abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25975649

het mooie weer komt er weer aan, tijd om de bbq af te stoffen, en de culinaire hoogdstandjes in de buitenlucht te bereiden, lekker in de zon, onder het genot van een biertje/drankje/whatever

wat zijn jouw succesrecepten, waar ga je van watertanden als je er alleen maar aan denkt?
post ze hier!

bijvoorbeeld een lekker zoet gerechtje:
neem een banaan, snij hem in de lengte, en daarna weer in 3en.
bestrooi met wat poedersuiker en wat kaneel, wikkel het in aluminiumfolie, en leg ze op de rand van de bbq, en bak ze een minuutje of 15

offe, een lekker visgerecht: Kabeljauwfilet in folie

650-750 g gefileerde kabeljauw - 1 citroen - 75 g kruidenboter - 15 g boter

Spoel de vis onder stromend koud water af. Maak de vis droog met keukenpapier en verdeel deze in 4 min of meer gelijke stukken. Leg elk stuk op een dubbelgevouwen licht beboterd velletje alufolie. Boen de citroen onder stromend water schoon. Snijd deze in dunne plakjes. Verwijder eventuele aanwezige pitjes.
Snijd de kruidenboter in 8 plakjes. Leg op elke stuk vis 2 plakjes kruidenboter en 1 plakje citroen. Vouw de alufolie om de stukken vis dicht. Leg de pakjes op de barbecue. Reken op een roostertijd van 10-12 minuten. Keer de pakjes na 5-6 minuten om. Serveer de gerechten in de pakjes.

[ Bericht 2% gewijzigd door Mirjam op 04-04-2005 13:43:44 ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975668
Nu al .
Lekker dat

Je moet aardappelen poffen, hmmmmm.
pi_25975671
mijn voorkeur gaat trouwens uit naar ouderwets keuen op de kolen!
heerlijke smaak
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975673
jummie
pi_25975692
quote:
Geglaceerd varkensvlees op spiesen

1 kg hamlappen - 6 eetlepels (olijf)olie - 1/8 liter ananassap - 1/2 theelepel gemberpoeder - zout en peper - mespunt cayennepeper

Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokjes en rijg het aan spiesen. Vermeng in een kom olie, ananassap en gemberpoeder. Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Bestrijk het vlees met de saus en leg de spiesen op het rooster van de barbecue. Rooster ze in 15 minuten gaar. Draai ze elke 3 minuten om en bestrijk ze opnieuw met de saus. Haal de spiesen van de barbecue en laat ze even rusten alvorens ze te serveren.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975707
Die vis klinkt erg .
pi_25975725
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn voorkeur gaat trouwens uit naar ouderwets keuen op de kolen!
heerlijke smaak
mijne ook...
mijn ouders hebben nu iets nieuws.. een electrische barbeque
ga dan gourmetten ofzo!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_25975735
nee man, electrisch.. ga dan niet barbequeen, die kooltjes, dat is juist de charme!
en die lekkere rooksmaak..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975780
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!
  maandag 4 april 2005 @ 13:39:28 #10
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_25975781
ik wil mijn buren op de bbq mikken dan kan ik ook eens lekker buiten zonder frans bauer, maar dat terzijde.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 4 april 2005 @ 13:40:00 #11
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25975792
en een vegetarisch recept natuurlijk
quote:
champignons
tomaat in blokjes
ui fijn gesneden
olijven
evt wat andere groenten bijvoorbeeld broccoli, bloemkool ,chinese kool,
of wat je maar lekker vindt
ilverfolie
witte wijn
een half takje rozemarijn pp


snij alles in niet te grote stukken
peper en zout er over strooien
scheur de zilverfolie in niet te grote stukken
leg de hoeveelheid groenten erin
sprenkel er wat witte wijn over
leg de rozemarijn er op
en vouw de pakketjes dicht
en op de grill gaar maken(ong 10 min ) als je pakketjes goed hebt dicht gevouwen gaan ze bol staan dan weet je dan het goed is.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975812
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
nee man, electrisch.. ga dan niet barbequeen, die kooltjes, dat is juist de charme!
en die lekkere rooksmaak..
precies! dat is dus mijn punt
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  maandag 4 april 2005 @ 13:43:06 #13
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25975845


dit vind ik dan wel weer iets te enthousiast
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † maandag 4 april 2005 @ 13:47:46 #14
43556 miss_dynastie
pi_25975946
Mais
pi_25975955
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:39 schreef Koningin het volgende:
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!


Wat een leuk idee! Zeker voor kids!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 4 april 2005 @ 13:49:43 #16
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_25976000
Gisteren kip gemarineerd in honing en ketjap en dat op de BBQ. Daarna appelen (JonaGold) met bruine suiker en Amaretto als desert.

Erg lekker.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_25977674
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:48 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Wat een leuk idee! Zeker voor kids!
Zeker voor kids. Ik doe het ook wel eens met de jeugd bij het kampvuur (wel wachten totdat de vlammen weg zijn).
  maandag 4 april 2005 @ 15:05:57 #18
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25977697
wat ook lekker is, is een afbakbroodje opensnijden, kruidenboter erin, folie dromheen, en in t vuur houden tot t brood gaar is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 april 2005 @ 15:35:15 #19
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25978355
Merguez-worstjes op de BBQ lekker grillen. Dan een stuk Turks brood even licht knapperig roosteren op de BBQ, worstjes op het brood, verse knoflooksaus erbij en smullen maar!

Speklapjes met speklapjeskruiden marineren of lekker door de slager laten doen en pruttelen maar, wel uitkijken voor vlammen, op zwart verkoolde lappen zit niemand te wachten.

Een aluminium druipbakje op de BBQ leggen met daarop een flinke zalmmoot, alleen wat peper en wat zout erover en

Sint Jacobsschelpen op de BBQ, lekker wat zout en peper erop en klein knijpje limoensap.

Zelfgemaakte mayonaise erbij, jammie

* BBQ-kip houdt ironisch genoeg helemaal niet van kip op de BBQ
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 15:51:46 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25978758
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:

De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra

Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 22:09:10 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25987382
Even over de BBQ hardware. Wil dit jaar een nieuwe BBQ aanschaffen welke is aan te raden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 5 april 2005 @ 09:56:13 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25993986
Ik geloof dat de meeste BBQ-ers de Weber aanraden.
Maar BBQ-en blijft een mannensport he, en ik ben een vrouw
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25994221
De Weber is wel een heel fijne BBQ.
  dinsdag 5 april 2005 @ 10:11:40 #24
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_25994257
beter, ben benieuwd wanneer wij gaan bbq/en
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  † In Memoriam † dinsdag 5 april 2005 @ 11:36:21 #25
43556 miss_dynastie
pi_25996088
Ik ben ook heel blij met de Weber
Ding gaat zonder problemen aan, doet het geweldig, is makkelijk verrijdbaar en schoon te maken, ideaal
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')