abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 19 maart 2010 @ 12:01:47 #1
230491 Zith
pls tip
pi_79331168
Koffie voor de fijnproever (aka Het Grote Baristatopic)

Welkom in het topic voor iedereen die echt goede koffie een warm hart toedraagt! Dit topic stond eerder bekend als het baristatopic; de naamswijziging is bedoeld om ook aandacht te kunnen schenken aan andere zetmehoden en beter herkenbaar te zijn voor nieuwelingen .

Voor wie? De rode draad blijft dat men hier kan praten over de betere koffiesoorten, espresso, cappuccino, zelf branden, melangeren, french press etc. Senseo vinden wij hier geen koffie, dus daar praten we in dit topic ook niet over . Hoewel Nespresso heel aardige koffie is, verwijzen we je voor vragen hierover door naar Nespresso Topic Part II. Kletsen over je caffeineverslaving en hoe die sterke bak je de nacht doorsleept? Dat kan in het Koffie-Slowchattopic ([KSC #833] Hé lul! Koffie graag!).

Barista? De barista is de koffie-expert, onmisbaar in de Italiaanse espressobarretjes. De Barista weet de koffie precies goed te branden, te malen en te zetten voor een heerlijke kop espresso, french press of filterkoffie. Ook het melkopschuimen is een kunst opzich: voor een cappuccino, macchiato of een latte moet je ook bij de barista zijn.

Espressomachines... bomen...bos Er zijn vier verschillende typen espresso-machines: 1. Handmatig: met een hendel druk je zelf het water met 8 bar door je koffiebed. Als je kopje vol genoeg zit, stop je. De koffie maal je eerst zelf, doe je in de filterhouder en deze stamp je aan. Je hebt hier de meeste controle, maar ook de meeste kans op een verziekte bak wegens onkunde. 2. Halfautomaat: idem, maar een pomp levert de druk 3. Automaat: Dit apparaat heeft, in tegenstelling tot de halfautomaat, geprogrammeerde toetsen die een bepaalde hoeveelheid water door het koffiebed laten lopen. De meeste automaat-machines hebben echter ook een halfautomaat-stand. 4. Volautomaat: je drukt op een knop, het apparaat gaat malen, aanstampen en zet een afgepaste hoeveelheid koffie

Ik ben een n00b en op zoek naar een goede set...HELP! Goede, versgemalen koffie is essentieel voor een lekkere kop koffie. Een La Marzocco GS/3 (aka de droom van iedere barista) met eeuwen geleden gemalen bonen geeft slechtere koffie dan verse bonen in een Moka Express (zo'n espressokannetje van 2 tientjes). Daarnaast is, zeker als je espresso wil gaan maken, een molen eigenlijk belangrijker dan het apparaat zelf.

Als je je eerste stappen in de wondere wereld van de koffie wil gaan zetten is het mogelijk om met een kleine investering erg lekkere koffie te zetten. Ga naar de Kaldi of Simon Levelt en haal daar een lekkere, niet al te zure boon en laat het daar voor je malen. Koop een Moka Express en je hebt al heel aardige koffie.

Ben je hierdoor enthousiast geworden, koop dan geen Krups stoommachientje, maar minimaal een machine als Gaggia Classic, Brasilia Lady of Rancilio Silvia. Tweedehands zijn deze op marktplaats voor ongeveer 150 euro te krijgen (als je goed zoekt). Misschien belangrijker dan het apparaat zelf is dat je een molen koopt, en wel eentje met maalschijven (messen zijn funest voor je bonen). Deze zal tweedehands ongeveer net zo duur zijn als je apparaat zelf. Ga voor minimaal een Gaggia MDF of Rancilio Rocky. Op dit moment heeft het bedrijf ESW op marktplaats.nl een superaanbieding, oude Mazzer Super Jollys voor 60 euro. Ze zien er niet uit en missen wat onderdelen, maar ze malen als de beste.

Essentieel leesvoer: http://coffeegeek.com/guides/howtobuyanespressomachine

Meer volgt

Goede bonen dus... Yup, allereerst, er bestaat niet zoiets als espressobonen. Dit zijn over het algemeen gewoon (te) donker gebrande bonen met weinig zuur, en als je ze gemalen koopt, ook nog eens te grof gemalen voor een espresso-apparaat. Vers gemalen bonen zijn essentieel; binnen uren na maling verliest de boon al het grootste deel van zijn smaak (verser=beter). Ook is het belangrijk dat bonen vers gebrand zijn; de beste smaak heb je bij bonen van een dag tot maximaal een week oud. Eventueel kan je bonen invriezen; zelfs na ongeveer een maand is de koffie dan nog prima te drinken. Laat je trouwens niet van de wijs brengen door Simon Levelt-medewerkers en consorten die roepen dat je gemalen koffie even moet laten staan, 80% van de medewerkers weten gewoon totaal niet waar ze over praten.

Als je eens een keer goede bonen wil hebben, ga dan naar je plaatselijke Simon Levelt of Kaldi en haal daar een niet te zwaar gebrande boon. Vertel ze wat voor apparaat je hebt en ze malen het op grootte. Mijn ervaring is dat ze eerder te grof dan te fijn malen. Voor de meeste espresso-machines moet je al vaak naar hun kleinste stand. Helaas zijn de bonen van SL en Kaldi nog steed weken oud. Echt verse bonen bestel je bij mijn persoonlijke favoriet ongebrand.nl (anders dan de naam doet vermoeden, brandt hij 2x per week). Als je hier bestelt, heb je wel zelf een molen nodig, want malen doen ze niet. Hun duo melange (op basis van drie soorten bonen ) is een hele goede allrounder.

Zelf branden is dus echt de pwn? Zelf branden geeft je de meeste controle over je bonenmelange. Je kan zelf melangeren (duur woord voor verschillende bonen bij elkaar mikken) en de branding van je bonen varieren. Verder heb je het voordeel dat je altijd verse bonen hebt (groene bonen blijven zeer lang goed). Het is echter wel extra moeite, je moet je verdiepen in roasting profielen en last but not least, een brander kost je weer 200 euro. Bovendien zijn versgebrande bonen van ongebrand niet slechter dan zelfgebrande, je zal alleen vaker moeten bestellen.

Ik heb een volautomaat, handig man! Ook met een volautomaat ben je hier van harte welkom. Met een volautomaat ben je echter zeer beperkt in je koffie. Het enige dat je namelijk kan instellen is het type boon, terwijl je met een halfautomaat maling, tamp, hoeveelheid water etc kan instellen. Volautomaten hebben eigenlijk vrijwel altijd een te snelle doorloop en hebben, in tegenstelling tot halfautomaten, regelmatig professioneel onderhoud nodig.

Maar handig is het zeker....

Cappuccinos en latte art? Door bij het schenken van het melkschuim te tekenen in het crema van de espresso produceert de barista latte-art, een hele leuke vaardigheid die ook de smaak van de cappuccino ten goede komt.

(duidelijk filmpje van melk opschuimen) (de mooiste rosetta ooit) (consumer koffiebrander) (koffie in een popcorn machine )

Plaatjes!







"Naked portafilter"




Links Espressoporn - over bodemloze filterdragers
Coffeegeek - community met reviews, how-to's, guides en meer
Dutch Barista Championship
Home Barista - Amerikaanse website voor koffieliefhebbers met veel informatie
Europese koffiecommunity
World of Latte - Latte-art website van Friese Vlag
Ongebrand B.V. - Nederlands bedrijf voor de thuisbrander
Een overzicht van de verschillende stadia bij het branden van koffiebonen
Een blog van 'The International Institute of Coffee Tasters'
Een nederlandse blog over koffie
Wiki artikel of de duurste koffie
Winkel waar je verse en rauwe koffie kan kopen!
Nog een winkel waar je verse en rauwe koffie kan kopen!
Espresso woordenboek van A tot Z

Vorige delen: [url=http://forum.fok.nl/topic/805818]http://forum.fok.nl/topic/805818
Het Grote Barista Topic Deel II Het grote Baristatopic deel 3 Het grote Baristatopic deel 4 Het grote Baristatopic #5 Het grote Baristatopic #6 Koffie voor de fijnproever Koffie voor de fijnproever (2) Koffie voor de fijnproever (3)

Source van OP: http://wiki.fok.nl/index.php/OP/KOFFIE

Laatste post:
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 11:57 schreef Zith het volgende:
Ben zelf niet echt een fan van de moka-pot/percolator. Heb er wel 1 staan maar qua 'normale koffie' verkies ik de french-press, vacuum of gewone filterkoffie.

Minpunten van de percolator vind ik het aluminium, dat het water kokend in contact komt met de koffie en dat de koffie langduring 'gerecycled' wordt tijdens het process. Dus proef ik vaak verbrande en over-extracted koffie.


