Persen geeft een heel andere smaak dan fijn snijden. De pers wegdoen zou ik dus zeker niet doen maar ik ben het wel met je eens dat persen lang niet altijd de juiste manier is om knoflook te gebruiken.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
Dat probleem heb ik ook. Proberen, ervaring, proeven en kijken is mijn methode.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 22:56 schreef Stali het volgende:
Supertopic, ik doe mee.
Weet nu zo maar 1 hoofdgerecht wat echt vet lowbudget is en wat iedereen hier lekker vindt.
Maar dan moet ik dat eerst weer maken en opschrijven want doe altijd alles op gevoel.
Prachtig, foto's zijn altijd goed ter inspiratiequote:Maar zaterdag ga ik het hier maken + foto van het resultaat..
Of gewoon een goed koksmes. Ik snij mijn knoflook ook gewoon met een 16cm (compensatie, ey) koksmes, gaat prima.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
16 cm ter compensatie? Koop een 24 cm, manquote:Op woensdag 9 juli 2008 09:55 schreef Jarno het volgende:
[..]
Of gewoon een goed koksmes. Ik snij mijn knoflook ook gewoon met een 16cm (compensatie, ey) koksmes, gaat prima.
Die maak ook ook regelmatig!quote:Op woensdag 9 juli 2008 10:38 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
16 cm ter compensatie? Koop een 24 cm, man
Deze is niet inclusief prijsopgaaf, maar ik heb zo al heel wat restjes groente van een gewisse verschimmeling geredEn dat is natuurlijk ook voordelig.
Je kunt echt overal soep van maken: tomaten, courgettes, broccoli, whatever.
je fruit een uitje, evt wat knoflook erbij, specerijen naar smaak, doet er de restjes groente bij, giet er bouillon bij tot ze net onderstaan (invriezen in kleine porties FTW) en laat de hele reutemeteut koken totdat de groente goed gaar is. Je pureert het, doet er evt een scheut room/creme fraiche bij, en klaar is je bakkie soep!
http://www.gerits.net/winkelwagen.htmquote:Op woensdag 9 juli 2008 12:27 schreef Greys het volgende:
SHE, waar zocht jij nou online op wat sommige dingen kosten bij de Lidl?
Want je schreef er iets over in het andere topic, maar dat kon ik niet vinden.
Dank je! Dat zoekt lekker makkelijk als men hier een recept met bijbehorende kosten wil neerzetten.quote:Op woensdag 9 juli 2008 13:08 schreef SHE het volgende:
[..]
http://www.gerits.net/winkelwagen.htm
rest Google
Tupperware roeleertquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:35 schreef Greys het volgende:
Ik ga dan ook EINDELIJK mijn Tupperware bakjes verzameling (don't ask) gebruiken!
Bewaren om in te vriezen en manlief koude pasta-met-tonijn mee te geven naar zijn werk enzo
Marktplaatsquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:33 schreef Merel het volgende:
Jaaaa dit is handig!
Alleen ben ik dan wel weer zo dat ik enorm geneigd ben om dure keukenspullen te gaan kopen waar ik al die goedkope maaltijden mee kan bereidenBijvoorbeeld prut pureren om er soep van te maken, dan moet ik eerst zo'n pureerding kopen en het liefst wil ik dan meteen een hele high tech keukenmachine!
Ik vind het best lekker, lunchen met kliekjes van gisteren! Maar er staat dan ook wel een magnetron op mijn werk.quote:Op woensdag 9 juli 2008 13:35 schreef Greys het volgende:
Ik ga dan ook EINDELIJK mijn Tupperware bakjes verzameling (don't ask) gebruiken!
Bewaren om in te vriezen en manlief koude pasta-met-tonijn mee te geven naar zijn werk enzo
Goedgevulde kruidenkast.......tjekquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:48 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik vind het best lekker, lunchen met kliekjes van gisteren! Maar er staat dan ook wel een magnetron op mijn werk.
Mk, het zou je nog best mee kunnen vallen; Claudia R gebruikt veel goedkope ingredienten. Mits je een gevulde specerijenkast en een balkon vol kruidenpotjes hebt, zou het weleens behoorlijk goedkoop uit kunnen vallen!
Klinkt spannendquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:54 schreef Syrena het volgende:
Teeveepee, ik ga zo uitrekenen wat m'n wortelcake van gisteren gekost heeft
Jaquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Tupperware roeleertAlleen kan je ws van de prijs van 1 bakje wel 6 maaltijden maken
![]()
Je saisquote:Op woensdag 9 juli 2008 14:03 schreef Greys het volgende:
ColdFeet, pasta met lekkere dingetjes er in is héél lekker koud te eten de volgende dag, geen magnetron nodig
quote:Op woensdag 9 juli 2008 14:03 schreef Greys het volgende:
[..]
Ja
Maarrrrrrrr, ik heb dat geld er toch ooit al aan uitgegeven (doe mij die maar, en die maar, en die maar op een gezellige Tupperware avond) en nu gaan ze dan eindelijk van pas komen
volgens mij is die prijslijst wel flink verouderd, zeker wanneer ik hem vergelijk met de prijslijst van aldi waarvan ik wel weet dat deze klopt: http://home.wanadoo.nl/rhs/aldi/prijzen.htmlquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:08 schreef SHE het volgende:
http://www.gerits.net/winkelwagen.htm
rest Google
Ohjee, daar gaan we... Nu moet ik obsessief compulsief Marktplaats leeg gaan kopenquote:Op woensdag 9 juli 2008 13:46 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
MarktplaatsZo ben ik aan een deel van mijn keukenapparatuur gekomen
Met als beste koop de sapcentrifuge, damzzz wat hou ik van dat ding
![]()
Je doet het maar fijn met stampers, raspen en kloppersquote:Op woensdag 9 juli 2008 14:47 schreef Merel het volgende:
[..]
Ohjee, daar gaan we... Nu moet ik obsessief compulsief Marktplaats leeg gaan kopen
Dat bedoelde ik ook, ben een beetje moei, vandaar.quote:Op woensdag 9 juli 2008 14:02 schreef ColdFeet het volgende:
Syrena, plaats dan ook even het recept, ja?
Ik heb een marktplaats verbod gekregen van vriendliefquote:Op woensdag 9 juli 2008 14:47 schreef Merel het volgende:
[..]
Ohjee, daar gaan we... Nu moet ik obsessief compulsief Marktplaats leeg gaan kopen
klinkt goedquote:
Ik heb altijd mijn walnoten van een oom die een boerderij heeft in Frankrijkquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:27 schreef Greys het volgende:
Ik wil ook een walnotenboom. Waar kan ik die kopen?
Ik pikte per ongeluk altijd de verkeerde: die gebruikt wordt voor varkensvoer: die is helemaal niet mals!quote:Op woensdag 9 juli 2008 15:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohh en vroeger pikten we altijd maiskolven uit de polder achter ons huis, ook gratisch dus
Walnotenbomem groeien idioot langzaam. Wij hadden er 1 kado gekregen in ons vorige huis en in 5 jaar of zo was hij niet zichtbaar gegroeid, laat staan dat er een noot aanzatquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:27 schreef Greys het volgende:
Ik wil ook een walnotenboom. Waar kan ik die kopen?
*proestquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:38 schreef conleche het volgende:
[..]
Ik pikte per ongeluk altijd de verkeerde: die gebruikt wordt voor varkensvoer: die is helemaal niet mals!
Heb dit ooit eens gepost in een ander topic, maar een ideale manier om van restjes eten (groente, vlees van de vorige dag) af te komen is nasi gorengquote:Op woensdag 9 juli 2008 12:22 schreef DarkElf het volgende:
Wat CF zegt doe ik ook zo vaak: gewoon een soeppie maken.. lekker, snel klaar en goedkoop en een prima manier om van groenten af te komen
Je bent van harte welkomquote:Op woensdag 9 juli 2008 15:55 schreef Greys het volgende:
Zullen we vragen of we ook een Knierten-en-Krenten-Slowchat topic mogen?
Want we kleppen zo lekker dat er van recepten amper meer iets terecht komt
Lekker! zo doe ik het ook met restgroenten, soep of nasi/bamiquote:
als we op die toer gaan:quote:Op woensdag 9 juli 2008 15:32 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb altijd mijn walnoten van een oom die een boerderij heeft in Frankrijk![]()
Hazelnoten en beukenootjes gewoon uit een willekeurig bos in Nederland.
Ohhh ook topic-waardig: haal in augustus ofzo bramen uit het bos
quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:18 schreef Greys het volgende:
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:21 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
als je in zo'n 'buurt' woont dan weet je dat gewoon
Ik rij vaak door het Westland, en daar staan regelmatig bordjes langs de weg met "komkommers te koop", "verse paprika's" en dat soort kreten.quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:49 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten![]()
Nu moet je echt ophouden!!! zelfs als ik net gegeten heb en deze bijdrage lees, wil ik weer gaan kokenquote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:
Budget 3-gangen diner
vooraf: gevulde tomaten
hoofd : pasta al tonno
na : limoenvla
Boodschappenlijstje Lidl:
2 tomaten @ 50 cent
1 blik gepelde tomaten @ 19 cent
2 blikjes tonijn @ 1.79
1 pak spaghetti @ 15 cent
1 ui @ 20 cent
1 zakje geraspte mozzarella kaas @ 1.09
pot augurken @ 55 cent
1 eetlepel mayo
zout/peper
1 bol knoflook @ 60 cent
2 limoenen @ 79 cent
50gr boter @ 39 cent
2 eieren @ stuksprijs
half kopje suiker
Maak een blikje tonijn aan met zout, peper, augurkjes en mayo en deel gensipperd ui
Snijdt kapje van tomaat, hol uit en vul met tonijnmengsel.
Kook pasta al dente; snijd knof in flinterdunne plakjes.
Haal gepelde tomaat uit blik en snijd fijn ( bewaar sap!!! ) , rest van gesnipperd ui, aanfruiten in pan met olie; mik het laatste blikje tonijn erbij. Even goed omscheppen.
Gooi pasta erbij; dan knof, dan de tomaten en sap.
Zout en peper erbij op smaak.
Goed aanbakken en wanneer je de knof goed ruikt van vuur halen.
Afmaken met mozzarellakaas.
Schraap limoenen; halveer ze en pers uit boven pannetje. Voeg boter en suiker toe. Breek ei en laat in pan glijden.Voeg van 2e ei alleen geel toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat inkoken; goed roeren met houten lepel.
Bij gewenste dikte in schaaltjes gieten en laten afkoelen. Maak mooi met restjes schil van limoen ( snijdt in reepjes )
Totaal kosten 3 gangen diner: 6,25
Kwesite van ervaring en traditie: Vroeger (verhalen van ouders, ooms en zelfs de huidige immigranten,quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:18 schreef Greys het volgende:
Ok. Let op. Komtie. Wellicht domme vraag.
HOE weet je of je die aardappels bij de boer van het land mag rapen en HOE weet je dat de boer bij jou verderop gaat oogsten? Gewoon elke avond rondjes fietsen in je buurt?
tip, die me net binnenschiet: gooi wat pindas bij je nasiquote:Op woensdag 9 juli 2008 16:03 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Lekker! zo doe ik het ook met restgroenten, soep of nasi/bami
Daar rij ik bijna iedere dag langs, ik zal naar je zwaaien voortaan oké?quote:Op woensdag 9 juli 2008 16:49 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik woon in Bleiswijk. Groen en kassen genoeg, zou je zeggen.
Maar ik zie nooit een boer iets oogsten![]()
knof snijden met een scheermesje? bedoel je een harkje of een echt scheermes? enne btw knof kost toch helemaal niks?quote:Op dinsdag 8 juli 2008 23:20 schreef SHE het volgende:
Tip van flip: pleur je knoflook pers weg.
Ken je die scheermesjes waar oude opa's zich mee scheren en labiele wijven zich mee snijden?
Nou; die zijn onontbeerlijk in je keuken. Kun je die knof flinterdun mee snijden. Fantastisch en cheap!
idd de N209; ik heb vaak geen zin in die A20. En als ik op de fiets ga rij ik ook altijd zo, ik zal 't doen; zwaaienquote:Op woensdag 9 juli 2008 20:03 schreef Greys het volgende:
Edcetera, ik heb ook een "3" ervoor hoor, dus je bent in goed gezelschap.
* Greys mompelt iets met wijsheid en met jaren
Kaasplankje, als je over de N209 rijdt dan rij je zelfs langs mijn huis. Dus zwaaaaaien maarrrr
En ik denk dat SHE echt de losse mesjes bedoelt, met een 'harkje' () lijkt het me wat lastig
nerd4sale, ik ga van het weekend eens fietsen en op de kraampjes letten
bah kliekjesquote:Op woensdag 9 juli 2008 20:18 schreef Tezz het volgende:
Nog een paar 'restjes'-tips:
Restje bolognaisesaus (stevige gehaktsaus dus) of restje chili?? De dag erna in een afbakstokbrood duwen, een beetje geraspte kaas erover en even onder de grill. Kopje soep erbij en voila: maaltijd.
Restje pasta, couscous of rijst? De volgende dag komkommer, tomaat, augurkjes, ham en kaas erdoor en je hebt salade!
Restje brocoli of bloemkool? Volgende dag uitje fruiten, wat bloem er over heen strooien (voor de binding) bouillon erover, restje erin , opwarmen en pureren. Voila soeppie!
Restje gekookte aardappels? Een beetje mayo, wat peterselie en wat uitgebakken spekjes: aardappelsalade!
(Slik, waarom gooi ik toch altijd alles WEG!!!!!!!!)
Kip met cashews, lente-ui, chili- en sojasaus?quote:Op woensdag 9 juli 2008 20:08 schreef Syrena het volgende:
Ha nog meer mensen met een drie![]()
Ik zag mezelf ook al een teentje knof over een wilkonson-wegwerpmesje raspentot ik bedacht dat ze vast losse mesjes bedoelde. Die heb ik ooit gehad, toen ik ze in een houder probeerde te proppen vielen ze eruit, en ik, *snugger* wilde ze opvangen met mijn handen
(
Oja, heeft nog iemand recepten met cashewnoten?! MIjn wederhelft laat me een halve kilo kopen, en ontdekt na twee nootjes dat hij was vergeten dat hij er niet tegen kan
Mag vis wel? Dan zal ik de Pasta met tonijn mais en sperziebonen posten en anders heb nog iets wat misschien niet helemaal bij het seizoen past maar wel vega: Vegetarische erwtensoep (als hoofdgerecht)quote:Op donderdag 10 juli 2008 02:12 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Heeft iemand ook vega recepten?
Als je een nep-vegetariër bent dan mag vis welquote:Op donderdag 10 juli 2008 02:21 schreef maok het volgende:
[..]
Mag vis wel? Dan zal ik de Pasta met tonijn mais en sperziebonen posten en anders heb nog iets wat misschien niet helemaal bij het seizoen past maar wel vega: Vegetarische erwtensoep (als hoofdgerecht)
Vegetarish of Veganist (gebruik je vis / ei / melkprodukten/ bouillonblokjes? waar ligt je grens?)quote:Op donderdag 10 juli 2008 02:12 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Heeft iemand ook vega recepten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |