abonnement Unibet Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 9 juli 2008 @ 16:18:55 #76
163650 Greys
pi_59998724
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_59998811
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:18 schreef Greys het volgende:
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
als je in zo'n 'buurt' woont dan weet je dat gewoon
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_59998894
schaamteloze tvp
Ja doei.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 9 juli 2008 @ 16:49:44 #79
163650 Greys
pi_59999599
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:21 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

als je in zo'n 'buurt' woont dan weet je dat gewoon
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60000458
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:49 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten
Ik rij vaak door het Westland, en daar staan regelmatig bordjes langs de weg met "komkommers te koop", "verse paprika's" en dat soort kreten.
's Zomers staan er ook wel regelmatig van die zelfgetimmerde kraampjes langs de weg met bakjes/zakjes met diverse groenten/fruit en een busje waar je geld in kan doen.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat in de omgeving van Bleiswijk niet zo zou zijn.

Voor zo'n teler is elk kilo'tje wat zo verkocht wordt meegenomen, want al betaal je de helft van de winkelprijs, dan is zijn opbrengst nog veel hoger dan wat hij bij de veiling zou krijgen.
  woensdag 9 juli 2008 @ 17:40:53 #81
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60000863
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:
Budget 3-gangen diner

vooraf: gevulde tomaten
hoofd : pasta al tonno
na : limoenvla

Boodschappenlijstje Lidl:

2 tomaten @ 50 cent
1 blik gepelde tomaten @ 19 cent
2 blikjes tonijn @ 1.79
1 pak spaghetti @ 15 cent
1 ui @ 20 cent
1 zakje geraspte mozzarella kaas @ 1.09
pot augurken @ 55 cent
1 eetlepel mayo
zout/peper
1 bol knoflook @ 60 cent
2 limoenen @ 79 cent
50gr boter @ 39 cent
2 eieren @ stuksprijs
half kopje suiker


Maak een blikje tonijn aan met zout, peper, augurkjes en mayo en deel gensipperd ui
Snijdt kapje van tomaat, hol uit en vul met tonijnmengsel.


Kook pasta al dente; snijd knof in flinterdunne plakjes.
Haal gepelde tomaat uit blik en snijd fijn ( bewaar sap!!! ) , rest van gesnipperd ui, aanfruiten in pan met olie; mik het laatste blikje tonijn erbij. Even goed omscheppen.
Gooi pasta erbij; dan knof, dan de tomaten en sap.
Zout en peper erbij op smaak.
Goed aanbakken en wanneer je de knof goed ruikt van vuur halen.
Afmaken met mozzarellakaas.

Schraap limoenen; halveer ze en pers uit boven pannetje. Voeg boter en suiker toe. Breek ei en laat in pan glijden.Voeg van 2e ei alleen geel toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat inkoken; goed roeren met houten lepel.
Bij gewenste dikte in schaaltjes gieten en laten afkoelen. Maak mooi met restjes schil van limoen ( snijdt in reepjes )


Totaal kosten 3 gangen diner: 6,25
Nu moet je echt ophouden!!! zelfs als ik net gegeten heb en deze bijdrage lees, wil ik weer gaan koken


wat die tomaat met tonijn betreft: Die zijn ook bijzonder geschikt voor een verjaardagsfeestje als snack:

Neem dan kleinere rijpe tomaten (cherry of liefs ietsje groter). Was gisteren bij de Lidl en vond daar een pakje met 6 tomaten (grootte tussen Engelse- en cherrytomaten in, perfect voor een snack): E 0,49
tonijnsalade zoals je beschreef erin en een blaadje verse pererselie en snufje paprikapoeder voor de decoratie.

Ik geef hier de voorkeur aan tijdens een verjaardagsfeest (naast of i.p.v. de standaard chips, blokjes kaas, augurken, a'dam uien etc )

serveer echt liever jouw idee (tomaten met tonijnsalade) samen met:

- de gevulde eieren
- asperges gewikkeld in lapje ham
- toast met gerookte zalm en paturain
- olijven van de Turk
- huzarensalade (de ronde bakken van de Aldi) vermengd met extra erwten, augurk, aardappel, rundvlees, om het minder mayo-achtig te maken

Ow en tip, die het altijd goed doet (zowel kinderen als volwassenen) : zoete popcorn

Zelfgemaakt uiteraard (wil niet opscheppen, maar wordt gezien als de home-made popcorn guru)

Benodigheden:

- zakje popcornmais (E 1- 1,50): check de Turk
- suiker
- olie
- snufje zout / aromat

Methode:

1 eetlepel olie in een grote kookpan (hoe groter, hoe beter lees: bodemoppervlakte is "the key") en
door horizontale rondjes te draaien met de pan, de olie verspreiden (gaat beter als de olie iets opgewarmd is) mais dan gelijk erbij (nooit meer dan 90% van de bodem gevuld) voordat de olie echt heet is
zet dit op hoog vuur tot de eerste mais begint te knallen (overbodig om te vermelden, dat de deksel erop moet zitten om warmte in de pan op te bouwen .
gooi dan het vuur driekwart hoog en neem een licht bevochtigde vaatdoek. als de popcorn flink aan het knallen is: pak de pan met de vochtige vaatdoek en schud de pan op en neer (zodat de mais gehusseld wordt en niet te lang op de bodem blijft: anders gaat ie aanbranden)
Blijf dit doen tot het knallen vrijwel voorbij is.

Haal de popcorn uit de pan (check ongeknalde mais / evt verbrande stukjes) en doe het in een groot vergiet / kom.
spoel de kookpan uit (zodat restjes mais / olie weg zijn) en doe de pan weer op het vuur,
eerst hoog: voeg suiker toe (bodem gevuld is een goede maat), snifje aromat erbij
als de suiker is gesmolten en de eerste kenmerken van caramelliseren gaat vertonen (als de suiker gaat bruisen: gesmolten suiker mengen en van het vuur halen)
De popcorn erbij scheppen en goed husselen, zodat de gesmolten suiker verdeeld wordt.

Tip:
- vul de pan tijdens het "versuikeren" nooit meer dan de helft met popcorn (doe het liever in 2 batches)
- als je de popcorn vermengt met de gesmolten suiker en niet heet genoeg meer is (de suiker gaat draden trekken) Zet de pan weer even op het vuurr terwijl je blijft mengen
- De versuikerde popcorn zal aan mekaar klitten als je het uit de pan haalt. neem een lepel om de popcorn
te scheiden en doe dit als de suiker vrijwel gestold is

hartige popcorn: maak gewoon popcorn (zonder het suikergedeeltje)
en voeg een kruidenmix van curry, instant tomatensoep, beetje peper en aromat toe

[ Bericht 1% gewijzigd door edcetera op 09-07-2008 18:02:19 ]
The best firms advertise the least...
  woensdag 9 juli 2008 @ 18:50:44 #82
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60002138
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:18 schreef Greys het volgende:
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
Kwesite van ervaring en traditie: Vroeger (verhalen van ouders, ooms en zelfs de huidige immigranten,
mensen in ander landen doen het nog steeds, "wij moderne westerlingen" schamen ons ervoor) ging iedereen aardappels rapen na het rooien, kastanjes rapen, bramen/bosbessen plukken, in mijn (groot)ouders tijd noodzaak (armoede) en in mijn eigen tienerjaren tijdverdrijf. Wij speelden buiten: dat soort activiteiten dus en kersen jatten/plukken na school, kastanjes rapen etc etc en als het regende, binnen met een portable Nintendo
waar EEN spelletje op zat met een zwart/wit LCD scherm
Ik heb inmiddels ook een "3" voor mijn leeftijd, noem me een "ouwe lul", intereseert me niks.
even terug komen op die aardappels: Als een boer gerooid heeft, maakt ie echt geen nieuwe ronde om die overgebleven aardapppels op te rapen. als ze blijven liggen, gaan ze kiemen / rotten en het is een godsgeschenk dat iemand zijn land "opruimt". Het is natuurlijk wel netjes om het te vragen. Ik kom van het platteland en ken de boer (of ze kennen mijn ouders) maar voor aardappels hoeft het niet na het rooien.
Mais plukken van een veld. Weinig problemen ALS je het van tevoren vraagt. Mais staat op het land om de grond te laten herstellen maar nog steeds een goeie opbrengst voor de boer (veevoeder, voedingsmiddelenindustrie) liever vragen dus!
Hoe je weet, wanneer de boer gaat oogsten: ik ging een uurtje na mijn avondmaal regelmatig wandelen met mijn ouders (aktieve familie) en verder regelmatig langs landbouwpercelen
kom je trouwens uit het Westland? Haal je groenten bij de boer zelf (ze verkopen het altijd wel, sommigen hebben gewoon hun eigen "groentewinkel" achterom op de boerderij / kas.
Verser kan gewoon niet!
The best firms advertise the least...
  woensdag 9 juli 2008 @ 18:59:12 #83
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_60002296
Mijn favoriete 'ik heb aan het eind van het geld nog een stukje maand' over maaltijd is toch macaroni met ham en kaas.

Fruit een uitje met wat kerriepoeder, kook ondertussen de macaroni. Snij ham in blokjes, en rasp kaas. Als macaroni gekookt is door uitje, ham en kaas roeren. In ovenschaal doen, wat paneermeel (broodkruimels of beschuitkruimels kan ook) eroverheen doen en een klontje boter erboven op. 10 minuten in de oven, en je hebt macaroni met ham en kaas met een lekker krokant korstje!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  woensdag 9 juli 2008 @ 19:23:39 #84
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60002865
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:03 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lekker! zo doe ik het ook met restgroenten, soep of nasi/bami
tip, die me net binnenschiet: gooi wat pindas bij je nasi
pinda's dus fijnmaken met een vijzel, of als je die niet hebt: Pindas op een bord en in kleinere stukjes drukken met een ander kommetje/bordje.
The best firms advertise the least...
  woensdag 9 juli 2008 @ 19:52:14 #85
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60003617
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 16:49 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten
Daar rij ik bijna iedere dag langs, ik zal naar je zwaaien voortaan oké?
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
knof snijden met een scheermesje? bedoel je een harkje of een echt scheermes? enne btw knof kost toch helemaal niks?
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 9 juli 2008 @ 20:03:54 #86
163650 Greys
pi_60003903
Edcetera, ik heb ook een "3" ervoor hoor, dus je bent in goed gezelschap.
* Greys mompelt iets met wijsheid en met jaren

Kaasplankje, als je over de N209 rijdt dan rij je zelfs langs mijn huis. Dus zwaaaaaien maarrrr
En ik denk dat SHE echt de losse mesjes bedoelt, met een 'harkje' ( ) lijkt het me wat lastig

nerd4sale, ik ga van het weekend eens fietsen en op de kraampjes letten
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60003998
Ha nog meer mensen met een drie

Ik zag mezelf ook al een teentje knof over een wilkonson-wegwerpmesje raspen tot ik bedacht dat ze vast losse mesjes bedoelde. Die heb ik ooit gehad, toen ik ze in een houder probeerde te proppen vielen ze eruit, en ik, *snugger* wilde ze opvangen met mijn handen (

Oja, heeft nog iemand recepten met cashewnoten?! MIjn wederhelft laat me een halve kilo kopen, en ontdekt na twee nootjes dat hij was vergeten dat hij er niet tegen kan
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 9 juli 2008 @ 20:11:12 #88
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60004056
potjes gesneden knoflook kosten ook geen ruk ( E 1,50) en daar doe je langer mee als vers (easy alternatief, bederft niet )
voor bakken geen probleem!
The best firms advertise the least...
pi_60004126
Leuk topic
tvptje
Niet geschoten is altijd mis..
Ach Margrietje, de Rozen zullen bloeien..
pi_60004202
Nog een paar 'restjes'-tips:

Restje bolognaisesaus (stevige gehaktsaus dus) of restje chili?? De dag erna in een afbakstokbrood duwen, een beetje geraspte kaas erover en even onder de grill. Kopje soep erbij en voila: maaltijd.

Restje pasta, couscous of rijst? De volgende dag komkommer, tomaat, augurkjes, ham en kaas erdoor en je hebt salade!

Restje brocoli of bloemkool? Volgende dag uitje fruiten, wat bloem er over heen strooien (voor de binding) bouillon erover, restje erin , opwarmen en pureren. Voila soeppie!

Restje gekookte aardappels? Een beetje mayo, wat peterselie en wat uitgebakken spekjes: aardappelsalade!

(Slik, waarom gooi ik toch altijd alles WEG!!!!!!!!)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 9 juli 2008 @ 20:33:59 #91
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60004588
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 20:03 schreef Greys het volgende:
Edcetera, ik heb ook een "3" ervoor hoor, dus je bent in goed gezelschap.
* Greys mompelt iets met wijsheid en met jaren

Kaasplankje, als je over de N209 rijdt dan rij je zelfs langs mijn huis. Dus zwaaaaaien maarrrr
En ik denk dat SHE echt de losse mesjes bedoelt, met een 'harkje' ( ) lijkt het me wat lastig

nerd4sale, ik ga van het weekend eens fietsen en op de kraampjes letten
idd de N209; ik heb vaak geen zin in die A20. En als ik op de fiets ga rij ik ook altijd zo, ik zal 't doen; zwaaien
Verder zitten er in Bleiswijk meer bloemen & plantenkwekers volgens mij en is 't westland meer voor de paprika's
Maar er zitten er vast wel een paar..
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 20:18 schreef Tezz het volgende:
Nog een paar 'restjes'-tips:

Restje bolognaisesaus (stevige gehaktsaus dus) of restje chili?? De dag erna in een afbakstokbrood duwen, een beetje geraspte kaas erover en even onder de grill. Kopje soep erbij en voila: maaltijd.

Restje pasta, couscous of rijst? De volgende dag komkommer, tomaat, augurkjes, ham en kaas erdoor en je hebt salade!

Restje brocoli of bloemkool? Volgende dag uitje fruiten, wat bloem er over heen strooien (voor de binding) bouillon erover, restje erin , opwarmen en pureren. Voila soeppie!

Restje gekookte aardappels? Een beetje mayo, wat peterselie en wat uitgebakken spekjes: aardappelsalade!

(Slik, waarom gooi ik toch altijd alles WEG!!!!!!!!)
bah kliekjes
pi_60008943
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 20:08 schreef Syrena het volgende:
Ha nog meer mensen met een drie

Ik zag mezelf ook al een teentje knof over een wilkonson-wegwerpmesje raspen tot ik bedacht dat ze vast losse mesjes bedoelde. Die heb ik ooit gehad, toen ik ze in een houder probeerde te proppen vielen ze eruit, en ik, *snugger* wilde ze opvangen met mijn handen (

Oja, heeft nog iemand recepten met cashewnoten?! MIjn wederhelft laat me een halve kilo kopen, en ontdekt na twee nootjes dat hij was vergeten dat hij er niet tegen kan
Kip met cashews, lente-ui, chili- en sojasaus?
Of pindasaus maken maar-dan-met-cashews-en-limoen? Recept op de website van Allerhande, geloof ik.
  donderdag 10 juli 2008 @ 01:58:24 #93
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60011176
Even een tvp, ik heb hier een kookboekje van de AH liggen met daar in een hoofdstuk met low budget maaltijden met gerechten die met AH ingredienten onder de ¤5,- voor 4 personen uitkomen, met Lidl/ Aldi/ markt is dat natuurlijk minder.

Ik zal hier later wat recepten plaatsen. (even prijzen opzoeken enzo)

Kan er trouwens bij de recepten even neergezet worden voor hoeveel personen het is?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_60011278
Heeft iemand ook vega recepten ?
  donderdag 10 juli 2008 @ 02:21:45 #95
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60011338
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 02:12 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Heeft iemand ook vega recepten ?
Mag vis wel? Dan zal ik de Pasta met tonijn mais en sperziebonen posten en anders heb nog iets wat misschien niet helemaal bij het seizoen past maar wel vega: Vegetarische erwtensoep (als hoofdgerecht)
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_60011347
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 02:21 schreef maok het volgende:

[..]

Mag vis wel? Dan zal ik de Pasta met tonijn mais en sperziebonen posten en anders heb nog iets wat misschien niet helemaal bij het seizoen past maar wel vega: Vegetarische erwtensoep (als hoofdgerecht)
Als je een nep-vegetariër bent dan mag vis wel

Ik post morgen ook wel een receptje voor je PF
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_60011406
Hm... m'n vega vriendje eet wel garnalen (heel soms) maar ik weet niet of hij vis eet
  donderdag 10 juli 2008 @ 02:46:40 #98
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60011442
[quote]Op woensdag 9 juli 2008 20:03 schreef Greys het volgende:
Edcetera, ik heb ook een "3" ervoor hoor, dus je bent in goed gezelschap.
* Greys mompelt iets met wijsheid en met jaren

hoe eerder je uit ouders vleugels vliegt en hoe lekker het eten daar was, des te meer ervaring bouw je op.
Verder moet koken volgens mij in je genen zitten.

[ Bericht 57% gewijzigd door edcetera op 10-07-2008 11:42:35 ]
The best firms advertise the least...
pi_60011561
tvp enzulks
Op zondag 23 maart 2008 02:16 schreef tyros-saver het volgende:
En PaasKonijn Ik heb het gemeld aan de Admin dat jij zei: Heb je typkanker.
  donderdag 10 juli 2008 @ 04:02:01 #100
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_60011570
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 02:12 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Heeft iemand ook vega recepten ?
Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)
Als vegetarier (en ook standaard kokers als de meesten) kom je niet om maispap heen (pasta vind ik vreselijk, rijst is trouwens smaakloos (behalve zilvervlies etc), waarschijnlijk aardappels ??)

Maize meal (pap / nshima) eker afgekoelde overblijfsels bakken (tip van een Chef/kok) ! een vloek in Afrika om overblijfselen te verwarmen, maar tering-lekker (zelfs beter, dan het origineel)
Ben trouwens zooo verbaasd, dat mensen cous-cous eten en "pap" /(maize meal) niet kennen (niet te vinden in de Appie etc ) maar het is echt Goddelijk!!! (check "nshima / pap / "maize meal" op Google voor het basisrecept, kost echt wat moeite om het onder de knie te krijgen, maar werelds/ verslavend!! (Goedkoop: check exotic /Afrikan / Paki shops!!) (3 euro voor 1,5 kg, 3 pakken macaroni dus )
Mijn koolhydratenbasis is echt: 40% aardapels / 40% (mais)pap / 10% rijst, en de rest soms pasta:voornamelijk spaghetti (met veel saus anders is pasta niet te vreten! )

[ Bericht 2% gewijzigd door edcetera op 10-07-2008 04:26:18 ]
The best firms advertise the least...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')