quote:Op vrijdag 19 maart 2010 11:57 schreef Zith het volgende:
Ben zelf niet echt een fan van de moka-pot/percolator. Heb er wel 1 staan maar qua 'normale koffie' verkies ik de french-press, vacuum of gewone filterkoffie.
Minpunten van de percolator vind ik het aluminium, dat het water kokend in contact komt met de koffie en dat de koffie langduring 'gerecycled' wordt tijdens het process. Dus proef ik vaak verbrande en over-extracted koffie.
quote:Kleinschalige Nederlandse Koffiebranders:
BeansCoffee --> meer info (geen directe verkoop) op http://www.beanscoffee.nl
Bocca --> meer info op http://www.bocca.nl
Blanche Dael --> meer info op http://www.blanchedael.nl
Boot Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.goldencoffeeboxwebwinkel.nl/shop
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Brandmeesters --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.brandmeesters.nl
Verzendkosten ¤ 7,50 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzenkosten)
CoffeeXperts --> o.a. te koop via http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50
Dutch Barista Coffee --> te bestellen op http://www.casabarista.nl
Verzendkosten ¤ 6,-
Eenhoorn --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.eenhoorn.eu
Verzendkosten ¤ 5,50 (bij bestelwaarde > ¤ 50,- geen verzendkosten)
Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)
Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)
Fuego --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.fuegocoffee.nl
Online alleen 225 of 450 gram te bestellen. Verzendkosten zijn inclusief
Gebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.gebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50
Hesselink --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.hesselinkkoffie.eu/webwinkel/shop
Verzendkosten ¤ 6,- (bij bestelwaarde > ¤ 40,- geen verzendkosten)
Kaan Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.kaankoffie.nl
Verzendkosten ¤ 12,-
Lambo --> o.a. te koop via http://www.koffievoorthuis.nl
Verzendkosten ¤ 6,20 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)
Master's Tea and Coffee --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.mastersteaandcoffee.nl
Peeze --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.peeze.nl
Verzendkosten ¤ 2,75 (bij bestelwaarde > ¤ 25,- geen verzendkosten)
Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis
Roemar --> meer info op http://www.roemarkoffiebranderij.nl (waar te koop?)
Royal Taste --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.royaltaste.nl
Verzendkosten ??? (bij meer dan 8 kilo geen verzendkosten)
Taztu --> o.a. te koop via http://www.taztu.nl
Verzendkosten 1 kilo ¤ 5,25 / 2 kilo ¤ 6,45 / 3 kilo ¤ 7,65 / 4 kilo ¤ 8,85 / etc.
Venetie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.koffiebranderijvenetie.nl
Wijs en Zonen --> meer info op http://www.hofjevanwijs.nl
Wel verse koffie, maar niet zelf gebrand:
BeanShop --> http://www.beanshop.nl
Verzendkosten ¤ 4,75
Cafe Soleil --> http://www.cafe-soleil.nl
Caffe Uno --> http://www.caffeuno.nl
Coffee Etc --> http://www.coffee-etc.nl (branders: CoffeeXperts.eu en BeansCoffee.nl)
Verzendkosten tot 2 kilo ¤ 7,- / verzendkosten 2 tot 5 kilo ¤ 7,50 / verzendkosten 5 tot 10 kilo ¤ 8,-
Espresso Shop --> http://www.espressoshop.nl
Verzendkosten ¤ 4,95
KoffieBean --> http://www.koffiebean.nl
Verzendkosten ¤ 4,50 (bij meer dan 5 kilo geen verzendkosten)
Koffiebonen Online --> http://www.koffiebonenonline.nl
Quaffee --> http://www.quaffee.nl
Verzendkosten gratis. Prijs per kilo: 1 kg ¤ 19.95, 2 kg ¤ 18,95, 3 kg ¤ 17,95. Bij meer dan 4 kg ¤ 16,95
Van Hilst --> http://winkel.vanhilst.com
Verzendkosten ¤ 6,50
Wereld Koffie --> http://www.wereldkoffie.eu
Verzendkosten ¤ 6,75 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)
Wellicht weet iemand door welke branderijen bovenstaande sites hun koffie uitgeleverd krijgen?
Groene bonen om zelf vers te branden:
Coffee Etc --> leveren alleen op bestelling. Kijk voor adres/tel.nr. op http://www.coffee-etc.nl
Verzendkosten tot 2 kilo ¤ 7,- / verzendkosten 2 tot 5 kilo ¤ 7,50 / verzendkosten 5 tot 10 kilo ¤ 8,-
CoffeeXperts --> te bestellen op http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50
Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net/
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)
Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl/
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)
Koffiethuiswinkel --> te bestellen op http://www.dekoffiethuiswinkel.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde < ¤ 20,- / Verzendkosten ¤ 3,95 bij bestelwaarde ¤ 20,- tot ¤ 75,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Ongebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.ongebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50
Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis
Van Pommeren --> te bestellen op http://www.vanpommeren.nl/koffie/groene-bonen.html
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten)
Nederlandse webshops met zakken "fabrieksbonen" (assortiment > 6 merken):
Caffe Diem --> http://www.caffediem.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 (bij meer dan 18 kilo opnieuw ¤ 4,95 verzendkosten)
Caffe Vianello --> http://www.caffe-vianello.nl
Verzendkosten ¤ 4,50 (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten + min. bestelling van ¤ 25,-)
Koffie Centrale --> http://www.koffiecentrale.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Koffie Thuis Winkel --> http://www.dekoffiethuiswinkel.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde < ¤ 20,- / Verzendkosten ¤ 3,95 bij bestelwaarde ¤ 20,- tot ¤ 75,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Mister Quality --> http://www.misterquality.nl
Verzendkosten ¤ 5,95 bij bestelwaarde < ¤ 50,- / Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde ¤ 50,- tot ¤ 200,- (bij bestelwaarde > ¤ 200,- geen verzendkosten)
Van Pommeren --> http://www.vanpommeren.nl
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten
Bron: http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtopic.php?f=23&t=1625
Vond ik ook. Zijn van hotelporselein.quote:
Of mijn vader die toch echt graag melk en suiker in mijn 3 dagen oud gebrandde Cup Of Excellence espreso wilt ... zonder het eerst te proevenquote:Op zaterdag 20 maart 2010 08:37 schreef Tomaspeet het volgende:
Wie stoort zich ook zo aan goede koffie waar mensen vervolgens zoetjes in gooien?
nou ja, na drie dagen vind ik de koffie ook niet meer te zuipen hoorquote:Op zaterdag 20 maart 2010 12:45 schreef Zith het volgende:
[..]
Of mijn vader die toch echt graag melk en suiker in mijn 3 dagen oud gebrandde Cup Of Excellence espreso wilt ... zonder het eerst te proeven
Vond de indonesia altijd het lekkerste van S&L.quote:Op woensdag 24 maart 2010 00:38 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik spring morgen op mijn fiets om nieuwe koffie te halen. Het pakje Roma koffie die ik donderdag heb gekocht is nu al bijna op.
Weet iemand een aanrader?
[ afbeelding ]
Palermo, heerlijke koffie.quote:Op woensdag 24 maart 2010 00:38 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik spring morgen op mijn fiets om nieuwe koffie te halen. Het pakje Roma koffie die ik donderdag heb gekocht is nu al bijna op.
Weet iemand een aanrader?
[ afbeelding ]
Net terug uit Utrecht, Palermo gekocht bij Simon Lévelt. Was lekker fietsweer, dus heb er 30 kilometer op zitten. Heb ook een plak chocolade gekocht, 99% puur cacao.quote:
Uitgescheten door een civetkat, yeah.quote:Koffie voor de fijnproever: Zoals we onze vrouwen willen
In en winkel me laten informeren heb ik niet zo veel mee, dan vraag ik liever de mening van medeliefhebbers.quote:Op donderdag 1 april 2010 01:50 schreef devzero het volgende:
Ik brandt meestal voor 3-4 dagen gebruik en maal voor iedere keer dat ik koffie zet. Meestal laat ik het 1 a 2 dagen rusten om de co2 te laten 'verdwijnen'; 5 dagen rusten is redelijk lang imo.
Een goede grinder is zeker een aanrader, maar ik heb nog nooit rpms gezien bij de specificaties. Langzamer is meestal beter, maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn. Ga gewoon naar een goede koffie zaak en laat je informeren over allerlei modellen (en zoek dan op internet naar een goede prijs
Het een sluit het andere niet uit. Als ik een nieuw apparaat zou kopen van $ 400 a $500 en ik heb er geen ervaring mee, dan zou ik overal informatie zoeken en als 1 daarvan het physiek bekijken van het ding is, dan zou ik dat niet nalaten. "meningen" van medeliefhebbers zou ik minder laten meewegenquote:Op donderdag 1 april 2010 09:45 schreef djkoelkast het volgende:
In en winkel me laten informeren heb ik niet zo veel mee, dan vraag ik liever de mening van medeliefhebbers.
Een DE shop in de buurtmisschien? Anders http://www.koffiewarenhui(...)Accessoires/Tampers/ + Transportkosten..quote:Op donderdag 1 april 2010 12:34 schreef Thorical het volgende:
Waar moet ik kijken voor een goede goedkope /- 25¤ tamper. Ik zie prijzen van 30¤-en meer maar dat heb ik er niet voor over.
Nee hoor, zo lang je niet slurpt beschadig je de oppervlakte niet.quote:Op zaterdag 17 april 2010 23:48 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Heb je stiekem met een rietje zitten drinken?
quote:Op vrijdag 19 maart 2010 13:39 schreef ynuhh het volgende:
Koffie voor de fijnproever: Zoals we onze mannen willen #5
Mooie opening Zith.
Je hebt gelijk dat (voor espresso) de redelijk koffiemolens vanaf 180ish EUR beginnen. Als ik die online tests lees lijkt er enorm veel verschil te zitten tussen mijn eigen mid-range (rancilio rocky) en high-range (mazzer super jolly, compak k6). Ik zou zelf online via marktplaats kopen: er kan praktisch niets kapot aan koffiemolens behalve elke 3 jaar nieuwe molens ofzo.quote:Op zondag 18 april 2010 01:34 schreef djkoelkast het volgende:
Wat is nou een goeie bonenmaler voor niet al te veel geld?
Je hebt ze voor +/- 20 euro >> hakmessen dus niet goed
Je hebt ze voor +/- 100 euro >> met bakje, te snel, te onconsistent, dus niet goed
En dan begint het vanaf +/- 180 tot zo gek je het wil maken.
Laten we zeggen 180-250 euro, wat is in die prijsklasse de beste keuze of hebben jullie meer iets van: spaar dan nog even door voor een duurdere?
Even voor de duidelijkheid. Ik ben dat niet. Maar het is wel een goede molen!quote:Op zondag 18 april 2010 11:28 schreef Zith het volgende:
[..]
Je hebt gelijk dat (voor espresso) de redelijk koffiemolens vanaf 180ish EUR beginnen. Als ik die online tests lees lijkt er enorm veel verschil te zitten tussen mijn eigen mid-range (rancilio rocky) en high-range (mazzer super jolly, compak k6). Ik zou zelf online via marktplaats kopen: er kan praktisch niets kapot aan koffiemolens behalve elke 3 jaar nieuwe molens ofzo.
http://link.marktplaats.nl/333537867 Dit is al een echt top ding, maar dan bied je wel tegen harm (admin van thuisbarista.nl)
Oh Ik zie zo vaak die 'harm' op koffieapperatuur bieden en kom dan dezelfde advertenties op TB tegenquote:Op woensdag 21 april 2010 12:59 schreef HarmDommisse het volgende:
[..]
Even voor de duidelijkheid. Ik ben dat niet. Maar het is wel een goede molen!
Mja, de 'beste in de 200 range' is gewoon vele niveaus onder de 1200 range..quote:Op zondag 18 april 2010 11:36 schreef djkoelkast het volgende:
Als het op voedsel/drinken aankomt koop ik het liever niet tweedehands. Ook al kan er niks mee gebeuren, toch werkt dit voor mij dan niet.
En dat er een verschil zit tussen de 200 euro en 1200USD versies kan ik begrijpen, maar dan heb ik echt liever de beste uit de 200-euro reeks dan een tweedehands
duidelijk, ik heb 3 van deze units. Tot nu to alleen nog maar espresso in gezet, maar ik gok dat ik alles er gewoon mee kan zetten?quote:Op zondag 18 april 2010 09:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Cheap en voldoet pour moi:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe zet je er espresso mee dan?quote:Op zaterdag 24 april 2010 13:24 schreef TC_Artemis het volgende:
[..]
duidelijk, ik heb 3 van deze units. Tot nu to alleen nog maar espresso in gezet, maar ik gok dat ik alles er gewoon mee kan zetten?
14gr espressomeuk (bakje vol dus) + 80ml water, fik er onder en goanquote:
Wat is je doorlooptijd nu?quote:Op zaterdag 24 april 2010 19:34 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Heb eergisteren vers gemalen koffie voor mijn Mokka Express gekocht bij Simon Lévelt. Ik zag daar voor het eerst een nieuwe verkoper (jong gastje) die mijn koffie véél te fijn heeft gemalen. Ik kwam hier pas bij thuiskomst achter.
Ik heb duidelijk aangegeven voor welk apparaat ze het moeten malen.
dat gekookte water is onzin en hoort niet.quote:Op zaterdag 24 april 2010 19:12 schreef HarmDommisse het volgende:
Is geen espresso he!
James Hofmann heeft een goede vid over een moka:
http://vimeo.com/2905947
@ bonen van rode pelikaan. Het is horeca koffie, verwacht geen wonderen.
Wonderen verwacht ik niet echt, maar toen ik de prijzen zag van deze bonen dacht ik dat het toch iets bijzonders moest zijn...quote:Op zaterdag 24 april 2010 19:12 schreef HarmDommisse het volgende:
Is geen espresso he!
James Hofmann heeft een goede vid over een moka:
http://vimeo.com/2905947
@ bonen van rode pelikaan. Het is horeca koffie, verwacht geen wonderen.
quote:Op zaterdag 24 april 2010 14:03 schreef TC_Artemis het volgende:
[..]
14gr espressomeuk (bakje vol dus) + 80ml water, fik er onder en goan
Zo is het mij uitgelegd tenminste .
Het kunnen lekkere bakjes sterke koffie zijn, maar het is geen espressoquote:Op zaterdag 24 april 2010 20:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dat gekookte water is onzin en hoort niet.
more like this
klopt. het is wel de originele italiaanse manier van een bakje goede leutquote:Op zondag 25 april 2010 13:07 schreef Zith het volgende:
[..]
[..]
Het kunnen lekkere bakjes sterke koffie zijn, maar het is geen espresso
Kan helaas geen prijzen of of verkooppunten vinden.quote:Op zondag 25 april 2010 22:21 schreef Zith het volgende:
Het is overigens wel mogelijk: echte espresso op een vuurpitje:
Een hydraulisch systeem die op de juiste temperatuur (en maling) met 9 bar in 25-30 espresso zet
Het is omdat het in Drente is anders had ik wel meegeboden.quote:Op maandag 26 april 2010 22:48 schreef Zith het volgende:
Iemand op MP verkoopt zijn ECM + Koffiemolen omdat ze een nespressoapperaat hebben gekregen
http://verkopers.marktplaats.nl/375170
filmpje!quote:Op zaterdag 1 mei 2010 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet moet weer een koffie gaan branden.
Onzin is een groot woord. Met koud water beginnen warmt je hele moka incl gemalen koffie op. Zo warm zelfs dat je koffie kan verbranden. Dat is de reden dat James kokend water neemt.quote:Op zaterdag 24 april 2010 20:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dat gekookte water is onzin en hoort niet.
more like this
quote:Op zaterdag 1 mei 2010 23:47 schreef Zith het volgende:
Nogmaals dan
Automatisch gegenereerd:
[ afbeelding ]
Ik heb het vanmorgen geprobeert en voor het eerst had ik een 'moka' kop die redelijk smaakte en niet verbandt proefde. Misschien dat ik dat ding nu wat vaker ga proberen. Bedankt voor de tip!quote:Op dinsdag 4 mei 2010 15:29 schreef HarmDommisse het volgende:
Onzin is een groot woord. Met koud water beginnen warmt je hele moka incl gemalen koffie op. Zo warm zelfs dat je koffie kan verbranden. Dat is de reden dat James kokend water neemt.
Voor Technnivorm zou ik het niet weten, lijkt me lastiger dan met espresso, maar ook minder kieskeurig.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:00 schreef infp2009 het volgende:
Ik moet alleen nog even de juiste maalgraad en dosering zien te vinden, nog tips?
Je kunt er even ongekookte snel ijst doorheen gooien en dat laten malen, of deze wat eigenlijk gewoon hetzelfde doet (en dan wat koffie erna om al het rijst weg te krijgen). Ik zelf zou de molen eruit schroeven en er eens met een doek overheen aan, er al echt veel vettige koffieolieprut in de schroef zitten. Hoeft in principe niet verder uit elkaar gehaald worden als je er geen zin in hebt, al kunnen er best wel eens wat boontjes in de kast gevallen zijn.quote:Op zaterdag 8 mei 2010 13:52 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Vraagje over koffiemolens.
Hoe deze het beste te reinigen. Demonteren en handmatig schoonmaken of zijn er betere/ makkelijkere alternatieven?
Uitgaande van de SCAE 'regels'quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:00 schreef infp2009 het volgende:
Ik moet alleen nog even de juiste maalgraad en dosering zien te vinden, nog tips?
vervolg:quote:Op zondag 9 mei 2010 21:39 schreef knuppelhout het volgende:
ah, naast mijn jura en krups volautomaten (1 op mn werkkamer en 1 in mn keuken) vanavond een rancilio silvia gekocht voor 130¤. mooie apparaat om mee te beginnen. die volautomaten hou ik wel voor als ik snel koffie wil of geen zin in rotzooi heb (op mn werk bijvoorbeeld).
maar: zoals elke beginneling heb ik matige eerste espresso's. ze lopen VEEL te snel door, smaken niet echt lekker en hebben nauwelijks crema. ikk heb al wat gelezen en dat komt door 1. de koffie die niet fijn genoeg is, 2 te oud is, 3 niet versgemalen, 4 mijzelf.
ik moet dus zsm op zoek naar een goede maler voor onder de +-200¤,.
dus: verkapte TVP, maar ik sta altijd open voor advies
Als je koffie echt vers is, je puck na gebruik een mooie harde 'koek' wordt, en je koffie echt in 25-30 sec 30ml vult... dan moet er gewoon crema ontstaan.. Hoe vers is vers? Al lukt het mij met mn silvia ook gewoon met AH koffiebonen..quote:Op dinsdag 11 mei 2010 09:40 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
vervolg:
ik heb de zetgroep opgengeschroefd en het waterzeefje schoongemaakt (zat verstopt met zwakte aangekoekte resten) en daarmee is de espresso al veel lekkerder. enig punt dat nog misgaat is de snelheid: hij loopt veel te snel door (3 sec) ondanks nieuwe (in een goede mahlkönig gemalen en verse) koffie en stevig aandrukken met tamper. Daardoor vormt ook geen cremalaagje.
hebben jullie nog tips? het probleem blijft optreden ongeacht de variabelen
- veel of weinig koffie in het filter
- 1 of 2 kops filter
- hard of zacht aanduwen
- relatief grove of fijngemalen koffie (beide espressomaling)
als ik de pucks zie zijn ze meestal vrij mooi. niet te droog en geen blubber. geen kanalen
Kost inderdaad kracht, heb er de eerse paar dagen een pijnlijke pols aan over gehouden Maar kan ook de rubberen ing zijn (daardoor wordt hij nog stroever geloof ik)... je kunt ze voor 2 euro bestellen ofzo en erin zetten is niet al te moeilijk.quote:. Ik zie ook geen lekkage optreden langs het piston. valt me wel op dat ik het piston niet makkelijk door kan draaien tot het handvast recht staat. Kost kracht.
is het misschien de rubberen ring binnenin? heb ik wel schoongeborsteld en met een doekje gedaan, maar heb m er nog niet uit kunnen krijgen.
hij loopt dus alleen te snel door, die 30 sec haal ik bij lange na niet. ik kan alleen niet ontdekken waardoor dat komt... ik druk echt wel stevig genoeg aan geloof ik.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 10:41 schreef Zith het volgende:
[..]
Als je koffie echt vers is, je puck na gebruik een mooie harde 'koek' wordt, en je koffie echt in 25-30 sec 30ml vult... dan moet er gewoon crema ontstaan.. Hoe vers is vers? Al lukt het mij met mn silvia ook gewoon met AH koffiebonen..
[..]
Kost inderdaad kracht, heb er de eerse paar dagen een pijnlijke pols aan over gehouden Maar kan ook de rubberen ing zijn (daardoor wordt hij nog stroever geloof ik)... je kunt ze voor 2 euro bestellen ofzo en erin zetten is niet al te moeilijk.
Ok, dan zit daar waarschijnlijk je probleem. In principe moet je je koffie zo fijn kunnen malen dat er 0.0 druppeltjes water/koffie uit komt (je machine verzuipt, niet te lang doen). Ik zou eerst proberen te kijken of dit mogeljik is met je koffiemolen. Als dit eenmaal is gelukt steeds een stapje minder fijn tot je de 30ml in 25-30 sec haalt.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 10:48 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
hij loopt dus alleen te snel door, die 30 sec haal ik bij lange na niet. ik kan alleen niet ontdekken waardoor dat komt... ik druk echt wel stevig genoeg aan geloof ik.
die ring, waar heb jij die voor 2¤ besteld? koffiewarenhuis lijkt me n goeie shop maar best aan de prijs voor sommige dingen. zijn er betaalbare buitenlandse shops? ik wil ook een betere tamper kopen, en een marcozzo double filterbasket.
thanks, ik was al aan het kijken naar sites die een mail sturen als een advertentie met jouw zoekopdracht verschijnt. niets gevonden helaas.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 17:15 schreef Zith het volgende:
Wat voor mahlkoni had je? Want de mid/top range mahlkonigs zijn de top want de koffiewereld. Wat voor versie heb je? Of is het zoiets? Dit soort molens zijn vooral voor normale groten.
Je genoemde molens zijn redelijke start malers. De Ib ertal Challenge steeks erboven uit imo... Maar ik zou doorkijken op MP. Rancilio Rockys komen redelijk vaak op MP (deze week no twee geloof ik, maar zijn nu inderdaad weg) en gaan voor 120-150 EUR. Rockys blijven je leven lang goed, alleen om de zo veel jaar een nieuw set malershet leuke hiervan is dat je molen bijna geen waarde verliest als je hem later weer wilt doorverkopen omdat je toe bent aan nog een betere molen... TIP: zoek op koffiemaler, koffiemolen en grinder in individuele zoekopdrachten, men schrijft vaak andere trefwoorden.
Spaar anders door voor een betere molen. Ik heb sinds een maand een Mahlkönig Vario in huis staan, hiervoor 2 jaar een Demoka M03 gehad. De reden voor een duurdere molen was dat de maling niet altijd constant was, altijd te veel of te weinig maling en koffiemaling dat achterbleef in de uitloop van de grinder.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 14:41 schreef knuppelhout het volgende:
ok, op zoek naar een maler dus. als ik op tijd weg kan van mn werk even langs kookpunt, anders via internet. kan momenteel geen betaalbare 2ehandsjes op MP vinden. twijfel tussen gaggia MDF, demoka M203 (ook wel matige reviews), ascaso steel-I of een ibertal challenge.
allemaal tussen 160 en 230 euro.
leek mij ook dat de maling blijkbaar NOG fijner moet.
Wat een beest is het ook Is het die op MP stond? Nette prijs iig. Miischien kun je ook kijken of er ergens een kleinere hopper te vinden is. Ik zou sowieso even googlen op rossie rr45 mods (of bijv de mazzer doser mods, de machines werken vaak hetzelfde), zijn altijd een hoop kleine veranderingen die je makkelijk kunt toepassen om van een horeca machine een thuismachine te maken, voor zover je dat fjin vindt.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 11:52 schreef knuppelhout het volgende:
zo, ik heb een 2ehands semiprof Rossi RR45 maler besteld, 80 euro inc verzenden. heb er gelijk nieuwe maalschijven voor besteld bij espressoparts.co.uk, en nog een hele zooi andere barista-tools: tamper, schuimkan, schoonmaakpoeder, borstel, nieuwe doucheplaat voor de silvia, blindfilter, rubberen zetgroep-ring.
[ afbeelding ]
daar ga ik mee aan de slag!
Ik kan het altijd merken als mijn vriendin de stoomfunctie heeft gebruikt: dan ligt er altijd een plasje water onder de stoompijp... gewoon straker aandraaienquote:merkte echter dat bij het opwarmen de stoompijp van de silvia langzaam wat water lekte bij de basis. Is dit een bekend probleem? makkelijk te fixen?
Jazeker, en je hebt gelijk wat betreft SL en Kaldiquote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:05 schreef Underdoggy het volgende:
Wie weet een betrouwbare goede online koffie winkel met verse bonen? Simon Levelt levert m.i. slechte kwaliteit en de kaldi heeft vaak gebrekkige voorraad.
Fascino Coffee is mijn favoriet, goed assortiment, veel kennis, branden zelf, binnen 2 dagen ontvangen, altijd is de koffie dezelfde dag/week gebrand, goedkope opties (met robusta, maar goed te doen), leuke acties af en toe en met 3.75 EUR verzend kosten niet al te duur.quote:Kleinschalige Nederlandse Koffiebranders:
BeansCoffee --> meer info (geen directe verkoop) op http://www.beanscoffee.nl
Bocca --> meer info op http://www.bocca.nl
Blanche Dael --> meer info op http://www.blanchedael.nl
Boot Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.goldencoffeeboxwebwinkel.nl/shop
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)
Brandmeesters --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.brandmeesters.nl
Verzendkosten ¤ 7,50 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzenkosten)
CoffeeXperts --> o.a. te koop via http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50
Dutch Barista Coffee --> te bestellen op http://www.casabarista.nl
Verzendkosten ¤ 6,-
Eenhoorn --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.eenhoorn.eu
Verzendkosten ¤ 5,50 (bij bestelwaarde > ¤ 50,- geen verzendkosten)
Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)
Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)
Fuego --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.fuegocoffee.nl
Online alleen 225 of 450 gram te bestellen. Verzendkosten zijn inclusief
Gebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.gebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50
Hesselink --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.hesselinkkoffie.eu/webwinkel/shop
Verzendkosten ¤ 6,- (bij bestelwaarde > ¤ 40,- geen verzendkosten)
Kaan Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.kaankoffie.nl
Verzendkosten ¤ 12,-
Lambo --> o.a. te koop via http://www.koffievoorthuis.nl
Verzendkosten ¤ 6,20 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)
Master's Tea and Coffee --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.mastersteaandcoffee.nl
Peeze --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.peeze.nl
Verzendkosten ¤ 2,75 (bij bestelwaarde > ¤ 25,- geen verzendkosten)
Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis
Roemar --> meer info op http://www.roemarkoffiebranderij.nl (waar te koop?)
Royal Taste --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.royaltaste.nl
Verzendkosten ??? (bij meer dan 8 kilo geen verzendkosten)
Taztu --> o.a. te koop via http://www.taztu.nl
Verzendkosten 1 kilo ¤ 5,25 / 2 kilo ¤ 6,45 / 3 kilo ¤ 7,65 / 4 kilo ¤ 8,85 / etc.
Venetie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.koffiebranderijvenetie.nl
Wijs en Zonen --> meer info op http://www.hofjevanwijs.nl
ze hebben geen webshop, maar versturen welquote:Op vrijdag 14 mei 2010 13:05 schreef Underdoggy het volgende:
Wie weet een betrouwbare goede online koffie winkel met verse bonen? Simon Levelt levert m.i. slechte kwaliteit en de kaldi heeft vaak gebrekkige voorraad.
heb je een foto?quote:Op zaterdag 15 mei 2010 18:10 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Lekker verhaal.
Ik demonteer de zetgroep van mijn Silvia voor de eerste keer en zie dat de spacer die de douchezeef op afstand houdt in twee delen is gespleten. het "busje"" is losgekomen van de ring. Gezien de ruwheid van de oppervlak lijkt me dit niet de normale configuratie.
Iemand hier ervaring mee?
...En daarom is koffie in nederlandse cafe's verschikkelijk. Voor goede bonen zou de branders zelf eens proberen (in dit topic staat een lijst), vaak veel betere koffie voor dezelfde prijs. Sommigen zitten in de randstad als het belangrijk is dat je het zelf komt halen, anders versturenquote:Op zondag 16 mei 2010 19:38 schreef Spanky78 het volgende:
Overigens staat er in de TT dat je met een volautomaat niet veel zelf kan kiezen, maarehm, ik kan met mijn apparaat dalijk zowel maling, als koffiehoeveelheid als waterhoeveelheid en temperatuur kiezen. Dus ik kan wel wat tips gebruiken.
Als student ben ik een tijdje barman geweest en heb ik veel koffie geschonken, maar we deden eigenlijk altijd hetzelfde, alleen aanstampen was de truc daar, de koffieboon en maling was een gegeven.
quote:Op zondag 16 mei 2010 18:13 schreef zquing het volgende:
ik ben aan 't denken om mn Rancilio Miss Audrey en Rocky weg te doen. Miss Audry is optisch niet in geweldige staat, maar doet 't zeker nog goed(pas geleden motor schoongemaakt, pompt weer alsof hij nieuw is). De rocky heeft misschien 3 kilo gemalen op de burrs
dus als iemand interesse heeft
[ link | afbeelding ]
versturen is prima. Ik vind het alleen zonde om 20 euro te betalen vor koffie die iik niet lekker vind.. dus daarom liever bij winkels. Kun je meestal wel een bakkie proeven...quote:Op zondag 16 mei 2010 21:11 schreef Zith het volgende:
[..]
...En daarom is koffie in nederlandse cafe's verschikkelijk. Voor goede bonen zou de branders zelf eens proberen (in dit topic staat een lijst), vaak veel betere koffie voor dezelfde prijs. Sommigen zitten in de randstad als het belangrijk is dat je het zelf komt halen, anders versturen
Vond het juist wel leuk Gewoon bij elke stand vragen wie ze zijn en wat ze willen laten zien. Die 2x nationale barista kampioen gaf leuke shows met koffie mixen met andere drankjes. Mocht wat mooie koffie branden met een brander en meenemen, de professionele brander hielp mee en gaf tips voor thuis (heb zelf ook een brander). Mooie machines gezien, veel geproefd. Lekkerste espresso van de dag kwam uit de mypressi twist vreemd genoeg (ok, + een mahlkonig k30 ). Heerlijk koffieijs (volle melk, tikkeltje zout, hmmm) bij illy gekregen.quote:Op zondag 16 mei 2010 16:50 schreef Fixers het volgende:
Vandaag op de "beleef koffie" beurs geweest. Dat viel knap tegen. In nog geen twee uur ben je rond. Gelukkig kaarten gekregen en niet hoeven betalen voor entree. De rooibosespresso was wel grappig, maar echt wereldschokkende dingen heb ik er niet gezien.
Schattig !quote:Op dinsdag 23 maart 2010 18:30 schreef Zith het volgende:
Vandaag 2 illy cappuccino kopjes gekocht, maar vind ze toch eigenlijk te groot (150ml), ik snap dat dat de normale hoeveelheid is, maar ik drink normaal in mijn 75/90ml kopjes (die je aan het begin van het topic ziet).. Misschien maar de illy lungo kopjes erbij kopen dan (120ml), want ik vind illy kopjes erg fijn om uit te drinken
Niet mijn pic.
[ afbeelding ]
liefst als set, want aan een apperaat alleen heb ik niet zo veel, maar hij is in nog zeer goede staat, doe een mooi bodquote:Op zondag 16 mei 2010 21:34 schreef knuppelhout het volgende:
Ik had/ heb wel interesse in de rocky... Wat wil je ervoor hebben?
[..]
Welk apparaat weet ik niet. maar ik vind fatsoenlijke filterkoffie de guatemala koffie van perla.quote:Op donderdag 20 mei 2010 11:22 schreef zassss het volgende:
Ik zit met een klein probleem, ik heb een Rancilio Silvia én Mazzer Mini. Prima combi, heerlijk koffie !
Alleen als er bezoek komt wil ik filterkoffie zetten. Mijn vorige simpele Tefal apparaat heb ik weggemikt, koffie was lauw en smakeloos. Nu wil ik een nieuw filterapparaat kopen, liefst esthetisch ook op niveau.
Heeft iemand tips? En ook welke koffie jullie daarin gebruiken?
Het was wel een kleintje, dat was het enige bezwaar (echt nèt aan 2 kopjes als ze niet te groot zijn), maar volgens mij kun je daar heel behoorlijke krijgen voor niet al te veel. Ik zou ook niet de allergoedkoopste nemen van een Blokker/Xenos etc. want dat is eigenlijk gewoon geld weggooien omdat je dan toch snel een betere wil.quote:Op donderdag 27 mei 2010 06:33 schreef Zith het volgende:
En goed? weinig koffie die langs de zijkante erlangs komen, stevig, etc
quote:
Oefenen, doe je dat prive en kom je al stuiterend je weekend uit.quote:Op maandag 31 mei 2010 06:53 schreef Zith het volgende:
oefenen
Nu lukken ongeveer 60% van mn probeersels...
Fout gestoomd melk is de schuld van 75% van mn foute kopjes
Op m'n werk gebruik ik eentje van de HEMA van een euro of 10. Werkt best prima, alleen moet het dekseltje precies recht zitten, anders ga je knoeien bij het inschenken.quote:Op donderdag 27 mei 2010 00:12 schreef Zith het volgende:
Iemand een idee waar ik een 1) goede cafetière kan vinden, 2) die niet al te veel kost? Kaldi-Bodum spul geloof ik nooit zo in, voor midner geld moet je ook wel kwaliteit kunnen vinden toch? Hebben blokker/hema goede producten?
Kom een keer proberenquote:
Je bent al een keer langs geweestquote:
Ik vind hem wat zwaar maar zeker goed te drinken.quote:
Twee per dag een bak... 's ochtends en 's avonds.quote:Op donderdag 3 juni 2010 21:19 schreef Thorical het volgende:
[..]
Oefenen, doe je dat prive en kom je al stuiterend je weekend uit.
Of heb je een ( bij) baan waar je heel veel espresso's en cappuccino's kan maken?
Ik dacht dat je barista was of zo Nice!quote:Op donderdag 3 juni 2010 21:36 schreef Dark_Angelus het volgende:
[..]
Je bent al een keer langs geweest
Dit gaat de goede richting uit Maar? Maar waar is de handleiding?quote:Op vrijdag 4 juni 2010 22:08 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
deze?
http://www.nemox.com/pdf/caffe/LuxPlus.pdf
ohhhh, waarom ben ik nou nooit bij dit soort mazzelveilingen?quote:Op donderdag 3 juni 2010 12:40 schreef Zith het volgende:
vandaag bij een executieveiling ging een vibiemme 2group en een mazzer super jolly, beide in zeer goede staat (het chroom glansde iig erg goed ) voor 300 EUR weg in 1 bod
Je wilt graag een twee-groeps vibiemme van +- 85 KG?quote:Op zaterdag 5 juni 2010 12:38 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
ohhhh, waarom ben ik nou nooit bij dit soort mazzelveilingen?
Hetzelfde als bij popcorn blijkbaar . Popcorn popt als het tussen de 12 en 16% vocht bevat en een stevige buitenkant. Er zijn verschillende typen mais, waarvan niet alles hetdoet. Ook is er zetmeel nodig. Wat er gebeurt is dat de 14% vocht erg heet wordt en 'kookt' als dan de buitenkant barst, kan door de lagere druk alle vocht direct in damp veranderen. De zetmelen helpen bij het behouden van de structuur. De eiwitten zullen ook wel iets doen aan de structuur.quote:Op zondag 6 juni 2010 13:18 schreef stavromulabeta het volgende:
Dat je in een popcornbrander koffie kunt branden, dat wist ik. Dat je in een koffiebrander ook popcorn zou kunnen maken, dat kan ik me ook nog voorstellen.
Maar een koffieboon die gemuteerd is tot popcorn? Heeft iemand enig idee wat hier gebeurd is?
[ afbeelding ]
Die first crack die is inderdaad goed te horen, maar ik heb nog niet eerder gehad dat er een popcorn-achtig geval uitrolt. Hij is wel ruimschoots voor de tweede crack ontstaan, dus de eerste crack zou best kunnen.quote:Op zondag 6 juni 2010 14:40 schreef devzero het volgende:
Als de bonen te snel heet worden, dan verbranden ze aan de buitenkant (overigens net als popcorn). Met bonen heb je altijd wel een "pop" effects (de first crack), maar nooit zo sterk omdat koffie bonen maar iets van 10% vocht bevatten. Misschien dat verkeerde opslag dat vocht gehalte heeft veranderd?
@stavromulabeta weet je zeker dat er geen mais korrel verdwaalt was in je brander? popcorn neemt meestal 2 tot 3x zoveel volume in als de orignele graan korrel en maar de 'popkofffie' in jouw foto is amper groter dan de geroaste bonen.
Zo doe ik dat, voordat ik maal de boiler zo opnieuw laten warmen, en terwijl ik maal/stamp is het al klaar en naar mijn idee op het goede temp. anders flush ik hem nog 1 of 2 sec.quote:Op zondag 20 juni 2010 14:37 schreef Bigs het volgende:
Ik moet dus gaan temperature surfen. Maar wat is nu een goeie manier om dit te doen? Gewoon water laten doorlopen totdat het boiler lampje aan en weer uit gaat en vanaf daar timen?
Het is even een kwestie van een beetje proberen in het begin, als je het eenmaal vaker hebt gedaan weet je precies hoelang je water moet tappen om weer op de juiste temperatuur te komen.quote:Op zondag 20 juni 2010 14:37 schreef Bigs het volgende:
I Ik moet dus gaan temperature surfen. Maar wat is nu een goeie manier om dit te doen? Gewoon water laten doorlopen totdat het boiler lampje aan en weer uit gaat en vanaf daar timen?
Ik vind hem op een of andere manier op een Quick-Mill lijken.quote:Op maandag 21 juni 2010 17:55 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Vanmiddag binnengehad
Alleen zit bij mij de stoomknop aan de zijkant en die tamper er niet op (gelukkig maar, wat een lelijk ding Die zie je hier: http://coffeegeek.com/images/35247/200x200/lelitpl041.jpg ).
Hopelijk eindelijk een beetje behoorlijke koffie nu
Welke is het precies?quote:Op maandag 21 juni 2010 17:55 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Vanmiddag binnengehad
Alleen zit bij mij de stoomknop aan de zijkant en die tamper er niet op (gelukkig maar, wat een lelijk ding Die zie je hier: http://coffeegeek.com/images/35247/200x200/lelitpl041.jpg ).
Hopelijk eindelijk een beetje behoorlijke koffie nu
Gewoon even uit interesse hoor, maar wat maakt dat je deze machine kiest ipv een Rancilio Silvia? Waarom is dit de beste die je in deze prijsklasse kunt vinden?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 00:38 schreef djkoelkast het volgende:
De PL041EM, zijn niet veel plaatjes van, maar natuurlijk wel op de site zelf (niet aan gedacht):
Ik ga wel sparen voor een èchte machine, maar dat laat het budget momenteel niet toe, dus naar mijn idee was dit het beste wat ik in deze prijsklasse kon vinden. Evengoed belachelijk, ik heb gewoon voor bijna 1000 euro aan koffieapparatuur (brander, maler, espressomachine) staan voor 2-3 bakjes per dag, maar die zijn dan ook wel heel erg goed en ik heb er flink voor gespaard, dus dan mag het wel
quote:Op dinsdag 22 juni 2010 10:05 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Gewoon even uit interesse hoor, maar wat maakt dat je deze machine kiest ipv een Rancilio Silvia? Waarom is dit de beste die je in deze prijsklasse kunt vinden?
Mooi ding trouwens, staat me qua design wel aan.
Bedankt voor je reactie!quote:Op dinsdag 22 juni 2010 12:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De Silvia is > 500 euro (528 zie ik hem voor)
De LeLit is < 400 euro (388 heb ik betaald)
Dat is een behoorlijk verschil (140 euro!) en daarom heb ik deze gekozen en ben nu al zeer tevreden met het resultaat. In die prijsklasse (+/- 350 euro) kon ik geen betere machine vinden, want die gaggia of saeco dingen met 'pressurised portafilter' vind ik maar niks. Dit was dus het enige apparaat dat aan al mijn wensen voldeed
Als het om het design gaat kun je ook kijken naar de Ascaso Dream die nog wel eens met de X1 verward wordt:quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:40 schreef Dunckie het volgende:
Als het trouwens alleen om uiterlijk ging: Francis&Francis X1 Ground
Kwijl....
Weet iemand hoe degelijk dit ding is vergeleken met de Silvia en de Lelit?
Ik weet dat de zetgroep van de Silvia beter is, maar levert dit echt groot resultaatverschil op?
Zelf maken, dan.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 21:46 schreef Thorical het volgende:
(Jammer dat er geen bodemloze filterhouder voor te krijgen is)
Leuk! Gefeliciteerd met de upgrade. De koffie zal nog wel beter worden na verloop van tijd lijkt me.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 21:46 schreef Thorical het volgende:
Ik wil ff melden dat ik een treetje hoger ben gekomen qua espresso gebeuren.
Eerst had ik een Gaggia evolution machine en een Solis maler.
Nu een Nemox de luxe maler en een Quickmill 820. Ik wil er alleen nog een zware filterhouder op.
(Jammer dat er geen bodemloze filterhouder voor te krijgen is)
Maar is mijn espresso nou lekkerder?
Dat viel best wel tegen zeker in het begin toen ik aan het klooien was met de maalstand.
Ik heb doorlooptijden van zeker 1 1/2 minuut gehad en een vieze smaak.
Maar nu komt er weer een acceptabele espresso uit mijn machientje.
Alleen heb ik nu een heel andere crema, veel fijner en ook wel wat minder.
Ik heb mijn selectie nu teruggebracht tot drie:quote:Op dinsdag 22 juni 2010 14:41 schreef Bigs het volgende:
[..]
Als het om het design gaat kun je ook kijken naar de Ascaso Dream die nog wel eens met de X1 verward wordt:
[ afbeelding ]
Ik vind hem zelf wat mooier dan de X1 (mooiere materialen) en bovendien heeft de Dream een bronzen boiler, driewegmagneetklep, overdrukventiel en een 'professionele' stoomtip (niet op de afbeelding). Voordeel van de X1 is wel weer dat hij een auto filling boiler heeft, wat voor de onervaren gebruiker niet onprettig is.
Nadelen van deze machine t.o.v. de Silvia: 57mm filter ipv 58mm en de zetgroep van de Silvia is nog wel een stukje beter.
En dat is de bodem er onderuit dremelen?quote:Op woensdag 23 juni 2010 09:07 schreef infp2009 het volgende:
[..]Jammer dat er geen bodemloze filterhouder voor te krijgen is
Zelf maken, dan.
quote:
en betaalbaar als je 2e hands okee vindt. 180 piek, geen geld! en ik geniet er elke dag van.quote:
Wacht je wel lang genoeg voordat je die bonen gebruikt?quote:Op woensdag 23 juni 2010 22:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb altijd verse bonen, ik brand per 250g en 2 dagen voor dat op is brand ik nieuwe
quote:Op donderdag 24 juni 2010 00:09 schreef Zith het volgende:
[..]
Wacht je wel lang genoeg voordat je die bonen gebruikt?
wat is het verschil dan (ben een beginner )quote:Op vrijdag 25 juni 2010 08:29 schreef infp2009 het volgende:
Als je schuim wilt, vast wel. Als je opgeschuimde melk wilt niet.
quote:Op vrijdag 25 juni 2010 19:45 schreef Sandous het volgende:
[..]
wat is het verschil dan (ben een beginner )
quote:Op vrijdag 25 juni 2010 21:28 schreef Dunckie het volgende:
http://www.koffiediscount(...)dition-art-13788.htm
Morgen
bij de mediamarkt 222, kent iemand het ding en is het iets?
Verwacht dat die twee machines niet veel zullen verschillen.quote:Op woensdag 23 juni 2010 17:43 schreef blup het volgende:
*meldt*
Staat hier nou een Saeco Odea Grio Plus, in tegenstellingen wat de TT beweert kan je hier wel malinggrote, hoeveelheid water, hoeveelheid maling instellen... En door al die instellingen lukt t me nog steeds niet om een ECHT lekker bakkie te krijgen..
quote:Op woensdag 30 juni 2010 09:13 schreef Zith het volgende:
Is het oneven branding GENE-eigen or ligt het aan de boon? (of heb je hem te vol gedaan? )
Lag denk ik voroal aan mijn scherm, zit nu achter een andere computer en het lijkt oppeens veel minderquote:Op woensdag 30 juni 2010 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het zal de boon zijn in combinatie met volume. Ik brand altijd 250g ongebrand en deze bonen hadden echt veel meer volume dan andere, dus ik had misschien wat minder er in moeten doen. Ook lijkt het veel dramatischer op de foto dan het is hoor
quote:Op woensdag 30 juni 2010 11:46 schreef Zith het volgende:
[..]
Lag denk ik voroal aan mijn scherm, zit nu achter een andere computer en het lijkt oppeens veel minder
http://www.missethoreca.n(...)isClausOverleden.htmquote:Louis Claus is overleden. De eigenaar van het bekende Nijmeegse café De Blonde Pater is na een lang ziekbed maandag 12 juli overleden. Louis Claus was vooral bekend vanwege zijn niet af te stoppen passie voor koffie. Claus leverde als mentor diverse Nederlandse koffiekampioenen af.
De sylvia is inderdaad een betere machine dan de qucikmill, dat zul je ook op veel koffie-fora terugvinden.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 16:39 schreef KrnKje het volgende:
Na een tijdje lurken hoop ik wat advies van jullie te kunnen krijgen.
Enige tijd wil ik al een net-boven-middenklasse (maar toch echt wel goede) espressomachine hebben, nu ik net afgestudeerd ben, willen mijn ouders er een kado doen. Ik heb mijn oog laten vallen op de Rancilio Sylvia vanwege de positieve reviews her en der. In vergelijking met de Quickmill 2820 vermoed ik dat de boiler van de Sylvia beter is dan het thermoblock van de Quickmill; hoe denken jullie hierover?
Of moet ik toch echt een andere kant op in dezelfde prijscategorie?
Zelf wil ik er een molen bij aanschaffen; dat versgemalen koffie beter is, daar ben ik van overtuigd
Wat raden jullie aan in de prijsrange tot 200 euro? De Ranciolio Rocky heeft positieve reviews, maar is wel weer 300 euro.
Kunnen jullie m'n keuze voor de Sylvia bevestigen en een kort advies geven over de molen?
Klopt dat de Sylvia overal erg goed beoordeeld wordt en dat men overal schreeuwt dat een dure maler gelijk staat aan betere koffie. Aangezien dit een vakgebied is waar veel mensen weinig weten en het dan maar weer aan anderen gaan vragen, die aanvankelijk ook niets wisten zet een bevestigende ketting zich voort.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 16:39 schreef KrnKje het volgende:
Na een tijdje lurken hoop ik wat advies van jullie te kunnen krijgen.
Enige tijd wil ik al een net-boven-middenklasse (maar toch echt wel goede) espressomachine hebben, nu ik net afgestudeerd ben, willen mijn ouders er een kado doen. Ik heb mijn oog laten vallen op de Rancilio Sylvia vanwege de positieve reviews her en der. In vergelijking met de Quickmill 2820 vermoed ik dat de boiler van de Sylvia beter is dan het thermoblock van de Quickmill; hoe denken jullie hierover?
Of moet ik toch echt een andere kant op in dezelfde prijscategorie?
Zelf wil ik er een molen bij aanschaffen; dat versgemalen koffie beter is, daar ben ik van overtuigd
Wat raden jullie aan in de prijsrange tot 200 euro? De Ranciolio Rocky heeft positieve reviews, maar is wel weer 300 euro.
Kunnen jullie m'n keuze voor de Sylvia bevestigen en een kort advies geven over de molen?
Nee, niet echt. Smaken zijn erg objectief te meten, en een slecht maalsel zal nooit een positief effect hebben op je koffie.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 23:00 schreef Mr.G het volgende:
[..]
Klopt dat de Sylvia overal erg goed beoordeeld wordt en dat men overal schreeuwt dat een dure maler gelijk staat aan betere koffie. Aangezien dit een vakgebied is waar veel mensen weinig weten en het dan maar weer aan anderen gaan vragen, die aanvankelijk ook niets wisten zet een bevestigende ketting zich voort.
...
Koffie gaat ook over smaak en dat is per definitie altijd subjectief.
Ja, in zoverre dat een maler met bijvoorbeeld mesjes gewoon niet gelijkmatig kan malen en dergelijke malers zijn dan ook vaak het goedkoopste van het goedkoopste en je hebt meteen een uiterste te pakken. De verschillen bij malers tussen 150-200 euro en de 300+ categorie zijn al een stuk minder. Al moet je in de goedkopere categorie wat beter zoeken naar wat goed is en hoe beter je molen hoe beter je koffie. Maar hoeveel heb je over hebt voor een vaak minimaal verschil in smaak?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 08:52 schreef Zith het volgende:
[..]
Nee, niet echt. Smaken zijn erg objectief te meten, en een slecht maalsel zal nooit een positief effect hebben op je koffie.
Dan heb je de zelfde combinatie als ik.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 12:34 schreef Mr.G het volgende:
thuis heb ik een Quickmill 820 met een Nemox lux plus maler.
Gefeliciteerd!quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 10:48 schreef KrnKje het volgende:
Gisterenavond m'n ouders te eten gehad in onze nieuwe casa met een flinke verrassing
[ afbeelding ]
Na 10 dubbele espresso's (dubbel zijn aldus de verschillende FAQ's die ik heb gevonden makkelijker te makelijk) begint het er op te lijken.quote:
Sjieke molenquote:Op donderdag 19 augustus 2010 21:36 schreef Zith het volgende:
Net een hele dag zitten werken aan mijn nieuwe koffiemolen; een Macap MXA in koper!
Zo ziet hij er ongeveer uit, is een andere versie maar lijkt op elkaar:
[ afbeelding ]
De electronica in de doser weggehaald (moest daarvoor wat draadjes veranderen), alle doseronderdelen laten weken in cafiza, de sweepermod toegepast voor een schone doser, nieuwe 65mm malers erin..
