abonnement Unibet Coolblue
pi_26523497
Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):

Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:

dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.

Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.

Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.

oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan

en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.

p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit



Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4

Ingredients:

Grilled Tuna With Wasabi Sauce


4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)

Directions:


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.


Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.


Serve and enjoy!

Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  dinsdag 26 april 2005 @ 18:42:52 #2
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26525297
dat is inderdaad goddelijk!:9~

wat ook wel eens lekker is ketjap met mosterd en honing en dan de steak mee in smeren:9~
  dinsdag 26 april 2005 @ 18:46:44 #3
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26525383
Klinkt idd erg lekker. Dank je dat je het met ons heb willen delen!!

Japanse Sojasaus is dat weer andere dan thaise sojasaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 26 april 2005 @ 18:50:11 #4
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26525457
thaise soya is wat zoeter meen ik me te herineren japanse is wat sterker van smaak
  dinsdag 26 april 2005 @ 21:07:32 #5
119606 habanero
577000 Scoville
pi_26528896
kikoman is bijna overal tekrijgen en goeie soja saus

wat voor wasabi pasta gebruik je ? maak je die zelf aan met dat poeder ? klinkt als een heel lekker recept !
pi_26534013
Dit recept is ZO simpel, dat is niet te geloven, maar oh zo lekker en het gebruik van japanse sajsau tov chinese of thaise is voorn. het aroma wat eraf komt als je het kookt/verwarmt. Japanse is idd een stuk sterker, maar ook nogal anders van smaak.

Wasabi pasta koop ik trouwens in de chinese supermarkt of bij de oosterse sectie van de konmar. Een groene tube.

Maar goed, ik vond tonijn sushi al onwijs lekker, en dit is alleen maar nog lekkerder, vanwege de saus en het gegrilde vlees. Afgezien van haring en sushi vind ik rauwe vis toch minder lekker dan gegrilde of gebakken vis.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  woensdag 27 april 2005 @ 13:41:46 #7
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_26543683
Bekend gerecht, bijzonder lekker. De truc is om de tonijn heel kort te bakken/grillen. Dus zeker geen 3 à 4 minuten per kant zoals in het recept staat. Hoogstens anderhalf. Doorgebakken tonijn is zó zonde...
pi_26543704
wij gaan het vanavond proberen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26548459
Komt helemaal geen peterselie in het recept voor...
Wel bosuitjes... Scallions...
Ziet er echt heel erg lekker uit!
Zeker een keer maken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26553443
Geprobeerd..

Zalig!!!!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26555721
@DarkElf: goed recept he? En heb je genoeg wasabi gebruikt, althans zoveel dat je het in je neus omhoog voelt kruipen?

@Oblivion: cilantro is koriander, maar ik gebruikte de europese versie van koriander en dat is peterselie, maar volgens mij kan je het ook weglaten ,want die bosuitjes overhersen best wel, vooral als je het in sojasuas laat koken.

@eyeopener: ja sorry, vergeten te vertellen, ik had dus tonijnsteaks van ik denk zeker 3cm dik, dus die 3/4 minuten waren wel nodig en na het rusten (5 minuten onder alu-folie) waren ze van binnen lekker medium-rare, dus van tonijn-uit-blik-kleur via roze tot rooiig in het midden...en dus (voor mij) helemaal goed gebakken
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_26556149
wasabi is goed gebruikt en het kan mij niet genoeg zijn want ik ben er echt dol op!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26671387
Hmmm, ik heb 'm zonder wasabi gemaakt.
En ook voor de zalm...
Oh en ik heb de koriander eruit gelaten.

Heerlijk!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 2 mei 2005 @ 21:26:14 #15
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_26677863
Maaak me gek!

Heerrrrrrlijk.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_26698970
Ik maak em zonder de boter, want ik ben aan het afvallen, maar dan is ie vast ook nog heel lekker...

Gaat mijn met name om de combi wasabi-tonijn-koriander....
  maandag 18 juli 2005 @ 02:12:11 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28899819
Ik ga hem ook maar eens maken voor mijn vent, want die is gek op tonijn, wasabi én koriander
Ik neem liever zalm en laat dan de koriander weg
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 18 juli 2005 @ 10:18:02 #18
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_28903277
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 18:42 schreef karper het volgende:
dat is inderdaad goddelijk!:9~

wat ook wel eens lekker is ketjap met mosterd en honing en dan de steak mee in smeren:9~
dit klinkt echt goddelijk, marrineer je het hierin of gaat het er net voor ze de pan in gaan erop of is het een soort afterburn smeersel.

en heb je wat verhoudingen voor me???


(ik moet het echt proberen dezeweek)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 20 juli 2005 @ 15:25:22 #19
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28977536
quote:
Op woensdag 27 april 2005 22:35 schreef hassanjassan het volgende:
@Oblivion: cilantro is koriander, maar ik gebruikte de europese versie van koriander en dat is peterselie, maar volgens mij kan je het ook weglaten ,want die bosuitjes overhersen best wel, vooral als je het in sojasuas laat koken.
Ga je schamen!
Koriander is zó anders dan peterselie, zó lekker en tegenwordig echt overal te koop.

Bedankt voor het recept, ga het zeker snel proberen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_28977627
Nou Hik, koriander hoort er inderdaad in....
DAMN! Wat is dit lekker....
Alhoewel ik het liever met zalm klaarmaak.

(Heb een keer goed een tonijnsteak verziekt, wellicht dat het daar aan ligt.... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36127501
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 15:25 schreef Hik het volgende:

[..]

Ga je schamen!
Koriander is zó anders dan peterselie, zó lekker en tegenwordig echt overal te koop.

Bedankt voor het recept, ga het zeker snel proberen!
ok, ik bedoelde dat je in principe koriander zou kunnen vervangen door peterselie. Ik vind dat er ze koriander net als parmazaanse kaas gebruiken...dus overal oppleuren dat koriander en ik vind het uiteindelijk maar ranzig dan. Dus ik vervang 't meestal dan met peterselie en smaakt net zo lekker.

Overigens heb ik vandaag weer dit recept gemaakt. Maar dan met iets anders:

een mooie tonijnsteak van de makro (8 euro de kilo, steak was denk ik 200 gr ofzo)
aardappelschijfjes van de euroshopper 98 ct de kilo, ~200gr gebruikt.
zak spinazie van apppie in de bonus, ¤ 1,45 voor 300 gr, 200gr gebruikt ofzo

en eigenlijk voor de rest het recept gvolgd. Ik heb wel eerst wat saus apart gehouden voor de steak en met de rest een rooie ui en knoflookteentje fijngesneden en beetje bruingebakken en dan de spinazie erbij gegooid, vuur op hoog, beetje roeren en laten slinken en dan snel aardappels op een bord, spinazie erbij en steak erop met saus, afmaken met wat zwarte peper en zout en eten maar....het was bijna restaurant-kwaliteit qua servering, maar de smaak en bereiding waren wel was die kwaliteit en dat is toch wel lekker om zo thuis voor de buis te eten.

Ik begrijp ook steeds meer dat je het eten ook met je ogen moet kunnen proeven. Dus het moet er goed uitzien.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zaterdag 18 maart 2006 @ 00:30:49 #22
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36133835
Omg, ik krijg honger van die foto.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_36136229
Maak de saus nog steeds en nog steeds altijd met zalm.
Slaat altijd in als een BOM!
Een verzekerd succes!
Oftewel: Nog steeds erg blij met dit recept...

Voor Hassanjassan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator zaterdag 18 maart 2006 @ 08:59:00 #24
18653 crew  D.
pi_36136252
als iedereen hier zo vol lof is moet ik dat ook maar eens proberen

zout en peper heb ik al in huis
pi_36136269
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 08:59 schreef D.Rose het volgende:
als iedereen hier zo vol lof is moet ik dat ook maar eens proberen

zout en peper heb ik al in huis
Zout? In sojasaus?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')