abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 juli 2008 @ 08:38:57 #101
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60012315
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 04:02 schreef edcetera het volgende:

[..]

Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)
Als vegetarier (en ook standaard kokers als de meesten) kom je niet om maispap heen (pasta vind ik vreselijk, rijst is trouwens smaakloos (behalve zilvervlies etc), waarschijnlijk aardappels ??)

Maize meal (pap / nshima) eker afgekoelde overblijfsels bakken (tip van een Chef/kok) ! een vloek in Afrika om overblijfselen te verwarmen, maar tering-lekker (zelfs beter, dan het origineel)
Ben trouwens zooo verbaasd, dat mensen cous-cous eten en "pap" /(maize meal) niet kennen (niet te vinden in de Appie etc ) maar het is echt Goddelijk!!! (check "nshima / pap / "maize meal" op Google voor het basisrecept, kost echt wat moeite om het onder de knie te krijgen, maar werelds/ verslavend!! (Goedkoop: check exotic /Afrikan / Paki shops!!) (3 euro voor 1,5 kg, 3 pakken macaroni dus )
Mijn koolhydratenbasis is echt: 40% aardapels / 40% (mais)pap / 10% rijst, en de rest soms pasta:voornamelijk spaghetti (met veel saus anders is pasta niet te vreten! )
Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat vegapurisme)(pure zelfkastijdig is het )vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) ( )
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 09:19:13 #102
163650 Greys
pi_60012828
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 02:46 schreef edcetera het volgende:
Kan je beter PM'en dan zwaaien of kom een weekendje langs hier bij ons!
Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!

Ik ga vanavond gebakken rijst maken met de restjes groenten er in
En dan gewoon een kipfiletje in kleine stukjes er in mikken ofzo? Ja he?

Kaasplankje, niet teveel kotsen in dit topic, daarvan vergaat mijn eetlust
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 09:46:03 #103
163650 Greys
pi_60013292
Ik gooi zojuist per ongeluk het 'Met 10 euro'...'-topic dicht.
Maar we gaan hier verder neem ik aan? Of moet er een nieuwe geopend worden daarvoor?

Laatste post:

Ik vind het juist top om twee keer in de week hetzelfde te kunnen eten. Als het lekker en gezond voer is, dan is het toch juist een uitkomst om het de tweede keer alleen maar te hoeven opwarmen en er bv alleen een fris tomaatje en komkommertje bij te snijden.

Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60013498
Wilde net reageren Greys. Vind het zelf erg lekker met een thaise roerbakmix en witte rijst. Zak nog geen 1,50 bij de Lidl, kan je nog voor een ander gerecht gebruiken ook!
Ik bak ze zelf altijd in de grillpan, inderdaad met sojasaus en veel zwarte peper.

Ik heb trouwens bij een paar van 'n recepten in het Fok!-kookboek 'buget tip' oid laten vermelden. Misschien ook een idee voor recepten uit dit topic?

Eet zelf heel veel goedkope dingen, maar dat komt dat omdat ik al veel op voorraad heb. Als je alles nieuw moet kopen is het weer niet geschikt voor dit topic...

[ Bericht 28% gewijzigd door Innocence op 10-07-2008 10:08:13 ]
Sweet and innocent...
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 10:09:02 #105
163650 Greys
pi_60013657
Oh ja, grillpan, heb ik! En je roerbakmix tip ga ik ook ter hand nemen. De rijst ga ik dan bakken, dat vind ik lekkerder denk ik. Thanks, heb er nu al trek in!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60013705
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 09:46 schreef Greys het volgende:
Heeft er iemand nog een voordelig tipje wat te eten bij tonijnsteaks (goedkoop, uit de vriezer, twee voor ¤ 1,68 geloof ik)? Ik kom nooit verder dan gebakken aardappeltjes, maar die heb ik gisteren al gegeten. Die van gisteren waren trouwens lekker, in schil gekookt, toen in vieren gesneden en toen met lekker veel kruiden in de oven. Met dank aan dit topic
Oh en misschien iemand nog een lekkere tip hoe de tonijnsteaks klaar te maken? Ik bak ze meestal als een biefstukje en aan het eind doe ik er dan een klein scheutje sojasaus overheen. Maar misschien nog andere lekkere tips?
Ik grill ze altijd met alleen zout en peper er op. Gegrillde courgette erbij, pasta met een beetje pesto erdoor, en klaar.
De tonijnsteak wel kort grillen, anders wordt ie kurkdroog, en moet je er ook nog een sausje bij maken.
Lekker en ontzettend simpel.
pi_60013809
Mijn laatste post trouwens nog:
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 09:40 schreef Innocence het volgende:
Of gewoon elleboogjes macaroni met ham en kaas. Aten we v thuis ook elke week. Aardappelen, kroten en een gehaktballetje. Aardappelen, spinazie en een eitje. Andijviestampot met spekjes en kaas.
Kost allemaal niet veel hoor en heb vroeger nooit het idee gehad dat we saai aten.
[..]

Oe, wat dat betreft. Zoutvlees kost ook geen, eh, niet veel en kan je zo'n beetje eeuwig bewaren.

Maar gehakt en gezeefde tomaten blijven de beste tip. Eet deze week ook pasta met tomatensaus, aubergineschotel met gehakt en begin volgende week lasagna.
Je kan dus hele veel varieren en hoeft echt niet constant hetzelfde te eten.
Recepten volgen binnenkort wel
Sweet and innocent...
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 10:21:25 #108
163650 Greys
pi_60013897
Klinkt super, dankjewel! Hoe lang grill jij ze ongeveer? Ik doe het altijd te lang
De Aldi heeft geen sojasaus geloof ik he? Ga er zometeen even heen in de pauze voor wat andere dingetjes, maar ik geloof dat de soja thuis op is.

Ik eet trouwens al vier dagen hetzelfde toetje. Het is een heel FOUT toetje, maar zo lekker
- Griekse yoghurt
- Een klodder honing
- Paar suikerpinda's

En omdat ik met dat ene zakje huismerk suikerpinda's al vier keer een toetje heb gemaakt, vind ik het toch een heerlijk fout budget toetje
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60014618
Courgette/ aubergine prut

benodigdheden:
1 aubergine @afhankelijk van seizoen
1 courgette @afhankelijk van seizoen
1 blikje tomatenpuree @0.10
2-3 teentjes knoflook @0.10
2 el olijfolie
4 boterhammen pp @ 0.25
provencaalse kruiden (of verse kruiden naar smaak)

Courgette en aubergine wassen en in blokjes snijden.
De courgette in een klein beetje water koken, na 5 min de aubergine toevoegen (anders wordt het echt prut).
De tomatenpuree toevoegen met de kruiden.
Het geheel doorkoken tot de groenten gaar zijn.

Ondertussen:
Knoflook persen en mengen met de olijfolie.
De knoflookolie uitsmeren op de boterhammen.
De boterhammen onder de grill roosteren.

De prut kan gegeten worden op de boterham als beleg.

Eet smakelijk.

Max 5 euro voor een volle pan prut + 1 heel brood
Ik eet hier meerdere keren van en vries de prut per portie in.
  Redactie Games donderdag 10 juli 2008 @ 11:17:14 #110
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60015071
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..

Voor de Indische/Aziatische sauzen overigens een andere tip, stap eens een Toko binnen, daar zijn ze veul en veul goedkoper dan in de supermarkt..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_60015793
Ik heb een lekker recept om tonijn te marineren! Het komt uit het Kook Ook boek, alleen staat die thuis in de kast Zal het vanavond posten.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_60015916
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..
..
Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Sweet and innocent...
pi_60015973
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:

[..]

Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Blik koop ik niet vaak, maar (spercie)bonen uit pot zijn al slap als ze de pan in gaan, vers kun je nog tot het net nog knapperig is aan koken.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:00:47 #114
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60016025
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:17 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ondanks goedkoop, ik weiger om te besparen op verse groenten en fruit, blikvoer is gewoon niet lekker..

Voor de Indische/Aziatische sauzen overigens een andere tip, stap eens een Toko binnen, daar zijn ze veul en veul goedkoper dan in de supermarkt..
Behalve Haricots Vert (de dunne spercieboontjes) uit blik. Zijn koud uit blik lekkerder,dan versgekookte boontjes
The best firms advertise the least...
  Redactie Games donderdag 10 juli 2008 @ 12:08:01 #115
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60016162
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:

[..]

Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Worteltjes, Erwten, sperziebonen idd, asperges, ingemaakte paprika uit blik/pot zijn echt niet te eten. Kleur is weggetrokken en het smaakt naar snot. Het is net alsof het kapotgekookte brocolli is. Daar zitten gewoon echt geen vitaminen meer in..

Bij de bonen kun je nog enigzins wat vinden maar dan liever zonder ingemaakte saus, bliktomaten, kunnen nog wel door voor de pastasaus.

Maar genoeg "hollanders" die de inhoud van een pot "Hak" groenten bij hun piepertjes en karbonaadje leggen...
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_60016358
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 10:54 schreef Oceanonix het volgende:
Courgette/ aubergine prut

A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;
B) 1 courgette, 1 aubergine: pan vol???
C) Lekker, dat wel
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:28:43 #117
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_60016591
Courgette (gevuld) met tonijn voor 2
(was oorspronkelijk voor 1 persoon, maar was me echt veel teveel)

Nodig

125 g (zilvervlies)rijst (heb je vast wel in huis) (ik houd 50 voor mij 75 voor Lief aan)
1 blokje kippenbouillon (heb je vast wel in huis)
1 courgettes - 1,29
1 rode paprika - 0,70
1 ui - 0,05
2 teentjes knoflook - 0,40 (3 knofjes voor 1,19)
1 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160 g) - 0,89
1 blikje tomatenpuree (70 g) - 0,25
paprikapoeder

Bij elkaar iets van 3 euro

(Alles bij de Plus dus moet vast goedkoper kunnen)

Bereiden

Rijst met weinig zout water met het bouillonblokje koken. Vocht eventueel bewaren voor in de wok.
Courgettes wassen (, halveren en met lepel uithollen).
Binnenste deel courgettes in blokjes snijden.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Uien pellen en snipperen.
Blikje tonijn afgieten, olie in de wok afgieten.
Olie van tonijn in wok verhitten en de versnipperde/geperste knoflook en de ui glazig bakken.
Tomatenpuree, blokjes courgette en paprika toevoegen.
Tonijn toevoegen en met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.
(Courgettes in ovenschaal leggen, met mengsel vullen en 15 min. in oven verwarmen.)
Met rijst serveren.
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:33:55 #118
207371 Verluste
Definitely Maybe
pi_60016695
Mijn moeder heeft een grandioze tip, en ik kan je vertellen, het is héérlijk. Voor als je de pizza's uit het vriesvak niet meer te vreten vindt:

Koop een Turkse pide (grote, ronde turkse brood) bij de lokale Turk (supermarkten verkopen ze ook, maar bij de Turk is die het verst en lekkerst).
Dus:

Voor 3 personen:
- Olijfolie
- 1 Blikje tomatenpuree
- Pakje Salami (Lidl is het lekkerst)
- 1 Rode of gele paprika
- Evt. normale of rode ui
- Boursin en geklutst ei (kan allebei naar gelang je budget, hoeft niet)
- 1 Turkse Pide
- Kaas, liefst meer dan 1 soort
- Zwarte of groene olijven
- Mediterraanse kruiden

Steek de gaspit aan en hou het op de laagste stand, begin op tijd (neem alle tijd hiervoor, 1 uur), gebruik een grote koekenpan waarin je kunt snijden. Doe hier een scheutje olijfolie in.
Je doet nu de pide erin, op maat voor de pan gesneden.
Besprenkel pide nu met olijfolie en smeer de tomatenpuree met een mes uit over de pide.
Bedek nu de pide met salami; kwak nu de boursin erop, doe nu de kaas erop; dunne ringen paprika en ui, half gesneden olijven (anders rollen ze eraf) en doe nu het geklutste ei eroverheen.

Voeg als laatste de kruiden toe.
Doe nu een deksel erop en laat het warm en knapperig worden. Na een half uur is de kaas heerlijk gesmolten. Je kunt in dit half uur wat voor jezelf doen.
Nu hij klaar is, je hebt nu een grote Turkse pizza in je pan liggen, moet je hem snijden. Snij hem in de pan en niet op een snijplank omdat hij dan snel afkoelt en alles eraf dondert. Hij is trouwens ook veels te groot om hem op een bord of snijplank te snijden. Daarbovenop knoei je niet.

Je kunt de stukken uit de pan halen met een keukentang.

Lekkerder en verser dan een diepvriespizza, rijker belegd dan bij een restaurant, en goedkoper plus voedzamer dan 1 van de 2. Tevens energiebewust mits je het niet in de oven gaat doen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Verluste op 10-07-2008 12:44:23 ]
Dasvidanja
  donderdag 10 juli 2008 @ 12:41:31 #119
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60016834
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 08:38 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ik vind vega best ok(soms), (ik eet per week een paar keer zonder vlees/vis ´s avonds)(maar ik hoop dat we hier niet in een vega/vegano discussie (ik heb zo'n gruwelijke hekel aan dat vegapurisme)(pure zelfkastijdig is het )vervallen(want dat vind ik zo vreselijk!!!))!(verder is die post van jou best lastig te lezen)(met al die ()()///!!!) ( )
Precies, zeker de smaak van rundvlees, zou ik voor geen goud willen missen. vegetariers doen zich iets tekort!

Excuses voor de warrige text. het was laat en een halve fles wodka pompte ondertussen door mijn aderen.

Vakantie: Vreselijk
The best firms advertise the least...
pi_60017007
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 11:55 schreef Innocence het volgende:

[..]

Wat is er anders aan bijvoorbeeld de smaak van bonen uit blik dan? Scheelt je vaak nog veel werk ook.
Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?
De kleur, de smaak, zelfs de structuur is totaal anders! Hoewel het verschil tussen diepvries bonen en verse bonen wel vrij klein is en die zijn dan ook ene prima optie voor als je snel en makkelijk wil.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60017106
MiMu, ik vind juist diepvriessperzieboontje zo slap en taai... Ze smaken redelijk, maar de structuur gaat een beetje naar z'n grootje door het bevriezen.
pi_60017262
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 12:16 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

A) als je daar 5 euro voor kwijt bent, doe je je boodschappen bij de verkeerde winkel;
B) 1 courgette, 1 aubergine: pan vol???
C) Lekker, dat wel
Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.
  donderdag 10 juli 2008 @ 13:01:39 #123
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60017324
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 10:21 schreef Greys het volgende:
Klinkt super, dankjewel! Hoe lang grill jij ze ongeveer? Ik doe het altijd te lang
De Aldi heeft geen sojasaus geloof ik he? Ga er zometeen even heen in de pauze voor wat andere dingetjes, maar ik geloof dat de soja thuis op is.

Ik eet trouwens al vier dagen hetzelfde toetje. Het is een heel FOUT toetje, maar zo lekker
- Griekse yoghurt
- Een klodder honing
- Paar suikerpinda's

En omdat ik met dat ene zakje huismerk suikerpinda's al vier keer een toetje heb gemaakt, vind ik het toch een heerlijk fout budget toetje
Mmmmm, klinkt goed

Wat dacht je trouwens van yoghurt met stukjes speculaas????
of yoghurt met appelstroop, stukjes appel en kokos (beste: scheut kokosmelk)
The best firms advertise the least...
pi_60017356
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 12:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Zit ook een brood bij. En eens in de zoveel tijd dient er ook een nieuwe bol knof gescoord te worden. Als je de knof en olie uit voorraad haalt en dat niet meerekend betaal je idd minder.
Aubergines en courgettes kosten 60-80 ct per stuk... Tel je lijstje dan eens op?
pi_60017558
Het enige wat ik eet uit pot is: witte en bruine bonen en capucijners. Rode bietjes en rode kool met appeltjes. Het enige wat ik eet uit de diepvries is spinazie à la crème. Voor de rest wil ik vers. Sperziebonen uit blik of diepvries vind ik echt heel vies en dingen als spinazie uit pot: dat probeer ik niet eens: de kleur weleens gezien??

Ik wil best zunig doen, maar het mag er niet op smaak in achteruitgaan! Koop bv. een Chinese kool: daar kan je haske vaak van eten en je kan er ontelbare dingen mee doen. (wokken, heel fijn als salade, de bladeren blancheren en er dan een gehaktprutje in doen, etc.) Bovendien blijft zo'n kool vrij lang goed, dus je hoeft niet 4 dagen achter elkaar kool te eten.
pi_60017590
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 12:52 schreef ColdFeet het volgende:
MiMu, ik vind juist diepvriessperzieboontje zo slap en taai... Ze smaken redelijk, maar de structuur gaat een beetje naar z'n grootje door het bevriezen.
Als je diepvries bonen rechtstreeks vanuit de vriezer in het kokende water gooit en dan maar even kort kookt valt het mee maar vers is natuurlijk altijd lekkerder.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60017756
Diepvriesdoperwten zijn dan weer best OK. Maar spinazie is toch echt vers het beste!
  donderdag 10 juli 2008 @ 13:25:02 #128
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60017962
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 09:19 schreef Greys het volgende:

[..]

Dan moet je PM box wel beschikbaar zijn!
staat aan!
quote:
Ik ga vanavond gebakken rijst maken met de restjes groenten er in
En dan gewoon een kipfiletje in kleine stukjes er in mikken ofzo? Ja he?

Kaasplankje, niet teveel kotsen in dit topic, daarvan vergaat mijn eetlust
Snij een klein gedeelte van je kipfilet in flinterdunne blokjes (halve dobbelsteengrootte) om echt met de nasi te mixen (gelijk aan het begin bij de olie gooien) voor de smaak dus!, de rest van je kip is eigenlijk zonde als je er niet een apart gerecht van maakt (OK: smaken verschillen) met saus
Maar goed, wat ik ook weleens doe is de kip in grote blokken snijden, marinerenen, bakken en bij je nasi eten
(of zelf vermengen met satesaus)
The best firms advertise the least...
pi_60018034
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 13:18 schreef ColdFeet het volgende:
Diepvriesdoperwten zijn dan weer best OK. Maar spinazie is toch echt vers het beste!
Doperwten zijn idd oké, maar ik heb ze weleens uit mijn moestuintje en dan zijn ze niet oké, maar echt heerlijk!! Verse spinazie is lekkerder dan uit diepvries, maar ik heb altijd wel een pak in de vriezer: ik maak dan weleens met bouillon een spinazie à la creme soepie met sliertjes paling erdoor: luie huisvrouwen maaltijd, maar goed te doen en met paling van de euroshopper ook nog eens best budgetair hier op zijn plaats.
  donderdag 10 juli 2008 @ 13:49:41 #130
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60018622
Spaanse kikkererwtenschotel (hoofdgerecht, 4 personen, 25 min, maar 1pan nodig)

Nodig:
2 el olie
1 chorizoworst (250g) in blokjes ¤2,50
2 uien, fijngesneden ¤0,10
2 teentjes knoflook, fijngesneden ¤0,10
750g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes ¤0,25 (uit grotere zak*)
1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt ¤1,-
100 g zwarte olijven zonder pit ¤0,25 (markt)
450g bladspinazie (diepvries) (kan natuurlijk ook vers) ¤0,40
Beetje zout en peper.

Totaal: ¤4,60 = ¤1,15 pp

*als je niet zo vaak aardappels eet koop dan gepaste hoeveelheid op de markt)

Doen:
1 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de chorizoblokjes op laag vuur 2 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
2 Schep de aardappelblokjes door het chorizo-uienmengsel en bak het geheel op middelhoog vuur in 15 minuten gaar.
3 Voeg de kikkererweten en olijven toen en verwarm het geheel nog 3-4 minuten. Schep de spinazie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Prijzen zijn geschat

[ Bericht 1% gewijzigd door maok op 10-07-2008 14:46:24 ]
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_60018681
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 12:48 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Proef jij echt het verschil niet tussen bonen uit blik, diepvries bonen en verse bonen?
De kleur, de smaak, zelfs de structuur is totaal anders! Hoewel het verschil tussen diepvries bonen en verse bonen wel vrij klein is en die zijn dan ook ene prima optie voor als je snel en makkelijk wil.
Ik merk het verschil wel, maar dat er nu echt een groot verschil in smaak zit die het het extra geld en moeite waard maken, nee...

Moet zeggen dat ik veel (kidneybonen, bruine bonen, erwten, linzen) eigenlijk ook nog nooit vers heb gegeten.
Sweet and innocent...
  donderdag 10 juli 2008 @ 14:23:56 #132
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60019475
vegatarische erwtensoep (vegatrisch hoofdgerecht, 4 pers., 30min, maar 1 pan nodig)

Nodig:
400g spliterwten ¤0,60
1 prei, in ringen ¤0,30
1/4 knolselderij*, in blokjes ¤0,25(?)
1,5 liter groentebouillon (van tablet) 0,10
25g rucola ¤0,45
50 g geraspte harde geitenkaas ¤0,80

Totaal: ¤2,50 = ¤0,63 pp

*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Doen:
1 Breng de spliterwten met de prei, knolselderij en bouillon aan de kook in een soeppan.
2 Laat de soep op middelhoog vuur 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, de erwten vallen uit elkaar en binden zo de soep.
3 Schep de soep in grote kommen. Garneer de soep met de rucola en bestrooi 'm met de geitenkaas.

Prijzen zijn geschat

[ Bericht 0% gewijzigd door maok op 10-07-2008 14:46:05 ]
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  donderdag 10 juli 2008 @ 14:45:40 #133
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60020015
Pasta met tonijn, mais en sperziebonen (hoofdgerecht, 4 pers., 15 minuten, snel klaargerecht)

Nodig:
400g penne (pasta) ¤0,50
1 ui, fijngesneden ¤0,05
2 el olie
500g sperziebonen, schoongemaakt ¤0,40
1 blik maïskorrels (300g), uitgelekt ¤0,80
2 blikjes tonijn in water (à 185g), uitgelekt ¤1,50
1 bakje tuinkers ¤0,75
beetje zout en peper

Totaal ¤4,- = ¤1,- pp

Doen:
1 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzinge op de verpakking beetgaar. Giet de penne af.
2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hierin op laag vuur. Bak de sperziebonen 1 minuut mee en voeg een scheutje water toe. Stoof de preziebonen met deksel op de pan op laag vuur in 5 minuten beetgaar.
3 Schep de maïs en de tonijn door de sperzibonen en verwarm het geheel nog 3-4 minuten.
4 Knip de tuinkers af en schep die met de penne door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Prijzen zijn geschat
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  donderdag 10 juli 2008 @ 14:56:22 #134
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60020256
Ik kwam trouwens nog een handige site tegen: http://www.starttoeat.be/documents/home.xml

Met handige budgettips voor het koken en met tips wat je met restjes kan doen zodat je ook weer kunt besparen. Zoals tips om de juiste groente in het juiste seizoen te eten omdat het dan goedkoper is (er staat een lijst met groente per seizoen op).
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
  donderdag 10 juli 2008 @ 15:30:31 #135
151515 verita
Happy days
pi_60021145
Misschien heeft iemand wat aan deze link?

2 volwassenen eten voor 25 euro per week

Ik vrees dat dat mij niet gaat lukken
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_60021506
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 15:30 schreef verita het volgende:
Misschien heeft iemand wat aan deze link?

2 volwassenen eten voor 25 euro per week

Ik vrees dat dat mij niet gaat lukken
Wow! Respect voor die mensen
pi_60021740
En dan kopen ze nog veel onnodig dure dingen...
Sweet and innocent...
pi_60022749
Goedkoop-vlees-tip: gepaneerde kipfilet bij Aldi, twee stuks voor 1,49. Geen idee of ze lekker zijn, maar ik moet momenteel ook een beetje budgetshoppen, dus wou ze maar eens proberen.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 16:50:44 #139
163650 Greys
pi_60023091
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!

Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60023166
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 16:50 schreef Greys het volgende:
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!

Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
Wil je weten hoeveel paar ovenwanten ik al verneukt heb op die manier?
pi_60023241
Ja, dat is dan dus het enige voordeel van een electrische kookplaat.
pi_60023330
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 16:50 schreef Greys het volgende:
Oh, ik ga dat linkje van die 2 volwassenen voor 25 euro per week eens even doorspitten!

Het is zeker niet zo budgettair verantwoord dat ik zojuist, tijdens het koken van rijst (om het straks te bakken) mijn theedoek in de brand gestoken heb per ongeluk?
Ik had laatst ook een pannelap die in lichterlaaie stond. Ik stond er echt zo stom naar te kijken, zo van: Wat nu? Uiteindelijk heb ik de pan die op het vuur stond er maar opgezet. Dat werkte
pi_60023405
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 16:36 schreef Isegrim het volgende:
Goedkoop-vlees-tip: gepaneerde kipfilet bij Aldi, twee stuks voor 1,49. Geen idee of ze lekker zijn, maar ik moet momenteel ook een beetje budgetshoppen, dus wou ze maar eens proberen.
Bedoel je de kip-krokant schnitzels? Die zijn echt heel lekker! Ik ben een luxe-eter (150 euro boodschappen per week voor een gezin van drie personen, waarvan er eentje vijf jaar is), maar ik ben volledig geinspireerd door dit topic wat kritischer geworden! Vanaf volgende week is het potverdorie afgelopen met de onzin-luxe-nietechtnodig-spullen!

Maar goed, de kipschnitzels dus: best lekker! Ze staan toevallig voor vandaag ook op het menu. Spinazie erbij en gebakken aardappels.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_60023592
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 16:59 schreef conleche het volgende:

[..]

Ik had laatst ook een pannelap die in lichterlaaie stond. Ik stond er echt zo stom naar te kijken, zo van: Wat nu? Uiteindelijk heb ik de pan die op het vuur stond er maar opgezet. Dat werkte
Lolzz herkenbaar
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 17:11:39 #145
163650 Greys
pi_60023621
Ik ben wel erg trots op alle users hier, dat we in elk geval een poging gaan doen!
Het scheelt zoveel centjes (en eten weggooien!)

1 Verkoolde theedoek weggooien staat in géén verhouding tot allemaal goed eten wegmikken
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 10 juli 2008 @ 17:47:02 #146
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_60024308
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 15:44 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Wow! Respect voor die mensen
Lukt hen ook niet helemaal hoor:
"Budget omhoog
Van een mager budget krijg je in mijn geval een te mager mens. Dus daarom ga ik al eerder dan gepland over op de 35 euro per week."


Niet dat het hierdoor minder interessant zou zijn trouwens.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 18:02:03 #147
163650 Greys
pi_60024536
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment

Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 10 juli 2008 @ 18:16:58 #148
207371 Verluste
Definitely Maybe
pi_60024756
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment

Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Tis volgens mij duurder aangezien het veel stroom kost.
Dasvidanja
pi_60024773
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment

Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Ik vind zelfgebakken brood zéer overrated. Ik heb van alles geprobeerd, maar het bleef zware kost! Alleen als het net gebakken was en nog warm vond ik het wel lekker. Als je toch wilt en nog geen broodbakmasjien hebt, mag je die van mij hebben! O, en goedkoper valt volgens mij ook best tegen.
pi_60024806
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 18:02 schreef Greys het volgende:
Ja die dame woog onder de 55 kilo op een gegeven moment

Ik ga trouwens ook het zelf brood bakken maar weer invoeren hier.
Zou dat schelen? Of zou het alleen maar duurder zijn?
Ligt een beetje aan wat voor meel je gebruikt en waar je het koopt. Die handige pakken speciaal voor de broodbakmachine zijn in ieder geval aardig prijzig.
There is no love sincerer than the love of food.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')