quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:
Budget 3-gangen diner
Persen geeft een heel andere smaak dan fijn snijden. De pers wegdoen zou ik dus zeker niet doen maar ik ben het wel met je eens dat persen lang niet altijd de juiste manier is om knoflook te gebruiken.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
Dat probleem heb ik ook. Proberen, ervaring, proeven en kijken is mijn methode.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 22:56 schreef Stali het volgende:
Supertopic, ik doe mee.
Weet nu zo maar 1 hoofdgerecht wat echt vet lowbudget is en wat iedereen hier lekker vindt.
Maar dan moet ik dat eerst weer maken en opschrijven want doe altijd alles op gevoel.
Prachtig, foto's zijn altijd goed ter inspiratiequote:Maar zaterdag ga ik het hier maken + foto van het resultaat. .
spuit 11 je bent een Martijn77quote:Op woensdag 9 juli 2008 00:27 schreef Muck het volgende:
geweldig topic
Of gewoon een goed koksmes. Ik snij mijn knoflook ook gewoon met een 16cm (compensatie, ey) koksmes, gaat prima.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
16 cm ter compensatie? Koop een 24 cm, manquote:Op woensdag 9 juli 2008 09:55 schreef Jarno het volgende:
[..]
Of gewoon een goed koksmes. Ik snij mijn knoflook ook gewoon met een 16cm (compensatie, ey) koksmes, gaat prima.
Die maak ook ook regelmatig!quote:Op woensdag 9 juli 2008 10:38 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
16 cm ter compensatie? Koop een 24 cm, man
Deze is niet inclusief prijsopgaaf, maar ik heb zo al heel wat restjes groente van een gewisse verschimmeling gered En dat is natuurlijk ook voordelig.
Je kunt echt overal soep van maken: tomaten, courgettes, broccoli, whatever.
je fruit een uitje, evt wat knoflook erbij, specerijen naar smaak, doet er de restjes groente bij, giet er bouillon bij tot ze net onderstaan (invriezen in kleine porties FTW) en laat de hele reutemeteut koken totdat de groente goed gaar is. Je pureert het, doet er evt een scheut room/creme fraiche bij, en klaar is je bakkie soep!
http://www.gerits.net/winkelwagen.htmquote:Op woensdag 9 juli 2008 12:27 schreef Greys het volgende:
SHE, waar zocht jij nou online op wat sommige dingen kosten bij de Lidl?
Want je schreef er iets over in het andere topic, maar dat kon ik niet vinden.
Dank je! Dat zoekt lekker makkelijk als men hier een recept met bijbehorende kosten wil neerzetten.quote:Op woensdag 9 juli 2008 13:08 schreef SHE het volgende:
[..]
http://www.gerits.net/winkelwagen.htm
rest Google
Tupperware roeleert Alleen kan je ws van de prijs van 1 bakje wel 6 maaltijden makenquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:35 schreef Greys het volgende:
Ik ga dan ook EINDELIJK mijn Tupperware bakjes verzameling (don't ask) gebruiken!
Bewaren om in te vriezen en manlief koude pasta-met-tonijn mee te geven naar zijn werk enzo
Marktplaats Zo ben ik aan een deel van mijn keukenapparatuur gekomen Met als beste koop de sapcentrifuge, damzzz wat hou ik van dat dingquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:33 schreef Merel het volgende:
Jaaaa dit is handig!
Alleen ben ik dan wel weer zo dat ik enorm geneigd ben om dure keukenspullen te gaan kopen waar ik al die goedkope maaltijden mee kan bereiden Bijvoorbeeld prut pureren om er soep van te maken, dan moet ik eerst zo'n pureerding kopen en het liefst wil ik dan meteen een hele high tech keukenmachine!
Ik vind het best lekker, lunchen met kliekjes van gisteren! Maar er staat dan ook wel een magnetron op mijn werk.quote:Op woensdag 9 juli 2008 13:35 schreef Greys het volgende:
Ik ga dan ook EINDELIJK mijn Tupperware bakjes verzameling (don't ask) gebruiken!
Bewaren om in te vriezen en manlief koude pasta-met-tonijn mee te geven naar zijn werk enzo
Goedgevulde kruidenkast.......tjekquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:48 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik vind het best lekker, lunchen met kliekjes van gisteren! Maar er staat dan ook wel een magnetron op mijn werk.
Mk, het zou je nog best mee kunnen vallen; Claudia R gebruikt veel goedkope ingredienten. Mits je een gevulde specerijenkast en een balkon vol kruidenpotjes hebt, zou het weleens behoorlijk goedkoop uit kunnen vallen!
Klinkt spannendquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:54 schreef Syrena het volgende:
Teeveepee, ik ga zo uitrekenen wat m'n wortelcake van gisteren gekost heeft
Jaquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Tupperware roeleert Alleen kan je ws van de prijs van 1 bakje wel 6 maaltijden maken
Je saisquote:Op woensdag 9 juli 2008 14:03 schreef Greys het volgende:
ColdFeet, pasta met lekkere dingetjes er in is héél lekker koud te eten de volgende dag, geen magnetron nodig
quote:Op woensdag 9 juli 2008 14:03 schreef Greys het volgende:
[..]
Ja
Maarrrrrrrr, ik heb dat geld er toch ooit al aan uitgegeven (doe mij die maar, en die maar, en die maar op een gezellige Tupperware avond ) en nu gaan ze dan eindelijk van pas komen
volgens mij is die prijslijst wel flink verouderd, zeker wanneer ik hem vergelijk met de prijslijst van aldi waarvan ik wel weet dat deze klopt: http://home.wanadoo.nl/rhs/aldi/prijzen.htmlquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:08 schreef SHE het volgende:
http://www.gerits.net/winkelwagen.htm
rest Google
Ohjee, daar gaan we... Nu moet ik obsessief compulsief Marktplaats leeg gaan kopenquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:46 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Marktplaats Zo ben ik aan een deel van mijn keukenapparatuur gekomen Met als beste koop de sapcentrifuge, damzzz wat hou ik van dat ding
Je doet het maar fijn met stampers, raspen en kloppersquote:Op woensdag 9 juli 2008 14:47 schreef Merel het volgende:
[..]
Ohjee, daar gaan we... Nu moet ik obsessief compulsief Marktplaats leeg gaan kopen
Dat bedoelde ik ook, ben een beetje moei, vandaar.quote:Op woensdag 9 juli 2008 14:02 schreef ColdFeet het volgende:
Syrena, plaats dan ook even het recept, ja?
Ik heb een marktplaats verbod gekregen van vriendliefquote:Op woensdag 9 juli 2008 14:47 schreef Merel het volgende:
[..]
Ohjee, daar gaan we... Nu moet ik obsessief compulsief Marktplaats leeg gaan kopen
klinkt goed rozijnen kosten in principe ook geen drol, noten kan je zelf 'vangen'quote:
Ik heb altijd mijn walnoten van een oom die een boerderij heeft in Frankrijkquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:27 schreef Greys het volgende:
Ik wil ook een walnotenboom. Waar kan ik die kopen?
Ik pikte per ongeluk altijd de verkeerde: die gebruikt wordt voor varkensvoer: die is helemaal niet mals!quote:Op woensdag 9 juli 2008 15:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohh en vroeger pikten we altijd maiskolven uit de polder achter ons huis, ook gratisch dus
Walnotenbomem groeien idioot langzaam. Wij hadden er 1 kado gekregen in ons vorige huis en in 5 jaar of zo was hij niet zichtbaar gegroeid, laat staan dat er een noot aanzatquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:27 schreef Greys het volgende:
Ik wil ook een walnotenboom. Waar kan ik die kopen?
*proestquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:38 schreef conleche het volgende:
[..]
Ik pikte per ongeluk altijd de verkeerde: die gebruikt wordt voor varkensvoer: die is helemaal niet mals!
Heb dit ooit eens gepost in een ander topic, maar een ideale manier om van restjes eten (groente, vlees van de vorige dag) af te komen is nasi gorengquote:Op woensdag 9 juli 2008 12:22 schreef DarkElf het volgende:
Wat CF zegt doe ik ook zo vaak: gewoon een soeppie maken.. lekker, snel klaar en goedkoop en een prima manier om van groenten af te komen
Je bent van harte welkom [CUL SC #261] Bier, tieten, piemols, schaamlippen en SOG...quote:Op woensdag 9 juli 2008 15:55 schreef Greys het volgende:
Zullen we vragen of we ook een Knierten-en-Krenten-Slowchat topic mogen?
Want we kleppen zo lekker dat er van recepten amper meer iets terecht komt
Lekker! zo doe ik het ook met restgroenten, soep of nasi/bamiquote:
als we op die toer gaan:quote:Op woensdag 9 juli 2008 15:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb altijd mijn walnoten van een oom die een boerderij heeft in Frankrijk
Hazelnoten en beukenootjes gewoon uit een willekeurig bos in Nederland.
Ohhh ook topic-waardig: haal in augustus ofzo bramen uit het bos
als je in zo'n 'buurt' woont dan weet je dat gewoonquote:Op woensdag 9 juli 2008 16:18 schreef Greys het volgende:
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:21 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
als je in zo'n 'buurt' woont dan weet je dat gewoon
Ik rij vaak door het Westland, en daar staan regelmatig bordjes langs de weg met "komkommers te koop", "verse paprika's" en dat soort kreten.quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:49 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten
Nu moet je echt ophouden!!! zelfs als ik net gegeten heb en deze bijdrage lees, wil ik weer gaan kokenquote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:
Budget 3-gangen diner
vooraf: gevulde tomaten
hoofd : pasta al tonno
na : limoenvla
Boodschappenlijstje Lidl:
2 tomaten @ 50 cent
1 blik gepelde tomaten @ 19 cent
2 blikjes tonijn @ 1.79
1 pak spaghetti @ 15 cent
1 ui @ 20 cent
1 zakje geraspte mozzarella kaas @ 1.09
pot augurken @ 55 cent
1 eetlepel mayo
zout/peper
1 bol knoflook @ 60 cent
2 limoenen @ 79 cent
50gr boter @ 39 cent
2 eieren @ stuksprijs
half kopje suiker
Maak een blikje tonijn aan met zout, peper, augurkjes en mayo en deel gensipperd ui
Snijdt kapje van tomaat, hol uit en vul met tonijnmengsel.
Kook pasta al dente; snijd knof in flinterdunne plakjes.
Haal gepelde tomaat uit blik en snijd fijn ( bewaar sap!!! ) , rest van gesnipperd ui, aanfruiten in pan met olie; mik het laatste blikje tonijn erbij. Even goed omscheppen.
Gooi pasta erbij; dan knof, dan de tomaten en sap.
Zout en peper erbij op smaak.
Goed aanbakken en wanneer je de knof goed ruikt van vuur halen.
Afmaken met mozzarellakaas.
Schraap limoenen; halveer ze en pers uit boven pannetje. Voeg boter en suiker toe. Breek ei en laat in pan glijden.Voeg van 2e ei alleen geel toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat inkoken; goed roeren met houten lepel.
Bij gewenste dikte in schaaltjes gieten en laten afkoelen. Maak mooi met restjes schil van limoen ( snijdt in reepjes )
Totaal kosten 3 gangen diner: 6,25
Kwesite van ervaring en traditie: Vroeger (verhalen van ouders, ooms en zelfs de huidige immigranten,quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:18 schreef Greys het volgende:
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
tip, die me net binnenschiet: gooi wat pindas bij je nasiquote:Op woensdag 9 juli 2008 16:03 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Lekker! zo doe ik het ook met restgroenten, soep of nasi/bami
Daar rij ik bijna iedere dag langs, ik zal naar je zwaaien voortaan oké?quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:49 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten
knof snijden met een scheermesje? bedoel je een harkje of een echt scheermes? enne btw knof kost toch helemaal niks?quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
idd de N209; ik heb vaak geen zin in die A20. En als ik op de fiets ga rij ik ook altijd zo, ik zal 't doen; zwaaienquote:Op woensdag 9 juli 2008 20:03 schreef Greys het volgende:
Edcetera, ik heb ook een "3" ervoor hoor, dus je bent in goed gezelschap.
* Greys mompelt iets met wijsheid en met jaren
Kaasplankje, als je over de N209 rijdt dan rij je zelfs langs mijn huis. Dus zwaaaaaien maarrrr
En ik denk dat SHE echt de losse mesjes bedoelt, met een 'harkje' ( ) lijkt het me wat lastig
nerd4sale, ik ga van het weekend eens fietsen en op de kraampjes letten
bah kliekjesquote:Op woensdag 9 juli 2008 20:18 schreef Tezz het volgende:
Nog een paar 'restjes'-tips:
Restje bolognaisesaus (stevige gehaktsaus dus) of restje chili?? De dag erna in een afbakstokbrood duwen, een beetje geraspte kaas erover en even onder de grill. Kopje soep erbij en voila: maaltijd.
Restje pasta, couscous of rijst? De volgende dag komkommer, tomaat, augurkjes, ham en kaas erdoor en je hebt salade!
Restje brocoli of bloemkool? Volgende dag uitje fruiten, wat bloem er over heen strooien (voor de binding) bouillon erover, restje erin , opwarmen en pureren. Voila soeppie!
Restje gekookte aardappels? Een beetje mayo, wat peterselie en wat uitgebakken spekjes: aardappelsalade!
(Slik, waarom gooi ik toch altijd alles WEG!!!!!!!!)
Kip met cashews, lente-ui, chili- en sojasaus?quote:Op woensdag 9 juli 2008 20:08 schreef Syrena het volgende:
Ha nog meer mensen met een drie
Ik zag mezelf ook al een teentje knof over een wilkonson-wegwerpmesje raspen tot ik bedacht dat ze vast losse mesjes bedoelde. Die heb ik ooit gehad, toen ik ze in een houder probeerde te proppen vielen ze eruit, en ik, *snugger* wilde ze opvangen met mijn handen (
Oja, heeft nog iemand recepten met cashewnoten?! MIjn wederhelft laat me een halve kilo kopen, en ontdekt na twee nootjes dat hij was vergeten dat hij er niet tegen kan
Mag vis wel? Dan zal ik de Pasta met tonijn mais en sperziebonen posten en anders heb nog iets wat misschien niet helemaal bij het seizoen past maar wel vega: Vegetarische erwtensoep (als hoofdgerecht)quote:Op donderdag 10 juli 2008 02:12 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Heeft iemand ook vega recepten ?
Als je een nep-vegetariër bent dan mag vis welquote:Op donderdag 10 juli 2008 02:21 schreef maok het volgende:
[..]
Mag vis wel? Dan zal ik de Pasta met tonijn mais en sperziebonen posten en anders heb nog iets wat misschien niet helemaal bij het seizoen past maar wel vega: Vegetarische erwtensoep (als hoofdgerecht)
Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)quote:Op donderdag 10 juli 2008 02:12 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Heeft iemand ook vega recepten ?
Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat vegapurisme)(pure zelfkastijdig is het )vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) ( )quote:Op donderdag 10 juli 2008 04:02 schreef edcetera het volgende:
[..]
Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)
Als vegetarier (en ook standaard kokers als de meesten) kom je niet om maispap heen (pasta vind ik vreselijk, rijst is trouwens smaakloos (behalve zilvervlies etc), waarschijnlijk aardappels ??)
Maize meal (pap / nshima) eker afgekoelde overblijfsels bakken (tip van een Chef/kok) ! een vloek in Afrika om overblijfselen te verwarmen, maar tering-lekker (zelfs beter, dan het origineel)
Ben trouwens zooo verbaasd, dat mensen cous-cous eten en "pap" /(maize meal) niet kennen (niet te vinden in de Appie etc ) maar het is echt Goddelijk!!! (check "nshima / pap / "maize meal" op Google voor het basisrecept, kost echt wat moeite om het onder de knie te krijgen, maar werelds/ verslavend!! (Goedkoop: check exotic /Afrikan / Paki shops!!) (3 euro voor 1,5 kg, 3 pakken macaroni dus )
Mijn koolhydratenbasis is echt: 40% aardapels / 40% (mais)pap / 10% rijst, en de rest soms pasta:voornamelijk spaghetti (met veel saus anders is pasta niet te vreten! )
Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!quote:Op donderdag 10 juli 2008 02:46 schreef edcetera het volgende:
Kan je beter PM'en dan zwaaien of kom een weekendje langs hier bij ons!
Ik grill ze altijd met alleen zout en peper er op. Gegrillde courgette erbij, pasta met een beetje pesto erdoor, en klaar.quote:Op donderdag 10 juli 2008 09:46 schreef Greys het volgende:
Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
Recepten volgen binnenkort welquote:Op donderdag 10 juli 2008 09:40 schreef Innocence het volgende:
Of gewoon elleboogjes macaroni met ham en kaas. Aten we v thuis ook elke week. Aardappelen, kroten en een gehaktballetje. Aardappelen, spinazie en een eitje. Andijviestampot met spekjes en kaas.
Kost allemaal niet veel hoor en heb vroeger nooit het idee gehad dat we saai aten.
[..]
Oe, wat dat betreft. Zoutvlees kost ook geen, eh, niet veel en kan je zo'n beetje eeuwig bewaren.
Maar gehakt en gezeefde tomaten blijven de beste tip. Eet deze week ook pasta met tomatensaus, aubergineschotel met gehakt en begin volgende week lasagna.
Je kan dus hele veel varieren en hoeft echt niet constant hetzelfde te eten.
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..
..
Blik koop ik niet vaak, maar (spercie)bonen uit pot zijn al slap als ze de pan in gaan, vers kun je nog tot het net nog knapperig is aan koken.quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:
[..]
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Behalve Haricots Vert (de dunne spercieboontjes) uit blik. Zijn koud uit blik lekkerder,dan versgekookte boontjesquote:Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..
Voor de Indische/Aziatische sauzen overigens een andere tip, stap eens een Toko binnen, daar zijn ze veul en veul goedkoper dan in de supermarkt..
Worteltjes, Erwten, sperziebonen idd, asperges, ingemaakte paprika uit blik/pot zijn echt niet te eten. Kleur is weggetrokken en het smaakt naar snot. Het is net alsof het kapotgekookte brocolli is. Daar zitten gewoon echt geen vitaminen meer in..quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:
[..]
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;quote:
Precies, zeker de smaak van rundvlees, zou ik voor geen goud willen missen. vegetariers doen zich iets tekort!quote:Op donderdag 10 juli 2008 08:38 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat vegapurisme)(pure zelfkastijdig is het )vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) ( )
Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:
[..]
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:16 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;
B) 1 courgette, 1 aubergine: pan vol???
C) Lekker, dat wel
Mmmmm, klinkt goedquote:Op donderdag 10 juli 2008 10:21 schreef Greys het volgende:
Klinkt super, dankjewel! Hoe lang grill jij ze ongeveer? Ik doe het altijd te lang
De Aldi heeft geen sojasaus geloof ik he? Ga er zometeen even heen in de pauze voor wat andere dingetjes, maar ik geloof dat de soja thuis op is.
Ik eet trouwens al vier dagen hetzelfde toetje. Het is een heel FOUT toetje, maar zo lekker
- Griekse yoghurt
- Een klodder honing
- Paar suikerpinda's
En omdat ik met dat ene zakje huismerk suikerpinda's al vier keer een toetje heb gemaakt, vind ik het toch een heerlijk fout budget toetje
Aubergines en courgettes kosten 60-80 ct per stuk... Tel je lijstje dan eens op?quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.
Als je diepvries bonen rechtstreeks vanuit de vriezer in het kokende water gooit en dan maar even kort kookt valt het mee maar vers is natuurlijk altijd lekkerder.quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:52 schreef ColdFeet het volgende:
MiMu, ik vind juist diepvriessperzieboontje zo slap en taai... Ze smaken redelijk, maar de structuur gaat een beetje naar z'n grootje door het bevriezen.
staat aan!quote:Op donderdag 10 juli 2008 09:19 schreef Greys het volgende:
[..]
Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!
Snij een klein gedeelte van je kipfilet in flinterdunne blokjes (halve dobbelsteengrootte) om echt met de nasi te mixen (gelijk aan het begin bij de olie gooien) voor de smaak dus!, de rest van je kip is eigenlijk zonde als je er niet een apart gerecht van maakt (OK: smaken verschillen) met sausquote:Ik ga vanavond gebakken rijst maken met de restjes groenten er in
En dan gewoon een kipfiletje in kleine stukjes er in mikken ofzo? Ja he?
Kaasplankje, niet teveel kotsen in dit topic, daarvan vergaat mijn eetlust
Doperwten zijn idd oké, maar ik heb ze weleens uit mijn moestuintje en dan zijn ze niet oké, maar echt heerlijk!! Verse spinazie is lekkerder dan uit diepvries, maar ik heb altijd wel een pak in de vriezer: ik maak dan weleens met bouillon een spinazie à la creme soepie met sliertjes paling erdoor: luie huisvrouwen maaltijd, maar goed te doen en met paling van de euroshopper ook nog eens best budgetair hier op zijn plaats.quote:Op donderdag 10 juli 2008 13:18 schreef ColdFeet het volgende:
Diepvriesdoperwten zijn dan weer best OK. Maar spinazie is toch echt vers het beste!
Ik merk het verschil wel, maar dat er nu echt een groot verschil in smaak zit die het het extra geld en moeite waard maken, nee...quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:48 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?
De kleur, de smaak, zelfs de structuur is totaal anders! Hoewel het verschil tussen diepvries bonen en verse bonen wel vrij klein is en die zijn dan ook ene prima optie voor als je snel en makkelijk wil.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doen:
1 Breng de spliterwten met de prei, knolselderij en bouillon aan de kook in een soeppan.
2 Laat de soep op middelhoog vuur 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, de erwten vallen uit elkaar en binden zo de soep.
3 Schep de soep in grote kommen. Garneer de soep met de rucola en bestrooi 'm met de geitenkaas.
Prijzen zijn geschat
[ Bericht 0% gewijzigd door maok op 10-07-2008 14:46:05 ]Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
Wow! Respect voor die mensenquote:Op donderdag 10 juli 2008 15:30 schreef verita het volgende:
Misschien heeft iemand wat aan deze link?
2 volwassenen eten voor 25 euro per week
Ik vrees dat dat mij niet gaat lukken
Wil je weten hoeveel paar ovenwanten ik al verneukt heb op die manier?quote:Op donderdag 10 juli 2008 16:50 schreef Greys het volgende:
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!
Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
Ik had laatst ook een pannelap die in lichterlaaie stond. Ik stond er echt zo stom naar te kijken, zo van: Wat nu? Uiteindelijk heb ik de pan die op het vuur stond er maar opgezet. Dat werktequote:Op donderdag 10 juli 2008 16:50 schreef Greys het volgende:
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!
Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
Bedoel je de kip-krokant schnitzels? Die zijn echt heel lekker! Ik ben een luxe-eter (150 euro boodschappen per week voor een gezin van drie personen, waarvan er eentje vijf jaar is), maar ik ben volledig geinspireerd door dit topic wat kritischer geworden! Vanaf volgende week is het potverdorie afgelopen met de onzin-luxe-nietechtnodig-spullen!quote:Op donderdag 10 juli 2008 16:36 schreef Isegrim het volgende:
Goedkoop-vlees-tip: gepaneerde kipfilet bij Aldi, twee stuks voor 1,49. Geen idee of ze lekker zijn, maar ik moet momenteel ook een beetje budgetshoppen, dus wou ze maar eens proberen.
Lolzz herkenbaarquote:Op donderdag 10 juli 2008 16:59 schreef conleche het volgende:
[..]
Ik had laatst ook een pannelap die in lichterlaaie stond. Ik stond er echt zo stom naar te kijken, zo van: Wat nu? Uiteindelijk heb ik de pan die op het vuur stond er maar opgezet. Dat werkte
Lukt hen ook niet helemaal hoor:quote:Op donderdag 10 juli 2008 15:44 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Wow! Respect voor die mensen
Tis volgens mij duurder aangezien het veel stroom kost.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment
Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Ik vind zelfgebakken brood zéer overrated. Ik heb van alles geprobeerd, maar het bleef zware kost! Alleen als het net gebakken was en nog warm vond ik het wel lekker. Als je toch wilt en nog geen broodbakmasjien hebt, mag je die van mij hebben! O, en goedkoper valt volgens mij ook best tegen.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment
Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Ligt een beetje aan wat voor meel je gebruikt en waar je het koopt. Die handige pakken speciaal voor de broodbakmachine zijn in ieder geval aardig prijzig.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment
Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Hier hetzelfde. Ik heb m'n machine inmiddels ook verkocht.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:18 schreef conleche het volgende:
[..]
Ik vind zelfgebakken brood zéer overrated. Ik heb van alles geprobeerd, maar het bleef zware kost! Alleen als het net gebakken was en nog warm vond ik het wel lekker. Als je toch wilt en nog geen broodbakmasjien hebt, mag je die van mij hebben! O, en goedkoper valt volgens mij ook best tegen.
Kweenie, ze liggen bij de vleeswaren e.d. Ik vond ze wel okay, maar niet heel smaakvol. Maar als je weinig geld hebt en je bent één van die mensen die per se vlees wil bij het eten, is het goed te doen.quote:Op donderdag 10 juli 2008 17:02 schreef Tezz het volgende:
[..]
Bedoel je de kip-krokant schnitzels? Die zijn echt heel lekker!
Laf...quote:Op donderdag 10 juli 2008 17:47 schreef jack4ya het volgende:
[..]
Lukt hen ook niet helemaal hoor:
"Budget omhoog
Van een mager budget krijg je in mijn geval een te mager mens. Dus daarom ga ik al eerder dan gepland over op de 35 euro per week."
Hoe bedoel je 'laf'?quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:51 schreef Innocence het volgende:
[..]
Laf...
Ik eet al jaren voor 20 euro per persoon, zonder daar echt bij na te denken.
Als ik nou makkelijk, zonder er op te letten voor 20 euro per week kan eten. Dan koop ik dus niet het allergoedkoopste en winkel gewoon bij de AH. Moet het toch ook best te doen zijn om voor 12,50 te eten? Zeker als je er voor je zelf zo'n uitdaging van maakt als deze mensen.quote:Op donderdag 10 juli 2008 19:01 schreef Greys het volgende:
[..]
Hoe bedoel je 'laf'?
Dat bedrag van hen is voor met zijn tweetjes he? Dus 12,50 per persoon per week. En dat lukte na 6 maanden dus niet meer, toen was ze door haar voorraadkast heen en viel ze teveel af
Ik vind het ook wel bizar weinig, ik haal voor mezelf alleen aan fruit & groente al makkelijk 20,- per weekquote:Op donderdag 10 juli 2008 19:43 schreef Greys het volgende:
Ik ben benieuwd naar je bonnetje!
Als ik lamskoteletjes haal dan zou ik al éénderde van het hele 20-euro-budget kwijt zijn bij de Appie, geloof ik!
Doe inderdaad wel twee weken met een pak Korkante muesli van de appie of van de euroshopper, eet ook wel 's een boterham s'morgens.quote:Op donderdag 10 juli 2008 20:03 schreef Greys het volgende:
Innocence, dank je dat je de moeite hebt genomen je weekmenu en bonnetje te plaatsen!
Het ziet er prima uit (toch ietsje meer dan je gedacht had ) en ik wist serieus niet dat je lamskoteletjes bij de Turk voor 2 euro kon halen! Die zijn bij de Appie altijd erg duur.
Cruesli zie ik zo snel niet op je lijstje staan, die vind ik ook altijd vrij prijzig. Waar haal je dat? Of doe je er langer mee dan een week en hoef je het niet elke week te kopen?
Ik vind munt en peterselie echt goor En verse koriander waarschijnlijk ookquote:Op donderdag 10 juli 2008 19:56 schreef ColdFeet het volgende:
Syrena: verse kruiden op de markt, 3 bossen boor een euro.
Neem je peterselie, koriander en munt. Als je ze in een gesloten plastic zakje met wat lucht erin bewaart, blijven ze ongeveer 5 dagen goed. Neemt veel ruimte in in je koelkast Maar wel voordelig en lekker!
Ik kan me dit lovende topic nog herinnerenquote:Op donderdag 10 juli 2008 09:46 schreef Greys het volgende:
Ik gooi zojuist per ongeluk het 'Met 10 euro'...'-topic dicht.
Maar we gaan hier verder neem ik aan? Of moet er een nieuwe geopend worden daarvoor?
Laatste post:
Ik vind het juist top om twee keer in de week hetzelfde te kunnen eten. Als het lekker en gezond voer is, dan is het toch juist een uitkomst om het de tweede keer alleen maar te hoeven opwarmen en er bv alleen een fris tomaatje en komkommertje bij te snijden.
Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
En wat je overhoudt, kun je eventueel invriezen.quote:Op donderdag 10 juli 2008 19:56 schreef ColdFeet het volgende:
Syrena: verse kruiden op de markt, 3 bossen boor een euro.
Neem je peterselie, koriander en munt. Als je ze in een gesloten plastic zakje met wat lucht erin bewaart, blijven ze ongeveer 5 dagen goed. Neemt veel ruimte in in je koelkast Maar wel voordelig en lekker!
vraagjequote:Op donderdag 10 juli 2008 19:35 schreef Innocence het volgende:
<knip>
Je bent gewoon een stiekeme kattemelcoholistquote:Op vrijdag 11 juli 2008 07:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
vraagje
die athena is dat kattenmelk? en zo ja in welke winkel kocht je die?
mijn kat wil dat weten
De bovenkant van het bonnetje met de winkelnaam is niet te zien, want ze schreef dat ze makkelijk voor 20 euro bij de Appie kon shoppen:quote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:08 schreef mascara-klodder het volgende:
Btw het is bij de Bas van de Heyden gekocht zo te zien aangezien ze 2 Bas-tassen heeft gekocht, wat natuuuuuurlijk helemaal niet pas bij zuinig boodschappen doen! Tassen neem je mee van thuis
Ik zit je maar te dollen hoor Innocence. Je doet het een stuk beter dan ik. Maar ik werk er aan!quote:Op donderdag 10 juli 2008 19:10 schreef Innocence het volgende:
Als ik nou makkelijk, zonder er op te letten voor 20 euro per week kan eten. Dan koop ik dus niet het allergoedkoopste en winkel gewoon bij de AH. Moet het toch ook best te doen zijn om voor 12,50 te eten?
Maar bij appie haal je volgens mij geen bas-tassenquote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:25 schreef Greys het volgende:
[..]
De bovenkant van het bonnetje met de winkelnaam is niet te zien, want ze schreef dat ze makkelijk voor 20 euro bij de Appie kon shoppen:
[..]
Ik zit je maar te dollen hoor Innocence. Je doet het een stuk beter dan ik. Maar ik werk er aan!
Kan dat niet veul goedkoper met een bol?quote:
En dan nog: hoe rasp je mozzarella?quote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kan dat niet veul goedkoper met een bol?
quote:Op donderdag 10 juli 2008 21:53 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ik vind munt en peterselie echt goor En verse koriander waarschijnlijk ook
Ik lust alleen bieslook Oh echt te erg
Met een kaasraspquote:Op vrijdag 11 juli 2008 11:37 schreef nerd4sale het volgende:
[..]
En dan nog: hoe rasp je mozzarella?
Snijden, verkruimelen ok. Maar raspen?
Bol even een beetje 'uitknijpen' in een stuk keukenrol vantevoren, misschien?quote:
Bij het raspen van mozzarella denk ik dan toch in eerste instantie aan verbrokkelde mozzarella, of de mozzarella door de gaatjes van de rasp persen.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 12:21 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Bol even een beetje 'uitknijpen' in een stuk keukenrol vantevoren, misschien?
Haha, nee dat was paté, maar volgensmij hebben ze ook kattenmelk van Athena bij de Bas.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 07:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
vraagje
die athena is dat kattenmelk? en zo ja in welke winkel kocht je die?
mijn kat wil dat weten
Dat was ook het punt, het kan allemaal makkelijk nog veel goedkoper.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:50 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Maar bij appie haal je volgens mij geen bas-tassen
Kattenvoer is bij de Aldi/Lidl volgens mij ook goedkoper
De kokosmelk is btw ook goedkoper te krijgen
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn culi-technisch evenmin verantwoord vind ik. Een echte kokert werkt met verse produkten.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 18:21 schreef Innocence het volgende:
[..]
Dat was ook het punt, het kan allemaal makkelijk nog veel goedkoper.
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn budget-technisch niet echt verantwoord
Markt vind ik ook een goede tip, heb daar alleen nooit tijd voor.
Deze kokert heeft pas een berg maaien in een zak aardappelen gezien en heeft even geen zin meer in een mooie voorraad aardappelen in het keukenkastje.quote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:05 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn culi-technisch evenmin verantwoord vind ik. Een echte kokert werkt met verse produkten.
Oh bah, dat heb ik jaren geleden met broccoli gehad, de rupsen vielen er achter elkaar uit Sindsdien nooit meer broccoli gekochtquote:Op maandag 14 juli 2008 08:52 schreef Innocence het volgende:
[..]
Deze kokert heeft pas een berg maaien in een zak aardappelen gezien en heeft even geen zin meer in een mooie voorraad aardappelen in het keukenkastje.
Ik zou alleen als je de luxe hebt om over de juiste kruiden/specerijen te beschikken zelf die kruidenpasta en boontjesmix te maken.quote:Op maandag 14 juli 2008 11:27 schreef Karina het volgende:
TVP zit een beetje krap momenteel, helaas zit er bij mij in de buurt geen Lidl, maar AH huismerk moet ook kunnen lijkt me.
Chili con carne is ook lekker en goedkoop trouwens.
Ingrediënten
2 uien 2 rode paprika's 1 zakje boontjesmix (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 500 g) 1 kuipje kruidenpasta chili con carne 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 1 zakje tortillachips (150 g)
Bereiden
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Boontjes toevoegen en 3 min. bakken. Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen. Mengsel 5 min. zachtjes laten koken. Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen. Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen. Chili con carne met tortillachips serveren.
met dank aan AH
van het weekend veel sausjes gemaakt: tzaziki, kruidenboter, knoflooksaus..nog een restje zalm over, dus vanavond eet ik brood met die sausjes. Tussen de middag lunch ik op t werk met het restje salade van het weekend. (met worteltjes, boontjes, aardappelen, tonijn en sinaasappel pesto dressing)..quote:Op maandag 14 juli 2008 10:50 schreef Greys het volgende:
Iehieuwwwwww! Dan zou ik ook wel even genezen zijn voorlopig ja!
Kaasplankje, ouwe krotenkokert
Maar uh, vertel. Wat staat er op het culi-budget-menu bij u allen vandaag?
Ik heb even inspiratie nodig
Goed recept was erg lekker al heb ik de chorizo vervangen voor salami (anders moest ik weer een andere supermarkt in).quote:Op donderdag 10 juli 2008 13:49 schreef maok het volgende:
Spaanse kikkererwtenschotel (hoofdgerecht, 4 personen, 25 min, maar 1pan nodig)
^^quote:Op maandag 14 juli 2008 11:30 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik zou alleen als je de luxe hebt om over de juiste kruiden/specerijen te beschikken zelf die kruidenpasta en boontjesmix te maken.
Even een vraagje tussendoor. Hoe bewaar je zelfgemaakte kruidenboter? Ik maak graag zelf peterselieboter, maar daar staat altijd in een week de schimmel opquote:Op maandag 14 juli 2008 11:31 schreef AKnynke het volgende:
[..]
van het weekend veel sausjes gemaakt: tzaziki, kruidenboter, knoflooksaus..nog een restje zalm over, dus vanavond eet ik brood met die sausjes. Tussen de middag lunch ik op t werk met het restje salade van het weekend. (met worteltjes, boontjes, aardappelen, tonijn en sinaasappel pesto dressing)..
Je zou het kunnen invriezen. Bij mij is het meestal na een week wel op, maak dan ook niet zoveel. Maar, bewaar het gewoon in de koelkast met een beetje alufolie eroverheen.quote:Op woensdag 16 juli 2008 10:32 schreef Innocence het volgende:
[..]
Even een vraagje tussendoor. Hoe bewaar je zelfgemaakte kruidenboter? Ik maak graag zelf peterselieboter, maar daar staat altijd in een week de schimmel op
quote:Op 15-07-08 19:01 schreef Marja uit Hoorn:
Vind je de theezakjes voor de eenkopsthee ook altijd veel te sterk en wil je ook nog geld uitsparen?
De zakjes kan je aan de bovenkant los maken, zie foto, nu heb je twee zakjes aan elkaar, even in het midden los knippen en je hebt twee losse zakjes, elk zakje is sterk genoeg voor 1 kop thee.
Dat is wel heel krenterig. De enige overtreffende trap daarvan is je wc-papier 2 keer gebruikenquote:Op woensdag 16 juli 2008 14:46 schreef verita het volgende:
In het kader van de besparingstips voor u gelezen op MP (baggerfoto)
[..]
[ afbeelding ]
Oh nee hoor, gewoon 4x thee trekken van hetzelfde zakjequote:Op woensdag 16 juli 2008 15:25 schreef Xennia het volgende:
[..]
Dat is wel heel krenterig. De enige overtreffende trap daarvan is je wc-papier 2 keer gebruiken
Ik zet altijd een pot thee van een eenkopszakje Gewoon wat langer laten staan en je hebt vanzelf thee die sterk genoeg is.quote:Op woensdag 16 juli 2008 15:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Oh nee hoor, gewoon 4x thee trekken van hetzelfde zakje
Je wc-papier 2 keer gebruiken is trouwens geen besparing, ter compensatie gebruik je dan veel meer water (mag ik hopen)
Ja, klopt ik ben het idd, zag vanmiddag overigens wel dat die bak aardappelpuree 2, 69 ¤ was ipv 1, 69 ¤. Derhalve komt er 1,- ¤/6 = 0,17 ¤ per persoon per dag bij, waardoor het 1, 45 ¤ per persoon per dag wordt.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 14:42 schreef Greys het volgende:
Ryan
Ik dacht even dat Stali onder een verkeerd account zat te posten, maar volgens mij is het toch heus Ryan3!
Gegrilde tonijnsteaks met wasabisaus in het Fok!-kookboek.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 01:26 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik kan me dit lovende topic nog herinneren
Tonijnsteak met wasabi saus
heb het zelf nog steeds niet gemaakt
Nou dat ga ik deze week nog proberen, thx!quote:Op maandag 21 juli 2008 20:33 schreef conleche het volgende:
Prima knierten gerecht is het gehaktbrood: ideaal om restjes in te verwerken en van een kilo gehakt in de aanbieding maak je zonder enige moeite een brood voor 10 mensen! Ik heb er nu een in de oven zitten van ruim een kilo rundergehakt van de AH. Dat was 4,05 euro. Ik heb er nog doorgedaan:
1 ei
1 grote ui
half zakje paprika rauwkost (dat kan dus van alles zijn, wat je ook maar aan restjes groenten hebt liggen!)
Anderhalve verkruimelde beschuit (oud brood kan ook)
verse kruiden/zout/peper/sambal/chilisaus
knoflook
tomatenketchup
vloeibare bouillonextract
ketjap
Ik had de overige ingredienten allemaal in huis, en reken daar 2 euro voor. Dus voor 6 euro heb je vlees voor 10 personen, Nog een salade erbij en wat gebakken aardappelen of friet en je hebt heel goedkoop gegeten!
Het gehaktbrood moet je besmeren met een mengsel van ketjap, tomatenketchup en chilisaus en dan met deksel of onder alufolie de oven in. Echt lekker!
Of 2 gebruikte Senseo pads nogmaals gebruiken voor een enkele bak koffiequote:Op woensdag 16 juli 2008 15:25 schreef Xennia het volgende:
[..]
Dat is wel heel krenterig. De enige overtreffende trap daarvan is je wc-papier 2 keer gebruiken
Yep! Heer G. kan dan én kalkoen én gehaktbrood op z'n brood meenemen voor z'n lunch!!quote:Op maandag 21 juli 2008 22:24 schreef Greys het volgende:
Conleche, dat is vast ook heel fijn om de dagen er na in koude plakjes te eten?
Vergeet niet de zelfgemaakte koolsalade:quote:Op zondag 20 juli 2008 14:10 schreef Greys het volgende:
Met spullen van de Lidl kan je idd een prima BBQ in elkaar flansen!
Van dat uitstekende gehakt van ze maak je lekker mini-hamburgertjes, de chickenwings inderdaad, runderworstjes en vergeet geen bergen afbak-ciabatta's (o.a. met Italiaanse kruiden, naturel of met walnoot!) mee te nemen, als ook de tomaten tapenade en kruidenboter!
Dat klinkt niet erg smakelijk eerlijk gezegd.quote:Op maandag 21 juli 2008 22:35 schreef edcetera het volgende:
[..]
Vergeet niet de zelfgemaakte koolsalade:
Ik denk dat coleslaw lekkerder is... en ik denk ook niet zo heel duur.quote:Op dinsdag 22 juli 2008 12:29 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dat klinkt niet erg smakelijk eerlijk gezegd.
Mijn recept is prima budgetproof te maken door het fruit aan te passen aan wat je in huis hebt (niet speciaal een appel en een mandarijn gaan kopen dus) en de zure room te vervangen voor yoghurt. Dat laatste doe ik sowieso regelmatig omdat het best lekker is en minder vet.quote:Op dinsdag 22 juli 2008 14:30 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik denk dat coleslaw lekkerder is... en ik denk ook niet zo heel duur.
Wat staat je dan niet aan? (welke combo /ingredient)quote:Op dinsdag 22 juli 2008 12:29 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dat klinkt niet erg smakelijk eerlijk gezegd.
De combinatie currypoeder, paprikapoeder, mayonaise, tomaat en kool.quote:Op dinsdag 22 juli 2008 16:40 schreef edcetera het volgende:
[..]
Wat staat je dan niet aan? (welke combo /ingredient)
Goed, van jouw "coleslaw" kan ie het waarschijnlijk niet halen maar het is basicquote:Op dinsdag 22 juli 2008 16:42 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
De combinatie currypoeder, paprikapoeder, mayonaise, tomaat en kool.
quote:Op maandag 4 augustus 2008 12:21 schreef Greys het volgende:
*schop*
Vanavond het gehaktbrood maken dat Conleche heeft aangeraden
Heb alleen even net per PM instructies gevraagd over hoe lang en heet te ovenen
Nou het was ernstig lekker, de tweede keer ook, al had ik toen meergehakt en groentes voor er door. In mijn oven (van gietijzer) moet ie minstens 1,5 uur bij 200° C. Laatste halfuur zonder de folie. Mjamquote:Op donderdag 31 juli 2008 17:06 schreef verita het volgende:
Een stukje van het Kniertengehaktbrood van Conleche, dat ik nu al voor de tweede maak en wat superlekker is!
Daar bij wat bloemkool en gebakken aardappeltje
Ziet er haske lekker uit!! Goeie tip van dat einde zonder folie! Ik had de eerste x helemaal zonder folie gedaan, maar toen droogde het teveel uit. Nu doe ik het altijd met los folie, dus dat er nog wel wat lucht kan ontsnappen uit de zijkanten, dan wordt het ook bruin, maar jouw manier is net zo makkelijk!quote:Op maandag 4 augustus 2008 12:51 schreef verita het volgende:
Hier de fotos van het kniertengehaktrood van Conleche, de fotos zijn van poging I. De tweede poging was ze beter, de korst bovenop ietskes bruiner, ik heb toen de folie een halfuur voor de eindtijd verwijderd. Nou moet ik er bij zeggen dat ik een oven heb die gedeeltelijk uit gietijzer bestaat, het duurt langer dan normaal om hem warm te krijgen. Maar hij blijft ook langer warm! En ik heb de groenten even iets voorgefruit en dan snel laten afkoelen op een bakblik.
Affijn.
Het nog maagdelijke gehakt
[ afbeelding ]
Gehakt bestreken met de topping
[ afbeelding ]
En nog even wachten met etennnnn, eerst een foto! Je ziet hier net niet de hebberige handjes van echtgenoot
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 1 november 2008 18:46 schreef MinderMutsig het volgende:
Schopje voor Maraca en omdat hier al veel te lang niet gepost is.
De Lidl is tof.quote:Op zaterdag 1 november 2008 19:02 schreef Maraca het volgende:
[..]
als ik het topic zo doorlees word ik ook maar eens vaste klant van de Lidl
De fair trade senseokoffie is goed te doen, en de espressokoffie ook.quote:Op zaterdag 1 november 2008 22:13 schreef quirina het volgende:
Alleen de koffie is bah van de Lidl
en de vleeswaren zijn niet lekker. Er zijn maar een paar dingen die ik vaak bij de Lidl koop maar daar heb je het grote LIdl topic voor tenslotte.
Vandaag heb ik bij de slager op de markt sudderlappen gehaald voor weinig. Het valt me op dat het echt sudderlappenseizoen is want het is bijna overal in de reclame lijkt wel.
Dus hup allemaal hachee maken en invriezen! Lekker voor bij de stampot!
Wat koop jij dan voor je gemiddelde weekboodschappen? Ik hoef eigenlijk nooit naar de AH of een andere winkel. Hooguit kruiden, maar die koop ik dan weer op de markt.quote:Op zondag 2 november 2008 08:48 schreef Innocence het volgende:
Vind de Lidl juist niets, zeker niet uit knierten-en-krenten-overweging
Ze hebben daar de helft niet, waardoor je vooral allemaal lekkere onnodige dingen meeneemt en de rest alsnog bij de AH kunt gaan halen.
Ik ben toevallig pas naar de AH geweest, maar dat was echt alleen voor het Quorn gehakt en de vegetarische schijven (in de bonus!).quote:Op zondag 2 november 2008 11:53 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Wat koop jij dan voor je gemiddelde weekboodschappen? Ik hoef eigenlijk nooit naar de AH of een andere winkel. Hooguit kruiden, maar die koop ik dan weer op de markt.
Ik moet nu bijvoorbeeld nog van de AH: ES diepvriesgarnalen, verse lasagnebladen, ijsjes, stokbrood, melk, kattenvoer, en maggiblokjes. Ging er eigenlijk ook blueband (+gratis brood) en madarijntjes halen, maar dat was uit de Bonus van deze week, dus ben net te laat.quote:Op zondag 2 november 2008 11:53 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Wat koop jij dan voor je gemiddelde weekboodschappen? Ik hoef eigenlijk nooit naar de AH of een andere winkel. Hooguit kruiden, maar die koop ik dan weer op de markt.
Hebben ze volgens mij ook bij de Lidl.quote:
Zelf maken.quote:verse lasagnebladen
Hebben ze ook maar die eet ik sowieso zelden dus ik koop nooit ijs.quote:ijsjes
Hebben ze.quote:stokbrood
Ook.quote:melk
Ook.quote:kattenvoer
Ook.quote:maggiblokjes
Blue band niet maar dat gebruik ik ook niet, brood wel al is dat inderdaad matig. Mandarijntjes, bananen en appels hebben ze ook.quote:Ging er eigenlijk ook blueband (+gratis brood) en madarijntjes halen, maar dat was uit de Bonus van deze week, dus ben net te laat.
En dan neem ik bij de zaak die naast de AH zit gelijk zoete aardappels, bananen en appels mee.
Ga daar ook graag heen omdat het zo lekker rustig en ruim is. Heb als het al laat is, echt geen zin meer om me nog een half uur in de Bas te irriteren aan alles...
Natuurlijk mag je dat zelf bepalen. Maar het ging even om dingen die de Lidl niet zou hebben en dan kom jij met deze lijst. Tja, die dingen heeft de Lidl dus wel. Dat jij het liever ergens anders koopt moet je vervolgens lekker helemaal zelf weten maar om nou te doen alsof ze het hebben...quote:Op zondag 2 november 2008 18:11 schreef Innocence het volgende:
Eh, mag ik even zelf bepalen waar ik het liefst m'n boodschappen haal. Zeker als bijna iedereen in dit topic het al knap vond voor hoe weinig ik per week boodschappen doe
Maar ik ben nu wel benieuwd hoeveel goedkoper alles dat ik net opnoem bij de Lidl is...
Dat betrof toch niet deze spullen.quote:Op zondag 2 november 2008 18:17 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Natuurlijk mag je dat zelf bepalen. Maar het ging even om dingen die de Lidl niet zou hebben en dan kom jij met deze lijst. Tja, die dingen heeft de Lidl dus wel. Dat jij het liever ergens anders koopt moet je vervolgens lekker helemaal zelf weten maar om nou te doen alsof ze het hebben...
Waarom vind je dan dat ik het net zo goed bij de Lidl zou kunnen kopen? Beetje rare conclusie, als je niet eens weet wat het bij de AH kost.quote:Op zondag 2 november 2008 18:32 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik weet de winkelprijzen niet uit mijn hoofd. Bovendien kom ik nooit bij de AH dus een vergelijking zou ik al helemaal niet kunnen maken.
Ik kan beamen dat dat dus onzin is.quote:Op zondag 2 november 2008 18:38 schreef Innocence het volgende:
[..]
Waarom vind je dan dat ik het net zo goed bij de Lidl zou kunnen kopen? Beetje rare conclusie, als je niet eens weet wat het bij de AH kost.
Ik voel me niet aangevallen. Jij gaat er nogal pittig op in als ik zeg dat ik nooitt bij de Lidl kom omdat het uiteindelijk niet goedkoper is, want ze hebben er toch nooit alles dat ik zoek.
Dat ze misschien wel alles hebben dat jij wil, is wat anders. Maar je kan toch beamen dat het assortiment een stuk beperkter is als bij andere supermarkten?
Dat zeg ik helemaal niet?quote:Op zondag 2 november 2008 18:38 schreef Innocence het volgende:
[..]
Waarom vind je dan dat ik het net zo goed bij de Lidl zou kunnen kopen? Beetje rare conclusie, als je niet eens weet wat het bij de AH kost.
En dus vroeg ik wat die producten dan waren die de Lidl niet had want ik mis er heel weinig. En de dingen die ik wel mis bij de Lidl, zoals kruiden, wil ik ook niet bij een andere supermarkt halen omdat het of te duur is of niet de kwaliteit heeft die ik wil. Dat haal ik dan op de markt, bij de toko of andere speciaalzaken.quote:Ik voel me niet aangevallen. Jij gaat er nogal pittig op in als ik zeg dat ik nooit bij de Lidl kom omdat het uiteindelijk niet goedkoper is, want ze hebben er toch nooit alles dat ik zoek.
Ik vind de Lidl behoorlijk compleet. Er is per product misschien minder keuze (1 soort pakjespastasaus e.d.) maar dat vind ik inderdaad geen gemis omdat ik sowieso niet uit pakjes kook.quote:Dat ze misschien wel alles hebben dat jij wil, is wat anders. Maar je kan toch beamen dat het assortiment een stuk beperkter is als bij andere supermarkten?
We hebben thuis gegeten Hij ging nog ff z'n rekening tjekken, en dat viel een beetje tegen (geswitched van baan deze maand, driekwart maand salaris misgelopen).quote:Op zondag 2 november 2008 18:01 schreef MinderMutsig het volgende:
Qua vleesvervangers is het assortiment inderdaad beperkt. (Hebben ze dat überhaupt wel?)
Het gehakt van de Lidl kwam trouwens als kwalitatief beste uit de bus van alle supermarkten en een aantal slagers dus je vent moet niet zeiken.
Veel plezier bij de Griek.
quote:Op zondag 2 november 2008 21:00 schreef Syrena het volgende:
Hij drinkt ook Appelsientje. Voor de vitaminen Als ik dan wat zeg over de suiker die daar in, kijk hij zo
Dit vind ik dus gewoon knap en dan eet je helemaal niet slecht of minder lekker.quote:Op zondag 2 november 2008 18:04 schreef Merel het volgende:
Het lukt me tegenwoordig om voor ¤ 20 per week al m'n boodschappen te doen! Wel slechts voor 1 persoon hoor, maar dan nog vind ik het goedkoop Netjes elke week een lijstje maken met álle boodschappen voor de komende 7 dagen, dan zoveel mogelijk van het lijstje bij de Lidl halen en de rest bij de AH van het huismerk. En heel veel dingen in de reclame kopen en in de vriezer gooien Ik hou ook heel erg van stamppotten en dat is natuurlijk sportgoedkoop, maar heeeeeerlijk in de winter
Ja hoor, dat doen ze nog steedsquote:Op zondag 2 november 2008 19:59 schreef maok het volgende:
Weet iemand of ze bij de Lidl nog steeds het brood gratis uitdelen aan het einde van de dag? Toen de Lidl hier nog andere openingstijden had nam ik regelmatig gratis brood mee. Maar nu kom ik eigenlijk nooit meer tegen sluitingstijd bij de Lidl dus ik weet het eigenlijk niet.
Spoorwijk toevallig?quote:Op maandag 3 november 2008 22:46 schreef Macka66 het volgende:
Vanavond fijn kniertig bezig geweest, een avondmaaltijd gemaakt en meteen een lekker soepie van dezelfde ingredienten! (kipfilet was 35% afgeprijsd bij onze nieuwe AH - voorheen C1000)
Dan houd ik het wel bij de AH XL in de Boogaard. Daar kom ik toch langs als ik van m'n werk kom.quote:Op dinsdag 4 november 2008 22:57 schreef Macka66 het volgende:
Ja, toevallig wel. In de modaal of lager (minimum) wijk waar je nu de keuze hebt uit een grote AH supermarkt en een grote AH supermarkt AH Goeverneurplein is qua assortiment (en opstellng) een kopie van AH Lorentzplein. Het grootste deel van het C1000 personeel is overgenomen.
quote:Op dinsdag 11 november 2008 21:49 schreef Greys het volgende:
Volgend jaar mei wordt de Lidl in Bleiswijk geopend. Hoezee!
Ik dacht, laat ik dit belangrijk nieuws even met jullie delen!
Ze kan ze ook roosteren en in een pot met olie en wat kruiden bewaren .quote:Op vrijdag 14 november 2008 12:35 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik heb gisteren een zak met 9 paprika's voor 1 euro bij de Dirk vd Broek gekocht (bij de AH zijn ze 1 euro per stuk!), heeft iemand leuke tips wat ik er allemaal (goedkoop) mee kan doen? Vooral qua bewaren, want nu zou ik het grootste deel meteen in reepjes snijden en invriezen om later in roerbakschotels enzo te gebruiken.
Bakken met tomaatjes(blik!),gehakt en wat pittige kruiden en dan een wrap mee vullenquote:Op vrijdag 14 november 2008 12:35 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik heb gisteren een zak met 9 paprika's voor 1 euro bij de Dirk vd Broek gekocht (bij de AH zijn ze 1 euro per stuk!), heeft iemand leuke tips wat ik er allemaal (goedkoop) mee kan doen? Vooral qua bewaren, want nu zou ik het grootste deel meteen in reepjes snijden en invriezen om later in roerbakschotels enzo te gebruiken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |