abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69329411
Tot mijn verbazing is er nog geen barbecuetopic! (als 'ie er wel is, mag dit topic wel gemerged worden)

Ik ga morgen barbecuen en heb het vlees al in de marinade gezet:

kipspies 1:
Blokjes kip met paprikapoeder bestrooien en dan in de chilisaus marineren. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.

kipspies 2:
Blokjes kip bestrooien met tandoori massala kruiden van de toko. Kip aan spies rijgen en op de barbecue.

hamburger:
Half-om-halfgehakt, ketchup, gesnipperd uitje, peterselie, peper en zout mengen, ballen maken, platslaan en op de barbecue.

varkenshaassate:
Marinade maken van ketjap, gembersiroop, azijn, gemberpoeder. varkenshaas blokjes erin marineren. varkenshaas aan spies rijgen en op de barbecue ermee. Voorerbij satesaus maken van melk, gembersiroop, pindakaas, gefruit uitje + knoflook, limoensap en sambal.

gehaktrolletjes:
Half-om-halfgehakt, peterselie, gemalen korianderzaad, gemalen komijnzaad (veel!), geraspt uitje, knoflook peper en zout mengen, rolletjes van maken, bestrooien met paprikapoeder, elk rolletje aan een satestokje rijgen en op de barbecue leggen. Serveren met een sausje van creme fraiche en munt.

rosbief:
Rosbief in dunne plakken snijden met peper en zout bestrooien en kort op de barbecue.

Erbij stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, salade van komkommer, tomaat, feta en olijven en botersla met kerstomaatjes, ei en dressing van olie, azijn en mosterd.


Wie barbecued er nog meer en wat gooi je erop?

Oude topics met recepten:
Barbecue
Het grote barbecue topic
[CENTRAAL] BBQ 2007
BBQ seizoen 2008
pi_69329542
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
  zaterdag 23 mei 2009 @ 18:57:06 #3
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_69330564
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
pi_69330758
Swiet moffo surinaamse marinade gebruiken bij het marineren van je spareribs en dan op de bbq
  zaterdag 23 mei 2009 @ 19:14:39 #5
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_69331077
Wij wouden debet gaan bbq'en, maar het ging heel hard regenen.
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
  zondag 24 mei 2009 @ 12:07:48 #6
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69346836
normaal haal ik het vlees bij de slager, maar misschien ahv dit topic ook maar eens zelf het vlees klaarmaken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 24 mei 2009 @ 12:08:18 #7
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69346850
over 2 weken hebben we eindelijk een tuin, kunnen we ook gaan bbq'en
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 25 mei 2009 @ 11:10:19 #8
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_69376360
Afgelopen zaterdag had ik een bbq bij mijn ouders, wat een afknapper. Alles was varkensvlees, zelfs om de kipspiesjes zat spek. Nou vind ik een speklapje nog wel lekker maar ik vind andere vleessoorten over het algemeen lekkerder (en gezonder). Verder een kant en klare hulsarensalade, stokbrood en een karig bakje komkommer schijfjes. Weinig orgineel dus helaas, als ik dat had geweten had ik zelf een lekkere salade mee genomen en iets van lamsboutjes of vis oid.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_69377455
Had je beter bij ons kunnen komen barbecuen. Alles was heerlijk. Alleen aan de rosbief zijn we niet meer toegekomen, dus vnavond nog maar een keer barbecuen. Kunnen we direct de door de extra visite meeebrachte frikandellen en hamburgers opmaken.
  maandag 25 mei 2009 @ 11:49:46 #10
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69377537
de echte bbq-er kan niet zonder deze site. uren kijkplezier. tevens een van de mooiste manieren van reclame maken (in dit geval voor weber)

http://www.barbecueweb.com/
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69379326
Ik gooi er toch altijd ook een visje op hoor. Gisteren nog gewoon een zalmmoot, niks speciaals mee gedaan verder. Was toch erg lekker.
pi_69381143
Gisteren ge-BBQ'd, voor het eerst dit seizoen. Vrij simpel: veel groente (courgette, aubergine, paprika, tomaat), steaks met een lekker honing/dark-soyglazuur, en een paar aardappels. Salade erbij, hummus, dipsausje en vino
  maandag 25 mei 2009 @ 14:07:15 #13
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381409
heb al 3 keer gebarbecued dit jaar twee keer gewoon en een keer veganistisch dat laatste was niet zo'n succes, de veganist die voor het eten zorgde was niet zo creatief en kwam niet echt veel verder dan spiejes met groenten en vega worsten zonder ei Ik denk dat je best lekker veganistisch zou kunnen barbequen maar dit was het niet echt zeg maar.

doe mij maar een lekker spareribje of een goede worst
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 25 mei 2009 @ 14:10:07 #14
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69381500
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:57 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Eens, van die schrale mini stukjes vlees die ik altijd zie liggen als "BBQ-Schotel" word ik altijd zo triest
eens!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 25 mei 2009 @ 14:11:20 #15
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381538
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:10 schreef Qwea het volgende:

[..]

eens!
net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69381601
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
  maandag 25 mei 2009 @ 14:13:50 #17
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69381648
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
precies. En dan moet je zo keilang wachten, en dan ist klaar, en dan 1 hap en dan ist op

Ik wil dikke vette grote duitse braadworsten, grote biefstukken, e.d !!!!!!!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_69381761
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:11 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

net als gourmetschotels.. met stukjes varkensshoarma en mini slavinkjes
Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop

Ik doe overigens ook niet aan BBQ-schotels; veel te leuk om het allemaal zelf klaar te maken Maar van die enorme vleesfestijnen, daar ben ik ook echt geen fan van
  maandag 25 mei 2009 @ 14:21:43 #19
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69381885
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Anders past het toch niet op die iniminie grilplaat, pop
snap ik lieverd

maar ik bedoelde meer dat het van dat vreselijke budgetspul is.. je gaat toch geen shoarma gourmetten, per 3 reepjes tegelijk?

gourmetten ok, maar dan wel gaarne met lekker vlees
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69382119
Ik heb weleens uber-lekker gegourmet met allemaal spul van de goeie visboer Tonijnsteaks enzo

Shoarma eet ik sowieso niet
  maandag 25 mei 2009 @ 14:58:16 #21
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69382897
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:12 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij al 4 of 5 keer gebbq'd dit jaar. De merguez worstjes uit de Elzas waren het lekkerst.
je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 25 mei 2009 @ 15:05:13 #22
122997 zquing
Drama Junk
pi_69383153
Niks lekker dan een goed stuk picanha, zout eroverheen en dan in reepjes snijden
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_69390492
quote:
Op maandag 25 mei 2009 14:58 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je kunt bij de turk ook redelijke merguezworstjes kopen. maar misschien deed je dat al.
Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
  maandag 25 mei 2009 @ 19:29:20 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69392083
quote:
Op maandag 25 mei 2009 18:41 schreef NutKees het volgende:

[..]

Nee, dat deed ik dus nog niet. Bedankt voor de tip. Toevallig zijn we dit jaar een paar daagjes naar de Elzas geweest, vandaar. Ben ze ook nog niet tegengekomen hier in Nederland (van behoorlijke kwaliteit, zonder een berg zetmeel) dus ik zal a.s. zaterdag de turk hier eens binnenlopen.
is dan wel van lamsvlees gemaakt meestal. maar dat mag de pret niet drukken. ze zijn helaas iets minder scherp gekruid dan die uit frankrijk. maar ze smaken prima en zetmeelloos.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69393615
De bbq zelf is trouwens net zo belangrijk als het vlees Vorige week wel de fout gemaakt om een voorgegaarde kippenpoot te kopen

  maandag 25 mei 2009 @ 21:04:48 #26
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69396156
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69396501
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:04 schreef Mirjam het volgende:
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
Koop een brikettenstarter, serieus in tien minuten zijn de briketten op temperatuur.
pi_69397719
Net deze besteld :



Met wat accesoires erbij alweer over de ¤ 400,00 , maar ik wil een beetje fatsoenlijk kunnen bbq-en.
Ben vooral benieuwd naar de indirecte methode .
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_69413221
Ik heb de Weber one touch Gold en een kolenstarter, perfecte combinatie. Wel uitkijken met indirect bbq-en, dan wil je vlees nog wel eens wat droog worden. Kwestie van een beetje ervaring opdoen denk ik.
pi_69417500
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
  dinsdag 26 mei 2009 @ 14:28:43 #31
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69417869
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
langzaam garen op lage temperatuur. en/of in folie/korst/marinade.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69418773
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Aluminium bakje onderin zetten tussen de twee zones met kolen/briketten met wat vocht (bijv. bier). Scheelt wel iets.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 26 mei 2009 @ 15:10:39 #33
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_69419250
BBQ
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_69422032
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
Eerst boven de kolen dicht schroeien, dan indirect door laten garen.

En grotere stukken vlees werkt ook prima!
pi_69429085
Ik heb deze:



Maar dan in donkergroen. En met een ingebouwde temperatuurmeter. Onlangs voor het eerst getest en helemaal blij mee.
pi_69430949
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:18 schreef Stansfield het volgende:
Misschien in het weekend ookw eer eens lekker bbq-en.

Ik heb dat ook dat het bij indirect iets droog wrodt. Hoe voorkom je dat dan?
De big green egg zou dé bbq zijn om je vlees sappig en mals te houden. Maar indirect grillen, lukt volgens mij nooit, zijn ze wel erg klein voor.



Dat een goede bbq die een aantal jaren meegaat wat geld kost ben ik helemaal van overtuigd. En het zal best dat die eieren He!Le!Maal! Ge!Wel!Dig! zijn. Maar of ze hun meerprijs nu echt waard zijn? Voor hetzelfde geld koop je 4 evengrote Webers. Al is iedereen die een demo heeft bijgewoond helemaal lyrisch over die dingen.
  dinsdag 26 mei 2009 @ 20:33:54 #37
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_69431070
Het vlees een paar uur of zelfs een dag marineren in joghurt met kruiden maakt het vlees lekker mals en pittig. Vooral geschikt voor tandoorikruiden en dergelijke.
pi_69436329
Ja bbq seizoen komt er al aardig in, staan hier al aardig wat bbq's gepland!
  dinsdag 26 mei 2009 @ 23:11:50 #39
128548 pavv
The computer says NO
pi_69437443
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 18:22 schreef Snuitebolletje het volgende:
tvp.

Ik ben trouwens van de hompen vlees op de bbq. biefstukken van 1,5 kilo in zijn geheel erop, en als je hem dan aan stukken snijdt en verdeeld is ie nog zoooooo mals en sappig..
Eensch!

ik mag er ook graag grotere stukken vlees op klaarmaken. En toch in ieder geval een mooi stukkie rundvlees. Vorige week erg genoten van een mooie gemarmerde cōte te du boeuf van een kleine anderhalf pond


De barbecue die ik er voor heb gebruikt is absoluut een van de beste aanschaffen geweest van 2006.....een hele fijne Weber One Touch Gold (vriendin vond de blauwe het mooist, en die moet je te vriend houden he)


Het braden van het vlees gaat veel mooier, sneller, zekerder met een BBQ met een deksel. Daarnaast gebruik ik altijd ook de verdeling met aan de ene zijde de gloeiend hete briketten (branden veel gelijkmatiger dan houtskool) en aan de andere zijde louter een opvangbakje voor evt druipend vet. De koude zijde gebruik ik voor de langzamere bereiding en voor het (na)garen van groot vlees/

Tevens zorgt de deksel dat het ook mogelijk is om vlees en vis te roken...Bij de zalmfilet gaat de zalm in een alu bakje of op een plankje aan de 'koude' zijde terwijl er natte houtsnippers of wat 'pellets':
op de hete kolen....deksel er op en 15-20 minuten roken......wel zorgen voor mooie verse zalm! Maar ook een ribeye wordt heerlijk als ie bij het nagaren op de koude zijde nog even een vleugje rook meekrijgt...

het is weer een goed bbq jaar aan het worden . Tot nu toe. inmiddels al een keer of 6 de BBQ aangestoken....en dat is een eitje met een firestarter:
  dinsdag 26 mei 2009 @ 23:14:22 #40
128548 pavv
The computer says NO
pi_69437537
oops dubbel
pi_69437628
zijn er hier eigenlijk mensen die net als ik gewoon nooit stoppen met bbq-en?
pi_69437632
Waar haal je die pellets?
pi_69438135
quote:
Op maandag 25 mei 2009 21:04 schreef Mirjam het volgende:
mijn vriend wil een gas/electrische bbq kopen, help hem van dat idee af
Cobb barbecue - wie heeft 'm?

Ik zie hier trouwens veel plaatjes van BBQs met deksels. Dat is in elk geval een goed idee. Die zijn er al vanaf ¤19,95, en dat is totaal anders BBQ-en dan zonder.

Met deksel: Volledige kip op de BBQ, subtiel garen, helemaal gaar.
Zonder deksel: risico op Verbrand van buiten, rauw van binnen.


Electrisch . . . nee, niet cool.
  dinsdag 26 mei 2009 @ 23:38:02 #44
128548 pavv
The computer says NO
pi_69438497
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 23:16 schreef Isegrim het volgende:
Waar haal je die pellets?

volg het plaatje

of klik hier


of hier (iets goedkopere verzending)

(nee geen aandelen)
  woensdag 27 mei 2009 @ 01:13:19 #45
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69441176
quote:
Op maandag 25 mei 2009 11:49 schreef zoalshetis het volgende:
de echte bbq-er kan niet zonder deze site. uren kijkplezier. tevens een van de mooiste manieren van reclame maken (in dit geval voor weber)

http://www.barbecueweb.com/
nog maar een keer dan. ook voor de niet weber bezitter zijn de recepten, de bereidingswijze, de marinades en de speciale kruiden een must voor elke bbq fanaat.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69443828
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 23:38 schreef pavv het volgende:

[..]

volg het plaatje

of klik hier


of hier (iets goedkopere verzending)

(nee geen aandelen)
Hickory.

Texas.
pi_69443872
http://www.barbecueweb.com/bbq_beef/beef_brisket_recipe.html

Dit is echt het geweldigste gerecht wat BBQ (Texas style) te bieden heeft.

Helaas ben ik bijna door de voorraad Texaanse BBQ-sauzen (niet om te dippen maar om op het vlees te smeren tijdens het bakken) heen die ik had meegenomen de laatste keer dat ik er was. Ik moet er dus weer naartoe!

Sowieso een aanrader voor iedere echte BBQ-fan, om een keer naar Texas te reizen.

Dit boek is ook een aanrader: http://www.amazon.com/Leg(...)ctions/dp/0811829618
pi_69496259
kookpunt verkoopt veel soorten pellets ise!
i know je haat die zaak maar ze verkopen het wel
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69496730
Ik haat die zaak niet, het is een prachtige zaak, maar ze zijn te duur.
pi_69498599
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 23:28 schreef mgerben het volgende:

[..]

Cobb barbecue - wie heeft 'm?

Ik zie hier trouwens veel plaatjes van BBQs met deksels. Dat is in elk geval een goed idee. Die zijn er al vanaf ¤19,95, en dat is totaal anders BBQ-en dan zonder.

Met deksel: Volledige kip op de BBQ, subtiel garen, helemaal gaar.
Zonder deksel: risico op Verbrand van buiten, rauw van binnen.


Electrisch . . . nee, niet cool.
Een BBQ zonder deksel is niet eens een BBQ
  vrijdag 29 mei 2009 @ 22:28:37 #51
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69540444
nieuwe BBQ gekocht


Boretti Da Vinci

Tis binnenkort vader dag, en ik zag mn pa al een poosje flink geilen op dat ding. Dus ik heb mn hand over mn portomennee gestreken

Morgen BBQ'en !!!!!!!!!!!!!!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_69540540
wat een mooi ding!
Vanavond heerlijk zitten barbeknoeien met de buren! was lekker en gezellig
pi_69540556
Da's nogal een prijzig cadeautje.
pi_69540570
Maar hij is op gas.
  vrijdag 29 mei 2009 @ 22:33:32 #55
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_69540613
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:31 schreef Isegrim het volgende:
Da's nogal een prijzig cadeautje.
Ja. Dik aan de 800 euro

En ja, hij is op gas. Pap's wilde perse gas. Nou ja, zijn feestje
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_69547845
quote:
Op maandag 25 mei 2009 19:29 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

is dan wel van lamsvlees gemaakt meestal. maar dat mag de pret niet drukken. ze zijn helaas iets minder scherp gekruid dan die uit frankrijk. maar ze smaken prima en zetmeelloos.
Ben net even naar de turk geweest en ze hadden inderdaad donkerrode worstjes. Geen idee wat het precies is maar ik heb er 6 meegenomen. Erg benieuwd hoe ze smaken, vanmiddag maar even de bbq naar buiten slepen...
  zaterdag 30 mei 2009 @ 09:58:19 #57
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_69547857
Vanavond weer BBQ'en
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
  zaterdag 30 mei 2009 @ 09:59:06 #58
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_69547863
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:33 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja. Dik aan de 800 euro

En ja, hij is op gas. Pap's wilde perse gas. Nou ja, zijn feestje
Gas is voor homo's
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
pi_69548246
Ik denk dat ik de bbq ook maar aan laat slingeren vanavond. Gewoon een simpele, met houtskool. Geen groot Boretti-geval of Weberding, gewoon een bbq.

Ik hoeft niet eens boodschappen te doen, heb vast wel vanalles mijn kast/tuin/vriezer om iets lekkers te maken. Ik kan in ieder geval pesto, tzaziki, aardappelsalade en rauwkost maken en een speklapje of bieflapje heb ik ook vast nog wel.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_69548354
wij gaan morgen weer aan de bak.. Hier ook een gewone simpele bbq, langwerpig ding waar briketten/kolen in moeten en een rooster er op Maar nooit last van droge meuk of verbrand met rauw of dat soort grappen. Dat komt puur door de bbq-skills van mijn vriend. Hij is echt goed Het enige klusje waarbij hij ineens wel geduld heeft
Dus voor mij geen dure ingewikkelde bbq. We zijn maar met z'n 2en en bbq'en vrij eenvoudig doorgaans dus dan heb je dat ook allemaal niet echt nodig.

Maar goed.. ik weet nog niet precies wat we er op gaan kwakken.. denk dat ik eens een keer zelf hamburgers ga maken (ff een receptje opzoeken), uiteraard mijn geheim-recept-kipsaté en verder nog geen idee.. Als bijgerechten denk ik gewoon simpel vers stokbrood, zelf even een kruidenbotertje maken met kruiden uit de tuin. Dan nog iets fris.. sla met augurkjes of zo.. Heeeeerlijk simpel

Ohja een tip voor de luie bbq-kok: de echt lekkere sausjes maak je natuurlijk zelf, maar de bbq en curry-mango sausjes van Heinz zijn echt zeer lekker!! En het zijn geen enorme flessen dus voor 2 personen goed te doen voor 1 seizoen. Wij gooien ieder jaar halve flessen meuk weg omdat we het gewoon niet op krijgen en ik toch niet iedere keer moeilijk ga doen koop ik ze toch weer...En dat zijn dan die calve flesjes zeg maar. En die zijn op zich goed te doen maar verder niet echt zeg maar. Maar deze sausjes zou ik zelf buiten het bbq'en om gebruiken, ze zijn echt lekker!
pi_69548464
meldt

wij hebben zo'n goedkope zwarte bol-bbq en die doet 't prima

hebben voor de 'snel' en als er ergens een bbq is wat kant en klaar meuk gehaald van de C1000 wat in de aanbieding was

maar als we samen BBQ-en of we nodigen mensen uit, dan maak ik zelf spullies:

kipsate, spareribs met honing-ketjap-marinade, zelfgemaakte pindasaus, gemarineerde varkenslapjes, groentespiezen, gevulde champignons, etc.

volgende week maar weer 's zelf BBQ-en: morgen familieBBQ van mijn schoonfamilie
Ja doei.
pi_69564955
In de Allerhande van deze maand staan wat goede ideeen.
Ga morgen spiesjes van garnalen maken met om de garnaal een knoflookteen.
De garnalen zijn al gemarineerd door de visboer.

pi_69565967
Vandaag gebarbecued en morgen weer. Vandaag gehad (met 2 personen):

Een hele Dorade, ontschubd en van ingewanden ontdaan. Drie keer per kant ingekerfd en ingesmeerd met een mix van pezo, tijm, citroenrasp, knoflook en olie. Daarna op de bbq met wat groene asperges.

Ik wou eigenlijk wat lamskoteletjes halen, maar mijn vaste slager (Marokkaanse slager) had ze niet meer. Wel lagen er nog een aantal mooie dikke stukken entrecot voor de belachelijke prijs van ¤ 8,5 de kilo. Twee dikke stukken van 175 gram per stuk meegenomen, ingewreven met wat knof en tijm en op de bbq. Daarbij twee maiskolfen, het blad zat er nog aan dus een halfuurtje geweekt in water en toen 20 minuten op de BBQ. Het was echt heerlijk.

Morgen voor 4 personen met kip in Caribische marinade, varkenshaas in marinade van ui, knof, komijn, koriander, citroensap, suiker, kerrie en zout, kabeljauw met kruiden in folie en een hamburger die ik nog moet maken.
Life is too short not to have fun
  zondag 31 mei 2009 @ 19:57:51 #64
1762 YPPY
Yppiaans
pi_69582485
Morgen gaat de weber weer aan! Met de starterskit natuurlijk.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_69586335
Zojuist weer een spontane bbq gedaan, dat zijn toch altijd wel de leukste. Als vlees hadden we gevonden in de diepvries: kipfilet (dat werd een lekkere spies met courgette en zoete paprika en ketjap/knoflook marinade), speklapje (wat provencaalse kruiden erover) en een varkenslapje (met giroskruiden).

Qua salades: aardappel/spek, bonen/rode ui en tomaten/feta. En erbij wat brood met knoflookboter.

Heerlijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 31 mei 2009 @ 22:24:32 #66
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69586624
quote:
Op zondag 31 mei 2009 00:52 schreef vaagsel het volgende:
Vandaag gebarbecued en morgen weer. Vandaag gehad (met 2 personen):

Een hele Dorade, ontschubd en van ingewanden ontdaan. Drie keer per kant ingekerfd en ingesmeerd met een mix van pezo, tijm, citroenrasp, knoflook en olie. Daarna op de bbq met wat groene asperges.

Ik wou eigenlijk wat lamskoteletjes halen, maar mijn vaste slager (Marokkaanse slager) had ze niet meer. Wel lagen er nog een aantal mooie dikke stukken entrecot voor de belachelijke prijs van ¤ 8,5 de kilo. Twee dikke stukken van 175 gram per stuk meegenomen, ingewreven met wat knof en tijm en op de bbq. Daarbij twee maiskolfen, het blad zat er nog aan dus een halfuurtje geweekt in water en toen 20 minuten op de BBQ. Het was echt heerlijk.

Morgen voor 4 personen met kip in Caribische marinade, varkenshaas in marinade van ui, knof, komijn, koriander, citroensap, suiker, kerrie en zout, kabeljauw met kruiden in folie en een hamburger die ik nog moet maken.
ik wil bij jou eten
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69587487
de spiesjes waren lekker.
Verder hadden we aubergineplakken die in olijfolie met knoflook gedrenkt waren. Al gaan we die de volgende keer insmeren in plaats van drenken anders wordt het wel een hele vette boel en gaat de bbq zo roken.
Salade met ijsbergsla, kaas en artiksjokharten. ook die was lekker.
pi_69634541
Zo, dat was lekker gisteren.

Alleen snap ik echt niet hoe iedereen in '5 minuten' zn kooltjes aankrijgt met een firestarter. Ik heb de starter van Weber, top ding, maar ik ben toch echt een half uur verder voordat ook de bovenste kooltjes mooi wit zijn. Niet dat dat erg is, ik heb geen haast als de BBQ aangaat, maar die paar minuten waar iedereen het over heeft haal ik toch niet hoor.

Het lekkerste blijft idd het 'roken' met houtsnippers a la firespice van Weber. . Mjam.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_69634668
Een half uur vind ik wel erg lang, maar het gaat vooral om het gemak. Aansteken en je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Anders moet je tien minuten blazen voor het überhaupt de aanmaakblokjes aan zijn.
pi_69634995
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 14:58 schreef Fastmatti het volgende:
Een half uur vind ik wel erg lang, maar het gaat vooral om het gemak. Aansteken en je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Anders moet je tien minuten blazen voor het überhaupt de aanmaakblokjes aan zijn.
Oh, het is ook zeker geen klacht hoor. Ik mik een aanmaakblokje op het kolenrooster, zet de gevulde starter erop en dan kan het vlees uit de koelkast en natuurlijk ff een pilsje. . Het gemak is idd ideaal! Wat ook goed is, zijn de Weber kooltjes (en de aanmaakblokjes ook, maar die zijn van andere merken ook goed). Een collega van mij met zo'n vaste (open) BBQ doet met z'n Weber kooltjes makkelijk 4 uur terwijl andere generiek spul echt na een uur of 2 de geest geeft. Je verwacht het niet, maar er zit echt verschil in.

Wat vinden jullie nou handige BBQ voorraad dingen om te hebben liggen? Zelf greep ik gisteren naast het stokbrood, dus wat afbakstokbrood moet er wel komen. Verder natuurlijk de eeuwige emmer satésaus, maar wat zijn nou verder handige dingen om te hebben liggen (naast een vriezer vol vlees uiteraard - wat ook maar beperkt handig is want als je met mooi weer uit je werk komt en je wilt spontaan BBQ-en is je vlees nog bevroren...)
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 2 juni 2009 @ 16:54:02 #71
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_69637928
Zo weer bbq'en
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
  dinsdag 2 juni 2009 @ 18:07:16 #72
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_69640125
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 15:11 schreef Jarno het volgende:
(naast een vriezer vol vlees uiteraard - wat ook maar beperkt handig is want als je met mooi weer uit je werk komt en je wilt spontaan BBQ-en is je vlees nog bevroren...)
In kleinere porties invriezen. Dan is het blok vlees kleiner en ontdooit het veel sneller. Het mooiste is als je allemaal dunne plakjes kan maken per stukje vlees (of twee stukken vlees). En dan zorgen dat het niet aan elkaar vriest.

In de magnetron ontdooien kan natuurlijk ook, maar ik vind dat zelf nooit zo een succes.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_69645177
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 15:11 schreef Jarno het volgende:

[..]

Wat vinden jullie nou handige BBQ voorraad dingen om te hebben liggen? Zelf greep ik gisteren naast het stokbrood, dus wat afbakstokbrood moet er wel komen. Verder natuurlijk de eeuwige emmer satésaus, maar wat zijn nou verder handige dingen om te hebben liggen (naast een vriezer vol vlees uiteraard - wat ook maar beperkt handig is want als je met mooi weer uit je werk komt en je wilt spontaan BBQ-en is je vlees nog bevroren...)
Ik heb in de zomer altijd in huis: griekse yoghurt. Met een geraspte komkommer en wat knoflook en dille heb je in een handomdraai tzaziki. Of gemengd met wat mayo, peterselie, bieslook en knoflook heb je knoflooksaus.

Wat ik ook altijd heb is een pakje spekjes in de vriezer. Snel wat aardappelblokjes koken, overgieten met azijn/suiker mengsel, spekjes uitbakken, bij de aardappels en af laten koelen. Daarna wat griekse yoghurt, peterselie en mayo en voila: aardappelsalade.

Nog een goeie (en nu niet gaan lachen, het is ECHT lekker): een pot/blik sperziebonen. Ik eet nooit sperziebonen uit een pot/blik, behalve in de zomer bij de bbq. Uit laten lekken, een fijn gesnipperd uitje erbij en een lepeltje mayo en je hebt echt een hele lekkere bonensalade!

Verder nog zaken als roomboter (kruidenboter maken!), tomaten/feta en een turksbrood in de vriezer.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 2 juni 2009 @ 23:18:03 #74
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_69652134
Morgen weer BBQen! Ik krijg broer, zus en aanhang op bezoek voor een uit de hand gelopen lunchbbq

Het recept van de dag;

Spiesjes met biefstuk, Spaanse pepers en bosui.
Spiesjes met grote garnalen, teentjes knoflook, cherrytomaatjes en kip.
Spiesjes met kip, paprika en rode ui.
Spiesjes met grote garnalen en rode paprika.
Spiesjes met feta, komkommer en basilicumolie.
Oldschool sate met satesaus
Gepote aardappels met de zelfgemaakte knoflooksaus die Tezz hierboven beschijft.
Een salade met mozzarella, tomaat en basilicum.
Rucola met uitgebakken spekjes, rode ui en cherrytomaatjes.
Dan nog zelfgemaakte tomatensalsa voor bij het brood en een pittige, Oosterse coctailsaus met verse koriander, pepertjes en limoen.
Dan nog de Turkse broden met smeersels (geitenkaas, kruidenkaas en tapenade) en uiteraard vuel rose!


Zin in!

[ Bericht 12% gewijzigd door renzell op 02-06-2009 23:29:18 ]
  dinsdag 2 juni 2009 @ 23:33:16 #75
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_69652584
Tezz; is die salade met verse sperziebonen niet nog vel lekkerder? Ik wil dat misschien morgen eens proberen. En dan misschien nog met wat tomaatjes ook.
pi_69652705
Garnalen en kip op 1 spies? Heb je de kip dan vantevoren gegaard? Ziet er allemaal heerlijk uit!
Life is too short not to have fun
pi_69653660
oe lekkere recepten komen er voorbij!
pi_69654628
Erg lekker gebbqd laatst...

Bij simonis (in de scheveningse haven) gamba spiezen gehaald, gemarineerde zeeeduivel (ongelooflijk lekker en duur), en zalm terrine en octopus als voorafje....

Zelf kipdijfilet gemarineerd. kan ik zeker aanbevelen als vervanger voor kipfilet, is namelijk een stuk geschikter om mee te barbecuen! Zelf lekker gemarineerd in honing, gember siroop (klein beetje), balsamicoazijn en veel Chili peper!!! Buitengewoon lekker he vlees daar lekker mee in te smeren op het vuur, dan krijg je een beetje harde randjes en lekker kleverig randje om de kip heen!
pi_69654753
vandaag een spontane BBQ gehad! 7 mensen te eten gegeven, wel lekker basic maar goed We hadden zelfgemaakte & voorverpakte hamburgers, zelfgemaakte kipspiezen met paprika en ui, bloedworst uit Spanje en varkensbraadworstjes. Brood, ketchup mayo en salade erbij - lekker hoor!
  woensdag 3 juni 2009 @ 07:18:26 #80
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69655501
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 09:57 schreef NutKees het volgende:

[..]

Ben net even naar de turk geweest en ze hadden inderdaad donkerrode worstjes. Geen idee wat het precies is maar ik heb er 6 meegenomen. Erg benieuwd hoe ze smaken, vanmiddag maar even de bbq naar buiten slepen...
en?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69655526
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 23:33 schreef renzell het volgende:
Tezz; is die salade met verse sperziebonen niet nog vel lekkerder? Ik wil dat misschien morgen eens proberen. En dan misschien nog met wat tomaatjes ook.
Ik heb geen idee! Zou zo maar eens kunnen. Maar dan moet je ze wel veel verder gaar koken dan je normaal doet (tenminste, ik hou zelf van lekker beetgaar). De truc van de salade is dat het lekker zacht is (met het knapperige van het uitje er tussen).
Ik heb trouwens ook nog een pondje sperziebonen liggen, zal het ook eens proberen!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 3 juni 2009 @ 07:33:37 #82
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69655552
bij een goede bbq hoort een verse, zelfgemaakte, koude pastasalade. en veel frisse salades on the side.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69655640
en lekkere maiskolven niet te vergeten!
pi_69662431
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 07:33 schreef zoalshetis het volgende:
bij een goede bbq hoort een verse, zelfgemaakte, koude pastasalade. en veel frisse salades on the side.
Helemaal mee eens.

Afgelopen zondag weer lekker de bbq aangehad. Zwaardvisfilet, altijd lekker, volgens het volgende recept, geen flauw idee waar ik dat een keer vandaan heb geplukt:

Sap van 1 citroen gebruiken en mengen met olijfolie op een verhouding van 1/4 citroensap en 3/4 olijfolie. Voeg zout en peper toe, evenals wat grof gesneden munt en oregano/marjolein en fijn gesneden knoflook. Nu heb je de keuze, deze 'saus' voor of na het grillen toevoegen. Ik vind vooraf het lekkerst.
Maargoed, zout en peper op de zwaardvis en aan beide kanten kort grillen. Als je de 'saus' niet vooraf had toegevoegd, dan mag je dat nu doen .

Een heerlijk visje.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 3 juni 2009 @ 13:02:32 #85
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_69662521
Paar dagen geleden wezen bbqén op Ameland, mooiste weer van de wereld erbij, en veel bier
pi_69662559
Hier staat standaard wel vers gemaakte pesto op het bbq-menu. Alleen niet bij de snelle adhoc bbq, want pijnboompitjes en parmezaan heb ik doorgaans wel in huis, maar zoveel basilicum meestal niet.

Hoewel ik laats een pesto heb gemaakt van 'restjes' kruiden die ik nog had staan: een mengelmoesje van rucola, peterselie en basilcum en dat was ook heerlijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_69669908
De oudjes zijn op vakantie dus binnenkort gaan we eens flink de BBQ opstoken met wat vrinden .
Nu wil ik alleen niet weer laf wat worsten/hamburges/speklappen erop gooien, maar gewoon echte goede grote stukken vlees.

Nu mag het alleen niet al te veel kosten aangezien het arme studenten betreft .
Wat zijn nu goede alternatieve? Het hoeft niet echt heel bijzonder vlees te zijn aangezien je het wel kan marineren of er een "rub" op kan doen. Paar mooie dingen gezien op bbqweb.
Money won is twice as sweet as money earned.
pi_69670796
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 16:32 schreef neilpad het volgende:
De oudjes zijn op vakantie dus binnenkort gaan we eens flink de BBQ opstoken met wat vrinden .
Nu wil ik alleen niet weer laf wat worsten/hamburges/speklappen erop gooien, maar gewoon echte goede grote stukken vlees.

Nu mag het alleen niet al te veel kosten aangezien het arme studenten betreft .
Wat zijn nu goede alternatieve? Het hoeft niet echt heel bijzonder vlees te zijn aangezien je het wel kan marineren of er een "rub" op kan doen. Paar mooie dingen gezien op bbqweb.
Lamsschoudertje halen bij de Turkse slager, helemaal top.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:39:54 #89
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69672195
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 16:32 schreef neilpad het volgende:
De oudjes zijn op vakantie dus binnenkort gaan we eens flink de BBQ opstoken met wat vrinden .
Nu wil ik alleen niet weer laf wat worsten/hamburges/speklappen erop gooien, maar gewoon echte goede grote stukken vlees.

Nu mag het alleen niet al te veel kosten aangezien het arme studenten betreft .
Wat zijn nu goede alternatieve? Het hoeft niet echt heel bijzonder vlees te zijn aangezien je het wel kan marineren of er een "rub" op kan doen. Paar mooie dingen gezien op bbqweb.
ik ga met de voorganger mee. haal een flink stuk vlees bij de turkse/islamitische slager. laat je inspireren door deze link. http://barbecueweb.com

voor de rubs en marinades hoef je niet dezelfde bbq te hebben.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:46:19 #90
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69672396
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69673533
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:46 schreef zoalshetis het volgende:
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
Het is maar wat je lekker vindt
Life is too short not to have fun
  woensdag 3 juni 2009 @ 18:32:14 #92
258028 3nhsCnds
zeg maar erwin :)
pi_69673580
Ik heb geen barbecue... ...en het is zo lekker... ...wel een grillpan trouwens, daarmee kun je ook wel een beetje in de buurt komen van die typische smaak...
If there was nothing wrong, there'd be nothing right...
pi_69673643
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:46 schreef zoalshetis het volgende:
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
Dat wordt toch super-taai?
pi_69683284
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:46 schreef zoalshetis het volgende:
wat ook wel lekker is, is om sucade lappen (3 cm dik) te grillen. hoeft niet zo lang. 7,50 per kilo.
Dat klinkt interessant! Hoe doe je dat precies dan? Want wanneer je het niet laat sudderen dan smelt het vet toch niet weg?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_69690074
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 18:32 schreef 3nhsCnds het volgende:
Ik heb geen barbecue... ...en het is zo lekker... ...wel een grillpan trouwens, daarmee kun je ook wel een beetje in de buurt komen van die typische smaak...
ik zou dan toch de houtskool smaak missen denk ik
  donderdag 4 juni 2009 @ 09:28:07 #96
258028 3nhsCnds
zeg maar erwin :)
pi_69691639
Dat wel, maar het komt enigzins in de buurt...
If there was nothing wrong, there'd be nothing right...
  vrijdag 5 juni 2009 @ 07:08:49 #97
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69728095
zondag voor het eerst bbq-en dit jaar. Lekker weer voor . Het ik krijg waarschijnlijk ook allemaal kant en klaar Lidl-vlees te eten

Toch tijd dat ik zelf maar even wat organiseer
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 5 juni 2009 @ 19:45:44 #98
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_69749908
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 23:37 schreef vaagsel het volgende:
Garnalen en kip op 1 spies? Heb je de kip dan vantevoren gegaard? Ziet er allemaal heerlijk uit!
Nee, had ik niet gedaan. Maar het was tóch heerlijk! Die met biefstuk, rode pepers en bosui was ook niet te versmaden trouwens.

[ Bericht 0% gewijzigd door renzell op 05-06-2009 20:31:28 ]
pi_69750212
de hamburgers van de lidl zijn verrassend lekker. Die kregen we laatst ook ergens op een BBQ: niets mis mee voor pre-fab spul, al heb ik wel het liefst zelfgemaakte, uiteraard
Ja doei.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 19:56:58 #100
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69750336
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 22:39 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dat klinkt interessant! Hoe doe je dat precies dan? Want wanneer je het niet laat sudderen dan smelt het vet toch niet weg?
je grilled ze op heet vuur als een biefstuk. kan 1-2 minuten aan elke kant zijn. vet kan je wegsnijden of gewoon opeten. ook in je koekenpan of grillpan is het erg lekker. goed inpeperen of anders rubben voordat je ze bakt of grilled.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')