abonnement Unibet Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 11 juli 2008 @ 09:25:50 #176
163650 Greys
pi_60035603
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 09:08 schreef mascara-klodder het volgende:

Btw het is bij de Bas van de Heyden gekocht zo te zien aangezien ze 2 Bas-tassen heeft gekocht, wat natuuuuuurlijk helemaal niet pas bij zuinig boodschappen doen! Tassen neem je mee van thuis
De bovenkant van het bonnetje met de winkelnaam is niet te zien, want ze schreef dat ze makkelijk voor 20 euro bij de Appie kon shoppen:
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 19:10 schreef Innocence het volgende:
Als ik nou makkelijk, zonder er op te letten voor 20 euro per week kan eten. Dan koop ik dus niet het allergoedkoopste en winkel gewoon bij de AH. Moet het toch ook best te doen zijn om voor 12,50 te eten?
Ik zit je maar te dollen hoor Innocence. Je doet het een stuk beter dan ik. Maar ik werk er aan!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60035905
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 09:25 schreef Greys het volgende:

[..]

De bovenkant van het bonnetje met de winkelnaam is niet te zien, want ze schreef dat ze makkelijk voor 20 euro bij de Appie kon shoppen:
[..]

Ik zit je maar te dollen hoor Innocence. Je doet het een stuk beter dan ik. Maar ik werk er aan!
Maar bij appie haal je volgens mij geen bas-tassen

Kattenvoer is bij de Aldi/Lidl volgens mij ook goedkoper

De kokosmelk is btw ook goedkoper te krijgen

Oh leuk dat je nu af en toe ook meepost in de CUL-SC. Zal onder dit account ook maareens wat in SHO-topics gaan posten, onder mijn andere account genoot ik daar zo onwijs van o.a. van jou, ole, duderinnetje en milagro

[ Bericht 20% gewijzigd door mascara-klodder op 11-07-2008 09:56:40 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 11 juli 2008 @ 09:56:12 #178
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_60035981
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 23:16 schreef SHE het volgende:
1 zakje geraspte mozzarella kaas @ 1.09
Kan dat niet veul goedkoper met een bol?
pi_60037486
Hoi Hoi
Ik heb niet het hele topic gelezen, maar ik heb wel een goede tip voor groente en fruit. Misschien staat deze tip er al, maar goed het is wel handig om te onthouden.
Als de markt bijna afloopt kan je aan de marktkramen heel. goedkoop groenten en fruit en brood kopen. Ze willen er graag vanaf dus ze geven dikke kortingen en vaak geven ze ook gratis weg.
Enne groenten en fruit kan je ook voor een lagere prijs krijgen bij de Turkse of Marokkaanse winkel.
  vrijdag 11 juli 2008 @ 11:37:15 #180
76207 nerd4sale
Het is wat
pi_60037847
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 09:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kan dat niet veul goedkoper met een bol?
En dan nog: hoe rasp je mozzarella?
Snijden, verkruimelen ok. Maar raspen?
pi_60038137
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 21:53 schreef Syrena het volgende:

[..]

Ik vind munt en peterselie echt goor En verse koriander waarschijnlijk ook
Ik lust alleen bieslook Oh echt te erg

Nou, so much voor mijn goede tips dus
  vrijdag 11 juli 2008 @ 11:54:15 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_60038183
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 11:37 schreef nerd4sale het volgende:

[..]

En dan nog: hoe rasp je mozzarella?
Snijden, verkruimelen ok. Maar raspen?
Met een kaasrasp
  vrijdag 11 juli 2008 @ 12:10:52 #183
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_60038450
weet iemand wanneer en hoe laat de markt in leiden is?
  vrijdag 11 juli 2008 @ 12:19:23 #184
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_60038573
Alle markten in Nederland: http://www.hollandsemarkten.nl/

Voor Leiden staan er geen tijden bij maar hier (Groningen) duurt een markt die de hele dag is van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Gemeente: Leiden
Boerenmarkt op de Aalmarkt woensdag
Centrum markt Woensdag
markt Stevenshof WC Stevensbloem Donderdag
markt winkelcentrum Kopermolen Merenwijk Vrijdag 50 kramen
winkelcentrum de Luifelbaan Dinsdag ochtend 50 kramen
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_60038615
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 11:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Met een kaasrasp
Bol even een beetje 'uitknijpen' in een stuk keukenrol vantevoren, misschien?
  vrijdag 11 juli 2008 @ 13:57:08 #186
76207 nerd4sale
Het is wat
pi_60040568
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 12:21 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Bol even een beetje 'uitknijpen' in een stuk keukenrol vantevoren, misschien?
Bij het raspen van mozzarella denk ik dan toch in eerste instantie aan verbrokkelde mozzarella, of de mozzarella door de gaatjes van de rasp persen.
Volgens mij is het veel te zacht om te raspen.
pi_60046227
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 07:53 schreef DarkElf het volgende:

[..]

vraagje

die athena is dat kattenmelk? en zo ja in welke winkel kocht je die?

mijn kat wil dat weten
Haha, nee dat was paté, maar volgensmij hebben ze ook kattenmelk van Athena bij de Bas.

Tasjes spaar ik inderdaad netjes thuis op en vergeet ze dan vervolgens weer
Sweet and innocent...
pi_60046245
Volgens mij bestaat er ook drogere mozzarella, ik zal es googelen...
pi_60046280
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 09:50 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Maar bij appie haal je volgens mij geen bas-tassen

Kattenvoer is bij de Aldi/Lidl volgens mij ook goedkoper

De kokosmelk is btw ook goedkoper te krijgen
Dat was ook het punt, het kan allemaal makkelijk nog veel goedkoper.
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn budget-technisch niet echt verantwoord

Markt vind ik ook een goede tip, heb daar alleen nooit tijd voor.
Sweet and innocent...
  zaterdag 12 juli 2008 @ 19:05:32 #190
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60062802
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 18:21 schreef Innocence het volgende:

[..]

Dat was ook het punt, het kan allemaal makkelijk nog veel goedkoper.
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn budget-technisch niet echt verantwoord

Markt vind ik ook een goede tip, heb daar alleen nooit tijd voor.
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn culi-technisch evenmin verantwoord vind ik. Een echte kokert werkt met verse produkten.
pi_60089778
quote:
Op zaterdag 12 juli 2008 19:05 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn culi-technisch evenmin verantwoord vind ik. Een echte kokert werkt met verse produkten.
Deze kokert heeft pas een berg maaien in een zak aardappelen gezien en heeft even geen zin meer in een mooie voorraad aardappelen in het keukenkastje.
Sweet and innocent...
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 14 juli 2008 @ 10:50:52 #192
163650 Greys
pi_60091629
Iehieuwwwwww! Dan zou ik ook wel even genezen zijn voorlopig ja!

Kaasplankje, ouwe krotenkokert

Maar uh, vertel. Wat staat er op het culi-budget-menu bij u allen vandaag?
Ik heb even inspiratie nodig
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_60092180
quote:
Op maandag 14 juli 2008 08:52 schreef Innocence het volgende:

[..]

Deze kokert heeft pas een berg maaien in een zak aardappelen gezien en heeft even geen zin meer in een mooie voorraad aardappelen in het keukenkastje.
Oh bah, dat heb ik jaren geleden met broccoli gehad, de rupsen vielen er achter elkaar uit Sindsdien nooit meer broccoli gekocht
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Moderator maandag 14 juli 2008 @ 11:27:33 #194
9859 crew  Karina
Woman
pi_60092377
TVP, Ik zit een beetje krap momenteel, helaas zit er bij mij in de buurt geen Lidl, maar AH huismerk moet ook kunnen lijkt me.

Chili con carne is ook lekker en goedkoop trouwens.
Ingrediėnten
2 uien 2 rode paprika's 1 zakje boontjesmix (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 500 g) 1 kuipje kruidenpasta chili con carne 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 1 zakje tortillachips (150 g) Bereiden
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Boontjes toevoegen en 3 min. bakken. Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen. Mengsel 5 min. zachtjes laten koken. Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen. Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen. Chili con carne met tortillachips serveren.

met dank aan AH
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_60092454
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:27 schreef Karina het volgende:
TVP zit een beetje krap momenteel, helaas zit er bij mij in de buurt geen Lidl, maar AH huismerk moet ook kunnen lijkt me.

Chili con carne is ook lekker en goedkoop trouwens.
Ingrediėnten
2 uien 2 rode paprika's 1 zakje boontjesmix (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 500 g) 1 kuipje kruidenpasta chili con carne 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 1 zakje tortillachips (150 g)
Bereiden
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Boontjes toevoegen en 3 min. bakken. Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen. Mengsel 5 min. zachtjes laten koken. Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen. Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen. Chili con carne met tortillachips serveren.

met dank aan AH
Ik zou alleen als je de luxe hebt om over de juiste kruiden/specerijen te beschikken zelf die kruidenpasta en boontjesmix te maken.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  maandag 14 juli 2008 @ 11:31:54 #196
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_60092482
quote:
Op maandag 14 juli 2008 10:50 schreef Greys het volgende:
Iehieuwwwwww! Dan zou ik ook wel even genezen zijn voorlopig ja!

Kaasplankje, ouwe krotenkokert

Maar uh, vertel. Wat staat er op het culi-budget-menu bij u allen vandaag?
Ik heb even inspiratie nodig
van het weekend veel sausjes gemaakt: tzaziki, kruidenboter, knoflooksaus..nog een restje zalm over, dus vanavond eet ik brood met die sausjes. Tussen de middag lunch ik op t werk met het restje salade van het weekend. (met worteltjes, boontjes, aardappelen, tonijn en sinaasappel pesto dressing)..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_60113713
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 13:49 schreef maok het volgende:
Spaanse kikkererwtenschotel (hoofdgerecht, 4 personen, 25 min, maar 1pan nodig)

Goed recept was erg lekker al heb ik de chorizo vervangen voor salami (anders moest ik weer een andere supermarkt in).
  dinsdag 15 juli 2008 @ 09:51:03 #198
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_60114822
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:30 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik zou alleen als je de luxe hebt om over de juiste kruiden/specerijen te beschikken zelf die kruidenpasta en boontjesmix te maken.
^^
Zo'n mixje is zo gedaan
  dinsdag 15 juli 2008 @ 18:01:23 #199
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_60125601
TVP Ik geef nu echt heel veel uit aan eten, dat kan veel goedkoper.

Pasta Bolognese:

Ingrediėnten (4 personen)
- 1 grote winterpeen (0,99 per kilo)
- 3 of 4 uien (0,99 per kilo)
- 4 blikjes tomatenpuree (0,25 per blikje)
- 400-500 gram gehakt (2,99 de kilo)
- kruiden, al naar gelang wat je lekker vind. (ik gebruik paprikapoeder, peper, zout, knoflook, oregano, basilicum en een mix van Italiaanse kruiden)
- pak spaghetti/farfalle į 500 gram (1,00 per 500 gram, AH huismerk)

Totaalprijs:
Winterpeen = 0,25
Tomatenpuree = 1,00
Gehakt = 1,50
Uien = 0,50
Pasta = 1,00

Eindprijs: ongeveer 4,25 voor 4 personen, gebaseerd op AH prijzen. De saus kun je ook invriezen in 1-persoons porties Voor 1 persoon zou dit dan neerkomen op ongeveer 1,10 per maaltijd

Bereiding:
Snijd de winterpeen en de uien heel fijn. Fruit de uitjes in de pan, en kruid het gehak naar smaak. Ondertussen alvast water opzetten voor de pasta. Als je uitjes bruin zijn, het gehakt erbij doen en rul bakken. Voeg, als het gehakt bruin is, de winterpeen toe. Nog even bakken en gooi dan de tomatenpuree erbij, plus een evenredige hoeveelheid water. Kruid de saus naar smaak en laat het lekker doorkoken en indikken. Kook de pasta (meestal 8 minuten, afhankelijk van de soort pasta en de gewenste 'bite' ) en giet af. roer de saus af en toe door.

Eet smakelijk

Je kunt dit gerecht zo duur maken als je wilt; je kunt wijn meekoken, andere kruiden gebruiken, etc. De rest van het gehakt en de ui kun je eventueel gebruiken voor chili con carne, of lekker in een wrap de volgende dag Eventueel koop je een el cheapo zakje gemixte sla (0,75) met een fles dressing (1,00 per fles), heb je er nog een salade bij
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_60139137
quote:
Op maandag 14 juli 2008 11:31 schreef AKnynke het volgende:

[..]

van het weekend veel sausjes gemaakt: tzaziki, kruidenboter, knoflooksaus..nog een restje zalm over, dus vanavond eet ik brood met die sausjes. Tussen de middag lunch ik op t werk met het restje salade van het weekend. (met worteltjes, boontjes, aardappelen, tonijn en sinaasappel pesto dressing)..
Even een vraagje tussendoor. Hoe bewaar je zelfgemaakte kruidenboter? Ik maak graag zelf peterselieboter, maar daar staat altijd in een week de schimmel op
Sweet and innocent...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')