abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69329411
Tot mijn verbazing is er nog geen barbecuetopic! (als 'ie er wel is, mag dit topic wel gemerged worden)

Ik ga morgen barbecuen en heb het vlees al in de marinade gezet:

kipspies 1:
Blokjes kip met paprikapoeder bestrooien en dan in de chilisaus marineren. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.

kipspies 2:
Blokjes kip bestrooien met tandoori massala kruiden van de toko. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.

hamburger:
Half-om-halfgehakt, ketchup, gesnipperd uitje, peterselie, peper en zout mengen, ballen maken, platslaan en op de barbecue.

varkenshaassate:
Marinade maken van ketjap, gembersiroop, azijn, gemberpoeder. varkenshaas blokjes erin marineren. varkenshaas aan spies rijgen en op de barbecue ermee. Voorerbij satesaus maken van melk, gembersiroop, pindakaas, gefruit uitje + knoflook, limoensap en sambal.

gehaktrolletjes:
Half-om-halfgehakt, peterselie, gemalen korianderzaad, gemalen komijnzaad (veel!), geraspt uitje, knoflook peper en zout mengen, rolletjes van maken, bestrooien met paprikapoeder, elk rolletje aan een satestokje rijgen en op de barbecue leggen. Serveren met een sausje van creme fraiche en munt.

rosbief:
Rosbief in dunne plakken snijden met peper en zout bestrooien en kort op de barbecue.

Erbij stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, salade van komkommer, tomaat, feta en olijven en botersla met kerstomaatjes, ei en dressing van olie, azijn en mosterd.


Wie barbecued er nog meer en wat gooi je erop?

Oude topics met recepten:
Barbecue
Het grote barbecue topic
[CENTRAAL] BBQ 2007
BBQ seizoen 2008
pi_69329542
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
  zaterdag 23 mei 2009 @ 18:57:06 #3
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_69330564
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
pi_69330758
Swiet moffo surinaamse marinade gebruiken bij het marineren van je spareribs en dan op de bbq
  zaterdag 23 mei 2009 @ 19:14:39 #5
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_69331077
Wij wouden debet gaan bbq'en, maar het ging heel hard regenen.
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
  zondag 24 mei 2009 @ 12:07:48 #6
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69346836
normaal haal ik het vlees bij de slager, maar misschien ahv dit topic ook maar eens zelf het vlees klaarmaken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 24 mei 2009 @ 12:08:18 #7
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69346850
over 2 weken hebben we eindelijk een tuin, kunnen we ook gaan bbq'en
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 25 mei 2009 @ 11:10:19 #8
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_69376360
Afgelopen zaterdag had ik een bbq bij mijn ouders, wat een afknapper. Alles was varkensvlees, zelfs om de kipspiesjes zat spek. Nou vind ik een speklapje nog wel lekker maar ik vind andere vleessoorten over het algemeen lekkerder (en gezonder). Verder een kant en klare hulsarensalade, stokbrood en een karig bakje komkommer schijfjes. Weinig orgineel dus helaas, als ik dat had geweten had ik zelf een lekkere salade mee genomen en iets van lamsboutjes of vis oid.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_69377455
Had je beter bij ons kunnen komen barbecuen. Alles was heerlijk. Alleen aan de rosbief zijn we niet meer toegekomen, dus vnavond nog maar een keer barbecuen. Kunnen we direct de door de extra visite meeebrachte frikandellen en hamburgers opmaken.
  maandag 25 mei 2009 @ 11:49:46 #10
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69377537
de echte bbq-er kan niet zonder deze site. uren kijkplezier. tevens een van de mooiste manieren van reclame maken (in dit geval voor weber)

http://www.barbecueweb.com/
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69379326
Ik gooi er toch altijd ook een visje op hoor. Gisteren nog gewoon een zalmmoot, niks speciaals mee gedaan verder. Was toch erg lekker.
pi_69381143
Gisteren ge-BBQ'd, voor het eerst dit seizoen. Vrij simpel: veel groente (courgette, aubergine, paprika, tomaat), steaks met een lekker honing/dark-soyglazuur, en een paar aardappels. Salade erbij, hummus, dipsausje en vino
  maandag 25 mei 2009 @ 14:07:15 #13
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381409
heb al 3 keer gebarbecued dit jaar twee keer gewoon en een keer veganistisch dat laatste was niet zo'n succes, de veganist die voor het eten zorgde was niet zo creatief en kwam niet echt veel verder dan spiejes met groenten en vega worsten zonder ei Ik denk dat je best lekker veganistisch zou kunnen barbequen maar dit was het niet echt zeg maar.

doe mij maar een lekker spareribje of een goede worst
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 25 mei 2009 @ 14:10:07 #14
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69381500
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:57 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
eens!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 25 mei 2009 @ 14:11:20 #15
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381538
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:10 schreef Qwea het volgende:

[..]

eens!
net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69381601
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
  maandag 25 mei 2009 @ 14:13:50 #17
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69381648
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
precies. En dan moet je zo keilang wachten, en dan ist klaar, en dan 1 hap en dan ist op

Ik wil dikke vette grote duitse braadworsten, grote biefstukken, e.d !!!!!!!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_69381761
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop

Ik doe overigens ook niet aan BBQ-schotels; veel te leuk om het allemaal zelf klaar te maken Maar van die enorme vleesfestijnen, daar ben ik ook echt geen fan van
  maandag 25 mei 2009 @ 14:21:43 #19
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381885
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop
snap ik lieverd

maar ik bedoelde meer dat het van dat vreselijke budgetspul is.. je gaat toch geen shoarma gourmetten, per 3 reepjes tegelijk?

gourmetten ok, maar dan wel gaarne met lekker vlees
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69382119
Ik heb weleens uber-lekker gegourmet met allemaal spul van de goeie visboer Tonijnsteaks enzo

Shoarma eet ik sowieso niet
  maandag 25 mei 2009 @ 14:58:16 #21
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69382897
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:12 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 25 mei 2009 @ 15:05:13 #22
122997 zquing
Drama Junk
pi_69383153
Niks lekker dan een goed stuk picanha, zout eroverheen en dan in reepjes snijden
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_69390492
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:58 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
  maandag 25 mei 2009 @ 19:29:20 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69392083
quote:
Op maandag 25 mei 2009 18:41 schreef NutKees het volgende:

[..]

Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
is dan wel van lamsvlees gemaakt meestal. maar dat mag de pret niet drukken. ze zijn helaas iets minder scherp gekruid dan die uit frankrijk. maar ze smaken prima en zetmeelloos.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69393615
De bbq zelf is trouwens net zo belangrijk als het vlees Vorige week wel de fout gemaakt om een voorgegaarde kippenpoot te kopen

  maandag 25 mei 2009 @ 21:04:48 #26
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69396156
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69396501
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:04 schreef Mirjam het volgende:
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
Koop een brikettenstarter, serieus in tien minuten zijn de briketten op temperatuur.
pi_69397719
Net deze besteld :



Met wat accesoires erbij alweer over de ¤ 400,00 , maar ik wil een beetje fatsoenlijk kunnen bbq-en.
Ben vooral benieuwd naar de indirecte methode .
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_69413221
Ik heb de Weber one touch Gold en een kolenstarter, perfecte combinatie. Wel uitkijken met indirect bbq-en, dan wil je vlees nog wel eens wat droog worden. Kwestie van een beetje ervaring opdoen denk ik.
pi_69417500
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
  dinsdag 26 mei 2009 @ 14:28:43 #31
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69417869
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
langzaam garen op lage temperatuur. en/of in folie/korst/marinade.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69418773
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Aluminium bakje onderin zetten tussen de twee zones met kolen/briketten met wat vocht (bijv. bier). Scheelt wel iets.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 26 mei 2009 @ 15:10:39 #33
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_69419250
BBQ
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_69422032
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Eerst boven de kolen dicht schroeien, dan indirect door laten garen.

En grotere stukken vlees werkt ook prima!
pi_69429085
Ik heb deze:



Maar dan in donkergroen. En met een ingebouwde temperatuurmeter. Onlangs voor het eerst getest en helemaal blij mee.
pi_69430949
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
De big green egg zou dé bbq zijn om je vlees sappig en mals te houden. Maar indirect grillen, lukt volgens mij nooit, zijn ze wel erg klein voor.



Dat een goede bbq die een aantal jaren meegaat wat geld kost ben ik helemaal van overtuigd. En het zal best dat die eieren He!Le!Maal! Ge!Wel!Dig! zijn. Maar of ze hun meerprijs nu echt waard zijn? Voor hetzelfde geld koop je 4 evengrote Webers. Al is iedereen die een demo heeft bijgewoond helemaal lyrisch over die dingen.
  dinsdag 26 mei 2009 @ 20:33:54 #37
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_69431070
Het vlees een paar uur of zelfs een dag marineren in joghurt met kruiden maakt het vlees lekker mals en pittig. Vooral geschikt voor tandoorikruiden en dergelijke.
pi_69436329
Ja bbq seizoen komt er al aardig in, staan hier al aardig wat bbq's gepland!
  dinsdag 26 mei 2009 @ 23:11:50 #39
128548 pavv
The computer says NO
pi_69437443
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
Eensch!

ik mag er ook graag grotere stukken vlees op klaarmaken. En toch in ieder geval een mooi stukkie rundvlees. Vorige week erg genoten van een mooie gemarmerde côte te du boeuf van een kleine anderhalf pond


De barbecue die ik er voor heb gebruikt is absoluut een van de beste aanschaffen geweest van 2006.....een hele fijne Weber One Touch Gold (vriendin vond de blauwe het mooist, en die moet je te vriend houden he)


Het braden van het vlees gaat veel mooier, sneller, zekerder met een BBQ met een deksel. Daarnaast gebruik ik altijd ook de verdeling met aan de ene zijde de gloeiend hete briketten (branden veel gelijkmatiger dan houtskool) en aan de andere zijde louter een opvangbakje voor evt druipend vet. De koude zijde gebruik ik voor de langzamere bereiding en voor het (na)garen van groot vlees/

Tevens zorgt de deksel dat het ook mogelijk is om vlees en vis te roken...Bij de zalmfilet gaat de zalm in een alu bakje of op een plankje aan de 'koude' zijde terwijl er natte houtsnippers of wat 'pellets':
op de hete kolen....deksel er op en 15-20 minuten roken......wel zorgen voor mooie verse zalm! Maar ook een ribeye wordt heerlijk als ie bij het nagaren op de koude zijde nog even een vleugje rook meekrijgt...

het is weer een goed bbq jaar aan het worden . Tot nu toe. inmiddels al een keer of 6 de BBQ aangestoken....en dat is een eitje met een firestarter:
  dinsdag 26 mei 2009 @ 23:14:22 #40
128548 pavv
The computer says NO
pi_69437537
oops dubbel
pi_69437628
zijn er hier eigenlijk mensen die net als ik gewoon nooit stoppen met bbq-en?
pi_69437632
Waar haal je die pellets?
pi_69438135
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:04 schreef Mirjam het volgende:
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
Cobb barbecue - wie heeft 'm?

Ik zie hier trouwens veel plaatjes van BBQs met deksels. Dat is in elk geval een goed idee. Die zijn er al vanaf ¤19,95, en dat is totaal anders BBQ-en dan zonder.

Met deksel: Volledige kip op de BBQ, subtiel garen, helemaal gaar.
Zonder deksel: risico op Verbrand van buiten, rauw van binnen.


Electrisch . . . nee, niet cool.
  dinsdag 26 mei 2009 @ 23:38:02 #44
128548 pavv
The computer says NO
pi_69438497
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 23:16 schreef Isegrim het volgende:
Waar haal je die pellets?

volg het plaatje

of klik hier


of hier (iets goedkopere verzending)

(nee geen aandelen)
  woensdag 27 mei 2009 @ 01:13:19 #45
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69441176
quote:
Op maandag 25 mei 2009 11:49 schreef zoalshetis het volgende:
de echte bbq-er kan niet zonder deze site. uren kijkplezier. tevens een van de mooiste manieren van reclame maken (in dit geval voor weber)

http://www.barbecueweb.com/
nog maar een keer dan. ook voor de niet weber bezitter zijn de recepten, de bereidingswijze, de marinades en de speciale kruiden een must voor elke bbq fanaat.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69443828
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 23:38 schreef pavv het volgende:

[..]

volg het plaatje

of klik hier


of hier (iets goedkopere verzending)

(nee geen aandelen)
Hickory.

Texas.
pi_69443872
http://www.barbecueweb.com/bbq_beef/beef_brisket_recipe.html

Dit is echt het geweldigste gerecht wat BBQ (Texas style) te bieden heeft.

Helaas ben ik bijna door de voorraad Texaanse BBQ-sauzen (niet om te dippen maar om op het vlees te smeren tijdens het bakken) heen die ik had meegenomen de laatste keer dat ik er was. Ik moet er dus weer naartoe!

Sowieso een aanrader voor iedere echte BBQ-fan, om een keer naar Texas te reizen.

Dit boek is ook een aanrader: http://www.amazon.com/Leg(...)ctions/dp/0811829618
pi_69496259
kookpunt verkoopt veel soorten pellets ise!
i know je haat die zaak maar ze verkopen het wel
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69496730
Ik haat die zaak niet, het is een prachtige zaak, maar ze zijn te duur.
pi_69498599
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 23:28 schreef mgerben het volgende:

[..]

Cobb barbecue - wie heeft 'm?

Ik zie hier trouwens veel plaatjes van BBQs met deksels. Dat is in elk geval een goed idee. Die zijn er al vanaf ¤19,95, en dat is totaal anders BBQ-en dan zonder.

Met deksel: Volledige kip op de BBQ, subtiel garen, helemaal gaar.
Zonder deksel: risico op Verbrand van buiten, rauw van binnen.


Electrisch . . . nee, niet cool.
Een BBQ zonder deksel is niet eens een BBQ
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')