjes van de sportclub.....
Thx, ik hoop dat ze me hem gewoon laten maken.. Willdoquote:Op maandag 6 juni 2011 08:27 schreef RobertoCarlos het volgende:
Relax joh, over zo'n laatste vak voor een klein keuzevakje gaan ze echt niet moeilijk doen. Er valt best wel iets te regelen. En anders zijn er altijd nog de keiharde procedures
Laat het ons/mij weten hoe het verlopen is!
Ik heb dus nog steeds vakantiequote:Tentamen: 4BRVCONT, Burg.verdiept: Contractenrecht
Datum: 16-05-2011
Studielast: 7
Resultaat: 6,5
quote:Op maandag 6 juni 2011 14:24 schreef Yashaaaaa het volgende:
Thanks, ik kan het nog steeds niet echt geloven
Betekend dus ook dat ik al mijn mastervakken in één keer gehaald heb
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The more you try to erase me,
The more that I appear.
quote:Op maandag 6 juni 2011 14:27 schreef Marloes het volgende:
[..]
![]()
Heb je nu dus je master? Of moet je nog scriptie schrijven?Moet de scriptie nog schrijven maar dat ga ik in het 1e semester doen..SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En verder moet ik nog één bachelortentamen.. Nog maar één vak dus![]()
quote:Op maandag 6 juni 2011 14:32 schreef Yashaaaaa het volgende:
[..]
Moet de scriptie nog schrijven maar dat ga ik in het 1e semester doen..
En verder moet ik nog één bachelortentamen.. Nog maar één vak dus
Zie PM.quote:Op maandag 6 juni 2011 08:27 schreef RobertoCarlos het volgende:
Relax joh, over zo'n laatste vak voor een klein keuzevakje gaan ze echt niet moeilijk doen. Er valt best wel iets te regelen. En anders zijn er altijd nog de keiharde procedures
Laat het ons/mij weten hoe het verlopen is!
Sinds wanneer is een 5.5 geen voldoende?quote:Op maandag 6 juni 2011 15:16 schreef Yashaaaaa het volgende:
Nope geen harde knip.. Ben dit jaar begonnen met 163 EC ofzo (wij mogen vanaf 160 EC mastervakken gaan volgen) en ik had zoiets van ik begin al met de mastervakken en zie wel hoe ver ik kom.. Nou behoorlijk ver dus
B-vak dat nog open staat had ik een 5.5 voor![]()
dus die ga ik er in augustus even inknallen..
Wie verzint dat nou weerquote:Op maandag 6 juni 2011 16:13 schreef Yashaaaaa het volgende:
Op de RU iig niet, dan is een 5.6 pas een voldoende![]()
Ik had uiteindelijk ook een 5.3 die afgerond is naar een 5.5, ze kunnen natuurlijk niet twee keer afronden..
Geen. Je mag wel onder voorbehoud beginnen. Dan moet je wel voor een bepaalde datum dat laatste vak hebben gehaald.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:30 schreef RobertoCarlos het volgende:
Hoeveel punten van de Bachelor mag je aan de UL eigenlijk nog open hebben staan, terwijl je toch aan de Master begint? Kan dat niet echt vinden in de regeling...
Heel vreemd, en erg jammer.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:13 schreef Yashaaaaa het volgende:
Op de RU iig niet, dan is een 5.6 pas een voldoende![]()
Ik had uiteindelijk ook een 5.3 die afgerond is naar een 5.5, ze kunnen natuurlijk niet twee keer afronden..
Ja ze willen de 5.5jes ook gaan afschaffen op de RU, dat je dus een 5 hebt of een 6 maar niks meer ertussen..quote:
Bij ons is dat een 9quote:Op maandag 6 juni 2011 16:43 schreef Yashaaaaa het volgende:
een 8.5 is gewoon een 8.5 toch?of was dat sarcastich
Dat vreesde ik al.... Leiden doet het weer hardcore hoorquote:Op maandag 6 juni 2011 16:43 schreef ArcticBlizzard het volgende:
[..]
Geen. Je mag wel onder voorbehoud beginnen. Dan moet je wel voor een bepaalde datum dat laatste vak hebben gehaald.
Als je 1 vak hebt wat je nog niet hebt en je kan dat het eerste semester halen, dan zijn ze niet zo heel moeilijk. Gewoon even langs de studieadviseur. Vriendin van me mocht ook onder voorbehoud beginnen. Heb je niet voor die tijd dat ze de inschrijvingen gaan controleren je bachelor binnen dan heb je wel een probleem.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:48 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dat vreesde ik al.... Leiden doet het weer hardcore hoor
Gefeliciteerd! Dan moet ik er wel een zesje uit kunnen slepen.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:12 schreef Yashaaaaa het volgende:
[..]
Ik heb dus nog steeds vakantie![]()
![]()
Ik kan het eigenlijk niet echt geloven.. Had mezelf al helemaal op de her ingesteld
Maar dat is dus niet nodig
Ik krijg zo het idee dat rechten op UU volgen, veel moeilijker is dan op de RU. Gelukkig zit ik op de RU.quote:Op maandag 6 juni 2011 17:23 schreef Marloes het volgende:
Aan de UU mag je pas met je master beginnen als je je bachelor hebt
Dan had ik wat eerder met m'n master kunnen beginnen, helaas
Hij had wel een sterk vermoeden...quote:Op maandag 6 juni 2011 19:11 schreef GlowMouse het volgende:
Iemand als dader aanwijzen kan als smaad of laster worden aangemerkt.
Uh, waarom zou de eigenaar aan iemand die een stuk van het meubilair heeft vernield 50 euro betalen?quote:Op maandag 6 juni 2011 19:09 schreef hello_moto1992 het volgende:
In een horecagelegenheid is er een stuk van het meubilair vernield en de eigenaar heeft meteen iemand aangewezen als zijnde dader en hem aangeboden om 50 euro te betalen.
De UU was toch juist van het diploma bij een pakje boter i.v.m. het mogen bijschrijven van arresten in de wettenbundel?quote:Op maandag 6 juni 2011 17:48 schreef Fascination het volgende:
[..]
Ik krijg zo het idee dat rechten op UU volgen, veel moeilijker is dan op de RU. Gelukkig zit ik op de RU.
Een 8.5 komt als een 9 op de cijferlijst bij ons.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:43 schreef Yashaaaaa het volgende:
een 8.5 is gewoon een 8.5 toch?of was dat sarcastich
Hangt af van de omstandigheden natuurlijk ook. Kan me voorstellen dat, zelfs als iemand iets vernield heeft, het nog wel een onrechtmatige daad oplevert om betrokkene daarmee luidkeels op z'n werk te gaan confronteren, terwijl gewoon vragen van hey jongen, je hebt dat vernield ik heb 't gezien, als je me 50 euro betaalt noemen we 't verder gedane zaken, in principe volgens mij gewoon een aanbod tot een soort van een vaststellingsovereenkomst is (7:900 BW) en volgens mij kan dat in dit geval wel mondeling, ik bedoel het enige wat je aan te creëren rechtstoestand beoogt is enerzijds het te niet gaan van een verbintenis tot betaling van een geldsom en anderzijds het ontstaan van een titel voor het doen van die betaling.quote:Op maandag 6 juni 2011 19:15 schreef hello_moto1992 het volgende:
[..]
Hij had wel een sterk vermoeden...
Nee. Ligt eraan wat je zelf prettig vindt, maar het is zeker geen vereiste.quote:Op donderdag 9 juni 2011 20:45 schreef Duderd het volgende:
Is een laptop een vereiste voor rechtsgeleerdheid in maastricht?
Zou fijn zijn dat alvast te weten
Ok. Ik beschik over een macbook en op mijn huidige school wordt deze niet ondersteunt door het netwerk, ik vroeg mij dan af of deze daar wel geschikt zijn...?quote:Op vrijdag 10 juni 2011 13:59 schreef Rucebo het volgende:
[..]
Nee. Ligt eraan wat je zelf prettig vindt, maar het is zeker geen vereiste.
Zou ik niet met zekerheid durven zeggen, maar ik denk het wel.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 14:04 schreef Duderd het volgende:
[..]
Ok. Ik beschik over een macbook en op mijn huidige school wordt deze niet ondersteunt door het netwerk, ik vroeg mij dan af of deze daar wel geschikt zijn...?
http://www.maastrichtuniv(...)e%253AD%253AL%253Ad1quote:Op vrijdag 10 juni 2011 14:04 schreef Duderd het volgende:
[..]
Ok. Ik beschik over een macbook en op mijn huidige school wordt deze niet ondersteunt door het netwerk, ik vroeg mij dan af of deze daar wel geschikt zijn...?
Thanksssssssss!quote:Op vrijdag 10 juni 2011 14:41 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
http://www.maastrichtuniv(...)e%253AD%253AL%253Ad1
Dankjewel! Hij ligt in m'n winkelwagen van Bol. Ik koop 'm gewoon, 60 euro vind ik niet teveel voor zulke boeken.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 10:56 schreef Cortax het volgende:
Dit is echt een goede inleiding. Wat prijzig om je in te lezen, maar je kan hem vast ergens lenen
http://www.bol.com/nl/p/n(...)006748605/index.html
Maastricht is de bedoeling. Ik heb het boek maar gelijk besteld, eindelijk weer wat nuttig leesvoer.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:04 schreef Cortax het volgende:
Weet niet waar je gaat studeren, maar bij een aantal universiteiten wordt het boek ook voorgeschreven.
Hier staat ie voor E 25,- te koop....quote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:15 schreef Mahjoe_Jazz het volgende:
[..]
Maastricht is de bedoeling. Ik heb het boek maar gelijk besteld, eindelijk weer wat nuttig leesvoer.
Hoeveel tijd heb je nog om er wat aan te doen? En wat snap je niet?quote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:31 schreef Marloes het volgende:
I need help!!! Ik heb over niet al te lange tijd tentamen Internationaal Privaatrecht en ik heb nog niet echt wat gedaan (zeg maar: echt niet, alleen dat klinkt zo confronterend).
Ik kan natuurlijk nu als een bezetene alles gaan lezen enzo, maar ik heb niet het idee dat ik er dan wel wat van snap. Ik ben aan het overwegen de Boom Basic te kopen en dan aan de hand daarvan alle opdrachten te bestuderen (+ antwoorden natuurlijk).
Ik heb een plan nodig!
Heb je oefententamens kunnen bemachtigen voor het vak? Zo ja, dan kun je door middel van die oefententamens kijken hoe de vraagstelling is en welke onderwerpen veel terugkomen in het tentamen.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:31 schreef Marloes het volgende:
Ik kan natuurlijk nu als een bezetene alles gaan lezen enzo, maar ik heb niet het idee dat ik er dan wel wat van snap. Ik ben aan het overwegen de Boom Basic te kopen en dan aan de hand daarvan alle opdrachten te bestuderen (+ antwoorden natuurlijk).
Ik heb een plan nodig!
Rijtjes maken voor bv rechtsmachtquote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:31 schreef Marloes het volgende:
I need help!!! Ik heb over niet al te lange tijd tentamen Internationaal Privaatrecht en ik heb nog niet echt wat gedaan (zeg maar: echt niet, alleen dat klinkt zo confronterend).
Ik kan natuurlijk nu als een bezetene alles gaan lezen enzo, maar ik heb niet het idee dat ik er dan wel wat van snap. Ik ben aan het overwegen de Boom Basic te kopen en dan aan de hand daarvan alle opdrachten te bestuderen (+ antwoorden natuurlijk).
Ik heb een plan nodig!
Dat is de 14e druk, ik heb de 15e besteld en dat wordt gelijk mijn verjaardagskado van m'n ouders aan mij. Hoef ik dat boek al niet meer te kopen voor komend jaarquote:Op zaterdag 11 juni 2011 11:33 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Hier staat ie voor E 25,- te koop....
[TK] Schoolboeken PABO/Pedagogiek en Nederlands Recht
Gefeliciteerd alvastquote:Op zondag 12 juni 2011 05:04 schreef Mahjoe_Jazz het volgende:
[..]
Dat is de 14e druk, ik heb de 15e besteld en dat wordt gelijk mijn verjaardagskado van m'n ouders aan mij. Hoef ik dat boek al niet meer te kopen voor komend jaar
Bedankt kerel! Als je nog andere boeken over rechten hebt pm me gerust.quote:Op zondag 12 juni 2011 10:54 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Gefeliciteerd alvastEn leergierig hoor
Bedankt voor de reacties allemaal!quote:Op zondag 12 juni 2011 03:31 schreef ArcticBlizzard het volgende:
[..]
Rijtjes maken voor bv rechtsmacht
Internationale bron, EEX
Materieel toepasselijk, art. 1, het betreft een niet uitgesloten blabla ovk
Formeel toepasselijk, art. 2. Verweerder is inwoner lidstaat of art. 22 onroerend in lidstaat, alternatief forum? art. 5.
Welke rechter
Conclusie
Of bedoelde je wat anders?
Burgerlijk wetboek boek 3 en 6quote:Op zaterdag 11 juni 2011 10:25 schreef Mahjoe_Jazz het volgende:
Beste rechtenstudenten, ik ben van plan om met de studie rechten te beginnen en ik zou graag wat boeken gaan lezen om een beetje een idee te krijgen van wat me te wachten staat.
Iemand goede suggesties?
Dan moet je wel prioriteiten stellen en dus zou ik die stof selecteren waarvan ik denk dat ze die gaan vragen op het tentamen (dus oude tentamens checken). En zoveel mogelijk zou ik die stof goed willen beheersen die ik iig al snap en die ik makkelijk of leuk vindt. Ik zou iig niet teveel gaan proberen om moeilijk stof te begrijpen, dat kost alleen maar tijd en je wint er naar verhouding weinig mee.quote:Op zondag 12 juni 2011 19:52 schreef Marloes het volgende:
[..]
@ RobertoCarlos: ik heb nog ongeveer 2 weken volgens mij, maar omdat ik normaal wel altijd alles goed bijhoud raak ik nu een beetje in paniek![]()
Zo, bedankt!quote:Op zondag 12 juni 2011 20:58 schreef Sessy het volgende:
[..]
Burgerlijk wetboek boek 3 en 6
Wetboek van Strafrecht
Wetboek van strafvordering
Wetboek van burgerlijke rechtsvordering
Algemene wet bestuursrecht
Navigeren met de pijltjes rechtsboven
Verder klassiekers voor de studie:
Verbintenissen uit de wet en schadevergoeding
Inleiding tot het staats- en bestuursrecht
Nederlands strafprocesrecht
Zwaartepunten van het vermogensrecht
Dan heb je de basis, die iedereen bij Nederlands recht krijgt, wel enigszins inzichtelijk. E.e.a. kan afwijken voor fiscaal, internationaal/europees en notariëel recht, geen idee.
Ik zou als ik jou was de 1e jaarsboeken van Maastricht alvast gaan lezen. scheelt je dan ook weer tijd..quote:
Bedankt voor de tip.quote:Op maandag 13 juni 2011 16:47 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ik zou als ik jou was de 1e jaarsboeken van Maastricht alvast gaan lezen. scheelt je dan ook weer tijd..
Ik hoop het voor je.quote:Op dinsdag 21 juni 2011 11:33 schreef Fascination het volgende:
Wel heel handig dat ze voor een tentamen de inzage plannen op 5 juli 8.30 precies en de uitslag van dat tentamen ook op die dag bekend wordt.![]()
Ik mag hopen dat de uitslag eerder bekend wordt.
Volgens mij gebruiken veel mensen de uitspraak "door omstandigheden" als ze iets knulligs hebben gedaan.quote:Op dinsdag 21 juni 2011 12:02 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Ik hoop het voor je.![]()
Ik heb ook iets meegemaakt waar ik mij aardig over verbaas. Ik had ongeveer vijf weken geleden het onderdeel stijl van de Nederlandse taaltoets gemaakt. Ik zou na drie weken de uitslag krijgen, maar op de dag dat ik de uitslag zou verwachten kreeg ik een mailtje dat door 'omstandigheden' de uitslag twee weken later zou komen. Hoe verzin je het? Die taaltoets is op de computer afgenomen en met een beetje hard werken zou je binnen 7 dagen de uitslag al kunnen hebben. Het enige wat ik kan bedenken is dat er problemen waren met dat programma. Als ze het zo hadden uitgelegd dan had ik het begrepen.
Hoe ging het gister?quote:Op dinsdag 21 juni 2011 11:33 schreef Fascination het volgende:
Wel heel handig dat ze voor een tentamen de inzage plannen op 5 juli 8.30 precies en de uitslag van dat tentamen ook op die dag bekend wordt.![]()
Ik mag hopen dat de uitslag eerder bekend wordt.
Toen ik klaar was had ik er wel een goed gevoel over, maar nu ik er langer over nadenk weet ik niet of ik sommige dingen wel goed heb uitgewerkt. Denk wel dat ik een voldoende heb. Er zat een vervelende vraag in met een Europeesrechtelijke dimensie. Ik hoop dat ik die een beetje goed heb opgelost, want anders loop je zo 10 punten van de 40 mis.quote:
Dit mag niet eens volgens de examenreglementen, er is een bepaalde periode waarbinnen ze de uitslag bekend moeten hebben gemaakt... Maar ja, niemand die daar iets van durft te zeggen, want anders gaat je cijfer omlaag...quote:Op dinsdag 21 juni 2011 12:02 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Ik hoop het voor je.![]()
Ik heb ook iets meegemaakt waar ik mij aardig over verbaas. Ik had ongeveer vijf weken geleden het onderdeel stijl van de Nederlandse taaltoets gemaakt. Ik zou na drie weken de uitslag krijgen, maar op de dag dat ik de uitslag zou verwachten kreeg ik een mailtje dat door 'omstandigheden' de uitslag twee weken later zou komen.
Aaipod? Wie is dat?quote:Op dinsdag 21 juni 2011 13:09 schreef Cortax het volgende:
aaipod lees je nog mee? Hoe ging Europees?
quote:Rijksuniversiteit Groningen
xD
Proud2beDiepfries
StarGazer
Maharbal
aaipod (kudtstudent op het moment)
Cortax
Dionysius85
Eilis
Ken ik niet. Maar ik vergeet dan ook erg snel mensen die gewoon weken niet meer posten in een rechtentopicquote:
Lurken ftwquote:Op dinsdag 21 juni 2011 20:42 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ken ik niet. Maar ik vergeet dan ook erg snel mensen die gewoon weken niet meer posten in een rechtentopic
Nee! Tenminste, nog nooit meegemaaktquote:Op donderdag 23 juni 2011 18:27 schreef MetBas het volgende:
Misschien stomme vraag, maar heb je voor rechtenstudie eigenlijk een pak nodig? Ik lees nogal eens dat een pak verplicht is voor gastcolleges e.d.
Op de Erasmus Universiteit heb ik dit nog nooit gehoord of meegemaakt.quote:Op donderdag 23 juni 2011 18:27 schreef MetBas het volgende:
Misschien stomme vraag, maar heb je voor rechtenstudie eigenlijk een pak nodig? Ik lees nogal eens dat een pak verplicht is voor gastcolleges e.d.
Ik wel hoor, hier nog een foto van mij onlangs tijdens het werkcollege Goederenrechtquote:Op donderdag 23 juni 2011 18:27 schreef MetBas het volgende:
Misschien stomme vraag, maar heb je voor rechtenstudie eigenlijk een pak nodig? Ik lees nogal eens dat een pak verplicht is voor gastcolleges e.d.
Sommigen vinden het gepast bij een mondeling tentamen, maar met korte broek en slippers kun je de studie ook halen.quote:Op donderdag 23 juni 2011 18:27 schreef MetBas het volgende:
Misschien stomme vraag, maar heb je voor rechtenstudie eigenlijk een pak nodig? Ik lees nogal eens dat een pak verplicht is voor gastcolleges e.d.
Voor colleges inderdaad niet nodig, maar het is natuurlijk wel handig voor kantoorbezoeken of andere excursies/congressen waar wel verwacht dat je er een draagt.quote:Op donderdag 23 juni 2011 18:27 schreef MetBas het volgende:
Misschien stomme vraag, maar heb je voor rechtenstudie eigenlijk een pak nodig? Ik lees nogal eens dat een pak verplicht is voor gastcolleges e.d.
Wij hebben een aantal mensen gehad die strak in pak liepen, zelfs (of met name) tijdens colleges. Over het algemeen moeten ze het hebben van hun pak en niet van hun cijferlijsten/etc.quote:Op donderdag 23 juni 2011 22:26 schreef MetBas het volgende:
Ah, ok. Helder. Bedankt iedereen voor de antwoorden.Het daadwerkelijk verplichten voor bepaalde activiteiten zal wel per studie verschillen, maar ik wacht het wel af wat het wordt.
Ik vind dat echt zo overdreven..quote:Op vrijdag 24 juni 2011 00:05 schreef ArcticBlizzard het volgende:
[..]
Wij hebben een aantal mensen gehad die strak in pak liepen, zelfs (of met name) tijdens colleges. Over het algemeen moeten ze het hebben van hun pak en niet van hun cijferlijsten/etc.
Ik heb ooit één keer een excursie gehad naar de Nederlandsche Bank en daar was niemand in pakquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:33 schreef laares het volgende:
[..]
Voor colleges inderdaad niet nodig, maar het is natuurlijk wel handig voor kantoorbezoeken of andere excursies/congressen waar wel verwacht dat je er een draagt.
3e jaar RU hier trouwens
hmm ok, mijn ervaring is dan anders, heb het eigenlijk nog nooit anders meegemaakt (kantoorbezoeken, maar ook op zo'n juridische bedrijvendag van de faculteitsvereniging met paar honderd studenten) dan dat iedereen formeel gekleed kwamquote:Op vrijdag 24 juni 2011 00:11 schreef Marloes het volgende:
[..]
Ik heb ooit één keer een excursie gehad naar de Nederlandsche Bank en daar was niemand in pak
Is in Maastricht ook het gevalquote:Op vrijdag 24 juni 2011 00:28 schreef laares het volgende:
[..]
hmm ok, mijn ervaring is dan anders, heb het eigenlijk nog nooit anders meegemaakt (kantoorbezoeken, maar ook op zo'n juridische bedrijvendag van de faculteitsvereniging met paar honderd studenten) dan dat iedereen formeel gekleed kwam
Gaaf man.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 16:59 schreef honkhonk het volgende:
En met de 6 voor burgerlijk recht is de P binnen. Kan nauwelijks geloven dat ik het heb gehaald, ben naar 1 van de 10 colleges geweest, werkgroepen nauwelijks opgelet en paar dagen van te voren begonnen met leren..
+1 voor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Zuipen tot september!
Woww, stoer, zeg.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 16:59 schreef honkhonk het volgende:
En met de 6 voor burgerlijk recht is de P binnen. Kan nauwelijks geloven dat ik het heb gehaald, ben naar 1 van de 10 colleges geweest, werkgroepen nauwelijks opgelet en paar dagen van te voren begonnen met leren..
+1 voor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Zuipen tot september!
Dan gaat je master helemaal leuk wordenquote:Op vrijdag 24 juni 2011 16:59 schreef honkhonk het volgende:
En met de 6 voor burgerlijk recht is de P binnen. Kan nauwelijks geloven dat ik het heb gehaald, ben naar 1 van de 10 colleges geweest, werkgroepen nauwelijks opgelet en paar dagen van te voren begonnen met leren..
+1 voor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Zuipen tot september!
Ik weet het, ik weet het. Ik was gewoon erg blij dat ik het ondanks alles nog gehaald had, terwijl ik hoorde dat het een van de moeilijkste vakken zou zijn.quote:
Dat ligt eraan wat voor cijfers je wil, hoe veel tijd je hebt om te studeren, hoe veel nevenactiviteiten je onderneemt en hoe veel herkansingen je wil doen denk ik. Probeer het gewoon uit volgend jaar zou ik zeggen.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 16:58 schreef honkhonk het volgende:
Sowieso vond ik het eerste jaar qua niveau en werklast niet erg bijzonder.. wordt het in het tweede jaar gelijk een stuk moeilijker?
Al vakantie. De Master-vakken verlopen tot nu toe (verrassend) goed.quote:Op donderdag 30 juni 2011 17:02 schreef GDPP het volgende:
Iedereen hier druk met de laatste tentamens? Of al vakantie?
Volgende week twee mondelinge tentamens....quote:Op donderdag 30 juni 2011 17:02 schreef GDPP het volgende:
Iedereen hier druk met de laatste tentamens? Of al vakantie?
Bij de Erasmus Universiteit zijn de laatste hertentamens rond 14 juli. Ik heb nu al trouwens een week vakantie, aangezien ik staatsrecht met een 6 had gehaald. Als ik staatsrecht niet had gehaald, dan had ik nog drie weken moeten bikkelen voor de herkansing.quote:Op donderdag 30 juni 2011 23:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
Zijn er bij andere universiteiten eigenlijk nog hertentamens in augustus? Bij de Uni Leiden hebben ze dat afgeschaft
Ja, in Nijmegen. Echt heerlijk als je veel hertentamens hebt, is je hele vakantie naar de knoppen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 23:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
Zijn er bij andere universiteiten eigenlijk nog hertentamens in augustus? Bij de Uni Leiden hebben ze dat afgeschaft
Bij de uva ook volgens mij.quote:Op donderdag 30 juni 2011 23:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
Zijn er bij andere universiteiten eigenlijk nog hertentamens in augustus? Bij de Uni Leiden hebben ze dat afgeschaft
Ik vind het juist wel fijn eigenlijk, kun je de tentamens goed spreiden en bijv een tentamen in mei laten lopen om in een keer de her in augustus te doen. In Leiden zit er in ieder geval een of andere didactische gedachte achter....quote:Op vrijdag 1 juli 2011 00:04 schreef Fascination het volgende:
[..]
Ja, in Nijmegen. Echt heerlijk als je veel hertentamens hebt, is je hele vakantie naar de knoppen.
Ja, maar als je een tentamen in december/januari niet hebt gehaald, moet je die ook in augustus doen. Dan is alles zo'n beetje weggezakt en ben je veel tijd kwijt aan 't opnieuw leren.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 08:12 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ik vind het juist wel fijn eigenlijk, kun je de tentamens goed spreiden en bijv een tentamen in mei laten lopen om in een keer de her in augustus te doen. In Leiden zit er in ieder geval een of andere didactische gedachte achter....
1. Ik bereid graag voor met oefententamens en ik lees de stof voor de werkgroepen eens door en soms nog een samenvatting of een SILverslag aan het eind, afhankelijk van de zwaarte van het vak. Ik haal goede cijfers, afhankelijk van hoezeer het vak me ligt.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:29 schreef MisterMister93 het volgende:
In het begin van de topic werd er gevraagd naar ervaringen. Ikzelf ben ook erg benieuwd naar de ervaringen van de studenten op FOK die rechtsgeleerdheid studeren. Daarom heb ik een aantal vragen voor jullie...
1. Tentamens.
- Hoe ziet jullie voorbereiding eruit?
- Leren jullie uit boeken of samenvattingen?
- Hoe lang zijn jullie bezig met de voorbereidingen en wat is het resultaat?
2. Meestal wordt rechten als een moeilijke opleiding omschreven.
- Wat is er moeilijk aan de opleiding (voor jou)
- Wat is er makkelijk?
- Wat hadden jullie het eerste jaar anders willen/moeten doen?
3. Wat willen jullie gaan doen met de opleiding? Advocatuur, rechter, officier.....?
4. Ik ben zelf geďnteresseerd in de maatschappij, is dit iets wat je moet hebben? Zijn er nog andere interesses of eigenschappen die je moet hebben om geschikt te zijn voor deze opleiding?
5. Waarom hebben jullie de keuze gemaakt rechtsgeleerdheid te gaan studeren?
6. Hoe zien de colleges eruit?
- Aantal studenten?
- Wat voor hoogleraren?
- Moeilijkheid en tempo van de colleges?
- Duur van de colleges? Contacturen per week? Hoeveel uren besteden jullie aan zelfstudie?
7. Is het vooral zelfstudie of krijg je opdrachten/casussen mee om aan de slag te gaan?
8. Zijn er nog dingen waarvan jullie denken dat ik dat moet weten voordat ik mij ga inschrijven?
Ik wil de opleiding overigens in Leiden gaan doen, hier nog tips of info over?
Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Straf- en strafprocesrecht is ook wat ik uiteindelijk wil gaan doen, alleen duurt dat nog wel even.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:44 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
1. Ik bereid graag voor met oefententamens en ik lees de stof voor de werkgroepen eens door en soms nog een samenvatting of een SILverslag aan het eind, afhankelijk van de zwaarte van het vak. Ik haal goede cijfers, afhankelijk van hoezeer het vak me ligt.
2. Moeilijk aan rechten is dat je weinig contacturen hebt en dus in de verleiding komt om alles te doen behalve studeren. Hoop mensen komen in tijdnood zodra het tentamen nader daardoor. Makkelijk is dus dat je wel gemakkelijk dingen naast je studie kan plannen zoals werk, bestuursfunctie of iets anders. Je kan dus ook zelf bepalen hoe veel tijd je besteedt aan thuisstudie. Ik ben wel tevreden over mijn eerste jaar verder, heb alles in één keer gehaald, misschien omdat ik niet bij een grote studentenvereniging zit...
3. Ik wil denk ik de advocatuur in en later de rechterlijke macht.
4. Je interesse in de maatschappij is zeker handig. Daarnaast is talenkennis (foutloos Nederlands) en enige economische kennis (heel basic allemaal) handig al dan niet vereist.
5. Ik wilde al vanaf mijn 8e of 9e kinderrechter of advocate worden.
6. Je hebt in je eerste jaar ongeveer 8 contacturen per week volgens mij. 2 vakken met ieder 2 uur hoorcollege en 2 uur werkgroep en af en toe 2 uur LLP. Vooral in je eerste jaar heel veel studenten, dit wordt in de loop van de tijd steeds minder. Hoogleraren verschillen per stuk, werkgroepdocenten ook. Er is een wereld van verschil tussen Cliteur en Zwalve als je het mij vraagt. Ik was denk ik ongeveer 20-25 uur aan zelfstudie per week kwijt als ik alles deed. Dat is in het 2e en 3e jaar op sommige momenten iets meer geweest door in te leveren stukken of moeilijke tentamens, maar in het eerste jaar viel het me erg mee. Was in het begin ff wennen qua taal en hoeveelheid om te lezen, en de omgang met die zware wettenbundel, maar als je er wat tijd en moeite in steekt, went het zo.
7. Vooral zelfstudie. In het eerste jaar hoefde ik maar voor 1 vak een klein groepsopdrachtje in te leveren ofzo.. Dit wordt ook iets meer na verloop van tijd.
8. Je kan de e-studiegids eens doorkijken om een indruk te krijgen van de vakken. Ik zal eens kijken of ik nog eerstejaars boeken of oefententamens voor je in de aanbieding heb. Ik heb alles nieuw gekocht in het eerste jaar en kreeg later pas door dat je enorm kan besparen op boeken waaruit je maar een klein beetje hoeft te lezen.
Meer vragen hoor ik graag, hier of via PM maakt me niet uit. Ik heb trouwens zojuist mijn bachelor in Leiden afgerond (zodra het laatste cijfer in uSis staat kan ik hem aanvragen) en ga volgend jaar de master straf- en strafprocesrecht doen, ook in Leiden.
Ugh, heel stuk Comic Sans MS
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:44 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik heb trouwens zojuist mijn bachelor in Leiden afgerond (zodra het laatste cijfer in uSis staat kan ik hem aanvragen) en ga volgend jaar de master straf- en strafprocesrecht doen, ook in Leiden.
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:29 schreef MisterMister93 het volgende:
In het begin van de topic werd er gevraagd naar ervaringen. Ikzelf ben ook erg benieuwd naar de ervaringen van de studenten op FOK die rechtsgeleerdheid studeren. Daarom heb ik een aantal vragen voor jullie...
1. Tentamens.
- Hoe ziet jullie voorbereiding eruit?
- Leren jullie uit boeken of samenvattingen?
- Hoe lang zijn jullie bezig met de voorbereidingen en wat is het resultaat?
2. Meestal wordt rechten als een moeilijke opleiding omschreven.
- Wat is er moeilijk aan de opleiding (voor jou)
- Wat is er makkelijk?
- Wat hadden jullie het eerste jaar anders willen/moeten doen?
3. Wat willen jullie gaan doen met de opleiding? Advocatuur, rechter, officier.....?
4. Ik ben zelf geďnteresseerd in de maatschappij, is dit iets wat je moet hebben? Zijn er nog andere interesses of eigenschappen die je moet hebben om geschikt te zijn voor deze opleiding?
5. Waarom hebben jullie de keuze gemaakt rechtsgeleerdheid te gaan studeren?
6. Hoe zien de colleges eruit?
- Aantal studenten?
- Wat voor hoogleraren?
- Moeilijkheid en tempo van de colleges?
- Duur van de colleges? Contacturen per week? Hoeveel uren besteden jullie aan zelfstudie?
7. Is het vooral zelfstudie of krijg je opdrachten/casussen mee om aan de slag te gaan?
8. Zijn er nog dingen waarvan jullie denken dat ik dat moet weten voordat ik mij ga inschrijven?
Ik wil de opleiding overigens in Leiden gaan doen, hier nog tips of info over?
Dus je gaat 2 opleidingen doen, rechten en politicologie?quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:30 schreef MisterMister93 het volgende:
Ik wil de opleiding overigens in Leiden gaan doen, hier nog tips of info over?
Ik twijfel tussen deze twee opleidingen, met ervaringen van studenten hoop ik mijn keuze te kunnen maken.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:41 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
[..]
Dus je gaat 2 opleidingen doen, rechten en politicologie?
Roberto doe jij Rechten en Politicologie?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 11:01 schreef RobertoCarlos het volgende:
Weet iemand van de UL hoe dat nou zit met die vakevaluaties? Ik zie dat er allemaal BOL-bonnen worden verdeeld, maar ik heb nog nooit aan een vakevaluaties mee kunnen doen. Wat mis ik hier?
Vraag 1quote:Op zondag 3 juli 2011 12:50 schreef MisterMister93 het volgende:
[..]
Roberto doe jij Rechten en Politicologie?
Voor de Fokkers die Rechten studeren had ik een vraag m.b.t. tot de tentamens. Kunnen jullie misschien echte of voorbeelden van tentamenvragen posten?
Je kunt hier veel oude tentamens bekijken. Het gaat om tentamens van vakken die worden gegeven in Nijmegen.quote:Op zondag 3 juli 2011 12:50 schreef MisterMister93 het volgende:
[..]
Roberto doe jij Rechten en Politicologie?
Voor de Fokkers die Rechten studeren had ik een vraag m.b.t. tot de tentamens. Kunnen jullie misschien echte of voorbeelden van tentamenvragen posten?
- Onder de moeilijkheid van het vak versta ik hoe veel moeite je moet doen om de stof te begrijpen en te leren. Het ene vak vergt meer tijd en moeite dan de ander. Het verschilt ook per persoon, hoor, maar de algemene tendens onder mijn jaargenoten die ik mee heb gemaakt, was dat rechtsvinding en geschiedenis van het Europees publiekrecht makkelijke vakken waren en strafrecht en rechtsfilosofie moeilijk.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:59 schreef MisterMister93 het volgende:
Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Straf- en strafprocesrecht is ook wat ik uiteindelijk wil gaan doen, alleen duurt dat nog wel even.
- Je geeft zelf aan dat je voorbereiding afhankelijk is van de moeilijkheid van het vak, maar wat versta je daar precies onder?
- Is het vooral stampen van kennis of toepassen van kennis bij tentamens.
- Wat heb jij voor je bachelor gedaan, het VWO?
- Heb je al stage gelopen, zo ja waar?
- Bij Last Minute Leiden kwam de taal ook naar voren en je geeft zelf aan dat het wennen was. Is de literatuur moeilijk te lezen of zijn de stukken die je moet schrijven lastig?
Als je nog boeken hebt van het eerste jaar ben ik daar zeker in geďnteresseerd als ik besluit om voor deze opleiding te kiezen.
Ik zal assisterenquote:
Ondernemingsrecht en ik had m niet gehaald, anders was ik niet naar de inzage gegaan.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:30 schreef Yashaaaaa het volgende:
welk vak? En had je t tentamen wel of niet gehaald?
Ik zou kijken of je een klacht in kan dienen
Dat doe ik ook als ik denk dat ik een fout gerekend antwoord toch goed heb. En daar is niets mis mee. Het gaat erom dat je krijgt waarop je recht hebt.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:41 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja, dat dacht ik al, van dat niet halen.. Maar je hebt altijd van die mensen die dan van hun 7.5 een 8 gaan proberen te maken.. (niet dat ik jouw zo inschat hoor)
Mee eensch, maar dat soort figuren heb je ook bij mensen die van een 5 een 6, of van een 5.4 een 5.6 willen maken terwijl ze het niet verdienen en eigenlijk niets van de stof snappen.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:57 schreef Yashaaaaa het volgende:
Wat ik daar wel mis mee vind, is dat je ook van die zeurtypes hebt die het niet verdienen, de docent daardoor helemaal chaggo maken, dat tegen de tijd dat jijzelf aan de beurt bent al je kansen zijn verkeken om van een 5.4 een 5.6 te maken bijv.
Ja, klopt. Dan moet ik 'm in augustus wel halen, anders kan ik niet met m'n scriptie beginnen.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:41 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja, dat dacht ik al, van dat niet halen.. Maar je hebt altijd van die mensen die dan van hun 7.5 een 8 gaan proberen te maken.. (niet dat ik jouw zo inschat hoor)
Wel balen zegDat is toch ook voor jou het laatste bachelorvak?
Wtf, dat is wel heel erg.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 11:05 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Mee eensch, maar dat soort figuren heb je ook bij mensen die van een 5 een 6, of van een 5.4 een 5.6 willen maken terwijl ze het niet verdienen en eigenlijk niets van de stof snappen.
Het doordrammen terwijl je het niet verdient is irritant, ongeacht om welk cijfer het gaat.
En ik herken wat Fascination schrijft. Ter 'troost': het kan nog erger: er zijn bij mij ook vakken waar ik niets een nabespreking krijg, ook al vraag ik erom
![]()
Moet ik een klacht indienen om een nabespreking te krijgen waar ik recht op heb
Op de Erasmus Universiteit vinden meer van dit soort taferelen plaats nu je daar twee vijven kunt compenseren met twee zevens. De meeste mensen bij mij hebben een onvoldoende staan voor Rechtsgeschiedenis en dus moeten ze een zeven halen voor een ander vak. Dan krijg je van die verhalen dat mensen bijvoorbeeld van een 6.4 of 6.45 een zeven willen maken.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:41 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja, dat dacht ik al, van dat niet halen.. Maar je hebt altijd van die mensen die dan van hun 7.5 een 8 gaan proberen te maken.. (niet dat ik jouw zo inschat hoor)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |