Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triestquote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.
Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
eens!quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:57 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjesquote:
precies. En dan moet je zo keilang wachten, en dan ist klaar, en dan 1 hap en dan ist opquote:Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, popquote:Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
snap ik lieverdquote:Op maandag 25 mei 2009 14:17 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop
je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.quote:Op maandag 25 mei 2009 14:12 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.quote:Op maandag 25 mei 2009 14:58 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
is dan wel van lamsvlees gemaakt meestal. maar dat mag de pret niet drukken. ze zijn helaas iets minder scherp gekruid dan die uit frankrijk. maar ze smaken prima en zetmeelloos.quote:Op maandag 25 mei 2009 18:41 schreef NutKees het volgende:
[..]
Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
Koop een brikettenstarter, serieus in tien minuten zijn de briketten op temperatuur.quote:Op maandag 25 mei 2009 21:04 schreef Mirjam het volgende:
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
langzaam garen op lage temperatuur. en/of in folie/korst/marinade.quote:Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.
Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Aluminium bakje onderin zetten tussen de twee zones met kolen/briketten met wat vocht (bijv. bier). Scheelt wel iets.quote:Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Eerst boven de kolen dicht schroeien, dan indirect door laten garen.quote:Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.
Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
De big green egg zou dé bbq zijn om je vlees sappig en mals te houden. Maar indirect grillen, lukt volgens mij nooit, zijn ze wel erg klein voor.quote:Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.
Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Eensch!quote:Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.
Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
Cobb barbecue - wie heeft 'm?quote:Op maandag 25 mei 2009 21:04 schreef Mirjam het volgende:
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
nog maar een keer dan. ook voor de niet weber bezitter zijn de recepten, de bereidingswijze, de marinades en de speciale kruiden een must voor elke bbq fanaat.quote:Op maandag 25 mei 2009 11:49 schreef zoalshetis het volgende:
de echte bbq-er kan niet zonder deze site. uren kijkplezier. tevens een van de mooiste manieren van reclame maken (in dit geval voor weber)
http://www.barbecueweb.com/
Hickory.quote:Op dinsdag 26 mei 2009 23:38 schreef pavv het volgende:
[..]
volg het plaatje![]()
of klik hier
of hier (iets goedkopere verzending)
(nee geen aandelen)
Een BBQ zonder deksel is niet eens een BBQquote:Op dinsdag 26 mei 2009 23:28 schreef mgerben het volgende:
[..]
Cobb barbecue - wie heeft 'm?
Ik zie hier trouwens veel plaatjes van BBQs met deksels. Dat is in elk geval een goed idee. Die zijn er al vanaf ¤19,95, en dat is totaal anders BBQ-en dan zonder.
Met deksel: Volledige kip op de BBQ, subtiel garen, helemaal gaar.
Zonder deksel: risico op Verbrand van buiten, rauw van binnen.
Electrisch . . . nee, niet cool.
Ja. Dik aan de 800 euroquote:
Ben net even naar de turk geweest en ze hadden inderdaad donkerrode worstjes. Geen idee wat het precies is maar ik heb er 6 meegenomen. Erg benieuwd hoe ze smaken, vanmiddag maar even de bbq naar buiten slepen...quote:Op maandag 25 mei 2009 19:29 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
is dan wel van lamsvlees gemaakt meestal. maar dat mag de pret niet drukken. ze zijn helaas iets minder scherp gekruid dan die uit frankrijk. maar ze smaken prima en zetmeelloos.
Gas is voor homo'squote:Op vrijdag 29 mei 2009 22:33 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja. Dik aan de 800 euro![]()
En ja, hij is op gas. Pap's wilde perse gas. Nou ja, zijn feestje
ik wil bij jou etenquote:Op zondag 31 mei 2009 00:52 schreef vaagsel het volgende:
Vandaag gebarbecued en morgen weer. Vandaag gehad (met 2 personen):
Een hele Dorade, ontschubd en van ingewanden ontdaan. Drie keer per kant ingekerfd en ingesmeerd met een mix van pezo, tijm, citroenrasp, knoflook en olie. Daarna op de bbq met wat groene asperges.
Ik wou eigenlijk wat lamskoteletjes halen, maar mijn vaste slager (Marokkaanse slager) had ze niet meer. Wel lagen er nog een aantal mooie dikke stukken entrecot voor de belachelijke prijs van ¤ 8,5 de kilo. Twee dikke stukken van 175 gram per stuk meegenomen, ingewreven met wat knof en tijm en op de bbq. Daarbij twee maiskolfen, het blad zat er nog aan dus een halfuurtje geweekt in water en toen 20 minuten op de BBQ. Het was echt heerlijk.
Morgen voor 4 personen met kip in Caribische marinade, varkenshaas in marinade van ui, knof, komijn, koriander, citroensap, suiker, kerrie en zout, kabeljauw met kruiden in folie en een hamburger die ik nog moet maken.
Oh, het is ook zeker geen klacht hoor. Ik mik een aanmaakblokje op het kolenrooster, zet de gevulde starter erop en dan kan het vlees uit de koelkast en natuurlijk ff een pilsje.quote:Op dinsdag 2 juni 2009 14:58 schreef Fastmatti het volgende:
Een half uur vind ik wel erg lang, maar het gaat vooral om het gemak. Aansteken en je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Anders moet je tien minuten blazen voor het überhaupt de aanmaakblokjes aan zijn.
In kleinere porties invriezen. Dan is het blok vlees kleiner en ontdooit het veel sneller. Het mooiste is als je allemaal dunne plakjes kan maken per stukje vlees (of twee stukken vlees). En dan zorgen dat het niet aan elkaar vriest.quote:Op dinsdag 2 juni 2009 15:11 schreef Jarno het volgende:
(naast een vriezer vol vlees uiteraard - wat ook maar beperkt handig is want als je met mooi weer uit je werk komt en je wilt spontaan BBQ-en is je vlees nog bevroren...)
Ik heb in de zomer altijd in huis: griekse yoghurt. Met een geraspte komkommer en wat knoflook en dille heb je in een handomdraai tzaziki. Of gemengd met wat mayo, peterselie, bieslook en knoflook heb je knoflooksaus.quote:Op dinsdag 2 juni 2009 15:11 schreef Jarno het volgende:
[..]
Wat vinden jullie nou handige BBQ voorraad dingen om te hebben liggen? Zelf greep ik gisteren naast het stokbrood, dus wat afbakstokbrood moet er wel komen. Verder natuurlijk de eeuwige emmer satésaus, maar wat zijn nou verder handige dingen om te hebben liggen (naast een vriezer vol vlees uiteraard - wat ook maar beperkt handig is want als je met mooi weer uit je werk komt en je wilt spontaan BBQ-en is je vlees nog bevroren...)
en?quote:Op zaterdag 30 mei 2009 09:57 schreef NutKees het volgende:
[..]
Ben net even naar de turk geweest en ze hadden inderdaad donkerrode worstjes. Geen idee wat het precies is maar ik heb er 6 meegenomen. Erg benieuwd hoe ze smaken, vanmiddag maar even de bbq naar buiten slepen...
Ik heb geen idee! Zou zo maar eens kunnen. Maar dan moet je ze wel veel verder gaar koken dan je normaal doet (tenminste, ik hou zelf van lekker beetgaar). De truc van de salade is dat het lekker zacht is (met het knapperige van het uitje er tussen).quote:Op dinsdag 2 juni 2009 23:33 schreef renzell het volgende:
Tezz; is die salade met verse sperziebonen niet nog vel lekkerder? Ik wil dat misschien morgen eens proberen. En dan misschien nog met wat tomaatjes ook.
Helemaal mee eens.quote:Op woensdag 3 juni 2009 07:33 schreef zoalshetis het volgende:
bij een goede bbq hoort een verse, zelfgemaakte, koude pastasalade. en veel frisse salades on the side.
Lamsschoudertje halen bij de Turkse slager, helemaal top.quote:Op woensdag 3 juni 2009 16:32 schreef neilpad het volgende:
De oudjes zijn op vakantie dus binnenkort gaan we eens flink de BBQ opstoken met wat vrinden.
Nu wil ik alleen niet weer laf wat worsten/hamburges/speklappen erop gooien, maar gewoon echte goede grote stukken vlees.
Nu mag het alleen niet al te veel kosten aangezien het arme studenten betreft.
Wat zijn nu goede alternatieve? Het hoeft niet echt heel bijzonder vlees te zijn aangezien je het wel kan marineren of er een "rub" op kan doen. Paar mooie dingen gezien op bbqweb.
ik ga met de voorganger mee. haal een flink stuk vlees bij de turkse/islamitische slager. laat je inspireren door deze link. http://barbecueweb.comquote:Op woensdag 3 juni 2009 16:32 schreef neilpad het volgende:
De oudjes zijn op vakantie dus binnenkort gaan we eens flink de BBQ opstoken met wat vrinden.
Nu wil ik alleen niet weer laf wat worsten/hamburges/speklappen erop gooien, maar gewoon echte goede grote stukken vlees.
Nu mag het alleen niet al te veel kosten aangezien het arme studenten betreft.
Wat zijn nu goede alternatieve? Het hoeft niet echt heel bijzonder vlees te zijn aangezien je het wel kan marineren of er een "rub" op kan doen. Paar mooie dingen gezien op bbqweb.
Het is maar wat je lekker vindtquote:Op woensdag 3 juni 2009 17:46 schreef zoalshetis het volgende:
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
Dat wordt toch super-taai?quote:Op woensdag 3 juni 2009 17:46 schreef zoalshetis het volgende:
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
Dat klinkt interessant! Hoe doe je dat precies dan? Want wanneer je het niet laat sudderen dan smelt het vet toch niet weg?quote:Op woensdag 3 juni 2009 17:46 schreef zoalshetis het volgende:
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
ik zou dan toch de houtskool smaak missen denk ikquote:Op woensdag 3 juni 2009 18:32 schreef 3nhsCnds het volgende:
Ik heb geen barbecue......en het is zo lekker...
...wel een grillpan trouwens, daarmee kun je ook wel een beetje in de buurt komen van die typische smaak...
Nee, had ik niet gedaan. Maar het was tóch heerlijk!quote:Op dinsdag 2 juni 2009 23:37 schreef vaagsel het volgende:
Garnalen en kip op 1 spies? Heb je de kip dan vantevoren gegaard? Ziet er allemaal heerlijk uit!
je grilled ze op heet vuur als een biefstuk. kan 1-2 minuten aan elke kant zijn. vet kan je wegsnijden of gewoon opeten. ook in je koekenpan of grillpan is het erg lekker. goed inpeperen of anders rubben voordat je ze bakt of grilled.quote:Op woensdag 3 juni 2009 22:39 schreef Tezz het volgende:
[..]
Dat klinkt interessant! Hoe doe je dat precies dan? Want wanneer je het niet laat sudderen dan smelt het vet toch niet weg?
het is bij mij zondag een jaarlijkse bbq. En diegene die dat organiseert haalt altijd een paar van die bbq-pakketten bij de lidl. Nou als je die speklappen en ander vlees ziet kan je dus beter gewoon een paar pakken van die hamburgers halenquote:Op vrijdag 5 juni 2009 19:53 schreef motorbloempje het volgende:
de hamburgers van de lidl zijn verrassend lekker. Die kregen we laatst ook ergens op een BBQ: niets mis mee voor pre-fab spul, al heb ik wel het liefst zelfgemaakte, uiteraard
Ik doe het wel eens met goede runderlappen, maar die zijn mager. Ik zal het eens een keertje proberen, alhoewel ik geen liefhebber ben van 'flubbertjes' in mijn vlees.quote:Op vrijdag 5 juni 2009 19:56 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je grilled ze op heet vuur als een biefstuk. kan 1-2 minuten aan elke kant zijn. vet kan je wegsnijden of gewoon opeten. ook in je koekenpan of grillpan is het erg lekker. goed inpeperen of anders rubben voordat je ze bakt of grilled.
moink ballen?quote:Op maandag 8 juni 2009 07:13 schreef macferret het volgende:
gisteren met een paar man van het BBQ forum tegelijk MOINK ballen gemaakt.
[ afbeelding ]
Lekker simpel en heerlijk!
Vast ook prima te doen, maar sommige van die kant-en-klare sauzen zijn errug lekkah!quote:Op woensdag 10 juni 2009 21:17 schreef macferret het volgende:
@ Isegrim, helaas zijn de mopsausen hier lastig te krijgen.... dus maken we ze maar zelf!
quote:Op zaterdag 13 juni 2009 08:17 schreef macferret het volgende:
het wordt lekker weer van het weekend, hier een paar foto's, zodat iedereen weer zin in bbq'en krijgt!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Veel plezier van het weekend en eet smakelijk!
Op de Gold zit een asvanger (onderop) en ik heb spijt als haren op m'n hoofd dat ik niet voor de Gold ben gegaan destijds.Dat schoteltje wat op de Silver zit is het niet helemaal. En heeft de Golf nu ook de hinged grate? (Dus een scharnierend bovenrooster) Dat zag ik pas ergens en lijkt me ook superhandig.quote:Op maandag 22 juni 2009 23:03 schreef pdiscs het volgende:
SUPERHANDIG ding die Charcoal Chimney Starter AKA Firestarter.
Ik vind Weber wel heel erg mooie kolen bbq's hebben. Is de Gold het prijsverschil t.o.v. de Silver waard?
In het weekend ofzo niet nee. Maar wij willen ook nog wel eens de BBQ doordeweeks aanslingeren, we zijn dan pas tussen 17:30 en 18:30 thuis en dan is drie kwartier best lang. Ook als er nog een peuter naar bed moet. Plus dat ik het altijd een geklooi vind, ik ben gewoon niet pyromaan genoeg ofzo. Met die firestarter lukt het gewoon áltijd, je hoeft er niet meer naar te kijken en kunt ondertussen de satésaus gaan maken of een pilsje pakken, geen geklooi met brandpaste of aanjagers, ideaal!quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:48 schreef Joene het volgende:
Die firestarter he leuk hoor , maar wat is er mis mee om ipv binnen een kwartier de briketten warm te hebben dat dit gewoon ouderwets een halfuur tot 40 minuten duurt ?
BBQen heb je toch geen haast ? althans ik niet.
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:50 schreef Jarno het volgende:
[..]
In het weekend ofzo niet nee. Maar wij willen ook nog wel eens de BBQ doordeweeks aanslingeren, we zijn dan pas tussen 17:30 en 18:30 thuis en dan is drie kwartier best lang. Ook als er nog een peuter naar bed moet. Plus dat ik het altijd een geklooi vind, ik ben gewoon niet pyromaan genoeg ofzo. Met die firestarter lukt het gewoon áltijd, je hoeft er niet meer naar te kijken en kunt ondertussen de satésaus gaan maken of een pilsje pakken, geen geklooi met brandpaste of aanjagers, ideaal!
Kopen die shit J..
Ja, want met een gedeelde 1 TB disk krijg je je BBQ zeker niet aan.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:54 schreef Joene het volgende:
[..]
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
Gelukkig weet je niet waar ik het over hebquote:Op dinsdag 23 juni 2009 08:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, want met een gedeelde 1 TB disk krijg je je BBQ zeker niet aan.
Op dit moment zeker.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:54 schreef Joene het volgende:
[..]
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
hehehequote:
al ik jou was zou ik even bellen met deze gastenquote:Op dinsdag 23 juni 2009 12:54 schreef Jarno het volgende:
Echt? Ik heb al aardig wat tuincentra versleten maar de asopvanger heb ik nog nooit zien liggen. Het scharnierend rooster wel idd.
OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.quote:Op woensdag 24 juni 2009 09:16 schreef Fixers het volgende:
De BP gas-light pas gewoon. Dat is gewoon zeker, voor deel van die dingen is dat je kan zien hoeveel gas er nog inzit. Maar andere butaan en propaan flessen moeten ook gewoon passen. Al zou je soms een andere regulateur of koppeling nodig gaan hebben. Dat is altijd gezeur, er zijn diverse koppelingen in omloop. Controleer of het past als je nog tijd hebt om een andere koppeling te gaan kopen/ruilen ergens.
Campinggaz pas in iedergeval niet, die hebben eigen koppelingen. De betere campeerzaak/gasverkoper moet je kunnen helpen aan de juiste fles of een andere koppeling.
Daar had ik ook al aan gedacht ja, woon op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, dus dat moet geen probleem zijnquote:Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.quote:Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
Ze moeten ze in Amersfoort toch ook hebben? Kijk in de winkelcentrumpjes van sociale-huurbuurtenquote:Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
die grote winkelstraat die eindigt bij dat poortje, hoe heet die? nou die een stukje verder uitlopen, aan de linkerkant. zit sowieso een toko en volgend mij ook een slager ( is meer dan een jaar geleden hoorquote:Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
quote:Op woensdag 24 juni 2009 15:10 schreef Gripper het volgende:
De meeste turkse slagers hebben ook lamsracks of koteletjes. Die zijn wel prima te gebruiken.
Das persoonlijk. Tussen een goede kwaliteit gas bbq en een op de juiste manier gestookte en gebruikte briketten bbq. Zal je in een blinde test geen smaakverschil proeven. Kolen wakkert in velen het oermens gevoel aan, gas is gewoon makkelijk en snel. Vijf minuten is voldoende om zoiets op temperatuur te krijgen.quote:Op woensdag 24 juni 2009 09:58 schreef pdiscs het volgende:
[..]
OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.
En v.w.b. mijn keuze tussen gas en briketten?
Oeh, mooie.quote:Op woensdag 24 juni 2009 19:13 schreef pdiscs het volgende:
[ afbeelding ]
Deze wil ik binnenkort gaan kopen.
Ik maak ze zo, voor een hamburgertje of 3-4:quote:Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
quote:Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
Zijn er dan ook hamburgers die niet geschikt zijn voor consumptie?quote:Op woensdag 1 juli 2009 01:52 schreef Thaddeus het volgende:
Even wat anders.
Zijn er ook mensen bekend met de Zwitserse hamburgers? Deze burgers zijn uitermate geschikt voor consumptie. Als we er toevallig zijn nemen we een pak van de Migros mee, maar je kunt natuurlijk niet voor een heel jaar hamburgers importeren (). Dus weet iemand hoe deze burgers zo natuurgetrouw mogelijk na te maken? Zelf al wel aan de slag geweest, maar zo lekker als de Zwitserse, worden ze nooit
Recept Gehakt ..mmmm zelfgemaakte hamburger!quote:Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
Bedankt.quote:Op vrijdag 3 juli 2009 11:03 schreef macferret het volgende:
zoek eens op goolge naar bacon explosion, veel gehakt, bacon en smoke!
ook kan je zoeken naar fatty (maar dan wel in combi met bbq, anders krijg je hele andere hits!)
Calve natuurlijkquote:Op vrijdag 3 juli 2009 11:48 schreef huhggh het volgende:
[..]
Bedankt.
Hopelijk lukt het mij ook met een goede BBQ-saus.
Zijn er hier mensen met een sterke all-time-favorite?
In de VS heb je echt merken die er prat op gaan de beste of meest pittige BBQ-saus te zijn, hoe zit dat in Nederland?
Iemand nog voorkeuren?
Waar heb je 'm mee ingesmeerd?quote:Op zaterdag 4 juli 2009 20:03 schreef macferret het volgende:
vandaag zelf maar de bacon explosion gemaakt, wel een wat kleinere versie, maar de smaak was super, met appelhoutpellets gerookt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
HIER het hele verhaal.
Heet/kokend water bedoel je?quote:Op maandag 6 juli 2009 18:20 schreef junkiexp het volgende:
In een bak met een vaatwastablet, even een uur laten staan en je rooster is weer als nieuw.
Ik denk het niet, aagezien we zo'n Weber al enkele jaren hebben en mijn ouders die best vaak gebruiken.quote:Op maandag 6 juli 2009 17:21 schreef sanger het volgende:
Maar dan beschadig ik de emaillelaag die er overheen zit waarschijnlijk?
Lang leve de kanker.quote:
Dus een goede BBQ'er heeft geen vleesrestjes, kruidenrestjes of vleessappen die op het rooster achterblijven en dus aankoeken. Hmmm, dan doe ik al jaren iets foutquote:Op maandag 6 juli 2009 21:33 schreef zoalshetis het volgende:
als je goed kan bbq-en hoef je sowieso je rooster nooit schoon te maken vanwege aankoeken.
Dat krijg ik toch wel vroeg of laatquote:
Dat sowiesoquote:Op dinsdag 7 juli 2009 08:19 schreef Isegrim het volgende:
En af en toe wat olijfolie op het rooster smeren.
Die carcinogenen ontstaan pas rond de 400+ graden, dus dan moet je al een aardig inferno hebben..quote:
Als je ingelogd bent, staat het wel goed.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 13:32 schreef mime_negert het volgende:
Jullie linken steeds naar de barbecueselwerd.forumcircle.com site, ben ik de enige die het een onoverzichtelijke site vind? Of kun je de volgorde van post aanpassen wanneer je geregistreerd bent?
Thanks voor je snelle respons, de Q300 is voor mij te groot vandaar.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 23:15 schreef macferret het volgende:
gasverbruik is lastig, ligt er bv aan hoe hoog je je brander(s) zet, waarom ga je niet voor de Q300? ok hij is duurder maar deze heeft twee branders, daarmee kan je ook indirect grillen (grotere stukken vlees, die langer moeten voor ze gaar zjn)
o ja, als je voor de bp light flessen gaat, zorg dan dat je bij de aanschaf een registratiebewijs krijgt, je huurt namelijk de fles van bp en daar moet de fles geregistreerd zijn, anders krijg je je statiegeld niet terug!
Ik ben van het schoonbranden.... daarna even met de borstel er over heen en ...voedertijd!quote:Op dinsdag 7 juli 2009 07:51 schreef sanger het volgende:
Twee meningen dus.
1. schoonbranden
2. vaatwasser
Volgens mij is borstelen met een koperborstel niet zo best voor emaille. Dat zit er dus sowieso niet in.
Dus pas voor de volgende keer schoonbranden en niet na het gebruik?quote:Op woensdag 8 juli 2009 00:10 schreef pavv het volgende:
[..]
Ik ben van het schoonbranden.... daarna even met de borstel er over heen en ...voedertijd!
Bij mij zijn de roosters ook ge-emaillerd. Ik heb een Cadac Entertainer Supreme.quote:Op de roosters van mijn weber zit geen emaille hoor.....die zijn louter van roestvrij staal gemaakt,
alleen de BBQ zelf is geëmailleerd. no worries dus.
Dus met een koperborstel hoef ik me geen zorgen te maken over de roosters? En ach, anders kost het me een keer nieuwe roostersquote:Op woensdag 8 juli 2009 09:08 schreef macferret het volgende:
roosters van de kolen weber zijn niet van rvs, maar staal en 3voudig vernikkeld, en de speciale borstels zijn volgens mij van koper, zacht materiaal, kan je volgens mij gewoon op cadac etc gbruiken. ik gebruikte ze in ieder geval altijd op mijn weber gasbarbecue,
als ik klaar ben stook ik altijd mijn bbq op, zodat alles verbrand, en dan borstel ik hem schoon.
als ik begin met bbq'en stook ik hem ook op, zodat alles lekker op temp is en dan borstel ik hem nog een keer en dan regel ik de temp terug naar de gewenste temperatuur.
Ik heb een Q300 en ik had een 10 kilo fles. Hier heb ik een dik jaar mee gedaan.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 23:00 schreef Movinghead het volgende:
Weber zegt zo'n 8 uur bij gemiddeld gebruik. op een fles van 5KG.....
Mijn plan is om 2 flessen BP Gas Light van 10KG te halen. Dit vanwege de voordelen zoals het gewicht, te zien hoeveel er nog in zit, en bij brand het smelten er van in plaats van ploffen.
Kan iemand hier op het forum meer zeggen over hoeveel gram of hoeveel uur ik op 10KG doe?
Gemistquote:Op donderdag 25 juni 2009 11:08 schreef littledrummergirl het volgende:
zag zelfs gisteren in een trekpleisterfolder een weber staan![]()
http://www.trekpleistervoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=15247&PHPSESSID=r7ar7mb8h73ngedhj2tst7fnc1
90e voor n one toch silver, mocht er iemand geinteresseerd zijn ( geen idee of het duur is)
Ja gewoon met heetwater, dan de tablet erin en die activeren door het water wat in beweging te brengen.quote:
hmm en hoe lang heb jij hem dan aan staan? Enkel voor het vlees of gewoon een uurtje? Welke stand gebruik jij op dit moment? Kijk ik koop hem voor mezelf en maximaal 6 man vandaar de Q200/220 ben er nog niet uit welke van de 2.quote:Op woensdag 8 juli 2009 09:49 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Ik heb een Q300 en ik had een 10 kilo fles. Hier heb ik een dik jaar mee gedaan.
Als het goed weer is BBQ ik 2 keer per week. Even opstoken, vlees erop, schoonbranden en weer uit.
Gas BBQ's zijn ideaal !
8 uur is op vol vermogen, dat gebruik ik zelden omdat de Q300 dan te heet wordt, en je alleen aan het cremeren bent. De volgende wordt een mooie Summit denk ik
BP Gas Light flessen zijn doorzichtig, dus je kan letterlijk zien hoeveel je nog hebt.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 08:50 schreef sanger het volgende:
Voor degene met een gas BBQ![]()
Hoe weten jullie hoeveel gas je nog hebtHebben jullie een manometer in de gasdrukverdeler ofzo?
Zal eens rond gaan kijken danquote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:36 schreef Movinghead het volgende:
[..]
BP Gas Light flessen zijn doorzichtig, dus je kan letterlijk zien hoeveel je nog hebt.
wat ik soms doe is de bbq blussen met benzine en dan de dampen aansteken, steekvlammen van 3 meterquote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:09 schreef Isegrim het volgende:
Ik las net in het nieuws dat de brandwondencentra vol liggen met bbq-slachtoffers.Spiritus is bad hmkay?
Ik snap niet dat mensen niet voor 5,- een brikettenstarter kopen. Werkt nog beter dan die spiritus ook.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:09 schreef Isegrim het volgende:
Ik las net in het nieuws dat de brandwondencentra vol liggen met bbq-slachtoffers.Spiritus is bad hmkay?
Wat een bedrag aan statiegeld zegquote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:36 schreef Movinghead het volgende:
[..]
BP Gas Light flessen zijn doorzichtig, dus je kan letterlijk zien hoeveel je nog hebt.
Waar koop je die voor 5 euro? Ik ken alleen de weber van dik 30quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:16 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Ik snap niet dat mensen niet voor 5,- een brikettenstarter kopen. Werkt nog beter dan die spiritus ook.
Ik ben er bij de bouwmarkt tegenaan gelopen. Wilde al een tijd die van Weber kopen, maar die vond ik toch wel erg duur. Bij toeval zag ik deze liggen en gekocht om het principe uit te proberen. Uiteraard niet zo mooi uitgevoerd als die Weber, na één keer gebruiken is die helemaal verkleurd. Zolang je hem maar niet buiten laat staan denk ik dat ik hier jaren mee kan doen.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:20 schreef Fendy het volgende:
[..]
Waar koop je die voor 5 euro? Ik ken alleen de weber van dik 30
Klopt dat is wel hoog, eerst was dat 70 euro.quote:
wat is er mis met aansteken met kolen en dan brikketten eroverheen gooien?quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:22 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Ik ben er bij de bouwmarkt tegenaan gelopen. Wilde al een tijd die van Weber kopen, maar die vond ik toch wel erg duur. Bij toeval zag ik deze liggen en gekocht om het principe uit te proberen. Uiteraard niet zo mooi uitgevoerd als die Weber, na één keer gebruiken is die helemaal verkleurd. Zolang je hem maar niet buiten laat staan denk ik dat ik hier jaren mee kan doen.
Houtskool geeft teveel vliegend as dus eigenlijk wil je de briketten in één keer aansteken. Daarbij is het sowieso makkelijk. Briketten erin, aanmaakblokje eronder en 20 minuten later withete kolen. In die 20 minuten kun je dus het eten klaarzetten ipv de rook zitten in te ademen omdat je het zootje probeert aan te blazen. Vorige maand terwijl het hard waaide gewoon de bbq in één keer aan kunnen steken.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:27 schreef zquing het volgende:
[..]
wat is er mis met aansteken met kolen en dan brikketten eroverheen gooien?
op precies dezelfde manier, alleen branden kolen veel sneller. Wanneer ik niet uitgebreid ga BBQen dan BBQ ik altijd op kolen, binnen 10 minuten kan je dan aan de BBQquote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:36 schreef macferret het volgende:
hoe steek je de kolen dan aan? volgens mij op dezelfde manier als briketten.
met een starter gaat het wat sneller en branden ze allemaal mooi gelijkmatig,
Maar het kan idd ook gewoon zonder, kolen of briketten opstapelen, aanmaakblokjes ertussen en aansteken.
Dan weet ik niet waar jij vult...quote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:42 schreef Fastmatti het volgende:
Die BP-fles vind ik trouwens wel heel duur. Bijvullen 31,-, terwijl een normale propaanfles hooguit 10,- kost om bij te vullen.
Ja tuurlijk, das een beetje het principe hequote:Op vrijdag 10 juli 2009 10:27 schreef Movinghead het volgende:
[..]
Klopt dat is wel hoog, eerst was dat 70 euro.
Maar je krijgt het wel terug als je het bewijsje hebt. dus geen afschrijving zoals met andere systemen.
Gewoon zoeken. Vaak kan je bij de goedkope bedrijfjes ook nog eens je fles houden dus dan krijg je niet ineens een verroest ding terug.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 11:00 schreef Movinghead het volgende:
[..]
Dan weet ik niet waar jij vult...
Als ik hier kijk kost een propaanfles van 11KG 30 euro en de vulling 25 euro... maar nadeel van stalen flessen
Je moet ze wegen om berekenen wat je nog hebt
Bij brand kunnen ze ploffen
Roest
Gewicht
Ik zelf zit er ook nog mee te kijken. Die transparante primagaz flessen zijn nog duurder als BPverder campingaz flessen
![]()
2,75kg als het grootste is niks.
Mwa ik ga uit brandveiligheid en dergelijke al naar de nieuwe flessen,quote:Op vrijdag 10 juli 2009 11:51 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Gewoon zoeken. Vaak kan je bij de goedkope bedrijfjes ook nog eens je fles houden dus dan krijg je niet ineens een verroest ding terug.
Hehe ook omquote:Op zaterdag 11 juli 2009 12:50 schreef sanger het volgende:
Vanavond weer lekker BBQenNiets bijzonders, gewoon wat stukjes vlees, worst en kip met het gezin.
Ik ben vandaag overigens naar de kampeerwinkel geweest en ga als deze 10kg fles (net 1x gebruikt) leeg is de BP Light halen.
Doen hoor, druipbakje zijn echt handig.quote:Op zondag 12 juli 2009 16:45 schreef Movinghead het volgende:
Mm morgen de Weber Q220 halen met natuurlijk een bijpassende borstel om hem schoon te maken. Die druipbakjes moet ik kijken, anders haal ik ze wel bij de Hanos/Makro.
Nu alleen nog de kleur van de deksel zwart of titanium
Ja dat is zeer handig, alleen vaak koop je bij de groothandel diezelfde bakjes merkloos vele malen goedkoper;)quote:Op zondag 12 juli 2009 17:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Doen hoor, druipbakje zijn echt handig.
Ik heb aan de ene kant een druipbak, van Weber, en aan de andere kant het houtskool.
idd, ik zou zo'n zwarte homp meteen in de kliko dumpenquote:Op maandag 13 juli 2009 14:45 schreef dekilo het volgende:
Het zal ongetwijfeld lekker zijn maar ik vind de homp vlees niet lekker uitzien!
Is wel een machtig apparaat zoeen weber smoker.
Ziet er idd gewoon verkoold uit. en ik zie ook de toegevoegde waarde van 11 uur roken niet zoquote:Op maandag 13 juli 2009 14:45 schreef dekilo het volgende:
Het zal ongetwijfeld lekker zijn maar ik vind de homp vlees niet lekker uitzien!
Is wel een machtig apparaat zoeen weber smoker.
Lokkertje, soort van.quote:Op maandag 13 juli 2009 20:48 schreef SHARKYKING het volgende:
Deze week is de weber one touch silver ind e aanbieding bij de Kruidvat!
afgeprijs van 140 naar ¤ 60,- op = op.
In mijn ogen een zeer goede aanbieding, jammer dat ik net vorige week een andere weber heb gekocht
Weed in dat ding.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 08:21 schreef Jarno het volgende:
Roken lijkt me echt de shit, helaas heb ik er geen plaats, geld en tijd voor. Kun je er bijv, ook je eigen paling in roken ofzo?
Paling Visroken doe je in een rookvat niet in een webersmoke dingquote:Op dinsdag 14 juli 2009 08:21 schreef Jarno het volgende:
Roken lijkt me echt de shit, helaas heb ik er geen plaats, geld en tijd voor. Kun je er bijv, ook je eigen paling in roken ofzo?
Ja weet ik veel.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 08:44 schreef Joene het volgende:
[..]
Paling Visroken doe je in een rookvat niet in een webersmoke ding
Buren in een flat of gewoon huis?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 09:13 schreef Mirjam het volgende:
laatst gingen de buren hier compleet flippen toen we voor de tweede dag gingen bbq'en![]()
Da's gewoon suf. Of het moet echt je 20e avond op rij zijn ofzo. Achja, als mensen ergens last van hebben moeten ze het gewoon zeggen hoor, en ik ben nogal eens met dat firespice hout in de weer en dat rookt ook 'best wel'quote:
Ik zet 'm tegenwoordig ook wat achterin de tuin, ook vanwege de rook en ook omdat ik weet dat de buren vaak ter hoogte van (de voormalige plek van) de BBQ zitten. Beetje rekening houden met elkaar kan geen kwaad.quote:Op dinsdag 14 juli 2009 09:23 schreef macferret het volgende:
Huh, wat een eikels! hier staat ie wel eens een week achter mekaar aan, gelukkig nog nooit klachten gehad, waarschijnlijk omdat mijn buurman mijn oude bbq gekocht heeft! ik heb hem wel op een gegeven moment naar achter in de tuin verplaatst, wat minder dicht bij de droogmolen v/d buren
Morgen hebben we er echt geen tijd voor, maar donderdag zie ik ook wel kansen!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |