abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 juli 2008 @ 08:38:57 #101
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60012315
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 04:02 schreef edcetera het volgende:

[..]

Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)
Als vegetarier (en ook standaard kokers als de meesten) kom je niet om maispap heen (pasta vind ik vreselijk, rijst is trouwens smaakloos (behalve zilvervlies etc), waarschijnlijk aardappels ??)

Maize meal (pap / nshima) eker afgekoelde overblijfsels bakken (tip van een Chef/kok) ! een vloek in Afrika om overblijfselen te verwarmen, maar tering-lekker (zelfs beter, dan het origineel)
Ben trouwens zooo verbaasd, dat mensen cous-cous eten en "pap" /(maize meal) niet kennen (niet te vinden in de Appie etc ) maar het is echt Goddelijk!!! (check "nshima / pap / "maize meal" op Google voor het basisrecept, kost echt wat moeite om het onder de knie te krijgen, maar werelds/ verslavend!! (Goedkoop: check exotic /Afrikan / Paki shops!!) (3 euro voor 1,5 kg, 3 pakken macaroni dus )
Mijn koolhydratenbasis is echt: 40% aardapels / 40% (mais)pap / 10% rijst, en de rest soms pasta:voornamelijk spaghetti (met veel saus anders is pasta niet te vreten! )
Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat vegapurisme)(pure zelfkastijdig is het )vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) ( )
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 09:19:13 #102
163650 Greys
pi_60012828
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 02:46 schreef edcetera het volgende:
Kan je beter PM'en dan zwaaien of kom een weekendje langs hier bij ons!
Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!

Ik ga vanavond gebakken rijst maken met de restjes groenten er in
En dan gewoon een kipfiletje in kleine stukjes er in mikken ofzo? Ja he?

Kaasplankje, niet teveel kotsen in dit topic, daarvan vergaat mijn eetlust
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 09:46:03 #103
163650 Greys
pi_60013292
Ik gooi zojuist per ongeluk het 'Met 10 euro'...'-topic dicht.
Maar we gaan hier verder neem ik aan? Of moet er een nieuwe geopend worden daarvoor?

Laatste post:

Ik vind het juist top om twee keer in de week hetzelfde te kunnen eten. Als het lekker en gezond voer is, dan is het toch juist een uitkomst om het de tweede keer alleen maar te hoeven opwarmen en er bv alleen een fris tomaatje en komkommertje bij te snijden.

Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60013498
Wilde net reageren Greys. Vind het zelf erg lekker met een thaise roerbakmix en witte rijst. Zak nog geen 1,50 bij de Lidl, kan je nog voor een ander gerecht gebruiken ook!
Ik bak ze zelf altijd in de grillpan, inderdaad met sojasaus en veel zwarte peper.

Ik heb trouwens bij een paar van 'n recepten in het Fok!-kookboek 'buget tip' oid laten vermelden. Misschien ook een idee voor recepten uit dit topic?

Eet zelf heel veel goedkope dingen, maar dat komt dat omdat ik al veel op voorraad heb. Als je alles nieuw moet kopen is het weer niet geschikt voor dit topic...

[ Bericht 28% gewijzigd door Innocence op 10-07-2008 10:08:13 ]
Sweet and innocent...
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 10:09:02 #105
163650 Greys
pi_60013657
Oh ja, grillpan, heb ik! En je roerbakmix tip ga ik ook ter hand nemen. De rijst ga ik dan bakken, dat vind ik lekkerder denk ik. Thanks, heb er nu al trek in!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60013705
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 09:46 schreef Greys het volgende:
Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
Ik grill ze altijd met alleen zout en peper er op. Gegrillde courgette erbij, pasta met een beetje pesto erdoor, en klaar.
De tonijnsteak wel kort grillen, anders wordt ie kurkdroog, en moet je er ook nog een sausje bij maken.
Lekker en ontzettend simpel.
pi_60013809
Mijn laatste post trouwens nog:
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 09:40 schreef Innocence het volgende:
Of gewoon elleboogjes macaroni met ham en kaas. Aten we v thuis ook elke week. Aardappelen, kroten en een gehaktballetje. Aardappelen, spinazie en een eitje. Andijviestampot met spekjes en kaas.
Kost allemaal niet veel hoor en heb vroeger nooit het idee gehad dat we saai aten.
[..]

Oe, wat dat betreft. Zoutvlees kost ook geen, eh, niet veel en kan je zo'n beetje eeuwig bewaren.

Maar gehakt en gezeefde tomaten blijven de beste tip. Eet deze week ook pasta met tomatensaus, aubergineschotel met gehakt en begin volgende week lasagna.
Je kan dus hele veel varieren en hoeft echt niet constant hetzelfde te eten.
Recepten volgen binnenkort wel
Sweet and innocent...
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 10:21:25 #108
163650 Greys
pi_60013897
Klinkt super, dankjewel! Hoe lang grill jij ze ongeveer? Ik doe het altijd te lang
De Aldi heeft geen sojasaus geloof ik he? Ga er zometeen even heen in de pauze voor wat andere dingetjes, maar ik geloof dat de soja thuis op is.

Ik eet trouwens al vier dagen hetzelfde toetje. Het is een heel FOUT toetje, maar zo lekker
- Griekse yoghurt
- Een klodder honing
- Paar suikerpinda's

En omdat ik met dat ene zakje huismerk suikerpinda's al vier keer een toetje heb gemaakt, vind ik het toch een heerlijk fout budget toetje
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60014618
Courgette/ aubergine prut

benodigdheden:
1 aubergine @afhankelijk van seizoen
1 courgette @afhankelijk van seizoen
1 blikje tomatenpuree @0.10
2-3 teentjes knoflook @0.10
2 el olijfolie
4 boterhammen pp @ 0.25
provencaalse kruiden (of verse kruiden naar smaak)

Courgette en aubergine wassen en in blokjes snijden.
De courgette in een klein beetje water koken, na 5 min de aubergine toevoegen (anders wordt het echt prut).
De tomatenpuree toevoegen met de kruiden.
Het geheel doorkoken tot de groenten gaar zijn.

Ondertussen:
Knoflook persen en mengen met de olijfolie.
De knoflookolie uitsmeren op de boterhammen.
De boterhammen onder de grill roosteren.

De prut kan gegeten worden op de boterham als beleg.

Eet smakelijk.

Max 5 euro voor een volle pan prut + 1 heel brood
Ik eet hier meerdere keren van en vries de prut per portie in.
  Redactie Games donderdag 10 juli 2008 @ 11:17:14 #110
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60015071
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..

Voor de Indische/Aziatische sauzen overigens een andere tip, stap eens een Toko binnen, daar zijn ze veul en veul goedkoper dan in de supermarkt..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_60015793
Ik heb een lekker recept om tonijn te marineren! Het komt uit het Kook Ook boek, alleen staat die thuis in de kast Zal het vanavond posten.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_60015916
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..
..
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Sweet and innocent...
pi_60015973
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:

[..]

Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Blik koop ik niet vaak, maar (spercie)bonen uit pot zijn al slap als ze de pan in gaan, vers kun je nog tot het net nog knapperig is aan koken.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:00:47 #114
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60016025
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..

Voor de Indische/Aziatische sauzen overigens een andere tip, stap eens een Toko binnen, daar zijn ze veul en veul goedkoper dan in de supermarkt..
Behalve Haricots Vert (de dunne spercieboontjes) uit blik. Zijn koud uit blik lekkerder,dan versgekookte boontjes
The best firms advertise the least...
  Redactie Games donderdag 10 juli 2008 @ 12:08:01 #115
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60016162
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:

[..]

Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Worteltjes, Erwten, sperziebonen idd, asperges, ingemaakte paprika uit blik/pot zijn echt niet te eten. Kleur is weggetrokken en het smaakt naar snot. Het is net alsof het kapotgekookte brocolli is. Daar zitten gewoon echt geen vitaminen meer in..

Bij de bonen kun je nog enigzins wat vinden maar dan liever zonder ingemaakte saus, bliktomaten, kunnen nog wel door voor de pastasaus.

Maar genoeg "hollanders" die de inhoud van een pot "Hak" groenten bij hun piepertjes en karbonaadje leggen...
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_60016358
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 10:54 schreef Oceanonix het volgende:
Courgette/ aubergine prut

A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;
B) 1 courgette, 1 aubergine: pan vol???
C) Lekker, dat wel
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:28:43 #117
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_60016591
Courgette (gevuld) met tonijn voor 2
(was oorspronkelijk voor 1 persoon, maar was me echt veel teveel)

Nodig

125 g (zilvervlies)rijst (heb je vast wel in huis) (ik houd 50 voor mij 75 voor Lief aan)
1 blokje kippenbouillon (heb je vast wel in huis)
1 courgettes - 1,29
1 rode paprika - 0,70
1 ui - 0,05
2 teentjes knoflook - 0,40 (3 knofjes voor 1,19)
1 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160 g) - 0,89
1 blikje tomatenpuree (70 g) - 0,25
paprikapoeder

Bij elkaar iets van 3 euro

(Alles bij de Plus dus moet vast goedkoper kunnen)

Bereiden

Rijst met weinig zout water met het bouillonblokje koken. Vocht eventueel bewaren voor in de wok.
Courgettes wassen (, halveren en met lepel uithollen).
Binnenste deel courgettes in blokjes snijden.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Uien pellen en snipperen.
Blikje tonijn afgieten, olie in de wok afgieten.
Olie van tonijn in wok verhitten en de versnipperde/geperste knoflook en de ui glazig bakken.
Tomatenpuree, blokjes courgette en paprika toevoegen.
Tonijn toevoegen en met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.
(Courgettes in ovenschaal leggen, met mengsel vullen en 15 min. in oven verwarmen.)
Met rijst serveren.
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:33:55 #118
207371 Verluste
Definitely Maybe
pi_60016695
Mijn moeder heeft een grandioze tip, en ik kan je vertellen, het is héérlijk. Voor als je de pizza's uit het vriesvak niet meer te vreten vindt:

Koop een Turkse pide (grote, ronde turkse brood) bij de lokale Turk (supermarkten verkopen ze ook, maar bij de Turk is die het verst en lekkerst).
Dus:

Voor 3 personen:
- Olijfolie
- 1 Blikje tomatenpuree
- Pakje Salami (Lidl is het lekkerst)
- 1 Rode of gele paprika
- Evt. normale of rode ui
- Boursin en geklutst ei (kan allebei naar gelang je budget, hoeft niet)
- 1 Turkse Pide
- Kaas, liefst meer dan 1 soort
- Zwarte of groene olijven
- Mediterraanse kruiden

Steek de gaspit aan en hou het op de laagste stand, begin op tijd (neem alle tijd hiervoor, 1 uur), gebruik een grote koekenpan waarin je kunt snijden. Doe hier een scheutje olijfolie in.
Je doet nu de pide erin, op maat voor de pan gesneden.
Besprenkel pide nu met olijfolie en smeer de tomatenpuree met een mes uit over de pide.
Bedek nu de pide met salami; kwak nu de boursin erop, doe nu de kaas erop; dunne ringen paprika en ui, half gesneden olijven (anders rollen ze eraf) en doe nu het geklutste ei eroverheen.

Voeg als laatste de kruiden toe.
Doe nu een deksel erop en laat het warm en knapperig worden. Na een half uur is de kaas heerlijk gesmolten. Je kunt in dit half uur wat voor jezelf doen.
Nu hij klaar is, je hebt nu een grote Turkse pizza in je pan liggen, moet je hem snijden. Snij hem in de pan en niet op een snijplank omdat hij dan snel afkoelt en alles eraf dondert. Hij is trouwens ook veels te groot om hem op een bord of snijplank te snijden. Daarbovenop knoei je niet.

Je kunt de stukken uit de pan halen met een keukentang.

Lekkerder en verser dan een diepvriespizza, rijker belegd dan bij een restaurant, en goedkoper plus voedzamer dan 1 van de 2. Tevens energiebewust mits je het niet in de oven gaat doen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Verluste op 10-07-2008 12:44:23 ]
Dasvidanja
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:41:31 #119
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60016834
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 08:38 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat vegapurisme)(pure zelfkastijdig is het )vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) ( )
Precies, zeker de smaak van rundvlees, zou ik voor geen goud willen missen. vegetariers doen zich iets tekort!

Excuses voor de warrige text. het was laat en een halve fles wodka pompte ondertussen door mijn aderen.

Vakantie: Vreselijk
The best firms advertise the least...
pi_60017007
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:

[..]

Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?
De kleur, de smaak, zelfs de structuur is totaal anders! Hoewel het verschil tussen diepvries bonen en verse bonen wel vrij klein is en die zijn dan ook ene prima optie voor als je snel en makkelijk wil.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60017106
MiMu, ik vind juist diepvriessperzieboontje zo slap en taai... Ze smaken redelijk, maar de structuur gaat een beetje naar z'n grootje door het bevriezen.
pi_60017262
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 12:16 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;
B) 1 courgette, 1 aubergine: pan vol???
C) Lekker, dat wel
Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.
  donderdag 10 juli 2008 @ 13:01:39 #123
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60017324
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 10:21 schreef Greys het volgende:
Klinkt super, dankjewel! Hoe lang grill jij ze ongeveer? Ik doe het altijd te lang
De Aldi heeft geen sojasaus geloof ik he? Ga er zometeen even heen in de pauze voor wat andere dingetjes, maar ik geloof dat de soja thuis op is.

Ik eet trouwens al vier dagen hetzelfde toetje. Het is een heel FOUT toetje, maar zo lekker
- Griekse yoghurt
- Een klodder honing
- Paar suikerpinda's

En omdat ik met dat ene zakje huismerk suikerpinda's al vier keer een toetje heb gemaakt, vind ik het toch een heerlijk fout budget toetje
Mmmmm, klinkt goed

Wat dacht je trouwens van yoghurt met stukjes speculaas????
of yoghurt met appelstroop, stukjes appel en kokos (beste: scheut kokosmelk)
The best firms advertise the least...
pi_60017356
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 12:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.
Aubergines en courgettes kosten 60-80 ct per stuk... Tel je lijstje dan eens op?
pi_60017558
Het enige wat ik eet uit pot is: witte en bruine bonen en capucijners. Rode bietjes en rode kool met appeltjes. Het enige wat ik eet uit de diepvries is spinazie à la crème. Voor de rest wil ik vers. Sperziebonen uit blik of diepvries vind ik echt heel vies en dingen als spinazie uit pot: dat probeer ik niet eens: de kleur weleens gezien??

Ik wil best zunig doen, maar het mag er niet op smaak in achteruitgaan! Koop bv. een Chinese kool: daar kan je haske vaak van eten en je kan er ontelbare dingen mee doen. (wokken, heel fijn als salade, de bladeren blancheren en er dan een gehaktprutje in doen, etc.) Bovendien blijft zo'n kool vrij lang goed, dus je hoeft niet 4 dagen achter elkaar kool te eten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')