abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25975649

het mooie weer komt er weer aan, tijd om de bbq af te stoffen, en de culinaire hoogdstandjes in de buitenlucht te bereiden, lekker in de zon, onder het genot van een biertje/drankje/whatever

wat zijn jouw succesrecepten, waar ga je van watertanden als je er alleen maar aan denkt?
post ze hier!

bijvoorbeeld een lekker zoet gerechtje:
neem een banaan, snij hem in de lengte, en daarna weer in 3en.
bestrooi met wat poedersuiker en wat kaneel, wikkel het in aluminiumfolie, en leg ze op de rand van de bbq, en bak ze een minuutje of 15

offe, een lekker visgerecht: Kabeljauwfilet in folie

650-750 g gefileerde kabeljauw - 1 citroen - 75 g kruidenboter - 15 g boter

Spoel de vis onder stromend koud water af. Maak de vis droog met keukenpapier en verdeel deze in 4 min of meer gelijke stukken. Leg elk stuk op een dubbelgevouwen licht beboterd velletje alufolie. Boen de citroen onder stromend water schoon. Snijd deze in dunne plakjes. Verwijder eventuele aanwezige pitjes.
Snijd de kruidenboter in 8 plakjes. Leg op elke stuk vis 2 plakjes kruidenboter en 1 plakje citroen. Vouw de alufolie om de stukken vis dicht. Leg de pakjes op de barbecue. Reken op een roostertijd van 10-12 minuten. Keer de pakjes na 5-6 minuten om. Serveer de gerechten in de pakjes.

[ Bericht 2% gewijzigd door Mirjam op 04-04-2005 13:43:44 ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975668
Nu al .
Lekker dat

Je moet aardappelen poffen, hmmmmm.
pi_25975671
mijn voorkeur gaat trouwens uit naar ouderwets keuen op de kolen!
heerlijke smaak
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975673
jummie
pi_25975692
quote:
Geglaceerd varkensvlees op spiesen

1 kg hamlappen - 6 eetlepels (olijf)olie - 1/8 liter ananassap - 1/2 theelepel gemberpoeder - zout en peper - mespunt cayennepeper

Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokjes en rijg het aan spiesen. Vermeng in een kom olie, ananassap en gemberpoeder. Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Bestrijk het vlees met de saus en leg de spiesen op het rooster van de barbecue. Rooster ze in 15 minuten gaar. Draai ze elke 3 minuten om en bestrijk ze opnieuw met de saus. Haal de spiesen van de barbecue en laat ze even rusten alvorens ze te serveren.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975707
Die vis klinkt erg .
pi_25975725
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn voorkeur gaat trouwens uit naar ouderwets keuen op de kolen!
heerlijke smaak
mijne ook...
mijn ouders hebben nu iets nieuws.. een electrische barbeque
ga dan gourmetten ofzo!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_25975735
nee man, electrisch.. ga dan niet barbequeen, die kooltjes, dat is juist de charme!
en die lekkere rooksmaak..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975780
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!
  maandag 4 april 2005 @ 13:39:28 #10
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_25975781
ik wil mijn buren op de bbq mikken dan kan ik ook eens lekker buiten zonder frans bauer, maar dat terzijde.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 4 april 2005 @ 13:40:00 #11
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25975792
en een vegetarisch recept natuurlijk
quote:
champignons
tomaat in blokjes
ui fijn gesneden
olijven
evt wat andere groenten bijvoorbeeld broccoli, bloemkool ,chinese kool,
of wat je maar lekker vindt
ilverfolie
witte wijn
een half takje rozemarijn pp


snij alles in niet te grote stukken
peper en zout er over strooien
scheur de zilverfolie in niet te grote stukken
leg de hoeveelheid groenten erin
sprenkel er wat witte wijn over
leg de rozemarijn er op
en vouw de pakketjes dicht
en op de grill gaar maken(ong 10 min ) als je pakketjes goed hebt dicht gevouwen gaan ze bol staan dan weet je dan het goed is.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25975812
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
nee man, electrisch.. ga dan niet barbequeen, die kooltjes, dat is juist de charme!
en die lekkere rooksmaak..
precies! dat is dus mijn punt
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  maandag 4 april 2005 @ 13:43:06 #13
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25975845


dit vind ik dan wel weer iets te enthousiast
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † maandag 4 april 2005 @ 13:47:46 #14
43556 miss_dynastie
pi_25975946
Mais
pi_25975955
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:39 schreef Koningin het volgende:
Een banaan in de lengte insnijden.
Dan vullen met hagelslag.
Daarna in aluminiumfolie wikkelen.
Effen op de gloeiende kolen leggen.........

En daarna lekker uitlepelen - het ziet vies uit, maar smaakt heerlijk!!


Wat een leuk idee! Zeker voor kids!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 4 april 2005 @ 13:49:43 #16
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_25976000
Gisteren kip gemarineerd in honing en ketjap en dat op de BBQ. Daarna appelen (JonaGold) met bruine suiker en Amaretto als desert.

Erg lekker.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_25977674
quote:
Op maandag 4 april 2005 13:48 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Wat een leuk idee! Zeker voor kids!
Zeker voor kids. Ik doe het ook wel eens met de jeugd bij het kampvuur (wel wachten totdat de vlammen weg zijn).
  maandag 4 april 2005 @ 15:05:57 #18
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25977697
wat ook lekker is, is een afbakbroodje opensnijden, kruidenboter erin, folie dromheen, en in t vuur houden tot t brood gaar is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 april 2005 @ 15:35:15 #19
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25978355
Merguez-worstjes op de BBQ lekker grillen. Dan een stuk Turks brood even licht knapperig roosteren op de BBQ, worstjes op het brood, verse knoflooksaus erbij en smullen maar!

Speklapjes met speklapjeskruiden marineren of lekker door de slager laten doen en pruttelen maar, wel uitkijken voor vlammen, op zwart verkoolde lappen zit niemand te wachten.

Een aluminium druipbakje op de BBQ leggen met daarop een flinke zalmmoot, alleen wat peper en wat zout erover en

Sint Jacobsschelpen op de BBQ, lekker wat zout en peper erop en klein knijpje limoensap.

Zelfgemaakte mayonaise erbij, jammie

* BBQ-kip houdt ironisch genoeg helemaal niet van kip op de BBQ
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 15:51:46 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25978758
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:

De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra

Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 april 2005 @ 22:09:10 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25987382
Even over de BBQ hardware. Wil dit jaar een nieuwe BBQ aanschaffen welke is aan te raden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 5 april 2005 @ 09:56:13 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25993986
Ik geloof dat de meeste BBQ-ers de Weber aanraden.
Maar BBQ-en blijft een mannensport he, en ik ben een vrouw
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25994221
De Weber is wel een heel fijne BBQ.
  dinsdag 5 april 2005 @ 10:11:40 #24
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_25994257
beter, ben benieuwd wanneer wij gaan bbq/en
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  † In Memoriam † dinsdag 5 april 2005 @ 11:36:21 #25
43556 miss_dynastie
pi_25996088
Ik ben ook heel blij met de Weber
Ding gaat zonder problemen aan, doet het geweldig, is makkelijk verrijdbaar en schoon te maken, ideaal
pi_25997117
Is er al een datum bekend?
pi_25997225
BBQ hardware? paar straat stenen, een rooster, wat kooltjes, en oostenrijks vlees..
pi_25998326
Steak Spreads: (smeersel als saus)

Roquefort spread: Roer 200 gr. Roquefort tot zalf en 4 eetlepels boter.
Tabasco Spread: Roer bij elkaar: 1/4 theel. tabasco, 1 eetlepel worscestershiresauce met 1/2 kop boter.
Mustard spread: Roer 4 eetl. mosterd met 1/2 kop boter.

Op gebraden of geroosterd vlees smeren vlak voor het opdienen.

En dat kan je dus met vele ingredienten doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator dinsdag 5 april 2005 @ 13:23:53 #29
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_25998639
SKOTTELBRAAAAI!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_25998828
Gegrilde gevulde paprika's.

2 bosuitjes
10 zwarte olijven zonder pit
1 pak tofu naturel (365 gr...)
2 eetlepels rode pesto
1 ei
peper en zout
1 pot geroosterde paprika's (Zou ook nog met gewone verse kunnen?)
1 1/2 eetlepel roerbak olie.

Bosui schoonmaken, stukjes snijden.
Olijven hakken.
Wrijf tofu door zeef.
Meng de pesto ei, bosui, olijven door elkaar. En in de tofu dus..
Peper en zout naar smaak.
Paprika's laten uitlekken. Vullen met mengsel.

Voor dat ze op de BBQ gaan bestrijken met roerbak olie.
Grillen op de grilltopper. What ever that means...

Ah... Zo'n ding dus...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 5 april 2005 @ 13:32:54 #31
15869 gr8w8
Better by design.
pi_25998875
Mijn beste BBQ's waren de laatste twee. De eerste van die twee was erg spontaan, zo spontaan zelfs dat we geen vlees hadden. Het was zondag, in een klein dorp, dus ook geen supermarkt. Dus... wij naar de friettent een lading bestellen. " Enne, wilt U het gewoon zo in een zakje doen? Zonder te bakken?"

De tweede was met een klein gietijzeren emmer waar een viertal flesjes Dorito's inzaten. Wel bedoeld om te BBQ-en trouwens. Gaatjes onderin, roosterte onder de kooltjes, alles. Midden op het gras bij de Karpendonkse plas in Eindhoven, gezellig met z'n twee. Kooltjes erin, fik erin: Hoppa vlammen van 1 meter hoog terwijl er allemaal hardlopers langs kwamen. Gelukkig werd dat wel minder en kon het vlees erop. Lekker smikkelen, terwijl er nog meer hard rennende mensen langs kwamen.
Welkom bij de V&D der webfora.
  dinsdag 5 april 2005 @ 13:33:24 #32
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_25998895
Frikandellen op de barbeque.
pi_26007165
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 13:32 schreef gr8w8 het volgende:
flesjes Dorito's
Klinkt gezellig, maar wat moet ik me hierbij voorstellen?

Ontopic: doe mij maar een gebakken banaan met slagroom...
Ik hou eerlijk gezegd niet zo van al die fancy dingen op de barbecue, als ik culinaire hoogstandjes wil bereiden ga ik wel gewoon in de keuken staan. Liever gewoon een ouderwetse grillworst of een spies. M'n opa maakte vroeger heerlijke spiezen met stukjes vlees en rookworst, en dan paprika en ui ofzo ertussen (weet het niet meer precies, 't is lang geleden). Bak huzarensalade, stokbrood en sausjes erbij, lekker simpel.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:17:10 #34
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26008190
Oe, nu moet ik weer denken aan kalkoenspies uit de Franse supermarkt
Met stukjes vetspek en paprika ertussen, lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:54:27 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26009137
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 13:23 schreef Renesite het volgende:
SKOTTELBRAAAAI!
Ik bedoel echt een echte BBQ geen veredelde buitenwok
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26009219
of je verkloot ff de kabeljauw
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 5 april 2005 @ 22:35:40 #37
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26010269
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 21:57 schreef Joene het volgende:
of je verkloot ff de kabeljauw
Wat bedoel je nou?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26010441
quote:
Op dinsdag 5 april 2005 22:35 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wat bedoel je nou?
ik bedoel de openingspost dat recept.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 5 april 2005 @ 22:47:25 #39
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26010611
Een lekker filetlapje met BBQkruiden ingesmeerd is ook altijd super!

[ Bericht 80% gewijzigd door BBQ-kip op 05-04-2005 23:24:51 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26031676
Ik heb jaren gebbq'ed op een gewone bloempot.
Mijn favoriet zijn rode poon filets, komt een korstje op.
Of lamsvlees, er gaat niks boven die rooksmaak in combinatie met het vlees.
En daarna een vuurtje bouwen en marshmallows roosteren!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 6 april 2005 @ 22:34:49 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26035092
Hoe kan je nou BBQ-en op een bloempot?
Klapt die niet open door de hitte?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26035150
Nee, ik denk dat het een bloempot was die weerbestendig was. Daar zit ook verschil in. Sommige roodstenen bloempotten verkruimelen al na 1 jaar.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26035936
Heerlijk dit!

Gegrilde paddestoelspiesjes...

3 eetl. olie
Sap van 1/2 citroen.
1/2 theel. mexicaanse kruiden. (silvo is erg lekker)
1 eetl. fijngehakte majoraan
1 bakje kastanje champignons
zeezout en vers gemalen peper.
6 a 8 sate stokjes.

Stokjes in water weken. half uurtje ofzo
Alle kruiden en olie door elkaar heen.
champignons steeltjes eraf snijden, aan sateprikker porren.
Leg ze in schaaltje en marineer ze met de kruiden en olie, een paar uur in de koelkast, af en toe omdraaien.

Dit zo'n 5 tot 8 minuten op de BBQ...

Serveer met zout en peper...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26036277
Gooi eens een drupje rum bij de banaan met chocola........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 7 april 2005 @ 00:07:58 #45
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26037159
Marinade: ketchup, citroen, heet, zout, peper. Mengen naar smaak. Vlees erin, liefst de avond ervoor. en tijdens het BBQ-en de bovenkant insmeren met de overgebleven marinade.

Heet: schep(je) sambal, tabasco saus, zaadlijsten van de een of andere peper, of iets van dien aard.

Altijd suc6 mee gehad. Als ik naar een BBQ ga van anderen neem ik altijd een fles ketchup mee, vlees marineren doen de Nederlanders niet
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  donderdag 7 april 2005 @ 00:09:52 #46
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26037198
quote:
Op woensdag 6 april 2005 20:03 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb jaren gebbq'ed op een gewone bloempot.
Mijn favoriet zijn rode poon filets, komt een korstje op.
Of lamsvlees, er gaat niks boven die rooksmaak in combinatie met het vlees.
En daarna een vuurtje bouwen en marshmallows roosteren!
de aussie way is een schep gebruiken
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_26037730
Ik heb een balkon Shark, daar past een bloempot.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 7 april 2005 @ 09:45:54 #48
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_26041247
Ik ben net verhuist en heb op mijn gigantische dakterras een enorme, ingebouwde BBQ!!!! Werkelijk te luxe voor woorden. Wat een heerlijke zomer staat ons te wachten.

receptje voor lekkere zomerfruitsalade (extreem geschikt voor naast de BBQ)
- 1 witlofje
- 1 banaan
- 1 appel
- 2 kiwi's
- 1blikje mandarijntjes
- 1 kipfiletje/ flink kruiden (paprikapoeder, kerrie, cayennepeper, zout etc) en bakken
- beetje creme fraiche er doorheen en smulllen maarrrrrr!
pi_26854769
*SCHOP*

Ik heb zaterdag een BBQ \o/ eindelijk!! BBQ's Maar goed, nu zoek ik een paar goeie vleesstukken voor op de barbeque, en baktijden. Niets excentrieks ofzo.

En ook nog even een vraag, zalm, hoe bak je dat op de BBQ zodat je er geen folie omheen hoeft te doen, met meel ofzo, of kan dat niet?
pi_26855271
Oh ja, iemand nog een link naar een site/winkel met leuke schorten?
pi_26856485
Vis

geef mij maar gewoon kipfilet op de bbq
of hamburgers
  maandag 9 mei 2005 @ 16:49:22 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26856610
HEMA heeft wel leuke schorten volgens mij.

Zalm kun je prima op de BBQ doen op een aluminium bakje, te koop bij elke supermarkt geloof in en op dit moment ook bij Xenos.
Ook kun je het op de BBQ doen door het in een "visklem" te plaatsen, waardoor je de vis ook kunt omdraaien.
Dat ziet er zo uit:


En je kunt zoveel vleessoorten op de BBQ klaarmaken... rund, kip, varken etc. etc.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26858505
shaslicks zijn mijn favoriet
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  maandag 9 mei 2005 @ 17:49:18 #54
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26858581
quote:
Op maandag 9 mei 2005 17:46 schreef Talietje het volgende:
shaslicks zijn mijn favoriet
Hoe maak je die dan>
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26860305
Lekker, barbe>c<ue!

Men haalt een forel, doet hem in een vis-tang en men hangt die boven het vuur. Beetje zeezout en een zelfgemaakt sausje. Zo heerlijk!

En als toetje een banaan in de kolen gooien tot hij gaat sputteren. Banaan uit z'n schilletje vissen, ammaretto erover, slagroom en ijs erbij. Eventueel chocoladesaus. *kwijl*
pi_26861593
Ik vind de simpele hete kippenvleugels, dus gekruid en een beetje sambal, toch het lekkerst. Het is simpel, maar zodra ik er aan begonnen ben, laat ik al het andere vlees liggen.
En natuurlijk de mais, maar dan zijn mijn ogen altijd groter als de maag, want na één kolf heb ik wel genoeg.
pi_26864737
Wat een leuke topic!
Er staan al erg leuke ideetjes in.
Kipvleugeltjes zijn erg lekker, soms gebruiken wij ook knakworstjes voor de bbq. Niet die knakworstjes uit blik, maar ze zijn verpakt in plastic dingen. Als ze bijna klaar zijn, even insmeren met honing, nog even op de BBQ laten en smullen maar.
pi_26866319
quote:
Op maandag 9 mei 2005 19:30 schreef Dirkh het volgende:
Ik vind de simpele hete kippenvleugels, dus gekruid en een beetje sambal, toch het lekkerst. Het is simpel, maar zodra ik er aan begonnen ben, laat ik al het andere vlees liggen.
En natuurlijk de mais, maar dan zijn mijn ogen altijd groter als de maag, want na één kolf heb ik wel genoeg.
Waar smaakt mais na dan, als je t op de bbq gooit?
ik heb dat nog nooit gehad namelijk.
pi_26866562
Gewoon naar mais. Een maiskolf op de BBQ is heerlijk.
Beetje boter erover, zout...
Tussen 4 satepinnen (afgebroken en aan elke kan erin gestoken) is het smikkelen geblazen.
Anders kan je 'm niet eten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26867174
quote:
Op maandag 9 mei 2005 21:49 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Waar smaakt mais na dan, als je t op de bbq gooit?
ik heb dat nog nooit gehad namelijk.
Dat is zó lekker met een klont boter er op.
De kolf maak je eerst schoon en trekt zoveel mogelijk draden van de kolf. Ik kook het dan zo'n 10 minuten tot een kwartier met wat zout water. Daarna op de bbq tot het een kleurtje heeft en je bent klaar. En reken maar, als je er eenmaal aan begonnen bent...
pi_26870255
Een moot zalm doe ik gewoon op het rooster.
Filet van rode poon in zon klem-rooster is ook heerlijk.
En ik ben niet dol op frikandellen, maar op de bbq vind ik ze wel lekker.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26870408
Tonijn moet dan toch ook gewoon kunnen?
Trouwens heb die champignons van de vorige pagina geprobeerd...
Dat was zeker voor herhaling vatbaar, Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26882287
quote:
Op maandag 9 mei 2005 17:49 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hoe maak je die dan>
500g varkensvlees (of hamlappen) in blokjes van ongeveer 2x2x2 *ofzo* wat je lekker vind
1 rode en een groene paprika in stukken
2 grote uien in stukken
100g spek in stukken

nou dan doe je eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en dan doe je dat tot de pen vol is

nou en zo ziet dat er uit als het goed is

Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 14:11:43 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26882474
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor! )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26882829
marinade kan idd ik doe dat eigenlijk niet, ik vind het vlees al lekker genoeg met de paprika en vetspek
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 14:26:50 #66
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26882947
Owkee, nou ik ga het van de week eens maken op de BBQ, als het weer meezit
Thanks!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26920870
wij gaan toch ook maar eens kijken voor een barbecue
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26932042
mijn ouders hebben een electrische gekregen van de buren...
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  donderdag 12 mei 2005 @ 00:25:27 #69
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26932171
Wij hebben dit jaar al 3 keer gebarbecued , en zelfs eind december 2004 ook één keertje. Als het morgen niet regent, gaan wij morgen weer barbecuen .
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_26932793
Nou voor het slapen gaan dan 1 superlekker recept met lamsvlees.

Haal je vlees bij de halal slager, da's tien keer lekkerder dan van de appie ofzo, met hun zielig stukjes lamskoteletjes.

Doe in een grote schaal katjap manis, citroenschijven en ui. En flink wat peper, zout en suiker. Dit wordt je saus.

Gooi je lamskoteletten(!) op de bbq en maak ze lekker gaar, beetje rose is het lekkerst. Dan in de schaal doen als ze klaar zijn, effe door de saus heen halen en dan smullen maar.

Succes gegarandeerd !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_26933415
Sorry Hassan..... Ik doe mijn koteletjes met knoflook, peper en zout...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 12 mei 2005 @ 15:03:45 #72
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26946095
Vanavond barbecuen!!!!!

"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_26949659
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 14:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor! )
Alstjeblieft niet met vetspek, daar blijft helemaal niks van over.
Gebruik dan gewoon een stukje gerookt spek, snijd de huid eraf en dan in dunne plakjes
Sorry dat ik daarop reageer..

Wat hier ook altijd een succes is, wel met een beetje werk.
(Kan natuurlijk ook een dag van tevoren).

Men neme 1 grote ui en 250 gr champignons. (snijd ze in plakjes/ blokjes en fruit ze aan)
Neem een bami pakket, peper eruithalen en klaarwokken. (Of de peper erinlaten, wat jij wilt).
Mik dat alles door elkaar in de wok als het klaar is.

leg dan ong 2 eetlepels op een stukje zilverfolie en een toefje kruidenboter erbij en dichtvouwen maar....

Hoef je het later alleen maar even op te warmen.

Uiteraard zijn de mogelijkheden oneindig, je kan er bv ook shoarma aan toevoegen, of fijngesneden kipfilet.



[ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 12-05-2005 19:42:17 ]
  vrijdag 13 mei 2005 @ 17:21:20 #74
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26982796
Het was heerlijk gisteren en er kwam ook nog onverwachts iemand langs met een extra berg vlees

We hebben kipdrumsticks, kipfilet, biefstuk, hamburgers, en zalm gegeten
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
  vrijdag 27 mei 2005 @ 11:23:01 #75
54234 PolarMonk
Mozilla addict
pi_27401350
Wat is eigenlijk de beste methode om een houtskool BBQ te ontsteken?
Thunderbirds are GO!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 11:52:07 #76
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_27402415
Wij gaan morgen BBQ-en ik heb wat lekkere tips voorbij zien komen, we zijn op zoek naar wat apartere recepten. We zijn al dat standaard BBQ gedoe een beetje zat. Ik ga zeker die mosterd insmeer dinges van Shark maken en voor de rest print ik het topic gewoon ff uit
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_27402816
Wat versta je onder aparte gerechten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27403509
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 11:23 schreef PolarMonk het volgende:
Wat is eigenlijk de beste methode om een houtskool BBQ te ontsteken?


Ik heb zo'n ding. Dat werkt echt geweldig. Krant aan de onderkant er in proppen (of twee aanmaakblokjes), aansteken, briketten er in en 20 minuten later heb je alle briketten witheet.

Niks geen geknoei met houtskool wat niet geheel heet wil worden, of gewaai met een krant.
Perfect ding.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 13:55:29 #79
54234 PolarMonk
Mozilla addict
pi_27406109
Woah, dat ziet er nogal pro uit. Kost dat?
Thunderbirds are GO!
pi_27406239
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 13:55 schreef PolarMonk het volgende:
Woah, dat ziet er nogal pro uit. Kost dat?
Volgens mij twee/drie tientjes. Krijg je er nog een zak briketten bij en een pakje aanmaakblokjes. (van Weber)
En echt, het werkt geweldig. Alles wordt witheet, je hebt weinig last van rook zenz. enz. Alle frustraties die er zijn over het aanmaken van houtskool ben je kwijt.
Overigens heb werkt houtskool iets minder prettig. Het is eigenlijk gemaakt voor briketten.
pi_27406803
Webshop waar je zo'n ding kan bestellen. Ik denk dat ie in de winkel dus zo'n 20 euro kost.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 15:49:26 #82
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_27409497
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 12:05 schreef Oblivion het volgende:
Wat versta je onder aparte gerechten?
Gewoon es een keer iets anders dan de standaard satestok, shaslickstok, kippepootje, hamburger, bbq-worst. En geen vis, mijn vriend staat al de hele dag zalm te snijden voor zijn werk alhoewel ik er persoonlijk erg van hou, dus voor mij gaat er wel een mootje op, maar daar weet ik wel raad mee
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  † In Memoriam † vrijdag 27 mei 2005 @ 15:53:46 #83
43556 miss_dynastie
pi_27409648
We hebben net een heerlijk pakket bij de slager gehaald
  † In Memoriam † vrijdag 27 mei 2005 @ 15:56:35 #84
43556 miss_dynastie
pi_27409736
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 14:21 schreef Dirkh het volgende:
Webshop waar je zo'n ding kan bestellen. Ik denk dat ie in de winkel dus zo'n 20 euro kost.
Thanx voor de site! Ga gelijk wat briketten bestellen, hoeven we daar niet mee te sjouwen
  vrijdag 27 mei 2005 @ 16:48:15 #85
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27411558
wij gaan straks lekker bbqen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 mei 2005 @ 17:20:20 #86
15869 gr8w8
Better by design.
pi_27412408
Tip voor de BBQ-ers. De Amstel Reservebank is nu los te koop, dus zonder dat je perse een krat Amstel moet kopen. En geen 12,95, maar 5,95, bij de AH 's waar er nog zijn.

* gr8w8 danst even een rondje en is zo blij als een kind.
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_27412837
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 15:49 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Gewoon es een keer iets anders dan de standaard satestok, shaslickstok, kippepootje, hamburger, bbq-worst. En geen vis, mijn vriend staat al de hele dag zalm te snijden voor zijn werk alhoewel ik er persoonlijk erg van hou, dus voor mij gaat er wel een mootje op, maar daar weet ik wel raad mee
Ik heb champignons-spiesjes eerder gepost. Echt heel erg lekker!
Ben er zelf geen fan van, maar vond het prima smaken!

En voor jullie:

Scalloppini:

1 Citroen
2 a 3 takjes basilicum
4 kalfs of varkens snitsels
8 dunne plakken parma ham...
1 eetlepel olijfolie
8 coctail prikkers..

Was ce citroen en snijd hem in 8 dunne plakjes.
Neem de blaadjes van de takjes basilicum.
Halveer de schnitzels.
Vouw de plakken parmaham in de lengte dubbel en leg er een schnitzel op.
Leg daarop een plakje citroen en enkele blaadjes basiilicum.
Wikkel de ham om de schnitzel en zet ze met een cocotail prikker vast.

Is volgens mij ook wel lekker met een stukje brie ertussen, of mozzerella...

[ Bericht 1% gewijzigd door Oblivion op 27-05-2005 17:51:25 (vauten weghalen) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 27 mei 2005 @ 21:40:49 #88
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27418265
ik had een banaan overdwars ingesneden, beetje stroop eringedaan, en geraspte kokos erop
van d estroop proefde ik niet zoveel, maar was wel leker

oh, daaRNA INGEPAKT IN ALU FOLIE EN TUSSEN DE KOLEN GELEGD
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 mei 2005 @ 21:40:59 #89
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27418268
mn caps, wat doe je
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27419639
Drankje..? Bijpraten enzo..
pi_27453210
Afgelopen twee dagen gebbq'ed op mijn eigen nieuwe electrische bbq van de HEMA. Jawel, een bbq, electrisch en van de HEMA. Fantastisch dingetje. Makkelijk, ziet er redelijk uit, schoon en erg goedkoop; 23E.
  zondag 29 mei 2005 @ 15:20:15 #92
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27453383
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekocht voor 19 euro
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 29 mei 2005 @ 15:24:02 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27453475
quote:
Op zondag 29 mei 2005 15:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekocht voor 19 euro
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Vind wel dat je zo'n Weber niet helemaal dicht moet zetten omdat anders echt alles heel rokerig gaat smaken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27457749
Ik wil BBQen maar kan dat ook met vegetarisch voer
pi_27464578
Waarom zou dat niet kunnen Maryse?
Je kan alle soorten groentes gewoon aan stokkie prikken.
Wel even de sate stokjes in water leggen zo'n 20 minuten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27466786
quote:
Op zondag 29 mei 2005 15:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekocht voor 19 euro
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Mja, zoals je al bij Martijn ziet, hij vindt dat je de deksel niet dicht moet doen. Ik doe hem juist altijd dicht, omdat ik vind dat het dan lekkerder is. Het gaat minder hard, waardoor het vlees aan de buitenkant minder snel zwart wordt maar wel goed gaar.
Wel moet je dan BBQ-en op z'n Webers, namelijk onder indirect vuur.
Dat houdt in dat je de kolen naar de zijkant moet schuiven, waardoor je het vlees niet direct boven de kolen hebt.
Ik zet daarvoor altijd een aluminium schaaltje in het midden om het vet op te vangen, maar dat hoeft niet.
pi_27466868
quote:
Op zondag 29 mei 2005 21:34 schreef Oblivion het volgende:
Waarom zou dat niet kunnen Maryse?
Je kan alle soorten groentes gewoon aan stokkie prikken.
Wel even de sate stokjes in water leggen zo'n 20 minuten.
Ik bedoel met tofu burgers e.d.
pi_27466900
Kip vd BBQ
pi_27466965
quote:
Op zondag 29 mei 2005 22:43 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Ik bedoel met tofu burgers e.d.
Die kunnen toch gewoon op BBQ?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 30 mei 2005 @ 13:35:22 #100
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_27480282
Ik denk niet dat vegetariërs veel plezier aan een barbecue beleven...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')