Morgen nog koperpoets halen om de krasjes en oxidaties te verwijderen
Ik zelf de rocky gehad (tweedehands), en zou nu voor een K3 kiezen, ziet er beter uit, grotere maalschijven..quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 19:09 schreef KrnKje het volgende:
Hmm, aan de hand van wat opmerkingen in reviews en fora toch aan het twijfelen tussen een Compak K3 Push en de Rocky SD...
http://koffiewarenhuis.nl(...)ompak_K3_push_zwart/
http://koffiewarenhuis.nl(...)ocky_SD_met_uitloop/
Qua prijs zitten ze bij elkaar, voornaamste verschil zit in de motor die bij Compak krachtiger is en grotere schijven heeft. Daar bovenop is hij te starten door de portafilter er tegenaan te drukken. Rocky nadeel blijkt te zijn dat je 1 hand nodig hebt voor de portafilter, 1 hand voor de drukschakelaar en 1 hand om de grind in/bij te stellen, dat is 1 hand te veel gevraagd
Rocky:
Vermogen: 140 W
Schijven: 50 mm
Instelling: 56 stappen
K3:
Vermogen: 250 W
Schijven: 58 mm
Instelling: traploos
De keuze ligt voor mij nu tussen deze twee (319 voor de K3 tov 288 voor de Rocky vind ik geen probleem). Is er een logische keuze?
Dat laatste zal t probleem niet zijn; filter gebruik ik voor die enkele keer dat ik meer dan 6 man op de koffie heb wel een pak DE voorquote:Op vrijdag 20 augustus 2010 19:39 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik zelf de rocky gehad (tweedehands), en zou nu voor een K3 kiezen, ziet er beter uit, grotere maalschijven..
De compak is geloof ik wel stepless, is wat lastiger als je vaak veranderd van filter -> espresso -> filter
Smaken zijn inderdaad zeer goed te meten. Lekker is in het geval van koffie enorm lastig te meten. Lekker voor een grote groep wel, maar voor fijnproevers en liefhebbers, nee. Ook niet met cupping of iets anders.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 08:52 schreef Zith het volgende:
[..]
Nee, niet echt. Smaken zijn erg objectief te meten, en een slecht maalsel zal nooit een positief effect hebben op je koffie.
Niet met je eens, sowieso heb je de eerste 48 uur niets aan je koffie, want de smaak is nog niet klaar en je hebt nog veen co2 uitstoot. Ik vind zelf dat de koffie na een dag of 4-5 dagen na het branden het beste smaakt.quote:Hoe versergebrand hoe beter dus!
Klopt allemaal hoor... maar ik had het erover dat een slecht maalsel nooit een beter resultaat zal geven dan een goed maalsel (van dezelfde bonen/machine/temp.)quote:
Een mooie maler (helemaal als de plaatjes zouden laden en je niet met de hand de url moet copy&pasten), maar is die niet een beetje groot voor thuisgebruik?quote:Op zaterdag 21 augustus 2010 11:31 schreef Zith het volgende:
Before:
[ afbeelding ]
After:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oude doser (liet veel koffie achter)
[ afbeelding ]
Toegepast: Doser sweeper mod:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe schoon de nieuwe doser wordt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij mij laden ze wel (en ze staan netjes tussen [img][/img]) iemand anders ook problemen met het bekijken?quote:Op zondag 22 augustus 2010 20:44 schreef devzero het volgende:
[..]
Een mooie maler (helemaal als de plaatjes zouden laden en je niet met de hand de url moet copy&pasten)
Jawel Nou ja, overkill misschien, maar als ik 14gr koffie erin doe komt er ook 14gr koffie uit, en het is lekker stil en snel met de 65mm malers. En gebouwd als een commerciele tank die zelfs bij 500 kopjes per dag het nog jaren uit moet houden...quote:maar is die niet een beetje groot voor thuisgebruik?
Is het net zo snel als de Senseo? Bedankt voor de tips .quote:Op donderdag 23 september 2010 17:58 schreef djkoelkast het volgende:
Misschien iets van een Saeco Odea Giro of Melitta Caffeo Solo? Dat is een betaalbare (+/- 300-350 euro) volautomaat waar je best lekkere koffie mee kunt maken. Het is natuurlijk niet zoals alles zelf doen, maar dat is ook niet snel, dit is snel, makkelijk, maar toch lekker. Voor onder die prijs hoef je geen volautomaat te zoeken.
Nee, de kwaliteit is anders al wel 10x beter.quote:Op donderdag 23 september 2010 18:19 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Is het net zo snel als de Senseo? Bedankt voor de tips .
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
10x maar?quote:Op donderdag 23 september 2010 18:26 schreef Zith het volgende:
[..]
Nee, de kwaliteit is anders al wel 10x beter.
quote:Op donderdag 23 september 2010 18:45 schreef Zith het volgende:
Snelste koffie is trouwens instant-coffee en dat smaakt al beter dan senseo, geef hem maar een jaarvoorraad.Ik vermoed dat mijn pa zo verknocht is aan zijn senseo-apparaat omdat het zo lekker snel is, en omdat het Philips is (Philips = heilig). Als er dan een nieuw apparaat komt dan moet ie natuurlijk snel zijn .SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar goed, ik ben bepaald geen koffieliefhebber, dus ik weet er ook vrij weinig vanafThou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
Maar wat doe je dan in deze topic Alsof je op een forum voor bourgondiers en restaurantchefs gaat vragen of het een goed idee is om met je vader in de McDonalds te gaan eten op zijn verjaardag, kwaliteit hoeft niet, als het maar snel is...quote:Op vrijdag 24 september 2010 02:15 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Ik vermoed dat mijn pa zo verknocht is aan zijn senseo-apparaat omdat het zo lekker snel is, en omdat het Philips is (Philips = heilig). Als er dan een nieuw apparaat komt dan moet ie natuurlijk snel zijn .
Maar goed, ik ben bepaald geen koffieliefhebber, dus ik weet er ook vrij weinig vanaf
Nee ik zeg niet dat kwaliteit niet hoeft, maar ik weet gewoon dat mijn vader geen koffieapparaat wil waar het eeuwen duurt voordat er een kop koffie is.quote:Op vrijdag 24 september 2010 09:22 schreef Zith het volgende:
[..]
Maar wat doe je dan in deze topic Alsof je op een forum voor bourgondiers en restaurantchefs gaat vragen of het een goed idee is om met je vader in de McDonalds te gaan eten op zijn verjaardag, kwaliteit hoeft niet, als het maar snel is...
In mijn posts schrijf ik ook dat mijn stiefmoeder mijn vader een Senseo cadeau wil doen, maar dat mij dit niet zo'n goed plan lijkt .quote:Op vrijdag 24 september 2010 08:17 schreef Bigs het volgende:
Je moet iemand natuurlijk niet iets kado doen waar hij niet op zit te wachten, maar je moet ook niet in dit topic komen vragen of het een goed idee is om iemand een Senseo cadeau te doen
Koop inderdaad een volautomaat, djkoelkast gaf prima apparaten voor prima prijsje. Dat levert al een enorme kwaliteitsboost op vergeleken met Senseo. Als hij van koffie houdt zal het een zeer goed kado zijn.quote:Op zaterdag 25 september 2010 00:37 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Nee ik zeg niet dat kwaliteit niet hoeft, maar ik weet gewoon dat mijn vader geen koffieapparaat wil waar het eeuwen duurt voordat er een kop koffie is.
De apparaten die djkoelkast voorstelt lijken me wel wat bijvoorbeeld. Alleen ikzelf weet helemaal niets van koffie-apparaten en het zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Allemaal merken waar ik nooit van gehoord heb, ik kan zo dus niet echt het kaf van het koren scheiden. Als ik zeg dat Saceo van Philips is dan is mijn vader vast blij . Bij het kijken voor koffiemachines zie je ook veel van merken als Princess en die zijn geloof ik toch minder goed. Vandaar mijn vraag .
Gewoon een mooie cafetiere. Een Bodumquote:Op zaterdag 25 september 2010 00:38 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
In mijn posts schrijf ik ook dat mijn stiefmoeder mijn vader een Senseo cadeau wil doen, maar dat mij dit niet zo'n goed plan lijkt .
Beste koffie-gerelateerde cadeau dat ik ooit gehad heb toen ging er echt een wereld voor me open.quote:Op zaterdag 25 september 2010 13:31 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Gewoon een mooie cafetiere. Een Bodum
In duitsland kun je redelijke kwaliteit Senseo pads krijgen, van een eigen merk van zo'n speciaalhandel. Maar meer dan redelijk is het niet en wordt het niet. Senseo is geen koffie.quote:Op zaterdag 25 september 2010 17:40 schreef Red_85 het volgende:
Mensen die hier met een positieve senseo opmerking komen, verdienen een preventief nekschot.
Sowieso beste zetmethode ooitquote:Op zaterdag 25 september 2010 15:35 schreef Bigs het volgende:
[..]
Beste koffie-gerelateerde cadeau dat ik ooit gehad heb toen ging er echt een wereld voor me open.
Je zou koffievetoplosser kunnen gebruiken; Cafiza of een ander backflush poeder.. Meerdere malen inspuiten met WD40 en dit zeker 24 uur in laten werken helpt soms ook. Succesquote:Op zaterdag 25 september 2010 20:27 schreef Thorical het volgende:
Ik heb een 2ehands QuickMill 2820 gekocht en dat ging goed totdat ik hem ging schoonmaken.
Ik krijg de adapterschijf er niet uit. Ik heb het geprobeerd met citroenzuur en w40 ik krijg hem niet los maar had wel last van kortsluiting.
Wie heeft de oplossing?
Wat bedoel je? Aanraders wat betreft koffie of bedoel je de 'hardware'?quote:Op maandag 27 september 2010 21:03 schreef Andyy het volgende:
Iemand aanraders voor mijn nieuwe "french press"?
Ik ben een complete noob dus mij kan je alles wijsmaken
Verse koffie, maximaal 2 weken oud.quote:Op maandag 27 september 2010 21:03 schreef Andyy het volgende:
Iemand aanraders voor mijn nieuwe "french press"?
Ik ben een complete noob dus mij kan je alles wijsmaken
Op naar Simon Levelt.quote:Op maandag 27 september 2010 22:51 schreef Zith het volgende:
[..]
Verse koffie, maximaal 2 weken oud.
Het is niet moeilijk.quote:Op maandag 27 september 2010 23:06 schreef Andyy het volgende:
Qua koffie ja.
En volgens mij gingen mijn eerste pogingen niet helemaal goed
(Douwe Egberts heb ik nu in huis)
Nah, da's oud spul man Ze willen de branddatum niet eens gevenquote:
Palermoquote:
Tnx voor de tip Vorige week heb ik m'n Vario gecalibreerd zodat ie eindelijk weer fatsoenlijk maalt. Gisteren voor het eerst weer verse koffie gebruikt (van Fascino dus) en bam: gelijk voor het eerst tiger stripes op m'n espressoquote:Op maandag 27 september 2010 23:33 schreef Zith het volgende:
[..]
Nah, da's oud spul man Ze willen de branddatum niet eens geven
Coffee-fascino, online bestellen, wordt dezelfde week gebrand, en nog goedkoper ook
quote:Op zaterdag 2 oktober 2010 11:03 schreef Bigs het volgende:
[..]
Tnx voor de tip Vorige week heb ik m'n Vario gecalibreerd zodat ie eindelijk weer fatsoenlijk maalt. Gisteren voor het eerst weer verse koffie gebruikt (van Fascino dus) en bam: gelijk voor het eerst tiger stripes op m'n espresso
staat nog steeds om m'n lijstje om een keer naar toe te gaanquote:Op zaterdag 2 oktober 2010 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb weer eens twee pond espressobonen gehaald bij de Pelikaan in Zutphen
En bij ~5kg betaal je ook geen verzendkosten meer. Wij kopen hier met 3 collega's om de zoveel tijd in bij ze. De Guatalama Fedeco fairtrade is een erg lekkere aromatische koffie voor 's avonds.quote:Op maandag 27 september 2010 23:33 schreef Zith het volgende:
[..]
Nah, da's oud spul man Ze willen de branddatum niet eens geven
Coffee-fascino, online bestellen, wordt dezelfde week gebrand, en nog goedkoper ook
Is dat nieuw?quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 09:00 schreef fruityloop het volgende:
[..]
En bij ~5kg betaal je ook geen verzendkosten meer.
Jij bent dan ook snel vooruit gegaanquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 08:29 schreef knuppelhout het volgende:
ik heb sinds gisteren een hele mooie nieuwe 2ehandse machine...
Bazzar EP7, oftewel een isomac Tea heatexchange. nog n beetje finetunen, maar veel constantere resultaten. ik ben blij!
[ afbeelding ]
De grens is 65 euro, maar met 5kg guatamala ga je daar mooi overheen. En anders doen we er nog wel een klein zakje van 250g bij, die bonen komen toch wel op.quote:
ja ik ben vreselijk met dit soort dingen. ik kan het niet helpen, ik moet dan forums en marktplaats afstruinen ookal heb ik al lekkere koffie thuis...quote:Op woensdag 20 oktober 2010 11:59 schreef Zith het volgende:
[..]
Jij bent dan ook snel vooruit gegaan
Ja bij mij gaat het ook snel..quote:
je kan een 1-gat ding kopen voor 10 eur om te proberen ( http://www.vanpommeren.nl(...)at-dubbelwandig.html ) Of je kan een tandenstoker-punt in 1 van de gaatjes steken waardoor je maar 1 gat over houdt en kijken hoe dat gaat.quote:alleen melk schuimen lukt nog niet best. 2-hole stoomtip zit erop, op de silvia zat een 1hole. misschien dat ook de stoomboilerdruk niet hoog genoeg is ofzo? de manometer staat op 1.2-1.3 ongeveer. zou genoeg meoten zijn, toch?
quote:Verstellen met een wormwiel vind ik geen probleem aangezien ik me oude grinder hou voor filterkoffie.Op maandag 25 oktober 2010 12:29 schreef Bigs het volgende:
De Ascaso Steel is op zich een goeie molen, alleen verstel je hem met een wormwiel. Verwacht dus niet snel te wisselen tussen espresso en cafetiere maling. Daar tegenover staat wel dat je je maling heel nauwkeurig kunt afstellen. Een ander nadeel is dat er vrij veel gemalen koffie achterblijft in het apparaat, maar dat is in deze klasse volgens mij onvermijdelijk. Met de Mignon heb ik geen ervaring, maar zoals underdoggy al zegt: toeren zeggen niet alles.
quote:idd: grotere maalschijven + l;ager toerental = gelijkmatigere maling, lagere temp en dus betere espressoOp maandag 25 oktober 2010 11:15 schreef Underdoggy het volgende:
Ik had altijd begrepen dat mbt het aantal toeren hoger niet beter is. Dan lijkt de Ascaso Steel beter in alle opzichten. Waarom eigenlijk geen macap MC4? Wat mij betreft beste kwaliteit in deze prijsklasse.
quote:Omdat Nederlanders het kritiekloos opdrinken en geen eisen stellen.Op vrijdag 29 oktober 2010 13:10 schreef Bigs het volgende:
Waarom begrijpt de Nederlandse horeca toch niets van Espresso? Bestel je een dubbele espresso: krijg je een grote koffiekop (20cl) met een waterig goedje. Bij een enkele espresso wordt het veel te grote kopje op menig plek ook al tot de rand gevuld (resultaat: iets dat meer op een lungo lijkt). Om nog maar niet te spreken over het smaakloze gedrocht dat voor een cappuccino doorgaat (waarschijnlijk een combinatie van de eerdergenoemde te grote en slappe espresso + slecht bewerkte melk).
Men, sinds ik thuis een espressoapparaat heb kan ik nergens koffie meer drinken
quote:Ernstig inderdaad. In een café kijk ik altijd met argusogen naar de koffieprutser van dienst. Mede fijnproevers herkennen dit soort gedachten ongetwijfeld ook wel:Op vrijdag 29 oktober 2010 13:10 schreef Bigs het volgende:
Men, sinds ik thuis een espressoapparaat heb kan ik nergens koffie meer drinken
Omdat de koffie te fijn is, of iets anders waar ik niet aan denk.quote:
Eerder te grofquote:Op woensdag 3 november 2010 12:04 schreef Jesse_ het volgende:
[..]
Omdat de koffie te fijn is, of iets anders waar ik niet aan denk.
Cafetiere heeft grovere maling nodig dan filter. Dat gezegd hebbende zal het waarschijnlijk wel werken hoor, misschien wat meer gruis in je kopje en meer moeite de filter naar beneden te drukken.quote:Op woensdag 3 november 2010 12:00 schreef Jesse_ het volgende:
Even een vraagje als koffien00b:
Werkt [ afbeelding ] in combinatie met [ afbeelding ]?
Ze hebben ook een grove maling (staat op de verpakking) maar ik zou douwe Egberts links laten liggen en echte koffie halen.quote:Op woensdag 3 november 2010 12:00 schreef Jesse_ het volgende:
Even een vraagje als koffien00b:
Werkt [ afbeelding ] in combinatie met [ afbeelding ]?
In zn prijsklasse (250-350), zeker!quote:
Op het plaatje staat een pak DE grove maling, dus dat gaat wel werken. Heel bijzonder qua smaak is het natuurlijk niet, maar het is wel beter dan filterkoffie of Senseoquote:Op woensdag 3 november 2010 12:00 schreef Jesse_ het volgende:
Even een vraagje als koffien00b:
Werkt [ afbeelding ] in combinatie met [ afbeelding ]?
Matigquote:Op zondag 7 november 2010 19:01 schreef TheDutchHero het volgende:
Hoe vinden jullie trouwens de koffie bij een DE café?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |