Cerbie | dinsdag 5 januari 2010 @ 18:01 |
Welkom in het centrale vaccinatietopic. Hier kun je al je vragen, bedenkingen en theorieën kwijt wat betreft vaccinaties. De meningen verschillen af en toe sterk, maar laten we het wel vriendelijk houden. Geen linkdumps, geen persoonlijke aanvallen en zeker geen Nazi vergelijkingen.
Hoe werkt een vaccinatie  De wikipedia artikels onder nuttige links geven een mooie uitleg. Ter zijner tijd kan iemand hier een korte uitleg aan de OP toevoegen.
Voorgaande topics Verplicht? Journalist klaagt de VN e.a. aan voor poging tot genocide II Ik laat me niet inenten, hoor !! #6 [Centraal] Vaccinatietopic: Een samenzwering of niet? [Centraal] Vaccinatietopic: We prikken vrolijk verder Vaccinatietopic: Gaatjes prikken is slecht voor je gezondheid! vaccinatietopic #7 Met de prrrrik van de Cactus!
Nuttige links Mexicaanse griep - Themaforum over de Mexicaanse Griep Handige FLU linkjes, achtergronden en bronnen http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccination http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ - Zoekmachine met medisch-wetenschappelijke resultaten http://www.rivm.nl/rvp/ - Rijksvaccinatieprogramma http://www.who.int/en/ http://antiantivax.flurf.net/ - Een fraaie opsomming van wat circulerende claims en de (on)zinnigheid er van
Vaste posters
        
Populaire onderwerpen Omdat sommige onderwerpen een hot issue zijn hier een aantal linkjes naar waar ze eerder besproken zijn. Het onderwerp is niet gesloten, je mag altijd iets toevoegen aan de discussie!
Brits meisje overleden na vaccinatie #1 Jane Burgermeister #1 Mexicaanse Griep labwerk #1 Squalene #1 Tamiflu bijwerkingen #1 Testen geneesmiddelen #1 Thiomersal #1 #2
Deze OP is terug te vinden in de Fok!Wiki |
switchboy | dinsdag 5 januari 2010 @ 18:06 |
tvp |
ToT | dinsdag 5 januari 2010 @ 18:29 |
Je had zelf al gezien dat je het topic afsloot! Super!  |
Resonancer | dinsdag 5 januari 2010 @ 18:41 |
quote:Op dinsdag 5 januari 2010 17:55 schreef Cerbie het volgende:Oh, en: [..] Schaapachtig meelopen is niet alleen aan het 'mainstream publiek' te verwijten  Wel knap dat je een spontane abortus krijgt van een vaccin dat niet eens gegeven mag worden aan zwangere vrouwen omdat ze dat nooit uitgetest hebben. En vervolgens quote je als 'n mak schaap de info van het RIVM die alleen meldt dat het eerdere onderzoek waar de 44,6% uitkwam niet goed was. Waarom het fout was ??? Wat er fout was ?? Waardoor andere onderzoek wel goed waren ??? Ach maakt het uut, was gewoon fout want het RIVM zegt het.quote:De directeur van het Gynecologic Cancer Prevention Research Group in New Hampshire is prof. dr. D. Harper. Zij wordt gezien als de deskundige in de relatie HPV en baarmoederhalskanker. Haar onderzoek hiernaar werd deels betaald door de beide fabrikanten. Haar conclusie is dat vaccinatie met de middelen door jonge meisjes een groot gezondheidsexperiment is. Als we kijken naar de Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) rapportages uit de V.S. dan zien we dat er wel degelijk dit soort reacties worden gemeld. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC )heeft op 21 oktober 2008 een rapport[1] uitgebracht waarin wordt gemeld dat er sinds de introductie van Gardasil in 2006 10.326 rapportages zijn gedaan via VAERS. Hiervan heeft 6 % betrekking op ernstige reacties, zoals 27 meldingen van sterfgevallen, gevallen van het Guillain-Barré Syndrome (een soort van verlamming), bloedstolsels in hart, longen en benen. http://www.vkblog.nl/beri(...)ederhalskankervaccin Goh, dat lees je dan weer niet in de FAQ van het RIVM. Je zult ook tevergeefs zoeken naar data waaruit bovenstaande cijfers zijn afgeleid want het National Vaccine Information Centre (NVIC) , CDC en FDA maken hun gegevens niet openbaar. Je zult ze maar gewoon moeten geloven... beheheheee. |
ToT | dinsdag 5 januari 2010 @ 18:48 |
Hmmmmmm......en dat terwijl de hulpstoffen onschuldig zouden zijn?
Ja bepaalde hulpstoffen die ze in Amerika gebruiken zijn hier verboden, maar toch...damn..... |
Cerbie | dinsdag 5 januari 2010 @ 19:10 |
quote:Op dinsdag 5 januari 2010 18:41 schreef Resonancer het volgende:[..] En vervolgens quote je als 'n mak schaap de info van het RIVM die alleen meldt dat het eerdere onderzoek waar de 44,6% uitkwam niet goed was. Waarom het fout was ??? Wat er fout was ?? Waardoor andere onderzoek wel goed waren ??? Ach maakt het uut, was gewoon fout want het RIVM zegt het. Lezen is niet je sterkste kant? Lees de rest van mijn post ook even. Je begint bijkans te schuimbekken als het RIVM genoemd wordt. Al zijn er 100 onderzoeken die goed waren, dat doet er nu even niet toe. Die ene rammelde methodisch en dus waren de uitkomsten niet betrouwbaar. Wetenschappelijk onderzoek staat niet synoniem aan altijd betrouwbaar/de enige waarheid.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 17:54 schreef Cerbie het volgende:Omdat de 'MSM' geen kaas heeft gegeten van medische zaken en elkaar zonder onderzoek naroept, zoals de afgelopen tijd pijnlijk duidelijk geworden is. Ik heb wel wat beters te doen dan een goed onderzoek erbij te zoeken, maar dat betekent niet dat die ene van 44,6% te vertrouwen is  Ik kan het originele artikel niet vinden waar het in beweerd werd, maar daarin werd al meteen de fout gegeven dat de groepen niet gelijk verdeeld waren. Ga je ook roepen dat alcohol drinken 80% kans op longkanker geeft als ik in de groep alcoholdrinkers heel veel kettingrokers onderbreng? Weet zeker dat ik het al eens gepost heb, maar de search werkt niet mee. Ik ga verder ook niet de moeite doen om het wéér te debunken of het topic te zoeken, tijdens de HPV-hype heb ik dat allang gedaan. Maar het is blijkbaar hip om na een paar maanden zoiets weer uit de sloot te trekken en kijken of er dan iemand wél voor valt. Met de Fok!search is dat ook niet zo moeilijk aangezien oude posts lastig terug te vinden zijn en de meeste mensen niet gek genoeg zijn om keer op keer die onzin te debunken.quote:[..]
Goh, dat lees je dan weer niet in de FAQ van het RIVM. Je zult ook tevergeefs zoeken naar data waaruit bovenstaande cijfers zijn afgeleid want het National Vaccine Information Centre (NVIC) , CDC en FDA maken hun gegevens niet openbaar. Je zult ze maar gewoon moeten geloven... beheheheee. Wat je dáár dan weer niet leest is of de CDC ook een causaal verband kan leggen tussen het vaccin en het adverse effect.
Kunnen moderators ook een edithistory zien? Maak er altijd veel te veel
[ Bericht 6% gewijzigd door Cerbie op 05-01-2010 19:22:02 ] |
switchboy | dinsdag 5 januari 2010 @ 19:32 |
quote:Op dinsdag 5 januari 2010 18:41 schreef Resonancer het volgende:[..] En vervolgens quote je als 'n mak schaap de info van het RIVM die alleen meldt dat het eerdere onderzoek waar de 44,6% uitkwam niet goed was. Waarom het fout was ??? Wat er fout was ?? Waardoor andere onderzoek wel goed waren ??? Ach maakt het uut, was gewoon fout want het RIVM zegt het. [..] Goh, dat lees je dan weer niet in de FAQ van het RIVM. Je zult ook tevergeefs zoeken naar data waaruit bovenstaande cijfers zijn afgeleid want het National Vaccine Information Centre (NVIC) , CDC en FDA maken hun gegevens niet openbaar. Je zult ze maar gewoon moeten geloven... beheheheee. Hmm in de bron die je zelf aanhaalt wordt daar al een rede voor gegeven: quote:FEIT: Meisjes die een HPV-infectie hebben, lopen niet méér kans op baarmoederhalskanker als ze gevaccineerd worden. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het percentage van 44,6% is afkomstig van de FDA (Amerikaanse registratieautoriteit). Op hun website wordt één onderzoek aangehaald, maar de studiegroepen uit dat onderzoek waren vóór de behandeling al niet gelijk. Dat wil zeggen dat je de controlegroep niet kunt vergelijken met de groep die HPV-vaccin (Gardasil®) kreeg. Het FDA heeft ook naar andere, goede onderzoeken gekeken. Daaruit blijkt dat je niet meer kans op baarmoederhalskanker krijgt door vaccinatie.
In 2007 is een document bekend geworden van de VRBPAC (Vaccine and Related Biological Products Advisory Committee) een commissie van de Food and Drug Administration (FDA). Dit document is gedateerd op 18 mei 2006 en geeft achtergrondinformatie over Gardasil. In tabel 17 van dit document wordt gesteld dat vrouwen die op het moment van vaccineren met Gardasil al een HPV-infectie hadden een verhoogde kans hadden van 44,6 % op het risico van CIN 2 of 3, de voorstadia van baarmoederhalskanker.
Met andere woorden: als je al een HPV-infectie hebt opgelopen en je wordt gevaccineerd met Gardasil, is de kans op het ontwikkelen van baarmoederhalskanker toegenomen met 44,6 %.
Dit is wat de studie aantoont en dat wordt ook niet door het RIVM weerlegd. Dat andere studies anders uitwijzen wil niet zeggen dat dit onderzoek daarom moet worden genegeerd. Omdat er in de studie sprake is van kleine aantallen proefpersonen is dit niet de meest voor de hand liggende conclusie. Maar om te beweren dat meisjes die een HPV-infectie hebben niet meer kans lopen op baarmoederhalskanker wordt dus niet gesteund door al het onderzoek. Vanwege het feit dat de FDA dit onderzoek noemt, zou het RIVM dit onderzoek niet mogen negeren, zoals zij in bovenstaand stuk wel lijken te doen Ik heb alleen nu even geen tijd om naar die bron te speuren, zodat ik deze uitspraak kan checken. Ze geven in dit stuk dus eigenlijk al een aantal redenen waarom dat onderzoek waar die 44,6% uitkomt minder betrouwbaar is. Verder ben ik het oneens met de laatste alinea als er nieuwere onderzoeken zijn die iets aantonen op waarvan de resultaten betrouwbaarder zijn omdat de onderzoeksmethode tenminste deugd dan is de kennis die dus bij het vorige (en in dit geval niet deugende) onderzoek dus achterhaald. En dus niet meer relevant. En alleen leuk om misschien een keer te gebruiken in een meta-analyse als het daar tenminste bruikbaar voor is. Zoiets heet voortschreidend inzicht. En dus hoeft de RIVM ook niet naar dat artikel te verwijzen. |
Ticker | dinsdag 5 januari 2010 @ 19:54 |
Ik blijf erbij dat heel deze hype een grote test is geweest. |
Ticker | dinsdag 5 januari 2010 @ 20:10 |
Sjezus kijk nou wat ik tegen kom
http://2.bp.blogspot.com/(...)j0/s1600-h/swine.png
Dat er nog zulke denkbeelden bestaan zeg. |
switchboy | dinsdag 5 januari 2010 @ 22:21 |
quote: Tja hun continent is niet door oorlog verscheurd door die denkbeelden. Het enige wat op amerikaans grondgebied gebeurde was pearl harbor. Verder werden er mensen uitgezonden, maar het lanbd zelf is niet kapot gemaakt. itt Europa. |
ToT | dinsdag 5 januari 2010 @ 22:24 |
quote: Ach, het waren er maar 7!  |
Cerbie | dinsdag 5 januari 2010 @ 23:36 |
quote: -edit- |
switchboy | dinsdag 5 januari 2010 @ 23:42 |
quote:  |
ATuin-hek | dinsdag 5 januari 2010 @ 23:47 |
quote:Op dinsdag 5 januari 2010 22:21 schreef switchboy het volgende:[..] Tja hun continent is niet door oorlog verscheurd door die denkbeelden. Het enige wat op amerikaans grondgebied gebeurde was pearl harbor. Verder werden er mensen uitgezonden, maar het lanbd zelf is niet kapot gemaakt. itt Europa. Zie de SC  |
Schenkstroop | woensdag 6 januari 2010 @ 00:29 |
quote: Om uittezoeken wie hoe reageert etcetera? |
Ticker | woensdag 6 januari 2010 @ 01:43 |
quote: Daar komt het wel op neer. Het kan zelfs zo zijn dat er in het begin slechtere intenties waren dan achteraf. Het virus is mogelijk nooit zo schadelijk geworden zodat het plan met de vaccinatie door kon gaan. |
ToT | woensdag 6 januari 2010 @ 10:32 |
quote:  SPOILER2X "wel"  |
Cerbie | woensdag 6 januari 2010 @ 14:49 |
quote: SPOILERDacht dat het wel meer dan 2 edits waren [spoiler]*gaat terug naar SC* [/spoiler] |
ATuin-hek | woensdag 6 januari 2010 @ 15:12 |
Spammerts  |
Resonancer | woensdag 6 januari 2010 @ 18:47 |
quote:Op dinsdag 5 januari 2010 19:10 schreef Cerbie het volgende:[..] Lezen is niet je sterkste kant?  Lees de rest van mijn post ook even. Je begint bijkans te schuimbekken als het RIVM genoemd wordt. Al zijn er 100 onderzoeken die goed waren, dat doet er nu even niet toe. Die ene rammelde methodisch en dus waren de uitkomsten niet betrouwbaar. Wetenschappelijk onderzoek staat niet synoniem aan altijd betrouwbaar/de enige waarheid. [..] Ik ga verder ook niet de moeite doen om het wéér te debunken of het topic te zoeken, tijdens de HPV-hype heb ik dat allang gedaan. Maar het is blijkbaar hip om na een paar maanden zoiets weer uit de sloot te trekken en kijken of er dan iemand wél voor valt. Met de Fok!search is dat ook niet zo moeilijk aangezien oude posts lastig terug te vinden zijn en de meeste mensen niet gek genoeg zijn om keer op keer die onzin te debunken. [..] Ach als ik al 'n belletje in de mondhoek heb komt da in dit geval niet door het RIVM, maar door iemand die als ik hem om 'n bron vraag aan komt zetten met 'n faq van het RIVM zonder bronvermelding en vervolgens mij verwijt niet te kunnen lezen.
Bespaar je het "debunken" kerel, je kunt je gedebunk toch niet met harde data onderbouwen omdat zoals eerder gezegd de betrokken instanties deze data niet vrijgeeft. |
Cerbie | woensdag 6 januari 2010 @ 18:47 |
Oh, je hebt ook echt wat veranderd in mijn post. Even lezen danquote:Ach als ik al 'n belletje in de mondhoek heb komt da in dit geval niet door het RIVM, maar door iemand die als ik hem om 'n bron vraag aan komt zetten met 'n faq van het RIVM zonder bronvermelding en vervolgens mij verwijt niet te kunnen lezen.
Bespaar je het "debunken" kerel, je kunt je gedebunk toch niet met harde data onderbouwen omdat zoals eerder gezegd de betrokken instanties deze data niet vrijgeeft. De FAQ was een aanvulling, zowel de originele onderzoeksdata als de herziening van de FDA kan ik inderdaad niet meer terugvinden.
Dan blijft er dus weinig meer over dan:
Resonancer:Dat onderzoek van 44,6% klopt, omdat in groep B 44,6% meer gevallen waren. Cerbie:Dat onderzoek van 44,6% klopt niet, omdat er teveel confounders in groep B waren.
Oh als ik trouwens elke keer belletjes in de mondhoek zou krijgen door een gebrek aan bronvermeldingen in BNW zouden ze me opsluiten voor hondsdolheid. |
squig | donderdag 7 januari 2010 @ 22:30 |
quote:Op woensdag 6 januari 2010 18:47 schreef Cerbie het volgende:Oh, je hebt ook echt wat veranderd in mijn post. Even lezen dan [..] De FAQ was een aanvulling, zowel de originele onderzoeksdata als de herziening van de FDA kan ik inderdaad niet meer terugvinden. Dan blijft er dus weinig meer over dan: Resonancer:Dat onderzoek van 44,6% klopt, omdat in groep B 44,6% meer gevallen waren. Cerbie:Dat onderzoek van 44,6% klopt niet, omdat er teveel confounders in groep B waren. Oh als ik trouwens elke keer belletjes in de mondhoek zou krijgen door een gebrek aan bronvermeldingen in BNW zouden ze me opsluiten voor hondsdolheid. Ja dat zou je kunnen zeggen als het niet al lang bekend was dat de meeste onderzoekers zo corrupt zijn als de pest en ingehuurd door grote farmaceutische bedrijven. |
Cerbie | donderdag 7 januari 2010 @ 22:34 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:30 schreef squig het volgende:[..] Ja dat zou je kunnen zeggen als het niet al lang bekend was dat de meeste onderzoekers zo corrupt zijn als de pest en ingehuurd door grote farmaceutische bedrijven. De onderzoeken die diezelfde onderzoekers hebben gedaan worden afgedaan als corrupte kwatsj als het de complottheorie tegenspreekt en aangehaald als bewijs als het voor de theorie spreekt. Typisch.
Na 8 delen zijn we geen steek verder gekomen, het heeft geen zin om een wetenschappelijk onderbouwde argumentatie neer te leggen want YT wint het toch wel. |
squig | donderdag 7 januari 2010 @ 22:36 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:34 schreef Cerbie het volgende:[..] De onderzoeken die diezelfde onderzoekers hebben gedaan worden afgedaan als corrupte kwatsj als het de complottheorie tegenspreekt en aangehaald als bewijs als het voor de theorie spreekt. Typisch. Na 8 delen zijn we geen steek verder gekomen, het heeft geen zin om een wetenschappelijk onderbouwde argumentatie neer te leggen want YT wint het toch wel. Ja omdat ze geen reden hebben om slechte resultaten prijs te geven dus dan moet het wel de waarheid zijn, en ergo de onderzoekers niet corrupt zijn, logisch toch? |
Cerbie | donderdag 7 januari 2010 @ 22:38 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:36 schreef squig het volgende:[..] Ja omdat ze geen reden hebben om slechte resultaten prijs te geven dus dan moet het wel de waarheid zijn, en ergo de onderzoekers niet corrupt zijn, logisch toch? Selection bias? Natuurlijk komt dat voor. Gelukkig hebben we peer-reviewing. Maar die wetenschappers zijn natuurlijk ook corrupt.
Met een dergelijke instelling kun je net zo goed de wetenschap opdoeken. Maar dan moeten we wel consequent blijven en niet met wetenschappelijk bewijs aan komen slepen als het het complot eens steunt. |
squig | donderdag 7 januari 2010 @ 22:40 |
quote: Op donderdag 7 januari 2010 22:38 schreef Cerbie het volgende:[..] Selection bias? Natuurlijk komt dat voor. Gelukkig hebben we peer-reviewing. Maar die wetenschappers zijn natuurlijk ook corrupt. Met een dergelijke instelling kun je net zo goed de wetenschap opdoeken. Maar dan moeten we wel consequent blijven en niet met wetenschappelijk bewijs aan komen slepen als het het complot eens steunt. Wetenschappelijk bewijs is goed maar dan moet het wel betrouwbaar zijn en meestal is het dat niet want gesponsord door de rijke machtselite |
Cerbie | donderdag 7 januari 2010 @ 22:44 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:40 schreef squig het volgende:[..] Wetenschappelijk bewijs is goed maar dan moet het wel betrouwbaar zijn en meestal is het dat niet want gesponsord door de rijke machtselite En wanneer is het gesponsord door de wetenschappelijke machtselite, als het een complot tegenspreekt? De ruime meerderheid van het medisch-wetenschappelijk onderzoek is gesponsord door de rijke machtselite dan wel door de overheid. In Nederland is zonMW bijvoorbeeld een hele grote subsidieverstrekker op dit gebied. En toch komen er jaarlijks allerlei grote en kleine doorbraken op medisch gebied. |
squig | donderdag 7 januari 2010 @ 22:45 |
quote: Op donderdag 7 januari 2010 22:44 schreef Cerbie het volgende:[..] En wanneer is het gesponsord door de wetenschappelijke machtselite, als het een complot tegenspreekt? De ruime meerderheid van het medisch-wetenschappelijk onderzoek is gesponsord door de rijke machtselite dan wel door de overheid. In Nederland is zonMW bijvoorbeeld een hele grote subsidieverstrekker op dit gebied. En toch komen er jaarlijks allerlei grote en kleine doorbraken op medisch gebied. Ja daarom kun je het dus alleen als bewijs aandragen als de resultaten ingaan tegen wat de overheid en het bedrijfsleven propageert. |
switchboy | donderdag 7 januari 2010 @ 22:49 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:45 schreef squig het volgende:[..] Ja daarom kun je het dus alleen als bewijs aandragen als de resultaten ingaan tegen wat de overheid en het bedrijfsleven propageert. Wat een onzin. Het onderzoek wordt op dezelfde manier uitgevoerd het is niet ineens beter als het toevallig in jou straatje past. Zo werkt wetenschap niet.
Ook wordt er in het geval van onderzoek gesponsord door de industrie dit ook altijd vermeld. En als het relevant is worden de auteurs die "op de payroll" van een farmaceutisch bedrijf staan ook als zodanig aangemerkt. |
Cerbie | donderdag 7 januari 2010 @ 22:50 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:45 schreef squig het volgende:[..] Ja daarom kun je het dus alleen als bewijs aandragen als de resultaten ingaan tegen wat de overheid en het bedrijfsleven propageert. Dus het is overheids-/bedrijfsleven propaganda als het tegen een complottheorie ingaat? |
squig | donderdag 7 januari 2010 @ 22:51 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:50 schreef Cerbie het volgende:[..] Dus het is overheids-/bedrijfsleven propaganda als het tegen een complottheorie ingaat? ja
is denk ik trouwens ook wel een mooie samenvatting van zo'n 75% van alle argumentatie zo niet meer die hier gebruikt wordt. Ik probeer er alleen maar bij te horen |
switchboy | donderdag 7 januari 2010 @ 22:56 |
quote: Oke stel ik zet een proef op om een of andere theorie te debunken. Met mijn proef heb ik aanneembaar de theorie van tafel geveegd. Ik besluit het te publiceren. Jij leest het en denkt. Goh die Switchboy is een vuil propaganda kanaal. En veegt daarmee, zonder ook maar serieus naar mijn onderzoek te kijken, mijn paper van tafel. Omdat dit niet in jouw denkwereld past. Dát is kortzichtig. Mijn paper verschafte in dit opzicht namelijk juist een nieuw inzicht waar je van had kunnen leren. Maar nee, dan zou je wereldbeeld te erg aangetast worden en dat is eng. |
Schenkstroop | donderdag 7 januari 2010 @ 23:45 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:50 schreef Cerbie het volgende:[..] Dus het is overheids-/bedrijfsleven propaganda als het tegen een complottheorie ingaat? Tsja een gezonde dosis argwaan tegen de overheid is niet ongezond. Kan je het mij en andere complot-theoristen eigenlijk kwalijk nemen? Zodra wetenschap wordt aangedragen door politiek is het geen wetenschapelijk debat meer maar een politiek debat met belangen. En wat die belangen zijn is altijd de vraag. Daar kan de wetenschap nieteens bij. kijk maar naar de economie en CO2. Ook terigtevoeren op wetenschap. Maar zodra het een politiek debat wordt is de waarheid zoek. Kijk maar naar Irak. Alles wat gebeurt op de wereld creeert feiten en is gebasseerd op een waarheid. Maar wat die feiten precies zijn dat weet jij nog ik niet precies. En zoiezo vertrouw ik zelf dingen als FDA, WTO en WHO nooit. Net zoals het IMF of onze Nederlandsche Bank. |
Cerbie | donderdag 7 januari 2010 @ 23:55 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 23:45 schreef Schenkstroop het volgende:[..] Tsja een gezonde dosis argwaan tegen de overheid is niet ongezond. Kan je het mij en andere complot-theoristen eigenlijk kwalijk nemen? Een gezonde dosis argwaan is inderdaad niet ongezond. Wetenschappers kunnen hun werk niet doen zonder zelfs.quote:Zodra wetenschap wordt aangedragen door politiek is het geen wetenschapelijk debat meer maar een politiek debat met belangen. En wat die belangen zijn is altijd de vraag. Daar kan de wetenschap nieteens bij. kijk maar naar de economie en CO2. Ook terigtevoeren op wetenschap. Maar zodra het een politiek debat wordt is de waarheid zoek. Kijk maar naar Irak. Alles wat gebeurt op de wereld creeert feiten en is gebasseerd op een waarheid. Maar wat die feiten precies zijn dat weet jij nog ik niet precies. En zoiezo vertrouw ik zelf dingen als FDA, WTO en WHO nooit. Net zoals het IMF of onze Nederlandsche Bank. Je zegt dus eigenlijk dat een wetenschappelijk onderzoek geen wetenschap meer is zodra de politiek ermee aan de haal gaat? Of bedoel je juist dat de resultaten niet meer te vertrouwen zijn zodra ze uit de mond van een politicus komen? In dat laatste kan ik me nog wel vinden. Daarom is het ook goed om het originele artikel erbij te pakken. Als switchboy's bewijs hierboven aanneembaar maakt dat hypothese A onjuist is, dan blijft dat ook onjuist. Dat een minister met dat bewijs aan de haal gaat en er conclusie B aanhangt doet er voor dat bewijs verder niet toe. |
ToT | dinsdag 12 januari 2010 @ 12:33 |
Van de frontpage:
Twee op de tien reizigers zijn niet goed beschermd tegen malaria voordat zij op pad gaan en vier op de tien zijn niet voldoende beschermd tegen hepatitis-A. Dat blijkt uit het jaarlijkse 'Schiphol-onderzoek' dat vandaag tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht is gepresenteerd.
Uit het onderzoek onder vierhonderd Nederlanders blijkt onder andere dat ruim tien procent van de Nederlandse reizigers zelfs bij een bezoek aan een hoog risicoland als Gambia geen malariatabletten slikt. "Daarom sterven er nog steeds Nederlanders aan malaria", zegt Pieter van Thiel van het Tropencentrum AMC Amsterdam.
Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat een op de tien mensen een chronische aandoening heeft. "Chronisch zieke mensen lopen een verhoogd risico in het buitenland. Het is belangrijk dat de reiziger zich daarvan bewust is." Chronisch zieke mensen hebben bijvoorbeeld minder weerstand tegen infecties. "Vanwege de ziekte zelf maar ook door het medicijngebruik." Mensen kunnen zich voordat ze op vakantie gaan oriënteren via de websites gezondopreis.nl en lcr.nl. |
squig | dinsdag 12 januari 2010 @ 12:40 |
quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:33 schreef ToT het volgende:Van de frontpage: Twee op de tien reizigers zijn niet goed beschermd tegen malaria voordat zij op pad gaan en vier op de tien zijn niet voldoende beschermd tegen hepatitis-A. Dat blijkt uit het jaarlijkse 'Schiphol-onderzoek' dat vandaag tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht is gepresenteerd. Uit het onderzoek onder vierhonderd Nederlanders blijkt onder andere dat ruim tien procent van de Nederlandse reizigers zelfs bij een bezoek aan een hoog risicoland als Gambia geen malariatabletten slikt. "Daarom sterven er nog steeds Nederlanders aan malaria", zegt Pieter van Thiel van het Tropencentrum AMC Amsterdam. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat een op de tien mensen een chronische aandoening heeft. "Chronisch zieke mensen lopen een verhoogd risico in het buitenland. Het is belangrijk dat de reiziger zich daarvan bewust is." Chronisch zieke mensen hebben bijvoorbeeld minder weerstand tegen infecties. "Vanwege de ziekte zelf maar ook door het medicijngebruik." Mensen kunnen zich voordat ze op vakantie gaan oriënteren via de websites gezondopreis.nl en lcr.nl. Ik ben heel bewust onbeschermd tegen malaria gaan reizen. Malaria is goed te behandelen als je er op tijd bij bent en de bijwerkingen kunnen erg zwaar zijn. |
ToT | dinsdag 12 januari 2010 @ 12:47 |
Een vriendin van me heeft malaria gehad, en die stond op het punt om het raam uit te springen omdat ze het niet meer aankon. |
Schenkstroop | dinsdag 12 januari 2010 @ 13:03 |
quote:Op donderdag 7 januari 2010 23:55 schreef Cerbie het volgende:[..] Een gezonde dosis argwaan is inderdaad niet ongezond. Wetenschappers kunnen hun werk niet doen zonder zelfs. [..] Je zegt dus eigenlijk dat een wetenschappelijk onderzoek geen wetenschap meer is zodra de politiek ermee aan de haal gaat? Of bedoel je juist dat de resultaten niet meer te vertrouwen zijn zodra ze uit de mond van een politicus komen? Wetenschappelijke conclusies zijn neutraal. 't is hoe je gegevens interpreteert en wat je ermee doet. Ze zijn onderhevig aan interpretatie. En omdat alles wat politici zeggen en doen eigenlijk gezien moet worden binnen een context van belangen (politiek). En omdat zij alles wat links is rechts kunnen lullen en andersom, neem ik niet zomaar aan wat politici beweren. Dus als een politicus zegt 'het is zo' dan denk ik, ik trek mijn eigen conclusies wel. Dat bedoel ik eigenlijk. Ik vertrouw die ratten gewoon niet. |
squig | dinsdag 12 januari 2010 @ 13:11 |
quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:47 schreef ToT het volgende:Een vriendin van me heeft malaria gehad, en die stond op het punt om het raam uit te springen omdat ze het niet meer aankon. Ik zeg het ook niet omdat ik anderen aanraadt het niet te doen, maar het artikel lijkt te impliceren dat die mensen er niet over nadenken terwijl dat niet per se zo hoeft te zijn. |
ToT | maandag 25 januari 2010 @ 21:18 |
Van de frontpage:
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag scherpe kritiek geuit op critici die claimen dat de Mexicaans griep een nep-pandemie is, die alleen maar is gecreëerd ten bate van de medicijnfabrikanten.
Volgens de WHO had de uitbraak van een nieuwe stam van de H1N1-griep alle wetenschappelijke kenmerken van een pandemie. De WHO ontkent te zijn beïnvloed door de farmaceutische industrie. "De wereld ondergaat een echte pandemie. De ontkenning ervan is verkeerd en onverantwoordelijk", aldus de WHO in een verklaring.
WHO-woordvoerder Gregory Hartl zei dat het relatief geringe aantal doden door het virus niet betekent dat de Mexicaanse griep geen pandemie was. "Een pandemie heeft niets van doen met het aantal doden of de ernst ervan. Een pandemie is letterlijk een mondiale verspreiding van een ziekte", aldus Hartl.
De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, een waakhond voor de mensenrechten in Straatsburg, heeft kortgeleden geadviseerd om de verklaring van de WHO omtrent de Mexicaanse griep te onderzoeken, om te zien of het agentschap is beïnvloed. Medewerkers van de WHO zullen morgen een ontmoeting hebben met de Raad van Europa. |
mediaconsument | maandag 25 januari 2010 @ 23:09 |
quote: Ben benieuwd of volgens jaar deze griep terug komt.
De vraag die voor mij overigens nogsteeds geld, en daar heb ik tot op heden nog geen goed antwoord op gekregen:
Hoe zit het met de nieuwe risicogroepen en de jaarlijkse griepprikken? Ik heb namelijk begrepen dat daar ook het mgriep vaccin aan wordt toegevoegd, echter kan ik niet geloven dat dadelijk onze voltallige jeugd aan de jaarlijkse griepprik moet. |
Orwell | maandag 25 januari 2010 @ 23:14 |
quote:Op maandag 25 januari 2010 21:18 schreef ToT het volgende:Van de frontpage: De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag scherpe kritiek geuit op critici die claimen dat de Mexicaans griep een nep-pandemie is, die alleen maar is gecreëerd ten bate van de medicijnfabrikanten. Volgens de WHO had de uitbraak van een nieuwe stam van de H1N1-griep alle wetenschappelijke kenmerken van een pandemie. De WHO ontkent te zijn beïnvloed door de farmaceutische industrie. "De wereld ondergaat een echte pandemie. De ontkenning ervan is verkeerd en onverantwoordelijk", aldus de WHO in een verklaring. WHO-woordvoerder Gregory Hartl zei dat het relatief geringe aantal doden door het virus niet betekent dat de Mexicaanse griep geen pandemie was. "Een pandemie heeft niets van doen met het aantal doden of de ernst ervan. Een pandemie is letterlijk een mondiale verspreiding van een ziekte", aldus Hartl. De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, een waakhond voor de mensenrechten in Straatsburg, heeft kortgeleden geadviseerd om de verklaring van de WHO omtrent de Mexicaanse griep te onderzoeken, om te zien of het agentschap is beïnvloed. Medewerkers van de WHO zullen morgen een ontmoeting hebben met de Raad van Europa. Ja inderdaad, vlak voordat de pandemie uitbrak hebben ze de definitie veranderd. Zo kan ik het ook. |
Cerbie | dinsdag 26 januari 2010 @ 20:55 |
quote:Op maandag 25 januari 2010 23:14 schreef Orwell het volgende:[..] Ja inderdaad, vlak voordat de pandemie uitbrak hebben ze de definitie veranderd. Zo kan ik het ook.  |
Re | donderdag 28 januari 2010 @ 17:52 |
http://www.thisislondon.c(...)led-in-his-duties.do
good ridance |
ATuin-hek | donderdag 28 januari 2010 @ 19:28 |
quote:Op maandag 25 januari 2010 23:14 schreef Orwell het volgende:[..] Ja inderdaad, vlak voordat de pandemie uitbrak hebben ze de definitie veranderd. Zo kan ik het ook. Oh ja? Wanneer hebben ze dat dan gedaan? En van wat was de wijziging? |
Cerbie | donderdag 28 januari 2010 @ 19:35 |
quote: Als je op google zoekt naar 'WHO definition change pandemic' kom je pagina's vol complotgezwets tegen, dat helpt niet echt met een wat officiëler bericht dat gewoon de definities voor en na vermeldt te vinden  |
mediaconsument | donderdag 28 januari 2010 @ 19:40 |
quote:Op donderdag 28 januari 2010 19:35 schreef Cerbie het volgende:[..] Als je op google zoekt naar 'WHO definition change pandemic' kom je pagina's vol complotgezwets tegen, dat helpt niet echt met een wat officiëler bericht dat gewoon de definities voor en na vermeldt te vinden Het stond op de 2de pagina.quote:WHO definition of pandemic must be revised to avoid risk of false alarms: expert
Module body
Mon Nov 2, 5:29 PM
By Helen Branswell, Medical Reporter, The Canadian Press ADVERTISEMENT
TORONTO - The World Health Organization's current definition of a flu pandemic is too broad and should be revised to avoid potential false alarms, a journal editorial published Monday argues.
The editorial, by infectious diseases specialist Dr. Peter Gross, said changes made to the definition in the past few years could capture some seasonal virus changes that don't deserve to be classified as pandemics.
"My concern is going forward that if there are minor changes in a drifted strain, the WHO's current definition could include that as a new virus and declare that as a pandemic," said Gross, who works at Hackensack University Medical Center in New Jersey.
"And if they do, they could be declaring pandemics every one to three years for H1N1s or H3N2s or whatever Hs and Ns spill over to the human population and spread."
Drift is a term that refers to the small mutations that flu viruses undergo on an regular basis. Those changes require frequent updating of seasonal flu vaccine, but don't qualify as a pandemic. That's because the changes are too small to allow the drifted viruses to get past the immune systems of people who've had recent exposure to similar viruses.
The term pandemic is used in flu science to describe the emergence and spread of a new virus to which most people have no immunity.
It used to be thought that for a pandemic to occur, a virus of a new subtype would have to emerge. That means a virus with a new hemagglutinin protein on its exterior - the H number in a virus's name.
The current H1N1 virus has rewritten that rule. That's because while H1N1 viruses remotely related to this virus have been circulating for decades, the new H1N1 is so far apart from them genetically that most people under age 60 have little immunity to it and it has been able to spread rapidly.
In the editorial in BMJ Clinical Evidence, Gross objected to the fact that the revised WHO pandemic phases say a pandemic could be caused by an "animal or human-animal influenza reassortant virus." Reassortants are hybrids, viruses made up of genes from two or more flu strains or subtypes.
The previous definition, published in 2005, defined a pandemic virus as a new subtype, meaning a virus with a new hemagglutinin.
The change broadens the definition and could see viruses that actually aren't much different from previously circulating viruses qualify as pandemic viruses, Gross said in an interview.
He said the definition should be rewritten to specify that pandemics are caused when a virus of a new hemagglutinin subtype or when a virus of an existing subtype that is substantially different genetically starts to spread among people.
Under that latter stipulation, the new H1N1 virus would qualify as a pandemic. Study has shown it shares only about 72 to 75 per cent of the amino acid profile of seasonal H1N1 viruses, which is a huge distance in flu virus terms. Seasonal viruses are generally between 97 and 98 per cent similar to one another genetically.
A spokesperson for the World Health Organization said the global health agency may revisit the pandemic definition, but not while the pandemic is underway.
"There's never any reason to exclude going back and looking at things, if a revision is justified," Gregory Hartl said, adding the agency's top flu expert, Dr. Keiji Fukuda, has spoken about the possibility of refining the language of the pandemic phases once the current crisis has passed. http://ca.news.yahoo.com/(...)_pandemic_definitionquote:WHO Considers Revising Definition of "Pandemic"
Responding to mounting confusion, the World Health Organization (WHO) has sent the definition of a full-scale, phase 6 influenza “pandemic” to the rewrite desk. But no formal revisions have been made yet, leaving the old definition in place, and that says a phase 6 alert should be triggered if two regions of the world have sustained community spread in humans of an animal or animal-human hybrid of a flu virus.
On 29 April, WHO raised the pandemic threat level from 4 to 5, citing sustained community transmission in the U.S. and Mexico. At the same time, WHO said phase 6 was “imminent” and would be declared if the same type of spread appeared in a second region of the world. But at a press conference today, Keiji Fukuda, WHO's assistant director-general, said that representatives from several countries who attended the World Health Assembly in Geneva this week criticized the current phasing system, which relies solely on geographic spread without regard to severity of disease.
Fukuda said WHO agreed with the countries that the phase system needs to more accurately reflect the impact the virus is having on populations. Fukuda also said WHO might bump up the alert to phase 6 if the virus started to spread significantly in the Southern Hemisphere, including South America and Africa, even without causing severe disease.
To clarify this confusing potential revision of the definition of phase 6, ScienceInsider asked whether WHO would declare a pandemic right now if the virus were the much deadlier H5N1 that causes avian influenza. “Even if it were H5N1, we would still be looking for clear evidence of widespread community outbreaks going on in countries in multiple regions,” said Fukuda. “This is still a situation that we have not seen yet.”
Fukuda did not know when WHO would craft a new definition of phase 6 and said it was not trying to “change the rules” but wanted to adapt to the situation. “What is the value of these phases?” asked Fukuda. “These kinds of tools are really there to help countries prepare themselves.” For the most part, he said, that has happened, and he stressed that WHO must remain flexible. “There is nothing like reality to tell you whether something is working or not,” said Fukuda. http://blogs.sciencemag.o(...)who-considers-r.html
 |
Cerbie | donderdag 28 januari 2010 @ 19:43 |
Die praten nog over mogelijke veranderingen en niet wat de verandering precies wordt 
En dat lijkt me nog geen reden om er een heel complot aan vast te knopen. Wat ik van de eerste pagina op google begrijp is dat "grote morbiditeit en mortaliteit" als vereisten zijn weggehaald, maar daar lijken ze het niet met elkaar over eens te zijn. |
mediaconsument | donderdag 28 januari 2010 @ 19:44 |
quote:"And if they do, they could be declaring pandemics every one to three years for H1N1s or H3N2s or whatever Hs and Ns spill over to the human population and spread." Dit levert dan ook erg veel geld op.  |
ATuin-hek | donderdag 28 januari 2010 @ 20:35 |
quote:Op donderdag 28 januari 2010 19:35 schreef Cerbie het volgende:[..] Als je op google zoekt naar 'WHO definition change pandemic' kom je pagina's vol complotgezwets tegen, dat helpt niet echt met een wat officiëler bericht dat gewoon de definities voor en na vermeldt te vinden  Sterker nog, toen lambiekje een tijdje terug met diezelfde opmerking kwam ben ik eens gaan zoeken. Ik kwam een definitie uit 2005 tegen die voor zover ik zag ipc hetzelfde was als de huidige  |
Orwell | donderdag 28 januari 2010 @ 22:40 |
zelfs mevrouw Chan zelf heeft geroepen dat de pandemie te vroeg is uitgeroepen http://farmacie.come2me.nl/1048206/Laatste-nieuws |
Cerbie | donderdag 28 januari 2010 @ 22:52 |
quote: Wat jammer dat haar uitspraak daar wordt gebruikt om met een tekstdiarree te komen.quote:Maar het ergste moet nog komen. Het vaccin , ontwikkeld door Novartis, is geproduceerd in een biorector van kanker-cellen, een techniek die nog niet eerder gebruikt is. Dit geeft me nou niet het idee dat de schrijver weet waar hij of zij het over heeft. Onsterfelijke cellijnen zijn niets nieuws. Ja, die kun je populistisch het labeltje kankercel opplakken.
Gedraagt het zich als een kankercel zoals we ze allemaal kennen? Nee, als je het al voor mekaar krijgt zo'n cel binnen te krijgen dan sloopt je lichaam hem meteen omdat het een lichaamsvreemde cel is. Een tumor bestaat uit je eigen lichaamscellen omdat die niet opgeruimd worden door het immuunsysteem en vrolijk verder kunnen woekeren. |
Orwell | donderdag 28 januari 2010 @ 23:05 |
quote: Veranderde definitie van een pandemie. …Daar is een eenvoudige verklaring voor: in mei van dit jaar is de definitie voor een pandemie veranderd. De voorgaande definitie luidde dat er sprake is van een pandemie wanneer sprake is van een besmetting door een haard die tegelijkertijd in verschillende landen optreedt met een significant sterftecijfer in verhouding tot het aantal besmette mensen. Deze definitie werd gewijzigd in een definitie waarin het sterftecijfer werd weggelaten. Daarom wordt luidt nu de definitie van een pandemie beschreven als een simultane uitbraak in verschillende landen van een infectiehaard die nieuwe karakteristieken toont. Hierdoor wordt het voor artsen onmogelijk het soort immuniteit binnen de bevolking vast te stellen. Deze nieuwe definitie citeer ik uit het British Medical Journal en ik wil hiermee aangeven dat de informatie niet afkomstig uit alternatieve pers (die ik overigens ook respecteer), maar uit de meest gerespecteerde magazines die in wetenschappelijk kringen absoluut 'mainstream' zijn en boven iedere verdenking van tendentieuze berichtgeving staat. Deze geamendeerde definitie dateert van mei dit jaar. http://www.ecademy.com/node.php?id=139494 |
ATuin-hek | vrijdag 29 januari 2010 @ 00:11 |
quote:Op donderdag 28 januari 2010 23:05 schreef Orwell het volgende:[..] Veranderde definitie van een pandemie. …Daar is een eenvoudige verklaring voor: in mei van dit jaar is de definitie voor een pandemie veranderd. De voorgaande definitie luidde dat er sprake is van een pandemie wanneer sprake is van een besmetting door een haard die tegelijkertijd in verschillende landen optreedt met een significant sterftecijfer in verhouding tot het aantal besmette mensen. Deze definitie werd gewijzigd in een definitie waarin het sterftecijfer werd weggelaten. Daarom wordt luidt nu de definitie van een pandemie beschreven als een simultane uitbraak in verschillende landen van een infectiehaard die nieuwe karakteristieken toont. Hierdoor wordt het voor artsen onmogelijk het soort immuniteit binnen de bevolking vast te stellen. Deze nieuwe definitie citeer ik uit het British Medical Journal en ik wil hiermee aangeven dat de informatie niet afkomstig uit alternatieve pers (die ik overigens ook respecteer), maar uit de meest gerespecteerde magazines die in wetenschappelijk kringen absoluut 'mainstream' zijn en boven iedere verdenking van tendentieuze berichtgeving staat. Deze geamendeerde definitie dateert van mei dit jaar. http://www.ecademy.com/node.php?id=139494 http://www.who.int/csr/disease/avian_influenza/avian_faqs/en/
Daar is de site van de WHO het iig niet mee eens... |
Ticker | vrijdag 29 januari 2010 @ 15:50 |
quote:Spanish Doctor Reveals Important Information About Swine FluPosted by tkilshaw on November 3, 2009
Teresa Forcades is a nun at the monastery of Sant-Benet, in Monserra-Barcelona. She is a doctor physician specializing in internal medicine, PHD in public health at Barcelona’s university, specializing in the USA at the State University of New York. She gives verifiable scientific data and the disturbing irregularities related to this subject. This is relevant to all countries, all people.
The interview is in Spanish with clear subtitles in English. http://www.disinfo.com/20(...)ion-about-swine-flu/
Video is te bewonderen op de website, en op youtube staat een versie:
|
bigshadow | woensdag 3 februari 2010 @ 11:21 |
quote:AMSTERDAM - Het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet heeft een twaalf jaar oud artikel over het verband tussen autisme en vaccinaties dinsdag teruggetrokken.
Dat gebeurde nadat het Britse tuchtcollege de hoofdonderzoeker, de Britse arts Andrew Wakefield, vorige week berispte wegens ernstige professionele nalatigheid.
In zijn onderzoek beweerde Wakefield dat hij bij twaalf kinderen een verband had aangetoond tussen de BMR-vaccinatie (bof, mazelen, rode hond) en autisme. De publicatie veroorzaakte paniek en vaccinatie-angst bij ouders. Vooral in Groot-Brittannië daalde de vaccinatiegraad aanzienlijk.
Belangenverstrengeling Nu blijkt dat gegevens uit de studie niet kloppen. Wakefield wordt beschuldigd van belangenverstrengeling: hij zou tienduizenden euro’s hebben ontvangen van advocaten. Die wilden rechtszaken aanspannen tegen vaccinproducenten namens ouders die meenden dat hun kind na vaccinatie autistisch was geworden.
Het tuchtcollege verwijt de arts bovendien dat hij respectloos met de kinderen is omgegaan. Zij moesten soms pijnlijke onderzoeken ondergaan die achteraf onnodig waren. Tien van de twaalf mede-auteurs van Wakefield hebben inmiddels afstand genomen van de conclusies van toen. Van de website van de Volkskrant. |
Michielos | woensdag 3 februari 2010 @ 11:50 |
Hoe komen ze er sowieso bij? |
Orwell | woensdag 3 februari 2010 @ 13:03 |
quote: belangenverstrengeling...laat me niet lachen...
wanneer een onderzoek eens niet wordt gefinancierd door big-pharma, is het opeens niet kosher... |
Re | woensdag 3 februari 2010 @ 13:09 |
quote:Op woensdag 3 februari 2010 13:03 schreef Orwell het volgende:[..] belangenverstrengeling...laat me niet lachen... wanneer een onderzoek eens niet wordt gefinancierd door big-pharma, is het opeens niet kosher... zolang er in het artikel niet bijstond dat het gefinancieerd was door advocaten is dat inderdaad gewoon niet kosher.. en verder natuurlijk de onethische kant van het verhaal door misbruik te maken van kinderen... |
mediaconsument | woensdag 3 februari 2010 @ 13:17 |
quote:Op woensdag 3 februari 2010 13:09 schreef Re het volgende:[..] zolang er in het artikel niet bijstond dat het gefinancieerd was door advocaten is dat inderdaad gewoon niet kosher.. en verder natuurlijk de onethische kant van het verhaal door misbruik te maken van kinderen... Denk dat de bigpharma daar ook wel erg goed in is, dat misbruiken van kinderen. Zij gebruiken immers vaccins die nog niet volledig zijn getest op deze jonge mensen. |
ATuin-hek | woensdag 3 februari 2010 @ 13:20 |
quote:Op woensdag 3 februari 2010 13:17 schreef mediaconsument het volgende:[..] Denk dat de bigpharma daar ook wel erg goed in is, dat misbruiken van kinderen. Zij gebruiken immers vaccins die nog niet volledig zijn getest op deze jonge mensen. En vanaf welk punt zijn ze naar jouw mening dan wel volledig getest? |
Amos_ | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:23 |
Grappig om te zien dat al die end-of-days predikanten zoals die ene mevrouw (van de rechtszaak) gewoon weer op hun plek zijn gewezen door de afloop van dit alles.  |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:28 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:23 schreef Amos_ het volgende:Grappig om te zien dat al die end-of-days predikanten zoals die ene mevrouw (van de rechtszaak) gewoon weer op hun plek zijn gewezen door de afloop van dit alles. Was dat zo.. of was het een gefaalde poging die door de gigantische mediahype m.b.t. het onderwerp gewoon niet doorgezet kon worden?
http://www.theflucase.com/ Voor meer info.
Ondertussen is er tevens wel dik aan verdient door de pharma.. Daarnaast heb ik het idee dat heel die griepprik bullshit was.. heb jij hem namelijk gehaald? Of de griep gehad? |
Amos_ | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:30 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:28 schreef Ticker het volgende:[..] Was dat zo.. of was het een gefaalde poging die door de gigantische mediahype m.b.t. het onderwerp gewoon niet doorgezet kon worden? http://www.theflucase.com/ Voor meer info. Ondertussen is er tevens wel dik aan verdient.. Daarnaast heb ik het idee dat heel die griepprik bullshit was.. heb jij hem namelijk gehaald? Of de griep gehad? Ja, er is dik verdiend door zowel de farmaceuten als de alternatieve genezers. Of was het toeval dat op al die sites allemaal banners enzo staan, lekker verwijzend naar hun 'echt werkende' producten. 
Ach het is typerend voor deze tijd, ze nemen het zekere voor het onzekere, het slaat wat door qua angst/paniek maar meer ook niet.
Alsof door die 'hype' ineens het evil plan is voorkomen Kom op zeg, als je dan al zo'n grote evil new world order bent dan laat je je niet tegenhouden door wat nay-sayers hoor  |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:39 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:30 schreef Amos_ het volgende:Alsof door die 'hype' ineens het evil plan is voorkomen  Kom op zeg, als je dan al zo'n grote evil new world order bent dan laat je je niet tegenhouden door wat nay-sayers hoor Het blijven mensen, die staan er nogal om bekend te falen en fouten te maken. Zo heeft Baxter (de maker van het vaccin) al eerder het Aids virus naar diverse landen gebracht onder het mom van 'hier heb je een zak met bloed, oops er zat aids in'x10000) |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:40 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:39 schreef Ticker het volgende:[..] Het blijven mensen, die staan er nogal om bekend te falen en fouten te maken. Zo heeft Baxter (de maker van het vaccin) al eerder het Aids virus naar diverse landen gebracht onder het mom van 'hier heb je een zak met bloed, oops er zat aids in'x10000) ... ik geloof dat Baxter verantwoordelijk is voor alle ziektes in de wereld  |
Amos_ | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:41 |
Maar dat is allemaal veel te kleinschalig, zo krijg je die dekselse wereldbevolking nooit in je macht. Net zoals met dit griepvirus, weliswaar niet kleinschalig maar veel te specifiek. Clusters van kleinere (relatief) dingen, die alles naar een massaal plan optillen. Dat zou pas effectief zijn. De new world order kan nog wel een lesje efficiency gebruiken als ik de topics zo lees  |
Amos_ | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:42 |
quote: Zelfs hondenbeten? Schaafwondjes?  |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:42 |
quote: Want het aids verhaal is niet waar? |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:42 |
quote: uhmm idd |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:43 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:41 schreef Amos_ het volgende:Maar dat is allemaal veel te kleinschalig, zo krijg je die dekselse wereldbevolking nooit in je macht. Net zoals met dit griepvirus, weliswaar niet kleinschalig maar veel te specifiek. Clusters van kleinere (relatief) dingen, die alles naar een massaal plan optillen. Dat zou pas effectief zijn. De new world order kan nog wel een lesje efficiency gebruiken als ik de topics zo lees Dat is ook iets wat ik niet niet helemaal snap. Waarom telkens die kleine dingen (tevens is dit geen oproep om het groter aan te gaan pakken ) |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:43 |
quote: alles zeg ik je, van je voetschimmel tot gangreen en van kalknagels tot darmkanker... allemaal de schuld van Baxter |
switchboy | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:43 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:43 schreef Ticker het volgende:[..] Dat is ook iets wat ik niet niet helemaal snap. Waarom telkens die kleine dingen (tevens is dit geen oproep om het groter aan te gaan pakken  ) Misschien omdat er geen complot is?  |
Amos_ | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:44 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:43 schreef Ticker het volgende:[..] Dat is ook iets wat ik niet niet helemaal snap. Waarom telkens die kleine dingen (tevens is dit geen oproep om het groter aan te gaan pakken  ) De logistiek die daarachter zou moeten zitten is niet voor te stellen
Overigens, heb je enige bronnen voor je aids-verhaal? Vind het nogal ehm...'vergezocht'  |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:44 |
quote: het is een afleidingsmanouvre natuurlijk |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:44 |
quote: Re heeft zijn huiswerk weer niet gedaan.. komtie
Dit was in 1980.. toen aids toevallig net opkwam. |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:46 |
ahh youtube... het kanaal voor hen zonder eigen mening  |
Amos_ | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:46 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:44 schreef Ticker het volgende:[..] Re heeft zijn huiswerk weer niet gedaan.. komtie Dit was in 1980.. toen aids toevallig net opkwam. Dat is geen complot, dat is een stel gretige geldwolven that don't care about the little people outside their circle of life  |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:48 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:46 schreef Amos_ het volgende:[..] Dat is geen complot, dat is een stel gretige geldwolven that don't care about the little people outside their circle of life Als jij het zegt.. het heeft destijds wel Aids flink op de kaart gezet. En voornamelijk gericht op homo's en niet blanken.. |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:48 |
quote: Als de discussie te heet onder je voeten wordt mag je ook een topic in R&P openen. |
Fatihtjuh | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:50 |
tvp |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:52 |
quote: nah, ik hecht niet zoveel waarde aan youtube filmpjes als bron... vooral niet van dit caliber |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:53 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:52 schreef Re het volgende:[..] nah, ik hecht niet zoveel waarde aan youtube filmpjes als bron... vooral niet van dit caliber Ga met je vingers in je oren zitten en schreeuw dat de boze mannen weg moeten, want dit is geen discussie als je toch geen moeite neemt. Zelf ingenomen mening noemen we dat.
Tevens youtube is geen bron, maar een medium. Snap je het verschil? |
switchboy | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:57 |
Ja een medium waar iedere stakker met een beetje knip en plak werk filmpjes op kan zetten zonder dat het überhaupt ooit door een redactie heen moet, laat staan dat het gepeerreviewd is, is ook echt een betrouwbare bron van juiste informatie. 
Kom eens met echte bronnen. |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:58 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:53 schreef Ticker het volgende:[..] Ga met je vingers in je oren zitten en schreeuw dat de boze mannen weg moeten, want dit is geen discussie als je toch geen moeite neemt. Zelf ingenomen mening noemen we dat. Tevens youtube is geen bron, maar een medium. Snap je het verschil? nou vooruit je hebt gelijk.... de grote boze pharma wil ons allemaal dood hebben zodat ze nog meer kunnen verdienen |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:58 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:57 schreef switchboy het volgende:Ja een medium waar iedere stakker met een beetje knip en plak werk filmpjes op kan zetten zonder dat het überhaupt ooit door een redactie heen moet, laat staan dat het gepeerreviewd is, is ook echt een betrouwbare bron van juiste informatie.  Kom eens met echte bronnen. Knip en plak werk? Jij bent echt gek.. het was namelijk direct van de televisie. Je weet wel.. jullie waarheids kanon. |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 17:59 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:58 schreef Re het volgende:[..] nou vooruit je hebt gelijk.... de grote boze pharma wil ons allemaal dood ziek hebben zodat ze nog meer kunnen verdienen  |
switchboy | dinsdag 16 februari 2010 @ 18:03 |
quote: Televisie Weet je hoeveel fouten/versimplificering er in een gemiddelde documentaire zit. De enige manier om iets tot de bodem uit te zoeken is de vakliteratuur in te duiken.
Ik heb dit specifieke filmpje btw niet bekeken. |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 18:04 |
quote: Precies mijn punt, over zelfingenomen meningen. En maar verkondigen dat men hier zou zitten om achter informatie te komen. Puur bashen en ontkennen. |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 18:05 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 18:03 schreef switchboy het volgende:[..]  Televisie  Weet je hoeveel fouten/versimplificering er in een gemiddelde documentaire zit. De enige manier om iets tot de bodem uit te zoeken is de vakliteratuur in te duiken. Dit beaam ik dan weer wel. |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 18:05 |
quote: in die tijd was het nog en 100% dodelijke ziekte... was dus niet slim
dat er fouten gemaakt zijn in het verleden klopt helemaal, maar bewust...wat zou het doel zijn om dat bewust te doen... aan dode patienten heb je geen ene fuck natuurlijk |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 18:06 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 18:05 schreef Re het volgende:[..] in die tijd was het nog en 100% dodelijke ziekte... was dus niet slim dat er fouten gemaakt zijn in het verleden klopt helemaal, maar bewust...wat zou het doel zijn om dat bewust te doen... aan dode patienten heb je geen ene fuck natuurlijk Dno, zal eens wat informatie zoeken, die youtube bron was het eerste wat ik erover kon vinden. Ik heb in het verleden weleens wat meer informatie over die vervuilde aids zakken geplaatst in een topic, maargoed dat is niet echt makkelijk meer te vinden. Kom er dus op terug. |
Re | dinsdag 16 februari 2010 @ 18:09 |
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 18:06 schreef Ticker het volgende:[..] Dno, zal eens wat informatie zoeken, die youtube bron was het eerste wat ik erover kon vinden. Ik heb in het verleden weleens wat meer informatie over die vervuilde aids zakken geplaatst in een topic, maargoed dat is niet echt makkelijk meer te vinden. Kom er dus op terug. top  |
Ticker | dinsdag 16 februari 2010 @ 23:23 |
Had dit topic nog nooit eerder gezien, maar alles jezus wat een giga post.. en dan gewoon dichtgooien.. Tevens genoeg aanknopings punten om een goed onderbouwd verhaal eruit op te maken.
Vaccineren, Waarom Wel en Waarom Niet? |
Fatihtjuh | dinsdag 16 februari 2010 @ 23:27 |
NIemand in mijn familie of vriendenkring of op school van mezelf of vrienden of familie heeft de Mexicaanse griep gehad. Noch in Turkije Noch in België.
Ik ga dagelijks met de bus naar Hasselt, ik kom in contact met verschillende mensen, en heb nog nooit van iemand gehoord over een geval van Mexicaanse griep. |
Cerbie | dinsdag 16 februari 2010 @ 23:28 |
Gewoon een copypaste van wanttoknow.nl? Lekker vriendelijke tekst ook, ik MOET dit en MOET dat en als ik het niet doe ben ik een onwetend slachtschaap van de grote bedrijven. |
Lambiekje | donderdag 18 februari 2010 @ 13:16 |
quote: NICE |
Re | donderdag 18 februari 2010 @ 13:18 |
quote: omdat David Icke... maar dat lijkt me logisch |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 14:07 |
Mensen die denken dat het vaccin van H1N1 schadelijk is, microchips bevat etc. ...  |
Lambiekje | donderdag 18 februari 2010 @ 16:55 |
quote: uhhh think again. |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 17:01 |
quote: I did. Have you?
Alle redenen/argumenten/bewijsvoering die ik, ook met andere "big pharma" samenzweringen over de jaren heb gelezen, raken kant noch wal. |
Resonancer | donderdag 18 februari 2010 @ 18:08 |
quote: uhuhh.. want kwikverbindingen zijn helemaal niet schadelijk, Thiomersal is 'n lichaamseigen stof meldde n woordvoerder van de gezondheidsraad.
Dat ze het dan toch uit het Rijksvaccinatie programma halen om het lichaam niet onnodig met kwik te belasten zal wel 'n overbodige voorzorgsmaatregel zijn.
Het beetje kwik dat je dan binnenkrijgt is na 7 dagen al voor de helft uit je bloed verdwenen, en de andere helft duurt slecht 24 dagen, maar dat laatste meld het RIVM niet, want..ach wat kan er in die korte tijd nou helemaal gebeuren met in ontwikkeling zijnde hersenen en zenuwen. |
dylany | donderdag 18 februari 2010 @ 19:11 |
quote:Wie vertrouwt de dokter nog? 18 februari 2010 SvS reageer Bij de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker kwam slechts vijftig procent van de opgeroepen meisjes een prik halen. Ook bij de Mexicaanse griep sloeg de ‘vaccinatiepaniek’ toe. De mening van artsen en virologen lijkt daarbij even zwaar te wegen als die van zelfverklaarde deskundigen. Bedreigt het wantrouwen de volksgezondheid? Of is de kritische houding van de burger juist goed? Hoe?Zo! Radio organiseert in samenwerking met Museum Boerhaave een debat met als centrale vraag Vertrouwen we de dokter nog? http://www.teleac.nl/radio/134903/hoe-zo-radio/ |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 19:20 |
quote: Ik wilde hier wat typen, maar de reactie van Resonancer boven deze somt het al mooi op  quote:Op donderdag 18 februari 2010 18:08 schreef Resonancer het volgende:[..] uhuhh.. want kwikverbindingen zijn helemaal niet schadelijk, Thiomersal is 'n lichaamseigen stof meldde n woordvoerder van de gezondheidsraad. Dat ze het dan toch uit het Rijksvaccinatie programma halen om het lichaam niet onnodig met kwik te belasten zal wel 'n overbodige voorzorgsmaatregel zijn. Het beetje kwik dat je dan binnenkrijgt is na 7 dagen al voor de helft uit je bloed verdwenen, en de andere helft duurt slecht 24 dagen, maar dat laatste meld het RIVM niet, want..ach wat kan er in die korte tijd nou helemaal gebeuren met in ontwikkeling zijnde hersenen en zenuwen. Roepen zonder enig benul te hebben wáárover ze het nu eigenlijk hebben.
Daar heb je ook meteen een keerzijde van het internet; de mening van Mien van de hoek is net zoveel waard als prof. dr. Dinges die er 10 jaar voor gestudeerd heeft.
Ik ben dan ook voor meer mediacommunicatie in de (medisch)wetenschappelijke opleidingen. Ik krijg het zelf in beperkte mate in de opleiding, maar onderzoekers moeten zich meer bewust worden van het feit dat hun titel niet meer genoeg is voor mensen om ze te geloven. Het onderzoek moet 'verkocht' ( geen BigPharma pun intended) worden aan het publiek. En dat is wat de meeste schreeuwerts (Jane, NVKP, ongeruste moeders ( ) wel begrepen hebben. |
Resonancer | donderdag 18 februari 2010 @ 19:36 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 19:20 schreef Cerbie het volgende:[..] Ik wilde hier wat typen, maar de reactie van Resonancer boven deze somt het al mooi op  [..] Roepen zonder enig benul te hebben wáárover ze het nu eigenlijk hebben. Neem aan dat je hier op de woordvoerdster van de gezondheidsraad doelt en niet op mijn (sarcastische) reactie ? |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 19:38 |
Resonancer, heb jij een medische vooropleiding gedaan? Thiomersal (of wat ik ervan kan vinden dan) is een kwikzout. Geen kwik dus, da's dus geen vergelijking.
Overigens mogen de mensen die anti-pharma zijn ook wel eens hun toon matigen, ik ben geen hondje dat op zijn plaats moet worden gewezen omdat ik te dom zou zijn om mijn plaats te kennen  |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 19:41 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 19:36 schreef Resonancer het volgende:[..] Neem aan dat je hier op de woordvoerdster van de gezondheidsraad doelt en niet op mijn (sarcastische) reactie ? Die woordvoerster zal wel in de war zijn geweest met squaleen, dat verhaal ken ik verder niet.
Ik doelde op je opmerkingen rondom thiomersal (het sarcasme was wel duidelijk). Het is al tig keer langsgekomen in dit topic, en na 1~1,5 topic wordt het gewoon weer opnieuw geprobeerd. Ik ga niet eens meer de moeite nemen om uit te leggen waarom de thiomersalhysterie onnodig en onzinnig is. |
Resonancer | donderdag 18 februari 2010 @ 19:45 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 19:38 schreef Amos_ het volgende:Resonancer, heb jij een medische vooropleiding gedaan? Thiomersal (of wat ik ervan kan vinden dan) is een kwikzout. Geen kwik dus, da's dus geen vergelijking. Overigens mogen de mensen die anti-pharma zijn ook wel eens hun toon matigen, ik ben geen hondje dat op zijn plaats moet worden gewezen omdat ik te dom zou zijn om mijn plaats te kennen Ik heb milieukunde (HTO ) gestudeerd, maar vind dat in principe irrelevant (hooguit toont dat iets van mijn vermogen om info tot mij te nemen aan) Voor mij persoonlijk is mijn ouderschap mbt deze materie relevanter.
Lees de topic 's hierover 's door, dan zul je lezen dat kwikverbindingen iha schadelijker zijn dan kwik in pure vorm.
Gelukkig zeg je "mogen " want daar voel ik echt helemaal niet voor. |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 20:04 |
Maar je mist dus raakvlak m.b.t. kennis als het gaat om stoffen als thiomersal, of uberhaupt de toediening van medische hulpmiddelen en stoffen? Ben zelf weliswaar ook geen medicus maar met wat eenvoudig zoekwerk blijkt dat al die stoffen die men zo "eng" vindt, zeker geen kwaad kunnen en al helemaal niet in deze hoeveelheden.
Ik denk zelfs dat je met een gemiddelde vis meer echte kwik tot je neemt dan dat beetje kwikzout in zo'n injectie. Maar goed, als mensen zich graag bang laten maken zonder er echt wat van te weten dan staat ze dat uiteraard vrij.  |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 20:08 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 20:04 schreef Amos_ het volgende:Maar goed, als mensen zich graag bang laten maken zonder er echt wat van te weten dan staat ze dat uiteraard vrij. Het probleem is dat ze zoveel mogelijk anderen ook bang willen maken. |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 20:09 |
quote: Het is officieel niet aan mij om hierover te oordelen natuurlijk, maar ik moest eerst lachen, en toen van binnen een beetje huilen toen ik al die hysterische miepen op tv en internet zag zoals die ongeruste moeders
Dat is het nadeel van de internet-generation, helaas... Iedereen denkt alles te weten want "het is te google-en" ... |
Resonancer | donderdag 18 februari 2010 @ 20:14 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 19:41 schreef Cerbie het volgende:[..] Die woordvoerster zal wel in de war zijn geweest met squaleen, dat verhaal ken ik verder niet. In de war met belangenverstrengelingen misschien.quote:Ik doelde op je opmerkingen rondom thiomersal (het sarcasme was wel duidelijk). Het is al tig keer langsgekomen in dit topic, en na 1~1,5 topic wordt het gewoon weer opnieuw geprobeerd. Ik ga niet eens meer de moeite nemen om uit te leggen waarom de thiomersalhysterie onnodig en onzinnig is. Ik denk ik idd dat je je die moeite kunt besparen.
Hysteorie. |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 20:16 |
Die video... Hoop dom gezwets zonder medisch/wetenschappelijk bewijs.  |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 20:25 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 20:14 schreef Resonancer het volgende:[..] In de war met belangenverstrengelingen misschien. [..] Ik denk ik idd dat je je die moeite kunt besparen. Hyst eorie. quote:Op donderdag 18 februari 2010 19:45 schreef Resonancer het volgende:[..] Ik heb milieukunde (HTO ) gestudeerd, maar vind dat in principe irrelevant (hooguit toont dat iets van mijn vermogen om info tot mij te nemen aan) Voor mij persoonlijk is mijn ouderschap mbt deze materie relevanter. Lees de topic 's hierover 's door, dan zul je lezen dat kwikverbindingen iha schadelijker zijn dan kwik in pure vorm. Gelukkig zeg je "mogen " want daar voel ik echt helemaal niet voor. Je vermogen om informatie tot je te nemen, daar geloof ik wel in. Maar je vermogen om kritisch naar die informatie te kijken  |
Resonancer | donderdag 18 februari 2010 @ 21:29 |
Na het lezen van 'n aantal reacties ben ik bang (dat ik het hier ff bij hou). Ben bewust niet gevaccineerd tegen trollebeten. |
Lambiekje | donderdag 18 februari 2010 @ 21:43 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:29 schreef Resonancer het volgende:Na het lezen van 'n aantal reacties ben ik bang (dat ik het hier ff bij hou). Ben bewust niet gevaccineerd tegen trollebeten. Toch raar dat men zo positief blijft over de artsen/medici terwijl er meer en meer bekend wordt dat veel op scaremongering berust en dat alles draait om woekerwinsten. |
Schenkstroop | donderdag 18 februari 2010 @ 21:58 |
Mooi gezegd. Veel oogkleppen op en koppen in het zand. Ik word er zelf een beetje misselijk van. |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 22:01 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:58 schreef Schenkstroop het volgende:Mooi gezegd. Veel oogkleppen op en koppen in het zand. Ik word er zelf een beetje misselijk van. Toch mooi dat, hoe verschillend onze visies ook zijn, we het over sommige dingen eens zijn  |
ATuin-hek | donderdag 18 februari 2010 @ 22:17 |
Je kan dat ook prima omdraaien. Ik vind weer dat sommige mensen blind achter verhalen van het internet aanhobbelen. |
Lambiekje | donderdag 18 februari 2010 @ 22:25 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 22:17 schreef ATuin-hek het volgende:Je kan dat ook prima omdraaien. Ik vind weer dat sommige mensen blind achter verhalen van het internet aanhobbelen. Dat is het allang niet meer. Mister oogklep. |
Schenkstroop | donderdag 18 februari 2010 @ 22:26 |
^^ Medische snufjes zijn natuurlijk vet. Het is voor mij het beleid erachter en hoe de medische wetenschap wordt ingezet. Als er winstbelangen zijn heb je meer baat bij mensen ziek te houden. Dan dat je ze in één keer geneest. Precies wat Lambiekje zegt.
Met suikerziekte bijvoorbeeld wordt je chronisch een stofje toegediend dat een bepaald hormoon in je lichaam vervangt. Suikerziekte kan in vroege stadium worden genezen. Ipv dat de huisarts specialist je helpt helemaal van suikerziekte aftekomen. Of je adviezen te geven over voeding en vet enzo. Geven ze je levenslang medicijnen.
*Hoe je ervanaf komt weet ik niet precies. Je lever (of een ander orgaan) heeft gewoon een kickstart nodig. Ipv dat ze je liposuctie geven of zeggen dat je gezonder moet leven. Geven ze je medicatie.. ben je klaar mee. |
ATuin-hek | donderdag 18 februari 2010 @ 22:29 |
quote: Hoor wie het zegt Ik gok dat je die claim nog steeds niet weet te onderbouwen. |
ATuin-hek | donderdag 18 februari 2010 @ 22:34 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 22:26 schreef Schenkstroop het volgende:^^ Medische snufjes zijn natuurlijk vet. Het is voor mij het beleid erachter en hoe de medische wetenschap wordt ingezet. Als er winstbelangen zijn heb je meer baat bij mensen ziek te houden. Dan dat je ze in één keer geneest. Precies wat Lambiekje zegt. Met suikerziekte bijvoorbeeld wordt je chronisch een stofje toegediend dat een bepaald hormoon in je lichaam vervangt. Suikerziekte kan in vroege stadium worden genezen. Ipv dat de huisarts specialist je helpt helemaal van suikerziekte aftekomen. Of je adviezen te geven over voeding en vet enzo. Geven ze je levenslang medicijnen. *Hoe je ervanaf komt weet ik niet precies. Je lever (of een ander orgaan) heeft gewoon een kickstart nodig. Ipv dat ze je liposuctie geven of zeggen dat je gezonder moet leven. Geven ze je medicatie.. ben je klaar mee. De medische wereld is regelmatig een wonderbaarlijke wereld ja Het is echter ook een wereld van mensen, en alles wat daar bij komt kijken. Bij lange na niet perfect dus. Het zou bijvoorbeeld erg verstandig zijn als de farmaceutische industrie weer eens een volledig nieuw type anti-biotica zou ontwikkelen. Tot nu toe is daar echter geen echte vraag naar, en is er dus meer te verdienen in andere hoeken. Het nadeel van een vrije markt denk ik dan. Probleem is echter hoe je zoiets oplost. Overheidssubsidie voor het bedrijf dat de beste anti-biotica ontwikkeld oid? Weet niet of ik dat nou zo ideaal zou vinden. |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 22:54 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 22:26 schreef Schenkstroop het volgende:Met suikerziekte bijvoorbeeld wordt je chronisch een stofje toegediend dat een bepaald hormoon in je lichaam vervangt. Suikerziekte kan in vroege stadium worden genezen. Ipv dat de huisarts specialist je helpt helemaal van suikerziekte aftekomen. Of je adviezen te geven over voeding en vet enzo. Geven ze je levenslang medicijnen. Verwacht je, terwijl je zulke kul spuwt, nog dat je serieus wordt genomen?
Er verschijnt gewoon (en dat is niet alleen op jou gericht) een gigantische betonnen plaat voor de kop bij een aantal posters hier zodra de farmaceutische industrie ook maar mogelijk iets met het onderwerp te maken kan hebben.
En dan vraag ik me af waarom die plaat alleen tevoorschijn komt bij 'bigpharma' en niet bij zoveel andere kapitalistische/vrijemarkt/geldbeluste systemen die het welzijn van mensen ondergeschikt maken aan het verdienen van geld. |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 22:55 |
quote: De afdeling diëtetiek is al jarenlang een afdeling van het ziekenhuis  |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 23:16 |
Suikerziekte in een vroeg stadium te genezen?? Je bent je wel bewust dat er niet maar 1 soort suikerziekte is, en dat suikerziekte in de basis niet te genezen is?
Ik lees hier wel wonderbaarlijke dingen zeg  |
Schenkstroop | donderdag 18 februari 2010 @ 23:26 |
@A-Tuin-hek: Ik weet het eerlijk gezegd ook niet.Lobby's om bepaalde nieuwe medicijnen te pushen via de politiek heb je nu altijd. Alleen een échte vrije markt zou zoiets kunnen afstraffen. Simpelweg omdat klanten/patienten dan echt zelf de keuze mogen maken of zij kiezen voor middel A, B of iets anders. Nu is dat zeker wel gereguleerd. Ik ben dus van mening dat er eigenlijk geen echte vrije markt bestaat nu in de zorg. |
Amos_ | donderdag 18 februari 2010 @ 23:27 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 22:54 schreef Cerbie het volgende:[.. En dan vraag ik me af waarom die plaat alleen tevoorschijn komt bij 'bigpharma' en niet bij zoveel andere kapitalistische/vrijemarkt/geldbeluste systemen die het welzijn van mensen ondergeschikt maken aan het verdienen van geld. Zoals de alternatief genezers, die spullen verkopen als colloïdaal zilver Dat mensen daar intrappen zeg  |
Schenkstroop | donderdag 18 februari 2010 @ 23:30 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:16 schreef Amos_ het volgende:Suikerziekte in een vroeg stadium te genezen?? Je bent je wel bewust dat er niet maar 1 soort suikerziekte is, en dat suikerziekte in de basis niet te genezen is? Ik lees hier wel wonderbaarlijke dingen zeg Wat is suikerziekte in de kern. Je lever faalt een bepaalde stof aantemaken zodat het glucose (uit koolhydraten/vetten) kan verwerken/transporteren naar cellen als brandstof (zoiets) niet? Waarom faalt dat orgaan om dat stofje te maken, is het echt voor altijd 'stuk'?? |
Cerbie | donderdag 18 februari 2010 @ 23:47 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:[..] Wat is suikerziekte in de kern. Je lever faalt een bepaalde stof aantemaken zodat het glucose (uit koolhydraten/vetten) kan verwerken/transporteren naar cellen als brandstof (zoiets) niet? Waarom faalt dat orgaan om dat stofje te maken, is het echt voor altijd 'stuk'?? Groepjes cellen in de alvleesklier (beta-cellen op de eilandjes van Langerhans) maken insuline aan. Insuline is inderdaad een soort van sleutel om koolhydraten weg te werken. Bij type 1 worden deze cellen aangevallen door je eigen immuunsysteem (bij bepaalde genotypes lijken die cellen op een virus waardoor er een kruisreactie ontstaat). Bij type 2 raken in het algemeen andere cellen in het lichaam ongevoelig voor insuline. |
switchboy | vrijdag 19 februari 2010 @ 11:24 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:[..] Wat is suikerziekte in de kern. Je lever alvleeskleier (specifiek de eilandjes van Langerhans) faalt een bepaalde stof aantemaken (insuline) zodat het glucose (uit koolhydraten/vetten) kan verwerken/transporteren (beide zowel het transport over de celmembraan (GLUT4) als de verbranding en verwerkings pathways. (omzettining naar glycogeen en de synthese van vetzuren)) naar cellen als brandstof (zoiets) niet? Waarom faalt dat orgaan om dat stofje te maken, is het echt voor altijd 'stuk'?? In diabetes mellitus type 1 'faalt het orgaan' omdat de eilandjes stuk worden gemaakt door een auto-immuunreactie. In diabetes mellitus type 2 zijn het niet zozeer de eilandjes die falen om insuline te maken. Het lichaam is hier ongevoelliger voor insuline geworden door een combinatie van genetische factoren en het hebben van koolhydraat rijk voedsel in overvloed. Deze vorm van diabetes mellitus is in een vroeg stadium reversibel. Als mensen voor een kritiek punt zorgen voor een gezonder dieet en beweging dan zal hun insuline gevoeligheid weer toenemen.
Edit: d'oh ik zie net dat je vraag al beantwoord is. Ik moet niet meer met m'n katerige kop fok!ken. |
Lavenderr | vrijdag 19 februari 2010 @ 11:38 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 22:54 schreef Cerbie het volgende:[..] Verwacht je, terwijl je zulke kul spuwt, nog dat je serieus wordt genomen? Er verschijnt gewoon (en dat is niet alleen op jou gericht) een gigantische betonnen plaat voor de kop bij een aantal posters hier zodra de farmaceutische industrie ook maar mogelijk iets met het onderwerp te maken kan hebben. En dan vraag ik me af waarom die plaat alleen tevoorschijn komt bij 'bigpharma' en niet bij zoveel andere kapitalistische/vrijemarkt/geldbeluste systemen die het welzijn van mensen ondergeschikt maken aan het verdienen van geld. Dat vraag ik me ook af. |
Lavenderr | vrijdag 19 februari 2010 @ 11:42 |
RIJSWIJK - Minister Ab Klink van Volksgezondheid laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar hoe de grieppandemie in Nederland is aangepakt. Het wordt een uitgebreide evaluatie van het hele traject, zegt een woordvoerster van het ministerie. Eind van het jaar moet het onderzoek klaar zijn. In de evaluatie wordt niet alleen de bestuurlijke kant onder de loep genomen, maar ook hoe bijvoorbeeld de hele vaccinatiecampagne is gelopen.
In eerste instantie leek er een flinke pandemie op komst, maar uiteindelijk ontwikkelde zich een veel minder ernstige griepgolf.
Een van de twijfels die tijdens de pandemie rees, was het grote aantal vaccins dat Klink had ingekocht. Op advies van de Gezondheidsraad kocht hij 34 miljoen vaccins, waarmee iedereen twee keer kon worden ingeënt.
De vraag of dat nu echt nodig was, wordt ook beantwoord in het onderzoek.
© ANP http://www.nu.nl/binnenla(...)mie-onderzoeken.html |
Amos_ | vrijdag 19 februari 2010 @ 11:46 |
Goed dat ze dat doen, hopelijk durven ze ook echt kritisch te kijken naar zichzelf, en hopelijk kan er ook een keer wat worden gedaan aan de anti-prik mafia.  |
Gray | vrijdag 19 februari 2010 @ 15:01 |
Tuurlijk doen ze dat niet. Zo is die hele visie ontstaan. Alleen naar buiten kijken en vingertjes wijzen naar anderen. Het is veel gemakkelijker te zeggen dat een andere factor jouw leven miserabel maakt dan te erkennen dat je met je luie reet actie moet ondernemen om het beter te maken.
Ik heb wel enig respect voor de schrijvers van die anti-propaganda. Met name die antivaccinatie-sites; Goebbels zou jaloers zijn geweest! Anti-propaganda is nog steeds propaganda. Jammer helaas dat door dit soort antipropaganda aantoonbaar mensenlevens in gevaar worden gebracht. |
ToT | dinsdag 23 februari 2010 @ 15:07 |
Van de Frontpage:
Tussen het overlijden van drie baby's eind vorig jaar en het vaccin dat ze vlak daarvoor hadden gekregen, is geen verband aangetoond. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat vandaag bekendgemaakt.
De drie zuigelingen overleden november 2009 vlak nadat ze waren ingeënt tegen pneumokokken met het middel Prevenar, gemaakt door medicijnfabrikant Wyeth. De kinderen waren drie tot zes maanden oud. Ze stierven anderhalf tot zes dagen na de vaccinatie. |
Amos_ | dinsdag 23 februari 2010 @ 15:09 |
Nu is het wachten op de onkundige mensen zonder medische opleiding of kennis die gaan schreeuwen dat het RIVM bevooroordeeld is  |
Lavenderr | dinsdag 23 februari 2010 @ 15:55 |
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 15:07 schreef ToT het volgende:Van de Frontpage: Tussen het overlijden van drie baby's eind vorig jaar en het vaccin dat ze vlak daarvoor hadden gekregen, is geen verband aangetoond. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat vandaag bekendgemaakt. De drie zuigelingen overleden november 2009 vlak nadat ze waren ingeënt tegen pneumokokken met het middel Prevenar, gemaakt door medicijnfabrikant Wyeth. De kinderen waren drie tot zes maanden oud. Ze stierven anderhalf tot zes dagen na de vaccinatie. Geen verband dus. Goed om te weten. |
Lavenderr | dinsdag 23 februari 2010 @ 15:55 |
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 15:09 schreef Amos_ het volgende:Nu is het wachten op de onkundige mensen zonder medische opleiding of kennis die gaan schreeuwen dat het RIVM bevooroordeeld is En dat ja. |
Schenkstroop | dinsdag 23 februari 2010 @ 18:26 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 22:54 schreef Cerbie het volgende:hebben. En dan vraag ik me af waarom die plaat alleen tevoorschijn komt bij 'bigpharma' en niet bij zoveel andere kapitalistische/vrijemarkt/geldbeluste systemen die het welzijn van mensen ondergeschikt maken aan het verdienen van geld. Hey hoogmoedige Ollander. Is er een echte vrije markt volgens jou hier? Ik dacht het niet!
Als de overheid de burger geen andere keuze geeft en de burger oplegt waaruit het mag kiezen. Dan staat de overheid aan de kant van bedrijven/corporaties. En op deze mnaier kunnen burgers/consumenten/patienten NIET de dure monopolien afstraffen door bij ze wegtelopen. Dat is GEEN vrije markt. maar een gereguleerde markt!
-neen-
[ Bericht 0% gewijzigd door Lavenderr op 23-02-2010 18:27:46 ] |
Cerbie | dinsdag 23 februari 2010 @ 20:14 |
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 18:26 schreef Schenkstroop het volgende:[..] Hey hoogmoedige Ollander. Is er een echte vrije markt volgens jou hier? Ik dacht het niet! Als de overheid de burger geen andere keuze geeft en de burger oplegt waaruit het mag kiezen. Dan staat de overheid aan de kant van bedrijven/corporaties. En op deze mnaier kunnen burgers/consumenten/patienten NIET de dure monopolien afstraffen door bij ze wegtelopen. Dat is GEEN vrije markt. maar een gereguleerde markt! -neen- Je beantwoord mijn vraag niet  |
ToT | dinsdag 23 februari 2010 @ 21:44 |
Gelul verwijderd. |
Demolisher_ | woensdag 24 februari 2010 @ 08:26 |
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 15:09 schreef Amos_ het volgende:Nu is het wachten op de onkundige mensen zonder medische opleiding of kennis die gaan schreeuwen dat het RIVM niet bevooroordeeld is 'Mex. griep nog niet over hoogtepunt'
'Mex. griep nog niet over hoogtepunt'
Een groep deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) denkt dat de Mexicaanse griep nog niet over het hoogtepunt heen is. Er is meer tijd en onderzoek nodig om vast te stellen of het aantal griepgevallen wereldwijd afneemt.
De Mexicaanse griep zorgde vorig jaar voor een pandemie. Wereldwijd overleden zo'n 16.000 mensen aan het H1N1-virus. In Nederland zijn 57, met name reeds zieke en zwakke, mensen overleden. Deskundigen hielden vooraf rekening met honderdduizenden doden.
Zoveel tijd en onderzoek hebben ze anders niet nodig gehad voordat tot vaccineren over werd gegaan.
[ Bericht 46% gewijzigd door Demolisher_ op 24-02-2010 08:43:40 ] |
Lambiekje | woensdag 24 februari 2010 @ 08:44 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:16 schreef Amos_ het volgende:Suikerziekte in een vroeg stadium te genezen?? Je bent je wel bewust dat er niet maar 1 soort suikerziekte is, en dat suikerziekte in de basis niet te genezen is? Ik lees hier wel wonderbaarlijke dingen zeg Lekker naief |
Lambiekje | woensdag 24 februari 2010 @ 08:46 |
quote:Op donderdag 18 februari 2010 23:27 schreef Amos_ het volgende:[..] Zoals de alternatief genezers, die spullen verkopen als colloïdaal zilver  Dat mensen daar intrappen zeg Waarom dacht je dat koningen met zilver bestek aten? |
Lambiekje | woensdag 24 februari 2010 @ 08:50 |
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 23:54 schreef Resonancer het volgende:[..] Zal idd niet de1e keer zijn. [..] Het RIVM onderkent zelf dat er problemen kunnen ontstaan. [..] . [..] [..] Onafhankelijk. het is verwerpelijk te noemen. En eigenlijk is dat gewoon doortrapt slecht. |
Killaht | woensdag 24 februari 2010 @ 10:57 |
Vriendin van me was naar de dokter gegaan destijds, omdat ze zich grieperig voelde. Ze vroeg toen ook aan de dokter; Hoe weet je wanneer er sprake is van mexicaanse griep of een normale griep?. Dokter zei; Dat weten we niet. |
Re | woensdag 24 februari 2010 @ 11:20 |
quote: omdat het prima anti-bacteriele werking heeft  |
dylany | woensdag 24 februari 2010 @ 17:38 |
quote:Op dinsdag 23 februari 2010 23:54 schreef Resonancer het volgende:[..] Zal idd niet de1e keer zijn. [..] Het RIVM onderkent zelf dat er problemen kunnen ontstaan. [..] . [..] [..] Onafhankelijk. http://medischcontact.art(...)d-of-kindermoord.htm |
dylany | woensdag 24 februari 2010 @ 17:40 |
quote:Op woensdag 24 februari 2010 10:57 schreef Killaht het volgende:Vriendin van me was naar de dokter gegaan destijds, omdat ze zich grieperig voelde. Ze vroeg toen ook aan de dokter; Hoe weet je wanneer er sprake is van mexicaanse griep of een normale griep?. Dokter zei; Dat weten we niet. http://mens-en-gezondheid(...)p-incubatietijd.html
De dokter weet het alleen als er een bloedtest wordt afgenomen.  |
Resonancer | woensdag 24 februari 2010 @ 20:14 |
quote: Insinueer je hiermee dat de moeder de 1.5u gevacineneerde baby zelf om het leven heeft gebracht? Lijkt me sterk dat de moeder 'n hartstillstand heeft weten te veroorzaken. Dan zou je eerder denken aan verstikking. Zo niet, wat wil je met deze link vertellen ? |
dylany | woensdag 24 februari 2010 @ 20:48 |
quote:Op woensdag 24 februari 2010 20:14 schreef Resonancer het volgende:[..] Insinueer je hiermee dat de moeder de 1.5u gevacineneerde baby zelf om het leven heeft gebracht? Lijkt me sterk dat de moeder 'n hartstillstand heeft weten te veroorzaken. Dan zou je eerder denken aan verstikking. Zo niet, wat wil je met deze link vertellen ? He hallo, ik insinueer helemaal niets. Je moet gewoon even goed lezen. Was jij erbij toen de baby stierf? Waarom zou het overlijden van dat kind aan de vaccinatie hebben moeten liggen, er zijn ook andere mogelijkheden toch? Als een kind sterft, stopt het hart.quote:Het is voorstelbaar dat andere aandoeningen die zich presenteren als wiegendood, zoals metabole stoornissen, aangeboren hartfalen en mishandeling of verwaarlozing, in de loop der tijd niet zijn afgenomen http://medischcontact.art(...)d-of-kindermoord.htmquote:Het RIVM stelt in een reactie geen informatie te hebben achtergehouden. Volgens directeur-generaal Marc Sprenger kan een hartstilstand leiden tot wiegendood. Hij zegt dat diverse artsen die de dood van de baby's hebben onderzocht, de ouders uitvoerig hebben voorgelicht over de bevindingen. „En natuurlijk blijven die conclusies heel onbevredigend. Dat begrijpen we.” http://www.telegraaf.nl/b(...)rheid_achter___.html
Alles is mogelijk he! |
Amos_ | woensdag 24 februari 2010 @ 21:25 |
quote: Omdat zilver licht anti-bacterieel werkt. Al vraag ik me af of men daar toen al bewust van was op die mate, en als dat zo was dan was dat om die reden.
Ik zie niet wat dat tegen een virus doet overigens  |
Lavenderr | woensdag 24 februari 2010 @ 21:57 |
quote:Op woensdag 24 februari 2010 21:25 schreef Amos_ het volgende:[..] Omdat zilver licht anti-bacterieel werkt. Al vraag ik me af of men daar toen al bewust van was op die mate, en als dat zo was dan was dat om die reden. Ik zie niet wat dat tegen een virus doet overigens Koningen aten zelfs van goud bestek, maar ik denk zelf dat dat komt omdat ze rijk waren en dus gewoon het duurste van het duurste kochten. |
Amos_ | woensdag 24 februari 2010 @ 22:23 |
quote:Op woensdag 24 februari 2010 21:57 schreef Lavenderr het volgende:[..] Koningen aten zelfs van goud bestek, maar ik denk zelf dat dat komt omdat ze rijk waren en dus gewoon het duurste van het duurste kochten. Kan natuurlijk ook, al lijkt me goud niet altijd handig. Volgens mij is dat vrij zwaar maar ook relatief buigzaam? |
Resonancer | woensdag 24 februari 2010 @ 22:38 |
quote: Dat was mijn enige vraag n.a.v je linkdump. Wilde graag een toelichting. thx. |
Gray | donderdag 25 februari 2010 @ 01:37 |
quote:Op woensdag 24 februari 2010 22:23 schreef Amos_ het volgende:[..] Kan natuurlijk ook, al lijkt me goud niet altijd handig. Volgens mij is dat vrij zwaar maar ook relatief buigzaam? Puur goud wel. Waarschijnlijk werd hieraan wat mangaan toegevoegd, ook wel gebruikt door oplichters. Gelukkig werd toen de term EUREKA! geintroduceerd. Al is dat verhaal van eureka feitelijk een onzinverhaal, vervormd door klassieke vervorming van vertellingen. |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 12:44 |
Nou, echt duidelijk die intenties 
Wat een belachelijke stelling om meteen te zeggen dat men omgekocht is. En ja, ook al is het een geneesmiddelenbranche, ook dat zijn bedrijven die winst MOETEN maken om bestaansrecht te hebben. Een failliete farmaceut kan weinig medicijnen ontwikkelen, nietwaar?
Waar ik wel benieuwd naar ben he, jij weigert zeker ook alle medische hulp? Als jij iets onder de leden hebt ga je het wel oplossen met wat goed geluk of wat? Of ren je dan wel naar de eerste de beste arts/apotheek?? |
Lavenderr | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:20 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 12:44 schreef Amos_ het volgende:Nou, echt duidelijk die intenties  Wat een belachelijke stelling om meteen te zeggen dat men omgekocht is. En ja, ook al is het een geneesmiddelenbranche, ook dat zijn bedrijven die winst MOETEN maken om bestaansrecht te hebben. Een failliete farmaceut kan weinig medicijnen ontwikkelen, nietwaar? Waar ik wel benieuwd naar ben he, jij weigert zeker ook alle medische hulp? Als jij iets onder de leden hebt ga je het wel oplossen met wat goed geluk of wat? Of ren je dan wel naar de eerste de beste arts/apotheek?? Ik heb geloof ik een deja vu . Deze discussie hebben we al vaak gevoerd hier. Maar best leuk om het nóg eens te doen  |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:20 |
Ben er oprecht benieuwd naar, want als ik mensen hier zo zie klagen over de medische wereld Dan zou je denken dat ze zelf nooooooooooit naar een dokter gaan of iets. |
Lavenderr | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:23 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 13:20 schreef Amos_ het volgende:Ben er oprecht benieuwd naar, want als ik mensen hier zo zie klagen over de medische wereld  Dan zou je denken dat ze zelf nooooooooooit naar een dokter gaan of iets. Dat zou je denken idd, maar nee, dat is niet zo hoor. Er was ten tijde van die discussie iemand die wel degelijk pijnstillers van de dokter nam tegen ondragelijke rugpijn, hernia geloof ik. Dus er worden uitzonderingen gemaakt en dan is Big Pharma een úitkomst! |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:23 |
Dat noemen ze, volgens mijn woordenboek, hypocriet  |
Lavenderr | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:26 |
quote: Dat zeg ik, soms is BigPharma een uitkomst  |
Resonancer | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:47 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 12:44 schreef Amos_ het volgende:Nou, echt duidelijk die intenties  Wat een belachelijke stelling om meteen te zeggen dat men omgekocht is. En ja, ook al is het een geneesmiddelenbranche, ook dat zijn bedrijven die winst MOETEN maken om bestaansrecht te hebben. Een failliete farmaceut kan weinig medicijnen ontwikkelen, nietwaar? Hoeveel van de winst word er volgens jouw gebruikt voor ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen? Hoeveel echt nieuwe geneesmiddelen komen er jaarlijks op de markt ? |
Re | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:53 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 13:47 schreef Resonancer het volgende:[..] Hoeveel van de winst word er volgens jouw gebruikt voor ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen? Hoeveel echt nieuwe geneesmiddelen komen er jaarlijks op de markt ? over het algemeen tussen de 25-45% wordt gebruikt voor R&D
men moet niet vergeten dat al je over het algemeen 10-12 jaar onderzoek moet doen voordat je een product op de markt kan krijgen en het slagingspercentage is ongeveer 0,01% (van de 10.000 onderzochte nieuwe moleculen komt er 1 op de markt). Aangezien een patent 20 jaar geldig is kun je nog 8 jaar proberen te verdienen op je product waarbij het break-even punt ongeveer na 4 jaar op de markt ligt. |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:54 |
Precies, het is een dure bussiness voor zover ik weet. |
fruityloop | vrijdag 26 februari 2010 @ 14:42 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 09:25 schreef Lambiekje het volgende:[..] Omkoperij dus. [..] Het heeft dus NIETS met gezondheid te maken maar alles met woekerwinsten. [..] Beinvloeding beïnvloeding. [..] Nee natuurlijk niet. Wij mogen natuurlijk niet weten wat rechtstreeks ingespoten wordt. [..] Duidelijk lijkt me wat de intentie zijn van dit soort bedrijven. Daarom krijgen ze ook een boete, en je draaft weer door, dit zegt helemaal niks over de wel/niet werkzaamheid van het product an sich, enkel over de bedenkelijke marketing die ze gebruiken. Beetje zoals unilever doet met hun yunomi website, is ook alleen maar product-placing etc. En die troep is al hal helemaal niet gezond. |
Lambiekje | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:12 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:42 schreef fruityloop het volgende:[..] Daarom krijgen ze ook een boete, en je draaft weer door, dit zegt helemaal niks over de wel/niet werkzaamheid van het product an sich, enkel over de bedenkelijke marketing die ze gebruiken. Beetje zoals unilever doet met hun yunomi website, is ook alleen maar product-placing etc. En die troep is al hal helemaal niet gezond. Je leuk een boete waar men hun reet me afveegt. Het decimatie-project is toch doorgevoerd en ACHTERAF komt men er achter dat er niet zo netjes gehandeld wordt. |
Resonancer | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:41 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 13:53 schreef Re het volgende:[..] over het algemeen tussen de 25-45% wordt gebruikt voor R&D men moet niet vergeten dat al je over het algemeen 10-12 jaar onderzoek moet doen voordat je een product op de markt kan krijgen en het slagingspercentage is ongeveer 0,01% (van de 10.000 onderzochte nieuwe moleculen komt er 1 op de markt). Aangezien een patent 20 jaar geldig is kun je nog 8 jaar proberen te verdienen op je product waarbij het break-even punt ongeveer na 4 jaar op de markt ligt. Heb je n bron ? Ik kom niet veel verder dan 10-15%.quote:The prices drug companies charge have little relationship to the costs of making the drugs and could be cut dramatically without coming anywhere close to threatening R&D. Second, the pharmaceutical industry is not especially innovative. As hard as it is to believe, only a handful of truly important drugs have been brought to market in recent years, and they were mostly based on taxpayer-funded research at academic institutions, small biotechnology companies, or the National Institutes of Health (NIH). Over the past two decades the pharmaceutical industry has moved very far from its original high purpose of discovering and producing useful new drugs. Now primarily a marketing machine to sell drugs of dubious benefit, this industry uses its wealth and power to co-opt every institution that might stand in its way, including the US Congress, the FDA, academic medical centers, and the medical profession itself. (Most of its marketing efforts are focused on influencing doctors, since they must write the prescriptions.) http://www.nybooks.com/articles/17244 quote:Drug industry expenditures for research and development, while large, were consistently far less than profits. For the top ten companies, they amounted to only 11 percent of sales in 1990, rising slightly to 14 percent in 2000.
Oude cijfers, maar is dat nu ineens zoveel meer geworden ? Of minder?quote: |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:45 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:12 schreef Lambiekje het volgende:[..] Je leuk een boete waar men hun reet me afveegt. Het decimatie-project is toch doorgevoerd en ACHTERAF komt men er achter dat er niet zo netjes gehandeld wordt. Ik mis nog wel de link tussen marketing en de inhoud van een medicijn. 
"Hun marketing is kut dus hun medicijn is ook kut en gaat ons doodmaken"
Hadden ze het wel effectiever moeten verspreiden, ik heb geen shot gehad. |
Lambiekje | vrijdag 26 februari 2010 @ 16:58 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef Amos_ het volgende:[..] Ik mis nog wel de link tussen marketing en de inhoud van een medicijn.  "Hun marketing is kut dus hun medicijn is ook kut en gaat ons doodmaken" Hadden ze het wel effectiever moeten verspreiden, ik heb geen shot gehad. Maar het is dus wel gekocht !?! BigPharma heeft gecashed. |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:00 |
quote: Nou poepoe, er wordt geld verdiend Schandalig eigenlijk dat geld verdienen.
Ik merk een nogal communistische grondslag Lambiekje, kan dat? |
Re | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:04 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:41 schreef Resonancer het volgende:[..] Heb je n bron ? Ik kom niet veel verder dan 10-15%. [..] [..] Oude cijfers, maar is dat nu ineens zoveel meer geworden ? Of minder? [..] ok ff gekeken naar de jaarcijfers van een paar farmaceuten (gewoon op te vragen zie bijv gsk, sanofi-aventis, novartis etc.), R&D komt idd op 15-20% uit op totale revenue. Marketing zit op 20-25% |
Lambiekje | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:06 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:04 schreef Re het volgende:[..] ok ff gekeken naar de jaarcijfers van een paar farmaceuten (gewoon op te vragen zie bijv gsk, sanofi-aventis, novartis etc.), R&D komt idd op 15-20% uit op totale revenue. Sales zit op 20-25% In meerdere docus wordt steevast aangekaart dat marketing/reclame een tienvoud meer tot zijn beschikking heeft dan research.
Doe die oogkleppen af.! |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:07 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:06 schreef Lambiekje het volgende:[..] In meerdere docus wordt steevast aangekaart dat marketing/reclame een tienvoud meer tot zijn beschikking heeft dan research. En dan is er ook nog geld dat via sponsors/particulieren binnenkomt voor onderzoek, dat niet op de bedrijfsbalans staat. quote:Doe die oogkleppen af.! Sorry, ik ben te gedrogeerd/brainwashed voor de waarheid  |
Re | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:08 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:06 schreef Lambiekje het volgende:[..] In meerdere docus wordt steevast aangekaart dat marketing/reclame een tienvoud meer tot zijn beschikking heeft dan research. Doe die oogkleppen af.! 
dus 200% van hun budget gaat naar marketing  |
Lavenderr | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:11 |
Ik merk hier weleens dat sommige users van Big Pharma een charitatieve instelling willen maken. Zou de kritiek dan verstommen? Maar dan is er dus ook minder geld om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. |
Re | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:12 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:11 schreef Lavenderr het volgende:Ik merk hier weleens dat sommige users van Big Pharma een charitatieve instelling willen maken. Zou de kritiek dan verstommen? Maar dan is er dus ook minder geld om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. wat dacht je van GEEN geld 
zodra mensen niet meer beter willen worden zal pharma verdwijnen... |
ATuin-hek | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:31 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:12 schreef Re het volgende:[..] wat dacht je van GEEN geld  zodra mensen niet meer beter willen worden zal pharma verdwijnen... Zonder geld gaat het heel snel ophouden ja Ik ben benieuwd wat mensen die dat lijken te willen als alternatief zien. |
Lavenderr | vrijdag 26 februari 2010 @ 17:56 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:31 schreef ATuin-hek het volgende:[..] Zonder geld gaat het heel snel ophouden ja  Ik ben benieuwd wat mensen die dat lijken te willen als alternatief zien. Ik ook. Lambiekje? Wat vind jij een goed alternatief? |
Resonancer | vrijdag 26 februari 2010 @ 18:12 |
quote: Wat n commentaar voor iemand die eerst 45% als RD percentage noemt en als ik om 'n bron vraag met 15-20 aan komt. Ga je  |
Re | vrijdag 26 februari 2010 @ 18:18 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 18:12 schreef Resonancer het volgende:[..] Wat n commentaar voor iemand die eerst 45% als RD percentage noemt en als ik om 'n bron vraag met 15-20 aan komt. Ga je ik zat te rekenen met profit ipv income, vandaar |
Amos_ | vrijdag 26 februari 2010 @ 19:09 |
Het geld dat je niet ziet is dan het geld dat van buiten de bedrijfskas komt, er zullen vast veel donaties gedaan worden vanuit instanties enzo? |
Lambiekje | vrijdag 26 februari 2010 @ 20:04 |
quote:Op vrijdag 26 februari 2010 17:12 schreef Re het volgende:[..] wat dacht je van GEEN geld  zodra mensen niet meer beter willen worden zal pharma verdwijnen... uhh het is compleet andersom ! |
Lavenderr | vrijdag 26 februari 2010 @ 20:53 |
quote: Huh? Hoe bedoel je dat? En wat is je alternatief voor BigPharma? |
Amos_ | zaterdag 27 februari 2010 @ 00:08 |
quote: Sterfte van de mensheid aan een pandemie die niet behandeld mag worden  |
Lavenderr | zaterdag 27 februari 2010 @ 00:13 |
quote: Ja, dat zou dan een enorme verbetering betekenen  |
Amos_ | zaterdag 27 februari 2010 @ 01:23 |
quote: In sommige gevallen is het de kortste lijdensweg |
Ticker | vrijdag 12 maart 2010 @ 12:17 |
Re, indien je nog mee leest..
Ik had je eerder eens beloofd wat op te zoeken over dat Baxter AIDS schandaal waar er een grote hoeveelheid mensen, met HIV geinficteerd bloed is voorzien:
http://en.wikipedia.org/wiki/HIV-tainted_blood_scandal_(Japan)
Ik heb daar dus de WIKI pagina ervan. Klein tipje van de sluier kun je daarop vinden. Het meest interessante stuk is dat ten tijde van het opkomen van dit virus bij specifieke bevolkingsgroepen, er dus ook gelijk een medisch onderzoek centrum bij betrokken is, wat zo gezegd 'per ongeluk' dit virus een flinke hand heeft geholpen (in ieder geval bewezen in Azie) in de jaren 80. En dat terwijl de jaren 80 juist kenbaar zijn voor het begin van dit virus.
T'is maar of je een voorstander bent van het woord 'toeval'.  Tevens gaat het verhaal een stuk verder en uitgebreider maar gezien ik nog niet eerder erop was terug gekomen denk ik dat dit een interessant begin is. |
Re | vrijdag 12 maart 2010 @ 12:24 |
ik zal er eens naar kijken  |
fruityloop | vrijdag 12 maart 2010 @ 13:41 |
quote:Op vrijdag 12 maart 2010 12:17 schreef Ticker het volgende:Re, indien je nog mee leest.. Ik had je eerder eens beloofd wat op te zoeken over dat Baxter AIDS schandaal waar er een grote hoeveelheid mensen, met HIV geinficteerd bloed is voorzien: http://en.wikipedia.org/wiki/HIV-tainted_blood_scandal_(Japan)Ik heb daar dus de WIKI pagina ervan. Klein tipje van de sluier kun je daarop vinden. Het meest interessante stuk is dat ten tijde van het opkomen van dit virus bij specifieke bevolkingsgroepen, er dus ook gelijk een medisch onderzoek centrum bij betrokken is, wat zo gezegd 'per ongeluk' dit virus een flinke hand heeft geholpen (in ieder geval bewezen in Azie) in de jaren 80. En dat terwijl de jaren 80 juist kenbaar zijn voor het begin van dit virus. T'is maar of je een voorstander bent van het woord 'toeval'.  Tevens gaat het verhaal een stuk verder en uitgebreider maar gezien ik nog niet eerder erop was terug gekomen denk ik dat dit een interessant begin is. Zoals ik het lees, wilde Baxter juist een veilig alternatief leveren in Japan, en werd dit door de overheid daar tegen gehouden om zo het eigen groene kruis te bevoordelen, die nog op de oude onveilige manier werkten. (ze gaven de bloedproducten geen thermische behandeling om het HIV virus te vernietigen oid) |
Lambiekje | vrijdag 12 maart 2010 @ 23:37 |
quote: Medici maken je helemaal niet beter. Men maakt je zieker, chronisch verslaafd aan de lichaam slopende niet-functionerende medicijnen. En kijk naar Capitalism van Moore om te weten dat een dood personeel geld oplevert....
Dus stelling is als BigPharma verdwijnt zal men beter worden. |
Amos_ | zaterdag 13 maart 2010 @ 00:51 |
quote:Op vrijdag 12 maart 2010 23:37 schreef Lambiekje het volgende:[..] Medici maken je helemaal niet beter. Men maakt je zieker, chronisch verslaafd aan de lichaam slopende niet-functionerende medicijnen. Dus jij zal altijd medische zorg afstaan? |
Michielos | zaterdag 13 maart 2010 @ 01:45 |
quote: Leuk idee om met alle fokkers 1 euro in te zetten om een vliegtrip voor Lambiekje te regelen naar het amazonegebied. Hier zal hij 2 weken in de jungle leven zonder vaccinatie ahha |
Resonancer | zaterdag 2 juli 2011 @ 11:48 |
quote: Poul Thorsen, the principal coordinator of multiple studies funded by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) used to deny a vaccine/autism link was indicted on April 13th on 13 counts of fraud and 9 counts of money-laundering. The charges relate to funding for work he conducted for the CDC, which claimed to disprove associations between the mercury-based vaccine preservative, thimerosal, and increased rates of autism. As fraud charges regarding Thorsen surface, and as we believe the registry was unreliable, SafeMinds is calling for an independent federal investigation of these studies for data manipulation and scientific misconduct. http://pr-usa.net/index.p(...)&id=693716&Itemid=29
|
GoudIsEcht | zaterdag 2 juli 2011 @ 12:35 |
quote: Gaat lekker. Het idee dat de wetenschap altijd maar betrouwbaar zou zijn begint wat lachwekkend te worden. |
ATuin-hek | zondag 3 juli 2011 @ 05:14 |
Is 'innocent until proven guilty' tegenwoordig uit het raam gesmeten? |
Gray | zondag 3 juli 2011 @ 10:59 |
quote: Op zaterdag 2 juli 2011 12:35 schreef GoudIsEcht het volgende:[..] Gaat lekker. Het idee dat de wetenschap altijd maar betrouwbaar zou zijn begint wat lachwekkend te worden. Een mens is niet zijn vakgebied.  |
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 09:23 |
Menselijk DNA in vaccins,
quote: Vaccines and autism: a new scientific review A number of independent scientists have said they've been subjected to orchestrated campaigns to discredit them when their research exposed vaccine safety issues, especially if it veered into the topic of autism. We asked Ratajczak how she came to research the controversial topic. She told us that for years while working in the pharmaceutical industry, she was restricted as to what she was allowed to publish. http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20049118-10391695.html maar dat vergaten ze gewoon te vertellen..... |
Re | maandag 18 juli 2011 @ 09:36 |
quote: leg dan even uit voor de leek hoe humaan DNA nou precies autisme kan veroorzaken... ik ben benieuwd naar je bevindingen |
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 10:56 |
quote: Why could human DNA potentially cause brain damage? The way Ratajczak explained it to me: "Because it's human DNA and recipients are humans, there's homologous recombinaltion tiniker. That DNA is incorporated into the host DNA. Now it's changed, altered self and body kills it. Where is this most expressed? The neurons of the brain. Now you have body killing the brain cells and it's an ongoing inflammation. It doesn't stop, it continues through the life of that individual." Dr. Strom said he was unaware that human DNA was contained in vaccines but told us, "It does not matter...Even if human DNA were then found in vaccines, it does not mean that they cause autism." Ratajczak agrees that nobody has proven DNA causes autism; but argues nobody has shown the opposite, and scientifically, the case is still open. http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20049118-10391695.html
quote: Dr. Deisher told LSN that "short fragments of human DNA residuals in vaccines present two well-documented potential physiological dangers" and "the possibility for auto-immune reactions." While the immune system recognizes the DNA as foreign, its similarity to an individual’s own DNA can cause the immune system to attack parts of the individual's own body. Another danger springs from the length of the DNA fragments. Residual DNA fragments consisting of less than 250 base pairs (bp) have been shown to have a higher probability of entering the nucleus of human cells. Once inside the nucleus, short DNA fragments can integrate with the genome of the cell. The probability of integration is 1 billion times greater with DNA from the same species than with DNA from another species, according to the abstract. http://www.lifesitenews.com/news/archive/ldn/2010/jun/10060312
|
switchboy | maandag 18 juli 2011 @ 12:20 |
quote: Vaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) hebben niet gezorgd voor een groter risico op het Guillain-Barré-syndroom, dat spierverlamming veroorzaakt. Dit verband werd veelvuldig gesuggereerd tijdens de pandemie van 2009. Ten onrechte, blijkt nu uit een grootschalig Europees onderzoek. De resultaten van het onderzoek zijn deze week gepubliceerd in het British Medical Journal. Verdenking In 1976 werd tijdens een grieppandemie in de Verenigde Staten een vaccin in verband gebracht met GBS, waarna de vaccinatie abrupt werd afgebroken. Onderzoek in de jaren hierna toonde aan dat er nauwelijks of helemaal niet sprake was was een verhoogd risico, maar de verdenking van griepvaccinatie als 'trigger' van het Guillain-Barré-syndroom bleef bestaan. Vijftig miljoen Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) besloot daarom tot onderzoek onder vijftig miljoen Europeanen die in 2009 zijn gevaccineerd tijdens de pandemie van Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep). Na analyse van deze omvangrijke groep mensen, afkomstig uit vijf landen, bleek er geen significant verband te bestaan tussen de griepvaccinatie en een groter risico op Guillain-Barré. Spierzwakte Het Guillain-Barré-syndroom is een zeldzame neuromusculaire aandoening, die leidt tot disfunctioneren van de spieren. In Nederland worden ieder jaar 150 tot 300 mensen door het syndroom getroffen. Patiënten die aan de ziekte lijden, verliezen in korte tijd hun spierkracht. Guillain-Barré manifesteert zich zowel bij mannen als bij vrouwen en is niet leeftijdgebonden. De ernst van de ziekte kan sterk variëren, van nauwelijks merkbare spierzwakte tot een vrijwel volledige verlamming. Ervaringen Meer informatie, waaronder patiëntenervaringen, is te vinden op de website www.guillain-barre.nl. Lees ook het artikel over GBS in Monitor, het magazine van het Erasmus MC. Een artikel over vaccinaties is eveneens te vinden in Monitor. Bron: http://www.erasmusmc.nl/c(...)mex.griepvaccin.gbs/
|
switchboy | maandag 18 juli 2011 @ 13:30 |
quote:
quote: LETTER TO THE EDITOR Response to “Theoretical aspects of autism: Causes—A review” by Ratajczak, HV (Journal of Immunotoxicology 8:68–79, 2011) Jamie C. DeWitt1 and Rodney R. Dietert2 1Department of Pharmacology and Toxicology, Brody School of Medicine, East Carolina University, Greenville, NC, USA, and 2Department of Microbiology and Immunology, College of Veterinary Medicine, Cornell University, Ithaca, NY, USA
In a recent review paper by Ratajczak (2011) on theoretical aspects of autism, the lines between speculation and well-supported science were blurred with respect to how possible risk factors for autism were described. Considering the potential public health implications if speculation leads to action, we felt that we needed to respond to the way in which Dr. Ratajczak presented information in the review. Autism is a childhood disease that has an estimated prevalence of 1 in 110 children in the United States (CDC, 2009). The accompanying social costs of treating autistic children have sky-rocketed, and the emotional costs endured by families with autistic children are impossible to estimate. Hindrances to the treatment and prevention of autism are directly related to the heterogeneity of risk factors that likely contribute to an autism diagnosis and the phenotypic heterogeneity of the disease itself. Genetic susceptibilities combined with a myriad of exogenous factors including maternal infections, stress, environmental pollutants, pharmaceutical agents, and dietary insufficiencies are thought to contribute to the etiology of autism. However, specific pathways are hypothetical at best and causality among putative risk factors has not been established. The review by Dr. Ratajczak goes beyond a discussion of scientific studies of putative risk factors of autism to assign both causes and specific preventative measures linked with those causes. In our opinion and based on the present state of the scientific literature, this is inappropriate. In her review on autism, we feel that Dr. Ratajczak misrepresented the following points: (1) Perhaps the most publicly and scientifically debated issue surrounding risk factors associated with autism is vaccine safety. Dr. Ratajczak writes that “The incidence and prevalence data indicate that the timing of introduction of vaccines and changes in the type and increasing number of vaccines given at one time implicate vaccines as a cause of autism.” Several recent studies indicate that vaccination, specifically the vaccination against measles- mumps-rubella (MMR), does not increase the risk of autism. Notably, a longitudinal study done in Japan over a 4-year period (1989–1993) demonstrated that the incidence of autism was not different across the interval before, during, and after this MMR vaccination window (Uchiyama et al., 2007). The vaccine controversy arose from a single paper published in 1998 (Wakefield et al., 1998), suggesting that the MMR vaccine was linked to autism. For parents with autistic children looking for a reason to explain their child’s diagnosis, this paper seemed a blessing and led to anti-vaccination cries from celebrities and advocacy groups. The original Wakefield et al. 1998 paper was fully retracted by the Lancet on 2 Feb 2010 following a report of the United Kingdom’s General Medical Council. The British Medical Journal concluded that the study had been fraudulently concocted (Godlee et al., 2011). However, the damage to public health persists. The outcome of this flawed work included the resurgence of previously controlled diseases in the United States and United Kingdom that led to injuries and deaths in children who were not immunized against MMR. Numerous studies were unable to replicate the fraudulent Wakefield findings
and, in fact, produced additional data against the ability of the MMR vaccine or the preservative, Thimerosal, to induce autism in children or autistic-like effects in animal models. Similarly, a study by Price et al. (2011) indicated that no increased risk of Autism Spectrum Disorders was associated with thimerosal-containing vaccines given during prenatal, birth-to-1 month, birth-to-7-month, and birth-to-20-month age periods. Regarding the Wakefield controversy, an editorial by two scientists who study vaccine safety (Poland and Spier, 2010) emphasized that the movement from evidence-based medicine to media and celebrity based medicine lead to barriers to discovering causes and effective treatments for autism. While we agree that a review article on the risk factors associated with autism must include a discussion of vaccine safety, not because it is scientifically meritorious but because it is an issue that the public seems to think is scientifically debatable, we do not feel that Dr. Ratajczak suitably addressed the issue. Although the cited articles were published in reputable journals, the language that Dr. Ratajczak used to discuss vaccines as risk factors in autism did not make it clear that the debate surrounding this issue has moved from the scientific arena to the arena of media hype and misinformation. In addition, although it is well accepted that the immune system of newborns and children is more sensitive to perturbations than the adult, there is no agreement on the specific age at which sensitivity is the highest. Therefore, asserting that the immune system of a 2-month-old is more or less compromised than a 1-month-old or a 1-year-old is hypothetical, at best, and misleading at worst. (2) The title of the article Theoretical aspects of autism: Causes—A review implies that autism has a sufficient number of theoretical causes to warrant a review. A parent or health care provider searching through scientific literature databases could easily read the title and make the assumption that the etiology of autism has a theoretical basis. Skimming through the article would lead such readers to suspect that being pregnant or getting exposed to agricultural pesticides can cause autism, even though no strong scientific evidence points to these factors as causal. At best, the article reviews the hypotheses that have been proposed as risk factors for autism, not theoretical causes. This may seem a point of semantics, but given the media focus on the search for causes of autism, any assertions about causative factors should be strongly supported by well-documented epidemiological findings backed by rigorously-controlled animal studies that establish biological plausibility. Currently, such data simply do not exist to assign causality. (3) Deductive logic is part of the scientific method and allows scientists to base conclusions on empirical observations. In the absence of empirical evidence, scientists develop ideas based on relatively little data, with the understanding that asserting such ideas often drives the development of additional empirical evidence. This is the creative aspect of science and helps to push the boundaries of knowledge. However, stating such ideas as theory removes the experimental piece required to move an idea to theory. It glosses over gaps in data and forces a reader to fill in the missing information with speculation and supposition. For example, under the “pregnancy” section of “conditions,” pregnancy is not really a theoretical cause of autism; prenatal viral exposures during pregnancy may affect the blood-brain-barrier, which may increase the risk of autism. In one cited study (Atladóttir et al., 2010), the authors indicated that “…this study is an exploratory study” and that “…the significant associations observed could therefore be chance findings (Type I error).” In the review article by Dr. Ratajczak, this study is presented as evidence that viral infections in the first trimester and bacterial infections in the second trimester of pregnancy are associated with a diagnosis of autism in the offspring. In reality, the Atladóttir et al. (2010) study merely indicated that maternal infection increased the risk of autism, not the diagnosis. In addition, the possibility of a Type I error indicates that if it was assumed that viral infections were associated with autism, the reality is that they really were not. Dr. Ratajczak’s critical error is not citing the article(s), but overstating the conclusions of specific articles particularly in light of the authors’ own stated conclusions. Doing so takes this review article from a critical assessment of the literature to significant over-speculation. The absence of definitive causes for autism is a powerful force that turns mild associations and even assertions into key risk factors. The search for causes to explain why a particular child succumbed to an autism diagnosis leads down a slippery slope from strongly supported scientific hypotheses to a desperate search for answers in the milieu of questions with little to no scientific support. Such questions often receive a multitude of media attention because the answers seem so simple. However, with a disease as heterogeneous as autism, no answer concerning its etiology will be simple, linear, or absolute. It is, therefore, imperative that scientists in the autism research arena appreciate that over-speculation may lead to sensationalism. The decision of the Editorial Board of the Journal of Immunotoxicology to publish Dr. Ratajczak’s manuscript reflects the need to improve and expand upon the scientific literature surrounding the etiology of autism. We laud the journal for their desire to contribute to the discourse on autism and appreciate the efforts of the reviewers to ensure that reviews are timely and supported by relevant peer-reviewed literature. Considering that the scientific debate on vaccine safety has concluded that vaccines do not contribute to the incidence of autism, neither the editors nor the reviewers likely anticipated the negative impact on public safety if parents fail to vaccinate their children as a result of reading Dr. Ratajczak’s misleading statements about vaccine safety. Similarly, asserting that autism has theoretical causes may mislead casual readers into believing that the scientific community has reached a consensus on the specific risk factors that contribute to autism etiology. We agree that certain risk factors have a greater probability of contributing to autism than others; we do notagree that any risk factors have been deemed causal. We hope that we have emphasized that while Dr. Ratajczak’s review was timely and necessary, it over-speculated, relied heavily on exploratory studies, and discounted the conclusions of the scientific community with regard to the safety of vaccines. We hope that we have clarified some of the misconceptions that may have been raised by Dr. Ratajczak’s review and appreciate the opportunity to comment.
|
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 13:32 |
quote: Gelukkig maar, hopelijk geldt dat ook hiervoor.
quote: Uit Fins onderzoek is gebleken dat kinderen die het vaccin tegen Mexicaanse griep hebben gekregen ongeveer negen keer meer kans hebben op de slaapziekte dan de kinderen die het vaccin niet hebben ontvangen. Meer onderzoek is nodig, maar vooralsnog wijst alles erop dat het vaccin – in combinatie met andere factoren – toch echt tot de slaapziekte kan leiden. http://www.scientias.nl/v(...)de-slaapziekte/24526
|
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 13:41 |
quote: En daar ben jij het mee eens ? Heb je n bron erbij svp?
Ik lees dingen die haaks op dat comentaar staan. Niet direct over DNA als oorzaak maar wel over de link vaccinaties/autisme. En dan natuurlijk vnl door de toevoegingen van kwikverbindingen. deze b.v..
quote:
|
switchboy | maandag 18 juli 2011 @ 13:45 |
quote: Het lijkt van niet: http://www.who.int/vaccin(...)tement/en/index.html |
switchboy | maandag 18 juli 2011 @ 13:50 |
quote: Op maandag 18 juli 2011 13:41 schreef Resonancer het volgende:[..] En daar ben jij het mee eens ? Heb je n bron erbij svp? Ik lees dingen die haaks op dat comentaar staan. Niet direct over DNA als oorzaak maar wel over de link vaccinaties/autisme. En dan natuurlijk vnl door de toevoegingen van kwikverbindingen. deze b.v.. [..] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21623693
Ik heb de fulltext gecopypaste
quote: Atladóttir, H. O., Thorsen, P., Østergaard, L., Schendel, D. E., Lemcke, S., Abdallah, M., and Parner, E. T. 2010. Maternal infection requiring hospitalization during pregnancy and autism spectrum disorders. J. Autism Dev. Disord 40:1423–1430. Centers for Disease Control and Prevention (CDC). 2009. Autism and developmental disabilities monitoring network surveillance year 2006 principal investigators. Prevalence of autism spectrum disorders - Autism and developmental disabilities monitoring network, United States, 2006. MMWR Surveill. Summ. 58:1–20. Godlee, F., Smith, J., and Marcovitch, H. 2011. Wakefield’s article linking MMR vaccine and autism was fraudulent. BMJ 342:c7452. Poland, G. A., and Spier, R. 2010. Fear, misinformation, and innumerates: How the Wakefield paper, the press, and advocacy groups damaged the public health. Vaccine 28:2361–2362. Price CS, Thompson WW, Goodson B, Weintraub ES, Croen LA, Hinrichsen VL, et al. 2011. Prenatal and infant exposure to thimerosal from vaccines and immunoglobulins and risk of autism. Pediatrics. 126:656-664. Ratajczak, H. V. 2011. Theoretical aspects of autism: Causes–A review. J Immunotoxicol 8:68–79. Uchiyama, T., Kurosawa, M., and Inaba, Y. 2007. MMR-vaccine and regression in autism spectrum disorders: negative results presented from Japan. J. Autism Dev. Disord 37:210–217. Wakefield, A. J., Murch, S. H., Anthony, A., Linnell, J., Casson, D. M., Malik, M., Berelowitz, M., Dhillon, A. P., Thomson, M. A., Harvey, P., Valentine, A., Davies, S. E., and Walker-Smith, J. A. 1998. Ileal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and pervasive developmental disorder in children. Lancet 351:637–641. referenties nog even overgenomen
De link naar de fulltext van http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21225508 werkt niet |
Re | maandag 18 juli 2011 @ 14:08 |
quote: ik ben idd nauwelijks zulke speculatieve/eenzijdige reviews tegengekomen, prima dat er onderzoek gedaan wordt naar de oorzaken van autisme, maar dit is gewoon suggestief de media bespelen, wat ook nog lijkt te werken |
Re | maandag 18 juli 2011 @ 14:14 |
quote: op zich interessant die studies in ratten ergens in Polen
beter is het te studeren in echte mensen babies, wat ook gedaan is met 0,0 effect
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20003103 |
switchboy | maandag 18 juli 2011 @ 14:28 |
Alhoewel er wel aanwijzingen zijn dat het een effect heeft op zenuwcellen an sich. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=21350943[uid] http://www.springerlink.com/content/22115401745m3l44/fulltext.pdf
Maar waarschijnlijk zijn de effecten voorbijgaand/onbetekenend/niet meetbaar bij mensen. |
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 15:39 |
quote: Het feit dat er hogere concentraties kwik worden gemeten lijkt me al n effect an sich. Dat die hogere concentraties geen effect op de ontwikkeling van het zenuwstelsel lijken te hebben komt volgens mij door het feit dat dit vooral op lange termijn nog onvoldoende is onderzocht. Deze recente studie zegt dat volgens mij ook.
quote: Information extracted from studies indicates that: (a) activity of low doses of Thimerosal against isolated human and animal brain cells was found in all studies and is consistent with Hg neurotoxicity; (b) the neurotoxic effect of ethylmercury has not been studied with co-occurring adjuvant-Al in TCVs; (c) animal studies have shown that exposure to Thimerosal-Hg can lead to accumulation of inorganic Hg in brain, and that (d) doses relevant to TCV exposure possess the potential to affect human neuro-development. Thimerosal at concentrations relevant for infants' exposure (in vaccines) is toxic to cultured human-brain cells and to laboratory animals. The persisting use of TCV (in developing countries) is counterintuitive to global efforts to lower Hg exposure and to ban Hg in medical products; its continued use in TCV requires evaluation of a sufficiently nontoxic level of ethylmercury compatible with repeated exposure (co-occurring with adjuvant-Al) during early life. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=21350943[uid] Waarom is de stof eigenlijk voor n hoop vaccins in de ban gedaan, als het toch geen kwaad kan ?
[ Bericht 50% gewijzigd door Resonancer op 18-07-2011 15:47:03 ] |
Cerbie | maandag 18 juli 2011 @ 16:33 |
Van menselijk DNA krijg je autisme? Dan is de gehele reproducerende samenleving autistisch, denk eens aan al dat DNA dat je uitwisselt tijdens zoenen en sex. |
Re | maandag 18 juli 2011 @ 16:39 |
quote: Misschien omdat er nu betere en goedkopere alternatieven beschikbaar zijn |
Lambiekje | maandag 18 juli 2011 @ 18:04 |
quote: Maar als je schuld kan afkopen op bij voorbaat al afgekocht is by design geldt die term niet echt meer voor bigpharma. |
Lambiekje | maandag 18 juli 2011 @ 18:07 |
quote: Op vrijdag 26 februari 2010 17:11 schreef Lavenderr het volgende:Ik merk hier weleens dat sommige users van Big Pharma een charitatieve instelling willen maken. Zou de kritiek dan verstommen? Maar dan is er dus ook minder geld om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Quatsch van de bovenste plank.
Zo lang men 10 maal zoveel budget over heeft voor reclame dan is onderzoek echt niet in gevaar. Biljoenen omzet en er is geen geld voor onderzoek. Wat een bullshit. |
Re | maandag 18 juli 2011 @ 18:10 |
quote: Op maandag 18 juli 2011 18:07 schreef Lambiekje het volgende:[..] Quatsch van de bovenste plank. Zo lang men 10 maal zoveel budget over heeft voor reclame dan is onderzoek echt niet in gevaar. Biljoenen omzet en er is geen geld voor onderzoek. Wat een bullshit. 2x ongeveer, en de meeste pharma bedrijven halen winst uit 1-2 blockbusters, de rest is nauwelijks winstgevend |
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 18:26 |
quote: Wat bedoel je met beter ?
[ Bericht 8% gewijzigd door Resonancer op 18-07-2011 18:45:57 ] |
Lambiekje | maandag 18 juli 2011 @ 18:29 |
quote: Op maandag 18 juli 2011 18:10 schreef Re het volgende:[..] 2x ongeveer, en de meeste pharma bedrijven halen winst uit 1-2 blockbusters, de rest is nauwelijks winstgevend Wrong. Je gaat niet door voor de koelkast. |
Resonancer | maandag 18 juli 2011 @ 18:56 |
quote: Op maandag 18 juli 2011 18:10 schreef Re het volgende:[..] 2x ongeveer, en de meeste pharma bedrijven halen winst uit 1-2 blockbusters, de rest is nauwelijks winstgevend Het gaat iid slecht met big pharma, je zou er bijna medelijden mee krijgen
quote: Ook wel aardig ihkv "al het geld gaat naar research "
quote: While the industry is quick to claim how much it must spend to come up with new drugs, it is slow to acknowledge the contributions of the Federal Government and American taxpayers. Universities, foundations, researchers and congressional committees have concluded for years that many major drugs owe their origins to research funded by the National Institutes of Health (NIH), the National Cancer Institute and other public agencies. Read more: http://www.time.com/time/(...)0.html#ixzz1STaDmq7J
quote: Drug companies now spend more than $12 billion a year hawking the newest, most expensive brand-name drugs to patients and doctors in the U.S., regardless of whether those drugs are truly needed or any better than what's been available for years. Big Bucks, Big Pharma is an incisive expose of how marketing has infected everything doctors and patients learn about drugs, and a much-needed antidote to the tidal wave of self-serving drug company propaganda that dominates the airwaves. Anyone who ever prescribes or takes a pill should see this documentary." - Alex Sugerman-Brozan | The PAL Project
|
Bankfurt | maandag 18 juli 2011 @ 19:35 |
quote: Op maandag 18 juli 2011 16:33 schreef Cerbie het volgende:Van menselijk DNA krijg je autisme? Dan is de gehele reproducerende samenleving autistisch, denk eens aan al dat DNA dat je uitwisselt tijdens zoenen en sex. Wat te denken van het eten van een ei, kip, vlees of vis; Hollandse Nieuwe bijvoorbeeld ? |