Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Straf- en strafprocesrecht is ook wat ik uiteindelijk wil gaan doen, alleen duurt dat nog wel even.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:44 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
1. Ik bereid graag voor met oefententamens en ik lees de stof voor de werkgroepen eens door en soms nog een samenvatting of een SILverslag aan het eind, afhankelijk van de zwaarte van het vak. Ik haal goede cijfers, afhankelijk van hoezeer het vak me ligt.
2. Moeilijk aan rechten is dat je weinig contacturen hebt en dus in de verleiding komt om alles te doen behalve studeren. Hoop mensen komen in tijdnood zodra het tentamen nader daardoor. Makkelijk is dus dat je wel gemakkelijk dingen naast je studie kan plannen zoals werk, bestuursfunctie of iets anders. Je kan dus ook zelf bepalen hoe veel tijd je besteedt aan thuisstudie. Ik ben wel tevreden over mijn eerste jaar verder, heb alles in één keer gehaald, misschien omdat ik niet bij een grote studentenvereniging zit...
3. Ik wil denk ik de advocatuur in en later de rechterlijke macht.
4. Je interesse in de maatschappij is zeker handig. Daarnaast is talenkennis (foutloos Nederlands) en enige economische kennis (heel basic allemaal) handig al dan niet vereist.
5. Ik wilde al vanaf mijn 8e of 9e kinderrechter of advocate worden.
6. Je hebt in je eerste jaar ongeveer 8 contacturen per week volgens mij. 2 vakken met ieder 2 uur hoorcollege en 2 uur werkgroep en af en toe 2 uur LLP. Vooral in je eerste jaar heel veel studenten, dit wordt in de loop van de tijd steeds minder. Hoogleraren verschillen per stuk, werkgroepdocenten ook. Er is een wereld van verschil tussen Cliteur en Zwalve als je het mij vraagt. Ik was denk ik ongeveer 20-25 uur aan zelfstudie per week kwijt als ik alles deed. Dat is in het 2e en 3e jaar op sommige momenten iets meer geweest door in te leveren stukken of moeilijke tentamens, maar in het eerste jaar viel het me erg mee. Was in het begin ff wennen qua taal en hoeveelheid om te lezen, en de omgang met die zware wettenbundel, maar als je er wat tijd en moeite in steekt, went het zo.
7. Vooral zelfstudie. In het eerste jaar hoefde ik maar voor 1 vak een klein groepsopdrachtje in te leveren ofzo.. Dit wordt ook iets meer na verloop van tijd.
8. Je kan de e-studiegids eens doorkijken om een indruk te krijgen van de vakken. Ik zal eens kijken of ik nog eerstejaars boeken of oefententamens voor je in de aanbieding heb. Ik heb alles nieuw gekocht in het eerste jaar en kreeg later pas door dat je enorm kan besparen op boeken waaruit je maar een klein beetje hoeft te lezen.
Meer vragen hoor ik graag, hier of via PM maakt me niet uit. Ik heb trouwens zojuist mijn bachelor in Leiden afgerond (zodra het laatste cijfer in uSis staat kan ik hem aanvragen) en ga volgend jaar de master straf- en strafprocesrecht doen, ook in Leiden.
Ugh, heel stuk Comic Sans MS
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:44 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik heb trouwens zojuist mijn bachelor in Leiden afgerond (zodra het laatste cijfer in uSis staat kan ik hem aanvragen) en ga volgend jaar de master straf- en strafprocesrecht doen, ook in Leiden.
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:29 schreef MisterMister93 het volgende:
In het begin van de topic werd er gevraagd naar ervaringen. Ikzelf ben ook erg benieuwd naar de ervaringen van de studenten op FOK die rechtsgeleerdheid studeren. Daarom heb ik een aantal vragen voor jullie...
1. Tentamens.
- Hoe ziet jullie voorbereiding eruit?
- Leren jullie uit boeken of samenvattingen?
- Hoe lang zijn jullie bezig met de voorbereidingen en wat is het resultaat?
2. Meestal wordt rechten als een moeilijke opleiding omschreven.
- Wat is er moeilijk aan de opleiding (voor jou)
- Wat is er makkelijk?
- Wat hadden jullie het eerste jaar anders willen/moeten doen?
3. Wat willen jullie gaan doen met de opleiding? Advocatuur, rechter, officier.....?
4. Ik ben zelf geïnteresseerd in de maatschappij, is dit iets wat je moet hebben? Zijn er nog andere interesses of eigenschappen die je moet hebben om geschikt te zijn voor deze opleiding?
5. Waarom hebben jullie de keuze gemaakt rechtsgeleerdheid te gaan studeren?
6. Hoe zien de colleges eruit?
- Aantal studenten?
- Wat voor hoogleraren?
- Moeilijkheid en tempo van de colleges?
- Duur van de colleges? Contacturen per week? Hoeveel uren besteden jullie aan zelfstudie?
7. Is het vooral zelfstudie of krijg je opdrachten/casussen mee om aan de slag te gaan?
8. Zijn er nog dingen waarvan jullie denken dat ik dat moet weten voordat ik mij ga inschrijven?
Ik wil de opleiding overigens in Leiden gaan doen, hier nog tips of info over?
Dus je gaat 2 opleidingen doen, rechten en politicologie?quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:30 schreef MisterMister93 het volgende:
Ik wil de opleiding overigens in Leiden gaan doen, hier nog tips of info over?
Ik twijfel tussen deze twee opleidingen, met ervaringen van studenten hoop ik mijn keuze te kunnen maken.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:41 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
[..]
Dus je gaat 2 opleidingen doen, rechten en politicologie?
Roberto doe jij Rechten en Politicologie?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 11:01 schreef RobertoCarlos het volgende:
Weet iemand van de UL hoe dat nou zit met die vakevaluaties? Ik zie dat er allemaal BOL-bonnen worden verdeeld, maar ik heb nog nooit aan een vakevaluaties mee kunnen doen. Wat mis ik hier?
Vraag 1quote:Op zondag 3 juli 2011 12:50 schreef MisterMister93 het volgende:
[..]
Roberto doe jij Rechten en Politicologie?
Voor de Fokkers die Rechten studeren had ik een vraag m.b.t. tot de tentamens. Kunnen jullie misschien echte of voorbeelden van tentamenvragen posten?
Je kunt hier veel oude tentamens bekijken. Het gaat om tentamens van vakken die worden gegeven in Nijmegen.quote:Op zondag 3 juli 2011 12:50 schreef MisterMister93 het volgende:
[..]
Roberto doe jij Rechten en Politicologie?
Voor de Fokkers die Rechten studeren had ik een vraag m.b.t. tot de tentamens. Kunnen jullie misschien echte of voorbeelden van tentamenvragen posten?
- Onder de moeilijkheid van het vak versta ik hoe veel moeite je moet doen om de stof te begrijpen en te leren. Het ene vak vergt meer tijd en moeite dan de ander. Het verschilt ook per persoon, hoor, maar de algemene tendens onder mijn jaargenoten die ik mee heb gemaakt, was dat rechtsvinding en geschiedenis van het Europees publiekrecht makkelijke vakken waren en strafrecht en rechtsfilosofie moeilijk.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 19:59 schreef MisterMister93 het volgende:
Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Straf- en strafprocesrecht is ook wat ik uiteindelijk wil gaan doen, alleen duurt dat nog wel even.
- Je geeft zelf aan dat je voorbereiding afhankelijk is van de moeilijkheid van het vak, maar wat versta je daar precies onder?
- Is het vooral stampen van kennis of toepassen van kennis bij tentamens.
- Wat heb jij voor je bachelor gedaan, het VWO?
- Heb je al stage gelopen, zo ja waar?
- Bij Last Minute Leiden kwam de taal ook naar voren en je geeft zelf aan dat het wennen was. Is de literatuur moeilijk te lezen of zijn de stukken die je moet schrijven lastig?
Als je nog boeken hebt van het eerste jaar ben ik daar zeker in geïnteresseerd als ik besluit om voor deze opleiding te kiezen.
Ik zal assisterenquote:
Ondernemingsrecht en ik had m niet gehaald, anders was ik niet naar de inzage gegaan.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:30 schreef Yashaaaaa het volgende:
welk vak? En had je t tentamen wel of niet gehaald?
Ik zou kijken of je een klacht in kan dienen
Dat doe ik ook als ik denk dat ik een fout gerekend antwoord toch goed heb. En daar is niets mis mee. Het gaat erom dat je krijgt waarop je recht hebt.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:41 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja, dat dacht ik al, van dat niet halen.. Maar je hebt altijd van die mensen die dan van hun 7.5 een 8 gaan proberen te maken.. (niet dat ik jouw zo inschat hoor)
Mee eensch, maar dat soort figuren heb je ook bij mensen die van een 5 een 6, of van een 5.4 een 5.6 willen maken terwijl ze het niet verdienen en eigenlijk niets van de stof snappen.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:57 schreef Yashaaaaa het volgende:
Wat ik daar wel mis mee vind, is dat je ook van die zeurtypes hebt die het niet verdienen, de docent daardoor helemaal chaggo maken, dat tegen de tijd dat jijzelf aan de beurt bent al je kansen zijn verkeken om van een 5.4 een 5.6 te maken bijv.
Ja, klopt. Dan moet ik 'm in augustus wel halen, anders kan ik niet met m'n scriptie beginnen.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:41 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ja, dat dacht ik al, van dat niet halen.. Maar je hebt altijd van die mensen die dan van hun 7.5 een 8 gaan proberen te maken.. (niet dat ik jouw zo inschat hoor)
Wel balen zegDat is toch ook voor jou het laatste bachelorvak?
Wtf, dat is wel heel erg.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 11:05 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Mee eensch, maar dat soort figuren heb je ook bij mensen die van een 5 een 6, of van een 5.4 een 5.6 willen maken terwijl ze het niet verdienen en eigenlijk niets van de stof snappen.
Het doordrammen terwijl je het niet verdient is irritant, ongeacht om welk cijfer het gaat.
En ik herken wat Fascination schrijft. Ter 'troost': het kan nog erger: er zijn bij mij ook vakken waar ik niets een nabespreking krijg, ook al vraag ik erom
![]()
Moet ik een klacht indienen om een nabespreking te krijgen waar ik recht op heb
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |