abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 juni 2009 @ 16:24:23 #151
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70293385
- weber spirit 310

- kip = ondankbare kip (mannen van de radio!)

- brilsterkte.... veel!!
  dinsdag 23 juni 2009 @ 17:25:35 #152
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70295282


Heeft er hier iemand ervaring (foto's?) met het bouwen (=klussen) van een buitenkeuken? Dus eigenlijk een soort van verrijdbaar luxe aanrecht voor buiten. De BBQ plaatsen we dan los er naast.
pi_70296893
@jarno

Weber kan alle onderdelen, tot de schroefjes aan toe los uitleveren. Je moet alleen een welwillende detailhandel weten die ze voor je wilt bestellen (die hebben ook een minimumordergrootte). En soms moet je geduld hebben, heb zo eens 3 maanden gewacht op een set deurtjes, die moesten nog met de boot uit de vs komen.
  dinsdag 23 juni 2009 @ 21:00:46 #154
128548 pavv
The computer says NO
pi_70302493
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 12:54 schreef Jarno het volgende:
Echt? Ik heb al aardig wat tuincentra versleten maar de asopvanger heb ik nog nooit zien liggen. Het scharnierend rooster wel idd.
al ik jou was zou ik even bellen met deze gasten
daar heb ik vorig jaar een los asopvangsysteem gekocht om van mijn OTS 47 een OTG 47 te maken .
Ik was er nog geen 40 euro voor kwijt.


vragen naar een "WEBER asopvangsysteem Gold 47" of een "WEBER asopvangsysteem Gold 57" (duh)
Staat op dit moment niet op hun site, maar het lijkt me dat ze die nog wel kunnen bestellen.

even pielen en dan zit ie vast....

geen stuifas meer!
beste BBQ-aankoop van 2008
pi_70302661
Dat asopvangsysteem is wel ideaal ja. En ik doe de as in de plantenbakken als mest.
  dinsdag 23 juni 2009 @ 22:17:11 #156
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70305676
de link van pavv klopt, ze hadden hem ook op de site staan, maar ik kan hem zo even niet terug vinden. ik zou ze gewoon een mailtje sturen
  woensdag 24 juni 2009 @ 09:03:26 #157
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70313301
Ik twijfel nog steeds tussen een briketten of gas bbq.

Overigens denk ik wel dat ik een Weber ga kopen, ik zie zoveel goede reacties.

Ik twijfel tussen de volgende modellen:
  • Weber One Touch Gold 57cm
  • Weber Spirit E320 (classic)
  • Weber Spirit E310 Premium Zwart (ik vind de 320 te duur worden)

    Toch zou ik graag jullie voorkeuren horen. En wat is nu precies het verschil tussen de Classic en de Premium Spirit's?

    Begrijp ik nu goed dat ik mijn "standaard" gasfles niet aan de BBQ kan aansluiten en dat ik een Gas Light fles extra moet aanschaffen?
  • pi_70313589
    De BP gas-light pas gewoon. Dat is gewoon zeker, voor deel van die dingen is dat je kan zien hoeveel gas er nog inzit. Maar andere butaan en propaan flessen moeten ook gewoon passen. Al zou je soms een andere regulateur of koppeling nodig gaan hebben. Dat is altijd gezeur, er zijn diverse koppelingen in omloop. Controleer of het past als je nog tijd hebt om een andere koppeling te gaan kopen/ruilen ergens.

    Campinggaz pas in iedergeval niet, die hebben eigen koppelingen. De betere campeerzaak/gasverkoper moet je kunnen helpen aan de juiste fles of een andere koppeling.
      woensdag 24 juni 2009 @ 09:19:23 #159
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70313654
    Zaterdag BBQ-en met 15 collega's van mn vriendin, en wij moeten alles organiseren. Het moet allemaal lowbudget, en daar hou ik helemaal niet van, als ik ga BBQ-en wil ik uitgebreid marineren en goede vlezen op het vuur leggen! Maar helaas, dat gaat deze keer niet gebeuren...
    Daarnaast, ik weet alweer wie al die spiezen kan staan maken, dat wordt mijn klusje

    Iemand een goeie tip hoe je met een beperkt budget toch lekker spul op de BBQ kan krijgen? Ik kom nog niet verder dan veel kip (saté spiesjes) en veel kant & klare hamburgers.
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_70313850
    Wat is het budget pp?

    Je kan de verschillende kipspiezen natuurlijk ook marineren in zelfgemaakte marinades. Hoeft niet duur te zijn, maar je hebt wel iets anders dan frikandellen op de bbq. Zelf hamburgers maken is ook niet zo duur, als je kiloknalgehakt koopt. Zelf sausjes maken met knoflook en yoghurt; kruidenboter met kruiden uit eigen tuin en veel knoflook.

    En voor de rest: kijk eens bij de turkse slager, daar kost het vlees echt veel minder dan bij de supermarkt of nederlandse slager.
      woensdag 24 juni 2009 @ 09:58:24 #161
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70314612
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 09:16 schreef Fixers het volgende:
    De BP gas-light pas gewoon. Dat is gewoon zeker, voor deel van die dingen is dat je kan zien hoeveel gas er nog inzit. Maar andere butaan en propaan flessen moeten ook gewoon passen. Al zou je soms een andere regulateur of koppeling nodig gaan hebben. Dat is altijd gezeur, er zijn diverse koppelingen in omloop. Controleer of het past als je nog tijd hebt om een andere koppeling te gaan kopen/ruilen ergens.

    Campinggaz pas in iedergeval niet, die hebben eigen koppelingen. De betere campeerzaak/gasverkoper moet je kunnen helpen aan de juiste fles of een andere koppeling.
    OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.

    En v.w.b. mijn keuze tussen gas en briketten?
    pi_70317689
    Pauperbbq, dus ze moeten niet zeuren als ze niet a-kwaliteit krijgen.

    Je kunt wel wat diepvriesvlees inslaan bij de lidl/aldi en dan gewoon het meeste uitgeven aan de luxe salades met wat turkse broden.
      woensdag 24 juni 2009 @ 11:54:39 #163
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70318699
    Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
      woensdag 24 juni 2009 @ 13:05:46 #164
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70321170
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
    Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
    Daar had ik ook al aan gedacht ja, woon op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, dus dat moet geen probleem zijn
    Verder, veel kip denk ik, en zelf marineren is goedkoper dan klant en klaar kopen. Krijg ik toch nog een beetje mn zin, niet alleen maar diepvries burgers en frikandellen
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_70321436
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
    Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
    Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
    pi_70321700
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:

    [..]

    Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
    Ze moeten ze in Amersfoort toch ook hebben? Kijk in de winkelcentrumpjes van sociale-huurbuurten
      woensdag 24 juni 2009 @ 13:21:27 #167
    70514 littledrummergirl
    voor uw vrijmibo
    pi_70321736
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:

    [..]

    Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
    die grote winkelstraat die eindigt bij dat poortje, hoe heet die? nou die een stukje verder uitlopen, aan de linkerkant. zit sowieso een toko en volgend mij ook een slager ( is meer dan een jaar geleden hoor dus kan dat ie er al nie meer zit)
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_70322192
    Oh ja, en als je daar na het poortje naar rechts loopt, zo'n klein straatje in, daar zat ook een Turk Waar de groente buitenstaat.

    Handige tips maar er zijn dus wel van dat soort winkels in Amersfoort, lekker doorgaan met zoeken, Stansie
    pi_70322880
    Ga ik even doorzoeken tnx.

    Kan je toch goed lamsvlees halen, dus dat lijkt me ook wel een keer wat voor op de bbq.
    pi_70325054
    Hier hebben de turkse slagers alleen maar lamslappen lekker voor een stoofpotje maar niet geschikt voor een barbecue.
      woensdag 24 juni 2009 @ 15:10:22 #171
    257043 Snufie
    Lekker snuiven!!
    pi_70325534
    ik vind het altijd eng om bij de turk te kopen. Waarom weet ik niet.

    Hier zit wel een turkse slager om de hoek. Zijn die lui echt zo goedkoop?
    Snif, snif, snuif, snif , snif.
      woensdag 24 juni 2009 @ 15:10:31 #172
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70325538
    De meeste turkse slagers hebben ook lamsracks of koteletjes. Die zijn wel prima te gebruiken.
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
      woensdag 24 juni 2009 @ 15:36:57 #173
    70514 littledrummergirl
    voor uw vrijmibo
    pi_70326516
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 15:10 schreef Gripper het volgende:
    De meeste turkse slagers hebben ook lamsracks of koteletjes. Die zijn wel prima te gebruiken.


    en niks engs aan hoor je kunt zelf wel vrij goed inschatten hoe schoon een winkel is.

    en daarnaast het gaat toch eerst nog op de bbq dus mochten er wat bacterien inzitten gaan die ook wel dood
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_70333175
    Veel wind vandaag voor de bbq .
    R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
      woensdag 24 juni 2009 @ 19:13:53 #175
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70333794

    Deze wil ik binnenkort gaan kopen.

    [ Bericht 20% gewijzigd door pdiscs op 24-06-2009 23:10:44 (De Gold A ipv de Gold) ]
    pi_70334881
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 09:58 schreef pdiscs het volgende:

    [..]

    OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.

    En v.w.b. mijn keuze tussen gas en briketten?
    Das persoonlijk. Tussen een goede kwaliteit gas bbq en een op de juiste manier gestookte en gebruikte briketten bbq. Zal je in een blinde test geen smaakverschil proeven. Kolen wakkert in velen het oermens gevoel aan, gas is gewoon makkelijk en snel. Vijf minuten is voldoende om zoiets op temperatuur te krijgen.

    Als tussenweg heeft weber de Performer: een 57 gold A op een karretje met tafel en een gasbrander erin. Die werkt als aanjager om de kolen aan het branden te krijgen.
    pi_70342027
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 19:13 schreef pdiscs het volgende:
    [ afbeelding ]
    Deze wil ik binnenkort gaan kopen.
    Oeh, mooie.
    Ik heb de One Touch Silver van 47 cm, zonder zo'n asbakje eronder maar alleen zo'n schotel.
    Wat nog op mijn verlanglijstej staat voor de komende week:
    - Bovenrooster 47 cm met scharnier, zodat ik halverwege het bbq'en nog kolen of hout kan toevoegen.
    - Dekselhouder. Nu moet m'n deksel nog op de grond, wat ik niet wil.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
    pi_70342237
    Je hoeft een weber deksel nóóit op de grond te leggen. Ze hebben allemaal een manier om ze aan de BBQ te hangen. Zodra er geen dekselhouder is waar je 'm in kan hangen dan zit er een grote haak aan de binnenkant van de deksel. Volgens mij is alleen de Smokey Joe Silver hier een uitzondering op.
    pi_70342346
    Dat ga ik dan ook nog eens checken want die dekselhouder heb ik ook nog niet ontdekt. Ik heb de OneTouchPlatinum. Een tweedehandse, dat wel.
      donderdag 25 juni 2009 @ 01:05:52 #180
    128548 pavv
    The computer says NO
    pi_70346136
    @pdiscs
    strak plan!
    Mooie BBQ.....als ik er niet al een zou hebben ( OTG 47) zou ik ook voor deze gaan.

    Wel goed rondkijken WAAR je hem koopt want er zijn momenteel heel veel prijsverschillen in de markt.

    de OTG57A ben ik al tegen gekomen tussen de 220 en de 350 euro....dat scheelt een slok op een borrel!
    goed opletten of je er een met of zonder thermometer krijgt.

    succes!
      donderdag 25 juni 2009 @ 06:11:39 #181
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70347610
    de otg 57 is het " oude" model zonder thermometer, de otg 57 A is het "nieuwe" model met thermometer
      donderdag 25 juni 2009 @ 09:17:27 #182
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70349032
    Ik ga voor het nieuwe model. Ik heb deze al gezien voor ¤214,95 op internet en ook voor ¤228,50 inclusief afdekzeil.

    Overigens krijg je van Weber (met de post) een Firestarter erbij.
    pi_70352338
    zag zelfs gisteren in een trekpleisterfolder een weber staan

    http://www.trekpleistervoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=15247&PHPSESSID=r7ar7mb8h73ngedhj2tst7fnc1
    90e voor n one toch silver, mocht er iemand geinteresseerd zijn ( geen idee of het duur is)
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
      donderdag 25 juni 2009 @ 14:07:04 #184
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70358562
    Is een goede prijs!
      donderdag 25 juni 2009 @ 14:10:06 #185
    6789 Strolie75
    De reisGijs
    pi_70358681
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    "Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
    pi_70359300
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    Ik maak ze zo, voor een hamburgertje of 3-4:
    -500g runder gehakt
    -1 ei
    -1 beschuitje
    -1 kleine ui (of een halve) zeer fijngesnipperd
    -wat worchestershire saus en/of een paar druppels tabasco saus
    -wat knoflookpoeder, zout + peper
    -beetje bieslook en/of peterselie

    Alles goed door mekaar mengen en 'kneden' om hier een vast geheel van te maken. Dan verdelen, platslaan en nog een uurtje de koelkast in.
    pi_70388051
    Gister een een konijn filet gevuld met gekookte pruimen/abrikozen pasta. Daarna inwikkeld in ontbijt spek.

    Op de Big Green Egg BBQ geroosterd...geweldig.
    Spek met konijn van de bbq gevuld met iets zoet..top!
    pi_70391829
    Woensdag een mooie barbecue gehad. Met heerlijk malse spareribs, een prachtig groot stuk zalmfilet en uiteraard genoeg mooie bijgerechten, zoals aardappelsalade, mozzarellasalade en natuurlijk de pastasalade niet te vergeten.
    Wind extinguishes a candle and energizes fire
    pi_70534841
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    pi_70534925
    Even wat anders.

    Zijn er ook mensen bekend met de Zwitserse hamburgers? Deze burgers zijn uitermate geschikt voor consumptie. Als we er toevallig zijn nemen we een pak van de Migros mee, maar je kunt natuurlijk niet voor een heel jaar hamburgers importeren ( ). Dus weet iemand hoe deze burgers zo natuurgetrouw mogelijk na te maken? Zelf al wel aan de slag geweest, maar zo lekker als de Zwitserse, worden ze nooit
    pi_70535915
    quote:
    Op woensdag 1 juli 2009 01:52 schreef Thaddeus het volgende:
    Even wat anders.

    Zijn er ook mensen bekend met de Zwitserse hamburgers? Deze burgers zijn uitermate geschikt voor consumptie. Als we er toevallig zijn nemen we een pak van de Migros mee, maar je kunt natuurlijk niet voor een heel jaar hamburgers importeren ( ). Dus weet iemand hoe deze burgers zo natuurgetrouw mogelijk na te maken? Zelf al wel aan de slag geweest, maar zo lekker als de Zwitserse, worden ze nooit
    Zijn er dan ook hamburgers die niet geschikt zijn voor consumptie?
    Ik mag toch hopen dat alle hamburgers gemaakt worden om uiteindelijk opgegeten te worden.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
    pi_70539856
    Je hebt gelijk. Ik wilde echter alleen aangeven dat deze hamburgers zoveel beter zijn dan de Nederlandse
      woensdag 1 juli 2009 @ 11:00:24 #193
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_70540156
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    Recept Gehakt ..mmmm zelfgemaakte hamburger!
    Zelf hamburgers maken..
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_70540342
    Ik ben zelf nog op zoek naar een recept voor m'n nieuwe bbq:
    Iets met gehakt, wat dik is en ik kan roken, en wellicht zelfs kan "moppen" tijdens het bbq'en met een pittige bbq-saus.
    Een gehaktstaaf ofzo? Ik ben helaas nog niet zo thuis in die dingen.
    Het mag best dik zijn.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
      vrijdag 3 juli 2009 @ 11:03:14 #195
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70605479
    zoek eens op goolge naar bacon explosion, veel gehakt, bacon en smoke!
    ook kan je zoeken naar fatty (maar dan wel in combi met bbq, anders krijg je hele andere hits!)
      vrijdag 3 juli 2009 @ 11:06:14 #196
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70605599
    Gisteren eindelijk mijn buitenkeuken aangeschaft
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70607074
    quote:
    Op vrijdag 3 juli 2009 11:03 schreef macferret het volgende:
    zoek eens op goolge naar bacon explosion, veel gehakt, bacon en smoke!
    ook kan je zoeken naar fatty (maar dan wel in combi met bbq, anders krijg je hele andere hits!)
    Bedankt.
    Hopelijk lukt het mij ook met een goede BBQ-saus.
    Zijn er hier mensen met een sterke all-time-favorite?
    In de VS heb je echt merken die er prat op gaan de beste of meest pittige BBQ-saus te zijn, hoe zit dat in Nederland?
    Iemand nog voorkeuren?
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
      vrijdag 3 juli 2009 @ 12:05:06 #199
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70607638
    quote:
    Op vrijdag 3 juli 2009 11:48 schreef huhggh het volgende:

    [..]

    Bedankt.
    Hopelijk lukt het mij ook met een goede BBQ-saus.
    Zijn er hier mensen met een sterke all-time-favorite?
    In de VS heb je echt merken die er prat op gaan de beste of meest pittige BBQ-saus te zijn, hoe zit dat in Nederland?
    Iemand nog voorkeuren?
    Calve natuurlijk
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      zaterdag 4 juli 2009 @ 20:03:34 #200
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70649756
    vandaag zelf maar de bacon explosion gemaakt, wel een wat kleinere versie, maar de smaak was super, met appelhoutpellets gerookt.




    HIER het hele verhaal.
    pi_70650228
    quote:
    Op zaterdag 4 juli 2009 20:03 schreef macferret het volgende:
    vandaag zelf maar de bacon explosion gemaakt, wel een wat kleinere versie, maar de smaak was super, met appelhoutpellets gerookt.
    [ afbeelding ]
    [ afbeelding ]
    [ afbeelding ]

    HIER het hele verhaal.
    Waar heb je 'm mee ingesmeerd?
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
      zaterdag 4 juli 2009 @ 20:31:07 #202
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70650390
    omdat de kids ook mee aten, heb ik een zoete saus gemaakt, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel honing, 1 theelepel appelciderazijn, dti was op de gok, maar pakte heel goed uit! alleen de temp moet niet te hoog zijn en je doet het pas op het laatst. kijk anders even hier
    pi_70703460
    gisteravond de weber in aller haast maar even onder het zonnescherm gezet en binnen gegeten toen het keihard begon te regenen.
      maandag 6 juli 2009 @ 15:52:07 #204
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70703639
    Hoe maken jullie het rooster eigenlijk schoon na het BBQ'en?
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70705617
    Mijn moeder doet het pas weer als we weer gaan bbq'en, terwijl de kolen fikken gaat zij met een prop alu de grootste resten wegwerken.

    Daarna als de kolen goed zijn, nog even met een borstel er over heen.

    And we're ready for the meat!
      maandag 6 juli 2009 @ 17:21:01 #206
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70707152
    Maar dan beschadig ik de emaillelaag die er overheen zit waarschijnlijk?
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70709449
    In een bak met een vaatwastablet, even een uur laten staan en je rooster is weer als nieuw.
    R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
      maandag 6 juli 2009 @ 18:29:43 #208
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70709740
    quote:
    Op maandag 6 juli 2009 18:20 schreef junkiexp het volgende:
    In een bak met een vaatwastablet, even een uur laten staan en je rooster is weer als nieuw.
    Heet/kokend water bedoel je?
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70711120
    Aan het begin van de zomer een grote behandeling met warm water en vaatwastabletten. En verder gewoon als het rooster loeiheet is van de kolen, met een staalborstel het rooster schoonmaken.
    pi_70711279
    quote:
    Op maandag 6 juli 2009 17:21 schreef sanger het volgende:
    Maar dan beschadig ik de emaillelaag die er overheen zit waarschijnlijk?
    Ik denk het niet, aagezien we zo'n Weber al enkele jaren hebben en mijn ouders die best vaak gebruiken.
      maandag 6 juli 2009 @ 19:16:02 #211
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70711578
    eigenlijk is heet stoken genoeg, zeker als je klaar bent met bbq'en, de temp hoog opschroeven, bbq gaat geweldig roken, dit zijn de etensresten die verbranden, een minuut of 10 tot 15 lekker doorstoken en dan schoonborstellen, met een speciale borstel. werkt voor mij prima.
      maandag 6 juli 2009 @ 21:31:36 #212
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_70717580
    Schoonborstelen (koperborstel) op hoge temperatuur en daarna nog even gewoon de vaatwasmachine in.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      maandag 6 juli 2009 @ 21:33:24 #213
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_70717681
    gewoon inbranden, niet schoonmaken.

    als je goed kan bbq-en hoef je sowieso je rooster nooit schoon te maken vanwege aankoeken.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      maandag 6 juli 2009 @ 23:18:40 #214
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70722937
    vaatwasser haalt alle smaak eraf..... zie het als 100 jaar oude soep! gewoon zorgen dat de temp hoog is. en geduld hebben!
      dinsdag 7 juli 2009 @ 00:01:56 #215
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_70724526
    quote:
    Op maandag 6 juli 2009 21:33 schreef zoalshetis het volgende:
    gewoon inbranden, niet schoonmaken.


    Lang leve de kanker.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      dinsdag 7 juli 2009 @ 07:41:09 #216
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70728133
    pfff krijgen we dit weer, gewoon schoonbranden, kwestie van hoge temp 300 a 350 graden, alles verbrand tot as, borstel erover en het rooster is schoon, niks lang leve de kanker, als je dat zegt, kan je niet bbq' en, maar goed dat is mijn bescheiden mening
      dinsdag 7 juli 2009 @ 07:50:50 #217
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70728197
    quote:
    Op maandag 6 juli 2009 21:33 schreef zoalshetis het volgende:
    als je goed kan bbq-en hoef je sowieso je rooster nooit schoon te maken vanwege aankoeken.
    Dus een goede BBQ'er heeft geen vleesrestjes, kruidenrestjes of vleessappen die op het rooster achterblijven en dus aankoeken. Hmmm, dan doe ik al jaren iets fout
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      dinsdag 7 juli 2009 @ 07:51:56 #218
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70728204
    Twee meningen dus.

    1. schoonbranden
    2. vaatwasser

    Volgens mij is borstelen met een koperborstel niet zo best voor emaille. Dat zit er dus sowieso niet in.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      dinsdag 7 juli 2009 @ 07:53:17 #219
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70728215
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 00:01 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Lang leve de kanker.
    Dat krijg ik toch wel vroeg of laat Zit in de familiegenen
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70728476
    En af en toe wat olijfolie op het rooster smeren.
      dinsdag 7 juli 2009 @ 08:26:58 #221
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70728580
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 08:19 schreef Isegrim het volgende:
    En af en toe wat olijfolie op het rooster smeren.
    Dat sowieso
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70730640
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 00:01 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Lang leve de kanker.
    Die carcinogenen ontstaan pas rond de 400+ graden, dus dan moet je al een aardig inferno hebben..
    Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
      dinsdag 7 juli 2009 @ 12:45:10 #223
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70735369
    Gisteravond in de supermarkt bedacht ik: "Ik heb ineens zo'n zin in BBQ-en!" De hele mooie week ervoor hadden we maar 1x de fik erin gehad, maar gisteravond terwijl de grijze wolken zich samenpakten boven Utrecht moest en zou het gebeuren...
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
      dinsdag 7 juli 2009 @ 13:32:37 #224
    182980 mime_negert
    Valt er hier nog wat te mimen?
    pi_70736921
    Jullie linken steeds naar de barbecueselwerd.forumcircle.com site, ben ik de enige die het een onoverzichtelijke site vind? Of kun je de volgorde van post aanpassen wanneer je geregistreerd bent?
      dinsdag 7 juli 2009 @ 13:38:28 #225
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70737131
    Gelukkig heb je in elk geval een stormparaplu. Die kan wat hebben ;-)
      dinsdag 7 juli 2009 @ 13:55:01 #226
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70737666
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 13:32 schreef mime_negert het volgende:
    Jullie linken steeds naar de barbecueselwerd.forumcircle.com site, ben ik de enige die het een onoverzichtelijke site vind? Of kun je de volgorde van post aanpassen wanneer je geregistreerd bent?
    Als je ingelogd bent, staat het wel goed.
      dinsdag 7 juli 2009 @ 14:40:22 #227
    182980 mime_negert
    Valt er hier nog wat te mimen?
    pi_70739519
    Vuile homo's dan!
    pi_70762870
    Hey mensen,

    ik sta ook op het punt een BBQ te halen. We hebben hier nu een electrische maar ik wil er zelf 1 aangezien ik over een tijdje op mezelf wil...en ja je moet dan toch verzamelen dus maar beginnen he

    Electrisch wordt het niet.

    Kolen heb ik over gedacht maar dat gaat het niet worden, ik weet daar zijn discussies over maar ik geef zelf de voorkeur aan gas.

    Het merk wat het wordt was ook een lange keuze maar het is duidelijk dat systemen als campingaz afvallen. Puur gekeken naar het model, reiniging, koppelingen en dergelijke.

    Mijn keuze komt dan ook uit op Weber. Aangezien ik mobiliteit en flexibiliteit wens van de BBQ kom ik dan op de Q serie uit.

    Dan zou het gaan om de Q200/Q220

    De Q300 is ook mooi maar voor mijn zelf denk ik overkill, daarnaast is hij volgens mij niet los van het onderstel te halen.


    De Q200/220 levert 12.000 BTU / 3.51kW op. Alleen de vraag waar ik nog geen antwoord op heb, zelfs Weber kan het niet precies zeggen is hoeveel gram gebruikt hij per uur.

    Weber zegt zo'n 8 uur bij gemiddeld gebruik. op een fles van 5KG.....

    Mijn plan is om 2 flessen BP Gas Light van 10KG te halen. Dit vanwege de voordelen zoals het gewicht, te zien hoeveel er nog in zit, en bij brand het smelten er van in plaats van ploffen.


    Kan iemand hier op het forum meer zeggen over hoeveel gram of hoeveel uur ik op 10KG doe?
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
      dinsdag 7 juli 2009 @ 23:15:46 #229
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70763551
    gasverbruik is lastig, ligt er bv aan hoe hoog je je brander(s) zet, waarom ga je niet voor de Q300? ok hij is duurder maar deze heeft twee branders, daarmee kan je ook indirect grillen (grotere stukken vlees, die langer moeten voor ze gaar zjn)

    o ja, als je voor de bp light flessen gaat, zorg dan dat je bij de aanschaf een registratiebewijs krijgt, je huurt namelijk de fles van bp en daar moet de fles geregistreerd zijn, anders krijg je je statiegeld niet terug!

    en moet je je hier dan niet registreren?
    groeten:
    1 van die homo's
    pi_70764197
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 23:15 schreef macferret het volgende:
    gasverbruik is lastig, ligt er bv aan hoe hoog je je brander(s) zet, waarom ga je niet voor de Q300? ok hij is duurder maar deze heeft twee branders, daarmee kan je ook indirect grillen (grotere stukken vlees, die langer moeten voor ze gaar zjn)

    o ja, als je voor de bp light flessen gaat, zorg dan dat je bij de aanschaf een registratiebewijs krijgt, je huurt namelijk de fles van bp en daar moet de fles geregistreerd zijn, anders krijg je je statiegeld niet terug!
    Thanks voor je snelle respons, de Q300 is voor mij te groot vandaar.

    Vanmorgen nog bij de technische groothandel geweest en de registratiekaarten liggen klaar die had ik inderdaad daar voor nodig om die 55 euro terug te krijgen indien nodig.

    [ Bericht 9% gewijzigd door Movinghead op 08-07-2009 00:34:56 ]
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
      woensdag 8 juli 2009 @ 00:10:46 #231
    128548 pavv
    The computer says NO
    pi_70765676
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 07:51 schreef sanger het volgende:
    Twee meningen dus.

    1. schoonbranden
    2. vaatwasser

    Volgens mij is borstelen met een koperborstel niet zo best voor emaille. Dat zit er dus sowieso niet in.
    Ik ben van het schoonbranden.... daarna even met de borstel er over heen en ...voedertijd!

    Op de roosters van mijn weber zit geen emaille hoor.....die zijn louter van roestvrij staal gemaakt,
    alleen de BBQ zelf is geëmailleerd. no worries dus.
      woensdag 8 juli 2009 @ 08:33:51 #232
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70768512
    quote:
    Op woensdag 8 juli 2009 00:10 schreef pavv het volgende:

    [..]

    Ik ben van het schoonbranden.... daarna even met de borstel er over heen en ...voedertijd!
    Dus pas voor de volgende keer schoonbranden en niet na het gebruik?
    quote:
    Op de roosters van mijn weber zit geen emaille hoor.....die zijn louter van roestvrij staal gemaakt,
    alleen de BBQ zelf is geëmailleerd. no worries dus.
    Bij mij zijn de roosters ook ge-emaillerd. Ik heb een Cadac Entertainer Supreme.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      woensdag 8 juli 2009 @ 09:08:19 #233
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70768944
    roosters van de kolen weber zijn niet van rvs, maar staal en 3voudig vernikkeld, en de speciale borstels zijn volgens mij van koper, zacht materiaal, kan je volgens mij gewoon op cadac etc gbruiken. ik gebruikte ze in ieder geval altijd op mijn weber gasbarbecue,

    als ik klaar ben stook ik altijd mijn bbq op, zodat alles verbrand, en dan borstel ik hem schoon.

    als ik begin met bbq'en stook ik hem ook op, zodat alles lekker op temp is en dan borstel ik hem nog een keer en dan regel ik de temp terug naar de gewenste temperatuur.
      woensdag 8 juli 2009 @ 09:18:42 #234
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70769119
    quote:
    Op woensdag 8 juli 2009 09:08 schreef macferret het volgende:
    roosters van de kolen weber zijn niet van rvs, maar staal en 3voudig vernikkeld, en de speciale borstels zijn volgens mij van koper, zacht materiaal, kan je volgens mij gewoon op cadac etc gbruiken. ik gebruikte ze in ieder geval altijd op mijn weber gasbarbecue,

    als ik klaar ben stook ik altijd mijn bbq op, zodat alles verbrand, en dan borstel ik hem schoon.

    als ik begin met bbq'en stook ik hem ook op, zodat alles lekker op temp is en dan borstel ik hem nog een keer en dan regel ik de temp terug naar de gewenste temperatuur.
    Dus met een koperborstel hoef ik me geen zorgen te maken over de roosters? En ach, anders kost het me een keer nieuwe roosters

    Ik zal dat van het weekend proberen (mits weer goed).
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      woensdag 8 juli 2009 @ 09:49:05 #235
    34163 Pikkebaas
    Corporate Overlord
    pi_70769716
    quote:
    Op dinsdag 7 juli 2009 23:00 schreef Movinghead het volgende:
    Weber zegt zo'n 8 uur bij gemiddeld gebruik. op een fles van 5KG.....

    Mijn plan is om 2 flessen BP Gas Light van 10KG te halen. Dit vanwege de voordelen zoals het gewicht, te zien hoeveel er nog in zit, en bij brand het smelten er van in plaats van ploffen.


    Kan iemand hier op het forum meer zeggen over hoeveel gram of hoeveel uur ik op 10KG doe?
    Ik heb een Q300 en ik had een 10 kilo fles. Hier heb ik een dik jaar mee gedaan.
    Als het goed weer is BBQ ik 2 keer per week. Even opstoken, vlees erop, schoonbranden en weer uit.
    Gas BBQ's zijn ideaal !
    8 uur is op vol vermogen, dat gebruik ik zelden omdat de Q300 dan te heet wordt, en je alleen aan het cremeren bent. De volgende wordt een mooie Summit denk ik
    Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
    Van vreemde smetten vrij,
    pi_70772115
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 11:08 schreef littledrummergirl het volgende:
    zag zelfs gisteren in een trekpleisterfolder een weber staan

    http://www.trekpleistervoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=15247&PHPSESSID=r7ar7mb8h73ngedhj2tst7fnc1
    90e voor n one toch silver, mocht er iemand geinteresseerd zijn ( geen idee of het duur is)
    Gemist
    pi_70774650
    quote:
    Op maandag 6 juli 2009 18:29 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Heet/kokend water bedoel je?
    Ja gewoon met heetwater, dan de tablet erin en die activeren door het water wat in beweging te brengen.
    R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
    pi_70776996
    quote:
    Op woensdag 8 juli 2009 09:49 schreef Pikkebaas het volgende:

    [..]

    Ik heb een Q300 en ik had een 10 kilo fles. Hier heb ik een dik jaar mee gedaan.
    Als het goed weer is BBQ ik 2 keer per week. Even opstoken, vlees erop, schoonbranden en weer uit.
    Gas BBQ's zijn ideaal !
    8 uur is op vol vermogen, dat gebruik ik zelden omdat de Q300 dan te heet wordt, en je alleen aan het cremeren bent. De volgende wordt een mooie Summit denk ik
    hmm en hoe lang heb jij hem dan aan staan? Enkel voor het vlees of gewoon een uurtje? Welke stand gebruik jij op dit moment? Kijk ik koop hem voor mezelf en maximaal 6 man vandaar de Q200/220 ben er nog niet uit welke van de 2.

    En 2 flessen, ja je zal maar net aan de bodem zitten als je hem nodig hebt dat zie je altijd
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
    pi_70832239
    Hey,

    Ik ben er inmiddels uit,, het wordt de Q220

    Wel nog met wat extra's zoals koper borstel, hoes etc.

    Verder begin ik met 1 gasfles van BP light van 10KG, een 2e fles is nog zo gehaald.
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
    pi_70832492
    Zaterdag gaan we hier met 17 man op het dakterras met de Weber gold bbq-en.
    Wordt wel gewoon ordinair met speklapjes, hamburgers en andere ongein maar dat is ook wel eens leuk .
    R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
      vrijdag 10 juli 2009 @ 08:50:01 #241
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70837898
    Voor degene met een gas BBQ

    Hoe weten jullie hoeveel gas je nog hebt Hebben jullie een manometer in de gasdrukverdeler ofzo?
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70838301
    Ik las net in het nieuws dat de brandwondencentra vol liggen met bbq-slachtoffers. Spiritus is bad hmkay?
      vrijdag 10 juli 2009 @ 09:15:38 #243
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70838460
    Ik hoorde het op de radio inderdaad
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      vrijdag 10 juli 2009 @ 09:26:10 #244
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70838706
    met gas is het wat lastig, op mijn spirit zit een soort unster daar hang je je fles aan, hoe leger, hoe minder zwaar hij is, maar dat werkt niet super. heb je een kunstoffles, dan is het makelijk, je kan het voeistofnivo in de fles door het kunstof heen zien. Zorg gewoon dat je altijd een reservefles bij de hand hebt. het is zo'n teleurstelling als je midden in het feest zit en het gas is op en de winkels zijn dicht!
      vrijdag 10 juli 2009 @ 09:28:30 #245
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70838773
    gefeliciteerd moving head! fijn spul, lang plezier!
    pi_70838972
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 08:50 schreef sanger het volgende:
    Voor degene met een gas BBQ

    Hoe weten jullie hoeveel gas je nog hebt Hebben jullie een manometer in de gasdrukverdeler ofzo?
    BP Gas Light flessen zijn doorzichtig, dus je kan letterlijk zien hoeveel je nog hebt.
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:10:27 #247
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70839904
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 09:36 schreef Movinghead het volgende:

    [..]

    BP Gas Light flessen zijn doorzichtig, dus je kan letterlijk zien hoeveel je nog hebt.
    Zal eens rond gaan kijken dan
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:15:34 #248
    122997 zquing
    Drama Junk
    pi_70840053
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 09:09 schreef Isegrim het volgende:
    Ik las net in het nieuws dat de brandwondencentra vol liggen met bbq-slachtoffers. Spiritus is bad hmkay?
    wat ik soms doe is de bbq blussen met benzine en dan de dampen aansteken, steekvlammen van 3 meter
    "Those unforgettable days, for them I live"
    pi_70840071
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 09:09 schreef Isegrim het volgende:
    Ik las net in het nieuws dat de brandwondencentra vol liggen met bbq-slachtoffers. Spiritus is bad hmkay?
    Ik snap niet dat mensen niet voor 5,- een brikettenstarter kopen. Werkt nog beter dan die spiritus ook.
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:16:22 #250
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70840083
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 09:36 schreef Movinghead het volgende:

    [..]

    BP Gas Light flessen zijn doorzichtig, dus je kan letterlijk zien hoeveel je nog hebt.
    Wat een bedrag aan statiegeld zeg
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:20:07 #251
    19529 Fendy
    True Spirit
    pi_70840186
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:16 schreef Fastmatti het volgende:

    [..]

    Ik snap niet dat mensen niet voor 5,- een brikettenstarter kopen. Werkt nog beter dan die spiritus ook.
    Waar koop je die voor 5 euro? Ik ken alleen de weber van dik 30
    Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
    Je hebt gelijk Fen.
    pi_70840266
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:20 schreef Fendy het volgende:

    [..]

    Waar koop je die voor 5 euro? Ik ken alleen de weber van dik 30
    Ik ben er bij de bouwmarkt tegenaan gelopen. Wilde al een tijd die van Weber kopen, maar die vond ik toch wel erg duur. Bij toeval zag ik deze liggen en gekocht om het principe uit te proberen. Uiteraard niet zo mooi uitgevoerd als die Weber, na één keer gebruiken is die helemaal verkleurd. Zolang je hem maar niet buiten laat staan denk ik dat ik hier jaren mee kan doen.
    pi_70840406
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:16 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Wat een bedrag aan statiegeld zeg
    Klopt dat is wel hoog, eerst was dat 70 euro.

    Maar je krijgt het wel terug als je het bewijsje hebt. dus geen afschrijving zoals met andere systemen.
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:27:59 #254
    122997 zquing
    Drama Junk
    pi_70840423
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:22 schreef Fastmatti het volgende:

    [..]

    Ik ben er bij de bouwmarkt tegenaan gelopen. Wilde al een tijd die van Weber kopen, maar die vond ik toch wel erg duur. Bij toeval zag ik deze liggen en gekocht om het principe uit te proberen. Uiteraard niet zo mooi uitgevoerd als die Weber, na één keer gebruiken is die helemaal verkleurd. Zolang je hem maar niet buiten laat staan denk ik dat ik hier jaren mee kan doen.
    wat is er mis met aansteken met kolen en dan brikketten eroverheen gooien?
    "Those unforgettable days, for them I live"
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:30:52 #255
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70840518
    albert heijn heeft ze voor een 10tje maar die zijn wel wat kleiner dan de weber versie.

    O dat vergeet ik steeds, kijk uit met het overnemen van tweede hands bp light flessen, ze worden wel eens te overname aangeboden tegen het statiegeld bedrag. maar het werkt wat anders, je betaald bij aanschaf idd statiegeld aan de verkoper, daarna moet je de fles registreren bij bp via een formulier. de grap is nml dat je het statiegeld niet van de verkoper terug krijgt, maar van bp, je sluit een contract af bij bp, en daar krijg je een registratieformulier van. officieel dien je dit formulier elke keer mee te nemen als je de lege fles wilt omruilen voor een nieuwe, de meeste verkopers vragen er niet eens na. Maar als je de fles niet meer nodig hebt en je wilt hem inleveren en je statiegeld terug krijgen, dan moet dit via bp, je krijgt van de verkoper een bewijs van inleveren en dat stuur je samen met je contract naar bp en die stort de borg terug op je rekening. Dus als je het contract niet hebt, kan je fluiten naar je centen! Ook doen ze geloof ik moeilijk over flessen die in het buitenland gekocht zijn. op de site van bp staat vast meer info.
    pi_70840636
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:27 schreef zquing het volgende:

    [..]

    wat is er mis met aansteken met kolen en dan brikketten eroverheen gooien?
    Houtskool geeft teveel vliegend as dus eigenlijk wil je de briketten in één keer aansteken. Daarbij is het sowieso makkelijk. Briketten erin, aanmaakblokje eronder en 20 minuten later withete kolen. In die 20 minuten kun je dus het eten klaarzetten ipv de rook zitten in te ademen omdat je het zootje probeert aan te blazen. Vorige maand terwijl het hard waaide gewoon de bbq in één keer aan kunnen steken.
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:36:35 #257
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70840692
    hoe steek je de kolen dan aan? volgens mij op dezelfde manier als briketten.
    met een starter gaat het wat sneller en branden ze allemaal mooi gelijkmatig,

    Maar het kan idd ook gewoon zonder, kolen of briketten opstapelen, aanmaakblokjes ertussen en aansteken.
      vrijdag 10 juli 2009 @ 10:41:56 #258
    122997 zquing
    Drama Junk
    pi_70840865
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:36 schreef macferret het volgende:
    hoe steek je de kolen dan aan? volgens mij op dezelfde manier als briketten.
    met een starter gaat het wat sneller en branden ze allemaal mooi gelijkmatig,

    Maar het kan idd ook gewoon zonder, kolen of briketten opstapelen, aanmaakblokjes ertussen en aansteken.
    op precies dezelfde manier, alleen branden kolen veel sneller. Wanneer ik niet uitgebreid ga BBQen dan BBQ ik altijd op kolen, binnen 10 minuten kan je dan aan de BBQ
    "Those unforgettable days, for them I live"
    pi_70840882
    Die BP-fles vind ik trouwens wel heel duur. Bijvullen 31,-, terwijl een normale propaanfles hooguit 10,- kost om bij te vullen.
    pi_70841541
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:42 schreef Fastmatti het volgende:
    Die BP-fles vind ik trouwens wel heel duur. Bijvullen 31,-, terwijl een normale propaanfles hooguit 10,- kost om bij te vullen.
    Dan weet ik niet waar jij vult...

    Als ik hier kijk kost een propaanfles van 11KG 30 euro en de vulling 25 euro... maar nadeel van stalen flessen

    Je moet ze wegen om berekenen wat je nog hebt
    Bij brand kunnen ze ploffen
    Roest
    Gewicht

    Ik zelf zit er ook nog mee te kijken. Die transparante primagaz flessen zijn nog duurder als BP verder campingaz flessen 2,75kg als het grootste is niks.
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
      vrijdag 10 juli 2009 @ 11:27:20 #261
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70842480
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 10:27 schreef Movinghead het volgende:

    [..]

    Klopt dat is wel hoog, eerst was dat 70 euro.

    Maar je krijgt het wel terug als je het bewijsje hebt. dus geen afschrijving zoals met andere systemen.
    Ja tuurlijk, das een beetje het principe he

    Ik weet eigenlijk niet wat het vullen van een stalen fles kost.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70843343
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 11:00 schreef Movinghead het volgende:

    [..]

    Dan weet ik niet waar jij vult...

    Als ik hier kijk kost een propaanfles van 11KG 30 euro en de vulling 25 euro... maar nadeel van stalen flessen

    Je moet ze wegen om berekenen wat je nog hebt
    Bij brand kunnen ze ploffen
    Roest
    Gewicht

    Ik zelf zit er ook nog mee te kijken. Die transparante primagaz flessen zijn nog duurder als BP verder campingaz flessen 2,75kg als het grootste is niks.
    Gewoon zoeken. Vaak kan je bij de goedkope bedrijfjes ook nog eens je fles houden dus dan krijg je niet ineens een verroest ding terug.
    pi_70863365
    quote:
    Op vrijdag 10 juli 2009 11:51 schreef Fastmatti het volgende:

    [..]

    Gewoon zoeken. Vaak kan je bij de goedkope bedrijfjes ook nog eens je fles houden dus dan krijg je niet ineens een verroest ding terug.
    Mwa ik ga uit brandveiligheid en dergelijke al naar de nieuwe flessen, dus ik ga niet verder zoeken hehe
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
      zaterdag 11 juli 2009 @ 12:50:18 #264
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70873603
    Vanavond weer lekker BBQen Niets bijzonders, gewoon wat stukjes vlees, worst en kip met het gezin.

    Ik ben vandaag overigens naar de kampeerwinkel geweest en ga als deze 10kg fles (net 1x gebruikt) leeg is de BP Light halen.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70876172
    quote:
    Op zaterdag 11 juli 2009 12:50 schreef sanger het volgende:
    Vanavond weer lekker BBQen Niets bijzonders, gewoon wat stukjes vlees, worst en kip met het gezin.

    Ik ben vandaag overigens naar de kampeerwinkel geweest en ga als deze 10kg fles (net 1x gebruikt) leeg is de BP Light halen.
    Hehe ook om

    Ik heb hem hier zojuist gehaald
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
    pi_70876265
    Wij gaan ook over 2 uurtjes aan de slag.
    Het weer is best redelijk hier in Rotterdam, wat wolken en af en toe zon.
    Wel een beetje veel wind, maar ik heb een Weber .
    R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
    pi_70905239
    Mm morgen de Weber Q220 halen met natuurlijk een bijpassende borstel om hem schoon te maken. Die druipbakjes moet ik kijken, anders haal ik ze wel bij de Hanos/Makro.

    Nu alleen nog de kleur van de deksel zwart of titanium
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
    pi_70905959
    quote:
    Op zondag 12 juli 2009 16:45 schreef Movinghead het volgende:
    Mm morgen de Weber Q220 halen met natuurlijk een bijpassende borstel om hem schoon te maken. Die druipbakjes moet ik kijken, anders haal ik ze wel bij de Hanos/Makro.

    Nu alleen nog de kleur van de deksel zwart of titanium
    Doen hoor, druipbakje zijn echt handig.
    Ik heb aan de ene kant een druipbak, van Weber, en aan de andere kant het houtskool.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
    pi_70908319
    quote:
    Op zondag 12 juli 2009 17:06 schreef huhggh het volgende:

    [..]

    Doen hoor, druipbakje zijn echt handig.
    Ik heb aan de ene kant een druipbak, van Weber, en aan de andere kant het houtskool.
    Ja dat is zeer handig, alleen vaak koop je bij de groothandel diezelfde bakjes merkloos vele malen goedkoper;)
    Bosch blauw liefhebber ;-) | GAS 35M | GBH 3-28 DFR | GSR 10,8 | GOP 300 SCE | GEX 125-1 AE | GHP 5-55 | GLM-40 | GMS 120 | GSS 160 | GST 160 | GHG 660 LCD | GCL 2-50 C | GAS 12V
    pi_70908948
    Ik zit trouwens met een probleem...denk ik.
    Ik ben nog maar net begonnen met BBQ'en.
    Ik probeer nu al zo veel mogelijk het te doen op de low-and-slow manier.
    Maar volgens mij wordt het toch nog elke keer te warm in dat ding...denk ik dus.
    Ik heb aan de ene kant het vuur, en aan de andere kant het vlees liggen.

    Ik heb zo'n pen-thermometer in het ventilatiegat hangen in de deksel, en die komt uit op 180-200 C.
    Er kwam zo nu en dan ook wat rook uit de gaten.
    Wellicht dat de warmer is dan normaal?
    Het ventilatiegat van de deksel zit aan de andere kant waar het vuur zit.
    Het onderste rooster, met de kolen, is ook dmv aluminiumfolie en een grote Weber-druipbak voor de helft afgesloten. Zo zou al het lucht langs de kolen moeten gaan.
    Nu had ik ook zo'n staande thermometer, geheel aan de andere kant van het vuur staan. Achter de spareribs zogezegd, op het bovenrooster.
    Maar die staande thermometer gaf ongeveer 150-130 C aan.
    Klopt dit temperatuursverschil, of werken een van de thermometers wellicht niet goed?

    Ze zijn wel beiden nieuw waarvan een van het merk CDN.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
      maandag 13 juli 2009 @ 07:16:08 #271
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70924075
    hou ze beide eens in kokend water. dan moeten ze allebei rond de 100C aangeven.ik heb volgens mij een verschil van 20C tussen rooster en deksel temp. ben gisteren voor het eerst echt low en slow egaan. pulled pork van 1 kilo, heeft er 11,5 uur opgelegen. is nog snel, als je bedenkt dat andere een stuk van 3 kilo hadden en er 18 uur mee bezig geweest zijn!

    een dag van te voren in de rub gezet


    gelukkig hadden we het beste weer van de wereld.....




    na een paar uurtjes, en ja, de eerste keer dat ik de smoker gebruik, hij glimt nog helemaal!


    na 10 uur


    klaar! nu nog een uurtje in de allufolie laten rusten, en nee dat zwarte is niet verbrand, dat is de rub.


    uit mekaar trekken en op een broodje met een goede saus!
      maandag 13 juli 2009 @ 07:16:39 #272
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70924077
    ps nog een weber spirit E 310 te koop!
    pi_70930793
    Ziet er heerlijk uit macferret! In de vs heb ik dit vaak gegeten, op een lekker broodje of gewoon als avondeten met rijst en zo.
      maandag 13 juli 2009 @ 14:45:28 #274
    79966 dekilo
    Stam is ok
    pi_70934050
    Het zal ongetwijfeld lekker zijn maar ik vind de homp vlees niet lekker uitzien!
    Is wel een machtig apparaat zoeen weber smoker.
    Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
    pi_70934317
    quote:
    Op maandag 13 juli 2009 14:45 schreef dekilo het volgende:
    Het zal ongetwijfeld lekker zijn maar ik vind de homp vlees niet lekker uitzien!
    Is wel een machtig apparaat zoeen weber smoker.
    idd, ik zou zo'n zwarte homp meteen in de kliko dumpen
    (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
    pi_70934634
    quote:
    Op maandag 13 juli 2009 14:45 schreef dekilo het volgende:
    Het zal ongetwijfeld lekker zijn maar ik vind de homp vlees niet lekker uitzien!
    Is wel een machtig apparaat zoeen weber smoker.
    Ziet er idd gewoon verkoold uit. en ik zie ook de toegevoegde waarde van 11 uur roken niet zo behalve als je zalm rookt. en dan op een koude temperatuur.
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
      maandag 13 juli 2009 @ 20:48:16 #277
    5324 SHARKYKING
     More than you think you are
    pi_70945263
    Deze week is de weber one touch silver ind e aanbieding bij de Kruidvat!
    afgeprijs van 140 naar ¤ 60,- op = op.

    In mijn ogen een zeer goede aanbieding, jammer dat ik net vorige week een andere weber heb gekocht
    -=( Take the way home that leads back to Sullivan Street)=-
      maandag 13 juli 2009 @ 20:52:50 #278
    19529 Fendy
    True Spirit
    pi_70945441
    quote:
    Op maandag 13 juli 2009 20:48 schreef SHARKYKING het volgende:
    Deze week is de weber one touch silver ind e aanbieding bij de Kruidvat!
    afgeprijs van 140 naar ¤ 60,- op = op.

    In mijn ogen een zeer goede aanbieding, jammer dat ik net vorige week een andere weber heb gekocht
    Lokkertje, soort van.
    4 vestigingen waren ze al uitverkocht, met behulp van een voorraad-staatje online morgen nog even verder jagen. Scheelt wel een hoop met de normale prijs vind ik.
    Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
    Je hebt gelijk Fen.
    pi_70956439
    Idd, een hele mooie prijs, ik zag 'm ook staan en wij hebben er vorig jaar nog makkelijk het dubbele voor betaald dacht ik!
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_70956506
    Morgen geven ze trouwens wel bbq weer op !
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
      dinsdag 14 juli 2009 @ 08:19:07 #281
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70956733
    homp was niet verbrand, nog steeds een redelijk zachte, verende buitenkant en er is niet 11 uur gerookt! de truc is het vlees langzaam op temperatuur te brengen, het gaat erom dat je niet te snel door het plateau heen gaat, dit is het temp.gebied waar bindweefsel omgezet wordt en dat maakt het vlees supermals. er is maar een uur echt met rookhout (Jack Daniels) gewerkt. een smoker is gewoon een super apparaat om lagn constant een lage temp aan te huden. 11,5 uur was nog kort, meestal zijn de stukken groter en zit je rond de 17 a 20 uur. Het is gewoon eens wat anders dan het snelle werk. hier liggen spare ribs er ook 5 tot 6 uur op.

    leuke aanbieding! ik heb ze hier nog niet gezien (of ze zijn al uitverkocht!0
    pi_70956757
    Roken lijkt me echt de shit, helaas heb ik er geen plaats, geld en tijd voor. Kun je er bijv, ook je eigen paling in roken ofzo?
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
      dinsdag 14 juli 2009 @ 08:28:02 #283
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70956844
    Paling moet ook kunnen dan lijkt me
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      dinsdag 14 juli 2009 @ 08:42:42 #284
    56621 Houzer
    Vuyge pusherman
    pi_70957040
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 08:21 schreef Jarno het volgende:
    Roken lijkt me echt de shit, helaas heb ik er geen plaats, geld en tijd voor. Kun je er bijv, ook je eigen paling in roken ofzo?
    Weed in dat ding.
    ik ben de jager met de pet.
    pi_70957064
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 08:21 schreef Jarno het volgende:
    Roken lijkt me echt de shit, helaas heb ik er geen plaats, geld en tijd voor. Kun je er bijv, ook je eigen paling in roken ofzo?
    Paling Visroken doe je in een rookvat niet in een webersmoke ding
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
    pi_70957090
    Zoiets dus :
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
    pi_70957237
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 08:44 schreef Joene het volgende:

    [..]

    Paling Visroken doe je in een rookvat niet in een webersmoke ding
    Ja weet ik veel. .
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
      dinsdag 14 juli 2009 @ 09:09:50 #288
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70957482
    zou hier ook wel ik kunnen denk ik, met een aanpassing en dan zonder waterpan. ik weet dat de ProQ speciaal een stang in de deksel heeft, voor bv paling of worst

    http://www.baron-bbq-business.com/

    paling is toch koud roken? ben geen visliefhebber, dus me er nooit zo in verdiept.
    pi_70957524
    Zie je nou J, het kan wél! .
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_70957542
    Alles kan J , maar je gaaat ook niet bbqen in een rookvat en dat kan ook !
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
      dinsdag 14 juli 2009 @ 09:13:25 #291
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_70957548
    laatst gingen de buren hier compleet flippen toen we voor de tweede dag gingen bbq'en
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_70957562
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 09:13 schreef Mirjam het volgende:
    laatst gingen de buren hier compleet flippen toen we voor de tweede dag gingen bbq'en
    Buren in een flat of gewoon huis?
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
      dinsdag 14 juli 2009 @ 09:14:29 #293
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_70957573
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 09:14 schreef Jarno het volgende:

    [..]

    Buren in een flat of gewoon huis?
    gewoon huis, met een aardige tuin
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_70957623
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 09:14 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    gewoon huis, met een aardige tuin
    Da's gewoon suf. Of het moet echt je 20e avond op rij zijn ofzo. Achja, als mensen ergens last van hebben moeten ze het gewoon zeggen hoor, en ik ben nogal eens met dat firespice hout in de weer en dat rookt ook 'best wel' maar bij gewoon bbq-en veroorzaak je toch weinig overlast?
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
      dinsdag 14 juli 2009 @ 09:19:33 #295
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_70957667
    zeker.
    het was echt té sneu.
    de vorige dag hadden we familie over de vloer, het was zaterdagavond, we zaten tot wat later in de tuin, nouja, daar heb je een tuin voor, kan wel eens voorkomen. je woont tenslotte in de stad, niet in een hutje op de hei.
    de volgende dag weer bbq, maar dan met z'n 2en, omdat we nog zoveel over hadden.
    vriend stond te bbq aan te steken, toen ging de buurman echt flippen, want hij wilde in de tuin zitten...?
    srsly, doe ff normaal.
    als je ergens last van hebt ok, maar zeg het dan op een normale manier.
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      dinsdag 14 juli 2009 @ 09:23:20 #296
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70957727
    Huh, wat een eikels! hier staat ie wel eens een week achter mekaar aan, gelukkig nog nooit klachten gehad, waarschijnlijk omdat mijn buurman mijn oude bbq gekocht heeft! ik heb hem wel op een gegeven moment naar achter in de tuin verplaatst, wat minder dicht bij de droogmolen v/d buren
    pi_70957733
    Achja, sommige mensen worden echt dolgelukkig van het zich weer eens kunnen ergeren aan een ander.
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    pi_70957752
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 09:23 schreef macferret het volgende:
    Huh, wat een eikels! hier staat ie wel eens een week achter mekaar aan, gelukkig nog nooit klachten gehad, waarschijnlijk omdat mijn buurman mijn oude bbq gekocht heeft! ik heb hem wel op een gegeven moment naar achter in de tuin verplaatst, wat minder dicht bij de droogmolen v/d buren
    Ik zet 'm tegenwoordig ook wat achterin de tuin, ook vanwege de rook en ook omdat ik weet dat de buren vaak ter hoogte van (de voormalige plek van) de BBQ zitten. Beetje rekening houden met elkaar kan geen kwaad.
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
      dinsdag 14 juli 2009 @ 09:25:25 #299
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_70957767
    mijn buurman heeft kennelijk echt nul social skills, hij ging echt té erg tekeer terwijl er gewoon niks aan de hand was
    en okay, als ze overlast hadden van de vorige avond is dat kut, maar aan de andere kant, het is zaterdagavond, je woont in de stad, en er zijn mensen die wél eens bezoek over de vloer krijgen en het gezellig hebben.
    ik heb ook wel eens overlast van mijn andere buurman, die zit tot 2 uur s'nachts kneiterhard film te kijken, kan in m'n slaapkamer alles horen.

    lekker boeiend, denk ik dan, moet kunnen hoor.
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_70957956
    quote:
    Op dinsdag 14 juli 2009 07:53 schreef Joene het volgende:
    Morgen geven ze trouwens wel bbq weer op !
    Morgen hebben we er echt geen tijd voor, maar donderdag zie ik ook wel kansen!
    "I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
    It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')