[ Bericht 0% gewijzigd door Zith op 19-03-2010 12:16:59 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † vrijdag 19 maart 2010 @ 12:10:12 #2
230491 Zith
pls tip
pi_79331525
Zelf Rosteren:









Of in een popcorn popper van 15 EUR:


En waar koop je dan rauwe bonen??
quote:
Kleinschalige Nederlandse Koffiebranders:

BeansCoffee --> meer info (geen directe verkoop) op http://www.beanscoffee.nl

Bocca --> meer info op http://www.bocca.nl

Blanche Dael --> meer info op http://www.blanchedael.nl

Boot Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.goldencoffeeboxwebwinkel.nl/shop
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)

Brandmeesters --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.brandmeesters.nl
Verzendkosten ¤ 7,50 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzenkosten)

CoffeeXperts --> o.a. te koop via http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50

Dutch Barista Coffee --> te bestellen op http://www.casabarista.nl
Verzendkosten ¤ 6,-

Eenhoorn --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.eenhoorn.eu
Verzendkosten ¤ 5,50 (bij bestelwaarde > ¤ 50,- geen verzendkosten)

Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)

Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)

Fuego --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.fuegocoffee.nl
Online alleen 225 of 450 gram te bestellen. Verzendkosten zijn inclusief

Gebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.gebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50

Hesselink --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.hesselinkkoffie.eu/webwinkel/shop
Verzendkosten ¤ 6,- (bij bestelwaarde > ¤ 40,- geen verzendkosten)

Kaan Koffie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.kaankoffie.nl
Verzendkosten ¤ 12,-

Lambo --> o.a. te koop via http://www.koffievoorthuis.nl
Verzendkosten ¤ 6,20 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)

Master's Tea and Coffee --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.mastersteaandcoffee.nl

Peeze --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.peeze.nl
Verzendkosten ¤ 2,75 (bij bestelwaarde > ¤ 25,- geen verzendkosten)

Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis

Roemar --> meer info op http://www.roemarkoffiebranderij.nl (waar te koop?)

Royal Taste --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.royaltaste.nl
Verzendkosten ??? (bij meer dan 8 kilo geen verzendkosten)

Taztu --> o.a. te koop via http://www.taztu.nl
Verzendkosten 1 kilo ¤ 5,25 / 2 kilo ¤ 6,45 / 3 kilo ¤ 7,65 / 4 kilo ¤ 8,85 / etc.

Venetie --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.koffiebranderijvenetie.nl

Wijs en Zonen --> meer info op http://www.hofjevanwijs.nl


Wel verse koffie, maar niet zelf gebrand:

BeanShop --> http://www.beanshop.nl
Verzendkosten ¤ 4,75

Cafe Soleil --> http://www.cafe-soleil.nl

Caffe Uno --> http://www.caffeuno.nl

Coffee Etc --> http://www.coffee-etc.nl (branders: CoffeeXperts.eu en BeansCoffee.nl)
Verzendkosten tot 2 kilo ¤ 7,- / verzendkosten 2 tot 5 kilo ¤ 7,50 / verzendkosten 5 tot 10 kilo ¤ 8,-

Espresso Shop --> http://www.espressoshop.nl
Verzendkosten ¤ 4,95

KoffieBean --> http://www.koffiebean.nl
Verzendkosten ¤ 4,50 (bij meer dan 5 kilo geen verzendkosten)

Koffiebonen Online --> http://www.koffiebonenonline.nl

Quaffee --> http://www.quaffee.nl
Verzendkosten gratis. Prijs per kilo: 1 kg ¤ 19.95, 2 kg ¤ 18,95, 3 kg ¤ 17,95. Bij meer dan 4 kg ¤ 16,95

Van Hilst --> http://winkel.vanhilst.com
Verzendkosten ¤ 6,50

Wereld Koffie --> http://www.wereldkoffie.eu
Verzendkosten ¤ 6,75 (bij bestelwaarde > ¤ 60,- geen verzendkosten)

Wellicht weet iemand door welke branderijen bovenstaande sites hun koffie uitgeleverd krijgen?


Groene bonen om zelf vers te branden:
Coffee Etc --> leveren alleen op bestelling. Kijk voor adres/tel.nr. op http://www.coffee-etc.nl
Verzendkosten tot 2 kilo ¤ 7,- / verzendkosten 2 tot 5 kilo ¤ 7,50 / verzendkosten 5 tot 10 kilo ¤ 8,-

CoffeeXperts --> te bestellen op http://www.koffiekopen.nu
Verzendkosten ¤ 7,50

Fascino --> te bestellen op http://www.fascino-coffee.net/
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 65,- geen verzendkosten)

Fleur de Cafe --> te bestellen op http://www.fleurdecafe.nl/
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij meer dan 3 kilo gratis!)

Koffiethuiswinkel --> te bestellen op http://www.dekoffiethuiswinkel.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde < ¤ 20,- / Verzendkosten ¤ 3,95 bij bestelwaarde ¤ 20,- tot ¤ 75,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)

Ongebrand --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.ongebrand.nl
Verzendkosten ¤ 6,50

Pelikaan --> meer info en bestelmogelijkheden op http://www.de-pelikaan.nl
Verzendkosten tot 5 kilo totaal, tussen 5 en 7 kilo halve verzendkosten, boven 7 kilo gratis

Van Pommeren --> te bestellen op http://www.vanpommeren.nl/koffie/groene-bonen.html
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten)


Nederlandse webshops met zakken "fabrieksbonen" (assortiment > 6 merken):
Caffe Diem --> http://www.caffediem.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 (bij meer dan 18 kilo opnieuw ¤ 4,95 verzendkosten)

Caffe Vianello --> http://www.caffe-vianello.nl
Verzendkosten ¤ 4,50 (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten + min. bestelling van ¤ 25,-)

Koffie Centrale --> http://www.koffiecentrale.nl
Verzendkosten ¤ 3,95 (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)

Koffie Thuis Winkel --> http://www.dekoffiethuiswinkel.nl
Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde < ¤ 20,- / Verzendkosten ¤ 3,95 bij bestelwaarde ¤ 20,- tot ¤ 75,- (bij bestelwaarde > ¤ 75,- geen verzendkosten)

Mister Quality --> http://www.misterquality.nl
Verzendkosten ¤ 5,95 bij bestelwaarde < ¤ 50,- / Verzendkosten ¤ 4,95 bij bestelwaarde ¤ 50,- tot ¤ 200,- (bij bestelwaarde > ¤ 200,- geen verzendkosten)

Van Pommeren --> http://www.vanpommeren.nl
Verzendkosten ¤ 8,- (bij bestelwaarde > ¤ 125,- geen verzendkosten

Bron: http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtopic.php?f=23&t=1625

Eigen Latte art!









[ Bericht 44% gewijzigd door Zith op 19-03-2010 12:19:09 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_79334096
Weer een mooie en nuttige OP
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  vrijdag 19 maart 2010 @ 13:39:52 #4
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_79334769
Koffie voor de fijnproever: Zoals we onze mannen willen #5

Mooie opening Zith.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 19 maart 2010 @ 13:58:34 #5
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_79335474
Binnenkort nieuwe bonenmaler kopen
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_79338637
wat een geweldig topic!

ik ga de door mams gegeven senseo de deur maar 's uitpleuren die ik nooit gebruik en voor mijn verjaardag iets fatsoenlijks vragen/krijgen

Misschien kunnen mn ouders en schoonouders samen doen ofzo Nom! Koffie goede koffie
Ja doei.
pi_79339633
Geweldig topic!
pi_79344504
Tvp!
  vrijdag 19 maart 2010 @ 18:44:28 #9
197456 ytram
...dacht je!
pi_79346763
Blijft een goed topic.
Net van baan geswitcht, dus dagelijks werken met een mooie mirage zit er niet meer in



Nu opzoek naar iets voor thuis, incl. goede bonenmaler

(verkapte TVP)
- Logica brengt je van A naar B...Fantasie brengt je overal... -
  † In Memoriam † vrijdag 19 maart 2010 @ 18:46:06 #10
230491 Zith
pls tip
pi_79346824
waar werkte je ?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  vrijdag 19 maart 2010 @ 19:58:54 #11
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_79350020
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 09:33 schreef Zith het volgende:

[..]

Mooie kopjes
Vond ik ook. Zijn van hotelporselein.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_79364952
Ik zal dat stukje over volautomaten eens aanpassen dit weekeinde. Kan wel iets genuanceerder en uitgebreider.
pi_79365008
Wie stoort zich ook zo aan goede koffie waar mensen vervolgens zoetjes in gooien?
  † In Memoriam † zaterdag 20 maart 2010 @ 12:45:43 #14
230491 Zith
pls tip
pi_79369319
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 08:37 schreef Tomaspeet het volgende:
Wie stoort zich ook zo aan goede koffie waar mensen vervolgens zoetjes in gooien?
Of mijn vader die toch echt graag melk en suiker in mijn 3 dagen oud gebrandde Cup Of Excellence espreso wilt ... zonder het eerst te proeven
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † dinsdag 23 maart 2010 @ 18:30:19 #15
230491 Zith
pls tip
pi_79500580
Vandaag 2 illy cappuccino kopjes gekocht, maar vind ze toch eigenlijk te groot (150ml), ik snap dat dat de normale hoeveelheid is, maar ik drink normaal in mijn 75/90ml kopjes (die je aan het begin van het topic ziet).. Misschien maar de illy lungo kopjes erbij kopen dan (120ml), want ik vind illy kopjes erg fijn om uit te drinken

Niet mijn pic.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † dinsdag 23 maart 2010 @ 18:33:23 #16
230491 Zith
pls tip
pi_79500692
Nieuwe toevoegingen aan mijn latte art portfolio btw (ja ik blijf ze posten )







Zijn wat lichtjes door de camera settings, de ware kleuren waren niet zo saai

Heb trouwens een cafe letterlijk 100m bij mij vandaag gevonden, die blijken best met koffie bezig te zijn

Op de voordeur staan posters van 'award winning nicaragua koffiebonen' en van andere landen, en binnen zag ik een KvdW lever group mirage staan en 3 mazzer jolly's

Ze waren dicht (om 17:00 ) dus heb niet kunnen proeven, alleen gluren... en het is echt een heel l\klein cafeetje

klik: http://tinyurl.com/yhjzx5v

[ Bericht 20% gewijzigd door Zith op 23-03-2010 18:39:43 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 24 maart 2010 @ 00:38:01 #17
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_79516595
Ik spring morgen op mijn fiets om nieuwe koffie te halen. Het pakje Roma koffie die ik donderdag heb gekocht is nu al bijna op.

Weet iemand een aanrader?

Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_79516761
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 12:45 schreef Zith het volgende:

[..]

Of mijn vader die toch echt graag melk en suiker in mijn 3 dagen oud gebrandde Cup Of Excellence espreso wilt ... zonder het eerst te proeven
nou ja, na drie dagen vind ik de koffie ook niet meer te zuipen hoor

En ik haal mijn koffie in Breda, bij de Compagnie, vers en niet duur!
  † In Memoriam † woensdag 24 maart 2010 @ 06:35:55 #19
230491 Zith
pls tip
pi_79518030
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 00:38 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik spring morgen op mijn fiets om nieuwe koffie te halen. Het pakje Roma koffie die ik donderdag heb gekocht is nu al bijna op.

Weet iemand een aanrader?

[ afbeelding ]
Vond de indonesia altijd het lekkerste van S&L.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_79518037
The time you enjoy wasting is not wasted time.
  woensdag 24 maart 2010 @ 14:10:37 #21
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_79530373
Koffie uit een automaat in een kartonnen bekertje... Brrrrr..
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 24 maart 2010 @ 14:12:41 #22
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_79530452
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 00:38 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik spring morgen op mijn fiets om nieuwe koffie te halen. Het pakje Roma koffie die ik donderdag heb gekocht is nu al bijna op.

Weet iemand een aanrader?

[ afbeelding ]
Palermo, heerlijke koffie.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  woensdag 24 maart 2010 @ 20:21:27 #23
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_79544501
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 14:12 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Palermo, heerlijke koffie.
Net terug uit Utrecht, Palermo gekocht bij Simon Lévelt. Was lekker fietsweer, dus heb er 30 kilometer op zitten. Heb ook een plak chocolade gekocht, 99% puur cacao.

Daarna een dubbele espresso (del Barista) op bij het Simon Lévelt "café". Koffie werd voor mijn neus gemalen en daarna klaargemaakt in een indrukwekkend apparaat. Alleen jammer dat het in een kartonnen bekertje zat, wat de smaak zeker geen goed deed.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
  donderdag 25 maart 2010 @ 09:12:23 #24
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_79558707
tvp
pi_79573436
tvp, ik heb zelf een nespresso maar mijn ouders hebben wel echte machines
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')