Wetenschappelijk bewijs is goed maar dan moet het wel betrouwbaar zijn en meestal is het dat niet want gesponsord door de rijke machtselitequote:Op donderdag 7 januari 2010 22:38 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Selection bias? Natuurlijk komt dat voor. Gelukkig hebben we peer-reviewing. Maar die wetenschappers zijn natuurlijk ook corrupt.
Met een dergelijke instelling kun je net zo goed de wetenschap opdoeken. Maar dan moeten we wel consequent blijven en niet met wetenschappelijk bewijs aan komen slepen als het het complot eens steunt.
En wanneer is het gesponsord door de wetenschappelijke machtselite, als het een complot tegenspreekt? De ruime meerderheid van het medisch-wetenschappelijk onderzoek is gesponsord door de rijke machtselite dan wel door de overheid. In Nederland is zonMW bijvoorbeeld een hele grote subsidieverstrekker op dit gebied.quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:40 schreef squig het volgende:
[..]
Wetenschappelijk bewijs is goed maar dan moet het wel betrouwbaar zijn en meestal is het dat niet want gesponsord door de rijke machtselite
Ja daarom kun je het dus alleen als bewijs aandragen als de resultaten ingaan tegen wat de overheid en het bedrijfsleven propageert.quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:44 schreef Cerbie het volgende:
[..]
En wanneer is het gesponsord door de wetenschappelijke machtselite, als het een complot tegenspreekt? De ruime meerderheid van het medisch-wetenschappelijk onderzoek is gesponsord door de rijke machtselite dan wel door de overheid. In Nederland is zonMW bijvoorbeeld een hele grote subsidieverstrekker op dit gebied.
En toch komen er jaarlijks allerlei grote en kleine doorbraken op medisch gebied.
Wat een onzin. Het onderzoek wordt op dezelfde manier uitgevoerd het is niet ineens beter als het toevallig in jou straatje past. Zo werkt wetenschap niet.quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:45 schreef squig het volgende:
[..]
Ja daarom kun je het dus alleen als bewijs aandragen als de resultaten ingaan tegen wat de overheid en het bedrijfsleven propageert.
Dus het is overheids-/bedrijfsleven propaganda als het tegen een complottheorie ingaat?quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:45 schreef squig het volgende:
[..]
Ja daarom kun je het dus alleen als bewijs aandragen als de resultaten ingaan tegen wat de overheid en het bedrijfsleven propageert.
jaquote:Op donderdag 7 januari 2010 22:50 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Dus het is overheids-/bedrijfsleven propaganda als het tegen een complottheorie ingaat?
Oke stel ik zet een proef op om een of andere theorie te debunken. Met mijn proef heb ik aanneembaar de theorie van tafel geveegd. Ik besluit het te publiceren. Jij leest het en denkt. Goh die Switchboy is een vuil propaganda kanaal. En veegt daarmee, zonder ook maar serieus naar mijn onderzoek te kijken, mijn paper van tafel. Omdat dit niet in jouw denkwereld past. Dát is kortzichtig. Mijn paper verschafte in dit opzicht namelijk juist een nieuw inzicht waar je van had kunnen leren. Maar nee, dan zou je wereldbeeld te erg aangetast worden en dat is eng.quote:
Tsja een gezonde dosis argwaan tegen de overheid is niet ongezond. Kan je het mij en andere complot-theoristen eigenlijk kwalijk nemen? Zodra wetenschap wordt aangedragen door politiek is het geen wetenschapelijk debat meer maar een politiek debat met belangen. En wat die belangen zijn is altijd de vraag. Daar kan de wetenschap nieteens bij. kijk maar naar de economie en CO2. Ook terigtevoeren op wetenschap. Maar zodra het een politiek debat wordt is de waarheid zoek. Kijk maar naar Irak. Alles wat gebeurt op de wereld creeert feiten en is gebasseerd op een waarheid. Maar wat die feiten precies zijn dat weet jij nog ik niet precies. En zoiezo vertrouw ik zelf dingen als FDA, WTO en WHO nooit. Net zoals het IMF of onze Nederlandsche Bank.quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:50 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Dus het is overheids-/bedrijfsleven propaganda als het tegen een complottheorie ingaat?
Een gezonde dosis argwaan is inderdaad niet ongezond. Wetenschappers kunnen hun werk niet doen zonder zelfs.quote:Op donderdag 7 januari 2010 23:45 schreef Schenkstroop het volgende:
[..]
Tsja een gezonde dosis argwaan tegen de overheid is niet ongezond. Kan je het mij en andere complot-theoristen eigenlijk kwalijk nemen?
Je zegt dus eigenlijk dat een wetenschappelijk onderzoek geen wetenschap meer is zodra de politiek ermee aan de haal gaat? Of bedoel je juist dat de resultaten niet meer te vertrouwen zijn zodra ze uit de mond van een politicus komen?quote:Zodra wetenschap wordt aangedragen door politiek is het geen wetenschapelijk debat meer maar een politiek debat met belangen. En wat die belangen zijn is altijd de vraag. Daar kan de wetenschap nieteens bij. kijk maar naar de economie en CO2. Ook terigtevoeren op wetenschap. Maar zodra het een politiek debat wordt is de waarheid zoek. Kijk maar naar Irak. Alles wat gebeurt op de wereld creeert feiten en is gebasseerd op een waarheid. Maar wat die feiten precies zijn dat weet jij nog ik niet precies. En zoiezo vertrouw ik zelf dingen als FDA, WTO en WHO nooit. Net zoals het IMF of onze Nederlandsche Bank.
Ik ben heel bewust onbeschermd tegen malaria gaan reizen. Malaria is goed te behandelen als je er op tijd bij bent en de bijwerkingen kunnen erg zwaar zijn.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:33 schreef ToT het volgende:
Van de frontpage:
Twee op de tien reizigers zijn niet goed beschermd tegen malaria voordat zij op pad gaan en vier op de tien zijn niet voldoende beschermd tegen hepatitis-A. Dat blijkt uit het jaarlijkse 'Schiphol-onderzoek' dat vandaag tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht is gepresenteerd.
Uit het onderzoek onder vierhonderd Nederlanders blijkt onder andere dat ruim tien procent van de Nederlandse reizigers zelfs bij een bezoek aan een hoog risicoland als Gambia geen malariatabletten slikt. "Daarom sterven er nog steeds Nederlanders aan malaria", zegt Pieter van Thiel van het Tropencentrum AMC Amsterdam.
Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat een op de tien mensen een chronische aandoening heeft. "Chronisch zieke mensen lopen een verhoogd risico in het buitenland. Het is belangrijk dat de reiziger zich daarvan bewust is." Chronisch zieke mensen hebben bijvoorbeeld minder weerstand tegen infecties. "Vanwege de ziekte zelf maar ook door het medicijngebruik." Mensen kunnen zich voordat ze op vakantie gaan oriënteren via de websites gezondopreis.nl en lcr.nl.
Wetenschappelijke conclusies zijn neutraal. 't is hoe je gegevens interpreteert en wat je ermee doet. Ze zijn onderhevig aan interpretatie. En omdat alles wat politici zeggen en doen eigenlijk gezien moet worden binnen een context van belangen (politiek). En omdat zij alles wat links is rechts kunnen lullen en andersom, neem ik niet zomaar aan wat politici beweren. Dus als een politicus zegt 'het is zo' dan denk ik, ik trek mijn eigen conclusies wel. Dat bedoel ik eigenlijk. Ik vertrouw die ratten gewoon niet.quote:Op donderdag 7 januari 2010 23:55 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Een gezonde dosis argwaan is inderdaad niet ongezond. Wetenschappers kunnen hun werk niet doen zonder zelfs.
[..]
Je zegt dus eigenlijk dat een wetenschappelijk onderzoek geen wetenschap meer is zodra de politiek ermee aan de haal gaat? Of bedoel je juist dat de resultaten niet meer te vertrouwen zijn zodra ze uit de mond van een politicus komen?
Ik zeg het ook niet omdat ik anderen aanraadt het niet te doen, maar het artikel lijkt te impliceren dat die mensen er niet over nadenken terwijl dat niet per se zo hoeft te zijn.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:47 schreef ToT het volgende:
Een vriendin van me heeft malaria gehad, en die stond op het punt om het raam uit te springen omdat ze het niet meer aankon.
Ben benieuwd of volgens jaar deze griep terug komt.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 19:54 schreef Ticker het volgende:
Ik blijf erbij dat heel deze hype een grote test is geweest.
Ja inderdaad, vlak voordat de pandemie uitbrak hebben ze de definitiequote:Op maandag 25 januari 2010 21:18 schreef ToT het volgende:
Van de frontpage:
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag scherpe kritiek geuit op critici die claimen dat de Mexicaans griep een nep-pandemie is, die alleen maar is gecreëerd ten bate van de medicijnfabrikanten.
Volgens de WHO had de uitbraak van een nieuwe stam van de H1N1-griep alle wetenschappelijke kenmerken van een pandemie. De WHO ontkent te zijn beïnvloed door de farmaceutische industrie. "De wereld ondergaat een echte pandemie. De ontkenning ervan is verkeerd en onverantwoordelijk", aldus de WHO in een verklaring.
WHO-woordvoerder Gregory Hartl zei dat het relatief geringe aantal doden door het virus niet betekent dat de Mexicaanse griep geen pandemie was. "Een pandemie heeft niets van doen met het aantal doden of de ernst ervan. Een pandemie is letterlijk een mondiale verspreiding van een ziekte", aldus Hartl.
De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, een waakhond voor de mensenrechten in Straatsburg, heeft kortgeleden geadviseerd om de verklaring van de WHO omtrent de Mexicaanse griep te onderzoeken, om te zien of het agentschap is beïnvloed. Medewerkers van de WHO zullen morgen een ontmoeting hebben met de Raad van Europa.
quote:Op maandag 25 januari 2010 23:14 schreef Orwell het volgende:
[..]
Ja inderdaad, vlak voordat de pandemie uitbrak hebben ze de definitie
veranderd. Zo kan ik het ook.
Oh ja? Wanneer hebben ze dat dan gedaan? En van wat was de wijziging?quote:Op maandag 25 januari 2010 23:14 schreef Orwell het volgende:
[..]
Ja inderdaad, vlak voordat de pandemie uitbrak hebben ze de definitie
veranderd. Zo kan ik het ook.
Als je op google zoekt naar 'WHO definition change pandemic' kom je pagina's vol complotgezwets tegen, dat helpt niet echt met een wat officiëler bericht dat gewoon de definities voor en na vermeldt te vindenquote:Op donderdag 28 januari 2010 19:28 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Oh ja? Wanneer hebben ze dat dan gedaan? En van wat was de wijziging?
Het stond op de 2de pagina.quote:Op donderdag 28 januari 2010 19:35 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Als je op google zoekt naar 'WHO definition change pandemic' kom je pagina's vol complotgezwets tegen, dat helpt niet echt met een wat officiëler bericht dat gewoon de definities voor en na vermeldt te vinden
http://ca.news.yahoo.com/(...)_pandemic_definitionquote:WHO definition of pandemic must be revised to avoid risk of false alarms: expert
Module body
Mon Nov 2, 5:29 PM
By Helen Branswell, Medical Reporter, The Canadian Press
ADVERTISEMENT
TORONTO - The World Health Organization's current definition of a flu pandemic is too broad and should be revised to avoid potential false alarms, a journal editorial published Monday argues.
The editorial, by infectious diseases specialist Dr. Peter Gross, said changes made to the definition in the past few years could capture some seasonal virus changes that don't deserve to be classified as pandemics.
"My concern is going forward that if there are minor changes in a drifted strain, the WHO's current definition could include that as a new virus and declare that as a pandemic," said Gross, who works at Hackensack University Medical Center in New Jersey.
"And if they do, they could be declaring pandemics every one to three years for H1N1s or H3N2s or whatever Hs and Ns spill over to the human population and spread."
Drift is a term that refers to the small mutations that flu viruses undergo on an regular basis. Those changes require frequent updating of seasonal flu vaccine, but don't qualify as a pandemic. That's because the changes are too small to allow the drifted viruses to get past the immune systems of people who've had recent exposure to similar viruses.
The term pandemic is used in flu science to describe the emergence and spread of a new virus to which most people have no immunity.
It used to be thought that for a pandemic to occur, a virus of a new subtype would have to emerge. That means a virus with a new hemagglutinin protein on its exterior - the H number in a virus's name.
The current H1N1 virus has rewritten that rule. That's because while H1N1 viruses remotely related to this virus have been circulating for decades, the new H1N1 is so far apart from them genetically that most people under age 60 have little immunity to it and it has been able to spread rapidly.
In the editorial in BMJ Clinical Evidence, Gross objected to the fact that the revised WHO pandemic phases say a pandemic could be caused by an "animal or human-animal influenza reassortant virus." Reassortants are hybrids, viruses made up of genes from two or more flu strains or subtypes.
The previous definition, published in 2005, defined a pandemic virus as a new subtype, meaning a virus with a new hemagglutinin.
The change broadens the definition and could see viruses that actually aren't much different from previously circulating viruses qualify as pandemic viruses, Gross said in an interview.
He said the definition should be rewritten to specify that pandemics are caused when a virus of a new hemagglutinin subtype or when a virus of an existing subtype that is substantially different genetically starts to spread among people.
Under that latter stipulation, the new H1N1 virus would qualify as a pandemic. Study has shown it shares only about 72 to 75 per cent of the amino acid profile of seasonal H1N1 viruses, which is a huge distance in flu virus terms. Seasonal viruses are generally between 97 and 98 per cent similar to one another genetically.
A spokesperson for the World Health Organization said the global health agency may revisit the pandemic definition, but not while the pandemic is underway.
"There's never any reason to exclude going back and looking at things, if a revision is justified," Gregory Hartl said, adding the agency's top flu expert, Dr. Keiji Fukuda, has spoken about the possibility of refining the language of the pandemic phases once the current crisis has passed.
http://blogs.sciencemag.o(...)who-considers-r.htmlquote:WHO Considers Revising Definition of "Pandemic"
Responding to mounting confusion, the World Health Organization (WHO) has sent the definition of a full-scale, phase 6 influenza “pandemic” to the rewrite desk. But no formal revisions have been made yet, leaving the old definition in place, and that says a phase 6 alert should be triggered if two regions of the world have sustained community spread in humans of an animal or animal-human hybrid of a flu virus.
On 29 April, WHO raised the pandemic threat level from 4 to 5, citing sustained community transmission in the U.S. and Mexico. At the same time, WHO said phase 6 was “imminent” and would be declared if the same type of spread appeared in a second region of the world. But at a press conference today, Keiji Fukuda, WHO's assistant director-general, said that representatives from several countries who attended the World Health Assembly in Geneva this week criticized the current phasing system, which relies solely on geographic spread without regard to severity of disease.
Fukuda said WHO agreed with the countries that the phase system needs to more accurately reflect the impact the virus is having on populations. Fukuda also said WHO might bump up the alert to phase 6 if the virus started to spread significantly in the Southern Hemisphere, including South America and Africa, even without causing severe disease.
To clarify this confusing potential revision of the definition of phase 6, ScienceInsider asked whether WHO would declare a pandemic right now if the virus were the much deadlier H5N1 that causes avian influenza. “Even if it were H5N1, we would still be looking for clear evidence of widespread community outbreaks going on in countries in multiple regions,” said Fukuda. “This is still a situation that we have not seen yet.”
Fukuda did not know when WHO would craft a new definition of phase 6 and said it was not trying to “change the rules” but wanted to adapt to the situation. “What is the value of these phases?” asked Fukuda. “These kinds of tools are really there to help countries prepare themselves.” For the most part, he said, that has happened, and he stressed that WHO must remain flexible. “There is nothing like reality to tell you whether something is working or not,” said Fukuda.
Dit levert dan ook erg veel geld op.quote:"And if they do, they could be declaring pandemics every one to three years for H1N1s or H3N2s or whatever Hs and Ns spill over to the human population and spread."
Sterker nog, toen lambiekje een tijdje terug met diezelfde opmerking kwam ben ik eens gaan zoeken. Ik kwam een definitie uit 2005 tegen die voor zover ik zag ipc hetzelfde was als de huidigequote:Op donderdag 28 januari 2010 19:35 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Als je op google zoekt naar 'WHO definition change pandemic' kom je pagina's vol complotgezwets tegen, dat helpt niet echt met een wat officiëler bericht dat gewoon de definities voor en na vermeldt te vinden
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |