Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan datquote:Op donderdag 10 juli 2008 04:02 schreef edcetera het volgende:
[..]
Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)
Als vegetarier (en ook standaard kokers als de meesten) kom je niet om maispap heen (pasta vind ik vreselijk, rijst is trouwens smaakloos (behalve zilvervlies etc), waarschijnlijk aardappels??)
Maize meal (pap / nshima)![]()
eker afgekoelde overblijfsels bakken (tip van een Chef/kok) ! een vloek in Afrika om overblijfselen te verwarmen, maar tering-lekker (zelfs beter, dan het origineel)
Ben trouwens zooo verbaasd, dat mensen cous-cous eten en "pap" /(maize meal) niet kennen (niet te vinden in de Appie etc) maar het is echt Goddelijk!!! (check "nshima / pap / "maize meal" op Google voor het basisrecept, kost echt wat moeite om het onder de knie te krijgen, maar werelds/ verslavend!! (Goedkoop: check exotic /Afrikan / Paki shops!!) (3 euro voor 1,5 kg, 3 pakken macaroni dus
)
Mijn koolhydratenbasis is echt: 40% aardapels / 40% (mais)pap / 10% rijst, en de rest soms pasta:voornamelijk spaghetti (met veel saus anders is pasta niet te vreten!)
Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!quote:Op donderdag 10 juli 2008 02:46 schreef edcetera het volgende:
Kan je beter PM'en dan zwaaienof kom een weekendje langs hier bij ons!
Ik grill ze altijd met alleen zout en peper er op. Gegrillde courgette erbij, pasta met een beetje pesto erdoor, en klaar.quote:Op donderdag 10 juli 2008 09:46 schreef Greys het volgende:
Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
Recepten volgen binnenkort welquote:Op donderdag 10 juli 2008 09:40 schreef Innocence het volgende:
Of gewoon elleboogjes macaroni met ham en kaas. Aten we v thuis ook elke week. Aardappelen, kroten en een gehaktballetje. Aardappelen, spinazie en een eitje. Andijviestampot met spekjes en kaas.
Kost allemaal niet veel hoor en heb vroeger nooit het idee gehad dat we saai aten.
[..]
Oe, wat dat betreft. Zoutvlees kost ook geen, eh, niet veel en kan je zo'n beetje eeuwig bewaren.![]()
Maar gehakt en gezeefde tomaten blijven de beste tip. Eet deze week ook pasta met tomatensaus, aubergineschotel met gehakt en begin volgende week lasagna.![]()
Je kan dus hele veel varieren en hoeft echt niet constant hetzelfde te eten.
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..
..
Blik koop ik niet vaak, maar (spercie)bonen uit pot zijn al slap als ze de pan in gaan, vers kun je nog tot het net nog knapperig is aan koken.quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:
[..]
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Behalve Haricots Vert (de dunne spercieboontjes) uit blik. Zijn koud uit blik lekkerder,dan versgekookte boontjesquote:Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..
Voor de Indische/Aziatische sauzen overigens een andere tip, stap eens een Toko binnen, daar zijn ze veul en veul goedkoper dan in de supermarkt..
Worteltjes, Erwten, sperziebonen idd, asperges, ingemaakte paprika uit blik/pot zijn echt niet te eten. Kleur is weggetrokken en het smaakt naar snot. Het is net alsof het kapotgekookte brocolli is. Daar zitten gewoon echt geen vitaminen meer in..quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:
[..]
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;quote:
Precies, zeker de smaak van rundvlees, zou ik voor geen goud willen missen. vegetariers doen zich iets tekort!quote:Op donderdag 10 juli 2008 08:38 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan datvegapurisme)(pure zelfkastijdig is het
![]()
)vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) (
)
Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?quote:Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:
[..]
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:16 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;
B) 1 courgette, 1 aubergine: pan vol???
C) Lekker, dat wel
Mmmmm, klinkt goedquote:Op donderdag 10 juli 2008 10:21 schreef Greys het volgende:
Klinkt super, dankjewel! Hoe lang grill jij ze ongeveer? Ik doe het altijd te lang
De Aldi heeft geen sojasaus geloof ik he? Ga er zometeen even heen in de pauze voor wat andere dingetjes, maar ik geloof dat de soja thuis op is.
Ik eet trouwens al vier dagen hetzelfde toetje. Het is een heel FOUT toetje, maar zo lekker
- Griekse yoghurt
- Een klodder honing
- Paar suikerpinda's
En omdat ik met dat ene zakje huismerk suikerpinda's al vier keer een toetje heb gemaakt, vind ik het toch een heerlijk fout budget toetje
Aubergines en courgettes kosten 60-80 ct per stuk... Tel je lijstje dan eens op?quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.
Als je diepvries bonen rechtstreeks vanuit de vriezer in het kokende water gooit en dan maar even kort kookt valt het mee maar vers is natuurlijk altijd lekkerder.quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:52 schreef ColdFeet het volgende:
MiMu, ik vind juist diepvriessperzieboontje zo slap en taai... Ze smaken redelijk, maar de structuur gaat een beetje naar z'n grootje door het bevriezen.
staat aan!quote:Op donderdag 10 juli 2008 09:19 schreef Greys het volgende:
[..]
Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!![]()
Snij een klein gedeelte van je kipfilet in flinterdunne blokjes (halve dobbelsteengrootte) om echt met de nasi te mixen (gelijk aan het begin bij de olie gooien) voor de smaak dus!, de rest van je kip is eigenlijk zonde als je er niet een apart gerecht van maakt (OK: smaken verschillen) met sausquote:Ik ga vanavond gebakken rijst maken met de restjes groenten er in
En dan gewoon een kipfiletje in kleine stukjes er in mikken ofzo? Ja he?
Kaasplankje, niet teveel kotsen in dit topic, daarvan vergaat mijn eetlust
Doperwten zijn idd oké, maar ik heb ze weleens uit mijn moestuintje en dan zijn ze niet oké, maar echt heerlijk!! Verse spinazie is lekkerder dan uit diepvries, maar ik heb altijd wel een pak in de vriezer: ik maak dan weleens met bouillon een spinazie à la creme soepie met sliertjes paling erdoor: luie huisvrouwen maaltijd, maar goed te doen en met paling van de euroshopper ook nog eens best budgetair hier op zijn plaats.quote:Op donderdag 10 juli 2008 13:18 schreef ColdFeet het volgende:
Diepvriesdoperwten zijn dan weer best OK. Maar spinazie is toch echt vers het beste!
Ik merk het verschil wel, maar dat er nu echt een groot verschil in smaak zit die het het extra geld en moeite waard maken, nee...quote:Op donderdag 10 juli 2008 12:48 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?
De kleur, de smaak, zelfs de structuur is totaal anders!Hoewel het verschil tussen diepvries bonen en verse bonen wel vrij klein is en die zijn dan ook ene prima optie voor als je snel en makkelijk wil.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doen:
1 Breng de spliterwten met de prei, knolselderij en bouillon aan de kook in een soeppan.
2 Laat de soep op middelhoog vuur 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, de erwten vallen uit elkaar en binden zo de soep.
3 Schep de soep in grote kommen. Garneer de soep met de rucola en bestrooi 'm met de geitenkaas.
Prijzen zijn geschat
[ Bericht 0% gewijzigd door maok op 10-07-2008 14:46:05 ]Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
Wow! Respect voor die mensenquote:Op donderdag 10 juli 2008 15:30 schreef verita het volgende:
Misschien heeft iemand wat aan deze link?
2 volwassenen eten voor 25 euro per week
Ik vrees dat dat mij niet gaat lukken
Wil je weten hoeveel paar ovenwanten ik al verneukt heb op die manier?quote:Op donderdag 10 juli 2008 16:50 schreef Greys het volgende:
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!
Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
Ik had laatst ook een pannelap die in lichterlaaie stond. Ik stond er echt zo stom naar te kijken, zo van: Wat nu? Uiteindelijk heb ik de pan die op het vuur stond er maar opgezet. Dat werktequote:Op donderdag 10 juli 2008 16:50 schreef Greys het volgende:
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!
Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
Bedoel je de kip-krokant schnitzels? Die zijn echt heel lekker! Ik ben een luxe-eter (150 euro boodschappen per week voor een gezin van drie personen, waarvan er eentje vijf jaar is), maar ik ben volledig geinspireerd door dit topic wat kritischer geworden! Vanaf volgende week is het potverdorie afgelopen met de onzin-luxe-nietechtnodig-spullen!quote:Op donderdag 10 juli 2008 16:36 schreef Isegrim het volgende:
Goedkoop-vlees-tip: gepaneerde kipfilet bij Aldi, twee stuks voor 1,49. Geen idee of ze lekker zijn, maar ik moet momenteel ook een beetje budgetshoppen, dus wou ze maar eens proberen.
Lolzz herkenbaarquote:Op donderdag 10 juli 2008 16:59 schreef conleche het volgende:
[..]
Ik had laatst ook een pannelap die in lichterlaaie stond. Ik stond er echt zo stom naar te kijken, zo van: Wat nu? Uiteindelijk heb ik de pan die op het vuur stond er maar opgezet. Dat werkte
Lukt hen ook niet helemaal hoor:quote:Op donderdag 10 juli 2008 15:44 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Wow! Respect voor die mensen
Tis volgens mij duurder aangezien het veel stroom kost.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment
Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Ik vind zelfgebakken brood zéer overrated. Ik heb van alles geprobeerd, maar het bleef zware kost! Alleen als het net gebakken was en nog warm vond ik het wel lekker. Als je toch wilt en nog geen broodbakmasjien hebt, mag je die van mij hebben! O, en goedkoper valt volgens mij ook best tegen.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment
Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Ligt een beetje aan wat voor meel je gebruikt en waar je het koopt. Die handige pakken speciaal voor de broodbakmachine zijn in ieder geval aardig prijzig.quote:Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment
Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |