het is bij mij zondag een jaarlijkse bbq. En diegene die dat organiseert haalt altijd een paar van die bbq-pakketten bij de lidl. Nou als je die speklappen en ander vlees ziet kan je dus beter gewoon een paar pakken van die hamburgers halenquote:Op vrijdag 5 juni 2009 19:53 schreef motorbloempje het volgende:
de hamburgers van de lidl zijn verrassend lekker. Die kregen we laatst ook ergens op een BBQ: niets mis mee voor pre-fab spul, al heb ik wel het liefst zelfgemaakte, uiteraard
Ik doe het wel eens met goede runderlappen, maar die zijn mager. Ik zal het eens een keertje proberen, alhoewel ik geen liefhebber ben van 'flubbertjes' in mijn vlees.quote:Op vrijdag 5 juni 2009 19:56 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je grilled ze op heet vuur als een biefstuk. kan 1-2 minuten aan elke kant zijn. vet kan je wegsnijden of gewoon opeten. ook in je koekenpan of grillpan is het erg lekker. goed inpeperen of anders rubben voordat je ze bakt of grilled.
moink ballen?quote:Op maandag 8 juni 2009 07:13 schreef macferret het volgende:
gisteren met een paar man van het BBQ forum tegelijk MOINK ballen gemaakt.
[ afbeelding ]
Lekker simpel en heerlijk!
Vast ook prima te doen, maar sommige van die kant-en-klare sauzen zijn errug lekkah!quote:Op woensdag 10 juni 2009 21:17 schreef macferret het volgende:
@ Isegrim, helaas zijn de mopsausen hier lastig te krijgen.... dus maken we ze maar zelf!
quote:Op zaterdag 13 juni 2009 08:17 schreef macferret het volgende:
het wordt lekker weer van het weekend, hier een paar foto's, zodat iedereen weer zin in bbq'en krijgt!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Veel plezier van het weekend en eet smakelijk!
Op de Gold zit een asvanger (onderop) en ik heb spijt als haren op m'n hoofd dat ik niet voor de Gold ben gegaan destijds.Dat schoteltje wat op de Silver zit is het niet helemaal. En heeft de Golf nu ook de hinged grate? (Dus een scharnierend bovenrooster) Dat zag ik pas ergens en lijkt me ook superhandig.quote:Op maandag 22 juni 2009 23:03 schreef pdiscs het volgende:
SUPERHANDIG ding die Charcoal Chimney Starter AKA Firestarter.
Ik vind Weber wel heel erg mooie kolen bbq's hebben. Is de Gold het prijsverschil t.o.v. de Silver waard?
In het weekend ofzo niet nee. Maar wij willen ook nog wel eens de BBQ doordeweeks aanslingeren, we zijn dan pas tussen 17:30 en 18:30 thuis en dan is drie kwartier best lang. Ook als er nog een peuter naar bed moet. Plus dat ik het altijd een geklooi vind, ik ben gewoon niet pyromaan genoeg ofzo. Met die firestarter lukt het gewoon áltijd, je hoeft er niet meer naar te kijken en kunt ondertussen de satésaus gaan maken of een pilsje pakken, geen geklooi met brandpaste of aanjagers, ideaal!quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:48 schreef Joene het volgende:
Die firestarter he leuk hoor , maar wat is er mis mee om ipv binnen een kwartier de briketten warm te hebben dat dit gewoon ouderwets een halfuur tot 40 minuten duurt ?
BBQen heb je toch geen haast ? althans ik niet.
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:50 schreef Jarno het volgende:
[..]
In het weekend ofzo niet nee. Maar wij willen ook nog wel eens de BBQ doordeweeks aanslingeren, we zijn dan pas tussen 17:30 en 18:30 thuis en dan is drie kwartier best lang. Ook als er nog een peuter naar bed moet. Plus dat ik het altijd een geklooi vind, ik ben gewoon niet pyromaan genoeg ofzo. Met die firestarter lukt het gewoon áltijd, je hoeft er niet meer naar te kijken en kunt ondertussen de satésaus gaan maken of een pilsje pakken, geen geklooi met brandpaste of aanjagers, ideaal!
Kopen die shit J..
Ja, want met een gedeelde 1 TB disk krijg je je BBQ zeker niet aan.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:54 schreef Joene het volgende:
[..]
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
Gelukkig weet je niet waar ik het over hebquote:Op dinsdag 23 juni 2009 08:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, want met een gedeelde 1 TB disk krijg je je BBQ zeker niet aan.
Op dit moment zeker.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 07:54 schreef Joene het volgende:
[..]
Dus jij zegt van het is een betere investering dan een gedeelde 1 TB disk ?
hehehequote:
al ik jou was zou ik even bellen met deze gastenquote:Op dinsdag 23 juni 2009 12:54 schreef Jarno het volgende:
Echt? Ik heb al aardig wat tuincentra versleten maar de asopvanger heb ik nog nooit zien liggen. Het scharnierend rooster wel idd.
OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.quote:Op woensdag 24 juni 2009 09:16 schreef Fixers het volgende:
De BP gas-light pas gewoon. Dat is gewoon zeker, voor deel van die dingen is dat je kan zien hoeveel gas er nog inzit. Maar andere butaan en propaan flessen moeten ook gewoon passen. Al zou je soms een andere regulateur of koppeling nodig gaan hebben. Dat is altijd gezeur, er zijn diverse koppelingen in omloop. Controleer of het past als je nog tijd hebt om een andere koppeling te gaan kopen/ruilen ergens.
Campinggaz pas in iedergeval niet, die hebben eigen koppelingen. De betere campeerzaak/gasverkoper moet je kunnen helpen aan de juiste fles of een andere koppeling.
Daar had ik ook al aan gedacht ja, woon op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, dus dat moet geen probleem zijnquote:Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.quote:Op woensdag 24 juni 2009 11:54 schreef pdiscs het volgende:
Ik zou ook zeggen, ga eens kijken bij de locale turkse (of islamitische) slagerij of winkel. Daar hebben ze vaak superlekkere dingen voor een hele goed prijs.
Ze moeten ze in Amersfoort toch ook hebben? Kijk in de winkelcentrumpjes van sociale-huurbuurtenquote:Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
die grote winkelstraat die eindigt bij dat poortje, hoe heet die? nou die een stukje verder uitlopen, aan de linkerkant. zit sowieso een toko en volgend mij ook een slager ( is meer dan een jaar geleden hoorquote:Op woensdag 24 juni 2009 13:12 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ja dat hoor ik ook altijd, alleen waar zijn die slagerijen/winkels? Alleen in Utrecht of Amsterdam ofzo? In Amersfoort zou ik niet weten waar die zit.
quote:Op woensdag 24 juni 2009 15:10 schreef Gripper het volgende:
De meeste turkse slagers hebben ook lamsracks of koteletjes. Die zijn wel prima te gebruiken.
Das persoonlijk. Tussen een goede kwaliteit gas bbq en een op de juiste manier gestookte en gebruikte briketten bbq. Zal je in een blinde test geen smaakverschil proeven. Kolen wakkert in velen het oermens gevoel aan, gas is gewoon makkelijk en snel. Vijf minuten is voldoende om zoiets op temperatuur te krijgen.quote:Op woensdag 24 juni 2009 09:58 schreef pdiscs het volgende:
[..]
OK, duidelijk. Ik vind het in principe zonde om meerdere gasflessen te moeten hebben.
En v.w.b. mijn keuze tussen gas en briketten?
Oeh, mooie.quote:Op woensdag 24 juni 2009 19:13 schreef pdiscs het volgende:
[ afbeelding ]
Deze wil ik binnenkort gaan kopen.
Ik maak ze zo, voor een hamburgertje of 3-4:quote:Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
quote:Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
Zijn er dan ook hamburgers die niet geschikt zijn voor consumptie?quote:Op woensdag 1 juli 2009 01:52 schreef Thaddeus het volgende:
Even wat anders.
Zijn er ook mensen bekend met de Zwitserse hamburgers? Deze burgers zijn uitermate geschikt voor consumptie. Als we er toevallig zijn nemen we een pak van de Migros mee, maar je kunt natuurlijk niet voor een heel jaar hamburgers importeren (). Dus weet iemand hoe deze burgers zo natuurgetrouw mogelijk na te maken? Zelf al wel aan de slag geweest, maar zo lekker als de Zwitserse, worden ze nooit
Recept Gehakt ..mmmm zelfgemaakte hamburger!quote:Op donderdag 25 juni 2009 14:10 schreef Strolie75 het volgende:
Heeft iemand nog recepten om een echt lekkere hamburger te maken?
Bedankt.quote:Op vrijdag 3 juli 2009 11:03 schreef macferret het volgende:
zoek eens op goolge naar bacon explosion, veel gehakt, bacon en smoke!
ook kan je zoeken naar fatty (maar dan wel in combi met bbq, anders krijg je hele andere hits!)
Calve natuurlijkquote:Op vrijdag 3 juli 2009 11:48 schreef huhggh het volgende:
[..]
Bedankt.
Hopelijk lukt het mij ook met een goede BBQ-saus.
Zijn er hier mensen met een sterke all-time-favorite?
In de VS heb je echt merken die er prat op gaan de beste of meest pittige BBQ-saus te zijn, hoe zit dat in Nederland?
Iemand nog voorkeuren?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |