abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25975649

het mooie weer komt er weer aan, tijd om de bbq af te stoffen, en de culinaire hoogdstandjes in de buitenlucht te bereiden, lekker in de zon, onder het genot van een biertje/drankje/whatever

wat zijn jouw succesrecepten, waar ga je van watertanden als je er alleen maar aan denkt?
post ze hier!

bijvoorbeeld een lekker zoet gerechtje:
neem een banaan, snij hem in de lengte, en daarna weer in 3en.
bestrooi met wat poedersuiker en wat kaneel, wikkel het in aluminiumfolie, en leg ze op de rand van de bbq, en bak ze een minuutje of 15

offe, een lekker visgerecht: Kabeljauwfilet in folie

650-750 g gefileerde kabeljauw - 1 citroen - 75 g kruidenboter - 15 g boter

Spoel de vis onder stromend koud water af. Maak de vis droog met keukenpapier en verdeel deze in 4 min of meer gelijke stukken. Leg elk stuk op een dubbelgevouwen licht beboterd velletje alufolie. Boen de citroen onder stromend water schoon. Snijd deze in dunne plakjes. Verwijder eventuele aanwezige pitjes.
Snijd de kruidenboter in 8 plakjes. Leg op elke stuk vis 2 plakjes kruidenboter en 1 plakje citroen. Vouw de alufolie om de stukken vis dicht. Leg de pakjes op de barbecue. Reken op een roostertijd van 10-12 minuten. Keer de pakjes na 5-6 minuten om. Serveer de gerechten in de pakjes.

[ Bericht 2% gewijzigd door Mirjam op 04-04-2005 13:43:44 ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975668
Nu al .
Lekker dat

Je moet aardappelen poffen, hmmmmm.
pi_25975671
mijn voorkeur gaat trouwens uit naar ouderwets keuen op de kolen!
heerlijke smaak
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975673
jummie
pi_25975692
quote:
Geglaceerd varkensvlees op spiesen

1 kg hamlappen - 6 eetlepels (olijf)olie - 1/8 liter ananassap - 1/2 theelepel gemberpoeder - zout en peper - mespunt cayennepeper

Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokjes en rijg het aan spiesen. Vermeng in een kom olie, ananassap en gemberpoeder. Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Bestrijk het vlees met de saus en leg de spiesen op het rooster van de barbecue. Rooster ze in 15 minuten gaar. Draai ze elke 3 minuten om en bestrijk ze opnieuw met de saus. Haal de spiesen van de barbecue en laat ze even rusten alvorens ze te serveren.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975707
Die vis klinkt erg .
pi_25975725
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn voorkeur gaat trouwens uit naar ouderwets keuen op de kolen!
heerlijke smaak
mijne ook...
mijn ouders hebben nu iets nieuws.. een electrische barbeque
ga dan gourmetten ofzo!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_25975735
nee man, electrisch.. ga dan niet barbequeen, die kooltjes, dat is juist de charme!
en die lekkere rooksmaak..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975780
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!
  maandag 4 april 2005 @ 13:39:28 #10
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_25975781
ik wil mijn buren op de bbq mikken dan kan ik ook eens lekker buiten zonder frans bauer, maar dat terzijde.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 4 april 2005 @ 13:40:00 #11
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25975792
en een vegetarisch recept natuurlijk
quote:
champignons
tomaat in blokjes
ui fijn gesneden
olijven
evt wat andere groenten bijvoorbeeld broccoli, bloemkool ,chinese kool,
of wat je maar lekker vindt
ilverfolie
witte wijn
een half takje rozemarijn pp


snij alles in niet te grote stukken
peper en zout er over strooien
scheur de zilverfolie in niet te grote stukken
leg de hoeveelheid groenten erin
sprenkel er wat witte wijn over
leg de rozemarijn er op
en vouw de pakketjes dicht
en op de grill gaar maken(ong 10 min ) als je pakketjes goed hebt dicht gevouwen gaan ze bol staan dan weet je dan het goed is.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975812
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
nee man, electrisch.. ga dan niet barbequeen, die kooltjes, dat is juist de charme!
en die lekkere rooksmaak..
precies! dat is dus mijn punt
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  maandag 4 april 2005 @ 13:43:06 #13
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25975845


dit vind ik dan wel weer iets te enthousiast
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † maandag 4 april 2005 @ 13:47:46 #14
43556 miss_dynastie
pi_25975946
Mais
pi_25975955
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:39 schreef Koningin het volgende:
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!


Wat een leuk idee! Zeker voor kids!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 4 april 2005 @ 13:49:43 #16
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_25976000
Gisteren kip gemarineerd in honing en ketjap en dat op de BBQ. Daarna appelen (JonaGold) met bruine suiker en Amaretto als desert.

Erg lekker.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_25977674
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:48 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Wat een leuk idee! Zeker voor kids!
Zeker voor kids. Ik doe het ook wel eens met de jeugd bij het kampvuur (wel wachten totdat de vlammen weg zijn).
  maandag 4 april 2005 @ 15:05:57 #18
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25977697
wat ook lekker is, is een afbakbroodje opensnijden, kruidenboter erin, folie dromheen, en in t vuur houden tot t brood gaar is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 april 2005 @ 15:35:15 #19
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25978355
Merguez-worstjes op de BBQ lekker grillen. Dan een stuk Turks brood even licht knapperig roosteren op de BBQ, worstjes op het brood, verse knoflooksaus erbij en smullen maar!

Speklapjes met speklapjeskruiden marineren of lekker door de slager laten doen en pruttelen maar, wel uitkijken voor vlammen, op zwart verkoolde lappen zit niemand te wachten.

Een aluminium druipbakje op de BBQ leggen met daarop een flinke zalmmoot, alleen wat peper en wat zout erover en

Sint Jacobsschelpen op de BBQ, lekker wat zout en peper erop en klein knijpje limoensap.

Zelfgemaakte mayonaise erbij, jammie

* BBQ-kip houdt ironisch genoeg helemaal niet van kip op de BBQ
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 15:51:46 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25978758
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:

De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra

Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 22:09:10 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25987382
Even over de BBQ hardware. Wil dit jaar een nieuwe BBQ aanschaffen welke is aan te raden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 5 april 2005 @ 09:56:13 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25993986
Ik geloof dat de meeste BBQ-ers de Weber aanraden.
Maar BBQ-en blijft een mannensport he, en ik ben een vrouw
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25994221
De Weber is wel een heel fijne BBQ.
  dinsdag 5 april 2005 @ 10:11:40 #24
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_25994257
beter, ben benieuwd wanneer wij gaan bbq/en
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  † In Memoriam † dinsdag 5 april 2005 @ 11:36:21 #25
43556 miss_dynastie
pi_25996088
Ik ben ook heel blij met de Weber
Ding gaat zonder problemen aan, doet het geweldig, is makkelijk verrijdbaar en schoon te maken, ideaal
pi_25997117
Is er al een datum bekend?
pi_25997225
BBQ hardware? paar straat stenen, een rooster, wat kooltjes, en oostenrijks vlees..
pi_25998326
Steak Spreads: (smeersel als saus)

Roquefort spread: Roer 200 gr. Roquefort tot zalf en 4 eetlepels boter.
Tabasco Spread: Roer bij elkaar: 1/4 theel. tabasco, 1 eetlepel worscestershiresauce met 1/2 kop boter.
Mustard spread: Roer 4 eetl. mosterd met 1/2 kop boter.

Op gebraden of geroosterd vlees smeren vlak voor het opdienen.

En dat kan je dus met vele ingredienten doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator dinsdag 5 april 2005 @ 13:23:53 #29
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_25998639
SKOTTELBRAAAAI!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_25998828
Gegrilde gevulde paprika's.

2 bosuitjes
10 zwarte olijven zonder pit
1 pak tofu naturel (365 gr...)
2 eetlepels rode pesto
1 ei
peper en zout
1 pot geroosterde paprika's (Zou ook nog met gewone verse kunnen?)
1 1/2 eetlepel roerbak olie.

Bosui schoonmaken, stukjes snijden.
Olijven hakken.
Wrijf tofu door zeef.
Meng de pesto ei, bosui, olijven door elkaar. En in de tofu dus..
Peper en zout naar smaak.
Paprika's laten uitlekken. Vullen met mengsel.

Voor dat ze op de BBQ gaan bestrijken met roerbak olie.
Grillen op de grilltopper. What ever that means...

Ah... Zo'n ding dus...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 5 april 2005 @ 13:32:54 #31
15869 gr8w8
Better by design.
pi_25998875
Mijn beste BBQ's waren de laatste twee. De eerste van die twee was erg spontaan, zo spontaan zelfs dat we geen vlees hadden. Het was zondag, in een klein dorp, dus ook geen supermarkt. Dus... wij naar de friettent een lading bestellen. " Enne, wilt U het gewoon zo in een zakje doen? Zonder te bakken?"

De tweede was met een klein gietijzeren emmer waar een viertal flesjes Dorito's inzaten. Wel bedoeld om te BBQ-en trouwens. Gaatjes onderin, roosterte onder de kooltjes, alles. Midden op het gras bij de Karpendonkse plas in Eindhoven, gezellig met z'n twee. Kooltjes erin, fik erin: Hoppa vlammen van 1 meter hoog terwijl er allemaal hardlopers langs kwamen. Gelukkig werd dat wel minder en kon het vlees erop. Lekker smikkelen, terwijl er nog meer hard rennende mensen langs kwamen.
Welkom bij de V&D der webfora.
  dinsdag 5 april 2005 @ 13:33:24 #32
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_25998895
Frikandellen op de barbeque.
pi_26007165
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 13:32 schreef gr8w8 het volgende:
flesjes Dorito's
Klinkt gezellig, maar wat moet ik me hierbij voorstellen?

Ontopic: doe mij maar een gebakken banaan met slagroom...
Ik hou eerlijk gezegd niet zo van al die fancy dingen op de barbecue, als ik culinaire hoogstandjes wil bereiden ga ik wel gewoon in de keuken staan. Liever gewoon een ouderwetse grillworst of een spies. M'n opa maakte vroeger heerlijke spiezen met stukjes vlees en rookworst, en dan paprika en ui ofzo ertussen (weet het niet meer precies, 't is lang geleden). Bak huzarensalade, stokbrood en sausjes erbij, lekker simpel.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:17:10 #34
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26008190
Oe, nu moet ik weer denken aan kalkoenspies uit de Franse supermarkt
Met stukjes vetspek en paprika ertussen, lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:54:27 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26009137
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 13:23 schreef Renesite het volgende:
SKOTTELBRAAAAI!
Ik bedoel echt een echte BBQ geen veredelde buitenwok
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26009219
of je verkloot ff de kabeljauw
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 5 april 2005 @ 22:35:40 #37
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26010269
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 21:57 schreef Joene het volgende:
of je verkloot ff de kabeljauw
Wat bedoel je nou?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26010441
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:35 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wat bedoel je nou?
ik bedoel de openingspost dat recept.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 5 april 2005 @ 22:47:25 #39
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26010611
Een lekker filetlapje met BBQkruiden ingesmeerd is ook altijd super!

[ Bericht 80% gewijzigd door BBQ-kip op 05-04-2005 23:24:51 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26031676
Ik heb jaren gebbq'ed op een gewone bloempot.
Mijn favoriet zijn rode poon filets, komt een korstje op.
Of lamsvlees, er gaat niks boven die rooksmaak in combinatie met het vlees.
En daarna een vuurtje bouwen en marshmallows roosteren!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 6 april 2005 @ 22:34:49 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26035092
Hoe kan je nou BBQ-en op een bloempot?
Klapt die niet open door de hitte?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26035150
Nee, ik denk dat het een bloempot was die weerbestendig was. Daar zit ook verschil in. Sommige roodstenen bloempotten verkruimelen al na 1 jaar.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26035936
Heerlijk dit!

Gegrilde paddestoelspiesjes...

3 eetl. olie
Sap van 1/2 citroen.
1/2 theel. mexicaanse kruiden. (silvo is erg lekker)
1 eetl. fijngehakte majoraan
1 bakje kastanje champignons
zeezout en vers gemalen peper.
6 a 8 sate stokjes.

Stokjes in water weken. half uurtje ofzo
Alle kruiden en olie door elkaar heen.
champignons steeltjes eraf snijden, aan sateprikker porren.
Leg ze in schaaltje en marineer ze met de kruiden en olie, een paar uur in de koelkast, af en toe omdraaien.

Dit zo'n 5 tot 8 minuten op de BBQ...

Serveer met zout en peper...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26036277
Gooi eens een drupje rum bij de banaan met chocola........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 7 april 2005 @ 00:07:58 #45
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26037159
Marinade: ketchup, citroen, heet, zout, peper. Mengen naar smaak. Vlees erin, liefst de avond ervoor. en tijdens het BBQ-en de bovenkant insmeren met de overgebleven marinade.

Heet: schep(je) sambal, tabasco saus, zaadlijsten van de een of andere peper, of iets van dien aard.

Altijd suc6 mee gehad. Als ik naar een BBQ ga van anderen neem ik altijd een fles ketchup mee, vlees marineren doen de Nederlanders niet
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  donderdag 7 april 2005 @ 00:09:52 #46
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26037198
quote:
Op woensdag 6 april 2005 20:03 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb jaren gebbq'ed op een gewone bloempot.
Mijn favoriet zijn rode poon filets, komt een korstje op.
Of lamsvlees, er gaat niks boven die rooksmaak in combinatie met het vlees.
En daarna een vuurtje bouwen en marshmallows roosteren!
de aussie way is een schep gebruiken
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_26037730
Ik heb een balkon Shark, daar past een bloempot.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 7 april 2005 @ 09:45:54 #48
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_26041247
Ik ben net verhuist en heb op mijn gigantische dakterras een enorme, ingebouwde BBQ!!!! Werkelijk te luxe voor woorden. Wat een heerlijke zomer staat ons te wachten.

receptje voor lekkere zomerfruitsalade (extreem geschikt voor naast de BBQ)
- 1 witlofje
- 1 banaan
- 1 appel
- 2 kiwi's
- 1blikje mandarijntjes
- 1 kipfiletje/ flink kruiden (paprikapoeder, kerrie, cayennepeper, zout etc) en bakken
- beetje creme fraiche er doorheen en smulllen maarrrrrr!
pi_26854769
*SCHOP*

Ik heb zaterdag een BBQ \o/ eindelijk!! BBQ's Maar goed, nu zoek ik een paar goeie vleesstukken voor op de barbeque, en baktijden. Niets excentrieks ofzo.

En ook nog even een vraag, zalm, hoe bak je dat op de BBQ zodat je er geen folie omheen hoeft te doen, met meel ofzo, of kan dat niet?
pi_26855271
Oh ja, iemand nog een link naar een site/winkel met leuke schorten?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')