abonnement Unibet Coolblue
pi_92811046
OP by: Probably_on_pcp



Op dit forum verschijnen er af en toe topics van mensen die teveel nadenken en hier veel last van ondervinden. Onderstaande post had ik al in een ander topic geplaatst maar dat topic bloedde al snel dood. Aangezien het een lange reactie was waar ik veel tijd in had gestopt, vond ik het jammer dat er geen leuke discussie ontstond. Vandaar dat ik even apart een topic open. De TS uit het vorige topic was al een beetje aan het mediteren om het dwangmatige denken iets te verzachten. Mijn post ging over hoe het verstand ons vaak in de weg staat en hoe dat precies werkt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met mediteren om het dwangmatige denken te verzachten zit je in de goede richting alleen is het eigenlijk symptoombestrijding op die manier. Er is ook nog een bepaald inzicht nodig in de werking van je verstand.

Mensen moeten zich goed beseffen dat hun verstand een INSTRUMENT is dat wij hebben "gekregen" van de evolutie. Een slang heeft zijn gif, een luipaard zijn snelheid en wij hebben ons verstand

Verstand = instrument

Dit instrument is het meest machtige instrument dat de evolutie ooit heeft voortgebracht. Het stelde ons in staat om de wereld om ons heen te begrijpen en om taal te ontwikkelen waardoor wij beter konden samenwerken en (ingewikkelde) ideeen konden overdragen op de volgende generatie.

Het verstand heeft ons apen naar de maan gebracht, het verstand heeft allerlei geheimen vh universum ontrafeld (bijv. E=mc2). Het verstand neemt dus nogal een belangrijke rol in, in ons leven. Zonder het waren wij nog apen. Dit is erg belangrijk. Wij onderscheiden ons DOOR het verstand, maar wij zijn NIET ons verstand.

In de loop der tijd heeft zich een "gevoel van jezelf" ontwikkeld IN je verstand, in je geheugen. Informatie wordt opgeslagen in je hersenen of verstand en aan de hand daarvan vormen wij een beeld van de wereld om ons heen, maar wij vormen zo ook een beeld van ons zelf, met de nadruk op BEELD van ONSZELF.

Dit beeld van onszelf noemen wij het ego. Van het woord ego zijn meerdere interpretaties, ik bedoel hier: ego = een op het verstand gebaseerd gevoel van jezelf.

Het ego

Het verstand produceert gedachten, dat is de manier waarop het de wereld kan bevatten. Nadat wij een ego hadden ontwikkeld, leek het voor ons of de gedachten werden geproduceerd door het ego, dus door onszelf! Maar bedenk je dus goed dat jij NIET je ego bent. Het ego is een BEELD van jezelf, het is niet de laatste waarheid over wie jij bent.

Veel mensen geloven dat ze niet kunnen ophouden met denken omdat je niet zou kunnen functioneren zonder gedachten. Ik denk dus ik besta zeg maar. DIT IS ONZIN. Jij bent veel meer dan je gedachten. Je hebt je gedachten niet constant nodig bij alles wat je doet. Minstens 80% van je gedachten zijn totaal niet constructief en productief. Toch denken we de hele dag door, een verslaving.

Dit gebeurt omdat het verstand een instrument is gegeven aan ons door de evolutie om te OVERLEVEN. Inmiddels hebben wij in het westen voldaan aan onze primaire levensbehoeften. Dus wat voor overleven praten we dan over? In dit geval het overleven van ons ego, het beeld dat wij van onszelf hebben en wat in grote mate wordt beinvloed door wat anderen van ons denken.

Dat machtige instrument het verstand is zijn doel dus voorbijgeschoten en is gedegradeerd tot het levend houden van ons zelfbeeld, niet de levende mens achter dat zelfbeeld. We denken ons soms suf over totaal nutteloze dingen.

De oplossing hiervoor, is meer leven in het nu. Genieten van het moment is belangrijk, piekeren over iets wat in de toekomst misschien kan gaan gebeuren niet. Tuurlijk is het belangrijk om te plannen, maar lang obsessief nadenken over kleine dingen die geen invloed hebben op jouw overleven in de echte wereld, dat is uiteraard kansloos.

Het probleem ligt hem in onze identificatie met het ego en onze gedachten. Gedachten zijn middelen om de wereld te begrijpen. Deze worden op hun beurt weer geproduceerd door het verstand. Het verstand is dus een instrument en een gedachtengenerator, maar het is NIET wie jij bent!!

De observeerder

Jij bent de observeerder van je gedachten, DAAR ligt je ware identiteit. Datgene wat de gedachten voorbij ziet komen en ze hoort, dat is de observeerder en DAT ben jij. Zo gauw die observeerder niet observeert maar "naar de gedachte toespringt" en zich ermee identificeert, dan hou jij op de observeerder te zijn en word jij je ego.

Het ego en de observeerder zijn dus twee verschillende dingen: het ego is een op het verstand gebaseerd gevoel van jezelf, voornamelijk geinteresseerd in het "overleven" in een wereld waar we allang overleven. Het houdt zich bezig met: is dit de juiste kleur eyeliner, is deze broek hip genoeg, enz.

De observeerder dat is je ware natuur en de observeerder hoort het verstand te gebruiken, niet andersom! De observeerder hoort helemaal niet de sprong naar de gedachte te maken en zich ermee te identificeren. De observeerder moet van een afstandje kijken naar de gedachten en hoort zich er niet mee te identificeren. Het verstand is immers een instrument.... een instrument dat gebruikt moet worden door JOU en niet andersom.

Het verstand heeft het ego voortgebracht en het is dit ego dat de macht heeft overgenomen VAN JOU! Zie het als een computervirus dat de macht heeft overgenomen van de computer. Maar hoe komen wij af van dit virus? Dat moeten we doen door te beseffen dat wij onze gedachten niet zijn. Hou op met de identificatie met je verstand! Ook al produceert het gedachten die beginnen met "ik"....

Wanneer er in jouw hoofd een gedachte voorbijkomt waarin het woordje "ik" zit, dan gaat het niet over jou, maar die "ik" is dus het ego, het op het verstand gebaseerde gevoel van jezelf. Dit is heel moeilijk te bevatten allemaal, maar vraag wanneer iemand zegt:

"Ik word zo moe van mezelf", "Ik kan niet meer leven met mezelf".....

Wie zijn dan die ik en die zelf??? Wie is die ik die met zichzelf moet leven?? Zijn bovenstaande zinnen mischien gedachten waarbij onze ware natuur even naar boven komt? Je echte ik, de observeerder, die samen moet zien te leven met de eeuwige kwelgeest, het ego?

We zullen de identificatie moeten doorbreken om jezelf echt te vinden. Ik snap dat ik hier in deze post niet goed duidelijk kan maken hoe het nou precies in elkaar zit... Maar misschien dat je iets herkent of dat je het wel interessant vindt. Goede boeken om te lezen zijn "De kracht van het nu" van Eckhart Tolle of "Radical Honesty" van Brad Blanton. Het eerste boek is het meest diepe maar wanneer je het gewoon niet ziet, kan het snel totaal oninteressant worden. Dan kan het tweede boek erg goed zijn omdat het meer gebruikt maakt van een praktische aanpak. Ongetwijfeld zullen er veel meer boeken zijn, maar ik raad toch iedereen aan om De kracht van het nu op z'n minst te proberen.

De Kracht van het Nu

Toen ik dat boek voor het eerst las, wist ik dat ik dat ene had gevonden waarna ik mn hele leven zocht. Ik heb ook altijd veel gepiekerd en werd hier depressief van enz. Toch wist ik dat ik iets verkeerds deed en dat er toch een manier moest zijn om iets te doen aan dat obsessieve denken? Het was verdomme m'n eigen hoofd!! Ik heb m'n hele lichaam onder controle, maar het belangrijkste, het verstand had ik niet onder controle. Dat vond ik op z'n minst erg vreemd. Maar goed, ik had geen kader waarbinnen ik moest zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Daarom deed ik het maar af als een hersenspinsel.

Tot dus die ene dag kwam jaren later, toen ik de Kracht vh nu op de deurmat kreeg. Na het lezen van een aantal bladzijden wist ik dus dat het de identificatie met het verstand was, de sprong van de observeerder naar de gedachte, dat mij al die jaren in de weg had gestaan. Op dat moment zag ik dus de ware natuur van mijn ego: het is nep en bestaat alleen bij de gratie van JOUW identificatie met dat ego.

Op dat moment doorbrak ik de identificatie met mijn ego en was ik VRIJ!!! Vrij van die eeuwige kwelgeest die m'n leven af en toe een hel maakte. Op dat moment kreeg ik vijf golven van geluk door me heen, beginnend bij m'n tenen, eindigend in mn hoofd. De ene golf was nog intenser dan de andere... Ik begon weer te denken toen ik bang werd dat ik zou klaarkomen ( :') ) aangezien ik nog nooit in m'n leven een mentaal orgasme had gehad.

Maar dat was het dus, een mentaal orgasme, vijf achter elkaar, de 1 nog intenser dan de andere, alsof m'n hele lichaam vierde dat het verlost was van die "duivel", het ego. Dat kleinzerige beperkende gedrocht dat zich ahw "genesteld" had in m'n hersenen.

Ik ben nu degene die meestal de macht heeft, niet m'n ego, hoewel m'n ego nog steeds macht over me heeft. Ik identificeer me nog vaak genoeg met m'n gedachten. Old habits die hard. Maar down raken of lang piekeren over dingen? No way. Die macht heeft m'n ego niet meer over me. Zo gauw ik me kut voel weet ik namelijk waar dat kutte gevoel vandaan komt: De identificatie met m'n ego. Het is het ego dat problemen uit het niets creeert, onder het motto van "overleven" waar dat allang niet meer nodig is.

Flow

Ik kan tegenwoordig m'n gedachten gewoon stopzetten. In het begin kun je dat 2 seconden, dan 5, dan 10 enz. Wanneer je dat doet ben je opeens gelukkig en je ziet de wereld veel voller en alles is 1 hoe vaag en zweverig dat ook mag klinken. Om even aan te geven dat dat niet zo zweverig is als het lijkt: in de sport kennen ze het begrip "flow". Dat is een staat van zijn waarbij het verstand naar de achtergrond verdwijnt en iets anders de controle overneemt. Op zo'n moment is de sporter 1 met zijn omgeving en DAAROM voelt de sporter alles perfect aan en kan het komen tot uitzonderlijke sportprestaties waar wij ons over verbazen.

Dit soort momenten van flow lijken een uitzondering te zijn, maar door bewustwording en zelfreflectie kunnen wij als mensen naar zo'n staat van zijn toe. Deze staat van flow zal de norm moeten worden in onze maatschappij ipv de staat van zijn waarbij wij ons identificeren met ons verstand. Het verstand deelt de wereld onder in dingen, het fragmenteert en snijdt ons af van de rest van de wereld. Daarom is de wereld zoals ie is vandaag de dag. Wij zullen nooit echte beschaving kennen zolang wij ons identificeren met ons verstand. Wij moeten naar een andere staat van zijn, die van voorbij het verstand, die toestand van flow, waarbij de observeerder de macht overneemt van het verstand. Deze toestand alleen zal ons werkelijk het leven laten ervaren in al zijn volheid. Dan pas zullen wij weten wat echte liefde is en wat echt geluk is.

Radical Honesty

In de vorige topics kwam het boek Radical Honesty ook regelmatig naar voren. Eerlijk zijn is ook een manier om jezelf te verlichten van je ego. Dit wordt in dit boek geniaal uiteengezet. Een heerlijk bot boek met een ongelooflijk veel wijsheid geschreven. Het idee erachter is ongeveer uit te leggen op deze manier:

Veel van je energie gaat zitten in het hooghouden van een zelfbeeld, je ego. Veel mensen spiegelen zich aan anderen, aan wat de maatschappij zogenaamd van hen verwacht. Wanneer je dus probeert te voldoen aan een bepaald beeld, wat bijna altijd een beeld van perfectie is en dus niet haalbaar, zul je hier en daar moeten liegen of in ieder geval informatie moeten achterhouden.

Ook zul je serieuzer met niet belangrijke dingen omgaan. Je denkt dan nl. dat het bereiken van dat ideaalbeeld je geluk zal opbrengen. Er zal dus veel energie gaan zitten in het opbouwen en in stand houden van dat zelfbeeld. Eerlijkheid is dan juist eerder gevaarlijk. Niemand zal voldoen aan het ideaalbeeld als ze eerlijk zijn over zichzelf, gewoon puur omdat niemand perfect is. Dat ideaalbeeld bestaat alleen in Hollywood en glamourbladen en is compleet subjectief uiteraard.

Door eerlijk te zijn saboteer je je eigen ego in zijn doel om het perfecte ideaalbeeld te bereiken. Vandaar dat eerlijkheid een grote rol kan spelen in verlichting. Het is nl. een manier om veel macht van je ego te ontnemen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deel 6 alweer dus. Inmiddels zijn er al heel wat levens positief beinvloed door de Kracht vh Nu, de wereldwijde bestseller geschreven door Eckhart Tolle. Dit zie ik in mijn persoonlijke leven gebeuren en ook hier op het forum zijn er steeds meer mensen die er baat bij hebben

Hier nog even een link naar een geweldig youtube filmpje (met dank aan DaneV). In dit flimpje wordt een beeld geschetst van een ervaring die parallellen vertoont met de stof die wordt behandeld in De Kracht vh Nu. Dit wordt allemaal heel helder uitgelegd door een wetenschapper dus misschien dat dat de "zweverigheid" van dit topic wat wegneemt voor sommige mensen:

How it feels to have a stroke


Links naar vorige delen

Teveel nadenken - waarom?
Teveel nadenken, waarom? Kracht van het NU topic #2
Teveel nadenken - Kracht van het nu #3
Teveel nadenken - Kracht van het Nu topic #4
Teveel nadenken - Kracht van het Nu topic #5
Teveel nadenken - Kracht van het Nu topic #6
Te veel nadenken - Kracht van het Nu topic #7

Overige links

Hier ook nog een link naar een lezing van Eckhart Tolle - The flowering of Human Consciousness:
The flowering of Human Consciouness

En nog een link naar een helder geschreven artikel van een succesvolle zakenman. Iemand die zegt waar het op staat en geen zweverige termen gebruikt om de succesvolle toepassing vd Kracht vh Nu uit te leggen:
http://www.stevepavlina.com/blog/2006/05/the-power-of-now/

Recensies

Verder krijgt De Kracht van het Nu veel goede recensies van lezers:
Recensies op bol.com
Recensies op amazon.com

Recensies Radical Honesty:
Recensies op Amazon.com

Recensies Ontwaken in de Droom:
Recensies op bol.com
Recensies op amazon.com (engelse versie)

Disclaimer:
Dit topic is bedoeld om een idee te delen met anderen, dus niet om mensen meteen te overtuigen van een bepaalde denkwijze. Psychologie is een interessant en waardevol iets en mocht je de ideeen in deze reeks interessant vinden ga dan vooral zelf op onderzoek uit!

[ Bericht 0% gewijzigd door Daniel1976 op 21-02-2011 07:45:59 ]
pi_92811122
Laatste post vorige topic :)

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 10:40 schreef RobBor het volgende:

[..]

hmmm... daar heb je wel een punt ja. Maar zoals ik het heb begrepen moet je 100% bezig zijn met de handeling waar je op het moment mee bezig bent. [b
Hoe doe je dat dan als je niks te doen hebt. Dan komt je ego dus om de hoek kijken? Ik heb wel eens gehoord dat je je gedachten langs moet laten zweven maar geen oordeel moet geven over die gedachten. Maar om helemaal geen gedachten te hebben?
Dan kun je beter je ego opnieuw vormgeven dan de gedachten uit de weg te gaan lijkt me.
Ik ben ook maar wat aan het filosoferen hoor :D
Je doet er niks tegen :P
Ga ergens rustig zitten en ga het verzet eens voelen, ga eens kijken waar die ongelovelijke drang om 'iets' te doen vandaan komt.
Het is alleen maar je ego wat schreeuwt dat je niet rustig mag zitten dat er eerst x problemen opgelost moeten worden.
het KAN niet zo makkelijk zijn! maar verlichting/leven in het NU is WEL zo makkelijk en daarom is het ook zo moeilijk helaas.
Merk het zo vaak bij mezelf, vind het prachtig om te lezen over innerlijke vrede en meditatie en hoe het allemaal zou moeten werken maar ik mediteer lang niet dagelijks omdat ik me er niet toe kan zetten.
En als ik dan ga zitten dan vind ik een kwartier MEGA-lang, er lijkt geen eind aan te komen.
pi_92811189
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 10:54 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Je doet er niks tegen :P
Ga ergens rustig zitten en ga het verzet eens voelen, ga eens kijken waar die ongelovelijke drang om 'iets' te doen vandaan komt.
Het is alleen maar je ego wat schreeuwt dat je niet rustig mag zitten dat er eerst x problemen opgelost moeten worden.
het KAN niet zo makkelijk zijn! maar verlichting/leven in het NU is WEL zo makkelijk en daarom is het ook zo moeilijk helaas.
Merk het zo vaak bij mezelf, vind het prachtig om te lezen over innerlijke vrede en meditatie en hoe het allemaal zou moeten werken maar als ik mediteer lang niet dagelijks omdat ik me er niet toe kan zetten.
En als ik dan ga zitten dan vind ik een kwartier MEGA-lang, er lijkt geen eind aan te komen.
Goede post. Dit geeft me wel concreet wat inzicht. Op zo een niks-moment denk ik inderdaad van hey ik moet iets gaan doen, nuttigs gaan ondernemen, bezig zijn, aan mijn problemen werken, of denken waarom problemen nog niet opgelost zijn. Het 'zijn' is echt ontzettend moeilijk :P
pi_92811639
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 11:08 schreef RobBor het volgende:

[..]

Goede post. Dit geeft me wel concreet wat inzicht. Op zo een niks-moment denk ik inderdaad van hey ik moet iets gaan doen, nuttigs gaan ondernemen, bezig zijn, aan mijn problemen werken, of denken waarom problemen nog niet opgelost zijn. Het 'zijn' is echt ontzettend moeilijk :P
Thanks :) dit soort posts helpen mij ook heel veel, de splinter bij iemand anders helpt me om de balk in mijn eigen oog te zien :Y
Overigens is die zin van jou echt mooi:
Hoe doe je dat dan als je niks te doen hebt.
Denk hier eens goed over na _O-
Dan doe je dus niks :P

[ Bericht 5% gewijzigd door DeZoektocht op 15-02-2011 11:48:32 ]
pi_92813618
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 11:21 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Thanks :) dit soort posts helpen mij ook heel veel, de splinter bij iemand anders helpt me om de balk in mijn eigen oog te zien :Y
Overigens is die zin van jou echt mooi:
Hoe doe je dat dan als je niks te doen hebt.
Denk hier eens goed over na _O-
Dan doe je dus niks :P
ja inderdaad.
Een beetje het Worrying is like trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum principe
pi_92814709
Mensen die geen lange termijn geheugen hebben leven altijd in het Nu. In ieder geval is het verband met het verleden foetsie. Personen die tegenkomt herken je niet, ook al zie je ze regelmatig, en je weet nooit wat je ook al weer aan het doen was. Dat is er enorm probleem en maakt het leven onmogelijk.

Wat is tijd? vraagt Augustinus zich af. Als niemand het mij vraagt, weet ik het; maar als ik het wil uitleggen aan iemand die mij ernaar vraagt, dan weet ik het niet. Volgens Augustinus bestaat de tijd uit verleden, heden en toekomst. Het verleden bestaat niet meer (alleen als herinneringen in het heden). De toekomst bestaat nog niet (alleen als verwachtingen in het heden). Alleen het heden bestaat, inclusief de hedendaagse ruïnes en prognoses. Maar het heden is zo flinterdun, dat het bij nadere beschouwing slechts bestaat uit de grens tussen verleden en toekomst, de grens tussen twee niet bestaande grootheden.

Dat is het subjectieve tijdsbegrip: je bevindt je in de tijd, altijd in het heden. Maar zo naïef kan een mens niet zijn. De tijdsdiepte in jezelf bestaat uit herinneringen en de continuïteit met het verleden en de toekomst, verleent het nu zijn betekenis, mogelijkheden, doelstellingen en waarden. Daarom is er ook objectieve tijd (de klok). Heel nuttig.
The view from nowhere.
pi_92815297
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 12:50 schreef deelnemer het volgende:
Mensen die geen lange termijn geheugen hebben leven altijd in het Nu. In ieder geval is het verband met het verleden foetsie. Personen die tegenkomt herken je niet, ook al zie je ze regelmatig, en je weet nooit wat je ook al weer aan het doen was. Dat is er enorm probleem en maakt het leven onmogelijk.

Wat is tijd? vraagt Augustinus zich af. Als niemand het mij vraagt, weet ik het; maar als ik het wil uitleggen aan iemand die mij ernaar vraagt, dan weet ik het niet. Volgens Augustinus bestaat de tijd uit verleden, heden en toekomst. Het verleden bestaat niet meer (alleen als herinneringen in het heden). De toekomst bestaat nog niet (alleen als verwachtingen in het heden). Alleen het heden bestaat, inclusief de hedendaagse ruïnes en prognoses. Maar het heden is zo flinterdun, dat het bij nadere beschouwing slechts bestaat uit de grens tussen verleden en toekomst, de grens tussen twee niet bestaande grootheden.

Dat is het subjectieve tijdsbegrip: je bevindt je in de tijd, altijd in het heden. Maar zo naïef kan een mens niet zijn. De tijdsdiepte in jezelf bestaat uit herinneringen en de continuïteit met het verleden en de toekomst, verleent het nu zijn betekenis, mogelijkheden, doelstellingen en waarden. Daarom is er ook objectieve tijd (de klok). Heel nuttig.
Dat is zeker waar ^O^ en hier wordt ook niet verkondigd om een eind te maken aan je verstand ofzo.
De bedoeling is om je verstand te gebruiken, en niet overheerst te worden door je verstand.
Dus tuurlijk is het handig om je pensioen goed te regelen, maar regel dat en laat het dan rusten.
Het gaat om het onnodige denken, het totaal nutteloze gepieker.
Het doel is niet,als dat er al is ( ;) ) om je lange termijn geheugen kwijt te raken.
Bekijk het filmpje uit de OP eens: how it feels like to have a stroke ^O^
Ze propageert niet om je ratio (linkerhersenhelft) maar uit te schakelen, want dan kun je amper functioneren. Maar laat het je niet overheersen.
pi_92815438
quote:
Personen die tegenkomt herken je niet, ook al zie je ze regelmatig, en je weet nooit wat je ook al weer aan het doen was. Dat is er enorm probleem en maakt het leven onmogelijk.
overigens is hier een filmpje van wat een paar keer gepost is.
En het is niet te zeggen dat die man ongelukkig is ofzo, dat geldt eigenlijk alleen voor de mensen om hen heen.
Maargoed praktisch lijkt het me niet.
pi_92816041
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 13:06 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Dat is zeker waar ^O^ en hier wordt ook niet verkondigd om een eind te maken aan je verstand ofzo.
De bedoeling is om je verstand te gebruiken, en niet overheerst te worden door je verstand.
Dus tuurlijk is het handig om je pensioen goed te regelen, maar regel dat en laat het dan rusten.
Het gaat om het onnodige denken, het totaal nutteloze gepieker.
In het Nu alleen, verlies je alle samenhang en wordt alles onmogelijk. Voor ongewenste zaken, zoals tobben / piekeren is het een oplossing, want daarmee draai het de nek om.

De vraag is hoe je van rationaliteit en beleving een samenhangend geheel maakt.
The view from nowhere.
pi_92822047
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 23:48 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ben heel benieuwd hoe het was om jou te zijn die dag :)

Als je het ook wil ervaren, blijf oefenen :P Als je het al hebt ervaren, blijf oefenen :P Heel de dag door elk moment indien mogelijk. Niet alleen met in het nu zijn, maar ook met genereus zijn tov andere mensen, niet liegen/stelen/schelden e.d. Dat is net zo belangrijk om je ego te verslappen. Elke stap is weer een stapje dichterbij. En soms maak je een grote stap, voor mij is dat nu de tweede keer. Maar de kleine stapjes die vrijwel onmerkbaar zijn, zijn net zo belangrijk.

Het waren 3 dagen en ze waren als een achtbaan. Het ene moment vol leven en superrelaxt, het andere moment als een ontzettende opluchting met mentale orgasmes. Dan weer slaat de twijfel toe "dit kan niet echt zijn, ik ben gek geworden" en wilde ik bijna voor de trein springen. Omdat de aandacht zo scherp was, voelde ik ook alle emoties ontzettend veel scherper dan normaal. Vandaar mijn wisselende emoties in posts in die periode. Excuses (nogmaals?) daarvoor aan allemaal :P

Maargoed, het was gewoon echt zo. En als mensen het tegendeel beweren laat ik me daar niet meer door afleiden en laat ik ze gewoon praten.
quote:
[..]

Haha! Voor wat het waard is, ik ben ook wel eens in een stripclub geweest en ga er zo weer heen. Ik leef nog wel life to the fullest, ondanks dat ik "beter moet weten". Maar goed, lol maken is juist leven dus zolang je plezier hebt, moet het geen probleem zijn allemaal.
Groepsdruk :P ik had zelf geen behoefte daarheen te gaan. Maar goed, die gasten waren gezellig dus ik ging mee. Alleen volgens mij drink ik voorlopig of voor altijd geen bier meer, want tijdens die aandacht zag ik ook heel erg hoe dat je geest vertroebelt. Dat was gewoon eng eigenlijk en dat ene biertje was misschien wel het domste wat ik ooit in m'n leven gedaan heb. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door rijsttafel op 15-02-2011 15:49:01 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_92822173
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 13:24 schreef deelnemer het volgende:

[..]

In het Nu alleen, verlies je alle samenhang en wordt alles onmogelijk. Voor ongewenste zaken, zoals tobben / piekeren is het een oplossing, want daarmee draai het de nek om.

De vraag is hoe je van rationaliteit en beleving een samenhangend geheel maakt.
Nee, is niet waar. Juist alles lijkt mogelijk. Je kunt alles aan als het nodig zou zijn. En ook geheugenverlies of het verlies van rationaliteit hebben hier niets mee te maken. Persoonlijk lijkt m'n geheugen en m'n rationeel verstand juist iets scherper in vergelijking met toen ik hiermee begonnen was. Ik laat het alleen niet meer overheersen zoals 'vroeger'. :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_92823311
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 11:06 schreef DeZoektocht het volgende:
Laatste post vorige topic :)

[..]

Je doet er niks tegen :P
Ga ergens rustig zitten en ga het verzet eens voelen, ga eens kijken waar die ongelovelijke drang om 'iets' te doen vandaan komt.
Het is alleen maar je ego wat schreeuwt dat je niet rustig mag zitten dat er eerst x problemen opgelost moeten worden.
het KAN niet zo makkelijk zijn! maar verlichting/leven in het NU is WEL zo makkelijk en daarom is het ook zo moeilijk helaas.
Merk het zo vaak bij mezelf, vind het prachtig om te lezen over innerlijke vrede en meditatie en hoe het allemaal zou moeten werken maar ik mediteer lang niet dagelijks omdat ik me er niet toe kan zetten.
En als ik dan ga zitten dan vind ik een kwartier MEGA-lang, er lijkt geen eind aan te komen.
Ik voel me zo vrij om hierop in te gaan :P

Stel geen tijdslimiet die je per se moet halen, want juist dan gaat je geest telkens de gedachtes opzoeken: "ben ik er al?" "hoe lang nog?" "Ik krijg jeuk aan m'n kont" etc etc. Ga zitten zolang als het confortabel is, maar geef natuurlijk ook niet bij de eerste de beste tegenslag op. Verken rustig je grenzen en kijk of je de rust weer terug kan vinden. Als je dat 1 keer lukt, wordt dat de volgende keer makkelijker omdat je geest dan heeft geleerd dat het kan. Daarnaast blijf gewoon in het dagelijks leven oefenen. Iets waarvan ik eerste beweerde dat het niet hielp, maar dat doet het wel degelijk als je het op de juiste manier doet. Alleen los van 'echte' meditatie zie ik het weinig effect hebben, want het brengt je niet dieper of maakt je geest niet echt sterker dan ie eigenlijk al is, omdat er vaak te veel afleiding is.

Blijf je dit doen, dan vindt je vanzelf de lol in meditatie, anders raak je alleen maar meer gefrustreerd. Zelf begon ik ook zo dat 5 minuten al een kwelling was, maar nu heb ik wel eens dagen met vele uren zitmeditatie. Lekker niets doen, zalig :D En sowieso elke dag 's ochtends een half uur en 's avonds een uur de laatste tijd, want ik zie gewoon de geest een chaoot worden als ik dat niet doe :D door alle externe impulsen die je gedurende de dag op je af krijgt. Maar als ik dan ergens gedurende dat uur 's avonds echt geen zin meer heb, zie ik ook dat het weinig nut heeft om nog verder te gaan en kap ik rustig het af.

Het kan ook helpen een geleide meditatie-mp3 op te zoeken of het in een groep te doen, zodat je als het ware wordt 'gedwongen' om te blijven zitten. Je geest krijgt dan de hint "als zij het kunnen, dan ik ook". En alleen dat maakt het al makkelijker.

Succes ;) :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_92823412
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 15:43 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Nee, is niet waar. Juist alles lijkt mogelijk. Je kunt alles aan als het nodig zou zijn. En ook geheugenverlies of het verlies van rationaliteit hebben hier niets mee te maken. Persoonlijk lijkt m'n geheugen en m'n rationeel verstand juist iets scherper in vergelijking met toen ik hiermee begonnen was. Ik laat het alleen niet meer overheersen zoals 'vroeger'. :)
Alles lijkt mogelijk zolang je niets doet.

Teveel rationaliteit is net zo onzinnig als het grote NU beleven. Als afstandelijke beschouwer snij je jezelf af van je motieven.

Mediteren is, denk ik, wel een goede gewoonte. Het helpt je in te zien hoe je geest werkt (bewustwording).

Het bewustzijn kan scherp en helder zijn of dof en afwezig. Het kan zich concentreren of het kan gaan dwarrelen. Als je probeert je aandacht nergens op te richten, dan gaat ze dwarrelen en merkt nu dit en dan weer dat op. Als je intern ergens door in beslag wordt genomen, trekt de aandacht naar binnen. Als je extern ergens door in beslag wordt genomen, trekt de aandacht naar buiten. Er is een activiteiten begeleidende vorm van bewustzijn, waarin je zelf verdwijnt, en een zelfbewustzijn, waarin je weer tevoorschijn komt.

Door je aandacht ergens op richten helpt in allerlei situaties. Bij het darten, naar de roos staren. Bij gevoelens je aandacht erop laten rusten heeft ook effecten.

[ Bericht 2% gewijzigd door deelnemer op 15-02-2011 17:31:15 ]
The view from nowhere.
pi_92827150
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 16:13 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Alles lijkt mogelijk zolang je niets doet.
Zeg dat maar eens tegen depressieve mensen. :P
Je moet dus wel op de juiste manier niets doen. Niet omdat je bang bent om iets te doen. :P

Maar ik snap wat je bedoelt denk ik :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_92836987
had vandaag een therapieuitleg over mindfulness.
dus dacht dat is vast iets voor hier!

denk dat Mindfulness een stuk verduidelijker is, als in het hier en nu zijn.
ze vertelde een onderscheid in het doen en het zijn
je moet mindfulness zien als zijn. een tool waarin je terugkeert naar het hier en nu, wat je kan gebruiken op momenten waarop je het wilt/kan/moet gebruiken. als je in een staat van mindfulness bent dan ben je volledig bewust van het nu, je ziet,voelt,denkt, alleen aan de dingen die op het moment aanwezig zijn. ook is het van belang dat je tijdens dit Zijn. niets doet, je bent observer ipv actor. bv je voelt jeuk, maar wat gebeurd er als je dat voelt, waar zit het, en wat gebeurd ermee over tijd. je zal dan zien dat dingen voorbij gaan. je kan dan tot rust komen omdat je doorhebt dat alles verandert in tijd. en dat het meestal alleen de gedachtes/verwachtingen/angsten zijn die (niet waar zijn en) blijven.
bv. als je lekker in het park loopt, ook echt in het park te zijn.. ipv het denken van wat je straks moet doen / of hoe lang je erover doet (gedachtes over het "niet-NU')
maar bij het doen. dan zijn er dus gedachten waarbij je ziet,voelt,denkt aan dingen die je of verzonnen heb/niet (perse) waar zijn/in het verleden liggen/in de toekomst liggen. of uberhaupt dingen doen, het is zeg maar zo natuurlijk om na een observatie/waarneming iets te doen. sta er is bij stil wat je doet, waarom je het doet, en wat er zou gebeuren als je het niet doet.

grappig is dan weer de naam. mindfulness, je zorgt ervoor dat je hoofd leeg is, zodat je je mind volledig(vol-ledig, vol als het leeg is) kan gebruiken!
pi_92838728
Heej Rick Gulmans!

Zeker een goede uitleg die zij heeft gegeven, ik kan geen woord vinden waar ik het niet mee eens ben. Een aantal hier hebben het hier ook over mindfullnes, dat is precies hetzelfde als Kracht van het Nu, alleen een andere benaming.

Welkom in het topic zou ik zeggen. Er kan een wereld voor je opengaan als je hiermee doorgaat. Er zijn zeer diepgaande boeken over dit onderwerp geschreven, maar ik zou het voorlopig vooral bij praktische beoefening houden. :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_92856462
Ah, mooi, weer een nieuw topicdeeltje. :).
pi_92876687
tvp!
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_92948042
The Vower of Pow... teeveepee
pi_92964621
ik ben het met stevanovich eens
pi_92973119
Mensen hebben allemaal strategieën ontwikkelt om plezierige gevoelens te krijgen en pijn te vermijden. Mindfulness of hoe je het ook wilt noemen betekent dat je deze strategieën neerligt en gewoon bestaat en alles wat is, of het nou pijnlijk of prettig is, gewoon laat zijn wat het is. Hierbij raak je een soort van onthecht van je ervaringen. Zoals al eerder genoemd realiseer je je dat alle ervaringen tijdelijk zijn en het geluk niet gevonden kan worden in het tijdelijke. Zo kom je in een natuurlijke staat van welzijn, waarbij er niet zo veel gewicht meer aan de dingen hangt.

In het nu leven betekent vrijheid. Je leven wordt niet meer gedirigeerd door het verleden en je bent niet meer op zoek naar voldoening/verlossing in de toekomst. Het verleden is als voetafdrukken in de sneeuw. Het laat zien waar je geweest bent, maar heeft geen invloed op waar je naar toe gaat.

Uiteindelijk is er niemand die in het nu leeft. Er is alleen maar het nu en het nu is tijdloos. Met het nu bedoelt Tolle niet zozeer wat er nu gebeurt, maar meer de ruimte waarin het gebeurt. Het is geen object, maar laat toe dat alle objecten bestaan. Het is het scherm waar het beeld op verschijnt. Een ander woord ervoor is bewustzijn. Je zou je bij alles wat je waarneemt af kunnen vragen wat dit waarneemt en of dit waargenomen kan worden. Als je antwoord is: "ik", wat is zich dan bewust van dat ik. Als je voelt dat er een centrum is van waaruit je waarneemt, wat is zich dan bewust van dat centrum? Mensen zeggen wel: "ik ben bewust", maar als het ik bewust is kan er dan bewustzijn zijn van dat ik? Is dat niet als een oogbal die direct naar zichzelf kijkt? Bewustzijn is een heerlijk mysterie omdat je het nooit kunt oplossen. Het kan niet gezien worden, omdat het altijd datgene is dat ziet. Het heeft ook geen individualiteit.

In het nu leven is eigenlijk heel simpel en veel natuurlijker dan in de tijd leven. Het is alleen maar bewust zijn van bewust zijn. Hieronder nog even een leuk kort filmpje van Alan Watts.


Moet trouwens wel zeggen dat ik pijn ook als intenser ben gaan ervaren. Een tijdje terug had ik weer een ervaring van volledige eenheid met het universum. Dit voelt echt als een thuiskomen en toen het weer weg was kwam er een pijnlijke heimwee voor in de plaats. Sowieso zijn alle emotionele reacties intenser, maar ook kortstondiger. Kan het hele gebeuren eigenlijk ook niet helpen. Het hele in het nu leven gaat volkomen spontaan. Ik ben ook niet meer in staat om te investeren in iets als 'mijn toekomst'.

In hoeverre zijn jullie eigenlijk op zoek naar verlichting of weten wie/wat je bent? Kan me voorstellen dat veel mensen gewoon wat minder stress willen ervaren. Mindfulness staat er inmiddels wel om bekend hierbij te helpen.
pi_92986631
Mooie post loei_koei! :)

Tja wat zoek ik, ik weet het niet eens, uiteindelijk gewoon plezier, een goed gevoel. Vaak houd ik mij bezig met tijdelijke dingen waarvan ik denk dat die mij gelukkig zouden maken. Short term pleasure.... uiteindelijk veroorzaakt dit hele willen en zoeken nou juist pijn, want het is gewoon puur niet-acceptatie, verzet tegen het nu, ofwel tegen mijn leven. En als ik dan ook nog niet die idealen bereik, levert dat veel frustratie op, en nog meer niet-acceptatie, dus werd ik nog ongelukkiger.

Maar toch is mijn ego zo koppig en halsstarrig en maar door blijven roepen dat je dit en dat nodig hebt en dan word je gelukkig. Die tijdelijke genotten zijn leuk, maar waar houdt het op? Op een gegeven moment wil je weer andere dingen.
Uiteindelijk wil ik gewoon pure gemoedsrust, tevreden kunnen zijn met mezelf en mijn leven, en het ironische is dat juist die hele zoektocht naar plezier en geluk mij hiervan afhoudt. Als je al je verlangens, wensen, dingen die je denkt te moeten hebben/bereiken loslaat en geniet van het moment(waar je niks voor nodig hebt), komt gek genoeg veel vanzelf op je pad :)

Ik besef mij dit heel goed, maar op dit moment ben ik nog vaak in strijd met mezelf, met mijn ego dus. Ik wil er van af, maar vaak neemt ie langzaam ongezien mijn aandacht weer over, en dan ga ik er flink tegenin, maar dat versterkt het alleen maar. De kunst is dan rustig te luisteren, waar te nemen, ofwel te observeren, dan komt de rust vanzelf, omdat je je niet meer identificeert met je gedachten.

Ik heb nu ook veel vrijetijd, uren waarin ik niks te doen heb, dit is verraderlijk, en ik kan er vaak niet eens van genieten, omdat dan mijn ego behoorlijk komt opspelen. Ik wil mij daarom echt eens gaan storten op meditatie, mindfulness en eens lekker experimenteren :)

[ Bericht 3% gewijzigd door Stefanovich op 18-02-2011 21:55:10 ]
pi_92987604
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 17:43 schreef Loei_koei het volgende:

Uiteindelijk is er niemand die in het nu leeft. Er is alleen maar het nu en het nu is tijdloos. Met het nu bedoelt Tolle niet zozeer wat er nu gebeurt, maar meer de ruimte waarin het gebeurt. Het is geen object, maar laat toe dat alle objecten bestaan. Het is het scherm waar het beeld op verschijnt. Een ander woord ervoor is bewustzijn. Je zou je bij alles wat je waarneemt af kunnen vragen wat dit waarneemt en of dit waargenomen kan worden. Als je antwoord is: "ik", wat is zich dan bewust van dat ik. Als je voelt dat er een centrum is van waaruit je waarneemt, wat is zich dan bewust van dat centrum? Mensen zeggen wel: "ik ben bewust", maar als het ik bewust is kan er dan bewustzijn zijn van dat ik? Is dat niet als een oogbal die direct naar zichzelf kijkt? Bewustzijn is een heerlijk mysterie omdat je het nooit kunt oplossen. Het kan niet gezien worden, omdat het altijd datgene is dat ziet. Het heeft ook geen individualiteit.
Maar je kunt ook stellen dat je objectief als lichaam bestaat en van daaruit redenenen. Verder komen subjectief en objectief ergens samen.
The view from nowhere.
pi_93071610
Beste vrienden,

Ik weet dat hier op een bepaald moment vraag was naar een topic iets meer gericht op het boeddhisme.

Bij deze:

Topic voor beoefenaars van het Boeddhisme (en geïnteresseerden)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93079141
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 21:37 schreef Stefanovich het volgende:
Mooie post loei_koei! :)

Tja wat zoek ik, ik weet het niet eens, uiteindelijk gewoon plezier, een goed gevoel. Vaak houd ik mij bezig met tijdelijke dingen waarvan ik denk dat die mij gelukkig zouden maken. Short term pleasure.... uiteindelijk veroorzaakt dit hele willen en zoeken nou juist pijn, want het is gewoon puur niet-acceptatie, verzet tegen het nu, ofwel tegen mijn leven. En als ik dan ook nog niet die idealen bereik, levert dat veel frustratie op, en nog meer niet-acceptatie, dus werd ik nog ongelukkiger.

Maar toch is mijn ego zo koppig en halsstarrig en maar door blijven roepen dat je dit en dat nodig hebt en dan word je gelukkig. Die tijdelijke genotten zijn leuk, maar waar houdt het op? Op een gegeven moment wil je weer andere dingen.
Uiteindelijk wil ik gewoon pure gemoedsrust, tevreden kunnen zijn met mezelf en mijn leven, en het ironische is dat juist die hele zoektocht naar plezier en geluk mij hiervan afhoudt. Als je al je verlangens, wensen, dingen die je denkt te moeten hebben/bereiken loslaat en geniet van het moment(waar je niks voor nodig hebt), komt gek genoeg veel vanzelf op je pad :)

Ik besef mij dit heel goed, maar op dit moment ben ik nog vaak in strijd met mezelf, met mijn ego dus. Ik wil er van af, maar vaak neemt ie langzaam ongezien mijn aandacht weer over, en dan ga ik er flink tegenin, maar dat versterkt het alleen maar. De kunst is dan rustig te luisteren, waar te nemen, ofwel te observeren, dan komt de rust vanzelf, omdat je je niet meer identificeert met je gedachten.

Ik heb nu ook veel vrijetijd, uren waarin ik niks te doen heb, dit is verraderlijk, en ik kan er vaak niet eens van genieten, omdat dan mijn ego behoorlijk komt opspelen. Ik wil mij daarom echt eens gaan storten op meditatie, mindfulness en eens lekker experimenteren :)
Jouw stukje deed mij aan de volgende teksten denken.

14 Want wij weten, dat de wet geestelijk is, maar ik ben vleselijk, verkocht onder de zonde.
15 Want hetgeen ik doe, dat ken ik niet; want hetgeen ik wil, dat doe ik niet, maar hetgeen ik haat, dat doe ik.
16 En indien ik hetgene doe, dat ik niet wil, zo stem ik de wet toe, dat zij goed is.
17 Ik dan doe datzelve nu niet meer, maar de zonde, die in mij woont.
18 Want ik weet, dat in mij, dat is, in mijn vlees, geen goed woont; want het willen is wel bij mij, maar het goede te doen, dat vind ik niet.
19 Want het goede dat ik wil, doe ik niet, maar het kwade, dat ik niet wil, dat doe ik.
20 Indien ik hetgene doe, dat ik niet wil, zo doe ik nu hetzelve niet meer, maar de zonde, die in mij woont.
21 Zo vind ik dan deze wet in mij; als ik het goede wil doen, dat het kwade mij bijligt.
22 Want ik heb een vermaak in de wet Gods, naar den inwendigen mens;
23 Maar ik zie een andere wet in mijn leden, welke strijdt tegen de wet mijns gemoeds, en mij gevangen neemt onder de wet der zonde, die in mijn leden is.
24 Ik ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods?

28 Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.
29 Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij, dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen.
30 Want Mijn juk is zacht, en Mijn last is licht.

[ Bericht 18% gewijzigd door Ali_Kannibali op 20-02-2011 22:21:54 ]
pi_93100193
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93132804
Ok zal ook maar even mijn verhaal doen dan, ben weer een paar inzichten rijker :)
Moest donderdag iets doen waar ik verschrikkelijk tegenop zag, zeker met mijn geschiedenis met paniekaanvallen.
Naarmate de dag vorderde nam de paniek toe tot ik op een gegeven moment bewust tegen mezelf heb gezegd 'alles wat ik nu denk komt voort uit de onderliggende angst' en 'hoe angstig het ook wordt, het gaat wel weer over'
Later op de dag voelde ik de fysieke kenmerken van paniek/hyperventileren bezit nemen van mijn lichaam, dit zijn voor mij hele bekende dingen.
Zei toen tegen mezelf 'jah het wordt kut, en er is gewoon niets wat ik ertegen kan doen, behalve de ellende verdragen en doen wat ik moet doen'
Uur U brak aan en ipv dat de paniek op kwam zetten kwam er rust, met elke ademhaling meer rust en innerlijke vrede :)
En zag toen in dat achter het lijden wat ik zo vreeste juist een hoop vreugde op me lag te wachten.
Ik besefte dat 'als ik opzoek wat me angstig maak ipv het uit de weg te gaan het smelt als sneeuw voor de zon'
Volgende ochtend lees ik een stukje uit 'een nieuwe aarde' van onze vriend Eckhart :P
Ik citeer:
De mensheid is voorbestemd om een einde aan het lijden te maken, maar dat gebeurt op een andere manier dan het ego denkt.
Een van de vele onjuiste veronderstellingen van het ego, een van zijn vele waanvoorstellingen, is 'het is niet goed dat ik moet lijden'.
Die gedachte zelf ligt aan de basis van het lijden. Lijden heeft een edel doel: de evolutie van het bewustzijn en het opbranden van het ego.
De man aan het kruis is een archetypisch beeld.
Hij is elke man en elke vrouw. Zolang je je verzet tegen het lijden is het een langzaam proces omdat het verzet meer ego voortbrengt dat verbrand moet worden.
Maar als je het lijden aanvaardt gaat het proces sneller, door het feit dat je bewust lijdt.
In het midden van het bewuste lijden vind de verandering al plaats.
Het vuur van het lijden veranderd in het licht van bewustzijn.
Het ego zegt: 'het is verkeerd dat ik moet lijden' en door die geedachte moet je veel meer lijden.
Het is een verdraaiing van de waarheid die altijd paradoxaal is.
De waarheid is dat je 'ja' moet zeggen tegen het lijden voordat je erboven kunt staan.

WOW! dit is precies wat ik meemaakte :o
Voelde me at peace met alles, en de spontane gedachte kwam bij me op 'als ik niet meer tegen mijn angst hoef te vechten (iets wat ik de laatste 5 jaar gedaan heb) wat ga ik dan doen?'
Kon geen ander antwoord bedenken dan 'anderen helpen dit ook te ontdekken'.
En nog even tegen rijsttafel:
Ik was me ook ineens bewust van alles en voelde elke emotie scherper.
Maar wees gerust hoe vaker je bewust bent hoe beter je ermee om kunt gaan :)
Beschouw je ego/zelf als een kind, ja het richt een hoop ellende aan maar het is onbewust.
Bekijk het in genade maar laat het je niet leiden.
Zoals Jezus zei aan het kruis 'vergeef het hun vader, want zij weten niet wat zij doen.
Vergeef daarom ook jezelf.
Ik besef ook dat ik weer in het onbewust leven zal zakken, maar hoop dat ik steeds meer bewust/ontwaakt zal raken.

En ik hoop dat jullie allemaal deze vrede een keer mogen ervaren :)
pi_93145831
Beste DeZoekTocht,

Het zal wel toeval zijn, maar van de week kwam dit praatje op het internet van een van mijn favoriete leraren. Het gaat over verlichting, maar rond 26:00 begint hij ook over angst te praten. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Het is een grappig verhaal.

http://www.youtube.com/user/BuddhistSocietyWA#p/u/0/2_rd8PBUpwU

Als je op zijn naam zoekt op youtube en "fear" toevoegd vind je nog meer filmpjes, deze heb ik niet gekeken omdat ik persoonlijk niet veel last van angst heb gehad. Behalve dan tijdens die enorme scherpte van een paar weken terug, toen was ik zo verschrikkelijk bang dat ik gek was geworden af en toe... dat ik er bijna een einde aan wilde maken. Ik kan me dus voorstellen hoe je je voelt af en toe. Maar alleen door acceptatie kom je erdoorheen. Ja, de angst is er. Prima. Vecht er niet tegen, accepteer het. Het heeft geen reden, geen grond.

Angst is vaak naar de toekomst gericht. Bijvoorbeeld de angst dat de angst zal blijven is denken dat dit altijd zo zal blijven. Je kunt erboven staan door terug te komen naar dit moment. :) Dat is ook precies wat ik deed tijdens die paniek. Of beter gezegd: ik liet het gebeuren. Laat je adem je leiden om terug te keren naar de rust in je hart, geest of hoe je het ook wilt noemen. :) Ik wil je aanraden om -als je dit nog niet doet- meditatie te beoefenen op momenten dat je niet angstig bent, ik weet zeker dat dit je zal helpen.

Bedankt voor de woorden aan mij gericht. :)

Als je het goed aanpakt, is de weg naar bewustzijn en geluk eenrichtingsverkeer en kun je eigenlijk niet terugzakken ookal lijkt het soms van wel. :)

[ Bericht 4% gewijzigd door rijsttafel op 22-02-2011 12:39:05 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  dinsdag 22 februari 2011 @ 13:19:51 #29
104367 Thrackan
new and improved
pi_93147873
Oh, hier zijn we! Het andere deeltje 8 is dus gesloten gebleven, ok...

Volgens mij is het tijd dat ik me weer eens onderdompel in KvhN. Ik merk dat ik, ondanks dat ik de beginselen vaak wel onder de knie heb, me in bepaalde situaties (weer) compleet laat overrompelen door mijn ego. Ik rijd auto als een rasechte asociaal, inclusief gebaren, kleven en krachttermen, en ik laat me weer compleet opnaaien door een paar moeilijke dingen op het werk.

Bij deze weer even een ankertje geplaatst dus, ik moet weer even stil gaan liggen bij het Nu.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_93154710
Heel interessant topic, ik herken me hier heel erg in.
Ik ervaar alles alsof het niet echt is, en ik denk heel veel na over van alles en nog wat.

Hiernaast ben ik bijna altijd heel erg moe.

Ironisch genoeg heeft mijn Moeder het boek: "De kracht van het nu" al eens aan me meegegeven om te lezen en het is er toen niet van gekomen om het te lezen.
Maar na dit topic doorgelezen te hebben (ok, niet alle delen) ga ik er zeker aan beginnen!
pi_93158044
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 21:37 schreef Stefanovich het volgende:
Mooie post loei_koei! :)

Tja wat zoek ik, ik weet het niet eens, uiteindelijk gewoon plezier, een goed gevoel. Vaak houd ik mij bezig met tijdelijke dingen waarvan ik denk dat die mij gelukkig zouden maken. Short term pleasure.... uiteindelijk veroorzaakt dit hele willen en zoeken nou juist pijn, want het is gewoon puur niet-acceptatie, verzet tegen het nu, ofwel tegen mijn leven. En als ik dan ook nog niet die idealen bereik, levert dat veel frustratie op, en nog meer niet-acceptatie, dus werd ik nog ongelukkiger.

Maar toch is mijn ego zo koppig en halsstarrig en maar door blijven roepen dat je dit en dat nodig hebt en dan word je gelukkig. Die tijdelijke genotten zijn leuk, maar waar houdt het op? Op een gegeven moment wil je weer andere dingen.
Uiteindelijk wil ik gewoon pure gemoedsrust, tevreden kunnen zijn met mezelf en mijn leven, en het ironische is dat juist die hele zoektocht naar plezier en geluk mij hiervan afhoudt. Als je al je verlangens, wensen, dingen die je denkt te moeten hebben/bereiken loslaat en geniet van het moment(waar je niks voor nodig hebt), komt gek genoeg veel vanzelf op je pad :)

Ik besef mij dit heel goed, maar op dit moment ben ik nog vaak in strijd met mezelf, met mijn ego dus. Ik wil er van af, maar vaak neemt ie langzaam ongezien mijn aandacht weer over, en dan ga ik er flink tegenin, maar dat versterkt het alleen maar. De kunst is dan rustig te luisteren, waar te nemen, ofwel te observeren, dan komt de rust vanzelf, omdat je je niet meer identificeert met je gedachten.

Ik heb nu ook veel vrijetijd, uren waarin ik niks te doen heb, dit is verraderlijk, en ik kan er vaak niet eens van genieten, omdat dan mijn ego behoorlijk komt opspelen. Ik wil mij daarom echt eens gaan storten op meditatie, mindfulness en eens lekker experimenteren :)
Het ego is geen entiteit die regelmatig langskomt om je te pesten. Het is een verzameling emotionele reacties, gedachten en gedragingen die steeds weer herhaald worden en die jij in leven houdt door ze energie te geven dmv identificatie. Tolle noemt het ego "the unobserved mind". Zodra jij als observator je gedachten, emoties en handelingen observeert is er niet echt meer een ego. Om Tolle zelf maar te quoten: "The moment you become aware of the ego in you, it is strictly speaking no longer the ego, but just an old, conditioned mind-pattern. Ego implies unawareness. Awareness and ego cannot coexist."

Volgens mij heb je al eens eerder een soortgelijk verhaal gepost als wat hierboven staat. Ik herken me hier ergens wel in. Ging een tijdlang in een bepaalde golfbeweging door het leven. Steeds was er vrede gevolgd door lijden en zo ging het maar door. Dit werd een verhaaltje wat ik mezelf vertelde. Ik was de persoon die in een golfbeweging door het leven ging. Het geloven van dat verhaaltje is weer ego en houdt het in cirkeltjes lopen in stand. Als jij jezelf voortdurend vertelt dat in die en die situatie je ego tevoorschijn komt dan houdt je dit patroon zelf in stand.

Ik heb het grootste deel van mijn leven last gehad van een gebrek aan zelfvertrouwen. Wat betekent dat ik in bepaalde sociale situaties een negatieve emotionele reactie, ook wel angst, ervaarde. Dit gebrek aan zelfvertrouwen was een onderdeel van mijn identiteit. Ik was gehecht aan mijn eigen ellende. Het was onmogelijk te voorkomen dat ik regelmatig in situaties terecht zou komen waar ik angstig op reageerde. Normaal gesproken zou zo'n geconditioneerde reactie iedere keer dat hij plaatsvindt zonder verdere gevolgen steeds minder heftig moeten worden. Identificatie houdt het echter in stand. Stoppen met tegen jezelf vertellen dat jij een persoon bent met een gebrek aan zelfvertrouwen of in ieder geval een dergelijk verhaaltje niet meer geloven zorgt ervoor dat je niet langer investeert in het patroon, waardoor het de ruimte krijgt om uit te doven.

Mindfulness is trouwens extreem simpel. Als je de KvhN hebt gelezen hoef je er verder eigenlijk niets meer over te weten. In het begin lijkt het heel veel moeite te kosten, omdat het compleet haaks staat op al je gewoontes. Hoe meer je het lijden zat bent, hoe groter de bereidheid om deze moeite erin te steken. Op een gegeven moment blijkt het ineens spontaan te gaan en gaat het steeds natuurlijker voelen. De enige meditatie die 'ik doe' wordt in het onderstaande filmpje uitgelegd door Mooji. Ingewikkelder dan dit hoeft het niet te worden en je kunt het de hele dag door doen.

pi_93184309
Mooie OP! Ik ga hier meelezen. Nou merk ik gewoon aan mezelf dat ik dit echt moet doen omdat ik niet meer tot rust kom...
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
  donderdag 24 februari 2011 @ 00:21:34 #33
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93234430
ik meldt me ff. ben ff tijdje afwezig geweest

En ik wil jullie graag introduceren aan Jeff Foster :s)

:')
pi_93241727
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 00:21 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
ik meldt me ff. ben ff tijdje afwezig geweest

En ik wil jullie graag introduceren aan Jeff Foster :s)

Ahhh Jeff, heb zn boek hier staan 'het begin van het nu' prachtig boek :)
Het klopt ook echt, er bestaat geen ik, er bestaan alleen gedachte's over.
Ik kon me altijd afvragen hoe het nou kwam dat je zoveel verschillende dingen kon denken, ik bedoel ik leef nou 24 jaar en heb al zoveel verschillende 'werelden' gezien.
Vroeg me altijd af bij films hoe het nou kan dat die mensen hun leven zo 'beperkt' houden, maar je ziet hun gedachtes niet :P
Lees bijvoorbeeld een boek en merk hoe dat een druppel in de oceaan is.
Er bestaan mensen die duizenden boeken hebben gelezen, en elk boek heeft zn eigen visie op het leven zeg maar.
En al deze visie's heb JIJ gelezen, en zijn dus ergens in jou opgeslagen.
Had echt een 'aha erlebnis' toen ik gister in het topic van onze vriend rijsttafel een filmpje tegenkwam van krishnamurti:

Je bent niet 'Ik' je bent de hele geschiedenis van de wereld :)
Er was een tijd waarin ik heel angstig werd van dat hele 'je bestaat niet' gedoe,omdat ik dacht dat IK een einde moest maken aan mijn IK (zie de de verwardheid van die zin :P )
Maar Jeff Foster zegt in zijn boek terecht: 'wie zou een einde aan het ego willen maken dan het ego zelf?'
pi_93243030
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 07:36 schreef DeZoektocht het volgende:

Je bent niet 'Ik' je bent de hele geschiedenis van de wereld :)

:)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93243350
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 00:21 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
ik meldt me ff. ben ff tijdje afwezig geweest

En ik wil jullie graag introduceren aan Jeff Foster :s)

Bedankt voor dit filmpje sinterklaas. :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  donderdag 24 februari 2011 @ 11:24:36 #37
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93246803
quote:
7s.gif Op donderdag 24 februari 2011 09:34 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Bedankt voor dit filmpje sinterklaas. :)
ik ben fan van Jeff, hij is ook wat jonger en zegt echt waar het op staat. In een ander interview probeerde hij duidelijk te maken waarom praten erover 'het' een beeld naar het ego brengt. "We should all just shut up. So is this the end of the interview?"
:')
pi_93250772
:)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93266756
Krishnamurti weet mij ook altijd wel te raken. Op deze site kun je zijn boeken (gratis) vinden: http://www.jiddu-krishnamurti.net/. Kan vooral Freedom from the Known aanraden.

Voor de informatie doe ik het niet meer. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer, maar zulke inzichtelijke dingen lezen of horen gaat nooit vervelen. :)
pi_93269227
quote:
7s.gif Op donderdag 24 februari 2011 09:20 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

:)
Mooi filmpje :Y ook dat ie zegt 'nature is wiggling, and the mind cant understand' ofzo.
Dat klopt ook echt, het is allemaal veel te moeilijk om met je verstand te begrijpen.
Heb daar nog een mooie quote van uit 1 van mijn favoriete films, into the wild:
If we admit that human life can be ruled by reason, then all possibility of life is destroyed.
pi_93290774
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 17:07 schreef Loei_koei het volgende:

[..]

Het ego is geen entiteit die regelmatig langskomt om je te pesten. Het is een verzameling emotionele reacties, gedachten en gedragingen die steeds weer herhaald worden en die jij in leven houdt door ze energie te geven dmv identificatie. Tolle noemt het ego "the unobserved mind". Zodra jij als observator je gedachten, emoties en handelingen observeert is er niet echt meer een ego. Om Tolle zelf maar te quoten: "The moment you become aware of the ego in you, it is strictly speaking no longer the ego, but just an old, conditioned mind-pattern. Ego implies unawareness. Awareness and ego cannot coexist."

Volgens mij heb je al eens eerder een soortgelijk verhaal gepost als wat hierboven staat. Ik herken me hier ergens wel in. Ging een tijdlang in een bepaalde golfbeweging door het leven. Steeds was er vrede gevolgd door lijden en zo ging het maar door. Dit werd een verhaaltje wat ik mezelf vertelde. Ik was de persoon die in een golfbeweging door het leven ging. Het geloven van dat verhaaltje is weer ego en houdt het in cirkeltjes lopen in stand. Als jij jezelf voortdurend vertelt dat in die en die situatie je ego tevoorschijn komt dan houdt je dit patroon zelf in stand.

Ik heb het grootste deel van mijn leven last gehad van een gebrek aan zelfvertrouwen. Wat betekent dat ik in bepaalde sociale situaties een negatieve emotionele reactie, ook wel angst, ervaarde. Dit gebrek aan zelfvertrouwen was een onderdeel van mijn identiteit. Ik was gehecht aan mijn eigen ellende. Het was onmogelijk te voorkomen dat ik regelmatig in situaties terecht zou komen waar ik angstig op reageerde. Normaal gesproken zou zo'n geconditioneerde reactie iedere keer dat hij plaatsvindt zonder verdere gevolgen steeds minder heftig moeten worden. Identificatie houdt het echter in stand. Stoppen met tegen jezelf vertellen dat jij een persoon bent met een gebrek aan zelfvertrouwen of in ieder geval een dergelijk verhaaltje niet meer geloven zorgt ervoor dat je niet langer investeert in het patroon, waardoor het de ruimte krijgt om uit te doven.

Mindfulness is trouwens extreem simpel. Als je de KvhN hebt gelezen hoef je er verder eigenlijk niets meer over te weten. In het begin lijkt het heel veel moeite te kosten, omdat het compleet haaks staat op al je gewoontes. Hoe meer je het lijden zat bent, hoe groter de bereidheid om deze moeite erin te steken. Op een gegeven moment blijkt het ineens spontaan te gaan en gaat het steeds natuurlijker voelen. De enige meditatie die 'ik doe' wordt in het onderstaande filmpje uitgelegd door Mooji. Ingewikkelder dan dit hoeft het niet te worden en je kunt het de hele dag door doen.

Hmmm, daar zeg je wat. Ik heb het ego ook echt als een soort vijand gemaakt, die ik moet bestrijden... en op een gegeven moment word je haast moedeloos er van, en ga je haast denken dat er iets mis met je is, iets wat alleen weg kan gaan als ik mezelf verander... maar het ego is idd niet meer dan een oud ingesleten gedachten patroon waar ik mij jaren mee heb geïdentificeerd en dat dus moeilijk is los te laten, maar ik heb het besef nu wel pas echt dat het dát is en meer niet. Dat ik mijn ego niet ben. Dus het verhaaltje geloof ik niet meer echt... en het besef word wel steeds groter.

Heb ook precies hetzelfde, weinig zelfvertrouwen, sociale angst.... idd, wanneer je jezelf ten toon stelt aan je angsten, zou die angst minder moeten worden als de ervaring waar je zo angstig voor bent helemaal niet zo erg blijkt te zijn wanneer je hem ervaart. Maar dat gebeurd bij mij ook niet, miss confronteer ik mezelf niet genoeg met de angst.... en de onrealistische gedachten moet je ook ontkrachten... daar ben ik nu ook met m'n psych mee bezig, exposure, dus mezelf veel bloot stellen aan moeilijke/angstige situaties en de gedachten nagaan en bekijken die erbij komen kijken.
En ik had zoiets van, moet dit nou allemaal? Kan ik gewoon niet leren niet meer te denken, dus dat ik die onrealistische gedachten niet meer heb door zoveel mogelijk in het nu te zijn. Dus ik kwam ook met dit topic en de kvhn en zo... maar eigenlijk zit het zo diep, dat die gedachten/emoties en gedragingen automatisch getriggerd worden in bepaalde situaties dus door exposure en zo kan je het nog extra kracht bij zetten... daar had ik wel moeite mee omdat te accepteren maar ik werk nu wel mee, alleen word dat niet makkelijk :P Zo moet ik deze week random op straat een praatje gaan maken met mensen :P

[ Bericht 4% gewijzigd door Stefanovich op 25-02-2011 01:11:16 ]
pi_93303481
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  vrijdag 25 februari 2011 @ 13:45:18 #43
104367 Thrackan
new and improved
pi_93304969
Zo, langzamerhand beginnen me weer dingen te dagen tussen het stressen door. Ik zat zo eens te filosoferen over wat eerder is gezegd over het Ego, en dat het geen "ding" is, maar een verzamelnaampje voor gedachtenpatronen. Dat leidde zo ongeveer tot de volgende lap tekst:

1. Het Ego is als een (mentale) verslaving. Voor het idee neem ik een gokverslaving en rookverslaving als vergelijkingspunt. "Onbewuste" mensen voelen zich zodanig verbonden met hun verslaving dat het een identiteit wordt. Net als rokers (ik heb een tijdlang gerookt) een deel van hun identiteit lenen aan het feit dat ze roken.
Men denkt niet zonder het Ego te kunnen. Altijd maar beter, slechter, of in ieder geval anders dan anderen zijn, ook al is dat een illusie. Want van die nieuwe broek die je gekocht hebt om mee te pronken zijn er miljoenen uit de fabriek gerold. Maar dat dat zo is zie je niet, want je zit verzonken in je verslaving, je Ego.

2. Het pijnlichaam zoals Tolle het beschrijft is net zo goed een verzameling gedachten en gedachtepatronen. Resultaten uit het verleden bieden volgens het pijnlichaam garantie voor de toekomst. Zelfs beurshandelaren weten beter ;) Ook hier zit een deel van de verslaving in. Men verwacht morgen weer te moeten gokken, omdat anders de wereld vergaat (lees: de afkickverschijnselen worden veel heftiger ingebeeld dan dat ze daadwerkelijk zijn). Men is bang voor pijn waarvan je helemaal niet weet of die wel komt.

Dit pijnlichaam zorgt er weer voor dat je je anders voelt dan anderen (of anders dan een andere groep), wat op zijn beurt weer de Egopatronen bevestigt. Want als de overheid je ziet als een smerige roker, dan is dat je identiteit, toch?

Dit geldt ook voor het collectief. Neem als voorbeeld de zwarte bevolking in de USA, die nog steeds verwacht constant gediscrimineerd te worden. Wat voor groepen doen dit ook? Junks verwachten dat mensen ze als straatvuil behandelen. Rokers worden gebouwen uitgetrapt en menen straks niet eens meer op straat te kunnen roken.
Waar de laatste twee dit vermengen met een verslaving, doet de eerste groep dit púúr gebaseerd op resultaten uit het verleden en daaruit voortkomende verwachtingen voor de toekomst. Maar wel op precies dezelfde manier.

3. Bewust worden = afkicken van je Egoverslaving.
Hier wil ik nog het nodige aan uitwerken qua theorie, maar ik bemerk een hoop parallellen met mijn vroegere pogingen om te stoppen met roken.
Ten eerste denk ik als "moeizaam" bewustwordend persoon regelmatig dat ik mijn Ego nodig heb. Dat die verzameling gedachten (zoals ik ze dan niet zie, want ik zie dan een soort van entiteit, iets onaantastbaars) een deel van me is en dat ik daar nooit vanaf kan komen.
Bij het stoppen met roken heb ik die gedachte weg kunnen halen. "Ik hoef niet te roken om normaal te kunnen leven." wordt "Ik hoef niet in dezelfde gedachtenpatronen te vervallen om normaal te kunnen leven."
Ten tweede betekent het volgens deze theorie dat bewustwording niet iets is waarbij je, na 1 keer op een knopje te hebben gedrukt, achterover kunt zitten en kunt verwachten dat alles goed komt. Zeker in de beginfase, waarbij de ingesleten gedachtenpatronen nog steeds effect hebben (een gewoonte afleren kost nu eenmaal tijd) is het blijkbaar belangrijk om het bewustwordingsproces te blijven bevestigen en aanmoedigen.

Als deze theorie hier enigzins hout snijdt kan ik, nu ik bijna een jaar niet meer rook en de gewoonte om te roken voor 99% weg is (de andere 1% is prima te herkennen en als nutteloos af te doen) stellen dat doorzettingsvermogen in de beginfase de enige manier is om bewust te kunnen blijven. Meditatie kan daar een hulpmiddel bij zijn, maar eigenlijk kun je op talloze manieren jezelf regelmatig herinneren aan het feit dat je bezig bent met "afkicken van je Ego".

Met bovenstaand in mijn achterhoofd denk ik dat ik weet hoe ik het deze keer aan ga pakken. Geen losse flodders van bewustzijn wanneer ik er toevallig aan denk, maar een grondiger aanpak, met (in ieder geval) dagelijks een herinneringsmoment.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_93305011
Gisteren nog een boek van Eckhart Tolle erbij gehaald. Ik ben best wel fan eigenlijk.

Heb best wel ''vreemde'' ervaringen gehad, maar praat er niet zo veel over. Als ik dat wel doe word ik een beetje glazig aangekeken door mensen. Misschien kan ik het hier wel delen :P.

Hebben jullie ook dat je mensen kunt ''herkennen'' op dat bepaalde bewustzijnsniveau? Alsof ze eruit springen?
pi_93305396
quote:
3s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 13:45 schreef Thrackan het volgende:
Zo, langzamerhand beginnen me weer dingen te dagen tussen het stressen door. Ik zat zo eens te filosoferen over wat eerder is gezegd over het Ego, en dat het geen "ding" is, maar een verzamelnaampje voor gedachtenpatronen. Dat leidde zo ongeveer tot de volgende lap tekst:

Heel goed. Nu in de praktijk brengen. ;) Zitten en niets doen.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93305539
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 13:46 schreef moemoe het volgende:
Gisteren nog een boek van Eckhart Tolle erbij gehaald. Ik ben best wel fan eigenlijk.

Heb best wel ''vreemde'' ervaringen gehad, maar praat er niet zo veel over. Als ik dat wel doe word ik een beetje glazig aangekeken door mensen. Misschien kan ik het hier wel delen :P.

Hebben jullie ook dat je mensen kunt ''herkennen'' op dat bepaalde bewustzijnsniveau? Alsof ze eruit springen?
Hetzelfde hier. Ik voel me niet geroepen mijn ervaringen te delen, omdat het niet mijn ervaringen zijn, slechts gebeurtenissen. Maar ik zie vaak wel duidelijk welke problemen bepaalde mensen hebben. Via internet is dat nogal lastig, maar in het echt merk ik dat al snel.

Je kunt altijd een PM sturen. :)

Rijst

[ Bericht 3% gewijzigd door rijsttafel op 25-02-2011 14:03:38 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93305812
Ik weet ook nog niet of ik het wil delen, maar voelde me wel echt een total fruitcake als ik het zo kan omschrijven. Dacht even dat ik gestoord werd :').

Ben echter wel tot de conclusie gekomen dat die gebeurtenissen, gewoon zo zijn. Ik probeer het te begrijpen met mijn verstand dat is echter onmogelijk. Eigenlijk zou ik het gewoon moeten laten rusten. Ik heb mezelf de afgelopen tijd behoorlijk druk zitten maken om wat er nu in vredesnaam gebeurde. Voor mezelf ben ik nu tot de conclusie gekomen dat ik geen zweefteef wil zijn. Dus mjah, waarom ik dan in dit topic post snap ik zelf ook nog niet.

Misschien toch stiekem het mijn verstand willen begrijpen ;).
pi_93306184
hahaah herkenbaar, herkenbaar :D
Ik dacht: wat the hell, ik zal wel gek geworden zijn :P Maarja, welke echte gek denkt dat nou van zichzelf? :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93306285
Gek zijn is echter een oordeel :+.
pi_93306351
:D true.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:35:41 #51
104367 Thrackan
new and improved
pi_93307171
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:03 schreef moemoe het volgende:
Ik weet ook nog niet of ik het wil delen, maar voelde me wel echt een total fruitcake als ik het zo kan omschrijven. Dacht even dat ik gestoord werd :').

Ben echter wel tot de conclusie gekomen dat die gebeurtenissen, gewoon zo zijn. Ik probeer het te begrijpen met mijn verstand dat is echter onmogelijk. Eigenlijk zou ik het gewoon moeten laten rusten. Ik heb mezelf de afgelopen tijd behoorlijk druk zitten maken om wat er nu in vredesnaam gebeurde. Voor mezelf ben ik nu tot de conclusie gekomen dat ik geen zweefteef wil zijn. Dus mjah, waarom ik dan in dit topic post snap ik zelf ook nog niet.

Misschien toch stiekem het mijn verstand willen begrijpen ;).
Wat schiet je er daadwerkelijk mee op als je het met je verstand kunt begrijpen?

Vanuit je ego gezien ben je misschien slimmer als je het begrijpt. Maar is het nodig om slim te zijn? Of probeer je op dat moment te bewijzen dat je slimmer bent dan anderen?

Neuh, begrijpen is niet zo boeiend als het lijkt. Iets dat je niet begrijpt volledig beleven is overigens ook een van de meest intense belevingen. Dan heb je zelfs de labeltjes niet nog ergens in je achterhoofd zitten.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_93417679
Ik zou dit topic ook liever in truth of wetenschap zien, omdat je door R&P beinvloedt wordt door al die topics over depressies, eenzaamheid en andere zaken, waarvan sommigen van ons ook last van zullen hebben, maar misschien zijn wij wat gevoeliger en is het daarom niet prettig om daarmee geconfronteerd te worden.
pi_93428695
Alberto Stegeman infiltreert in sekte Miracle of Love

Dat stuk heb ik gister gezien en ik kreeg er een heel dubbel gevoel bij en moest gelijk aan dit topic denken. Of het nou fout was wat ze daar deden in die sekte? Not sure... het ging wel erg ver met het afstaan van geld om die sekte beter te maken en de vernedering van mensen die niet meededen.

Anyhow, in grote lijnen komt het wel op hetzelfde neer als dit; Je ego verliezen, je identiteit die je denkt te zijn op te geven. Niets meer te geven om materiele zaken, je nergens meer voor schamen (je ego dus zijn kracht ontnemen) en nog meer van dat soort dingen. Er waren duidelijk kwalijke bedoelingen met deze technieken, zoals brainwashing en geld afstaan.

Maargoed, toch vond ik het veel weg hebben van wat er in dit topic besproken wordt. Waarom ik dit post? Gewoon, om aan te geven dat deze technieken dus ook op verkeerde manieren gebruikt kunnen worden.
Lambo of Rekt
pi_93433713
Als ik op de website van die Miracle of Love kijk, dan zie ik staan:

quote:
Ben jij op zoek naar:
# Een meditatie die je kan helpen om spiritueel en materieel succesvol te zijn
Zeker dat materieel succesvol zijn vind ik haaks staan op de dingen die bijvoorbeeld Eckhart Tolle zegt. Volgens mij ben je als je materieel succesvol wilt zijn alsnog veel met de vorm bezig, en bezig zijn met de vorm zorgt inherent voor lijden.

Daarom zie ik niet echt een verband met dingen in dit topic.

Daarbij is het erg eenvoudig om mensen die toch al niet zo stabiel zijn (of naïef zo je wilt) te brainwashen en inkapselen met sekte-beginselen.
pi_93435694
quote:
1s.gif Op maandag 28 februari 2011 11:56 schreef DeepChord het volgende:
Als ik op de website van die Miracle of Love kijk, dan zie ik staan:

[..]

Zeker dat materieel succesvol zijn vind ik haaks staan op de dingen die bijvoorbeeld Eckhart Tolle zegt. Volgens mij ben je als je materieel succesvol wilt zijn alsnog veel met de vorm bezig, en bezig zijn met de vorm zorgt inherent voor lijden.

Daarom zie ik niet echt een verband met dingen in dit topic.

Daarbij is het erg eenvoudig om mensen die toch al niet zo stabiel zijn (of naïef zo je wilt) te brainwashen en inkapselen met sekte-beginselen.
Het gaat dan ook totaal niet over meditatie, de mensen worden daarmee gelokt ja. Als je de docu had gezien (of nog kan zien op uitzending gemist oid) dan zie je dat ze erg veel technieken gebruiken die hier ook gegeven worden (vanuit Tolle's Kracht van het Nu)
Lambo of Rekt
pi_93450129
@Rijsttafel:

Hoe ervaar jij nu de liefde dan tegenover vrouwen (of mannen uiteraard)? Wordt je verliefd? Heb je een voorkeur voor een bepaald uiterlijk/innerlijk? Zoja waarom?
Hier ben ik erg benieuwd naar.
pi_93455958
quote:
1s.gif Op maandag 28 februari 2011 18:15 schreef BioloogjeT het volgende:
@Rijsttafel:

Hoe ervaar jij nu de liefde dan tegenover vrouwen (of mannen uiteraard)? Wordt je verliefd? Heb je een voorkeur voor een bepaald uiterlijk/innerlijk? Zoja waarom?
Hier ben ik erg benieuwd naar.
Beste BioloogjeT,

Goede vraag. :)

Verliefdheid is het idee dat je een bepaald persoon echt nodig hebt, dat deze gene jou toebehoort, dat dit de enige persoon is die jou gelukkig kan maken. Dat heb ik al eerder door schade en schande geleerd, en in die valkuil viel ik al niet zo vaak, gelukkig. :P Want geef toe, verliefdheid is maar een rotgevoel. :D En echt iets dat je jezelf aandoet. Jezelf gekmaken. Waarom zou die ene persoon jou gelukkig maken en een ander niet? Of waarom gewoon niet jijzelf?

Voorkeur voor bepaald uiterlijk is iets vooral van de geest. Dit kan je ook zo wel beseffen, want iedereen valt op iemand anders, valt op wat ze aangeleerd hebben/is. Jongens in bepaalde 'subculturen' vallen alleen op meisjes uit diezelfde 'subculturen' en andersom. Gothics op gothics, skaters op skaters, ballenjongens op ballenmeisjes :P etc. Allemaal aangeleerd. Je kan daar met je verstand ook doorheen prikken. :) Zo weet ik nog wel dat ik een paar jaar geleden alleen bruinharige meiden aantrekkelijk vond, maar daarna meer voor blond ging :P . Sommige perioden viel ik op kort haar, dan op lang haar. Soms was ik selectief, en dan vond ik alles wel leuk. ;) Daardoor besefte ik al eerder: Hee, wat raar eigenlijk: Ik ben zelf degene die bepaalt wat aantrekkelijk is. :D

Sexuele impulsen zijn vooral lichamelijk.

Rijst :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93464218
Fijn antwoord!

Maar voel jij dan ook aantrekkingskracht bij meer mensen nu? (of bij iedereen?) aangezien je 'voorkeur' voor een specifiek lichaam so to speak, niet meer zo belangrijk is geworden?
pi_93465758
Ligt eraan: Als ik alleen thuis ben zal het anders zijn als wanneer ik in de zomer op het strand ga rondlopen :P Hetzelfde als voor alle mannen (en vrouwen?) geldt, dus haha.

Maar het is eigenlijk een vlaagje van niets, waar veel mensen te geobsedeerd van raken. Een vrouwenlichaam is maar een vrouwenlichaam en een sexuele prikkel is maar een sexuele prikkel. Niets bijzonders. Niets om je mee te identificeren of als een slaaf achteraan te rennen. :P

[ Bericht 12% gewijzigd door rijsttafel op 28-02-2011 22:22:09 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93466269
Een prikkel is een prikkel is wat je zegt in de laatste zinnen als ik het goed begrijp.

Maar veel mensen zeggen dat ze alleen sexueel opgewonden kunnen raken door een partner die aan hun lichamelijke 'eisen' voldoet. Als je eisen wegvallen, heb je niet meer een bepaald persoon nodig waardoor jij je aangetrokken voelt tot iemand. Dus eigenlijk kan het iedereen zijn!
Of niet?
pi_93466333
Geen idee, ik denk van niet.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93466576
quote:
3s.gif Op maandag 28 februari 2011 07:56 schreef EggsTC het volgende:
Alberto Stegeman infiltreert in sekte Miracle of Love

Dat stuk heb ik gister gezien en ik kreeg er een heel dubbel gevoel bij en moest gelijk aan dit topic denken. Of het nou fout was wat ze daar deden in die sekte? Not sure... het ging wel erg ver met het afstaan van geld om die sekte beter te maken en de vernedering van mensen die niet meededen.

Anyhow, in grote lijnen komt het wel op hetzelfde neer als dit; Je ego verliezen, je identiteit die je denkt te zijn op te geven. Niets meer te geven om materiele zaken, je nergens meer voor schamen (je ego dus zijn kracht ontnemen) en nog meer van dat soort dingen. Er waren duidelijk kwalijke bedoelingen met deze technieken, zoals brainwashing en geld afstaan.

Maargoed, toch vond ik het veel weg hebben van wat er in dit topic besproken wordt. Waarom ik dit post? Gewoon, om aan te geven dat deze technieken dus ook op verkeerde manieren gebruikt kunnen worden.
Dit heeft niks te maken met het ontkrachten of doorzien van het ego.
Dit is gewoon het persoonlijke ego opgeven om een groepsego te creeren, tolle schrijft hier ook over.
Dus je moet je ego zien als datgene wat in jou aangeeft dat je een individu bent en heel anders dan anderen wat dus lijden en eenzaamheid veroorzaakt.
Een groepsego werkt hetzelfde alleen daar is het niet het individu tegenover de grote boze buitenwereld maar de groep.
Opgave van het ego betekent inzien dat alles 1 is, en dat er geen 'jij' is wat beter/slechter is dan 'anderen'
dit stukje 'de vernedering van mensen die niet meededen' wijst op het tegenovergestelde.
  maandag 28 februari 2011 @ 23:39:02 #63
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93470636
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 13:46 schreef moemoe het volgende:
Gisteren nog een boek van Eckhart Tolle erbij gehaald. Ik ben best wel fan eigenlijk.

Heb best wel ''vreemde'' ervaringen gehad, maar praat er niet zo veel over. Als ik dat wel doe word ik een beetje glazig aangekeken door mensen. Misschien kan ik het hier wel delen :P.

Hebben jullie ook dat je mensen kunt ''herkennen'' op dat bepaalde bewustzijnsniveau? Alsof ze eruit springen?
je kunt met mensen op één lijn zitten. Maar daar hoef je niks voor te doen, als je je op je gemak voelt bij mensen hoef je jezelf niet zo te bewijzen en voel je je lekkerder.

Ik merk het meer andersom, dat ik mensen herken die veel te erg bezig zijn zichzelf constant te bewijzen. Bijvoorbeeld in het uitgaansleven zie ik bekenden die zich helemaal aanpassen aan de cultuur van de uitgaansgelegenheid. Bij een drum 'n bass feest zijn het ineens 'kenners' die alle nummers kennen en zich helemaal kunnen inleven in de muziek, terwijl als je naar ze kijkt je ziet dat het allemaal een toneelstukje is.

EDIT: Beter om niet uitgebreid te vertellen van je ervaringen. Dan wordt het namelijk 'ik' en 'mijn ervaring'. Je gaat net zo hard in je levensverhaaltje door alsof je ego verrijkt is met een verlichtende ervaring. Bovendien stelt een verlichtende ervaring niks voor en is het nooit wat je er van verwacht.
:')
  maandag 28 februari 2011 @ 23:53:09 #64
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93471296
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:03 schreef moemoe het volgende:
Ik weet ook nog niet of ik het wil delen, maar voelde me wel echt een total fruitcake als ik het zo kan omschrijven. Dacht even dat ik gestoord werd :').

Ben echter wel tot de conclusie gekomen dat die gebeurtenissen, gewoon zo zijn. Ik probeer het te begrijpen met mijn verstand dat is echter onmogelijk. Eigenlijk zou ik het gewoon moeten laten rusten. Ik heb mezelf de afgelopen tijd behoorlijk druk zitten maken om wat er nu in vredesnaam gebeurde. Voor mezelf ben ik nu tot de conclusie gekomen dat ik geen zweefteef wil zijn. Dus mjah, waarom ik dan in dit topic post snap ik zelf ook nog niet.

Misschien toch stiekem het mijn verstand willen begrijpen ;).
je bent pas een zweefteef als je een sprookjesverhaal over je ervaringen verteld ;)
:')
  dinsdag 1 maart 2011 @ 00:00:36 #65
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93471654
quote:
3s.gif Op maandag 28 februari 2011 07:56 schreef EggsTC het volgende:
Alberto Stegeman infiltreert in sekte Miracle of Love

Dat stuk heb ik gister gezien en ik kreeg er een heel dubbel gevoel bij en moest gelijk aan dit topic denken. Of het nou fout was wat ze daar deden in die sekte? Not sure... het ging wel erg ver met het afstaan van geld om die sekte beter te maken en de vernedering van mensen die niet meededen.

Anyhow, in grote lijnen komt het wel op hetzelfde neer als dit; Je ego verliezen, je identiteit die je denkt te zijn op te geven. Niets meer te geven om materiele zaken, je nergens meer voor schamen (je ego dus zijn kracht ontnemen) en nog meer van dat soort dingen. Er waren duidelijk kwalijke bedoelingen met deze technieken, zoals brainwashing en geld afstaan.

Maargoed, toch vond ik het veel weg hebben van wat er in dit topic besproken wordt. Waarom ik dit post? Gewoon, om aan te geven dat deze technieken dus ook op verkeerde manieren gebruikt kunnen worden.
ik heb hem gister gezien. Wat hier gebeurde was een beetje het ascetenverhaal van de pre-boeddhatijd. Toen dacht men wijsheid te halen uit het opgeven van al het materiele. Zo ging boeddha zelf ook met wat asceten de bergen in om met vrijwel niks te leven. Alleen kwam hij er achter (na 6 jaar :P) dat dit hem niet werd. Daarna besloot hij 42 (?) dagen onder een boom te zitten en kwam er zo achter dat wat hij zocht er al was.

Wat ze hier in dit programma deden was eigenlijk gewoon geld van mensen pikken die ze hebben laten denken dat ze het toch niet nodig hebben. Ook moesten ze de meest zieke dingen doen zoals 8 dagen niet slapen en onnatuurlijk ademen, niet in slaap mogen vallen en naakt rondrennen enz. en dit slaat sowieso nergens op.

Bovendien werden mensen vernederd die niet meededen en werd letterlijk tegen ze gezegt: "doe nou maar mee, anders val je op (en ben je niet zo verlicht als de andere mensen). Dat terwijl ze de meest achterlijke dingen deden (paradox).

Miracle of love is gewoon een fucked up organisatie
:')
  dinsdag 1 maart 2011 @ 00:02:57 #66
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93471790
quote:
3s.gif Op maandag 28 februari 2011 12:48 schreef EggsTC het volgende:
dan zie je dat ze erg veel technieken gebruiken die hier ook gegeven worden (vanuit Tolle's Kracht van het Nu)
Zoals welke dan? Het was een constant kijken naar de toekomst. Als je zo doorgaat komt de verlichting vanzelf (in de toekomst)
:')
pi_93475121
quote:
7s.gif Op maandag 28 februari 2011 19:50 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Beste BioloogjeT,

Goede vraag. :)

Verliefdheid is het idee dat je een bepaald persoon echt nodig hebt, dat deze gene jou toebehoort, dat dit de enige persoon is die jou gelukkig kan maken. Dat heb ik al eerder door schade en schande geleerd, en in die valkuil viel ik al niet zo vaak, gelukkig. :P Want geef toe, verliefdheid is maar een rotgevoel. :D En echt iets dat je jezelf aandoet. Jezelf gekmaken. Waarom zou die ene persoon jou gelukkig maken en een ander niet? Of waarom gewoon niet jijzelf?

Voorkeur voor bepaald uiterlijk is iets vooral van de geest. Dit kan je ook zo wel beseffen, want iedereen valt op iemand anders, valt op wat ze aangeleerd hebben/is. Jongens in bepaalde 'subculturen' vallen alleen op meisjes uit diezelfde 'subculturen' en andersom. Gothics op gothics, skaters op skaters, ballenjongens op ballenmeisjes :P etc. Allemaal aangeleerd. Je kan daar met je verstand ook doorheen prikken. :) Zo weet ik nog wel dat ik een paar jaar geleden alleen bruinharige meiden aantrekkelijk vond, maar daarna meer voor blond ging :P . Sommige perioden viel ik op kort haar, dan op lang haar. Soms was ik selectief, en dan vond ik alles wel leuk. ;) Daardoor besefte ik al eerder: Hee, wat raar eigenlijk: Ik ben zelf degene die bepaalt wat aantrekkelijk is. :D

Sexuele impulsen zijn vooral lichamelijk.

Rijst :)
Ik ben toch van mening dat echte verliefdheid voornamelijk het herkennen van jezelf in de ander is.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_93478820
wat dacht je van mindfulness // in het nu zijn ---> trap van plato
ik heb het nog ergens in een boek staan, maar wikipedia verwoord het ook ongeveer
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_93486843
quote:
7s.gif Op maandag 28 februari 2011 22:16 schreef rijsttafel het volgende:
Ligt eraan: Als ik alleen thuis ben zal het anders zijn als wanneer ik in de zomer op het strand ga rondlopen :P Hetzelfde als voor alle mannen (en vrouwen?) geldt, dus haha.

Maar het is eigenlijk een vlaagje van niets, waar veel mensen te geobsedeerd van raken. Een vrouwenlichaam is maar een vrouwenlichaam en een sexuele prikkel is maar een sexuele prikkel. Niets bijzonders. Niets om je mee te identificeren of als een slaaf achteraan te rennen. :P
Haha dat vind ik een mooie! Zal ik de volgende keer aan denken als ik zo'n prikkel ervaar :P Vaak geef ik me er meteen aan over en denk ik hebbe hebbe hebbe :')
pi_93500461
Hmmm zat net 20 minuten te mediteren, heb het wel afgemaakt maar volgens mij heb ik een kwartier half zitten slapen.... toch wel lastig dat mediteren, wordt er zo slaperig van :D
  dinsdag 1 maart 2011 @ 20:08:24 #71
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93505894
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 18:31 schreef Stefanovich het volgende:
Hmmm zat net 20 minuten te mediteren, heb het wel afgemaakt maar volgens mij heb ik een kwartier half zitten slapen.... toch wel lastig dat mediteren, wordt er zo slaperig van :D
ja heb ik ook, ik ga vaak 'ff liggen' en val dan in slaap. ik heb het hier vaker over gehad hier maar kweet niet echt wat je er aan kan doen. Het is natuurlijk ook in mijn eigen voordeel te gebruiken, ik doe het vrijwel altijd om in slaap te vallen.
:')
pi_93513124
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 01:19 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ik ben toch van mening dat echte verliefdheid voornamelijk het herkennen van jezelf in de ander is.
Heej PCP, :)

Er is geen "jezelf". :P Hoogstens herken je je persoonlijkheid.

Liefde kan diep zijn, maar verliefdheid is iets anders. Iets oppervlakkigs. Kan inderdaad getriggerd worden doordat je dingen in gedrag herkent. Daar heb je wel een punt, denk ik. Maar wie is er niet eens verliefd geweest op iemand die eigenlijk een heel andere persoonlijkheid had dan jezelf? Iemand onbereikbaars bijvoorbeeld? Het hoeft dus niet het herkennen van jezelf te zijn. Het ligt er maar aan wat je drive is. Zoek je een maatje, word je waarschijnlijk verliefd op een zelfde persoonlijkheid. Ben je wanhopig, word je sneller verliefd. Ben je gewoon gelukkig zonder relatie, dan word je zelden of nooit verliefd.

Kan je misschien wel iets in herkennen?
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93513772
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 21:41 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Heej PCP, :)

Er is geen "jezelf". :P Hoogstens herken je je persoonlijkheid.

Liefde kan diep zijn, maar verliefdheid is iets anders. Iets oppervlakkigs. Kan inderdaad getriggerd worden doordat je dingen in gedrag herkent. Daar heb je wel een punt, denk ik. Maar wie is er niet eens verliefd geweest op iemand die eigenlijk een heel andere persoonlijkheid had dan jezelf? Iemand onbereikbaars bijvoorbeeld? Het hoeft dus niet het herkennen van jezelf te zijn. Het ligt er maar aan wat je drive is. Zoek je een maatje, word je waarschijnlijk verliefd op een zelfde persoonlijkheid. Ben je wanhopig, word je sneller verliefd. Ben je gewoon gelukkig zonder relatie, dan word je zelden of nooit verliefd.

Kan je misschien wel iets in herkennen?
Daarom denk ik ook dat je verliefdheid hebt en verliefdheid. Sommige verliefdheid is idd gebaseerd op een behoefte omdat je iets mist in je leven. Echte verliefdheid is het herkennen van jezelf in de ander en daarmee doel ik eigenlijk ook op het diepere niveau dat een stapje verder gaat dan "jezelf". Echte verliefdheid is alsof het observerende bewustzijn zichzelf ziet in een ander mens. Het is je ware natuur die herkend wordt in een ander.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_93513916
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 18:31 schreef Stefanovich het volgende:
Hmmm zat net 20 minuten te mediteren, heb het wel afgemaakt maar volgens mij heb ik een kwartier half zitten slapen.... toch wel lastig dat mediteren, wordt er zo slaperig van :D
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 20:08 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

ja heb ik ook, ik ga vaak 'ff liggen' en val dan in slaap. ik heb het hier vaker over gehad hier maar kweet niet echt wat je er aan kan doen. Het is natuurlijk ook in mijn eigen voordeel te gebruiken, ik doe het vrijwel altijd om in slaap te vallen.
Hier heb ik ook veel last van, maar als je al in slaap kunt vallen in meditatie ben je al een heel eind. Veel mensen vinden het maar verschrikkelijk en zijn continu in strijd met hun gedachten. Als je in slaap valt heb je in ieder geval je gedachten los kunnen laten. Ik heb bij mezelf verschillende oorzaken ontdekt voor slaperigheid:

- Te snel rust sturen voordat de mindfulness is opgebouwd. Meditatie is relaxen, maar met voorkeur wel met een scherpe geest. :)
- Eigenlijk niet willen mediteren, dus daarom als "alternatief" in slaap kukelen.
- Lichamelijke oorzaken: Te warme kleding, een kleedje om je heen of net gegeten hebben maakt ieder mens slaperig en het is lastig daardoorheen te mediteren.
- Hoofdreden: Gewoon moe zijn. :D Daar doe je niets aan.

Soms ga ik kort even slapen voor de meditatie. Beter 15 minuten slapen en 5 minuten goed mediteren dan 20 minuten een wazige blur in je hoofd. Soms laat ik de slaap toe in m'n meditatie als er niets aan te doen is. (als ik dus echt moe ben)

Als alternatief kun je loopmeditatie doen als je wat moe bent. Google maar eens.

Andere tips ook welkom van anderen :) Dit is inderdaad een erg bekend probleem. Blijft lastig.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93514170
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 21:49 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Daarom denk ik ook dat je verliefdheid hebt en verliefdheid. Sommige verliefdheid is idd gebaseerd op een behoefte omdat je iets mist in je leven. Echte verliefdheid is het herkennen van jezelf in de ander en daarmee doel ik eigenlijk ook op het diepere niveau dat een stapje verder gaat dan "jezelf". Echte verliefdheid is alsof het observerende bewustzijn zichzelf ziet in een ander mens. Het is je ware natuur die herkend wordt in een ander.
Oja, ik snap wat je bedoelt, denk ik. Dat mensen met een bepaald bewustzijn-niveau sneller tot elkaar aangetrokken kunnen worden. Dat zal inderdaad zeker zo kunnen zijn, goed punt. Nu je het zegt is dat denk ik gewoon waar. Nog niet bij stilgestaan. Zal er eens over comtempleren, wel interessant.

Misschien is er wel zoiets als een soulmate, iemand waar een nog diepere verbintenis mee is die niet te beschrijven omdat er een dieper verleden achter ligt. Misschien. Soulmate is trouwens een slechte benaming, maar je snapt het idee misschien wel.

Rijst :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93515390
slapen is onbewust ontspannen,
mediteren bewust ontspannen,
dus zodra je in slaap valt mediteer je volgens mij niet goed, of mediteer je als je moe bent, of kan je beter niet liggend mediteren.
verder is soul-mate een redelijk goed woord. je zoekt iemand die opjezelf lijkt, dus een zielenmaatje klinkt dan als ideale ander!
pi_93518098
Alleen is het probleem dat een ziel niet bestaat. :D

Soms is in slaap vallen de beste meditatie voor dat moment. Meditatie gaat erom dingen zijn gang te laten gaan. Als je echt moe bent, kan je beter even wegsukkelen. Vaak kom je er scherper weer uit. Maargoed, als je een half uur per dag hebt om te mediteren is het misschien wel wat zonde van je tijd om dan te gaan slapen, dat is ook weer zo. :)

[ Bericht 30% gewijzigd door rijsttafel op 01-03-2011 23:19:59 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  dinsdag 1 maart 2011 @ 23:21:24 #78
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_93519413
Ik ben het met PCP eens, verliefdheid is inderdaad het herkennen van jezelf in een ander (volgens mij beschrijft Tolle dat ook btw). Maar 'jezelf' moe tje niet altijd te letterlijk nemen; anders kan ik elke zin hier waar 'ik' in voorkomt al beargumenteren met 'ja wie dan, er is toch geen ik?'

Ik merkte vroeger dat ik nooit echt verliefd werd waarschijnlijk als soort beschermlaag. Pas toen ik een paar maanden samen was met mijn huidige vriendin voelde ik wel verliefdheid, en er is zeker het gevoel van herkennen in een ander en dat is niet op een oppervlakkig niveau naar mijn mening.
:')
pi_93527380
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 21:49 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Daarom denk ik ook dat je verliefdheid hebt en verliefdheid. Sommige verliefdheid is idd gebaseerd op een behoefte omdat je iets mist in je leven. Echte verliefdheid is het herkennen van jezelf in de ander en daarmee doel ik eigenlijk ook op het diepere niveau dat een stapje verder gaat dan "jezelf". Echte verliefdheid is alsof het observerende bewustzijn zichzelf ziet in een ander mens. Het is je ware natuur die herkend wordt in een ander.
Scherp, erg scherp.

Maar wat maakt iemand dan hetero en wat maakt iemand dan homo?
Lambo of Rekt
pi_93566958
quote:
14s.gif Op woensdag 2 maart 2011 08:50 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Scherp, erg scherp.

Maar wat maakt iemand dan hetero en wat maakt iemand dan homo?
Persoonlijke voorkeur :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_93884182
van de frontpage :)
doen zonder denken maakt gelukkig

Anyway, heb de laatste tijd veel geoefend met aandacht en dan vooral in gesprekken.
Ben er achter gekomen dat ik helemaal niet zo goed luister in gesprekken als ik wel zou wel zou willen omdat ik vooral bezig ben met hoe ik overkom.
pi_93889215
quote:
14s.gif Op woensdag 2 maart 2011 08:50 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Scherp, erg scherp.

Maar wat maakt iemand dan hetero en wat maakt iemand dan homo?
Had al even over je vraag nagedacht, maar was hem vergeten te beantwoorden. Het is wel een goeie vraag want wie is er homo? Het ego of het observerende bewustzijn? Ik denk dat ik hier nog even wat langer over na moet denken :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 10 maart 2011 @ 07:46:03 #83
104367 Thrackan
new and improved
pi_93892937
Hetero? Homo? Zodra je die titel belangrijk vindt is het een rol geworden. Je kunt gewoon aangetrokken zijn tot wat je wilt hoor.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_93899863
Is volgens mij gewoon een kwestie van seksuele aantrekking idd. Liefde heeft daar verder niet zo veel mee te maken.
pi_94193001
Heb al een tijdje meegelezen in dit topic, toch maar eens reageren :)
Ben namelijk ook bezig met deze materie, o.a. naar aanleiding van wat ik hier gelezen heb. Ik heb het boek van Tolle ook gelezen inmiddels, vond dit uiteindelijk wel erg 'zweverig' (om dat woord maar weer even te gebruiken :+ ). Hij gaat erg ver naar mijn idee, en bij veel van wat hij zei kreeg ik echt het gevoel van 'waar haal je dit allemaal vandaan, je kletst uit je nek' :P . Dus ik moest wel veel filteren tijdens het lezen.

Maar het uitgangspunt van minder nadenken en in het moment leven vind ik wel heel goed, en ik denk dat het voor mij ook heel belangrijk is. Ik leef zowat in mijn gedachtewereld en pieker constant en dat is dus doodvermoeiend (ik zit ook niet bepaald in een fijne situatie, al vele jaren lang). Een paar keer lukte het me om mijn gedachten te stoppen, en dat voelde erg bevrijdend, maar de laatste tijd lukt het weer wat minder helaas.

Ik ben op dit moment ook bezig met psychosomatische fysiotherapie, en moet daarbij leren om mijn lichaam te ontspannen. Ik merk dat het niet nadenken en het ontspannen echt samengaat. Piekeren met een ontspannen lichaam kan eigenlijk niet, en andersom werkt het ook wel zo heb ik het idee.

Er rijzen bij mij af en toe ook wat vragen op, misschien kan ik daar hier ook wat meer duidelijkheid over krijgen.

Dus deze post is tegelijkertijd een tvp ;)
pi_95092213
quote:
Lambo of Rekt
  dinsdag 5 april 2011 @ 21:59:25 #87
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95093322
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 15:10 schreef Crystal86 het volgende:
Heb al een tijdje meegelezen in dit topic, toch maar eens reageren :)
Ben namelijk ook bezig met deze materie, o.a. naar aanleiding van wat ik hier gelezen heb. Ik heb het boek van Tolle ook gelezen inmiddels, vond dit uiteindelijk wel erg 'zweverig' (om dat woord maar weer even te gebruiken :+ ). Hij gaat erg ver naar mijn idee, en bij veel van wat hij zei kreeg ik echt het gevoel van 'waar haal je dit allemaal vandaan, je kletst uit je nek' :P . Dus ik moest wel veel filteren tijdens het lezen.

Tolle is ook zweverig, hij verbloemt zaken wmb waardoor het lijkt of er iets perfects te bereiken is. Zijn boodschap is duidelijk en vooral erg toegankelijk voor iedereen maar makkelijk verkeerd te interpeteren. Vooral het 'pijnlichaam' is voor veel mensen een doorn in het oog. Er zijn (onbekendere) mensen die wat minder om zaken heendraaien, maar die zijn minder verteerbaar voor 'beginners' (gebruik het woord liever niet maar weet geen anders woord :P)

je kan me wel op pm/msn spreken hierover als je wilt :s)
:')
  dinsdag 5 april 2011 @ 23:01:22 #88
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_95097953
Dankzij een kick in een oud topic kwam ik er weer achter dat ik dit interessant vind :P
Morgen maar even alles goed doorlezen. :)
Je moeder is een hamster
pi_95108499
De week in vrij nederland stond een artikel over een verslaggever die een Vipassana meditatie onderging. Best wel interessant hoe hij het beschrijfde.

Ik denk zelf dat het een kwestie is van grondig analyseren hoe je ego in elkaar steekt. Dat kost in het begin meer moeite en meer stress. Als je dat in kaart hebt ben je klaar om het los te laten, aangezien je gedachten kan herkennen. Wel vraag ik me af of je dan niet gewoon je gedachtenpatronen vervangt door andere. Mooie paradox.. :P
pi_95111550
Ik vind het trouwens wel 'fijn' om te zien dat meer mensen hier mee bezig zijn. In het verleden heb ik er nooit last van gehad, het piekeren e.d. kwam pas na een aantal lichamelijke klachten die me enigsinds beperken als gevolg ervan, piekeren > vicieuze circel. Meer mensen hier op deze manier last van? PM me als het niet in de topic thuishoort.
  woensdag 6 april 2011 @ 12:11:36 #91
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_95114014
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 21:59 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Tolle is ook zweverig, hij verbloemt zaken wmb waardoor het lijkt of er iets perfects te bereiken is. Zijn boodschap is duidelijk en vooral erg toegankelijk voor iedereen maar makkelijk verkeerd te interpeteren. Vooral het 'pijnlichaam' is voor veel mensen een doorn in het oog. Er zijn (onbekendere) mensen die wat minder om zaken heendraaien, maar die zijn minder verteerbaar voor 'beginners' (gebruik het woord liever niet maar weet geen anders woord :P)
Hier sluit ik me bij aan. Ik moest ook heel erg filteren wat betreft de tekst van Tolle. Het idee erachter is zeker niet slecht, maar hij creëert in het boek een iets té ideaal beeld. Ook op de momenten dat hij teruggreep naar godsdienst, had ik meteen zoiets van "ok, hier gaan we even overheen lezen". Wat ik ook een beetje een gevaar vind van het "leven in het nu" is dat je erg blijft hangen in situaties. Juist omdat je alles accepteert, heb je misschien wel minder de drang om er iets aan te doen. Door die acceptatie heb je misschien op korte termijn wel meer rust, maar op lange termijn begint het toch weer te knagen... Gewoontes zijn de lastigste dingen om eruit te krijgen.
Don't let my username fool you...
  woensdag 6 april 2011 @ 12:23:08 #92
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95114417
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:11 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Hier sluit ik me bij aan. Ik moest ook heel erg filteren wat betreft de tekst van Tolle. Het idee erachter is zeker niet slecht, maar hij creëert in het boek een iets té ideaal beeld. Ook op de momenten dat hij teruggreep naar godsdienst, had ik meteen zoiets van "ok, hier gaan we even overheen lezen". Wat ik ook een beetje een gevaar vind van het "leven in het nu" is dat je erg blijft hangen in situaties. Juist omdat je alles accepteert, heb je misschien wel minder de drang om er iets aan te doen. Door die acceptatie heb je misschien op korte termijn wel meer rust, maar op lange termijn begint het toch weer te knagen... Gewoontes zijn de lastigste dingen om eruit te krijgen.
klopt, de vergelijkingen met godsdiensten zijn interessant maar hij doet het net weer iets te vaak. Eckhart Tolle heeft een buitengewoon talent voor verwoorden, zijn boeken zouden ook geen bestsellers zijn als hij dat niet had. Ik vind het vervelend dat hij constant een perfecte toestand beschrijft, dit ís maar op een manier te interpeteren, er wordt hoe dan ook hoop gemaakt en hier is niet met je ego door heen te prikken.

Ik vind het boek trouwens niet slecht, het boek heeft me enorm geholpen toen ik het begon te lezen toen ik diep in de put zat. Maar als je in de put zit is je ego extreem actief, dan ontstaat hoop die keer op keer op teleurstelling leidt.
:')
  woensdag 6 april 2011 @ 12:28:20 #93
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_95114582
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:23 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

klopt, de vergelijkingen met godsdiensten zijn interessant maar hij doet het net weer iets te vaak. Eckhart Tolle heeft een buitengewoon talent voor verwoorden, zijn boeken zouden ook geen bestsellers zijn als hij dat niet had. Ik vind het vervelend dat hij constant een perfecte toestand beschrijft, dit ís maar op een manier te interpeteren, er wordt hoe dan ook hoop gemaakt en hier is niet met je ego door heen te prikken.

Ik vind het boek trouwens niet slecht, het boek heeft me enorm geholpen toen ik het begon te lezen toen ik diep in de put zat. Maar als je in de put zit is je ego extreem actief, dan ontstaat hoop die keer op keer op teleurstelling leidt.
Nee nee, het boek is ook zeker niet slecht, maar je moet heel erg "tussen de regels door lezen" om een bruikbare toepassing te vinden. Ik heb er ook wel wat aan gehad, maar ik merk ook wel dat je toch uiteindelijk wel weer in (slechte) gewoontes terug kunt vallen en dat het ook niet altijd zaligmakend is om "in het nu te leven".
Don't let my username fool you...
  woensdag 6 april 2011 @ 12:32:59 #94
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95114756
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:28 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Nee nee, het boek is ook zeker niet slecht, maar je moet heel erg "tussen de regels door lezen" om een bruikbare toepassing te vinden. Ik heb er ook wel wat aan gehad, maar ik merk ook wel dat je toch uiteindelijk wel weer in (slechte) gewoontes terug kunt vallen en dat het ook niet altijd zaligmakend is om "in het nu te leven".
dat is ook een misvatting, 'het leven' is toch niet altijd zalig. Als je je ellendig voelt om wat voor reden dan ook, ook al is het niks dan is het nu helemaal niet zalig. Het is helemaal niet zo dat je gevoel ineens verdwijnt in ruil voor het perfecte nu. Je voelt je alsnog shit en hebt dik risico om verdwaald te raken in een web van gedachten.

Er is geen verlossing in de toekomst, en dit is voor je (zoekende) ego onmogelijk te behappen.
:')
  woensdag 6 april 2011 @ 13:50:24 #95
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_95117827
Hebben jullie Spiegelogie van Willem de Ridder gelezen?
Ik vond het een erg interessant boek; zeker omdat ik eruit heb geleerd dat je in principe veel te druk maakt om bepaalde situaties dan eigenlijk nodig is.
Nadeel is wel dat je soms wat ongevoelig kunt worden voor bepaalde stress.
Je moeder is een hamster
pi_95123880
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 12:23 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]
Ik vind het boek trouwens niet slecht, het boek heeft me enorm geholpen toen ik het begon te lezen toen ik diep in de put zat. Maar als je in de put zit is je ego extreem actief, dan ontstaat hoop die keer op keer op teleurstelling leidt.
Dit vind ik ook wel erg herkenbaar, ook ik las het toen ik me behoorlijk slecht voelde en het hielp me in het begin daarom ook heel erg. Ik heb wel het idee dat het ervoor gezorgd heeft dat ik uit het diepste dal gekomen ben. Daarom had ik in eerste instantie ook een soort van 'wow dit is het, en nu kan ik overal vanaf komen'-gevoel :P Maar dat blijkt dan dus niet zo te zijn :+ Ik weet niet of je dit ook een beetje bedoelt?

Maar ook nu ik wat minder in de put zit dan eerst, helpen veel dingen uit het boek me toch wel, zoals het waarnemen van gedachten en gevoelens en deze er ook laten zijn in plaats van ertegen te vechten bijvoorbeeld. Maar inderdaad niet op een spectaculaire manier ofzo.
pi_95124440
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:50 schreef Crutch het volgende:
Hebben jullie Spiegelogie van Willem de Ridder gelezen?
Ik vond het een erg interessant boek; zeker omdat ik eruit heb geleerd dat je in principe veel te druk maakt om bepaalde situaties dan eigenlijk nodig is.
Nadeel is wel dat je soms wat ongevoelig kunt worden voor bepaalde stress.
Heb dat boek zelf niet gelezen, maar ongevoelig voor bepaalde stress lijkt mij juist wel een voordeel. Vaak wordt een bepaalde mate van stress wel als gunstig beschouwd omdat je dan alerter zou zijn e.d.
Ik vraag me af daar wel stress voor nodig is, zou rust in je hoofd niet net zo goed of zelfs beter werken? (ik weet het zelf niet, heb namelijk weinig ervaring met rust in mijn hoofd :') )
pi_95167529
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 16:13 schreef Crystal86 het volgende:

[..]

Dit vind ik ook wel erg herkenbaar, ook ik las het toen ik me behoorlijk slecht voelde en het hielp me in het begin daarom ook heel erg. Ik heb wel het idee dat het ervoor gezorgd heeft dat ik uit het diepste dal gekomen ben. Daarom had ik in eerste instantie ook een soort van 'wow dit is het, en nu kan ik overal vanaf komen'-gevoel :P Maar dat blijkt dan dus niet zo te zijn :+ Ik weet niet of je dit ook een beetje bedoelt?

Erg herkenbaar :) Opeen denk je dat je het doorhebt en je het punt bereikt heb waarna alles goed gaat, terwijl j een tijdje later afvraag hoe je daartoe gekomen bent, dan ziet alles er weer complex uit :?
pi_95172051
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 14:27 schreef RobBor het volgende:

[..]

Erg herkenbaar :) Opeen denk je dat je het doorhebt en je het punt bereikt heb waarna alles goed gaat, terwijl j een tijdje later afvraag hoe je daartoe gekomen bent, dan ziet alles er weer complex uit :?
dit herken ik! :P het enige wat je daar tegen kan doen is dingen zoveel mogelijk los laten en proberen te genieten van het leven. ik ben de laatste tijd bezig geweest zoveel mogelijk gedachten los te laten en ik merk dat dit mij heel veel rust geeft. vooral omdat ik de wereld om me heen nu veel beter zie en me ook af ga vragen wat daar gebeurt ipv dat ik me afvraag wat er in mijn (en dat van andere natuurlijk) hoofd gebeurt.

dit neemt bij mij veel stress weg omdat ik dan veel minder bezig ben met vergelijken (en dus ook veel minder negatieve gedachten heb).

oja nog even voorstellen: ik ben dus ramakandra, 25 jaar, woonachtig in nijmegen en hard op weg naar awesomeness (arkansas :P).
  donderdag 7 april 2011 @ 17:38:37 #100
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95175931
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 16:13 schreef Crystal86 het volgende:

[..]

Dit vind ik ook wel erg herkenbaar, ook ik las het toen ik me behoorlijk slecht voelde en het hielp me in het begin daarom ook heel erg. Ik heb wel het idee dat het ervoor gezorgd heeft dat ik uit het diepste dal gekomen ben. Daarom had ik in eerste instantie ook een soort van 'wow dit is het, en nu kan ik overal vanaf komen'-gevoel :P Maar dat blijkt dan dus niet zo te zijn :+ Ik weet niet of je dit ook een beetje bedoelt?

Maar ook nu ik wat minder in de put zit dan eerst, helpen veel dingen uit het boek me toch wel, zoals het waarnemen van gedachten en gevoelens en deze er ook laten zijn in plaats van ertegen te vechten bijvoorbeeld. Maar inderdaad niet op een spectaculaire manier ofzo.
voor verlichting: in de put
na verlichting: in de put

het leven accepteren betekend niet van je zorgen afkomen. Zorgt alleen dat je niet in een droomwereld vol demonen leeft. Die demonen kunnen er nog zijn, maar je weet dat ze niet echt zijn.

zoiets :P
:')
pi_95176475
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 17:38 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

voor verlichting: in de put
na verlichting: in de put

het leven accepteren betekend niet van je zorgen afkomen. Zorgt alleen dat je niet in een droomwereld vol demonen leeft. Die demonen kunnen er nog zijn, maar je weet dat ze niet echt zijn.

zoiets :P
Die vind ik wel erg goed om te onthouden ^O^
  donderdag 7 april 2011 @ 17:56:26 #102
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95176597
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 17:53 schreef RobBor het volgende:

[..]

Die vind ik wel erg goed om te onthouden ^O^
Mensen gebruiken spiritualiteit om te ontsnappen aan de realiteit, op die manier blijf je eeuwig zoeken :P.

quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 16:25 schreef Crystal86 het volgende:

[..]

Heb dat boek zelf niet gelezen, maar ongevoelig voor bepaalde stress lijkt mij juist wel een voordeel. Vaak wordt een bepaalde mate van stress wel als gunstig beschouwd omdat je dan alerter zou zijn e.d.
Ik vraag me af daar wel stress voor nodig is, zou rust in je hoofd niet net zo goed of zelfs beter werken? (ik weet het zelf niet, heb namelijk weinig ervaring met rust in mijn hoofd :') )
stress kan als een goeie schop onder je kont werken hoor, als je trein over 2 minuten gaat sprint je ook ff een stukje. Stress is denk ik vooral bedoeld als je kijkt naar de oertijd, waar je leven afhangt van keuzes en reactiesnelheid.

quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 14:27 schreef RobBor het volgende:

[..]

Erg herkenbaar :) Opeen denk je dat je het doorhebt en je het punt bereikt heb waarna alles goed gaat, terwijl j een tijdje later afvraag hoe je daartoe gekomen bent, dan ziet alles er weer complex uit :?
omdat je er dan een concept van vormt. Ik voelde me zo en zo (en nu niet meer).

[ Bericht 31% gewijzigd door sinterklaaskapoentje op 07-04-2011 18:11:43 ]
:')
pi_95274813
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 17:38 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

voor verlichting: in de put
na verlichting: in de put

het leven accepteren betekend niet van je zorgen afkomen. Zorgt alleen dat je niet in een droomwereld vol demonen leeft. Die demonen kunnen er nog zijn, maar je weet dat ze niet echt zijn.

zoiets :P
Ik heb het audio book van tolle beluisterd, niet het boek gelezen, het is heel knap allemaal en er zit zeker een grote kern van waarheid in zijn verhaal maar het is voor mij allemaal wat te veel, eigenlijk is de essentie heel kort, maar krachtig. Wat jij hier zegt is voor mij ongeveer de essentie.

Het leven is neutraal, zinloos... het is zoals het is, en het enige waar je controle over hebt is wat je zelf van het ''neutrale'' maakt, hoe je het inkleurt zeg maar :P

Het leven is gewoon altijd het NU. Verleden en toekomst bestaan niet, zijn alleen maar herinneringen en verwachtingen in je hoofd. Waar je je aandacht hebt, daar draait het om.
pi_95282942
Mens is gewoon een op hol geslagen denk-machine misschien..

Heeft ons alleen maar dingen gebracht in onze evolutie en nu is het alsof je na een snelle stijgende lijn ineens KEIHARD je kop stoot aan een plafond. Waar het gewoon niet meer nuttig is om nog meer na te denken..

Maar goed. Het is allemaal theorie. Ik denk dat ik er zelf nog veel van kan leren. En op een of andere manier komt de OP van TS heel helder en goed over. Gewoon niet warrig of iets dergelijks. Nou goed. Dat zijn ook dingen waar ik dan bijvoorbeeld op let. En wat mij ook heel snel af kan laten haken in een boek. Zo'n standaard manier van alles formuleren..

Maar goed misschien ga ik het binnenkort een keer lezen.
Was wel een hele erge verlichtende ervaring blijkbaar voor TS..
pi_95291873
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 17:56 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

stress kan als een goeie schop onder je kont werken hoor, als je trein over 2 minuten gaat sprint je ook ff een stukje. Stress is denk ik vooral bedoeld als je kijkt naar de oertijd, waar je leven afhangt van keuzes en reactiesnelheid.

Die korte stressmomenten zijn inderdaad niet verkeerd nee. Zelf heb ik veel last van voortdurende stress, dan is het niet echt meer functioneel. Maar goed, dat heeft natuurlijk ook te maken met het vele nadenken waar het in dit topic onder andere om gaat.
pi_95292486
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 21:49 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Daarom denk ik ook dat je verliefdheid hebt en verliefdheid. Sommige verliefdheid is idd gebaseerd op een behoefte omdat je iets mist in je leven. Echte verliefdheid is het herkennen van jezelf in de ander en daarmee doel ik eigenlijk ook op het diepere niveau dat een stapje verder gaat dan "jezelf". Echte verliefdheid is alsof het observerende bewustzijn zichzelf ziet in een ander mens. Het is je ware natuur die herkend wordt in een ander.
Wat mooi en herkenbaar om dit te lezen, op het moment worstel ik hier erg mee. Interessant topic, ik blijf dit volgen. :)
pi_95308433
Leuk om weer wat nieuwe mensen te zien hier ^O^

Ik wil nog even wat anders met jullie delen, iets wat onze problemen in een nog duidelijker perspectief zet. Ons ego wordt namelijk grotendeels beinvloedt door het systeem waarin we leven. Ik wil graag iedereen aanraden om de docu "Human Resources" te kijken. Ik heb hem gisteren gezien en wat een ontzettende eye-opener!

De wereld in helder perspectief - Human Resources & Psywar - must see!
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zondag 10 april 2011 @ 18:48:02 #108
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95310528
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2011 10:29 schreef Crystal86 het volgende:

[..]

Die korte stressmomenten zijn inderdaad niet verkeerd nee. Zelf heb ik veel last van voortdurende stress, dan is het niet echt meer functioneel. Maar goed, dat heeft natuurlijk ook te maken met het vele nadenken waar het in dit topic onder andere om gaat.
Met 'jezelf' in de knoop zitten en in de put zitten zijn wat mij betreft verschillende dingen. Je kan verdrietig of depressief voelen, maar zodra je er tegen gaat vechten, oftewel de pijn verminderen dmv potentiele oplossingen constant in je hoofd te laten rondgaan, dan kun je door de stress indd niet meer goed functioneren.

Acceptatie is de key, maar proberen accepteren is net zo hard het ego voeden als met malen.

Paradoxen alom :P
:')
  zondag 10 april 2011 @ 18:51:49 #109
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95310668
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2011 23:54 schreef again1928 het volgende:

Maar goed. Het is allemaal theorie. Ik denk dat ik er zelf nog veel van kan leren. En op een of andere manier komt de OP van TS heel helder en goed over. Gewoon niet warrig of iets dergelijks. Nou goed. Dat zijn ook dingen waar ik dan bijvoorbeeld op let. En wat mij ook heel snel af kan laten haken in een boek. Zo'n standaard manier van alles formuleren..

dan zou ik je eerder 'ontwaken in de droom' van Leo Hartong aanraden. Die draait nergens omheen en boort al je dromen de grond in. Kan wel een egoshock veroorzaken :P

Of eventueel "het begin van het nu" van Jeff Foster. Hij is wmb de beste spiritueel 'leraar'. Geniale gast :P
:')
pi_95450382
Misschien heb ik m al gepost, maar deze wil je lezen, PCP.



Edit

klik
Lambo of Rekt
  woensdag 13 april 2011 @ 18:08:33 #111
209082 Miepje91
http://waarheid.com/
pi_95452789
Zag pas een leuk interviuw van Eckhart tolle die in Amsterdam was, met Patrick Kicken over dat je niet je gedachten bent, maar alleen het waarnemen ervan, je bent het NU, not your story.

Het kennen, niet het gekende
Bewustzijn, niet je zintuigenen content, mentale muppitshow en emotie
pi_95501783
quote:
3s.gif Op woensdag 13 april 2011 17:08 schreef EggsTC het volgende:
Misschien heb ik m al gepost, maar deze wil je lezen, PCP.

[ afbeelding ]

Edit

klik
Ik voeg hem toe aan mn lijstje, probleem is alleen dat ik al zo'n tien boeken thuis heb liggen die ik nog niet gelezen heb :@
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_95506980
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 18:41 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ik voeg hem toe aan mn lijstje, probleem is alleen dat ik al zo'n tien boeken thuis heb liggen die ik nog niet gelezen heb :@
Herkenbaar probleem :+
Lambo of Rekt
pi_95711371
zal ook weer even een ervaring posten :Y
Zondag tijdens meditatie oefening een ervaring gehad waarbij ik ineens een licht gevoel kreeg in heel mn lichaam ( heb normaal nogal wat psychosomatische klachten, waarbij ik me meestal zwaar voel)
Maandag naar mn werk en het is net alsof er een soort van laagje angst weg is, denk nog steeds veel na maar nu waren de gedachten vooral positief :)
Op een gegeven moment ben ik in een leuk gesprek verwikkeld met een collega en ineens wordt ik me bewust dat ik iets doe waardoor mn collega afhaakt, zag het gewoon in haar ogen.
Hierna voelde ik echt een soort steek van teleurstelling, heel gek.
Vind het nogal lastig te plaatsen allemaal af en toe.
Wat ook wel vrij frustrerend is is dat het allemaal tijdelijk is, daar ben ik al wel achtergekomen, elk mooi inzicht of ervaring (gelukkig ook alle ellendige) zijn maar tijdelijk.
Zelfs de hele persoon die ik was na therapie is eigenlijk verdwenen (er zijn natuurlijk wel basiswaarden die altijd terug lijken te komen)
MOet zeggen dat ik het bij tijd en wijle ook allemaal gewoon eng vind, ik bedoel ik hou niet van mn ellende maar ben het wel gewend dus ben er op een bepaalde manier ook gehecht aan geraakt.
Ik zou er graag over praten met andere mensen ofzo, zijn hier vereniging ofzo voor? soort van derde helft maar dan met andere onderwerpen :P
  dinsdag 19 april 2011 @ 13:49:02 #115
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_95711667
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 13:41 schreef DeZoektocht het volgende:
zal ook weer even een ervaring posten :Y
Zondag tijdens meditatie oefening een ervaring gehad waarbij ik ineens een licht gevoel kreeg in heel mn lichaam ( heb normaal nogal wat psychosomatische klachten, waarbij ik me meestal zwaar voel)
Maandag naar mn werk en het is net alsof er een soort van laagje angst weg is, denk nog steeds veel na maar nu waren de gedachten vooral positief :)
Op een gegeven moment ben ik in een leuk gesprek verwikkeld met een collega en ineens wordt ik me bewust dat ik iets doe waardoor mn collega afhaakt, zag het gewoon in haar ogen.
Hierna voelde ik echt een soort steek van teleurstelling, heel gek.
Vind het nogal lastig te plaatsen allemaal af en toe.
Wat ook wel vrij frustrerend is is dat het allemaal tijdelijk is, daar ben ik al wel achtergekomen, elk mooi inzicht of ervaring (gelukkig ook alle ellendige) zijn maar tijdelijk.
Zelfs de hele persoon die ik was na therapie is eigenlijk verdwenen (er zijn natuurlijk wel basiswaarden die altijd terug lijken te komen)
MOet zeggen dat ik het bij tijd en wijle ook allemaal gewoon eng vind, ik bedoel ik hou niet van mn ellende maar ben het wel gewend dus ben er op een bepaalde manier ook gehecht aan geraakt.
Ik zou er graag over praten met andere mensen ofzo, zijn hier vereniging ofzo voor? soort van derde helft maar dan met andere onderwerpen :P
Een ervaring is ook maar een ervaring. Het is voorgekomen en het gaat weer weg en zo gaat het altijd. Zou mooi zijn als er in de toekomst een constante staat van verlichting zou zijn, maar helaas is dat niet het geval ;(. Geluk en ongeluk blijft er zijn.

Wel kan er naar het web van ongelukkigheid gekeken worden ipv er middenin te zitten :)

En wat vereniging betreft, zijn we hier toch ook :P wmb kun je me op msn toevoegen als je over dingen wil praten.
:')
pi_96071270
zo iedereen is hier gestopt met nadenken geloof ik :P
Bleghhhh, hier gaat het momenteel echt kut :{
Voel mij fysiek helemaal uit het lood getrokken, voel me lichamelijk gewoon zo ontzettend zwaar tis net of ik 3 mannen van 100 kilo de hele dag in mn nek heb zitten :r
vandaag hele dag hyperventileren en gewoon bijna misselijk van de stress thuiskomen en dan vanavond ook nog weg.
Ga maar weer mn ademhalingsoefeningen doen, baal ervan dat alle mooie inzichten die ik gehad heb enzo altijd maar zo kort duren en de kutperiode's enz altijd zo lang.
  woensdag 27 april 2011 @ 23:43:11 #117
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96072777
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:17 schreef DeZoektocht het volgende:
zo iedereen is hier gestopt met nadenken geloof ik :P
Bleghhhh, hier gaat het momenteel echt kut :{
Voel mij fysiek helemaal uit het lood getrokken, voel me lichamelijk gewoon zo ontzettend zwaar tis net of ik 3 mannen van 100 kilo de hele dag in mn nek heb zitten :r
vandaag hele dag hyperventileren en gewoon bijna misselijk van de stress thuiskomen en dan vanavond ook nog weg.
Ga maar weer mn ademhalingsoefeningen doen, baal ervan dat alle mooie inzichten die ik gehad heb enzo altijd maar zo kort duren en de kutperiode's enz altijd zo lang.
Klinkt nogal heftig, heb je zo'n inspannend werk? Misschien burnout oid.

De frustratie komt pas als je je identificeert met je klachten, vraag jezelf: "Wie heeft hier zo'n pijn' ipv: 'waarom heb ik toch zo'n pijn', waar het nu waarschijnlijk op neerkomt.

Wat voor meditatie/ademhalingsoefeningen doe je?
:')
  donderdag 28 april 2011 @ 11:44:56 #118
104367 Thrackan
new and improved
pi_96083661
Oh, ik ben echt niet gestopt met nadenken hoor :) Gewoon druk zat en geen neiging gehad hier te posten in de tussentijd.
Sterker nog, momenteel ben ik bezig met "herstellen" van een goeie dip in m'n zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is nooit mijn sterke kant geweest, maar aan de hand van common sense gaat dit verbeteren.

Het gaat niet altijd zozeer om onzekerheid, maar om een (vaak onrealistische) angst voor gevolgen. Gevolgen als in commentaar, discussies, ontevreden mensen, dat soort dingen. Eigenlijk alles dat te maken heeft met opvallen in het algemeen :)

Ik zit er nog over na te denken alsnog een assertiviteitscursus te gaan doen, zijn er mensen hier die daar (goede) ervaringen mee hebben? Een adres in Utrecht zou ik ook wel fijn vinden :)
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_96101918
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:43 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Klinkt nogal heftig, heb je zo'n inspannend werk? Misschien burnout oid.

De frustratie komt pas als je je identificeert met je klachten, vraag jezelf: "Wie heeft hier zo'n pijn' ipv: 'waarom heb ik toch zo'n pijn', waar het nu waarschijnlijk op neerkomt.

Wat voor meditatie/ademhalingsoefeningen doe je?
Nee, heb waarschijnlijk 1 van de meest stressloze banen in Nederland :{
Dit is gewoon zoals ik me al 5 jaar af en aan voel wat zich op een gegeven moment natuurlijk ook gaat uiten in depressieve klachten omdat je energie gewoon opraakt.
pi_96118002
Ja, hoi ;(
pi_96120326
Bij mij gaat het echt lekker!
Maar dat komt doordat ik nu 32 uur in de week werk, dus wat heb waar ik flink me energie in kwijt kan... dat is denk ik ook wat ik de laatste jaren echt gemist heb in mijn leven, een uitlaat klep, dus een hobby, passie oid...(dit werk is totaal geen passie van me hoor, gewoon een baantje om me vrije tijd op te vullen nu ik weer gekapt ben met een studie). moet maar eens weer tennis of voetbal bij een vereniging gaan oppakken. Maar goed, ik probeer zoveel mogelijk mijn aandacht naar buiten te richten en in contact met anderen goed te luisteren e.d. dus niet mijn aandacht in mijn hoofd... simpelweg ook omdat dat niks veranderd... gedachten helpen mij niet, houden mij alleen maar af van wat er werkelijk gebeurd.

Daarnaast liep ik bij de psych en ik pak onrealistische gedachten aan door er realistische(re) gedachten tegenover te zetten. Gaat goed tot nu toe :) Al ben ik er nog niet, beter is het als ik nog meer dingen ga ondernemen/doen zoals dus bij een vereniging en zo, maar dat is wel een grote stap.
  vrijdag 29 april 2011 @ 00:35:00 #122
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96120836
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 19:39 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Nee, heb waarschijnlijk 1 van de meest stressloze banen in Nederland :{
Dit is gewoon zoals ik me al 5 jaar af en aan voel wat zich op een gegeven moment natuurlijk ook gaat uiten in depressieve klachten omdat je energie gewoon opraakt.
Ik zie het altijd als glas cola die je inschenkt, er is altijd een hele hoop schuim die zelfs overstroomt terwijl het glas maar voor de helft gevuld is met cola. :P

Hoe is je weekritme? ga je om dezelfde tijd slapen en opstaan, ga je niet te hard los in het wekend enz.

Je 'ego' is dan gewoon overactief. Ik stel toch voor om de vragen te stellen als: wie voelt hier de pijn, wie wil dit dat enz. Het zijn kutvragen voor je ego en ze zijn onbegrijpelijk en niet op te lossen met verstand.

En natuurlijk is het frustrerend als je voor de zóveelste keer opgebrand bent. Maar dit hoort er bij. Zo gaat het gewoon, het gebeurt en dat is zo. Alles gebeurt. Niks aan te doen.

Er is niks te doen. Het leven is het leven.

En ja dat klinkt kut, maar het is zo :)
:')
  vrijdag 29 april 2011 @ 00:37:47 #123
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96120933
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 00:20 schreef Stefanovich het volgende:
Al ben ik er nog niet, beter is het als ik nog meer dingen ga ondernemen/doen zoals dus bij een vereniging en zo, maar dat is wel een grote stap.
JUST DO IT!

als het niet leuk is, dan ga je niet meer, simpel :)
:')
  vrijdag 29 april 2011 @ 07:59:15 #124
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_96124730
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 19:39 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Nee, heb waarschijnlijk 1 van de meest stressloze banen in Nederland :{
Is het dan niet zo dat je baan bijvoorbeeld te makkelijk is? Ik merk dat bij mezelf namelijk wel op het moment, mijn baan levert mij stress op omdat ik meer capaciteiten heb dan ik momenteel benut. Je hebt continu het gevoel dat je meer wilt en meer kan. Leuk misschien dat ik regelmatig op tijd thuis ben, maar ik haal niet uit mezelf wat erin zit en dat levert een continu gevoel van "ik mis iets" op. Ik ben dan bijvoorbeeld nu ook op zoek naar een nieuwe baan.
Don't let my username fool you...
  vrijdag 29 april 2011 @ 09:47:53 #125
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96126645
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 07:59 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Is het dan niet zo dat je baan bijvoorbeeld te makkelijk is? Ik merk dat bij mezelf namelijk wel op het moment, mijn baan levert mij stress op omdat ik meer capaciteiten heb dan ik momenteel benut. Je hebt continu het gevoel dat je meer wilt en meer kan. Leuk misschien dat ik regelmatig op tijd thuis ben, maar ik haal niet uit mezelf wat erin zit en dat levert een continu gevoel van "ik mis iets" op. Ik ben dan bijvoorbeeld nu ook op zoek naar een nieuwe baan.
Er is onderzoek gedaan naar dit fenomeen door mihaly csikszentmihalyi,



komt een beetje hier op neer, je komt in een flow terecht als er een goede balans tussen 'skills' en 'challenge' is. :)
:')
  vrijdag 29 april 2011 @ 15:53:06 #126
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_96143313
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 09:47 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Er is onderzoek gedaan naar dit fenomeen door mihaly csikszentmihalyi,

[ afbeelding ]

komt een beetje hier op neer, je komt in een flow terecht als er een goede balans tussen 'skills' en 'challenge' is. :)
Ik zit dus momenteel ergens in dat boredom stukje rechtsonder... Maar gesprek voor ander werk is inmiddels gepland :)
Don't let my username fool you...
pi_96261048
Iemand toevallig profiel gezien, de uitzending van zaterdag 30 april?
Gaat dit keer over het leven van Renee van der Gijp. Als ik zo naar het verhaal luisterde viel het mij op dat het best wel wat raakvlakken met in het nu leven had. De zorgeloosheid waar die man mee leeft is iets waar mensen die zijn lezingen bijwonen alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Het werd gebracht alsof je alleen zorgeloos kunt zijn als je geen werk hebt en weinig verantwoordelijkheden in je vrije tijd hebt (dus hypotheek, studerende kinderen, etc.) en dan zou je dus werkelijk kunnen doen wat je echt wilt en geen dingen doen waar je een hekel aan hebt. Zou dit dus ook een weg naar 'innerlijk geluk' kunnen zijn?

http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1100995
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one. (Albert Einstein)
pi_96261509
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 18:53 schreef Halvor het volgende:
Iemand toevallig profiel gezien, de uitzending van zaterdag 30 april?
Gaat dit keer over het leven van Renee van der Gijp. Als ik zo naar het verhaal luisterde viel het mij op dat het best wel wat raakvlakken met in het nu leven had. De zorgeloosheid waar die man mee leeft is iets waar mensen die zijn lezingen bijwonen alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Het werd gebracht alsof je alleen zorgeloos kunt zijn als je geen werk hebt en weinig verantwoordelijkheden in je vrije tijd hebt (dus hypotheek, studerende kinderen, etc.) en dan zou je dus werkelijk kunnen doen wat je echt wilt en geen dingen doen waar je een hekel aan hebt. Zou dit dus ook een weg naar 'innerlijk geluk' kunnen zijn?

http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1100995
Wel grappig dat je dit erbij haalt want toen ik die aflevering zag, had ik het gevoel dat ik echt heel erg veel op Van der Gijp lijk in mijn doen en laten :P
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_96262855
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 18:53 schreef Halvor het volgende:
Iemand toevallig profiel gezien, de uitzending van zaterdag 30 april?
Gaat dit keer over het leven van Renee van der Gijp. Als ik zo naar het verhaal luisterde viel het mij op dat het best wel wat raakvlakken met in het nu leven had. De zorgeloosheid waar die man mee leeft is iets waar mensen die zijn lezingen bijwonen alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Het werd gebracht alsof je alleen zorgeloos kunt zijn als je geen werk hebt en weinig verantwoordelijkheden in je vrije tijd hebt (dus hypotheek, studerende kinderen, etc.) en dan zou je dus werkelijk kunnen doen wat je echt wilt en geen dingen doen waar je een hekel aan hebt. Zou dit dus ook een weg naar 'innerlijk geluk' kunnen zijn?

http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1100995
Ja hij wordt op die manier gelukkig, en het is z'n goedrecht op die manier te leven, maar ik zou daar niet gelukkig van kunnen worden.... maar ik kan me wel voorstellen dat dat voor andere mensen weer anders is. Sommigen kunnen/willen nou gewoon niet samenwonen met iemand en doen lekker hun eigen ding. Verder doet hij werk waar hij van geniet, maar dat kunnen we ook allemaal doen/hebben, en om daar achter te komen moet je weten wat je drijfveren zijn, wat je belangrijk vind en waar je voldoening uit kan halen. Ik weet dat nog niet :p En trouwens, er ligt natuurlijk wel wat druk bij Gijp, om altijd maar leuke lezingen te geven en ''leuk'' op tv te verschijnen, dus zorgeloos is ook maar persoonlijk en subjectief, hij lijkt er geen problemen mee te hebben.(omdat het weer bij hem past natuurlijk)
  dinsdag 3 mei 2011 @ 00:18:53 #130
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96279761
v/d Gijp is zo populair omdat het een normale kerel is en niet een van de vele aandachtsgeile BN'ers. Ik denk dat heel veel mensen zich daarin kunnen vinden, gewoon een normale gast die over voetbal praat en lacht om zijn eigen grappen ipv de glamourwereld :P
:')
  maandag 16 mei 2011 @ 01:16:27 #131
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96871883
topic verdient een schop!
:')
pi_96922668
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 01:16 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
topic verdient een schop!
Helemaal mee eens :Y
Nou waar zullen we eens beginnen dan? :P
Gister Ajax kampioen zien worden ( *O* *O* *O* )
Genoot echt van de wedstrijd zat er helemaal in zeg maar, maargoed daarna voelde ik gewoon dat het 'moment' voorbij was.
Heb dat soort inzichten de laatste tijd vaker, maar tis allemaal maar heel eventjes zeg maar.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 00:27:59 #133
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_96923037
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 00:19 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Helemaal mee eens :Y
Nou waar zullen we eens beginnen dan? :P
Gister Ajax kampioen zien worden ( *O* *O* *O* )
Genoot echt van de wedstrijd zat er helemaal in zeg maar, maargoed daarna voelde ik gewoon dat het 'moment' voorbij was.
Heb dat soort inzichten de laatste tijd vaker, maar tis allemaal maar heel eventjes zeg maar.
waar was 'jij' toen je 'in' de wedstrijd zat

:P
:')
pi_96928245
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 00:27 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

waar was 'jij' toen je 'in' de wedstrijd zat

:P
Waarom krijg ik helemaal de kriebels van die vraag? :P
Overigens dacht ik ook tijdens de wedstrijd nog gewoon na hoor, over wat de zin van voetbal is en dat het onzin is dat te denken omdat je dan alles weg kunt relativeren.
Ook dat het zo mooi is als je je helemaal op de wedstrijd concentreert dat het steeds minder op zichzelfstaande actie's zijn en steeds meer een soort van vloeiende energie wordt ook vanaf de tribune's :)
pi_96962733
Gisteren in de auto heb ik weer een soort van "realisatie" ervaring gehad. Ik zat er tijdens het rijden over na te denken dat de wereld eigenlijk één grote puinzooi van onzin is en niemand ziet meer wat er werkelijk belangrijk is. Ik kwam tot de conclusie dat alles (geld, vrienden, status) of eigenlijk wat het overgrote deel van de Westerse beschaving belangrijk vindt, eigenlijk allemaal een geprojecteerd verlangen is van onze gedachten, ook wel ego genoemd. En dat strookt eigenlijk totaal niet met de realiteit, omdat het gewoon een droomwereld is. Een auto blijft een vakkundig in elkaar gezette hoop staal en geen symbool van status of rangorde, dat is namelijk wat onze gedachten en onze denkwijze ervan maken.

Terwijl ik me dat besefte, begon ik mijn eigen bevindingen en gedachten te observeren en ik voelde na deze realisatie een diepe vorm van angst, alsof ik me heel alleen voelde zonder dit alles. Misschien is dit het ego waar zoveel over gesproken wordt dat krampachtig probeert zich aan de filosofie van wat "hij" (of ik?) belangrijk vindt vast te houden.
Toen ik dat eenmaal begon te observeren, voelde ik weer die rust over me en was ik volledig in het nu. Ik kon opeens veel meer genieten van het autorijden en voelde elke beweging die de auto maakte heel bewust. Het liefste zou ik dan ook niet meer bewegen en gewoon alles in me opnemen, maar dat gaat nou eenmaal niet in het verkeer :P

Ik heb wel vaker van dit soort stiltes in mijn hoofd, maar ze zijn naar mijn mening nooit lang genoeg. Het liefste loop ik de hele dag in deze staat van verlichting rond, maar na een aantal minuten nemen mijn gedachten het weer over.
Ervaren jullie weleens hetzelfde of iets soortgelijks?
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one. (Albert Einstein)
pi_96963189
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 21:39 schreef Halvor het volgende:
Gisteren in de auto heb ik weer een soort van "realisatie" ervaring gehad. Ik zat er tijdens het rijden over na te denken dat de wereld eigenlijk één grote puinzooi van onzin is en niemand ziet meer wat er werkelijk belangrijk is. Ik kwam tot de conclusie dat alles (geld, vrienden, status) of eigenlijk wat het overgrote deel van de Westerse beschaving belangrijk vindt, eigenlijk allemaal een geprojecteerd verlangen is van onze gedachten, ook wel ego genoemd. En dat strookt eigenlijk totaal niet met de realiteit, omdat het gewoon een droomwereld is. Een auto blijft een vakkundig in elkaar gezette hoop staal en geen symbool van status of rangorde, dat is namelijk wat onze gedachten en onze denkwijze ervan maken.

Terwijl ik me dat besefte, begon ik mijn eigen bevindingen en gedachten te observeren en ik voelde na deze realisatie een diepe vorm van angst, alsof ik me heel alleen voelde zonder dit alles. Misschien is dit het ego waar zoveel over gesproken wordt dat krampachtig probeert zich aan de filosofie van wat "hij" (of ik?) belangrijk vindt vast te houden.
Toen ik dat eenmaal begon te observeren, voelde ik weer die rust over me en was ik volledig in het nu. Ik kon opeens veel meer genieten van het autorijden en voelde elke beweging die de auto maakte heel bewust. Het liefste zou ik dan ook niet meer bewegen en gewoon alles in me opnemen, maar dat gaat nou eenmaal niet in het verkeer :P

Ik heb wel vaker van dit soort stiltes in mijn hoofd, maar ze zijn naar mijn mening nooit lang genoeg. Het liefste loop ik de hele dag in deze staat van verlichting rond, maar na een aantal minuten nemen mijn gedachten het weer over.
Ervaren jullie weleens hetzelfde of iets soortgelijks?
Deze ervaringen ken ik wel ja vooral dat angstige, dat voelt bij mij ook heel 'leeg' dan ofzo.
Grappige is ook dat ik het heel erg herken dat je dat verlichten gevoel terug wil krijgen en dat je denk dat je daar iets mentaals voor moet doen terwijl het eigenlijk juist het 'niet doen' is wat verlichtend voelt. maar je kunt 'niet doen' niet doen dat is wat het ook zulke lastige materie maakt ;)
Ik stel met het voor als het oog van de storm ofzo
  woensdag 18 mei 2011 @ 21:03:20 #137
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_97006601
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 21:39 schreef Halvor het volgende:

Terwijl ik me dat besefte, begon ik mijn eigen bevindingen en gedachten te observeren en ik voelde na deze realisatie een diepe vorm van angst, alsof ik me heel alleen voelde zonder dit alles. Misschien is dit het ego waar zoveel over gesproken wordt dat krampachtig probeert zich aan de filosofie van wat "hij" (of ik?) belangrijk vindt vast te houden.

Ik heb wel vaker van dit soort stiltes in mijn hoofd, maar ze zijn naar mijn mening nooit lang genoeg. Het liefste loop ik de hele dag in deze staat van verlichting rond, maar na een aantal minuten nemen mijn gedachten het weer over.
Ervaren jullie weleens hetzelfde of iets soortgelijks?
Die diepe vorm van angst is een direct gevolg van een vechtend ego dat die stilte niet wil omdat er dan geen doel meer is. Als je dat voelt is het een goed teken, probeer het niet weg te krijgen want dan zit je weer in die dualiteit, en probeer ook niet verlicht te worden ipv. angst, op deze manier geef je je 'ego' veel energie.

Tot op het bot zal je ego 'vechten' tegen het verlies van zichzelf, bijvoorbeeld in de vorm van gedachten die gaan nadenken over wat verlichting moet zijn, en of het wel iets goeds is enzovoort.

Uit onderzoek is gebleken dat autorijden een van de dingen is die een mens gelukkig maakt, omdat je dan een gevoel van controle hebt. :P
:')
pi_97015586
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 21:39 schreef Halvor het volgende:
Gisteren in de auto heb ik weer een soort van "realisatie" ervaring gehad. Ik zat er tijdens het rijden over na te denken dat de wereld eigenlijk één grote puinzooi van onzin is en niemand ziet meer wat er werkelijk belangrijk is. Ik kwam tot de conclusie dat alles (geld, vrienden, status) of eigenlijk wat het overgrote deel van de Westerse beschaving belangrijk vindt, eigenlijk allemaal een geprojecteerd verlangen is van onze gedachten, ook wel ego genoemd. En dat strookt eigenlijk totaal niet met de realiteit, omdat het gewoon een droomwereld is. Een auto blijft een vakkundig in elkaar gezette hoop staal en geen symbool van status of rangorde, dat is namelijk wat onze gedachten en onze denkwijze ervan maken.

Terwijl ik me dat besefte, begon ik mijn eigen bevindingen en gedachten te observeren en ik voelde na deze realisatie een diepe vorm van angst, alsof ik me heel alleen voelde zonder dit alles. Misschien is dit het ego waar zoveel over gesproken wordt dat krampachtig probeert zich aan de filosofie van wat "hij" (of ik?) belangrijk vindt vast te houden.
Toen ik dat eenmaal begon te observeren, voelde ik weer die rust over me en was ik volledig in het nu. Ik kon opeens veel meer genieten van het autorijden en voelde elke beweging die de auto maakte heel bewust. Het liefste zou ik dan ook niet meer bewegen en gewoon alles in me opnemen, maar dat gaat nou eenmaal niet in het verkeer :P

Ik heb wel vaker van dit soort stiltes in mijn hoofd, maar ze zijn naar mijn mening nooit lang genoeg. Het liefste loop ik de hele dag in deze staat van verlichting rond, maar na een aantal minuten nemen mijn gedachten het weer over.
Ervaren jullie weleens hetzelfde of iets soortgelijks
Mooie realisatie. Herkenbaar... eigenlijk leeft iedereen ook in een eigen waan wereld... en wat is belangrijk? Niks dus eigenlijk... lekker eigenlijk he :) ik vind het idee dat alles waar ik mij druk om maak, mijn leven, mijn beleving, eigenlijk maar een interpretatie is, echt heerlijk. Daardoor ga je vanzelf out of the box denken... denken is een heel krachtig iets maar ook weer zeer beperkend tegelijk. Ik probeer eigenlijk zo min mogelijk bewust te denken omdat wat je zegt, je anders zo snel verzeild weer in je oude niet gewenste patronen.
pi_97153933
quote:
14s.gif Op woensdag 6 april 2011 13:50 schreef Crutch het volgende:
Hebben jullie Spiegelogie van Willem de Ridder gelezen?
Ik vond het een erg interessant boek; zeker omdat ik eruit heb geleerd dat je in principe veel te druk maakt om bepaalde situaties dan eigenlijk nodig is.
Nadeel is wel dat je soms wat ongevoelig kunt worden voor bepaalde stress.
Ik heb dat boek gelezen, en nog steeds een van mijn favoriete boeken binnen dit gebied. Heel goed geschreven, en heel helder ook. Het enige wat mij een beetje tegen staat is die nadruk op die 'steungroepjes'. Maar de filosofie is gewoon erg goed uitgewerkt. Alleen moet ik het wel eens in de zoveel tijd herlezen, omdat het nog al eens weggezakt in het dagelijks leven.
pi_97279487
Ik wil dit boek ook gaan kopen.

Nu zie ik op bol.com 2 versies staan.
Boek van 17,50 uit 2006 en een boek voor 22,90 uit 2010.
Ze hebben allebei even veel pagina's zag ik.

Zit er verschil in deze 2 boeken?

Die uit 2006:


Nieuwe boek uit 2010:
pi_97280411
oude is prima!
de nieuwe is gewoon een hype uitgave
pi_97281064
gewoon voor die uit 2006 gaan ^O^
Overigens is een boek al een mooi voorbeeld van het feit dat je je altijd in het nu bevind.
Ga maar na een boek kun je meerdere keren lezen en het zal elke keer hetzelfde verhaal bevatten maar toch zul je het altijd anders lezen, de nuances verschillen.
Het boek 'Radical Honesty' van Brad Blanton heeft mij een keer enorm geraakt, ook heb ik het wel eens gelezen zonder dat het me echt wat deed.
Wat gister was is gister, en dat kun je nooit hercreëren, soms is dat ongelofelijk frustrerend.
Maar als je het goed beschouwt is dat nu juist wat het leven zo verpletterend mooi kan maken, elke ervaring is uniek.
Waarom gaat de tijd sneller naarmate je ouder wordt? omdat je verstand je alles categoriseert en je dus niet meer al het unieks beleeft wat er gebeurt maar alleen maar alle patronen die je verstand gevormd heeft.
Daarom slapen mensen beter op vakantie, van reizen wordt je moe omdat je nieuwe indrukken opdoet. :Y
Iemand hier btw nog ideëen wat ik kan gaan doen als ik 2 week vakantie heb in Juli? :P
pi_97285295
ademhalingstechnieken oefenen, je aantal liters lucht adem per minuut omlaag halen.
het maakt trouwens niet uit wat je doet;) zolang je maar niet iets doet waar je niet met je gedachten bij bent! nee zeggen dus teggen stomme dingen.
  woensdag 25 mei 2011 @ 13:17:36 #144
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_97291027
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 10:31 schreef Silverdigger2 het volgende:
ademhalingstechnieken oefenen, je aantal liters lucht adem per minuut omlaag halen.
het maakt trouwens niet uit wat je doet;) zolang je maar niet iets doet waar je niet met je gedachten bij bent! nee zeggen dus teggen stomme dingen.
wat bedoel je met 'nee zeggen tegen stomme dingen'?
:')
  zondag 5 juni 2011 @ 16:46:01 #145
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_97742278
Mijn oog viel op een kleine advertentie, ´een nieuwe aarde, praatgroep´. Gratis en in mijn stad, mis wel een uurtje van mijn stage maar mijn begeleider vind dat vast wel oké :P

Dus ik bellen, oudere vrouw aan de lijn die gelijk vroeg hoe oud ik was (21), ze vroeg of ik het niet erg vond dat er overwegend oudere dames waren :o

Tja, ik probeer het morgen gewoon, als het niks is blijf ik volgende bijeenkomst thuis :P
:')
pi_97746993
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 16:46 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Mijn oog viel op een kleine advertentie, ´een nieuwe aarde, praatgroep´. Gratis en in mijn stad, mis wel een uurtje van mijn stage maar mijn begeleider vind dat vast wel oké :P

Dus ik bellen, oudere vrouw aan de lijn die gelijk vroeg hoe oud ik was (21), ze vroeg of ik het niet erg vond dat er overwegend oudere dames waren :o

Tja, ik probeer het morgen gewoon, als het niks is blijf ik volgende bijeenkomst thuis :P
Haha! Ben benieuwd :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zondag 5 juni 2011 @ 18:31:43 #147
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_97747264
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 18:27 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Haha! Ben benieuwd :)
morgen komt het verslag :P
:')
pi_97755820
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 16:46 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Mijn oog viel op een kleine advertentie, ´een nieuwe aarde, praatgroep´. Gratis en in mijn stad, mis wel een uurtje van mijn stage maar mijn begeleider vind dat vast wel oké :P

Dus ik bellen, oudere vrouw aan de lijn die gelijk vroeg hoe oud ik was (21), ze vroeg of ik het niet erg vond dat er overwegend oudere dames waren :o

Tja, ik probeer het morgen gewoon, als het niks is blijf ik volgende bijeenkomst thuis :P
Ben benieuwd :Y
Welke stad als ik vragen mag?
  zondag 5 juni 2011 @ 20:57:35 #149
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_97756264
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 20:51 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Ben benieuwd :Y
Welke stad als ik vragen mag?
Amersfoort, zielhorst om precies te zijn
:')
pi_97766263
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 20:57 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Amersfoort, zielhorst om precies te zijn
Ok, beetje ver voor mij anders was ik ook wel geïnteresseerd.
pi_97767366
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 18:31 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

morgen komt het verslag :P
Aight.
Lambo of Rekt
pi_98100798
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 18:31 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

morgen komt het verslag :P
Het is morgen geweest!!
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_98100839
Hier nog even goeie documentaire (uit een nog betere documentaire reeks):

Through the Wormhole - "Is There Life After Death?"

In the premiere episode of the second season, Morgan Freeman dives deep into this provocative question that has mystified humans since the beginning of time. Modern physics and neuroscience are venturing into this once hallowed ground, and radically changing our ideas of life after death. Freeman serves as host to this polarized debate, where scientists and spiritualist attempt to define 'what is consciousness,' while cutting edge quantum mechanics could provide the answer to what happens when we die.

Aanrader ^O^

Vooral die kale gozer die praat over het brein als quantumcomputer en de relatie van ons bewustzijn tot de quantumwereld om ons heen... Zou het dan toch zo zijn dat er veel veel meer aan de hand is met bewustzijn dan dat wij ooit hadden durven dromen?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_98180234
Ik zag Through the wormhole vandaag liggen in de mediamarkt, en heb m meegenomen :Y
Overigens sinterklaaskapoentje als je dit leest: we wachten nog steeds ;(
pi_98182272
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 22:35 schreef DeZoektocht het volgende:
Ik zag Through the wormhole vandaag liggen in de mediamarkt, en heb m meegenomen :Y
Overigens sinterklaaskapoentje als je dit leest: we wachten nog steeds ;(
Through the Wormhole vind ik de beste documentaire-serie die ik ooit heb gezien ^O^

Ben benieuwd wat je er van vindt.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 14 juni 2011 @ 23:16:22 #156
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98182802
quote:
7s.gif Op maandag 13 juni 2011 03:07 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Het is morgen geweest!!
sorry

Ik kwam daar dus, ik was de enige man, ook de enige onder de 60 -O-

maarja, we lazen stukken uit het boek maar al snel ging het niet over de essentie maar over vage shit er om heen. Over het aantal sterren wat op de aarde staat die ons 'bewuster' maken (omdat Tolle verwijst dat je hersenen zoveel cellen hebben als sterren in het universum). Alsof hij daarnaar wijst. :')

Waren er ook van overtuigt dat ik een uitverkoren indigokind/sterrenkind was. Tja.
:')
  dinsdag 14 juni 2011 @ 23:23:36 #157
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98183217
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 03:09 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Hier nog even goeie documentaire (uit een nog betere documentaire reeks):

Through the Wormhole - "Is There Life After Death?"

In the premiere episode of the second season, Morgan Freeman dives deep into this provocative question that has mystified humans since the beginning of time. Modern physics and neuroscience are venturing into this once hallowed ground, and radically changing our ideas of life after death. Freeman serves as host to this polarized debate, where scientists and spiritualist attempt to define 'what is consciousness,' while cutting edge quantum mechanics could provide the answer to what happens when we die.

Aanrader ^O^

Vooral die kale gozer die praat over het brein als quantumcomputer en de relatie van ons bewustzijn tot de quantumwereld om ons heen... Zou het dan toch zo zijn dat er veel veel meer aan de hand is met bewustzijn dan dat wij ooit hadden durven dromen?
ik lees niet eens wat er staat, jouw aanraders zijn altijd goed. Staat aan. :P
:')
pi_98185179
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 23:16 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

sorry

Ik kwam daar dus, ik was de enige man, ook de enige onder de 60 -O-

maarja, we lazen stukken uit het boek maar al snel ging het niet over de essentie maar over vage shit er om heen. Over het aantal sterren wat op de aarde staat die ons 'bewuster' maken (omdat Tolle verwijst dat je hersenen zoveel cellen hebben als sterren in het universum). Alsof hij daarnaar wijst. :')

Waren er ook van overtuigt dat ik een uitverkoren indigokind/sterrenkind was. Tja.
_O-

Maar wel goed dat je dr gewoon heen bent gegaan om te ervaren hoe het was. Is toch iets waar je straks met een grote glimlach aan terug kunt denken :)

Ik ben ooit eens bij het hoofdkwartier van de Scientology in New York naar binnen geweest (had per ongeluk al eens een boek van hen gekocht en gelezen en dacht toen dit --> :') ) dus het leek me wel interessant om eens in het hol van de leeuw te kijken om te zien wat voor mafkezen daar rondliepen. Was een beetje vreemd om daar te zijn, maar achteraf kijk ik er dus met een grote glimlach op mn gezicht aan terug :P
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 15 juni 2011 @ 11:48:03 #159
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98195174
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 00:12 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

_O-

Maar wel goed dat je dr gewoon heen bent gegaan om te ervaren hoe het was. Is toch iets waar je straks met een grote glimlach aan terug kunt denken :)

Ik ben ooit eens bij het hoofdkwartier van de Scientology in New York naar binnen geweest (had per ongeluk al eens een boek van hen gekocht en gelezen en dacht toen dit --> :') ) dus het leek me wel interessant om eens in het hol van de leeuw te kijken om te zien wat voor mafkezen daar rondliepen. Was een beetje vreemd om daar te zijn, maar achteraf kijk ik er dus met een grote glimlach op mn gezicht aan terug :P
scientology? daar kun je zo naar binnen lopen zonder dat er camara's op je gericht staan :P

hoe zag het er daar dan uit :?
:')
  woensdag 15 juni 2011 @ 12:00:45 #160
104367 Thrackan
new and improved
pi_98195557
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 23:16 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

sorry

Ik kwam daar dus, ik was de enige man, ook de enige onder de 60 -O-

maarja, we lazen stukken uit het boek maar al snel ging het niet over de essentie maar over vage shit er om heen. Over het aantal sterren wat op de aarde staat die ons 'bewuster' maken (omdat Tolle verwijst dat je hersenen zoveel cellen hebben als sterren in het universum). Alsof hij daarnaar wijst. :')

Waren er ook van overtuigt dat ik een uitverkoren indigokind/sterrenkind was. Tja.
Grappig, dat is dus ook precies zoals veel mensen die niets van de Kracht van het Nu weten denken dat wij in dit topic in elkaar steken :')
Ik had al eerder gehoord dat een hoop groepjes helaas toch bestaan uit "zweefteven", en dit is een demonstratie daarvan...
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
  woensdag 15 juni 2011 @ 12:10:41 #161
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98195864
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 12:00 schreef Thrackan het volgende:

[..]

Grappig, dat is dus ook precies zoals veel mensen die niets van de Kracht van het Nu weten denken dat wij in dit topic in elkaar steken :')
Ik had al eerder gehoord dat een hoop groepjes helaas toch bestaan uit "zweefteven", en dit is een demonstratie daarvan...
de vrouwen waren allemaal (soms meerdere keren) gescheiden en goed op leeftijd. De meesten gaven ook aan dat ze zoekers waren, op zoek naar de waarheid...

Eckhart Tolle is niks voor niks een bestseller, hij heeft een boek wat van heel veel kanten te interpreteren is, blijkt nu ook. Eerste keer dat ik het boek las was ik er ook van overtuigt dat door gedachten te observeren van gedachtes enz. een verlicht doel er wel moest zijn.
:')
  woensdag 15 juni 2011 @ 12:29:13 #162
104367 Thrackan
new and improved
pi_98196506
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 12:10 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

de vrouwen waren allemaal (soms meerdere keren) gescheiden en goed op leeftijd. De meesten gaven ook aan dat ze zoekers waren, op zoek naar de waarheid...

Eckhart Tolle is niks voor niks een bestseller, hij heeft een boek wat van heel veel kanten te interpreteren is, blijkt nu ook. Eerste keer dat ik het boek las was ik er ook van overtuigt dat door gedachten te observeren van gedachtes enz. een verlicht doel er wel moest zijn.
Absoluut, er is ook een verlicht doel, maar naar mijn mening bestaat dat niet uit "eternal bliss and sunshine", maar uit het kunnen accepteren dat de wereld in de huidige staat verkeert.
En omdat dat een hoop gewicht van je schouders haalt qua moeilijke gedachten, weerstand, en rekening houden met situaties die helemaal niet bestaan, kun je het naar mijn mening verlichting noemen.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_98202245
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 12:29 schreef Thrackan het volgende:

[..]

Absoluut, er is ook een verlicht doel, maar naar mijn mening bestaat dat niet uit "eternal bliss and sunshine", maar uit het kunnen accepteren dat de wereld in de huidige staat verkeert.
En omdat dat een hoop gewicht van je schouders haalt qua moeilijke gedachten, weerstand, en rekening houden met situaties die helemaal niet bestaan, kun je het naar mijn mening verlichting noemen.
Dat ja! It's all about peace of mind... tevredenheid :)
pi_98225301
weet je wat het een beetje is de realiteit of het NU zoals je het wilt noemen is niet iets wat goed uit tel leggen valt.
je moet het ZIEN, en op het moment dat je het ziet dan kun je er niet meer aan twijfelen omdat je gewoon ziet wat DE waarheid is.
Echter is mijn ervaring dat je vanuit dat zien dat best wel op verschillende manieren uit kunt leggen theoretisch.
Het is geen verhaal van het verstand, daarom lees je verschillende uitleggingen van verschillende mensen die toch ongetwijfeld soortgelijke ervaringen gehad hebben.
Die mensen op die Tolle bijeenkomst zullen op hun manier echt op zoek zijn naar de waarheid, ze verliezen zich alleen in het verhaal eromheen.

Ik kan jullie allemaal van harte het volgende boek aanraden:



Let wel het gaat in dit boek niet om het geloof wat om boedhisme heen is gecreerd. (de tradities en culturele invloeden)
Het gaat om het ontwaken voor de waarheid.

Naar mijn mening echt een goede wegwijzer :Y
  zondag 19 juni 2011 @ 12:53:09 #165
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_98366748
Hoogste tijd dat ik dit topic weer ga volgen. :)
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_98396539
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 11:48 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

scientology? daar kun je zo naar binnen lopen zonder dat er camara's op je gericht staan :P

hoe zag het er daar dan uit :?
Zag er verder niet speciaal uit. Ze hadden een soort van lokaal waar je een film kon kijken. Ze adverteerden op Times Square met een gratis film en daarom ben ik daar naar binnen gegaan. De film sloeg nergens op en op mijn kritische vragen kreeg ik geen antwoord.

Daarna nog een persoonlijkheidstest gedaan en die was verder wel serieus zeg maar, was gewoon een echte psychologische test. Maar zoals bij elk mens komen er wel een paar zwakke punten van je persoonlijkheid naar voren en daar proberen ze je op te pakken. Ik heb toen gezegd dat ik De Kracht vh Nu als leidraad had en ben weer naar buiten gegaan.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_98396560
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 22:10 schreef DeZoektocht het volgende:
weet je wat het een beetje is de realiteit of het NU zoals je het wilt noemen is niet iets wat goed uit tel leggen valt.
je moet het ZIEN, en op het moment dat je het ziet dan kun je er niet meer aan twijfelen omdat je gewoon ziet wat DE waarheid is.
Echter is mijn ervaring dat je vanuit dat zien dat best wel op verschillende manieren uit kunt leggen theoretisch.
Het is geen verhaal van het verstand, daarom lees je verschillende uitleggingen van verschillende mensen die toch ongetwijfeld soortgelijke ervaringen gehad hebben.
Die mensen op die Tolle bijeenkomst zullen op hun manier echt op zoek zijn naar de waarheid, ze verliezen zich alleen in het verhaal eromheen.

Ik kan jullie allemaal van harte het volgende boek aanraden:

[ afbeelding ]

Let wel het gaat in dit boek niet om het geloof wat om boedhisme heen is gecreerd. (de tradities en culturele invloeden)
Het gaat om het ontwaken voor de waarheid.

Naar mijn mening echt een goede wegwijzer :Y
Nog 1 voor op mn lijstje.... nu nog tijd vinden om ze te lezen :P
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  maandag 20 juni 2011 @ 16:04:43 #168
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98415730
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 00:29 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Zag er verder niet speciaal uit. Ze hadden een soort van lokaal waar je een film kon kijken. Ze adverteerden op Times Square met een gratis film en daarom ben ik daar naar binnen gegaan. De film sloeg nergens op en op mijn kritische vragen kreeg ik geen antwoord.

Daarna nog een persoonlijkheidstest gedaan en die was verder wel serieus zeg maar, was gewoon een echte psychologische test. Maar zoals bij elk mens komen er wel een paar zwakke punten van je persoonlijkheid naar voren en daar proberen ze je op te pakken. Ik heb toen gezegd dat ik De Kracht vh Nu als leidraad had en ben weer naar buiten gegaan.
free stresstest bestaat toch uit zo een energie meter ofzo.., heb die lui wel eens buiten zien staan met een stand :P
:')
pi_98421554
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 16:04 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

free stresstest bestaat toch uit zo een energie meter ofzo.., heb die lui wel eens buiten zien staan met een stand :P
Die dingen heb ik godzijdank niet gezien... Misschien wel omdat ik gelijk na die film zo kritisch was. Ze hadden misschien door dat ik niet zo goedgelovig was :P
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_98517121
Complimenten voor de uitleg in de OP ^O^

Ik ben nu zelf in dit boek aan het lezen. Het is wel een eyeopener zeg :Y
Wat ik ook merk, er staan een heleboel dingen in waar ik wel van gehoord had, maar die dan niet zo duidelijk uitgelegd waren. Ik begrijp ze nu pas.
  woensdag 22 juni 2011 @ 18:05:32 #171
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98517193
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 18:03 schreef lezzer het volgende:
Complimenten voor de uitleg in de OP ^O^

Ik ben nu zelf in dit boek aan het lezen. Het is wel een eyeopener zeg :Y
Wat ik ook merk, er staan een heleboel dingen in waar ik wel van gehoord had, maar die dan niet zo duidelijk uitgelegd waren. Ik begrijp ze nu pas.
welke dingen bijvoorbeeld?
:')
pi_98517331
"zet je ego opzij" bijvoorbeeld.
  woensdag 29 juni 2011 @ 00:44:44 #173
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_98802649
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 18:09 schreef lezzer het volgende:
"zet je ego opzij" bijvoorbeeld.
wie zet wat opzij :P

schaamteloze kick :P
:')
pi_98996711
Erg rustig hier de laatste tijd!

Nadat ik laatst de The Matrix weer eens had gezien, begon ik met toch te interesseren voor het 'brain in a vat' idee, beter gezegd de filosofie van het solipsisme:

Solipsisme is het geloof of de filosofie dat er maar een enkel bewustzijn bestaat: dat van de waarnemer. Het hele universum en alle andere personen waarmee gecommuniceerd wordt bestaan slechts in de geest van de waarnemer.

Deze filosofie is net echt te bewijzen of te weerleggen, maar misschien zijn er mensen die zich hier al eens in verdiept hebben? Ik vind het idee op zich niet heel aannemelijk en is er niet veel over bekend, in tegenstelling tot de hele bewustwordings filosofie van bijvoorbeeld Tolle.

Solipsisme is een extreem filosofisch-idealistisch begrip, dat het 'ik' of het individuele ego en zijn bewustzijn als de enige realiteit ziet.

Zou dit betekenen dat het ego zoals wij dat hier zien, juist weer gezien wordt als het enige bestaande bewustzijn?
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one. (Albert Einstein)
pi_99003691
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 21:02 schreef Halvor het volgende:
Erg rustig hier de laatste tijd!

Nadat ik laatst de The Matrix weer eens had gezien, begon ik met toch te interesseren voor het 'brain in a vat' idee, beter gezegd de filosofie van het solipsisme:

Solipsisme is het geloof of de filosofie dat er maar een enkel bewustzijn bestaat: dat van de waarnemer. Het hele universum en alle andere personen waarmee gecommuniceerd wordt bestaan slechts in de geest van de waarnemer.

Deze filosofie is net echt te bewijzen of te weerleggen, maar misschien zijn er mensen die zich hier al eens in verdiept hebben? Ik vind het idee op zich niet heel aannemelijk en is er niet veel over bekend, in tegenstelling tot de hele bewustwordings filosofie van bijvoorbeeld Tolle.

Solipsisme is een extreem filosofisch-idealistisch begrip, dat het 'ik' of het individuele ego en zijn bewustzijn als de enige realiteit ziet.

Zou dit betekenen dat het ego zoals wij dat hier zien, juist weer gezien wordt als het enige bestaande bewustzijn?
Solipsisme
wat is solopsisme en wie gelooft erin?
http://en.wikipedia.org/wiki/Solipsism

solipisme gaat erover dat je alleen jezelf als zeker persoon kan bevestigen.
Men kan hierdoor ervan uitgaan dat alle andere "mensen" bots zijn die hij zelf gemaakt heeft om zo zijn leven intressant te maken of om wat te leren.
solipisme kan veel leuke gedachte ideen opbrengen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 3 juli 2011 @ 23:18:04 #176
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99004141
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 21:02 schreef Halvor het volgende:
Erg rustig hier de laatste tijd!

Nadat ik laatst de The Matrix weer eens had gezien, begon ik met toch te interesseren voor het 'brain in a vat' idee, beter gezegd de filosofie van het solipsisme:

Solipsisme is het geloof of de filosofie dat er maar een enkel bewustzijn bestaat: dat van de waarnemer. Het hele universum en alle andere personen waarmee gecommuniceerd wordt bestaan slechts in de geest van de waarnemer.

Deze filosofie is net echt te bewijzen of te weerleggen, maar misschien zijn er mensen die zich hier al eens in verdiept hebben? Ik vind het idee op zich niet heel aannemelijk en is er niet veel over bekend, in tegenstelling tot de hele bewustwordings filosofie van bijvoorbeeld Tolle.

Solipsisme is een extreem filosofisch-idealistisch begrip, dat het 'ik' of het individuele ego en zijn bewustzijn als de enige realiteit ziet.

Zou dit betekenen dat het ego zoals wij dat hier zien, juist weer gezien wordt als het enige bestaande bewustzijn?
Lijkt kwa theorie op non-dualisme behalve dat ik hier lees dat het 'ik' of het individuele ego en zijn bewustzijn als de enige realiteit ziet waarbij non-dualiteit/kvhn geen verschil maakt in ego en 'bewustzijn' omdat het één is.
:')
  zondag 3 juli 2011 @ 23:24:00 #177
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99004422
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 23:08 schreef Silverdigger2 het volgende:

[..]

Solipsisme
wat is solopsisme en wie gelooft erin?
http://en.wikipedia.org/wiki/Solipsism

solipisme gaat erover dat je alleen jezelf als zeker persoon kan bevestigen.
Men kan hierdoor ervan uitgaan dat alle andere "mensen" bots zijn die hij zelf gemaakt heeft om zo zijn leven intressant te maken of om wat te leren.
solipisme kan veel leuke gedachte ideen opbrengen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
wut.. :P

ja dan zit je goed vast in mindgames. Is denk ik niet de ideologie achter deze filosofie.. :P Laat me denken aan de film 'the truman show'.
:')
  zondag 3 juli 2011 @ 23:59:35 #178
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99005854


hier nog twee interessante filmpjes waar uit blijkt dat keuzes in je hersens al worden gemaakt voordat het zich manifesteerd.
:')
pi_99035225
Ik heb de neiging om situaties, opmerkingen, gesprekken, gezichten te analyseren en daar vanzelf al van alles bij te denken. Ik probeer dat niet te doen en rationeel kan ik bepaalde zaken wel bekijken maar toch heeft het invloed op mijn stemming en gevoelens. Ik praat mezelf soms gewoon vervelende dingen aan, zo lijkt het althans.
Kortom, ik denk veeeel te veel na. :{
  maandag 4 juli 2011 @ 20:20:59 #180
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99035290
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 20:19 schreef vencodark het volgende:
Ik heb de neiging om situaties, opmerkingen, gesprekken, gezichten te analyseren en daar vanzelf al van alles bij te denken. Ik probeer dat niet te doen en rationeel kan ik bepaalde zaken wel bekijken maar toch heeft het invloed op mijn stemming en gevoelens. Ik praat mezelf soms gewoon vervelende dingen aan, zo lijkt het althans.
Kortom, ik denk veeeel te veel na. :{
Ah een gezond verstand :s)

Wil je er iets aan veranderen?
:')
pi_99048364
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 20:19 schreef vencodark het volgende:
Ik heb de neiging om situaties, opmerkingen, gesprekken, gezichten te analyseren en daar vanzelf al van alles bij te denken. Ik probeer dat niet te doen en rationeel kan ik bepaalde zaken wel bekijken maar toch heeft het invloed op mijn stemming en gevoelens. Ik praat mezelf soms gewoon vervelende dingen aan, zo lijkt het althans.
Kortom, ik denk veeeel te veel na. :{
de man die uit zijn hersenen zakte is wel een intressant boek

voelen;
zonder intellectuele compensatie

een lastig iets voor ons denkers
pi_99048651
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 12:53 schreef NouMooiNiet het volgende:
Hoogste tijd dat ik dit topic weer ga volgen. :)
check.
Lambo of Rekt
pi_99048852
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 23:08 schreef Silverdigger2 het volgende:

[..]

Solipsisme
wat is solopsisme en wie gelooft erin?
http://en.wikipedia.org/wiki/Solipsism

solipisme gaat erover dat je alleen jezelf als zeker persoon kan bevestigen.
Men kan hierdoor ervan uitgaan dat alle andere "mensen" bots zijn die hij zelf gemaakt heeft om zo zijn leven intressant te maken of om wat te leren.
solipisme kan veel leuke gedachte ideen opbrengen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Grappig, hier heb ik zelf erg lang over nagedacht zonder dat ik het woord ervoor kon... wat als ik nou iedereen verzonnen heb? En jullie allemaal in mijn hoofd alleen bestaan. Heb ik wel een hoofd? Verzin ik deze wereld ook niet gewoon helemaal?
:)
Lambo of Rekt
  dinsdag 5 juli 2011 @ 01:50:04 #184
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99051407

Tony Parsons (grootste inspiratie van Hartong) over Eckhart Tolle: "There is no now"

Interessante discussie :)
:')
  dinsdag 5 juli 2011 @ 01:51:42 #185
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99051423
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 00:26 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Grappig, hier heb ik zelf erg lang over nagedacht zonder dat ik het woord ervoor kon... wat als ik nou iedereen verzonnen heb? En jullie allemaal in mijn hoofd alleen bestaan. Heb ik wel een hoofd? Verzin ik deze wereld ook niet gewoon helemaal?
:)
wat mij betreft niks meer dan leuke gedachtenspelletjes en voer voor goeie filosofische gesprekken.
:')
pi_99054865
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 20:20 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ah een gezond verstand :s)

Wil je er iets aan veranderen?
Ja, want ik kan mezelf daardoor best de put in praten. ;) Ik denk meer in negatieve zin over dingen na en kan (bij wijze van spreken) elk woord door de mangel halen. Elk slakje zout etc.
Ik zou dingen meer los willen laten i.p.v. er soms zoveel mee bezig te zijn.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 10:45:06 #187
104367 Thrackan
new and improved
pi_99056451
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 00:14 schreef Silverdigger2 het volgende:

[..]

de man die uit zijn hersenen zakte is wel een intressant boek

voelen;
zonder intellectuele compensatie

een lastig iets voor ons denkers
"ons denkers"?

Ga je er nu vanuit dat je een denker bent? ;)
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 13:42:52 #188
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99063285
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 09:39 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ja, want ik kan mezelf daardoor best de put in praten. ;) Ik denk meer in negatieve zin over dingen na en kan (bij wijze van spreken) elk woord door de mangel halen. Elk slakje zout etc.
Ik zou dingen meer los willen laten i.p.v. er soms zoveel mee bezig te zijn.
Is allemaal zelfbescherming. Heb je iets wat je zou willen veranderen, heb je de OP gelezen?
:')
  vrijdag 8 juli 2011 @ 06:44:01 #189
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99186134
schop weer
:')
pi_99738043
Hier een leuk filmpje van Jim Carrey. Hij heeft ook een verlichtende ervaring gehad na het lezen van de Kracht vh nu :)



Hij had last van depressies en is een tijd aan de Prozac geweest, maar na zijn ervaring is zijn leven ineens een heel stuk makkelijker geworden.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  donderdag 21 juli 2011 @ 08:53:42 #191
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_99738589
* NouMooiNiet moet dit topic weer gaan lezen

De laatste maanden langzaam van het padje afgegleden.
Tijd voor actie!
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_99742346
We zijn blijkbaar allemaal slechts studenten van de Boeddha, dus weest bescheiden wanneer je iets uitlegt. Mindfullness, is niets meer dan een aardig tussenstation, dacht ik begrepen te hebben. Boeddha"s lessen zijn elke keer weer dieper. iedere keer als je denkt hem volledig te begrijpen wordt je weer als kleine jongen neergezet, en dat hoort ook zo, anders was je zelf Boeddha.
  donderdag 21 juli 2011 @ 13:01:05 #193
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99745936
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 11:33 schreef Zalwelstomzijn het volgende:
We zijn blijkbaar allemaal slechts studenten van de Boeddha, dus weest bescheiden wanneer je iets uitlegt. Mindfullness, is niets meer dan een aardig tussenstation, dacht ik begrepen te hebben. Boeddha"s lessen zijn elke keer weer dieper. iedere keer als je denkt hem volledig te begrijpen wordt je weer als kleine jongen neergezet, en dat hoort ook zo, anders was je zelf Boeddha.
Elke keer als je sowieso iets denkt te begrijpen, begrijp je het niet :P

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 08:07 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Hier een leuk filmpje van Jim Carrey. Hij heeft ook een verlichtende ervaring gehad na het lezen van de Kracht vh nu :)



Hij had last van depressies en is een tijd aan de Prozac geweest, maar na zijn ervaring is zijn leven ineens een heel stuk makkelijker geworden.
Jim Carrey _O_

hij verteld het lekker theatraal :P
In filmpje 2 zit hij wel duidelijk aan te geven dat er iets te bereiken is in de toekomst wat 'amazing' is. Ik snap niet of hij een grap maakt of :?

Tony Parsons: "The Now is just another concept". Die vond ik wel interessant ;)
:')
pi_99832483
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 13:01 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Elke keer als je sowieso iets denkt te begrijpen, begrijp je het niet :P

[..]

inderdaad. Als ik naar mijn gedachten kijk dan vraag ik me dus ook af wie degene is die ernaar kijkt. Maar als je je dat dus afvraagt kijkt jouw gedachten naar je gedachten. Maar eigenlijk kijk je als niets, maar ook als alles. Een soort niet-evaluerend iets, dat alles is en dus ook niets en daardoor niet te beschrijven en niet-niet te beschrijven :P
Het klinkt vaag, maar zo zie ik het dan.
Maar net zoals Jim Carrey zegt in dat filmpje "i've been trying to get back there". Omdat je verstand het niet kan begrijpen.
  zaterdag 23 juli 2011 @ 15:42:48 #195
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_99839705
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 11:47 schreef RobBor het volgende:

[..]

inderdaad. Als ik naar mijn gedachten kijk dan vraag ik me dus ook af wie degene is die ernaar kijkt. Maar als je je dat dus afvraagt kijkt jouw gedachten naar je gedachten.
Logische reactie op die ontdekking is dat je het dus 'anders' moet 'doen'. Vervolgens daar weer de reactie op dat je niks kan doen, dus dat je nu minder moet denken, etc etc.

quote:
Maar eigenlijk kijk je als niets, maar ook als alles. Een soort niet-evaluerend iets, dat alles is en dus ook niets en daardoor niet te beschrijven en niet-niet te beschrijven :P
Het klinkt vaag, maar zo zie ik het dan.
Maar net zoals Jim Carrey zegt in dat filmpje "i've been trying to get back there". Omdat je verstand het niet kan begrijpen.
Dat heeft iedereen hier wel meegemaakt denk ik :P
:')
pi_99840950
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 15:42 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Logische reactie op die ontdekking is dat je het dus 'anders' moet 'doen'. Vervolgens daar weer de reactie op dat je niks kan doen, dus dat je nu minder moet denken, etc etc.

[..]

Dat heeft iedereen hier wel meegemaakt denk ik :P
Niet zozeer dat je niks moet doen, maar dat je moet leren aanvaarden zoals het is, zonder enig oordeel. Net zoals je weet dat je geen boom bent. Er met afstand naar kijken en de identificatie ermee losmaken. Je gedachten etc. is volgens mij ook meer een 'tool' vanuit de evolutie.

In principe klopt de titel van dit topic dus ook niet. Je kunt niet teveel nadenken. Dat kan je verstand alleen maar vinden, ;)
pi_99841187
Ik heb vandaag weer iets begrepen, het is alsof ik een aantal stappen maakte met mijn hersenen, dus niet iets bedenk alhoewel het wel gedachten tot gevolg heeft.
Ik deed iets en voelde me er niet goed bij maar kon er geen vinger op leggen wat dan precies verkeerd voelde en ineens was het alsof ik 'zag' wat ik echt aan doen was.
En ineens wist ik hoe ik het anders kon doen, voel me echt fijn nu :)
pi_99841313
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:18 schreef RobBor het volgende:

[..]

Niet zozeer dat je niks moet doen, maar dat je moet leren aanvaarden zoals het is, zonder enig oordeel. Net zoals je weet dat je geen boom bent. Er met afstand naar kijken en de identificatie ermee losmaken. Je gedachten etc. is volgens mij ook meer een 'tool' vanuit de evolutie.

In principe klopt de titel van dit topic dus ook niet. Je kunt niet teveel nadenken. Dat kan je verstand alleen maar vinden, ;)
'Ik denk teveel na' is inderdaad gewoon een extra gedachte en impliceert dat je minder zou moeten nadenken waardoor je weer iets moet proberen/doen wat alleen maar weer extra onrust oplevert.
Echter........ ken iedereen het gevoel dat je gedachtes met elkaar in gevecht gaan en dat je heeeeeel ver verwijderd bent van innerlijke vrede.
In dat opzicht heb je dus wel degelijk last van teveel nadenken.
pi_99841641
En wie zegt dan dat je het verkeerd voelde? :)
En wie zegt dan dat je teveel nadenkt ?

Maar je hebt gelijk, je gedachten gaan met elkaar in gevecht. Maar wat als jij je dus daarmee niet meer identificeert? Dat is er geen strijd. Dan is het gewoon.
Stel dat amerika oorlog verklaart aan vietnam (alweer) en niemand gaat ?
pi_99841793
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:34 schreef RobBor het volgende:
En wie zegt dan dat je het verkeerd voelde? :)
En wie zegt dan dat je teveel nadenkt ?

Maar je hebt gelijk, je gedachten gaan met elkaar in gevecht. Maar wat als jij je dus daarmee niet meer identificeert? Dat is er geen strijd. Dan is het gewoon.
Stel dat amerika oorlog verklaart aan vietnam (alweer) en niemand gaat ?
Doet dat ertoe?
Die gedachtes en gevoelens zijn er gewoon of je nu wilt of niet.
Of denk je dat het gaat helpen als je de hele dag tegen jezelf gaat lopen roepen 'ik ben/denk/voel' dit niet?
pi_99868741
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:38 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Doet dat ertoe?
Die gedachtes en gevoelens zijn er gewoon of je nu wilt of niet.
Of denk je dat het gaat helpen als je de hele dag tegen jezelf gaat lopen roepen 'ik ben/denk/voel' dit niet?
nee nee, je voelt het wel, denk het wel, maar je bent het niet. Je identificatie ermee is er niet.
Als je bijvoorbeeld bang bent. Kun je zeggen, ik ben bang. Of, ik heb een bang gevoel. Die laatste sta je er meer vanaf, je kunt het aanschouwen/ observeren. Die eerste is een absolute waarheid voor je gedachten, een illusie dus.
pi_100746062
Hier is een leuk topic over het onderwerp geluk. Misschien wel leuk om daar even te gaan kijken omdat we dan even geconfronteerd worden met andere denkwijzen. Goede oefening om te kijken hoe jij nou precies in de materie staat. Contrasten zorgen er voor dat dingen helderder worden, plus het is leuk om even te discussieren met andere mensen met andere visies.

Het nadeel van een reeks is ook dat het niet snel meer nieuwe mensen aantrekt. Ik vermijd eigenlijk zelf ook altijd de reeksen :@

Geluk, het hoogste goed?

Zal mijn post hier even posten. Merk gelijk dat het toch weer leuker is om over dit onderwerp te praten met mensen die andere visies hebben :P

-

Geluk is eigenlijk iets heel simpels ben ik achter gekomen. Na jaren van piekeren en sombere perioden ben ik erachter gekomen dat geluk datgene is dat de boedhisten verlichting noemen.

Verlichting is niets zweverigs of onhaalbaars, het is een inzicht in je eigen psyche. Het is inzien dat je je geluk dat je als kind had, begint te verliezen zo gauw je steeds meer en meer begint na te denken. Op het moment dat je zelfbewustzijn vorm begint te krijgen ontstaat er een zelfbeeld en een schijnbaar onstopbare stroom van gedachten die met name in je ontwikkelingsjaren toegespitst zijn op dit zelfbeeld.

Uiteindelijk is het deze constante gedachtenstroom die je afsnijdt van de echte wereld om je heen. Het is alsof er een sluier over je ogen en je andere zintuigen wordt geworpen. De pracht en de volheid van het leven gaan op dat moment verloren. Als reactie daarop gaan mensen nog meer nadenken om zich van het probleem te ontdoen. Helaas zien mensen niet in dat het juist de gedachten zijn die het probleem vormen.

Mensen moeten leren de gedachtenstroom onder controle te krijgen. Gedachten kun je nl. stoppen en veel mensen geloven mij niet als ik zeg dat ik dit kan. De meeste mensen nemen automatisch aan dat gedachten er moeten zijn! Want zonder gedachten kun jij niet zijn. Mensen lijken te denken dat gedachten gelijk staan aan bewustzijn en zijn. Dit is onzin. Bewustzijn bestaat nog steeds als je je gedachten stopt, het wordt zelfs helderder. Jij verdwijnt niet als je je gedachten stopt, alleen je zelfbeeld of je ego verdwijnt als je je gedachten stopt.

Op zo'n moment is er pure observatie van de wereld om je heen en ben je onderdeel van dat geweldige drie-dimensionale kunstwerk dat wij de realiteit noemen. Opeens ben je niet meer afgescheiden van de wereld omdat de dualiteit van "ik" en "al het andere" verdwijnt. De "ik" is er even niet meer en de duale wereld van afgescheidenheid maakt plaats voor de non-duale wereld waarin je plotseling meer 1 bent met alles om je heen. Net zoals toen je nog een onbezorgd kind was dat de wereld verkende.

Uiteraard is het wel zo dat primaire levensbehoeften op de eerste plaats komen, maar daarna hoeft geluk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij mensen maken het onszelf moeilijk. De informatie is daar en is erg toegankelijk. Het is alleen onze materialistische westerse conditionering die ervoor zorgt dat wij deze Oosterse wijsheden wegwuiven als zweverige onzin. Maar bedenk je dat de Oosterse tradities vele duizenden jaren ouder zijn dan de westerse psychologie. Wanneer je iemand in het Westen vraagt wat geluk is, dan krijg je vaak een wat kort antwoord. Dat terwijl er in de Oosterse tradities hele boeken worden volgeschreven over dit onderwerp. Maar toch houden wij graag vol dat wij het beter weten en dat zij maar domme zweverige primitievelingen zijn. Alsof onze materialistische welvaart ook maar iets zegt over onze innerlijke rijkdom en over onze zelfkennis. Het tegenovergestelde is vaak waar.

Nu is het niet zo dat je als je verlicht bent in een klooster moet gaan leven. Verlichting is niets meer dan de controle over je verstand nemen. Dit is niet iets dat je makkelijk leert omdat het om 1 enkel klein inzicht gaat dat je makkelijk over het hoofd ziet. Maar ik heb een verlichtende ervaring gehad en sindsdien is mijn leven compleet veranderd. Ik ben nu de baas over mijn gedachten en kan ze stoppen wanneer ik daar zin in heb. Dit is de weg naar geluk :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_100748711
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:38 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Doet dat ertoe?
Die gedachtes en gevoelens zijn er gewoon of je nu wilt of niet.
Of denk je dat het gaat helpen als je de hele dag tegen jezelf gaat lopen roepen 'ik ben/denk/voel' dit niet?
Het gaat er niet om of iets helpt of niet, dan ben je eigenlijk alweer bezig met dingen anders te krijgen dan ze zijn, en ze zijn niet anders dan ze zijn, het is zoals het is. Je kan allerlei gedachtes en gevoelens hebben, de de neiging voelen daar in mee te gaan, en vaak een gevoel van angst om te breken met wat je gewend bent maar door het waar te nemen ipv ernaar te handelen krijg je de mogelijkheid om anders te handelen, met die gedachtes en gevoelens, je kan jezelf de vraag stellen; wat wil ik? In de zin van; deze gedachtes zijn er, deze gevoelens zijn er, maar wat wil ik? Door dat te oefenen besteed je minder energie aan van bepaalde gedachtes en gevoelens af komen en krijg je meer ruimte om jezelf te zijn.

Moet hierbij wel vermelden dat dat voor mij pas echt goed lukte toen ik begreep waarom ik bepaalde gedachtes en gevoelens had op bepaalde momenten, en luister dan ook regelmatig naar de diepere argumenten/overtuigingen die achter de gedachten en gevoelens zitten, daardoor begrijp ik mezelf weer beter en kan ik makkelijker handelen zoals ik nu zou willen.

Ik vind De kracht van het Nu een ontzettend mooi boek, maar er wordt in die filosofie wel voorbij gegaan aan het feit dat we ons ego grotensdeels ontwikkelingen om onze kindertijd te overleven, omdat het eigenlijk lagen zijn waar diep verdriet en angst achter schuil gaat. Dus ook je gedachten/ego/persoonlijkheid verdienen aandacht en liefde. Het is geen vijand want het bedoelt het goed, om je te beschermen, nu is die bescherming erop gericht dingen uit het verleden te voorkomen en hoeft die bescherming nu dus niet meer van toepassing te zijn maar ooit is die wel nodig geweest, anders was het er niet.

Je gedachtes en gevoelens zijn er niet zomaar, daar zijn redenen voor, argumenten, oftewel een verhaal, jouw verhaal, en dat mag gehoord worden door de enige persoon die het verplicht is liefdevol voor jou klaar te staan; jijzelf.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
  maandag 15 augustus 2011 @ 08:02:32 #204
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_100748732
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 07:59 schreef Canillas het volgende:

[..]

Het gaat er niet om of iets helpt of niet, dan ben je eigenlijk alweer bezig met dingen anders te krijgen dan ze zijn, en ze zijn niet anders dan ze zijn, het is zoals het is. Je kan allerlei gedachtes en gevoelens hebben, de de neiging voelen daar in mee te gaan, en vaak een gevoel van angst om te breken met wat je gewend bent maar door het waar te nemen ipv ernaar te handelen krijg je de mogelijkheid om anders te handelen, met die gedachtes en gevoelens, je kan jezelf de vraag stellen; wat wil ik? In de zin van; deze gedachtes zijn er, deze gevoelens zijn er, maar wat wil ik? Door dat te oefenen besteed je minder energie aan van bepaalde gedachtes en gevoelens af komen en krijg je meer ruimte om jezelf te zijn.

Moet hierbij wel vermelden dat dat voor mij pas echt goed lukte toen ik begreep waarom ik bepaalde gedachtes en gevoelens had op bepaalde momenten, en luister dan ook regelmatig naar de diepere argumenten/overtuigingen die achter de gedachten en gevoelens zitten, daardoor begrijp ik mezelf weer beter en kan ik makkelijker handelen zoals ik nu zou willen.

Ik vind De kracht van het Nu een ontzettend mooi boek, maar er wordt in die filosofie wel voorbij gegaan aan het feit dat we ons ego grotensdeels ontwikkelingen om onze kindertijd te overleven, omdat het eigenlijk lagen zijn waar diep verdriet en angst achter schuil gaat. Dus ook je gedachten/ego/persoonlijkheid verdienen aandacht en liefde. Het is geen vijand want het bedoelt het goed, om je te beschermen, nu is die bescherming erop gericht dingen uit het verleden te voorkomen en hoeft die bescherming nu dus niet meer van toepassing te zijn maar ooit is die wel nodig geweest, anders was het er niet.

Je gedachtes en gevoelens zijn er niet zomaar, daar zijn redenen voor, argumenten, oftewel een verhaal, jouw verhaal, en dat mag gehoord worden door de enige persoon die het verplicht is liefdevol voor jou klaar te staan; jijzelf.
_O_
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_100946144
Mooie laatste posts hier, wijze woorden :)
pi_100946317
Hier een filmpje van Sam Harris, die in principe hetzelfde zegt als Eckhart Tolle. En Sam Harris is 1 van de meest intelligente mensen op deze aarde en heeft een Phd. in Neurowetenschappen:

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 18:30:16 #207
353713 Lumberbob
Rolt soepel,brandt gelijkmatig
pi_100946780
Ik heb het nooit zo op dit soort boeken. De bedoeling is dat je het heft in handen neemt en je leven inrichting geeft, of iets van die strekking. Dan lees je dat boek, terwijl je zelf allang weet wat je eraan kunt doen. Mensen weten verdomd goed dat als ze iets willen dat ze het moeten doen. Dat stapeltje papier maakt het niet makkelijker. Ik heb in ieder geval nog nooit een zelfhulpboek gelezen dat ook daadwerkelijk werkte. Dus tja.
pi_100947331
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:30 schreef Lumberbob het volgende:
Ik heb het nooit zo op dit soort boeken. De bedoeling is dat je het heft in handen neemt en je leven inrichting geeft, of iets van die strekking. Dan lees je dat boek, terwijl je zelf allang weet wat je eraan kunt doen. Mensen weten verdomd goed dat als ze iets willen dat ze het moeten doen. Dat stapeltje papier maakt het niet makkelijker. Ik heb in ieder geval nog nooit een zelfhulpboek gelezen dat ook daadwerkelijk werkte. Dus tja.
Bekijk het filmpje hierboven eens zou ik zeggen :)

Sam Harris is allesbehalve een lul de behanger. Hij is een moderne held in de strijd voor rationaliteit en hij zegt zelf dat de info die hier besproken wordt, van onschatbare waarde is. Het is ook niet zo zeer zelfhelp, maar meer zelfkennis die je opdoet door het lezen van het boek.

Ik zou zeggen, ga eens wat lezingen van Sam Harris online bekijken en sta versteld van de helderheid en intelligentie die hij in zijn woorden weet te leggen. Hij is voor mij daarin ongeevenaard en dat alles door de stof die in dit topic wordt besproken.

Voor degenen die Sam Harris niet echt kennen, zijn laatste boek was echt een groot succes en is met veel enthousiasme onthaalt binnen de academische wereld:

The Moral Landscape - How science can determine human values
http://www.samharris.org/site/full_text/the-moral-landscape/

Sam Harris breathes intellectual fire into an ancient debate. Reading this thrilling, audacious book, you feel the ground shifting beneath your feet. Reason has never had a more passionate advocate.
— Ian McEwan, author of Atonement, winner of the Man Booker Prize for Amsterdam.

A lively, provocative, and timely new look at one of the deepest problems in the world of ideas. Harris makes a powerful case for a morality that is based on human flourishing and thoroughly enmeshed with science and rationality. It is a tremendously appealing vision, and one that no thinking person can afford to ignore.
— Steven Pinker, Professor of Psychology at Harvard University, author of How the Mind Works and The Blank Slate.

I was one of those who had unthinkingly bought into the hectoring myth that science can say nothing about morals. The Moral Landscape has changed all that for me. Moral philosophers, too, will find their world exhilaratingly turned upside down, as they discover a need to learn some neuroscience. As for religion, and the preposterous idea that we need God to be good, nobody wields a sharper bayonet than Sam Harris.
— Richard Dawkins, author of The Selfish Gene, The God Delusion, and The Greatest Show On Earth

Reading Sam Harris is like drinking water from a cool stream on a hot day. He has the rare ability to frame arguments that are not only stimulating, they are downright nourishing, even if you don’t always agree with him! In this new book he argues from a philosophical and a neurobiological perspective that science can and should determine morality. As was the case with Harris’ previous books, readers are bound to come away with previously firm convictions about the world challenged, and a vital new awareness about the nature and value of science and reason in our lives.
— Lawrence M. Krauss, theoretical physicist, Director of the Origins Project at Arizona State University, author of The Physics of Star Trek and Quantum Man: Richard Feynman’s Life in Science.

_O_
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 19:04:22 #209
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_100948053
Interessante kerel die Sam Harris, maar als ik wil beginnen met meditatie met als doel mijn gedachten loslaten. Waar kan ik dan het beste beginnen?
Je moeder is een hamster
pi_100948282
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 19:04 schreef Crutch het volgende:
Interessante kerel die Sam Harris, maar als ik wil beginnen met meditatie met als doel mijn gedachten loslaten. Waar kan ik dan het beste beginnen?
Heb je al eens wat lezingen gezien van Sam Harris? Ik vind de verwoording van Lawrence Krauss zo passend:

"Reading Sam Harris is like drinking water from a cool stream on a hot day. He has the rare ability to frame arguments that are not only stimulating, they are downright nourishing.."

Waar en hoe je moet beginnen met meditatie zou ik zo niet weten. Er zijn denk ik anderen hier in dit topic die die vraag beter kunnen beantwoorden. Ik heb geleerd mijn gedachten te stoppen door het lezen van De Kracht vh Nu. Wanneer je het inzicht dat in het boek wordt besproken niet krijgt, dan is meditatie de beste oplossing.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_100949831
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:30 schreef Lumberbob het volgende:
Ik heb het nooit zo op dit soort boeken. De bedoeling is dat je het heft in handen neemt en je leven inrichting geeft, of iets van die strekking. Dan lees je dat boek, terwijl je zelf allang weet wat je eraan kunt doen. Mensen weten verdomd goed dat als ze iets willen dat ze het moeten doen. Dat stapeltje papier maakt het niet makkelijker. Ik heb in ieder geval nog nooit een zelfhulpboek gelezen dat ook daadwerkelijk werkte. Dus tja.
Omdat de meeste van die boeken zich richten op het deel van jou dat iets wel wil, terwijl daar de antwoorden niet zitten. Natuurlijk kan jij op een gegeven moment een idee hebben van ''ik wil dit of dat doen/veranderen'' en bewust het besluit nemen dat na te streven, maar als je nagaat dat je gedrag ongeveer 10% bewust en 90% onbewust is en jouw onbewuste vol kan zitten met delen die niet willen wat jij wil doen/veranderen dan zal het je niet lukken. Vooral omdat jij met het idee iets te moeten veranderen voorbij gaat aan alles wat er al in jou is.

Ieder mens zit vol overtuigingen die zich in de loop van je leven opgebouwd hebben, die zitten er met een redenen, er zijn argumenten voor en die zitten allemaal in je onbewuste net zolang tot je er bewust van wordt, ernaar leert luisteren en ze leert begrijpen; ze vertellen letterlijk jouw verhaal. Ze mogen er zijn, net zoals jij er mag zijn, gewoon zoals je bent.

De sleutel tot veranderingen zit em niet in iets maar zo hard mogelijk willen maar in het aandacht besteden aan de delen die de verandering tegen gaan, daar liefdevol mee omgaan, ze leren begrijpen al jouw overtuigingen zien als een samenwerkingsverband en die op 1 lijn krijgen zodat jij vrij wordt om te leven op een manier die bij jou past. Je ramt oude overtuigingen er niet uit door je te richten op ideeën van hoe je eigenlijk zou moeten zijn in plaats van te zijn wie je bent.

Ik zie De kracht van het Nu ook niet als zelfhulpboek, dat is de intentie volgens mij niet en een bewustwordingsproces ingaan om tot je ware zelf te komen daar zullen de meesten begeleiding bij nodig hebben, van iemand die daar zelf ervaring mee heeft.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_100950699
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 07:59 schreef Canillas het volgende:

[..]

Het gaat er niet om of iets helpt of niet, dan ben je eigenlijk alweer bezig met dingen anders te krijgen dan ze zijn, en ze zijn niet anders dan ze zijn, het is zoals het is. Je kan allerlei gedachtes en gevoelens hebben, de de neiging voelen daar in mee te gaan, en vaak een gevoel van angst om te breken met wat je gewend bent maar door het waar te nemen ipv ernaar te handelen krijg je de mogelijkheid om anders te handelen, met die gedachtes en gevoelens, je kan jezelf de vraag stellen; wat wil ik? In de zin van; deze gedachtes zijn er, deze gevoelens zijn er, maar wat wil ik? Door dat te oefenen besteed je minder energie aan van bepaalde gedachtes en gevoelens af komen en krijg je meer ruimte om jezelf te zijn.

Moet hierbij wel vermelden dat dat voor mij pas echt goed lukte toen ik begreep waarom ik bepaalde gedachtes en gevoelens had op bepaalde momenten, en luister dan ook regelmatig naar de diepere argumenten/overtuigingen die achter de gedachten en gevoelens zitten, daardoor begrijp ik mezelf weer beter en kan ik makkelijker handelen zoals ik nu zou willen.

Ik vind De kracht van het Nu een ontzettend mooi boek, maar er wordt in die filosofie wel voorbij gegaan aan het feit dat we ons ego grotensdeels ontwikkelingen om onze kindertijd te overleven, omdat het eigenlijk lagen zijn waar diep verdriet en angst achter schuil gaat. Dus ook je gedachten/ego/persoonlijkheid verdienen aandacht en liefde. Het is geen vijand want het bedoelt het goed, om je te beschermen, nu is die bescherming erop gericht dingen uit het verleden te voorkomen en hoeft die bescherming nu dus niet meer van toepassing te zijn maar ooit is die wel nodig geweest, anders was het er niet.

Je gedachtes en gevoelens zijn er niet zomaar, daar zijn redenen voor, argumenten, oftewel een verhaal, jouw verhaal, en dat mag gehoord worden door de enige persoon die het verplicht is liefdevol voor jou klaar te staan; jijzelf.
_O_ mooi geschreven, zit veel wijsheid in.
Lukt me jammer genoeg niet vaak om echt liefdevol naar mezelf te kijken.
Is toch vaak niet goed en moet anders enz.
pi_100951589
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 20:16 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

_O_ mooi geschreven, zit veel wijsheid in.
Lukt me jammer genoeg niet vaak om echt liefdevol naar mezelf te kijken.
Is toch vaak niet goed en moet anders enz.
Dat is prima, het idee dat je anders/beter zou moeten zijn komt voor uit de overtuiging dat je een bepaald iets daarmee zou voorkomen (als ik zus of zo was, dan ... gebeurde dit wel/niet) en is dus ook als bescherming bedoelt, met goede bedoelingen dus, ook daar kan je liefdevol tegenover staan :)
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_100964887
Ik kan iedereen aanraden de volgende lezing van Sam Harris te bekijken. Hij is sowieso reuze interessant, maar vanaf ongeveer 23:50 begint hij het tweede deel van zijn speech en zegt precies die dingen die wij hier in dit topic ook bespreken. En als er iemand is die het onderwerp van dit topic helder kan verwoorden dan is het Sam Harris wel :)

Mocht je ooit in een discussie geraken over de zin of onzin van verlichting en introspectie, laat dan die persoon die niet op 1 lijn zit met je dit fimpje bekijken. Het zijn ook met name de atheiste rationalisten die dit onderwerp onder de noemer religie of zweverigheid willen plaatsen en laat nou net Sam Harris de grote held zijn van deze groep mensen. Samen met Dawkins, Hitchens en Dennett is Harris 1 van de zogenaamde Four Horsemen of New Atheism. En Harris is van deze vier eigenlijk de slimste, in ieder geval als het aankomt op het helder verwoorden van zijn argumenten. Dawkins is een goede tweede trouwens.

Dus mocht je ooit in discussie raken met een rationele atheist, wijs hen dan op dit filmpje van hun grote held (normaals vanaf 23:50 wordt het echt interessant).

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_100965639
quote:
3s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 05:21 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Ik kan iedereen aanraden de volgende lezing van Sam Harris te bekijken. Hij is sowieso reuze interessant, maar vanaf ongeveer 23:50 begint hij het tweede deel van zijn speech en zegt precies die dingen die wij hier in dit topic ook bespreken. En als er iemand is die het onderwerp van dit topic helder kan verwoorden dan is het Sam Harris wel :)

Mocht je ooit in een discussie geraken over de zin of onzin van verlichting en introspectie, laat dan die persoon die niet op 1 lijn zit met je dit fimpje bekijken. Het zijn ook met name de atheiste rationalisten die dit onderwerp onder de noemer religie of zweverigheid willen plaatsen en laat nou net Sam Harris de grote held zijn van deze groep mensen. Samen met Dawkins, Hitchens en Dennett is Harris 1 van de zogenaamde Four Horsemen of New Atheism. En Harris is van deze vier eigenlijk de slimste, in ieder geval als het aankomt op het helder verwoorden van zijn argumenten. Dawkins is een goede tweede trouwens.

Dus mocht je ooit in discussie raken met een rationele atheist, wijs hen dan op dit filmpje van hun grote held (normaals vanaf 23:50 wordt het echt interessant).

Jij zit ook de meest vage momenten dit te kijken he :+

5:20 :D

_O_
Lambo of Rekt
pi_100966052
quote:
3s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 09:29 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Jij zit ook de meest vage momenten dit te kijken he :+

5:20 :D

_O_
"Probably_on_pcp [Probably_on_pcp heeft geen premium account]
Carpe Noctem "
pi_100967012
Pluk de nacht... en hij zal waarschijnlijk aan de PCP zitten ;)
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 13:40:18 #218
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_100970552
In het NU bestaat toch geen tijd, of hoe zat het ook alweer?! :P
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_100988426
quote:
3s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 09:29 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Jij zit ook de meest vage momenten dit te kijken he :+

5:20 :D

_O_
Iemand moet de wereld in de gaten houden als iedereen slaapt :@
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_100988454
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 11:12 schreef Stefanovich het volgende:
Pluk de nacht... en hij zal waarschijnlijk aan de PCP zitten ;)
Diep in de nacht leven met een biertje en af en toe een klein jointje... heerlijk!
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_101120785
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 22:10 schreef DeZoektocht het volgende:
weet je wat het een beetje is de realiteit of het NU zoals je het wilt noemen is niet iets wat goed uit tel leggen valt.
je moet het ZIEN, en op het moment dat je het ziet dan kun je er niet meer aan twijfelen omdat je gewoon ziet wat DE waarheid is.
Echter is mijn ervaring dat je vanuit dat zien dat best wel op verschillende manieren uit kunt leggen theoretisch.
Het is geen verhaal van het verstand, daarom lees je verschillende uitleggingen van verschillende mensen die toch ongetwijfeld soortgelijke ervaringen gehad hebben.
Die mensen op die Tolle bijeenkomst zullen op hun manier echt op zoek zijn naar de waarheid, ze verliezen zich alleen in het verhaal eromheen.

Ik kan jullie allemaal van harte het volgende boek aanraden:

[ afbeelding ]

Let wel het gaat in dit boek niet om het geloof wat om boedhisme heen is gecreerd. (de tradities en culturele invloeden)
Het gaat om het ontwaken voor de waarheid.

Naar mijn mening echt een goede wegwijzer :Y
Heb het boek inmiddels gelezen. Inderdaad een helder en fijn boek :Y
pi_101451434
Het werk/boeken van Anthony de Mello zijn trouwens ook wel een aanrader. Hij beschrijft min of meer dezelfde gedachtegang als Tolle, maar dan op een wat 'pakkendere' wijze geschreven. Met name het boek Awareness vind ik een aanrader :)
pi_101452461
Jij leest wel veel boeken ofniet? Ik vind het lastig om de rust en tijd te nemen om een boek (uit) te lezen...
pi_101452587
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 16:50 schreef Stefanovich het volgende:
Jij leest wel veel boeken ofniet? Ik vind het lastig om de rust en tijd te nemen om een boek (uit) te lezen...
In vakantietijd lees ik met regelmaat wel boeken (niet alleen over dit onderwerp hoor). Buiten vakanties om herken ik dat verschijnsel zeker, dat moeite hebben met uitlezen (vooral omdat ik voor mij studie al veel moet lezen). Maar ik vond dat boek van De Mello wel even het vermelden waard...inspirerend verhaal. :)
pi_101796048
Hey allemaal,

Interessant onderwerp. Zo interessant zelfs dat ik het boek De Kracht van het NU gelezen heb endaarna in 2 maanden tijd deze topicreeks. Wat een pleuriswerk was dat :P

De aanleiding van dit alles is omdat ik door de jaren mezelf steeds vaker vragen stel als Wat wil ik nu echt en hoe word ik het gelukkigst in het leven? met daar weer gedachtes en vragen over. Ik denk ook veel te veel na over alles. Druk maken over financiën, ellende uit het verleden, sociale druk, over wat ik nu allemaal niet heb bereikt, mezelf beter voordoen op bepaalde gebieden dan ik echt ben, geen beslissing kunnen maken over de meeste simpele dingen en die uitstellen of niet doen, etc... Wordt er gek van...

Ik heb boeken gelezen als The Secret (hoop onzin, maar ook enkele goeie punten), Personal Development for Smart People en een aantal alphamale-boeken. Ik ben geinteresseerd in astronomie (wat me het besef geeftdat we geen zak voorstellen en het licht na 80 jaar leven mogelijk voorgoed uitgaat en alles voor niets is geweest) en heb daar veel documentaires over bekeken. Verder woon ik in een dorp in het rijke deel van Nederland en heb op het het sociale vlak te maken gehad met mensen uit allerlei klasses. Ik ben in landen geweest met andere culturen (boeddhisme). Dit alles heeft wel invloed in m'n huidige denken, maar maakt het zeker niet gemakkelijker allemaal.

Tot zover een introductie, nu wat meer over het onderwerp :P

Net als anderen hier vond ik het boek op een gegeven moment ook wat zweverig door de betrekking van het geloof door Tolle, maar er waren zeker genoeg "aha-momenten". Door deze topicreeks is het allemaal een stuk duidelijker geworden, maar ik zit wel met groot punt:

Als je in het NU moet leven, waarom zou je dan nog moeite doen voor iets? Het boeit dan toch niet dat morgen je vriendin vreemdgaat, je ouders plotseling doodgaan, je ontslagen wordt of op straat komt te staan. Als dat gebeurd is het alweer verleden tijd en moet je weer in het NU leven en daar is alles goed?!

Je moet toch iedere dag goede belissingen te nemen zodat je er beter van wordt? De Kracht van het NU komt op mij over dat je alles in stilstand moet zien en tijd niet bestaat?!
  zaterdag 10 september 2011 @ 21:58:49 #226
104367 Thrackan
new and improved
pi_101797850
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2011 21:15 schreef abhinnaya het volgende:
<knip>

Als je in het NU moet leven, waarom zou je dan nog moeite doen voor iets? Het boeit dan toch niet dat morgen je vriendin vreemdgaat, je ouders plotseling doodgaan, je ontslagen wordt of op straat komt te staan. Als dat gebeurd is het alweer verleden tijd en moet je weer in het NU leven en daar is alles goed?!

Je moet toch iedere dag goede belissingen te nemen zodat je er beter van wordt? De Kracht van het NU komt op mij over dat je alles in stilstand moet zien en tijd niet bestaat?!
Tijd bestaat wel degelijk volgens de kracht van het NU, en het is ook zeker handig om daar rekening mee te houden. De kunst is alleen om het plannen voor morgen en het nadenken over gisteren zodanig in te perken dat je alleen nog dingen buiten het Nu doet die nodig zijn, zoals leren van je verleden en het inplannen van belangrijke dingen in je toekomst.

Alleen, als je je agenda hebt ingevuld, dan mag je hem ook weer dichtdoen en terugkomen naar het Nu. En als je je les van een gebeurtenis in het verleden hebt geleerd, hoef je daar niet nog een hele tijd over door te peinzen.

Dit wordt ook in het boek aangehaald: gebruik tijd als een nuttig gereedschap :)
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_101810726
De Kracht van het Nu gaat er niet zozeer over dat je in het nu moet leven. Het gaat vooral om de realisatie dat het nu het enige is dat er is.
pi_101811825
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2011 12:10 schreef Loei_koei het volgende:
De Kracht van het Nu gaat er niet zozeer over dat je in het nu moet leven. Het gaat vooral om de realisatie dat het nu het enige is dat er is.
Ja, je leeft dus sowieso alleen in het nu, dat doet iedereen :P. Maar het verschil zit 'm inderdaad in het beseffen daarvan.
pi_101844283
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2011 21:15 schreef abhinnaya het volgende:
Hey allemaal,

Interessant onderwerp. Zo interessant zelfs dat ik het boek De Kracht van het NU gelezen heb endaarna in 2 maanden tijd deze topicreeks. Wat een pleuriswerk was dat :P
Alle delen? Wow :D

quote:
De aanleiding van dit alles is omdat ik door de jaren mezelf steeds vaker vragen stel als Wat wil ik nu echt en hoe word ik het gelukkigst in het leven? met daar weer gedachtes en vragen over. Ik denk ook veel te veel na over alles. Druk maken over financiën, ellende uit het verleden, sociale druk, over wat ik nu allemaal niet heb bereikt, mezelf beter voordoen op bepaalde gebieden dan ik echt ben, geen beslissing kunnen maken over de meeste simpele dingen en die uitstellen of niet doen, etc... Wordt er gek van...

Ik heb boeken gelezen als The Secret (hoop onzin, maar ook enkele goeie punten), Personal Development for Smart People en een aantal alphamale-boeken. Ik ben geinteresseerd in astronomie (wat me het besef geeftdat we geen zak voorstellen en het licht na 80 jaar leven mogelijk voorgoed uitgaat en alles voor niets is geweest) en heb daar veel documentaires over bekeken. Verder woon ik in een dorp in het rijke deel van Nederland en heb op het het sociale vlak te maken gehad met mensen uit allerlei klasses. Ik ben in landen geweest met andere culturen (boeddhisme). Dit alles heeft wel invloed in m'n huidige denken, maar maakt het zeker niet gemakkelijker allemaal.

Tot zover een introductie, nu wat meer over het onderwerp :P

Net als anderen hier vond ik het boek op een gegeven moment ook wat zweverig door de betrekking van het geloof door Tolle, maar er waren zeker genoeg "aha-momenten". Door deze topicreeks is het allemaal een stuk duidelijker geworden, maar ik zit wel met groot punt:

Als je in het NU moet leven, waarom zou je dan nog moeite doen voor iets? Het boeit dan toch niet dat morgen je vriendin vreemdgaat, je ouders plotseling doodgaan, je ontslagen wordt of op straat komt te staan. Als dat gebeurd is het alweer verleden tijd en moet je weer in het NU leven en daar is alles goed?!

Je moet toch iedere dag goede belissingen te nemen zodat je er beter van wordt? De Kracht van het NU komt op mij over dat je alles in stilstand moet zien en tijd niet bestaat?!
Het is niet zo dat het de bedoeling is dat je dingen gaat wegstoppen. Leven in het Nu is meer het je niet verzetten tegen dingen. Het leven is als een rivier met kalme en met wilde stukken en je kunt je het beste mee laten voeren met de stroom dan dat je tegen de golven gaat vechten.

Wanneer je in het Nu leeft en iemand overlijdt, dan zul je die pijn echt wel voelen. Het gevoel is nl. gewoon daar, daar heb je je bewuste aandacht dus je verstand niet voor nodig.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 14 september 2011 @ 01:28:07 #230
353713 Lumberbob
Rolt soepel,brandt gelijkmatig
pi_101926519
vrij simpel concept lijkt me. Heb vrede met je verleden, want dat ligt vast. Leef niet in de toekomst want die bestaat nog niet. :P
pi_101936741
Inderdaad, maar doe het maar eens haha ;)
pi_101942212
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 14:05 schreef Stefanovich het volgende:
Inderdaad, maar doe het maar eens haha ;)
JIj kunt het ondertussen al wel toch Stefanovich? ;)
Je loopt al een poos mee in dit topic toch?
Ik ben vandaag voor het eerst naar een reguliere 1e lijns psycholoog geweest :)
Gewoon eens kijken hoe die tegen mijn problemen aankijkt, leek me wel een geschikte kerel.
Vooral input van mijn kant natuurlijk, nog weinig feedback, we zullen zien.
pi_101943105
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 16:43 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

JIj kunt het ondertussen al wel toch Stefanovich? ;)
Je loopt al een poos mee in dit topic toch?
Ik ben vandaag voor het eerst naar een reguliere 1e lijns psycholoog geweest :)
Gewoon eens kijken hoe die tegen mijn problemen aankijkt, leek me wel een geschikte kerel.
Vooral input van mijn kant natuurlijk, nog weinig feedback, we zullen zien.
Beter! Kan nooit kwaad he, praten over je problemen lucht sowieso al veel op :)
Had ik in het begin ook, eerst veel vertellen over jezelf en zo en dan vraagt ie hier en daar wat, en hij pikte er bij mij dan mijn onrealistische gedachten uit en vroeg waarom ik zo dacht en dat het ook anders kan... maar vond het niet echt diep gaan, niet genoeg iig voor mij. Hij verwees me door naar 2e lijns, want na 10 sessies moest je flink gaan dokken en 2e lijns werd gewoon weer vergoed. Heb lang gewacht met aanmelden maar ben nu bij 2e lijns en ga straks een groepstherapie doen....maar dat duurt jammer genoeg nog ff.

Ik zit hier idd ook al lang mee te lezen/te posten maar toch heb ik er nog wel moeite mee hoor, ik pieker nog regelmatig veel, en vooral over de toekomst eigenlijk. Ik moet uitkijken dat ik door het piekeren niet té passief wordt of mezelf dieper in de put praat, maar dat doe ik wel nog. Maar ja ik heb ook geen idee wat ik moet qua studie e.d. en ik zit daarom ook vast. Toch lastig om die ingesleten patronen allemaal te doorbreken. Maar goed, we're working on it!
pi_101943412
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 17:05 schreef Stefanovich het volgende:

[..]

Beter! Kan nooit kwaad he, praten over je problemen lucht sowieso al veel op :)
Had ik in het begin ook, eerst veel vertellen over jezelf en zo en dan vraagt ie hier en daar wat, en hij pikte er bij mij dan mijn onrealistische gedachten uit en vroeg waarom ik zo dacht en dat het ook anders kan... maar vond het niet echt diep gaan, niet genoeg iig voor mij. Hij verwees me door naar 2e lijns, want na 10 sessies moest je flink gaan dokken en 2e lijns werd gewoon weer vergoed. Heb lang gewacht met aanmelden maar ben nu bij 2e lijns en ga straks een groepstherapie doen....maar dat duurt jammer genoeg nog ff.

Ik zit hier idd ook al lang mee te lezen/te posten maar toch heb ik er nog wel moeite mee hoor, ik pieker nog regelmatig veel, en vooral over de toekomst eigenlijk. Ik moet uitkijken dat ik door het piekeren niet té passief wordt of mezelf dieper in de put praat, maar dat doe ik wel nog. Maar ja ik heb ook geen idee wat ik moet qua studie e.d. en ik zit daarom ook vast. Toch lastig om die ingesleten patronen allemaal te doorbreken. Maar goed, we're working on it!
Dat denk ik ook hoor, dat praten kennen we nou wel :P
Laat mij maar iets doen, wil echt best wel angsten confronteren enzo maar heb alleen geen idee welke kant ik op moet zeg maar.
Ingesleten patronen hoef je natuurlijk niet allemaal tegelijk te verbreken gelukkig :)
en vergeet niet om ook tussen je 'werk' door eens rust te nemen en te kijken wat je al bereikt/meegemaakt hebt.
pi_102174089
Ik ben ook weer actief bezig hiermee. Ik lees nu "De Stilte Spreekt" van Tolle. Dat is een soort van korte samenvatting van DKvhN waarmee hij je pointers geeft om bewust te worden.

Nu heb ik vaak dat ik probeer waar te nemen wat er gebeurt maar niet zeker weet of ik dan denk of niet. En denk ik dus eraan of ik denk of niet. En dan denk je dus toch, iets wat niet de bedoeling is. Misschien een vage zin maar ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen.

Ik ga dus in feite nadenken, of ik wel of niet aan het nadenken ben, en dan denk ik dus toch na... dat is vrij frustrerend en frustraties werken averechts.

Ik weet dus niet zeker of ik wel eens gedachteloos ben, herkent iemand dit?

Ook lijtk het alsof ik zachtere en hardere gedachten heb, dus alsof je echt je eigen hoort spreken in je hoofd of dat je gewoon op de achtergrond aan iets denkt. Ik probeer iig zo bewust mogelijk de omgevingen te observeren en dat kan best fijn zijn.

Het accepteren van alles is nog wel moeilijk, vaak als ik het idee heb even bewust te zijn komen al heel snel gedachten terug en voor ik het weet verdrink ik weer in gedachten en vergeet ik alles om me heen.

Lastig, lastig.
Lambo of Rekt
  dinsdag 20 september 2011 @ 12:10:44 #236
104367 Thrackan
new and improved
pi_102175175
Niks mis met een beetje denken hoor. Accepteren dat je denkt is 1 ding, de gedachten relativeren is een tweede.

Trouwens, waarom zou je willen weten of je gedachtenloos bent? Zodat je later kunt zeggen van toen en toen was ik gedachtenloos? En wie is degene die beoordeelt of "het je gelukt is"?
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_102177652
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:10 schreef Thrackan het volgende:
Niks mis met een beetje denken hoor. Accepteren dat je denkt is 1 ding, de gedachten relativeren is een tweede.

Trouwens, waarom zou je willen weten of je gedachtenloos bent? Zodat je later kunt zeggen van toen en toen was ik gedachtenloos? En wie is degene die beoordeelt of "het je gelukt is"?
Nou daar gaat het hele topic over, en ik weet dus niet of ik gedachteloos ben of niet. Ook vind ik het lastig gedachten te observeren zonder erbij na te denken.
Lambo of Rekt
  dinsdag 20 september 2011 @ 18:38:53 #238
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_102189091
quote:
3s.gif Op dinsdag 20 september 2011 13:33 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Nou daar gaat het hele topic over, en ik weet dus niet of ik gedachteloos ben of niet. Ook vind ik het lastig gedachten te observeren zonder erbij na te denken.
Is ook niet te doen. Het gaat vanzelf, zodra je gaat proberen schiet het niet p.
:')
  dinsdag 20 september 2011 @ 18:43:33 #239
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_102189259
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2011 21:15 schreef abhinnaya het volgende:

Als je in het NU moet leven, waarom zou je dan nog moeite doen voor iets? Het boeit dan toch niet dat morgen je vriendin vreemdgaat, je ouders plotseling doodgaan, je ontslagen wordt of op straat komt te staan. Als dat gebeurd is het alweer verleden tijd en moet je weer in het NU leven en daar is alles goed?!

Je moet toch iedere dag goede belissingen te nemen zodat je er beter van wordt? De Kracht van het NU komt op mij over dat je alles in stilstand moet zien en tijd niet bestaat?!
Verdriet staat niet gelijk aan het hunkerende ego natuurlijk. Als het in je kop wat stiller is zal slechts de sluimerentoestand van rotgedachten en de emotie-achtbaan die daarbij horen minder activiteit hebben. Betekent niet dat niks je meer kan schelen.
:')
  dinsdag 20 september 2011 @ 18:49:12 #240
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_102189490
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 september 2011 11:31 schreef EggsTC het volgende:
Ik ben ook weer actief bezig hiermee. Ik lees nu "De Stilte Spreekt" van Tolle. Dat is een soort van korte samenvatting van DKvhN waarmee hij je pointers geeft om bewust te worden.

Nu heb ik vaak dat ik probeer waar te nemen wat er gebeurt maar niet zeker weet of ik dan denk of niet. En denk ik dus eraan of ik denk of niet. En dan denk je dus toch, iets wat niet de bedoeling is. Misschien een vage zin maar ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen.

Dit is denk ik voor iedereen hier herkenbaar. Het is een vicieuze cirkel.

1. Ik ga op mijn ademhaling letten en gedachten alleen bekijken
Een vervelende gedachte komt op, accepteer deze gedachte, dan gaat het weg
Alhoewel 'accepteer deze gedachte' is ook weer een gedachte, en het feit dat ik hier aan denk is ook weer een gedachte!
Nu doe ik moeilijk... stap 1 weer ->
:')
pi_102196347
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 18:49 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Dit is denk ik voor iedereen hier herkenbaar. Het is een vicieuze cirkel.

1. Ik ga op mijn ademhaling letten en gedachten alleen bekijken
Een vervelende gedachte komt op, accepteer deze gedachte, dan gaat het weg
Alhoewel 'accepteer deze gedachte' is ook weer een gedachte, en het feit dat ik hier aan denk is ook weer een gedachte!
Nu doe ik moeilijk... stap 1 weer ->
Maar hoe kan je dan ooit gedachteloos worden, elke keer de gedachte accepteren en wachten tot ie weg gaat? Er komen steeds nieuwe voor terug, en als je daar aan gaat denken lijkt het eindeloos.
Lambo of Rekt
pi_102197214
quote:
3s.gif Op dinsdag 20 september 2011 21:10 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Maar hoe kan je dan ooit gedachteloos worden, elke keer de gedachte accepteren en wachten tot ie weg gaat? Er komen steeds nieuwe voor terug, en als je daar aan gaat denken lijkt het eindeloos.
je moet ook niet gedachteloos worden,
je moet doorhebben dat gedachten (of emoties) tijdelijk van aard zijn en continu komen en gaan. De gedachtes over gedachtes/emoties (rumineren) die in je hoofd blijven steken, daar wil je van af, niet de gedachtes/emoties zelf!
pi_102197978
quote:
3s.gif Op dinsdag 20 september 2011 21:10 schreef EggsTC het volgende:
Maar hoe kan je dan ooit gedachteloos worden, elke keer de gedachte accepteren en wachten tot ie weg gaat? Er komen steeds nieuwe voor terug, en als je daar aan gaat denken lijkt het eindeloos.
Je gedachten zijn er en die mogen er ook zijn, het gaat er ook niet om wat er is of niet, het gaat erom dat je ze waarneemt, er op die manier een afstand van creëert en die ruimte gebruikt om in het Nu te zijn en te doen wat jij wil doen, buiten de gedachten om mochten die gedachten beperkend zijn. Je gaat niet aan de slag met gedachten maar je gaat aan de slag met het bezig zijn met het zijn van jezelf.

Daarnaast zijn belangrijke punten; je niet verzetten en niet oordelen, en dat is iets om te leren door veel oefening want je doet iets wat waarschijnlijk ingaat tegen wat je heel je leven gewend bent om te doen. Het is dan ook een verandering die niet zomaar kan gebeuren, het gaat erom dat je met een accepterende houding laat zien dat het anders kan, door te doen verzamel je als het ware bewijs daarvoor maar dat heeft tijd nodig en laat zich niet forceren.

Voorbeeld; hoe zou het zijn als je elke gedachte en elk gevoel waarnam en zonder oordeel de ruimte gaf?
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_102199098
Dat zou verlichtend werken ;) je maakt het ingewikkeld, omdat je jezelf beoordeelt en iets wilt veranderen(gedachten/gevoel), op een oneffectieve manier, en lukt het niet, dat frustreert. Je valt steeds in je vertrouwde "ingesleten" denkpatronen... dát maakt het moeilijk. En dat is niet gek :) dus wees niet te hard voor jezelf... de sleutel is toch gewoon wat canillas op het laatste zegt, meer niet. Maar dat moet je oefenen... aandacht richten op de wereld om je heen, mindfulness, meditatie,sporten.... ik ben er ook verre van goed in BTW ;)
pi_102199610
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 18:38 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Is ook niet te doen. Het gaat vanzelf, zodra je gaat proberen schiet het niet p.
Dit wat SK zegt, is denk ik waar je vooral op moet letten EggsTC. Ik herken me heel erg in wat je zegt, maar gelukkig heb ik dat tegenwoordig niet meer. Het komt er gewoon op neer dat je het in moet zien. Het gaat om het inzicht en dat zorgt ervoor dat je gedachtenloos kunt worden in je hoofd. Het is niet iets waar je energie in kunt stoppen om te zorgen dat het ophoudt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Probably_on_pcp op 20-09-2011 22:33:04 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_102199838
quote:
3s.gif Op dinsdag 20 september 2011 21:10 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Maar hoe kan je dan ooit gedachteloos worden, elke keer de gedachte accepteren en wachten tot ie weg gaat? Er komen steeds nieuwe voor terug, en als je daar aan gaat denken lijkt het eindeloos.
Misschien dat je je vooral moet concentreren op wat nou het ego is en wat nou het observerende bewustzijn is. Probeer dat voor jezelf eens op een rijtje te zetten. Wat is nou het ego en wat is nou het observerende bewustzijn? Misschien als je de verschillen ziet en/of voelt dat je dan de identificatie kunt doorbreken. Want op dit moment geldt dit voor jou: ego=observerende bewustzijn. Je hebt nog geen wig kunnen drijven tussen de twee. Je moet je beseffen dat dit twee totaal verschillende entiteiten zijn en dat het ego bestaat IN het observerende bewustzijn, het ego bestaat bij de gratie van de identificatie van het observerende bewustzijn met het ego.

Je moet het eigenlijk zo simpel mogelijk benaderen. Dat is misschien wel de beste tip die ik je kan geven. Doe alsof je een ontzettend simpele ziel bent die kijkt naar dit onderwerp. Vergeet alles wat je hebt gelezen en kijk op zn allerkleinst naar de relatie ego-observerend bewustzijn. Zo gauw je het wat ingewikkelder maakt, ga je de verkeerde kant op. Verlichting is supersimpel, alleen het is zo simpel dat wij erover heen kijken. We zien het gewoon niet omdat het zo klein is.

[ Bericht 8% gewijzigd door Probably_on_pcp op 20-09-2011 22:33:59 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_102200413
Mooie post pcp... :)

Ik heb eigenlijk het idee dat ik de kracht van mijn denken heel erg overschat en de kracht van mijn intuïtie helemaal vergeet. Ik had laatst nogal last van faalangst bij verschillende dingen waar ik "moest" presteren, en mijn denken heeft eigenlijk alleen maar negatieve invloed. Puur op gevoel ging het top. Je intuitie is een krachtig/intelligent iets..... je bent dan ook gewoon meer in het nu en dus sterk gefocust :)
pi_102200632
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:32 schreef Stefanovich het volgende:
Mooie post pcp... :)

Ik heb eigenlijk het idee dat ik de kracht van mijn denken heel erg overschat en de kracht van mijn intuïtie helemaal vergeet. Ik had laatst nogal last van faalangst bij verschillende dingen waar ik "moest" presteren, en mijn denken heeft eigenlijk alleen maar negatieve invloed. Puur op gevoel ging het top. Je intuitie is een krachtig/intelligent iets.....
Absoluut ^O^

Het denken vertroebelt je gevoel en je intuitie.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_102201849
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:17 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Dit wat SK zegt, is denk ik waar je vooral op moet letten EggsTC. Ik herken me heel erg in wat je zegt, maar gelukkig heb ik dat tegenwoordig niet meer. Het komt er gewoon op neer dat je het in moet zien. Het gaat om het inzicht en dat zorgt ervoor dat je gedachtenloos kunt worden in je hoofd. Het is niet iets waar je energie in kunt stoppen om te zorgen dat het ophoudt.
Ik weet het, proberen te slapen werkt ook niet als je dat met alle macht gaat proberen. Proberen is ook niet de weg dat weet ik, maar ik probeer wel uit te vinden wát het dan wel is. Accepteren van alles, true... kan je dat fout doen, kan je dat goed doen? Bepaalde concentratie? meditatie? Ik word soms gek van mezelf :+
Lambo of Rekt
pi_102201897
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:32 schreef Stefanovich het volgende:
Mooie post pcp... :)

Ik heb eigenlijk het idee dat ik de kracht van mijn denken heel erg overschat en de kracht van mijn intuïtie helemaal vergeet. Ik had laatst nogal last van faalangst bij verschillende dingen waar ik "moest" presteren, en mijn denken heeft eigenlijk alleen maar negatieve invloed. Puur op gevoel ging het top. Je intuitie is een krachtig/intelligent iets..... je bent dan ook gewoon meer in het nu en dus sterk gefocust :)
Hmmm, herkenbaar.
Lambo of Rekt
pi_102202263
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:57 schreef EggsTC het volgende:
Ik weet het, proberen te slapen werkt ook niet als je dat met alle macht gaat proberen. Proberen is ook niet de weg dat weet ik, maar ik probeer wel uit te vinden wát het dan wel is. Accepteren van alles, true... kan je dat fout doen, kan je dat goed doen? Bepaalde concentratie? meditatie? Ik word soms gek van mezelf :+
Dan kan je een stapje verder kijken en realiseren wat je op dat moment aan het doen bent; zekerheid bij elkaar willen denken.

Je overweegt iets nieuws, wat betekent breken met het oude en je systeem reageert hierop met wat het kent; angst. Logisch ook. Is die angst een reden om meteen een andere vorm van onzekerheid na te jagen? Of kan je het gevoel van onzekerheid voelen, laten opkomen, de ruimte geven, accepteren en er laten zijn terwijl jij je op het Nu richt en je afvraagt; wat zou ik op dit moment willen doen?

Jezelf afvragen wat je gedachten willen bereiken geeft inzicht, ze zijn er niet om je dwars te zitten, ze vertellen je alles over hoe jij in het algemeen met dingen omgaat, als je dat leert begrijpen is het accepteren van gedachten en gevoelens makkelijker; het zijn dan geen vreemde onbekenden meer.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_102202950
Ja af en toe lukt me het wel goed om me bewust te zijn van wat er om me heen gebeurt, gewoon goed opletten op alles en kijken naar alles wat er om je heen afspeelt. Maar meestal duren die momenten dus maar een paar minuten en daarna verzink je weer in de wolken die gedachten heten.

Wel interessant tho, dat het zo sterk is, elke keer weer, die cirkel.
Lambo of Rekt
  dinsdag 20 september 2011 @ 23:35:27 #253
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_102203543
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:57 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Ik weet het, proberen te slapen werkt ook niet als je dat met alle macht gaat proberen. Proberen is ook niet de weg dat weet ik, maar ik probeer wel uit te vinden wát het dan wel is. Accepteren van alles, true... kan je dat fout doen, kan je dat goed doen? Bepaalde concentratie? meditatie? Ik word soms gek van mezelf :+
Accepteren is niet iets wat je moet DOEN, het is iets wat het resultaat is van bewustzijn en realisatie. Verlangen is de grootste tegenpool daarvan..! En het verlangen van acceptatie (verlichting, verbetering, minder denken etc) is daar de grootste van.
:')
pi_102208563
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:20 schreef EggsTC het volgende:
Wel interessant tho, dat het zo sterk is, elke keer weer, die cirkel.
Het is ontzettend sterk en dat hoort ook want je denken (je ego, psychisch systeem, hoe je het ook noemt) is 1 groot overkoepelend overlevingsmechanisme wat er voor 100% oprecht van overtuigd is dat het voor jou gevaarlijk, in de zin van levenbedreigend om het moment, het Nu volledig toe te laten.

Als je eenmaal volwassen bent heb je deze bescherming echter niet meer nodig maar liggen de argumenten voor die bescherming er nog wel, in de zin van; vroeger was het zo, toen was het nodig. Aan jou om te laten zien dat het nu anders kan. Als kind konden dingen (gevoelens, indrukken, etc) je teveel worden, dingen ervaren deed/doe je in het Nu en als het je als kind teveel dreigde te worden greep je systeem in; het moment uit en je hoofd in, verstopt in gedachten, in een illusie om je zo te beschermen voor wat er gebeurde. Zo wordt uit angst het ego opgebouwd, niet om vervelend te doen of om slecht te zijn maar om je weg te houden van schadelijke dingen. En zo blijft het liggen totdat je er mee aan de slag gaat.

Het Nu is echt een gebied, het is alleen ontzettend abstract en iets wat alleen te ervaren is, makkelijkste manier vind ik het te voorwoorden als 'echt in het moment zijn' maar dan is er daarbij af en toe nog een hoop angst omdat het nog niet gewend is, het wat dat betreft een lange overtuigingsweg, een bewustwordingsproces van alle argumenten waarom jij niet in het Nu zou kunnen zijn, die leren begrijpen, verwerken, en langzaam, stapje voor stapje die draai naar het in het Nu zijn maken.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
  woensdag 21 september 2011 @ 12:09:54 #255
104367 Thrackan
new and improved
pi_102213847
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:20 schreef EggsTC het volgende:
Ja af en toe lukt me het wel goed om me bewust te zijn van wat er om me heen gebeurt, gewoon goed opletten op alles en kijken naar alles wat er om je heen afspeelt. Maar meestal duren die momenten dus maar een paar minuten en daarna verzink je weer in de wolken die gedachten heten.

Wel interessant tho, dat het zo sterk is, elke keer weer, die cirkel.
"Af en toe lukt het", maar wat doe je dan?
Waarschijnlijk juist niets :)

Je had het er een pagina eerder ook nog over dat je anticipeert dat er elke keer een nieuwe gedachte voor de "afgehandelde" gedachte terugkomt. Dat is een verwachting die je op dat moment van de toekomst hebt, terwijl deze helemaal niet vast staat! En door het te verwachten, houd je jezelf in een state of mind waar de gedachten ook niet stoppen.

Pak de gedachte in je hoofd vast, bekijk hem voor wat het is en als ie verdwijnt, geniet lekker van het moment :Y
Waarom zou je wachten op de volgende gedachte?
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
pi_102225319
Eigenlijk is het principe in slaap vallen net zo als rust in je hoofd krijgen en je aandacht ophet nu hebben. Ik val alijd heel snel in slaap, maar pieker over het algemeen wel veel op een dag... best vreemd eigenlijk dát ik dan zo makkelijk in slaap val... hoe is dat bij jullie?
pi_102229249
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 12:09 schreef Thrackan het volgende:

[..]

"Af en toe lukt het", maar wat doe je dan?
Waarschijnlijk juist niets :)

Ik focus me echt erop dat ik op alles let om me heen.

quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:12 schreef Stefanovich het volgende:
Eigenlijk is het principe in slaap vallen net zo als rust in je hoofd krijgen en je aandacht ophet nu hebben. Ik val alijd heel snel in slaap, maar pieker over het algemeen wel veel op een dag... best vreemd eigenlijk dát ik dan zo makkelijk in slaap val... hoe is dat bij jullie?
Daar dacht ik toevallig ook over na, ik viel beroerd in slaap door het piekeren gister, was tot half 4 wakker. Precies wat jij zegt heb ik ook een paar keer over nagedacht.

Bedankt voor de replies iedereen.
Lambo of Rekt
pi_102426897

Dit GOA nr..de tekst doet me denken aan dit topic :)
Lambo of Rekt
pi_103266828
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 september 2011 08:12 schreef EggsTC het volgende:

Dit GOA nr..de tekst doet me denken aan dit topic :)
Hmm.. klinkt wel ok, misschien moet ik me eens wat in deze muzieksoort gaan verdiepen.

Ik wil deze nog even doorlinken:


Het is jammer dat niet alle delen achter elkaar staan (heb hem wel zelf compleet op de pc staan) omdat dit zo'n heerlijke film is. Heerlijk wegdromen bij heerlijke muziek en geweldige mooie beelden ^O^
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_103547417
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 13:09 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

overigens is hier een filmpje van wat een paar keer gepost is.
En het is niet te zeggen dat die man ongelukkig is ofzo, dat geldt eigenlijk alleen voor de mensen om hen heen.
Maargoed praktisch lijkt het me niet.
Wat een geweldig filmpje is dit. Heb je nog meer van die ontzettend inspirerende filmpjes?
Ik ben een top piekeraar, altijd zorgen, altijd een onrustig gevoel. Ik vernietig dingen soms al vantevoren omdat ik weet dat het altijd fout zal lopen (relaties) echt verschrikkelijk, maar ik kom er niet van af.
pi_104497565
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 16:58 schreef Manga-tekenen het volgende:

[..]

Wat een geweldig filmpje is dit. Heb je nog meer van die ontzettend inspirerende filmpjes?
Ik ben een top piekeraar, altijd zorgen, altijd een onrustig gevoel. Ik vernietig dingen soms al vantevoren omdat ik weet dat het altijd fout zal lopen (relaties) echt verschrikkelijk, maar ik kom er niet van af.
zit nu op mn foon dus linkjes is wat lastig maar zoek even op YT Op 'Alan watts fear of enlightenment'
pi_104497899
Ok dan even mijn belevenis van laatst.
Het lijkt wel alsof mijn meditatie vruchten af begint te werpen.
Ik was op werk waar ik een vraag stelde aan iemamd, dit is een persoon die onverwachts zeer fel uit de hoek kan komen.
Wat dus ook gebeurde, normaal gesproken reageer ik door direct heel vriendelijk te doen en een soort van in mijn schulp te kruipen.
Maar nu was het alsof ik dit gedrag van mezelf kon doorzien en ik met een andere blik naar de situatie kon kijken, ik ging rechter op staan en keek de collega recht in de ogen en wachtte even alvorens ik een normale reactie gaf.
Dit 'wachten' voelde echt geweldig, als een soort geestelijke bevrijding.
pi_104498513
Beter! Hoe mediteer je ?
  vrijdag 18 november 2011 @ 13:04:05 #264
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_104509848
Mijn angstgevoelens zijn weer terug :'(
Moet mezelf echt dwingen om naar buiten te gaan..

Hoog tijd om dit topic weer eens te gaan volgen.
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_104517109
Ik sluit mezelf ook helemaal op. Niet dat ik angst heb om naar buiten te gaan, maar wel om bij een (voetbal)vereniging te gaan. Verder heb ik niet constant werk en geen opleiding dus ik heb weinig om handen, en mijn leven is daarom gewoon saai. Maar ja, kies ik ervoor dit (schijn)veilige leventje voort te zetten waar ik nooit gelukkig wordt maar wel ''veilig'' thuis zit(nu ik dit type zie ik eigenlijk wat een bullshit het is) - óf erop uit te gaan. Ik heb wél het idee dat mijn angst minder wordt....
Maar door al dat denken en twijfelen kan ik ook geen keuzes maken. Ook omdat ik nog(al jaren) niet weet welke studie ik wil doen én in welke stad, stel ik ook van alles uit(ook het gaan bij een vereniging). Ik ben echt een ongeschreven blad zeg maar en kan alle kanten op maar dat verlamd mij eigenlijk.......
pi_104556987
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 16:18 schreef Stefanovich het volgende:
Maar ja, kies ik ervoor dit (schijn)veilige leventje voort te zetten waar ik nooit gelukkig wordt maar wel ''veilig'' thuis zit(nu ik dit type zie ik eigenlijk wat een bullshit het is) - óf erop uit te gaan.
Het leven van je leven zal altijd onveilig aanvoelen zolang jij aan jezelf en je psychisch systeem (of ego hoe je het ook wilt zien/noemen) laat zien dat er niks onveiligs is aan het zijn van wie je bent.

Je voelt je thuis veilig en buitenshuis onveilig, daar zijn redenen/argumenten voor, je systeem/ego heeft dat als het ware zo geleerd, op basis van ervaringen en genomen besloten. Stel er wordt een stand bij gehouden van hoe vaak jij ervoor gekozen hebt het leven te mijden vs het leven in te gaan en je kiest al lange tijd voor het eerste, hoe ziet die score er dan uit? Ervan uitgaande dat je ego beredeneert ''als het toen zo overleefd hebben dan doe we dat nu zo weer'' en dat elke keer dat je toen je niet voor het leven in stappen de angst daarvoor toenam, dan kan het niet anders dat je weerstand voelt bij alleen al het idee van dingen anders doen; het wijkt af van een (over)levingstrategie die je bewust en onbewuste toepast en die gevormd is uit angst. Een angst die er mag zijn want die is er niet zonder reden. Angst vertelt jouw verhaal, tot in detail en dat verhaal kan je leren wanneer je ernaar leert luisteren.

Enkel het waarnemen van gedachten en gevoelens heeft mij nooit veel geholpen, ze leren begrijpen des te meer want als je weet waarop een angst gebaseerd is en dus ook begrijpt waarom deze verschijnt wanneer dat gebeurt is dan meteen een kans om te laten zien dat het nu anders kan; vroeger ging het zo, nu doe ik het zo. Niet omdat je ego het 'verkeerd' heeft, maar om samen te leren dat jij als persoon alles aan kan, dat je je hoofd niet meer in hoeft te vluchten. Want daar is in je hoofd leven voor bedoelt; uit het moment, in je hoofd in en ''veilig''. Daar zit angst achter. De diepste angsten hebben te maken met het idee dat het je teveel kan worden, dat was vroeger als kind ook zo, nu volwassene niet meer, tis een kwestie dat je dat nu laat zien, nieuwe bewijzen tegen over de op angst gebaseerde overtuigingen zetten.

Accepteren is een kwestie van compassie, van om jezelf geven; vind je dat je gedachtes en gevoelens er mogen zijn? Alles wat je aandacht geeft dat wordt groter en sterker, iets bestrijden is de grootste vorm van aandacht geven en zolang je vind dat iets van jou er niet mag zijn ben je dat aan het bestrijden, wat het groter maakt en wat je energie kost die je aan positievere dingen zou kunnen besteden. Merk je dan je iets van jezelf afkraakt in de zin dat je vind dat het er niet zou mogen zijn? Mooi, dan heb je een negatief zelfoordeel te pakken, wees daar ook compassievol mee en leer hoe dat zich gevormd heeft, het is allemaal deel van jouw verhaal.

Je ego/psychisch systeem is er niet om je dwars te zitten of het je moeilijk te maken, het is het de beste richtingsaanwijzer als het gaat om het ontdekken waar voor jou de knelpunten zitten; de bedoeling ervan is om je te beschermen, hoe beperkend het ook is en zal dat blijven doen zolang jij niet de laat zien dat het anders kan, dat het verzet los gelaten mag worden. Dat je vrij kan zijn, ook als dat voorheen niet kon.

Voel je ergens angst bij? Leer die begrijpen en laat zien dat het anders kan. Niet omdat die angst slecht zou zijn of dat je daarvan af wilt maar omdat je wilt leven, in vrijheid, als je echte zelf, los van de bezwaren uit het verleden. Dat is ook de motivatie/drijfsfeer die het allerbelangrijkste is en die het meeste telt wanneer het gaat om het willen maken van zulke veranderen'; geloven dat jij als de persoon die je bent er mag zijn, dat je om jezelf geeft, compassie hebt voor jezelf en de moeite waard om vrijheid voor jezelf na te streven.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_104559229
Pff wat een wijsheid zeg... ^O^ Het is idd onveiliger hoe ik nu leef, passief, want ik word er ongelukkig van, met depressie tot gevolg.
Wat jij hier nu omschrijft ervaar ik de laatste tijd wel meer, ik heb vandaag ook echt voor mezelf besloten mezelf niet meer de schuld te geven voor hoe mijn leven nu is en hoe ik leef en hoe ik met dingen omga.
Het is inderdaad een langzaam gegroeid gedachten/gevoel/gedrags patroon, alleen om mezelf te beschermen. Alleen merk ik nu pas echt dat het mij niet brengt wat ik wil en zie ik het voor wat het is. Ik word stukje bij beetje wel bewuster van mezelf :)
En ik denk dat wanneer ik echt dingen ga doen, die ik moeilijk/eng vind, alles nog in een stroomversnelling komt.
Bij het idee bij een voetbalclub te gaan voel ik nu ook al veel minder weerstand.
Ik was ja bang er een beetje buiten te vallen oid, maar ik werk nu ergens tussen allemaal leeftijdsgenoten en ik merk dat mijn zelfbeeld (dat ik saai, raar e.d. overkom) niet terecht is.
Ik ben juist een van de socialere mensen.(Dit is ook weer deels subjectief natuurlijk, maar dit idee geeft me wel meer zelfvertrouwen)
Ik ga nu ook bij een instelling bij een groep met jongeren, werken aan mijn zelfbeeld en zo.
Ik denk nu dat ik dit niet eens echt nodig heb, ik moet gewoon meer gaan doen en dan komt het vanzelf allemaal wel, maar goed, het kan nooit echt kwaad natuurlijk zoiets.

[ Bericht 1% gewijzigd door Stefanovich op 19-11-2011 18:54:31 ]
pi_104561905
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 18:48 schreef Stefanovich het volgende:
Pff wat een wijsheid zeg... ^O^ Het is idd onveiliger hoe ik nu leef, passief, want ik word er ongelukkig van, met depressie tot gevolg.
Wat jij hier nu omschrijft ervaar ik de laatste tijd wel meer, ik heb vandaag ook echt voor mezelf besloten mezelf niet meer de schuld te geven voor hoe mijn leven nu is en hoe ik leef en hoe ik met dingen omga.
Het is inderdaad een langzaam gegroeid gedachten/gevoel/gedrags patroon, alleen om mezelf te beschermen. Alleen merk ik nu pas echt dat het mij niet brengt wat ik wil en zie ik het voor wat het is. Ik word stukje bij beetje wel bewuster van mezelf :)
En ik denk dat wanneer ik echt dingen ga doen, die ik moeilijk/eng vind, alles nog in een stroomversnelling komt.
Bij het idee bij een voetbalclub te gaan voel ik nu ook al veel minder weerstand.
Ik was ja bang er een beetje buiten te vallen oid, maar ik werk nu ergens tussen allemaal leeftijdsgenoten en ik merk dat mijn zelfbeeld (dat ik saai, raar e.d. overkom) niet terecht is.
Ik ben juist een van de socialere mensen.(Dit is ook weer deels subjectief natuurlijk, maar dit idee geeft me wel meer zelfvertrouwen)
Ik ga nu ook bij een instelling bij een groep met jongeren, werken aan mijn zelfbeeld en zo.
Ik denk nu dat ik dit niet eens echt nodig heb, ik moet gewoon meer gaan doen en dan komt het vanzelf allemaal wel, maar goed, het kan nooit echt kwaad natuurlijk zoiets.
Goed bezig!
En vergeet niet dat achter je angst je vreugde vaak ligt.
Dit is een wijsheid die ik geleerd heb 2 jaar geleden en die ik sindsdien vaak weggegooid en vervloekt heb maar die steeds terug blijft komen :)
En telkens merk ik dat de drang om uit te dagen ipv te vluchten sterker wordt.
pi_104561986
Heb vandaag btw 2 mooie boeken op de kop getikt.
'Ware meditatie' van Adyashanti en een dagboek van Krishnamurti.
pi_104607442
Sorry dat ik het topic volspam :p
net achter de ps3 gezeten, voelde me ontzettend gespannen vooral mn nekspieren.
Daarna gemediteerd en waar ik eerst de buitenkant (nek) voelde met spanning daar voelde ik nu de binnenkant(keel) met verdriet, op een gegeven moment stroomden de tranen over mn wangen.
Daarna kwam er een heel vredig gevoel over me. super fijn :)
pi_104607789
Ojah en we gaan nog even verder met spammen :p in het boek van krishnamurti begonnen maar kan me echt totaal niet boeien.
Adyashanti's boek daarentegen, in 1 woord WAUW!! Heb het na 30 pagina's met moeite naast me neergelegd, want wil alle wijsheid goed in me opnemen.
Zoveel herkenning ook met mn persoonlijke verhaal.
pi_104690870
Leven in het nu is goed voor je hersenen!

Tuning out: How brains benefit from meditation

Experienced meditators seem to be able switch off areas of the brain associated with daydreaming as well as psychiatric disorders such as autism and schizophrenia, according to a new brain imaging study by Yale researchers.

Meditation's ability to help people stay focused on the moment has been associated with increased happiness levels, said Judson A. Brewer, assistant professor of psychiatry and lead author of the study published the week of Nov. 21 in the Proceedings of the National Academy of Sciences. Understanding how meditation works will aid investigation into a host of diseases, he said.

"Meditation has been shown to help in variety of health problems, such as helping people quit smoking, cope with cancer, and even prevent psoriasis," Brewer said.

The Yale team conducted functional magnetic resonance imaging scans on both experienced and novice meditators as they practiced three different meditation techniques.

They found that experienced meditators had decreased activity in areas of the brain called the default mode network, which has been implicated in lapses of attention and disorders such as anxiety, attention deficit and hyperactivity disorder, and even the buildup of beta amyloid plaques in Alzheimer's disease. The decrease in activity in this network, consisting of the medial prefrontal and posterior cingulate cortex, was seen in experienced meditators regardless of the type of meditation they were doing.



Experienced meditators seem to switch off areas of the brain associated with wandering thoughts, anxiety and some psychiatric disorders such as schizophrenia. Researchers used fMRI scans to determine how the brains of meditators differed from subjects who were not meditating. The areas shaded in blue highlight areas of decreased activity in the brains of meditators. Credit: courtesy of yale

The scans also showed that when the default mode network was active, brain regions associated with self-monitoring and cognitive control were co-activated in experienced meditators but not novices. This may indicate that meditators are constantly monitoring and suppressing the emergence of "me" thoughts, or mind-wandering. In pathological forms, these states are associated with diseases such as autism and schizophrenia.

The meditators did this both during meditation, and also when just resting — not being told to do anything in particular. This may indicate that meditators have developed a "new" default mode in which there is more present-centered awareness, and less "self"-centered, say the researchers.

"Meditation's ability to help people stay in the moment has been part of philosophical and contemplative practices for thousands of years," Brewer said. "Conversely, the hallmarks of many forms of mental illness is a preoccupation with one's own thoughts, a condition meditation seems to affect. This gives us some nice cues as to the neural mechanisms of how it might be working clinically."

http://www.zeitnews.org/b(...)from-meditation.html

Weer iets leuks om de OP erbij te zetten ^O^
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_104704697
Ben nu bezig in het boek van Eckhart Tolle. Kracht van het nu. Ik ben altijd veel aan het piekeren. Verder niet verlegen ofzo. Heb genoeg vrienden en leuke vriendin, best succesvol. Toch wil ik altijd alles van te voren hebben uitgedacht. Niet voor verrassingen komen te staan. Het valt me op dat ik vaak helemaal niet geniet van wat ik op dat moment doe maar alleen maar denk aan dingen waar ik op dat moment toch geen invloed op heb. Erg vervelend.

Het boek vind ik nog lastig te begrijpen maar hoop dat dit langzaam komt naarmate ik verder ben in het boek.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_104704730
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:27 schreef Patroon het volgende:
Ben nu bezig in het boek van Eckhart Tolle. Kracht van het nu. Ik ben altijd veel aan het piekeren. Verder niet verlegen ofzo. Heb genoeg vrienden en leuke vriendin, best succesvol. Toch wil ik altijd alles van te voren hebben uitgedacht. Niet voor verrassingen komen te staan. Het valt me op dat ik vaak helemaal niet geniet van wat ik op dat moment doe maar alleen maar denk aan dingen waar ik op dat moment toch geen invloed op heb. Erg vervelend.

Het boek vind ik nog lastig te begrijpen maar hoop dat dit langzaam komt naarmate ik verder ben in het boek.
Radical Honesty en Ontwaken in de Droom (uit de OP) zijn ook aanraders, zeker als de KvhNu je niet het inzicht geeft wat je zoekt.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 23 november 2011 @ 00:33:14 #275
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_104704845
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:27 schreef Patroon het volgende:
Ben nu bezig in het boek van Eckhart Tolle. Kracht van het nu. Ik ben altijd veel aan het piekeren. Verder niet verlegen ofzo. Heb genoeg vrienden en leuke vriendin, best succesvol. Toch wil ik altijd alles van te voren hebben uitgedacht. Niet voor verrassingen komen te staan. Het valt me op dat ik vaak helemaal niet geniet van wat ik op dat moment doe maar alleen maar denk aan dingen waar ik op dat moment toch geen invloed op heb. Erg vervelend.

Het boek vind ik nog lastig te begrijpen maar hoop dat dit langzaam komt naarmate ik verder ben in het boek.
KvhN is een goed boek om kennis te maken met non-dualisme. Je kan ook youtube filmpjes met satsangs/lezingen over non-dualisme bekijken op youtube, bijvoorbeeld van Eckhart Tolle, adyashanti en jeff foster vind ik zelf ook heel helder.

Na KvhN zou ik 'ontwaken in de droom' lezen, die gaat wat verder dan Eckhart Tolle die wmb soms te veel vaag loopt te zweven bij een onderwerp wat niet vaag hoort te zijn.

Ik heb bij mijn school eindproject ook een dag georganiseerd voor non-dualisme met een lezing van Paul Smit (deel van een meerdaags project over allerlei onderwerpen). Paul Smit is ook een youtube-aanrader, erg helder en ook nederlands in plaats van alle amerikanen ;).

Mijn project is wel bedoeld voor 16 t/m 26 jarigen dus zit je in die leeftijd nodig ik je van harte uit om te komen, het is gratis, PM voor meer info als je geinteresseerd bent :)

Nog een tip: stap eens uit je comfortzone als je al lekker in je vel zit. Voel hoe het voelt :W
:')
pi_104704919
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:29 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Radical Honesty en Ontwaken in de Droom (uit de OP) zijn ook aanraders, zeker als de KvhNu je niet het inzicht geeft wat je zoekt.
Als ik KvhN uit heb er naar kijken. Dankje
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_104704946
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:33 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

KvhN is een goed boek om kennis te maken met non-dualisme. Je kan ook youtube filmpjes met satsangs/lezingen over non-dualisme bekijken op youtube, bijvoorbeeld van Eckhart Tolle, adyashanti en jeff foster vind ik zelf ook heel helder.

Na KvhN zou ik 'ontwaken in de droom' lezen, die gaat wat verder dan Eckhart Tolle die wmb soms te veel vaag loopt te zweven bij een onderwerp wat niet vaag hoort te zijn.

Ik heb bij mijn school eindproject ook een dag georganiseerd voor non-dualisme met een lezing van Paul Smit (deel van een meerdaags project over allerlei onderwerpen). Paul Smit is ook een youtube-aanrader, erg helder en ook nederlands in plaats van alle amerikanen ;).

Mijn project is wel bedoeld voor 16 t/m 26 jarigen dus zit je in die leeftijd nodig ik je van harte uit om te komen, het is gratis, PM voor meer info als je geinteresseerd bent :)

Nog een tip: stap eens uit je comfortzone als je al lekker in je vel zit. Voel hoe het voelt :W
Zal eerst eens even inlezen wat het allemaal is. Ben btw 27
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_104705153
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:33 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik heb bij mijn school eindproject ook een dag georganiseerd voor non-dualisme met een lezing van Paul Smit (deel van een meerdaags project over allerlei onderwerpen). Paul Smit is ook een youtube-aanrader, erg helder en ook nederlands in plaats van alle amerikanen ;).

Mijn project is wel bedoeld voor 16 t/m 26 jarigen dus zit je in die leeftijd nodig ik je van harte uit om te komen, het is gratis, PM voor meer info als je geinteresseerd bent :)
Voor welke opleiding is het je eindproject? Wat mooi dat je dat organiseert :)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  woensdag 23 november 2011 @ 00:47:54 #279
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_104705196
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 18:48 schreef Stefanovich het volgende:
Pff wat een wijsheid zeg... ^O^ Het is idd onveiliger hoe ik nu leef, passief, want ik word er ongelukkig van, met depressie tot gevolg.
Wat jij hier nu omschrijft ervaar ik de laatste tijd wel meer, ik heb vandaag ook echt voor mezelf besloten mezelf niet meer de schuld te geven voor hoe mijn leven nu is en hoe ik leef en hoe ik met dingen omga.
Het is inderdaad een langzaam gegroeid gedachten/gevoel/gedrags patroon, alleen om mezelf te beschermen. Alleen merk ik nu pas echt dat het mij niet brengt wat ik wil en zie ik het voor wat het is. Ik word stukje bij beetje wel bewuster van mezelf :)
En ik denk dat wanneer ik echt dingen ga doen, die ik moeilijk/eng vind, alles nog in een stroomversnelling komt.
Bij het idee bij een voetbalclub te gaan voel ik nu ook al veel minder weerstand.
Ik was ja bang er een beetje buiten te vallen oid, maar ik werk nu ergens tussen allemaal leeftijdsgenoten en ik merk dat mijn zelfbeeld (dat ik saai, raar e.d. overkom) niet terecht is.
Ik ben juist een van de socialere mensen.(Dit is ook weer deels subjectief natuurlijk, maar dit idee geeft me wel meer zelfvertrouwen)
Ik ga nu ook bij een instelling bij een groep met jongeren, werken aan mijn zelfbeeld en zo.
Ik denk nu dat ik dit niet eens echt nodig heb, ik moet gewoon meer gaan doen en dan komt het vanzelf allemaal wel, maar goed, het kan nooit echt kwaad natuurlijk zoiets.
Punt is dat het een stuk moeilijker is als je je al erg ellendig voelt. Dan gaat de gedachtenachtbaan zo snel dat het niet te stoppen is. Het is dan ook extreem frustrerend als het ademen/bewustworden enz. minimaal of zelfs helemaal niet werkt.

Het is belangrijk om te 'oefenen' ook als je je goed voelt. Bijvoorbeeld voor je naar je werk/school gaat of voor je gaat slapen. Hoeft maar een paar minuten te zijn. Even aanvoelen hoe het ook al weer voelt als je uit je comfortzone stapt.

Eerder kwam hemisync aan bod, heb het geprobeerd en is de moeite waard tot nu toe! Later meer info ;)
:')
  woensdag 23 november 2011 @ 00:48:48 #280
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_104705220
quote:
14s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:46 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Voor welke opleiding is het je eindproject? Wat mooi dat je dat organiseert :)
sociaal cultureel werk. *O*
:')
pi_104705233
quote:
1s.gif Op zondag 20 november 2011 22:01 schreef DeZoektocht het volgende:
Sorry dat ik het topic volspam :p
net achter de ps3 gezeten, voelde me ontzettend gespannen vooral mn nekspieren.
Daarna gemediteerd en waar ik eerst de buitenkant (nek) voelde met spanning daar voelde ik nu de binnenkant(keel) met verdriet, op een gegeven moment stroomden de tranen over mn wangen.
Daarna kwam er een heel vredig gevoel over me. super fijn :)
Ik vind dit wel interessant. Dat een bepaalde spanning in je lichaam dan toch plotseling losschiet. Ik heb dat laatst ook meegemaakt bij het zien van een filmpje van een oude man die praatte over zijn Bijna dood ervaring. De manier waarop deze man praatte over liefde, vrede en geluk zorgde er voor dat de bijna aangekoekte beschermingslaag die over mijn diepste verlangens en gevoelens was heen getrokken, uiteen werd gespleten en mij echt heel diep raakte. Nog nooit zoiets meegemaakt.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_104705409
Zeker interessant! Spanning die er dan uit komt als ''pijn'' in je nek oid, maar eigenlijk emotionele pijn is. Ik moet ook maar eens gaan mediteren, was er sceptisch over, had het geduld niet echt en zo, maar laatst deed ik het een keer weer en toen voelde ik me 2 uur lang of zo wel heel vredig zeg maar. Fijn was dat.

quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:47 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Punt is dat het een stuk moeilijker is als je je al erg ellendig voelt. Dan gaat de gedachtenachtbaan zo snel dat het niet te stoppen is. Het is dan ook extreem frustrerend als het ademen/bewustworden enz. minimaal of zelfs helemaal niet werkt.

Het is belangrijk om te 'oefenen' ook als je je goed voelt. Bijvoorbeeld voor je naar je werk/school gaat of voor je gaat slapen. Hoeft maar een paar minuten te zijn. Even aanvoelen hoe het ook al weer voelt als je uit je comfortzone stapt.

Wat bedoel je precies met oefenen?
Verder, goed bezig met dat project en zo! ^O^ Zal eens op youtube kijken naar die man.
  woensdag 23 november 2011 @ 01:01:33 #283
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_104705503
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 00:56 schreef Stefanovich het volgende:
Zeker interessant! Spanning die er dan uit komt als ''pijn'' in je nek oid, maar eigenlijk emotionele pijn is. Ik moet ook maar eens gaan mediteren, was er sceptisch over, had het geduld niet echt en zo, maar laatst deed ik het een keer weer en toen voelde ik me 2 uur lang of zo wel heel vredig zeg maar. Fijn was dat.

[..]

Wat bedoel je precies met oefenen?
Verder, goed bezig met dat project en zo! ^O^ Zal eens op youtube kijken naar die man.
Oefenen, zo noemt Eckhart het maar het is een beetje verradelijk aangezien er niet echt iets te bereiken is.

Ik bedoel, iets doen wat je normaal niet doet. Spontane wandeling en let op je voetstappen, op je ademhaling en op niks anders. Let op het feit dat je ogen hebt, dat er bloed door je aderen stroomt oid. Het gaat om concentratie.

Als je nu gaat liggen/zitten en je let op je 'energie' dan voel je waarschijnlijk gelijk van alles razen. Als je dit als vervelend ervaart zou ik regelmatig even gaan zitten/liggen om deze energie te laten razen zodat je er gewend aan raakt. Dan zal het steeds fijner voelen (heb ik bij mezelf gemerkt hoor).

Denk ook dat onze bewustzijnssystemen ook nog niet gewend zijn aan de enorme hoeveelheid prikkels die we vandaag de dag krijgen. In de middeleeuwen had men evenveel prikkels in een leven als wij nu in een dag binnenkrijgen. Misschien iets evolutionairs wat moet worden aangepast, roep maar wat hoor. :P
:')
pi_104708308
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 01:01 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Denk ook dat onze bewustzijnssystemen ook nog niet gewend zijn aan de enorme hoeveelheid prikkels die we vandaag de dag krijgen. In de middeleeuwen had men evenveel prikkels in een leven als wij nu in een dag binnenkrijgen. Misschien iets evolutionairs wat moet worden aangepast, roep maar wat hoor. :P
Het zit em niet alleen in de prikkels maar vooral ook het (onbewuste) verzet tegen prikkels van buitenaf. Je ego/psychisch systeem kan externe prikkels leren zien als 'vijanden', dingen waar controle over zou moeten zijn maar wat natuurlijk niet kan, dat zorgt voor spanning wat vaak weer tot terugtrekken uit het leven leidt; de prikkels mijden want het voelt niet goed, teveel spanning en stress. Dan is het belangrijk te gaan laten zien dat dat verzet niet (meer) nodig is, stapje voor stapje, zodat er meer rust en ruimte kan komen om te zijn.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_104727757
Hoi.

Ik denk dat ik ook wel onder de noemer "denkt teveel na en heeft daar last van" val.

Nu vroeg ik me af. Lopen de meeste posters hier bij een psycholoog oid, of hebben jullie een diagnose?
pi_104728989
quote:
7s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:36 schreef Tegan het volgende:
Hoi.

Ik denk dat ik ook wel onder de noemer "denkt teveel na en heeft daar last van" val.

Nu vroeg ik me af. Lopen de meeste posters hier bij een psycholoog oid, of hebben jullie een diagnose?
Ik loop niet bij een psycholoog en mijn diagnose is: een af en toe gefrustreerd persoon die de potentie van de mensheid ziet en zich vaak kapot ergert aan het feit dat we deze potentie niet benutten :P
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zondag 27 november 2011 @ 18:36:39 #287
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_104887771
quote:
7s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:36 schreef Tegan het volgende:

Nu vroeg ik me af. Lopen de meeste posters hier bij een psycholoog oid, of hebben jullie een diagnose?

Ik denk dat het onderwerp je meer aanspreekt als je mentaal niet optimaal in je vel zit. Dus denk dat het percentage hier hoger is.
:')
pi_104915855
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 19:07 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ik loop niet bij een psycholoog en mijn diagnose is: een af en toe gefrustreerd persoon die de potentie van de mensheid ziet en zich vaak kapot ergert aan het feit dat we deze potentie niet benutten :P
Lukt het jou om je volle potentie te benutten dan? :P Ik weet niet eens wat mijn potentie is :')
pi_105196791
Ik moet weer even wat kwijt :P
Gisternacht heb ik gedroomd over Adyashanti.
Voor degenen die hem niet kennen, Adyashanti is een spirituele leraar die regelmatig uittreksels van lezingen door middel van filmpjes op zijn sites plaatst, lezingen geeft, en boeken schrijft over het onderwerp non-dualiteit.
Ik was naar een lezing geweest van hem en op de 1 of andere manier met hem aan de praat geraakt.
Dat was kennelijk zo interessant geworden dat hij met mij mee naar huis ging.
In de droom ben ik met hem op mijn kamer aan het praten, en ik probeer op intellectueel niveau uit te leggen wat ik snap en niet snap maar het wordt zo duidelijk dat dit niet te doen is (wat natuurlijk ook zon beetje het hele punt van non-dualiteit is) en het valt me op dat hij glimlacht naar me op een manier dat hij ziet in wat voor knopen ik me draai en dat hij begrijpt maar er ook de krankzinnigheid van inziet.
Valt me sowieso op als ik naar filmpjes met hem kijk, hij straalt zoveel licht en eerlijkheid uit, zou echt graag een lezing van hem bezoeken.
Anyway we waren bezig over wat is waarheid en ik refereer aan het boek Radical Honesty wat ik in de kast heb staan , hij klinkt geinteresseerd dus ik wil het hem laten zien.
en dan komt het gekke, tot 6 keer aan toe pak ik een boek uit de kast en geef ik het aan hem overtuigd dat dat het boek is, en tot 6 keer aan toe blijkt dat niet zo te zijn (1e keer bleek ik hem een boek over Ajax te hebben aangegeven)
Het boek staat nu ik wakker ben gewoon in de kast, maar toch begrijp ik de betekenis van mijn droom heel goed.
Ik kan dat boek namelijk nooit meer lezen, ik kan het fysiek wel doen maar de inzichten die het mij de 1e keer verschafte zal het mij niet meer geven.
Dus het boek zoals ik het toen las, staat niet meer in mijn kast.
Weet niet wat ik hier verder mee aan moet, maar merk dat ik de laatste tijd vaker van dit soort dromen heb, en soms zijn ze ook zo concreet dat ik er wat mee kan.
Nou ik het hier heb opgeschreven kan ik het iig altijd weer even terughalen.

Verder kan ik jullie de volgende filmpjes aanraden:

probeer je niet te irriteren aan het gesnif en gesnotter, want ze kalmeert wel weer en er worden zeer zinnige dingen in gezegd.
Wat mij persoonlijk zeer raakte is dat ze in diepe wanhoop zegt 'if i have any sincerity in me, why cant i see it' dit raakte me zo erg dat mijn maag ervan samentrok
de ultieme twijfel aan je eigen oprechtheid, zeer herkenbaar voor mij.
  maandag 5 december 2011 @ 10:02:41 #290
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_105199923
Wat zegt hij in het eerste filmpje bij 6.30 ongeveer:

"Your thought is ingrainding you?"
Wat betekent dat?
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  maandag 5 december 2011 @ 11:32:16 #291
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_105202360
Dit vind ik ook wel een goeie:

"Awareness doesn't yell for your attention, the mind does".

"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_105206420
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 10:02 schreef NouMooiNiet het volgende:
Wat zegt hij in het eerste filmpje bij 6.30 ongeveer:

"Your thought is ingrainding you?"
Wat betekent dat?
'ingrained in you'
ze zegt dat het verhaal wat ze is/verteld 'ingrained' is in haar. (ingeworteld/ingesleten)
Waarop hij zegt 'elke keer dat je dat zegt slijt je het nog meer in'.(you ingrain it even more)
  dinsdag 6 december 2011 @ 08:52:35 #293
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_105241523
Ah, ok thanks!
Interessante dingen zegt hij (Adyashanti).
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_105600579

hele sterke ook van Adya en tolle.





you cant win the war with your mind, you cant outsmart your mind, its a contradiction. you cant outhink your thinking.

"if you want to learn something, go elsewhere,
if you want to un-learn everything, then sit and listen"
Lambo of Rekt
pi_105600768
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 08:52 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ah, ok thanks!
Interessante dingen zegt hij (Adyashanti).
Adya is wat verder dan tolle op dit gebied heb ik het idee. Als je kijkt naar de complexiteit van de boeken en deze vergelijkt.
Lambo of Rekt
pi_105605254
ik zal de laatste posts zo in het nieuwe topic even weer plaatsen
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_105605255
deze moet nu even dicht
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_105605260
want ik wil al een tijdje de OP updaten met de Sam Harris info
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_105605264
Sam Harris is 1 van de grootste bazen in de wetenschappelijke hoek en hij steunt de materie uit dit topic _O_
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_105605268
en ik heb een leuke meid ontmoet en heb misschien straks niet meer zoveel tijd om de OP te updaten :P
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_105605270
Te veel nadenken - Kracht van het Nu topic #9

[ Bericht 93% gewijzigd door Probably_on_pcp op 15-12-2011 03:35:00 ]
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')