abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 juni 2009 @ 20:00:38 #101
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69750464
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 19:53 schreef motorbloempje het volgende:
de hamburgers van de lidl zijn verrassend lekker. Die kregen we laatst ook ergens op een BBQ: niets mis mee voor pre-fab spul, al heb ik wel het liefst zelfgemaakte, uiteraard
het is bij mij zondag een jaarlijkse bbq. En diegene die dat organiseert haalt altijd een paar van die bbq-pakketten bij de lidl. Nou als je die speklappen en ander vlees ziet kan je dus beter gewoon een paar pakken van die hamburgers halen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69752016
oh, van die diepvriesdingen ?
Ja doei.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 21:01:54 #103
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69752986


Ze kwamen geloof ik 2 jaar geleden nog goed uit de test ook . Welke bosjosti's in godsnaam in dat panel zaten......
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69753053
nou ja, van de pre-fab meuk is 't misschien wel nog best te hachelen. Maar niets kan natuurlijk op tegen zelf gemaakte en gemarineerde verse shizzle
Ja doei.
pi_69754566
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 19:56 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je grilled ze op heet vuur als een biefstuk. kan 1-2 minuten aan elke kant zijn. vet kan je wegsnijden of gewoon opeten. ook in je koekenpan of grillpan is het erg lekker. goed inpeperen of anders rubben voordat je ze bakt of grilled.
Ik doe het wel eens met goede runderlappen, maar die zijn mager. Ik zal het eens een keertje proberen, alhoewel ik geen liefhebber ben van 'flubbertjes' in mijn vlees.

En om in te haken op de discussie hierboven: ik ben een fijnproever, eet graag vers vlees van een goede slager, maar mijn gehakt komt toch echt van de Lidl. Niets mis mee. Prima gehakt (zowel het runder- als het h.o.h.gehakt).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 8 juni 2009 @ 07:13:00 #106
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69816264
gisteren met een paar man van het BBQ forum tegelijk MOINK ballen gemaakt.


Lekker simpel en heerlijk!
pi_69816468
van het weekend ook weer heerlijk zitten barbeknoeien, was erg gezellig en lekker
natuurlijk veels te veel over waardoor het nog een dagje extra werd!
Knoflooksaus (zelfgemaakt) had toen wel helemaal een goede smaak!
pi_69816480
die moink ballen zien er een klein beetje uit als slavinken maar dan rond? klopt dat?
ziet er wel gezellig uit!
  maandag 8 juni 2009 @ 13:23:00 #109
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69823916
niet helemaal, het officiele recept, spreekt van kant en klare itiliaanse balletjes, in een rub gerold en dan met bacon ingewikkeld. 2 uur op laag indirect en dan insmeren met een saus en dan nog een half uurtje
Mooo= rund Oink = varken, Runderballetjes met bacon=MOINK!
pi_69877078
Ik wil morgen ribs gaan maken via de indericte methode op de Weber gold 57.
Geeft dit heel veel rook af, of valt het wel mee ?
Ik woon dan wel 5 hoog en ben de hoogste van de flat, maar ik wil het toch wel even weten.

Ben toch al snel een uur of 3 bezig.....
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  dinsdag 9 juni 2009 @ 22:41:43 #111
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69880194
indirect geeft bijna geen rook, tenzij je rookhout toevoegd (wat wel de smaak ten goede komt) zorg dat je onder je ribben (onder het rooster) een allu bak heb staan met daarin 1 deel water en 1 deel appelsap, door het verdampen worden de ribben mals.
1 tip, probeer de 3,2,1 methode duurt wel langer, maar maakt ze supermals. zorg dat je alles op een lage temp doet (120C) , na 3 uur haal je de ribben eraf, pakt ze stuk voor stuk in allufolie samen met een beetje appelsap, honing en wat bruine suiker, zorg dat je ze goed dicht verpakt zodat er niks kan ontsnappen, de paketjes leg je voor 1,5 tot 2 uur weer op e bbq, daarna haal je ze uit de folie en leg je ze nog 1 uur terug om weer een beetje te drogen. 3 uur, 2 uur (of 1.5) en dan 1 uur, 3,2,1 methode,

het beste kan je even googlen, 3,2,1 methode of HIER kijken
  woensdag 10 juni 2009 @ 00:13:26 #112
19529 Fendy
True Spirit
pi_69883439
tvp
Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
Je hebt gelijk Fen.
pi_69909681
Regen is voor homo's, bbq staat lekker aan met Spare ribs met mosterd-honing marinade.


Wat ook lekker is als voorgerecht, een camembert uit het doosje halen, en het witte papier eraf halen.
Dan het bovenste vel van de camembert afsnijden, en met de blote zijde ZONDER papier in het doosje doen.
Daarna doe je het deksel van het doosje om de bodem heen.
Dan dubbel folie eromheen vouwen, en dan van de bovenkant in elkaar draaien.
Daarna leg je het op het rooster, boven de gloeiende kolen.
Na 20 minuten van de bbq, en je hebt je eigen kaasfondue, dippen met stokbrood dus .

Ben ik ondertussen aan het maken om het wachten draaglijker te maken .
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_69912428
Deze week hier op Aruba een hele lading Amerikaanse BBQ-sauzen gekocht. Geen sauzen om te dippen, maar 'BBQ mops', saus die je op het vlees smeert met een kwastje tijdens het BBQ-en. O.a. Hickory smoke, honey, wing sauce...
  woensdag 10 juni 2009 @ 21:01:01 #115
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69912523
quote:
Op maandag 8 juni 2009 07:13 schreef macferret het volgende:
gisteren met een paar man van het BBQ forum tegelijk MOINK ballen gemaakt.
[ afbeelding ]

Lekker simpel en heerlijk!
moink ballen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 10 juni 2009 @ 21:17:23 #116
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69913169
@ junkieXP hoe waren de rbben?
@ Isegrim, helaas zijn de mopsausen hier lastig te krijgen.... dus maken we ze maar zelf!
@ Mirjam, even een stukje daaronder lezen Mooo + Oink = MOINK!
pi_69913211
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 21:17 schreef macferret het volgende:
@ Isegrim, helaas zijn de mopsausen hier lastig te krijgen.... dus maken we ze maar zelf!
Vast ook prima te doen, maar sommige van die kant-en-klare sauzen zijn errug lekkah!
  woensdag 10 juni 2009 @ 21:37:08 #118
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69914079
helaas ligt aruba niet naast de deur, anders was ik even komen shoppen! Geniet ervan!
pi_69919864
Ribben waren heerlijk, niet via de 3-2-1 methode gedaan, maar dat komt nog wel een keer .
Aardappel partjes waren ook lekker, alleen niet helemaal gaar.
Heb nog wel wat moeite om de temp te regelen, mede door de slechte briketten.
Ik had van die briketten gekocht die geïmpregneerd waren met van die vloeistof, als je die gaat bijvullen dan moet je dus een kwartier wachten tot de vlammen weg zijn .
Maar ik krijg een weber starterskit gratis bij me bbq, moet nog even een formulier opsturen, daar zit dus ook die schoorsteen bij.
Ik heb de smaak goed te pakken iig, zondag weer, maar dan gewoon direct boven het vuur .
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  donderdag 11 juni 2009 @ 00:04:41 #120
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69920202
oei, die briketten zijn echt slecht! sorry hoor, maar die aanmaakvloeistof echt slecht, dat starterspakket is super, als je twijfeld over de werking, even op youtube kijken, daar vind je goede uitleg. enne de camambert is idd lekker, ik maak hem ook ongeveer zo, alleen kerf ik hem in en giet er vodka in. lekker dippen met een stokbroodje. succes van het weekend!
  zaterdag 13 juni 2009 @ 08:17:45 #121
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_69994093
het wordt lekker weer van het weekend, hier een paar foto's, zodat iedereen weer zin in bbq'en krijgt!












Veel plezier van het weekend en eet smakelijk!
pi_69999275
Laatst ergens wezen BBQ-en waar dus echt alleen vlees en stokbrood op tafel kwam. Dan mis ik echt de tomaatjes, komkommer, salades en kruidenboter enzo.. Qua saus was er alleen knoflooksaus en satésaus..

Als wij BBQ-en pakken we echt uit en staat er vanalles op tafel. Vlees, aardappeltjes/frietjes, stokbrood, veel sausjes, kruidenboter, cherry tomaatjes, schijfjes komkommer, salades en weet ik wat nog niet meer.. Zeker als je eters krijgt lijkt me dat fijn, dan staat er altijd wel iets om je mee vol te eten

Vanavond ook BBQ-en!
  zaterdag 13 juni 2009 @ 13:13:13 #123
99672 HV
Ik moest bellen,
pi_69999610
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 08:17 schreef macferret het volgende:
het wordt lekker weer van het weekend, hier een paar foto's, zodat iedereen weer zin in bbq'en krijgt!


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Veel plezier van het weekend en eet smakelijk!


Goed topic, al een paar leuke recepten voorbij zien komen. Vanavond barbecuen bij m'n ouders .
want de klop doet het niet.
pi_70169140
Jawel, vanavond gaan we ondanks het matige weer toch weer lòòòòòs.

De kippetjes zwemmen in de marinade:
A: Kip 1: Voor aan de spiesjes

Peper+zout+goed ketjap+ knoflook+sambal + gemberwortel

B: Kip 2: Voor aan de spiesjes

Zoete chilisaus met peper en paprikapoeder

C: Klassieke hamburgers, uiteraard met broodje, sla, tomaat en sausjes

Gehakt, uitje, ketchup en flink peper en zout

Verder wat kant-en-klaar vlees (speklapje, worstje), genoeg sausjes, groene salade en stokbrood.
pi_70171009
Oooh, zin om morgen te bbq-en, als mn fototoestel het weer doet maak ik wel een foto van de koelkast vlak voor het briketten,bier en qnoei festijn
  vrijdag 19 juni 2009 @ 20:39:51 #126
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70178501
yeah we want pics!
enne die klassieke hamburgers, wat zit er in en wat zijn de hoeveelheden? ik ben al een tijdje aan het expirimenteren om een lekkere hamburger neer te zetten.
pi_70178558
Eén van mijn flessen met BBQ-saus werd op Schiphol door de douane opengemaakt om te controleren of er geen drugs in zaten. Dat krijg je dus als je via Curaçao vliegt.
  zondag 21 juni 2009 @ 12:25:41 #128
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70217159
ben blij dat ze alleen een fles openmaakte, voor je het weet, komen er rubber handschoenen in the picture
  maandag 22 juni 2009 @ 20:29:38 #129
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70266676
Beste BBQ vrienden. Ik heb al sinds een jaar of 8 een fijne Barbecook. UIteraard op houtskool. Daarnaast hebben we een grilplaat, die we gebruiken als we gewoon 1 stukje vlees willen bakken buiten.

Eigenlijk zou ik graag een gas bbq willen hebben. Zo wordt de drempel om de grill aan te steken een stuk lager. Nadeel van de houtskool bbq is (mijns inziens) dat je niet meteen aan het grillen kunt slagen.

Maar ... waar moet ik op letten als ik ga shoppen in het grote bos der gas bbq's? Is een goedkoop product van de bouwmarkt al goed, of moet ik juist een Weber of zelfs Boretti hebben?

Wensen? Niet echt veel. Een zijbrander zou wel extra fijn zijn.

Ik hoor (lees) graag van jullie.
pi_70268697
Ik vind dat je met een goede firestarter amper van vertraging kunt spreken bij het houtskool bbq-en. Even de kolen in de firestarter, aanmaakblokje eronder, kwartiertje wat anders doen en klaar.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_70268745
Inderdaad. En liever even wachten dan een gas -bbq.
  maandag 22 juni 2009 @ 21:50:34 #132
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70270122
Firestarter? Wat is dat?

En waarom zou ik geen gas moeten nemen?
pi_70272591


Aanmaakblokje eronder en na 15 min zijn alle briquetten roodgloeiend.
  maandag 22 juni 2009 @ 22:51:39 #134
128548 pavv
The computer says NO
pi_70273027


Hiermee heb je de kooltjes zó heet.


en dit werkt ook wel:

  maandag 22 juni 2009 @ 23:03:11 #135
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70273563
SUPERHANDIG ding die Charcoal Chimney Starter AKA Firestarter.

Maar waarom zou ik een kolen bbq nemen en geen op gas?

Ik vind Weber wel heel erg mooie kolen bbq's hebben. Is de Gold het prijsverschil t.o.v. de Silver waard?
  maandag 22 juni 2009 @ 23:15:09 #136
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70274092
een paar dingetjes:
ikzelf heb een weber kolen (otg57a) en een weber gas (spirit 310e)

Ik ben precies andersom begonnen, eerst een gasbbq (babyQ en toen de spirit) en heb er dit jaar de kolenbak bijgekocht. Inderdaad is het opstarten van gas sneller, maar als je het afweegt, scheelt het je denk ik een kwartier (als je inderdaad de firestarter gebruikt).

Uiteraard is er een verschil in smaak, maar als je een rookpakketje op de gasser legt, kom je een heel eind.
De drempel ligt wel wat lager, om door de weeks snel naar je werk even de gasser aan te steken. Ik moet alleen zeggen dat sinds ik de kolenbak heb, de gasser alleen nog aangeweest is voor de groente etc of omdat ik niet genoeg ruimte had of omdat ik met een andere temp aan het werk was.

Waar moet je op letten? ik zou in ieder geval een gasser met 3 branders nemen, zodat je ook indirect kan werken. een zijbrander mis ik niet. en tsja het ligt eraan hoe vaak je hem wilt gebruiken, maar als ik bv de klep van een bbq bij de doe het zelf zaak open doe en voel hoe gammel die in mekaar zit...... daarbij geeft weber een super garantie, ik heb nog nooit gezeur gehad als er wat was.
succes!

antwoord op alle BBQ vragen
  maandag 22 juni 2009 @ 23:18:37 #137
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70274257
@ Macferret: Thanks!
pi_70279007
quote:
Op maandag 22 juni 2009 23:03 schreef pdiscs het volgende:
SUPERHANDIG ding die Charcoal Chimney Starter AKA Firestarter.

Ik vind Weber wel heel erg mooie kolen bbq's hebben. Is de Gold het prijsverschil t.o.v. de Silver waard?
Op de Gold zit een asvanger (onderop) en ik heb spijt als haren op m'n hoofd dat ik niet voor de Gold ben gegaan destijds.Dat schoteltje wat op de Silver zit is het niet helemaal. En heeft de Golf nu ook de hinged grate? (Dus een scharnierend bovenrooster) Dat zag ik pas ergens en lijkt me ook superhandig.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_70279064
Die firestarter he leuk hoor , maar wat is er mis mee om ipv binnen een kwartier de briketten warm te hebben dat dit gewoon ouderwets een halfuur tot 40 minuten duurt ?

BBQen heb je toch geen haast ? althans ik niet.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_70279077
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 07:48 schreef Joene het volgende:
Die firestarter he leuk hoor , maar wat is er mis mee om ipv binnen een kwartier de briketten warm te hebben dat dit gewoon ouderwets een halfuur tot 40 minuten duurt ?

BBQen heb je toch geen haast ? althans ik niet.
In het weekend ofzo niet nee. Maar wij willen ook nog wel eens de BBQ doordeweeks aanslingeren, we zijn dan pas tussen 17:30 en 18:30 thuis en dan is drie kwartier best lang. Ook als er nog een peuter naar bed moet. Plus dat ik het altijd een geklooi vind, ik ben gewoon niet pyromaan genoeg ofzo. Met die firestarter lukt het gewoon áltijd, je hoeft er niet meer naar te kijken en kunt ondertussen de satésaus gaan maken of een pilsje pakken, geen geklooi met brandpaste of aanjagers, ideaal!

Kopen die shit J. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_70279108
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 07:50 schreef Jarno het volgende:

[..]

In het weekend ofzo niet nee. Maar wij willen ook nog wel eens de BBQ doordeweeks aanslingeren, we zijn dan pas tussen 17:30 en 18:30 thuis en dan is drie kwartier best lang. Ook als er nog een peuter naar bed moet. Plus dat ik het altijd een geklooi vind, ik ben gewoon niet pyromaan genoeg ofzo. Met die firestarter lukt het gewoon áltijd, je hoeft er niet meer naar te kijken en kunt ondertussen de satésaus gaan maken of een pilsje pakken, geen geklooi met brandpaste of aanjagers, ideaal!

Kopen die shit J. .
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_70279185
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 07:54 schreef Joene het volgende:

[..]

Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
Ja, want met een gedeelde 1 TB disk krijg je je BBQ zeker niet aan.
pi_70279208
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 08:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, want met een gedeelde 1 TB disk krijg je je BBQ zeker niet aan.
Gelukkig weet je niet waar ik het over heb
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_70279369
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 07:54 schreef Joene het volgende:

[..]

Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
Op dit moment zeker. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_70279506
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 08:21 schreef Jarno het volgende:

[..]

Op dit moment zeker. .
hehehe
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 23 juni 2009 @ 12:50:35 #146
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70286219
de asopvangbak, scharnierend rooster en externe dekselhouder zijn allemaal los te koop en te monteren op de silver. het enige wat niet los te koop is, is de deksel met thermometer die op de gold 57 A wel zit en op de andere niet, dus met een beetje investeren, verander je je silver zo in een gold.
pi_70286353
Echt? Ik heb al aardig wat tuincentra versleten maar de asopvanger heb ik nog nooit zien liggen. Het scharnierend rooster wel idd.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_70290388
Macfarret, hoe heb je dat blikje bier in die kip gekregen ?
bij mij lukte het niet het gat was te klein
  dinsdag 23 juni 2009 @ 15:31:46 #149
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70291714
het beste kan je eerst met een leeg blikje even "proef passen" als het blikje leeg is kan je de kip gewoon neerleggen en het blikje er horizontaal inschuiven, soms moet je even wrikken en kracht zetten, maar dan weet je zeker dat het past, voordat je gaat klooien met een vol blikje, wat dan juist wegglijd of omvalt.
ook is het slim om de opening aan de bovenkant groter te maken, zodat er meer damp ontsnapt.
antwoord op alle BBQ vragen
  dinsdag 23 juni 2009 @ 15:34:49 #150
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70291813


Welke BBQ is dat?

En welke sterkte glazen?
  dinsdag 23 juni 2009 @ 16:24:23 #151
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70293385
- weber spirit 310

- kip = ondankbare kip (mannen van de radio!)

- brilsterkte.... veel!!
  dinsdag 23 juni 2009 @ 17:25:35 #152
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70295282


Heeft er hier iemand ervaring (foto's?) met het bouwen (=klussen) van een buitenkeuken? Dus eigenlijk een soort van verrijdbaar luxe aanrecht voor buiten. De BBQ plaatsen we dan los er naast.
pi_70296893
@jarno

Weber kan alle onderdelen, tot de schroefjes aan toe los uitleveren. Je moet alleen een welwillende detailhandel weten die ze voor je wilt bestellen (die hebben ook een minimumordergrootte). En soms moet je geduld hebben, heb zo eens 3 maanden gewacht op een set deurtjes, die moesten nog met de boot uit de vs komen.
  dinsdag 23 juni 2009 @ 21:00:46 #154
128548 pavv
The computer says NO
pi_70302493
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 12:54 schreef Jarno het volgende:
Echt? Ik heb al aardig wat tuincentra versleten maar de asopvanger heb ik nog nooit zien liggen. Het scharnierend rooster wel idd.
al ik jou was zou ik even bellen met deze gasten
daar heb ik vorig jaar een los asopvangsysteem gekocht om van mijn OTS 47 een OTG 47 te maken .
Ik was er nog geen 40 euro voor kwijt.


vragen naar een "WEBER asopvangsysteem Gold 47" of een "WEBER asopvangsysteem Gold 57" (duh)
Staat op dit moment niet op hun site, maar het lijkt me dat ze die nog wel kunnen bestellen.

even pielen en dan zit ie vast....

geen stuifas meer!
beste BBQ-aankoop van 2008
pi_70302661
Dat asopvangsysteem is wel ideaal ja. En ik doe de as in de plantenbakken als mest.
  dinsdag 23 juni 2009 @ 22:17:11 #156
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_70305676
de link van pavv klopt, ze hadden hem ook op de site staan, maar ik kan hem zo even niet terug vinden. ik zou ze gewoon een mailtje sturen
  woensdag 24 juni 2009 @ 09:03:26 #157
52216 pdiscs
Spruitjes zijn vies!
pi_70313301
Ik twijfel nog steeds tussen een briketten of gas bbq.

Overigens denk ik wel dat ik een Weber ga kopen, ik zie zoveel goede reacties.

Ik twijfel tussen de volgende modellen:
  • Weber One Touch Gold 57cm
  • Weber Spirit E320 (classic)
  • Weber Spirit E310 Premium Zwart (ik vind de 320 te duur worden)

    Toch zou ik graag jullie voorkeuren horen. En wat is nu precies het verschil tussen de Classic en de Premium Spirit's?

    Begrijp ik nu goed dat ik mijn "standaard" gasfles niet aan de BBQ kan aansluiten en dat ik een Gas Light fles extra moet aanschaffen?
  • pi_70313589
    De BP gas-light pas gewoon. Dat is gewoon zeker, voor deel van die dingen is dat je kan zien hoeveel gas er nog inzit. Maar andere butaan en propaan flessen moeten ook gewoon passen. Al zou je soms een andere regulateur of koppeling nodig gaan hebben. Dat is altijd gezeur, er zijn diverse koppelingen in omloop. Controleer of het past als je nog tijd hebt om een andere koppeling te gaan kopen/ruilen ergens.

    Campinggaz pas in iedergeval niet, die hebben eigen koppelingen. De betere campeerzaak/gasverkoper moet je kunnen helpen aan de juiste fles of een andere koppeling.
      woensdag 24 juni 2009 @ 09:19:23 #159
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70313654
    Zaterdag BBQ-en met 15 collega's van mn vriendin, en wij moeten alles organiseren. Het moet allemaal lowbudget, en daar hou ik helemaal niet van, als ik ga BBQ-en wil ik uitgebreid marineren en goede vlezen op het vuur leggen! Maar helaas, dat gaat deze keer niet gebeuren...
    Daarnaast, ik weet alweer wie al die spiezen kan staan maken, dat wordt mijn klusje

    Iemand een goeie tip hoe je met een beperkt budget toch lekker spul op de BBQ kan krijgen? Ik kom nog niet verder dan veel kip (saté spiesjes) en veel kant & klare hamburgers.
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_70313850
    Wat is het budget pp?

    Je kan de verschillende kipspiezen natuurlijk ook marineren in zelfgemaakte marinades. Hoeft niet duur te zijn, maar je hebt wel iets anders dan frikandellen op de bbq. Zelf hamburgers maken is ook niet zo duur, als je kiloknalgehakt koopt. Zelf sausjes maken met knoflook en yoghurt; kruidenboter met kruiden uit eigen tuin en veel knoflook.

    En voor de rest: kijk eens bij de turkse slager, daar kost het vlees echt veel minder dan bij de supermarkt of nederlandse slager.
      woensdag 24 juni 2009 @ 09:58:24 #161
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70314612
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 09:16 schreef Fixers het volgende:
    De BP gas-light pas gewoon. Dat is gewoon zeker, voor deel van die dingen is dat je kan zien hoeveel gas er nog inzit. Maar andere butaan en propaan flessen moeten ook gewoon passen. Al zou je soms een andere regulateur of koppeling nodig gaan hebben. Dat is altijd gezeur, er zijn diverse koppelingen in omloop. Controleer of het past als je nog tijd hebt om een andere koppeling te gaan kopen/ruilen ergens.

    Campinggaz pas in iedergeval niet, die hebben eigen koppelingen. De betere campeerzaak/gasverkoper moet je kunnen helpen aan de juiste fles of een andere koppeling.
    OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.

    En v.w.b. mijn keuze tussen gas en briketten?
    pi_70317689
    Pauperbbq, dus ze moeten niet zeuren als ze niet a-kwaliteit krijgen.

    Je kunt wel wat diepvriesvlees inslaan bij de lidl/aldi en dan gewoon het meeste uitgeven aan de luxe salades met wat turkse broden.
      woensdag 24 juni 2009 @ 11:54:39 #163
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70318699
    Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
      woensdag 24 juni 2009 @ 13:05:46 #164
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70321170
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
    Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
    Daar had ik ook al aan gedacht ja, woon op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, dus dat moet geen probleem zijn
    Verder, veel kip denk ik, en zelf marineren is goedkoper dan klant en klaar kopen. Krijg ik toch nog een beetje mn zin, niet alleen maar diepvries burgers en frikandellen
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_70321436
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
    Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
    Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
    pi_70321700
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:

    [..]

    Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
    Ze moeten ze in Amersfoort toch ook hebben? Kijk in de winkelcentrumpjes van sociale-huurbuurten
      woensdag 24 juni 2009 @ 13:21:27 #167
    70514 littledrummergirl
    voor uw vrijmibo
    pi_70321736
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:

    [..]

    Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
    die grote winkelstraat die eindigt bij dat poortje, hoe heet die? nou die een stukje verder uitlopen, aan de linkerkant. zit sowieso een toko en volgend mij ook een slager ( is meer dan een jaar geleden hoor dus kan dat ie er al nie meer zit)
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_70322192
    Oh ja, en als je daar na het poortje naar rechts loopt, zo'n klein straatje in, daar zat ook een Turk Waar de groente buitenstaat.

    Handige tips maar er zijn dus wel van dat soort winkels in Amersfoort, lekker doorgaan met zoeken, Stansie
    pi_70322880
    Ga ik even doorzoeken tnx.

    Kan je toch goed lamsvlees halen, dus dat lijkt me ook wel een keer wat voor op de bbq.
    pi_70325054
    Hier hebben de turkse slagers alleen maar lamslappen lekker voor een stoofpotje maar niet geschikt voor een barbecue.
      woensdag 24 juni 2009 @ 15:10:22 #171
    257043 Snufie
    Lekker snuiven!!
    pi_70325534
    ik vind het altijd eng om bij de turk te kopen. Waarom weet ik niet.

    Hier zit wel een turkse slager om de hoek. Zijn die lui echt zo goedkoop?
    Snif, snif, snuif, snif , snif.
      woensdag 24 juni 2009 @ 15:10:31 #172
    130803 Gripper
    Get a grip
    pi_70325538
    De meeste turkse slagers hebben ook lamsracks of koteletjes. Die zijn wel prima te gebruiken.
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
      woensdag 24 juni 2009 @ 15:36:57 #173
    70514 littledrummergirl
    voor uw vrijmibo
    pi_70326516
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 15:10 schreef Gripper het volgende:
    De meeste turkse slagers hebben ook lamsracks of koteletjes. Die zijn wel prima te gebruiken.


    en niks engs aan hoor je kunt zelf wel vrij goed inschatten hoe schoon een winkel is.

    en daarnaast het gaat toch eerst nog op de bbq dus mochten er wat bacterien inzitten gaan die ook wel dood
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_70333175
    Veel wind vandaag voor de bbq .
    R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
      woensdag 24 juni 2009 @ 19:13:53 #175
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70333794

    Deze wil ik binnenkort gaan kopen.

    [ Bericht 20% gewijzigd door pdiscs op 24-06-2009 23:10:44 (De Gold A ipv de Gold) ]
    pi_70334881
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 09:58 schreef pdiscs het volgende:

    [..]

    OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.

    En v.w.b. mijn keuze tussen gas en briketten?
    Das persoonlijk. Tussen een goede kwaliteit gas bbq en een op de juiste manier gestookte en gebruikte briketten bbq. Zal je in een blinde test geen smaakverschil proeven. Kolen wakkert in velen het oermens gevoel aan, gas is gewoon makkelijk en snel. Vijf minuten is voldoende om zoiets op temperatuur te krijgen.

    Als tussenweg heeft weber de Performer: een 57 gold A op een karretje met tafel en een gasbrander erin. Die werkt als aanjager om de kolen aan het branden te krijgen.
    pi_70342027
    quote:
    Op woensdag 24 juni 2009 19:13 schreef pdiscs het volgende:
    [ afbeelding ]
    Deze wil ik binnenkort gaan kopen.
    Oeh, mooie.
    Ik heb de One Touch Silver van 47 cm, zonder zo'n asbakje eronder maar alleen zo'n schotel.
    Wat nog op mijn verlanglijstej staat voor de komende week:
    - Bovenrooster 47 cm met scharnier, zodat ik halverwege het bbq'en nog kolen of hout kan toevoegen.
    - Dekselhouder. Nu moet m'n deksel nog op de grond, wat ik niet wil.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
    pi_70342237
    Je hoeft een weber deksel nóóit op de grond te leggen. Ze hebben allemaal een manier om ze aan de BBQ te hangen. Zodra er geen dekselhouder is waar je 'm in kan hangen dan zit er een grote haak aan de binnenkant van de deksel. Volgens mij is alleen de Smokey Joe Silver hier een uitzondering op.
    pi_70342346
    Dat ga ik dan ook nog eens checken want die dekselhouder heb ik ook nog niet ontdekt. Ik heb de OneTouchPlatinum. Een tweedehandse, dat wel.
      donderdag 25 juni 2009 @ 01:05:52 #180
    128548 pavv
    The computer says NO
    pi_70346136
    @pdiscs
    strak plan!
    Mooie BBQ.....als ik er niet al een zou hebben ( OTG 47) zou ik ook voor deze gaan.

    Wel goed rondkijken WAAR je hem koopt want er zijn momenteel heel veel prijsverschillen in de markt.

    de OTG57A ben ik al tegen gekomen tussen de 220 en de 350 euro....dat scheelt een slok op een borrel!
    goed opletten of je er een met of zonder thermometer krijgt.

    succes!
      donderdag 25 juni 2009 @ 06:11:39 #181
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70347610
    de otg 57 is het " oude" model zonder thermometer, de otg 57 A is het "nieuwe" model met thermometer
      donderdag 25 juni 2009 @ 09:17:27 #182
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70349032
    Ik ga voor het nieuwe model. Ik heb deze al gezien voor ¤214,95 op internet en ook voor ¤228,50 inclusief afdekzeil.

    Overigens krijg je van Weber (met de post) een Firestarter erbij.
    pi_70352338
    zag zelfs gisteren in een trekpleisterfolder een weber staan

    http://www.trekpleistervoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=15247&PHPSESSID=r7ar7mb8h73ngedhj2tst7fnc1
    90e voor n one toch silver, mocht er iemand geinteresseerd zijn ( geen idee of het duur is)
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
      donderdag 25 juni 2009 @ 14:07:04 #184
    52216 pdiscs
    Spruitjes zijn vies!
    pi_70358562
    Is een goede prijs!
      donderdag 25 juni 2009 @ 14:10:06 #185
    6789 Strolie75
    De reisGijs
    pi_70358681
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    "Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
    pi_70359300
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    Ik maak ze zo, voor een hamburgertje of 3-4:
    -500g runder gehakt
    -1 ei
    -1 beschuitje
    -1 kleine ui (of een halve) zeer fijngesnipperd
    -wat worchestershire saus en/of een paar druppels tabasco saus
    -wat knoflookpoeder, zout + peper
    -beetje bieslook en/of peterselie

    Alles goed door mekaar mengen en 'kneden' om hier een vast geheel van te maken. Dan verdelen, platslaan en nog een uurtje de koelkast in.
    pi_70388051
    Gister een een konijn filet gevuld met gekookte pruimen/abrikozen pasta. Daarna inwikkeld in ontbijt spek.

    Op de Big Green Egg BBQ geroosterd...geweldig.
    Spek met konijn van de bbq gevuld met iets zoet..top!
    pi_70391829
    Woensdag een mooie barbecue gehad. Met heerlijk malse spareribs, een prachtig groot stuk zalmfilet en uiteraard genoeg mooie bijgerechten, zoals aardappelsalade, mozzarellasalade en natuurlijk de pastasalade niet te vergeten.
    Wind extinguishes a candle and energizes fire
    pi_70534841
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    pi_70534925
    Even wat anders.

    Zijn er ook mensen bekend met de Zwitserse hamburgers? Deze burgers zijn uitermate geschikt voor consumptie. Als we er toevallig zijn nemen we een pak van de Migros mee, maar je kunt natuurlijk niet voor een heel jaar hamburgers importeren ( ). Dus weet iemand hoe deze burgers zo natuurgetrouw mogelijk na te maken? Zelf al wel aan de slag geweest, maar zo lekker als de Zwitserse, worden ze nooit
    pi_70535915
    quote:
    Op woensdag 1 juli 2009 01:52 schreef Thaddeus het volgende:
    Even wat anders.

    Zijn er ook mensen bekend met de Zwitserse hamburgers? Deze burgers zijn uitermate geschikt voor consumptie. Als we er toevallig zijn nemen we een pak van de Migros mee, maar je kunt natuurlijk niet voor een heel jaar hamburgers importeren ( ). Dus weet iemand hoe deze burgers zo natuurgetrouw mogelijk na te maken? Zelf al wel aan de slag geweest, maar zo lekker als de Zwitserse, worden ze nooit
    Zijn er dan ook hamburgers die niet geschikt zijn voor consumptie?
    Ik mag toch hopen dat alle hamburgers gemaakt worden om uiteindelijk opgegeten te worden.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
    pi_70539856
    Je hebt gelijk. Ik wilde echter alleen aangeven dat deze hamburgers zoveel beter zijn dan de Nederlandse
      woensdag 1 juli 2009 @ 11:00:24 #193
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_70540156
    quote:
    Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
    Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
    Recept Gehakt ..mmmm zelfgemaakte hamburger!
    Zelf hamburgers maken..
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_70540342
    Ik ben zelf nog op zoek naar een recept voor m'n nieuwe bbq:
    Iets met gehakt, wat dik is en ik kan roken, en wellicht zelfs kan "moppen" tijdens het bbq'en met een pittige bbq-saus.
    Een gehaktstaaf ofzo? Ik ben helaas nog niet zo thuis in die dingen.
    Het mag best dik zijn.
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
      vrijdag 3 juli 2009 @ 11:03:14 #195
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70605479
    zoek eens op goolge naar bacon explosion, veel gehakt, bacon en smoke!
    ook kan je zoeken naar fatty (maar dan wel in combi met bbq, anders krijg je hele andere hits!)
      vrijdag 3 juli 2009 @ 11:06:14 #196
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70605599
    Gisteren eindelijk mijn buitenkeuken aangeschaft
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_70607074
    quote:
    Op vrijdag 3 juli 2009 11:03 schreef macferret het volgende:
    zoek eens op goolge naar bacon explosion, veel gehakt, bacon en smoke!
    ook kan je zoeken naar fatty (maar dan wel in combi met bbq, anders krijg je hele andere hits!)
    Bedankt.
    Hopelijk lukt het mij ook met een goede BBQ-saus.
    Zijn er hier mensen met een sterke all-time-favorite?
    In de VS heb je echt merken die er prat op gaan de beste of meest pittige BBQ-saus te zijn, hoe zit dat in Nederland?
    Iemand nog voorkeuren?
    Zaterdag 17 juli 15:05
    KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
    Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
    Faal van de eeuw.
      vrijdag 3 juli 2009 @ 12:05:06 #199
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_70607638
    quote:
    Op vrijdag 3 juli 2009 11:48 schreef huhggh het volgende:

    [..]

    Bedankt.
    Hopelijk lukt het mij ook met een goede BBQ-saus.
    Zijn er hier mensen met een sterke all-time-favorite?
    In de VS heb je echt merken die er prat op gaan de beste of meest pittige BBQ-saus te zijn, hoe zit dat in Nederland?
    Iemand nog voorkeuren?
    Calve natuurlijk
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
      zaterdag 4 juli 2009 @ 20:03:34 #200
    58874 macferret
    http://spiffsbbq.nl
    pi_70649756
    vandaag zelf maar de bacon explosion gemaakt, wel een wat kleinere versie, maar de smaak was super, met appelhoutpellets gerookt.




    HIER het hele verhaal.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')