abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25997225
BBQ hardware? paar straat stenen, een rooster, wat kooltjes, en oostenrijks vlees..
pi_25998326
Steak Spreads: (smeersel als saus)

Roquefort spread: Roer 200 gr. Roquefort tot zalf en 4 eetlepels boter.
Tabasco Spread: Roer bij elkaar: 1/4 theel. tabasco, 1 eetlepel worscestershiresauce met 1/2 kop boter.
Mustard spread: Roer 4 eetl. mosterd met 1/2 kop boter.

Op gebraden of geroosterd vlees smeren vlak voor het opdienen.

En dat kan je dus met vele ingredienten doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator dinsdag 5 april 2005 @ 13:23:53 #29
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_25998639
SKOTTELBRAAAAI!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_25998828
Gegrilde gevulde paprika's.

2 bosuitjes
10 zwarte olijven zonder pit
1 pak tofu naturel (365 gr...)
2 eetlepels rode pesto
1 ei
peper en zout
1 pot geroosterde paprika's (Zou ook nog met gewone verse kunnen?)
1 1/2 eetlepel roerbak olie.

Bosui schoonmaken, stukjes snijden.
Olijven hakken.
Wrijf tofu door zeef.
Meng de pesto ei, bosui, olijven door elkaar. En in de tofu dus..
Peper en zout naar smaak.
Paprika's laten uitlekken. Vullen met mengsel.

Voor dat ze op de BBQ gaan bestrijken met roerbak olie.
Grillen op de grilltopper. What ever that means...

Ah... Zo'n ding dus...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 5 april 2005 @ 13:32:54 #31
15869 gr8w8
Better by design.
pi_25998875
Mijn beste BBQ's waren de laatste twee. De eerste van die twee was erg spontaan, zo spontaan zelfs dat we geen vlees hadden. Het was zondag, in een klein dorp, dus ook geen supermarkt. Dus... wij naar de friettent een lading bestellen. " Enne, wilt U het gewoon zo in een zakje doen? Zonder te bakken?"

De tweede was met een klein gietijzeren emmer waar een viertal flesjes Dorito's inzaten. Wel bedoeld om te BBQ-en trouwens. Gaatjes onderin, roosterte onder de kooltjes, alles. Midden op het gras bij de Karpendonkse plas in Eindhoven, gezellig met z'n twee. Kooltjes erin, fik erin: Hoppa vlammen van 1 meter hoog terwijl er allemaal hardlopers langs kwamen. Gelukkig werd dat wel minder en kon het vlees erop. Lekker smikkelen, terwijl er nog meer hard rennende mensen langs kwamen.
Welkom bij de V&D der webfora.
  dinsdag 5 april 2005 @ 13:33:24 #32
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_25998895
Frikandellen op de barbeque.
pi_26007165
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 13:32 schreef gr8w8 het volgende:
flesjes Dorito's
Klinkt gezellig, maar wat moet ik me hierbij voorstellen?

Ontopic: doe mij maar een gebakken banaan met slagroom...
Ik hou eerlijk gezegd niet zo van al die fancy dingen op de barbecue, als ik culinaire hoogstandjes wil bereiden ga ik wel gewoon in de keuken staan. Liever gewoon een ouderwetse grillworst of een spies. M'n opa maakte vroeger heerlijke spiezen met stukjes vlees en rookworst, en dan paprika en ui ofzo ertussen (weet het niet meer precies, 't is lang geleden). Bak huzarensalade, stokbrood en sausjes erbij, lekker simpel.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:17:10 #34
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26008190
Oe, nu moet ik weer denken aan kalkoenspies uit de Franse supermarkt
Met stukjes vetspek en paprika ertussen, lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:54:27 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26009137
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 13:23 schreef Renesite het volgende:
SKOTTELBRAAAAI!
Ik bedoel echt een echte BBQ geen veredelde buitenwok
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26009219
of je verkloot ff de kabeljauw
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 5 april 2005 @ 22:35:40 #37
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26010269
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 21:57 schreef Joene het volgende:
of je verkloot ff de kabeljauw
Wat bedoel je nou?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26010441
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:35 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wat bedoel je nou?
ik bedoel de openingspost dat recept.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 5 april 2005 @ 22:47:25 #39
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26010611
Een lekker filetlapje met BBQkruiden ingesmeerd is ook altijd super!

[ Bericht 80% gewijzigd door BBQ-kip op 05-04-2005 23:24:51 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26031676
Ik heb jaren gebbq'ed op een gewone bloempot.
Mijn favoriet zijn rode poon filets, komt een korstje op.
Of lamsvlees, er gaat niks boven die rooksmaak in combinatie met het vlees.
En daarna een vuurtje bouwen en marshmallows roosteren!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 6 april 2005 @ 22:34:49 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26035092
Hoe kan je nou BBQ-en op een bloempot?
Klapt die niet open door de hitte?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26035150
Nee, ik denk dat het een bloempot was die weerbestendig was. Daar zit ook verschil in. Sommige roodstenen bloempotten verkruimelen al na 1 jaar.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26035936
Heerlijk dit!

Gegrilde paddestoelspiesjes...

3 eetl. olie
Sap van 1/2 citroen.
1/2 theel. mexicaanse kruiden. (silvo is erg lekker)
1 eetl. fijngehakte majoraan
1 bakje kastanje champignons
zeezout en vers gemalen peper.
6 a 8 sate stokjes.

Stokjes in water weken. half uurtje ofzo
Alle kruiden en olie door elkaar heen.
champignons steeltjes eraf snijden, aan sateprikker porren.
Leg ze in schaaltje en marineer ze met de kruiden en olie, een paar uur in de koelkast, af en toe omdraaien.

Dit zo'n 5 tot 8 minuten op de BBQ...

Serveer met zout en peper...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26036277
Gooi eens een drupje rum bij de banaan met chocola........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 7 april 2005 @ 00:07:58 #45
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26037159
Marinade: ketchup, citroen, heet, zout, peper. Mengen naar smaak. Vlees erin, liefst de avond ervoor. en tijdens het BBQ-en de bovenkant insmeren met de overgebleven marinade.

Heet: schep(je) sambal, tabasco saus, zaadlijsten van de een of andere peper, of iets van dien aard.

Altijd suc6 mee gehad. Als ik naar een BBQ ga van anderen neem ik altijd een fles ketchup mee, vlees marineren doen de Nederlanders niet
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  donderdag 7 april 2005 @ 00:09:52 #46
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26037198
quote:
Op woensdag 6 april 2005 20:03 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb jaren gebbq'ed op een gewone bloempot.
Mijn favoriet zijn rode poon filets, komt een korstje op.
Of lamsvlees, er gaat niks boven die rooksmaak in combinatie met het vlees.
En daarna een vuurtje bouwen en marshmallows roosteren!
de aussie way is een schep gebruiken
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_26037730
Ik heb een balkon Shark, daar past een bloempot.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 7 april 2005 @ 09:45:54 #48
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_26041247
Ik ben net verhuist en heb op mijn gigantische dakterras een enorme, ingebouwde BBQ!!!! Werkelijk te luxe voor woorden. Wat een heerlijke zomer staat ons te wachten.

receptje voor lekkere zomerfruitsalade (extreem geschikt voor naast de BBQ)
- 1 witlofje
- 1 banaan
- 1 appel
- 2 kiwi's
- 1blikje mandarijntjes
- 1 kipfiletje/ flink kruiden (paprikapoeder, kerrie, cayennepeper, zout etc) en bakken
- beetje creme fraiche er doorheen en smulllen maarrrrrr!
pi_26854769
*SCHOP*

Ik heb zaterdag een BBQ \o/ eindelijk!! BBQ's Maar goed, nu zoek ik een paar goeie vleesstukken voor op de barbeque, en baktijden. Niets excentrieks ofzo.

En ook nog even een vraag, zalm, hoe bak je dat op de BBQ zodat je er geen folie omheen hoeft te doen, met meel ofzo, of kan dat niet?
pi_26855271
Oh ja, iemand nog een link naar een site/winkel met leuke schorten?
pi_26856485
Vis

geef mij maar gewoon kipfilet op de bbq
of hamburgers
  maandag 9 mei 2005 @ 16:49:22 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26856610
HEMA heeft wel leuke schorten volgens mij.

Zalm kun je prima op de BBQ doen op een aluminium bakje, te koop bij elke supermarkt geloof in en op dit moment ook bij Xenos.
Ook kun je het op de BBQ doen door het in een "visklem" te plaatsen, waardoor je de vis ook kunt omdraaien.
Dat ziet er zo uit:


En je kunt zoveel vleessoorten op de BBQ klaarmaken... rund, kip, varken etc. etc.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')