De bovenkant van het bonnetje met de winkelnaam is niet te zien, want ze schreef dat ze makkelijk voor 20 euro bij de Appie kon shoppen:quote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:08 schreef mascara-klodder het volgende:
Btw het is bij de Bas van de Heyden gekocht zo te zien aangezien ze 2 Bas-tassen heeft gekocht, wat natuuuuuurlijk helemaal niet pas bij zuinig boodschappen doen! Tassen neem je mee van thuis
Ik zit je maar te dollen hoor Innocence. Je doet het een stuk beter dan ik. Maar ik werk er aan!quote:Op donderdag 10 juli 2008 19:10 schreef Innocence het volgende:
Als ik nou makkelijk, zonder er op te letten voor 20 euro per week kan eten. Dan koop ik dus niet het allergoedkoopste en winkel gewoon bij de AH. Moet het toch ook best te doen zijn om voor 12,50 te eten?
Maar bij appie haal je volgens mij geen bas-tassenquote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:25 schreef Greys het volgende:
[..]
De bovenkant van het bonnetje met de winkelnaam is niet te zien, want ze schreef dat ze makkelijk voor 20 euro bij de Appie kon shoppen:
[..]
Ik zit je maar te dollen hoor Innocence. Je doet het een stuk beter dan ik. Maar ik werk er aan!
Kan dat niet veul goedkoper met een bol?quote:
En dan nog: hoe rasp je mozzarella?quote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kan dat niet veul goedkoper met een bol?
quote:Op donderdag 10 juli 2008 21:53 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ik vind munt en peterselie echt goor En verse koriander waarschijnlijk ook
Ik lust alleen bieslook Oh echt te erg
Met een kaasraspquote:Op vrijdag 11 juli 2008 11:37 schreef nerd4sale het volgende:
[..]
En dan nog: hoe rasp je mozzarella?
Snijden, verkruimelen ok. Maar raspen?
Bol even een beetje 'uitknijpen' in een stuk keukenrol vantevoren, misschien?quote:
Bij het raspen van mozzarella denk ik dan toch in eerste instantie aan verbrokkelde mozzarella, of de mozzarella door de gaatjes van de rasp persen.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 12:21 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Bol even een beetje 'uitknijpen' in een stuk keukenrol vantevoren, misschien?
Haha, nee dat was paté, maar volgensmij hebben ze ook kattenmelk van Athena bij de Bas.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 07:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
vraagje
die athena is dat kattenmelk? en zo ja in welke winkel kocht je die?
mijn kat wil dat weten
Dat was ook het punt, het kan allemaal makkelijk nog veel goedkoper.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 09:50 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Maar bij appie haal je volgens mij geen bas-tassen
Kattenvoer is bij de Aldi/Lidl volgens mij ook goedkoper
De kokosmelk is btw ook goedkoper te krijgen
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn culi-technisch evenmin verantwoord vind ik. Een echte kokert werkt met verse produkten.quote:Op vrijdag 11 juli 2008 18:21 schreef Innocence het volgende:
[..]
Dat was ook het punt, het kan allemaal makkelijk nog veel goedkoper.
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn budget-technisch niet echt verantwoord
Markt vind ik ook een goede tip, heb daar alleen nooit tijd voor.
Deze kokert heeft pas een berg maaien in een zak aardappelen gezien en heeft even geen zin meer in een mooie voorraad aardappelen in het keukenkastje.quote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:05 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Aardappelpuree uit een zakje en voorgeschilde aardappels zijn culi-technisch evenmin verantwoord vind ik. Een echte kokert werkt met verse produkten.
Oh bah, dat heb ik jaren geleden met broccoli gehad, de rupsen vielen er achter elkaar uit Sindsdien nooit meer broccoli gekochtquote:Op maandag 14 juli 2008 08:52 schreef Innocence het volgende:
[..]
Deze kokert heeft pas een berg maaien in een zak aardappelen gezien en heeft even geen zin meer in een mooie voorraad aardappelen in het keukenkastje.
Ik zou alleen als je de luxe hebt om over de juiste kruiden/specerijen te beschikken zelf die kruidenpasta en boontjesmix te maken.quote:Op maandag 14 juli 2008 11:27 schreef Karina het volgende:
TVP zit een beetje krap momenteel, helaas zit er bij mij in de buurt geen Lidl, maar AH huismerk moet ook kunnen lijkt me.
Chili con carne is ook lekker en goedkoop trouwens.
Ingrediėnten
2 uien 2 rode paprika's 1 zakje boontjesmix (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 500 g) 1 kuipje kruidenpasta chili con carne 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 1 zakje tortillachips (150 g)
Bereiden
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Boontjes toevoegen en 3 min. bakken. Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen. Mengsel 5 min. zachtjes laten koken. Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen. Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen. Chili con carne met tortillachips serveren.
met dank aan AH
van het weekend veel sausjes gemaakt: tzaziki, kruidenboter, knoflooksaus..nog een restje zalm over, dus vanavond eet ik brood met die sausjes. Tussen de middag lunch ik op t werk met het restje salade van het weekend. (met worteltjes, boontjes, aardappelen, tonijn en sinaasappel pesto dressing)..quote:Op maandag 14 juli 2008 10:50 schreef Greys het volgende:
Iehieuwwwwww! Dan zou ik ook wel even genezen zijn voorlopig ja!
Kaasplankje, ouwe krotenkokert
Maar uh, vertel. Wat staat er op het culi-budget-menu bij u allen vandaag?
Ik heb even inspiratie nodig
Goed recept was erg lekker al heb ik de chorizo vervangen voor salami (anders moest ik weer een andere supermarkt in).quote:Op donderdag 10 juli 2008 13:49 schreef maok het volgende:
Spaanse kikkererwtenschotel (hoofdgerecht, 4 personen, 25 min, maar 1pan nodig)
^^quote:Op maandag 14 juli 2008 11:30 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik zou alleen als je de luxe hebt om over de juiste kruiden/specerijen te beschikken zelf die kruidenpasta en boontjesmix te maken.
Even een vraagje tussendoor. Hoe bewaar je zelfgemaakte kruidenboter? Ik maak graag zelf peterselieboter, maar daar staat altijd in een week de schimmel opquote:Op maandag 14 juli 2008 11:31 schreef AKnynke het volgende:
[..]
van het weekend veel sausjes gemaakt: tzaziki, kruidenboter, knoflooksaus..nog een restje zalm over, dus vanavond eet ik brood met die sausjes. Tussen de middag lunch ik op t werk met het restje salade van het weekend. (met worteltjes, boontjes, aardappelen, tonijn en sinaasappel pesto dressing)..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |