quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:Budget 3-gangen diner
vooraf: gevulde tomaten
hoofd : pasta al tonno
na : limoenvla
Boodschappenlijstje Lidl:
2 tomaten @ 50 cent
1 blik gepelde tomaten @ 19 cent
2 blikjes tonijn @ 1.79
1 pak spaghetti @ 15 cent
1 ui @ 20 cent
1 zakje geraspte mozzarella kaas @ 1.09
pot augurken @ 55 cent
1 eetlepel mayo
zout/peper
1 bol knoflook @ 60 cent
2 limoenen @ 79 cent
50gr boter @ 39 cent
2 eieren @ stuksprijs
half kopje suiker
Maak een blikje tonijn aan met zout, peper, augurkjes en mayo en deel gensipperd ui
Snijdt kapje van tomaat, hol uit en vul met tonijnmengsel.
Kook pasta al dente; snijd knof in flinterdunne plakjes.
Haal gepelde tomaat uit blik en snijd fijn ( bewaar sap!!! ) , rest van gesnipperd ui, aanfruiten in pan met olie; mik het laatste blikje tonijn erbij. Even goed omscheppen.
Gooi pasta erbij; dan knof, dan de tomaten en sap.
Zout en peper erbij op smaak.
Goed aanbakken en wanneer je de knof goed ruikt van vuur halen.
Afmaken met mozzarellakaas.
Schraap limoenen; halveer ze en pers uit boven pannetje. Voeg boter en suiker toe. Breek ei en laat in pan glijden.Voeg van 2e ei alleen geel toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat inkoken; goed roeren met houten lepel.
Bij gewenste dikte in schaaltjes gieten en laten afkoelen. Maak mooi met restjes schil van limoen ( snijdt in reepjes )
Totaal kosten 3 gangen diner: 6,25
Nu moet je echt ophouden!!! zelfs als ik net gegeten heb en deze bijdrage lees, wil ik weer gaan koken
wat die tomaat met tonijn betreft: Die zijn ook bijzonder geschikt voor een verjaardagsfeestje als snack:
Neem dan kleinere rijpe tomaten (cherry of liefs ietsje groter). Was gisteren bij de Lidl en vond daar een pakje met 6 tomaten (grootte tussen Engelse- en cherrytomaten in, perfect voor een snack): E 0,49
tonijnsalade zoals je beschreef erin en een blaadje verse pererselie en snufje paprikapoeder voor de decoratie.
Ik geef hier de voorkeur aan tijdens een verjaardagsfeest (naast of i.p.v. de standaard chips, blokjes kaas, augurken, a'dam uien etc
)
serveer echt liever jouw idee (tomaten met tonijnsalade) samen met:
- de gevulde eieren
- asperges gewikkeld in lapje ham
- toast met gerookte zalm en paturain
- olijven van de Turk
- huzarensalade (de ronde bakken van de Aldi) vermengd met extra erwten, augurk, aardappel, rundvlees, om het minder mayo-achtig te maken
Ow en tip, die het altijd goed doet (zowel kinderen als volwassenen) : zoete popcorn
Zelfgemaakt uiteraard (wil niet opscheppen, maar wordt gezien als de home-made popcorn guru)
Benodigheden:
- zakje popcornmais (E 1- 1,50): check de Turk
- suiker
- olie
- snufje zout / aromat
Methode:
1 eetlepel olie in een grote kookpan (hoe groter, hoe beter lees: bodemoppervlakte is "the key") en
door horizontale rondjes te draaien met de pan, de olie verspreiden (gaat beter als de olie iets opgewarmd is) mais dan gelijk erbij (nooit meer dan 90% van de bodem gevuld) voordat de olie echt heet is
zet dit op hoog vuur tot de eerste mais begint te knallen (overbodig om te vermelden, dat de deksel erop moet zitten om warmte in de pan op te bouwen
.
gooi dan het vuur driekwart hoog en neem een licht bevochtigde vaatdoek. als de popcorn flink aan het knallen is: pak de pan met de vochtige vaatdoek en schud de pan op en neer (zodat de mais gehusseld wordt en niet te lang op de bodem blijft: anders gaat ie aanbranden)
Blijf dit doen tot het knallen vrijwel voorbij is.
Haal de popcorn uit de pan (check ongeknalde mais / evt verbrande stukjes) en doe het in een groot vergiet / kom.
spoel de kookpan uit (zodat restjes mais / olie weg zijn) en doe de pan weer op het vuur,
eerst hoog: voeg suiker toe (bodem gevuld is een goede maat), snifje aromat erbij
als de suiker is gesmolten en de eerste kenmerken van caramelliseren gaat vertonen (als de suiker gaat bruisen: gesmolten suiker mengen en van het vuur halen)
De popcorn erbij scheppen en goed husselen, zodat de gesmolten suiker verdeeld wordt.
Tip:
- vul de pan tijdens het "versuikeren" nooit meer dan de helft met popcorn (doe het liever in 2 batches)
- als je de popcorn vermengt met de gesmolten suiker en niet heet genoeg meer is (de suiker gaat draden trekken) Zet de pan weer even op het vuurr terwijl je blijft mengen
- De versuikerde popcorn zal aan mekaar klitten als je het uit de pan haalt. neem een lepel om de popcorn
te scheiden en doe dit als de suiker vrijwel gestold is
hartige popcorn: maak gewoon popcorn (zonder het suikergedeeltje)
en voeg een kruidenmix van curry, instant tomatensoep, beetje peper en aromat toe
[ Bericht 1% gewijzigd door edcetera op 09-07-2008 18:02:19 ]