Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):
Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:
dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.
Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.
Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.
oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan
en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.
p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit
Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4
Ingredients:
Grilled Tuna With Wasabi Sauce
4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)
Directions:
Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.
Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.
Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.
Serve and enjoy!