Eerdere topicsquote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
quote:U.S. June nonfarm payrolls fall 62,000
By Rex Nutting
Last update: 8:30 a.m. EDT July 3, 2008
Comments: 13
WASHINGTON (MarketWatch) - The U.S. economy shed 62,000 jobs in June while the unemployment rate unexpectedly remained at a four-year high of 5.5%, the Labor Department reported Thursday. Payrolls have now fallen in all six months this year for a total job loss of 438,000, the strongest evidence that the economy fell into a recession. Job losses in June were worse than the 40,000 expected by economists surveyed by MarketWatch. The unemployment rate was expected to fall to 5.4%. Average hourly earnings rose by 6 cents, or 0.3%, in June. Payroll losses in April and May were revised down to show 52,000 more jobs lost in those months. End of Story
Google power!quote:Op donderdag 3 juli 2008 14:50 schreef ItaloDancer het volgende:
Kan iemand deel 13 ff linken, van de vorige is door paddy deel 14 gemaakt, en deel 13 is dan zeg maar geworden dat meltdown topic.
Dank je, ik weet dat ik het makkelijk had kunnen vinden, maar hier was ik dan net weer even (ineffectief) luiquote:Op donderdag 3 juli 2008 14:53 schreef Netstorm het volgende:
[..]
Google power!
Bulls, Bears & Bucks #13: Amerikaanse financiele meltdown
Inderdaad.. wat een jumpquote:
Renteverhoging was al ingecalculeerd, deed ie niks op.quote:Op donderdag 3 juli 2008 14:59 schreef Netstorm het volgende:
[..]
Inderdaad.. wat een jump
Maar met een rente verhoging krijg je toch uiteindelijk het tegenovergestelde, of ben ik nou gek?
maar die banencijfers waren toch niet positiefquote:Op donderdag 3 juli 2008 16:27 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Renteverhoging was al ingecalculeerd, deed ie niks op.
Maar wel op banencijfers (en misschien op de Trichet comments, al vond ik die niet positief).
VS inkoopmanagersindex dienstensector juni 48,2 ... BAD!
Dat is een financial tegenwoordig geloof ik ?quote:Op donderdag 3 juli 2008 17:34 schreef pberends het volgende:
'Mogelijk faillissement General Motors'
Printen ze dollars dan?quote:Op donderdag 3 juli 2008 17:35 schreef elcastel het volgende:
[..]
Dat is een financial tegenwoordig geloof ik ?
Wat BTW betreft heeft hij volledig gelijk, dit zou alleen maar tot meer onrust leiden op het moment dat het niet nodig hebt (inflatie >3,5%), maar wat betreft de hogere accijnzen op tabakswaren: hier lijden alleen rokers aan, en die rokers worden steeds minder en minder. Vliegtaks is juist een prima maatregel om het gebruik van energie te beperken.quote:
Zou dat net zo goed werken als accijns op brandstof om het autorijden te beperken?quote:Op vrijdag 4 juli 2008 14:47 schreef pberends het volgende:
Vliegtaks is juist een prima maatregel om het gebruik van energie te beperken.
Ja.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 14:51 schreef SjonLok het volgende:
[..]
Zou dat net zo goed werken als accijns op brandstof om het autorijden te beperken?
Het vliegverkeer is enorm gegroeid door prijsvechters in de vliegindustrie. Echter hebben deze prijsvechters ook te maken met iets waarop ze niet kunnen bezuinigen: 1) brandstofkosten 2) belastingenquote:Op vrijdag 4 juli 2008 14:51 schreef SjonLok het volgende:
[..]
Zou dat net zo goed werken als accijns op brandstof om het autorijden te beperken?
Dat is natuurlijk onzin, vloog ik in 2007 nog Jakarta-Singapore-Amsterdam en terug, vlieg ik een volgende keer naar Duitsland en ga ik dan met de auto naar Eindhoven toe. Amsterdam-Eindhoven deed ik altijd met de trein. En zo velen met mij blijkt wel uit het feit dat er al vluchten geschapt worden op Schiphol, terwijl het elders drukker wordt..quote:Op vrijdag 4 juli 2008 14:47 schreef pberends het volgende:
[..]
Wat BTW betreft heeft hij volledig gelijk, dit zou alleen maar tot meer onrust leiden op het moment dat het niet nodig hebt (inflatie >3,5%), maar wat betreft de hogere accijnzen op tabakswaren: hier lijden alleen rokers aan, en die rokers worden steeds minder en minder. Vliegtaks is juist een prima maatregel om het gebruik van energie te beperken.
Onder die druk is de vliegtaks voor "korte" vluchten ook lager geworden. Uiteraard is het niet ideaal dat alleen Nederland de vliegtaks invoert. Dit moet Europees gebeuren. Maar het initiatief is prima.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:28 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk onzin, vloog ik in 2007 nog Jakarta-Singapore-Amsterdam en terug, vlieg ik een volgende keer naar Duitsland en ga ik dan met de auto naar Eindhoven toe. Amsterdam-Eindhoven deed ik altijd met de trein. En zo velen met mij blijkt wel uit het feit dat er al vluchten geschapt worden op Schiphol, terwijl het elders drukker wordt..
Met dat ene argument trap je inderdaad alles wat Nederland nu doet onderuit. Zoiets werkt niet voor een klein gebied. Maar Nederland is graag het braafste kindje uit de klas, dus toch maar vast invoeren.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:29 schreef pberends het volgende:
[..]
Onder die druk is de vliegtaks voor "korte" vluchten ook lager geworden. Uiteraard is het niet ideaal dat alleen Nederland de vliegtaks invoert. Dit moet Europees gebeuren. Maar het initiatief is prima.
quote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:32 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Met dat ene argument trap je inderdaad alles wat Nederland nu doet onderuit. Zoiets werkt niet voor een klein gebied. Maar Nederland is graag het braafste kindje uit de klas, dus toch maar vast invoeren.
Volgend jaar kan ik low-cost van Kuala Lumpur naar Manchester vliegen. Vanuit daar met de trein naar London en dan vanuit daar naar Roosendaal en dan naar Eindhoven. Al die extra treinen zijn gelukkig geen vervuiling, maar hee.. zo heeft Nederland het graag. Ik werk er graag aan mee!
paar euro? enkele honderen euro's voor alleen mezelf nog maar! (Goedkoper ticket, maar treinen erbij) Dus dat heb ik er graag voor over.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:34 schreef pberends het volgende:
[..].
Ik vind dat je voor die paar euro wel erg veel moeite doet. Hoeveel geld scheelt je dat nou daadwerkelijk?
Hoeveel bespaar je per keer dan? De vliegtax is toch 45 euro voor lange vluchten?quote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:38 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
paar euro? enkele honderen euro's voor alleen mezelf nog maar! (Goedkoper ticket, maar treinen erbij) Dus dat heb ik er graag voor over.
Het is niet alleen die 45 euro, maar ook het feit dat een gemiddeld retourticket 1200 euro kost tegenwoordig, en low-cost ongeveer de helft gaat kosten.. maak daar 2/3 van dan is dat nog 400 euro goedkoper... van dat geld kun je wel 200 euro uitgeven voor een treinreis Manchester-Eindhoven om nog gewoon 200 euro in je zak te steken. Voor 1 persoon nog maarquote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:39 schreef pberends het volgende:
[..]
Hoeveel bespaar je per keer dan? De vliegtax is toch 45 euro voor lange vluchten?
Ja, maar dat heeft nauwelijks iets meer met de vliegtaks te makenquote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:43 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Het is niet alleen die 45 euro, maar ook het feit dat een gemiddeld retourticket 1200 euro kost tegenwoordig, en low-cost ongeveer de helft gaat kosten.. maak daar 1/3 van dan is dat nog 400 euro... van dat geld kun je wel 200 euro uitgeven voor een treinreis Manchester-Eindhoven om nog gewoon 200 euro in je zak te steken. Voor 1 persoon nog maarBest de moeite waard dat extra reizen.
nauwelijks inderdaad, maar het wordt des te meer een sport het te omzeilen.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:44 schreef pberends het volgende:
[..]
Ja, maar dat heeft nauwelijks iets meer met de vliegtaks te maken![]()
.
Moet je mij ook niet proberen te dissen.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:00 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
nauwelijks inderdaad, maar het wordt des te meer een sport het te omzeilen.
Nou blij toe, kunnen we allemaal weer rustig slapenquote:Op vrijdag 4 juli 2008 15:37 schreef pberends het volgende:
Speciale RTL Z uitzending van vandaag:
[ [url=http://i30.tinypic.com/2hyktnp.gif]afbeelding ]
klik[/url]
Ik vind dat heren de economen veel te positief zijn. Ze denken dat het allemaal nog maar een paar procentjes zakt en dan hebben we het wel gehad...quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:34 schreef Demophon het volgende:
[..]
Nou blij toe, kunnen we allemaal weer rustig slapen![]()
Valt mij op dat die economen het puur hebben over financiële patronen, en niet over of de oorzaken ervan al goed zijn opgelost.
Niet alleen de VS, maar een overgroot deel van de westerse wereld (incl. Nederland) leeft op een te grote financiële voet, ze geven maar geld uit die zij niet daadwerkelijk bezitten. We lenen maar en lenen maar, voor hypotheken voor huizen, voor een auto, een plasma TV, vakantie, etc. etc. Dat kan toch maar niet zo doorgaan?? We leven in een schulden economie!
Vandaag weer dus?quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:47 schreef pberends het volgende:
RTL Video: Aandeel Fortis afgeslacht op beurs.
Idd, en dan te bedenken dat er mensen zijn die analisten klakkeloos volgen. Maar goed daar zitten ze voor, om de boel omhoog te lullen. Die paar procentjes sloegen op vandaag neem ik aan ?quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:39 schreef pberends het volgende:
Ik vind dat heren de economen veel te positief zijn.
Lekker geslapen, Peter van Zadelhoff?quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:47 schreef pberends het volgende:
RTL Video: Aandeel Fortis afgeslacht op beurs.
Tja, misschien doen we het beter dan de andere westerse landen, maar ook wij lenen er kwistig op los. Als we de staatsschuld zouden verdelen over alle inwoners in Nederland dan hebben we per hoofd van de bevolking vele tienduizenden euro's schuld. Tel daarbovenop nog 'ns de persoonlijke schulden die gemiddeld gezien ook tienduizenden euro's zijn. Ook Nederland leeft hevig op schulden.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:39 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik vind dat heren de economen veel te positief zijn. Ze denken dat het allemaal nog maar een paar procentjes zakt en dan hebben we het wel gehad.... Veel te naief. Ze gaan voorbij aan het feit dat de VS een structureel hoog handelstekort hebben, wat de oeroorzaak is van alle problemen. Dit astronomische tekort bestaat nog steeds en lijkt niet kleiner te worden.
Nederland als land leeft overigens niet op de pof hoor. We hebben 1) een begrotingsoverschot en 2) een torenhoog handelsoverschot, een van de hoogste ter wereld zelfs. We leven eigenlijk beneden onze stand. Wat wij wel doen is inderdaad veel te veel hypotheekgelden opnemen. Daarom hebben we ook een huizenbubbel.
als ik kijk naar mijn opgebouwde IBG schuldquote:Op vrijdag 4 juli 2008 18:42 schreef Demophon het volgende:
[..]
Tja, misschien doen we het beter dan de andere westerse landen, maar ook wij lenen er kwistig op los. Als we de staatsschuld zouden verdelen over alle inwoners in Nederland dan hebben we per hoofd van de bevolking vele tienduizenden euro's schuld. Tel daarbovenop nog 'ns de persoonlijke schulden die gemiddeld gezien ook tienduizenden euro's zijn. Ook Nederland leeft hevig op schulden.
Het blijkt trouwens dat dit leengedrag in Nederland alleen maar groter wordt. Vooral bij jongeren die het gedrag van op de pof leven en makkelijk geld uitgeven overneemt van de VS.
Fok nieuws - Financiële schulden Nederlanders verdubbeld
AD nieuws - Nederlanders dieper in de schulden
Ghehe, jup.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 18:52 schreef mr.marcus het volgende:
[..]
als ik kijk naar mijn opgebouwde IBG schuld, kan ik eigenlijk ook alleen maar hopen op een hyperinflatie Zimbabwiaanse stijl.
Tja, we leven met name op de pof door de fantastische hypotheekrenteaftrek waar niemand aan wil tornen. Ik had het ook anders gewild.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 18:42 schreef Demophon het volgende:
[..]
Tja, misschien doen we het beter dan de andere westerse landen, maar ook wij lenen er kwistig op los. Als we de staatsschuld zouden verdelen over alle inwoners in Nederland dan hebben we per hoofd van de bevolking vele tienduizenden euro's schuld. Tel daarbovenop nog 'ns de persoonlijke schulden die gemiddeld gezien ook tienduizenden euro's zijn. Ook Nederland leeft hevig op schulden.
Het blijkt trouwens dat dit leengedrag in Nederland alleen maar groter wordt. Vooral bij jongeren die het gedrag van op de pof leven en makkelijk geld uitgeven overneemt van de VS.
Fok nieuws - Financiële schulden Nederlanders verdubbeld
AD nieuws - Nederlanders dieper in de schulden
Omhoog lullen houdt de mensen koel.. net zoals analisten die lopen te blaten dat de olieprijs volgend jaar weer gaat zakken naar $80.- a barrel, en dat de hoge prijs slechts tijdelijk is..quote:Op vrijdag 4 juli 2008 17:28 schreef elcastel het volgende:
[..]
Idd, en dan te bedenken dat er mensen zijn die analisten klakkeloos volgen. Maar goed daar zitten ze voor, om de boel omhoog te lullen. Die paar procentjes sloegen op vandaag neem ik aan ?.
hoe zou pberends het dan graag hebben gewild?quote:Op vrijdag 4 juli 2008 20:58 schreef pberends het volgende:
[..]
Tja, we leven met name op de pof door de fantastische hypotheekrenteaftrek waar niemand aan wil tornen. Ik had het ook anders gewild.
enquote:za 05 jul 2008, 08:37
Claim moet Votron privé raken
AMSTERDAM - Fortis-topman Jean-Paul Votron moet uit eigen zak miljoenen aan gedupeerde aandeelhouders terugbetalen, zo eist advocaat Hendrik-Jan Bos namens gefortuneerde beleggers. „Votron wist dat Fortis een miljardentekort had, maar vertelde beleggers doodleuk dat het goed ging”, verklaart Bos zijn schadeclaim. „Dat is pure misleiding door Votron.”
Bron DFTquote:Bos: „Deze claim is voor aandeelhouders een principezaak geworden.
Inderdaad.quote:Op vrijdag 4 juli 2008 16:39 schreef pberends het volgende:
[..]
Wat wij wel doen is inderdaad veel te veel hypotheekgelden opnemen. Daarom hebben we ook een huizenbubbel.
quote:The Credit Crisis Is Going to Get Worse
New York
Twenty years ago, Ted Forstmann contributed a scathing – and prescient – op-ed to this newspaper warning that the junk-bond craze was about to end badly: "Today's financial age has become a period of unbridled excess with accepted risk soaring out of proportion to possible reward," he wrote in October 1988. "Every week, with ever-increasing levels of irresponsibility, many billions of dollars in American assets are being saddled with debt that has virtually no chance of being repaid."
Within a year, the junk-bond market had collapsed, and within 18 months Drexel Burnham Lambert, the leading firm of the junk-bond world, was bankrupt. Mr. Forstmann sees even worse trouble coming today.
For a curmudgeon, he is a cheerful man. When we met for lunch recently in a tony midtown restaurant, he was wearing a well-tailored suit, a blue shirt and a yellow tie. He spoke with the calm self-assurance of someone who has something to say but nothing left to prove.
"We are in a credit crisis the likes of which I've never seen in my lifetime," Mr. Forstmann warns. He adds: "The credit problems in this country are considerably worse than people have said or know. I didn't even know subprime mortgages existed and I was worried about the credit crisis."
Mr. Forstmann denies being an expert in the capital markets. But he does have some experience with them. He was present at the creation of the private-equity business. The firm he co-founded, Forstmann Little, rode the original private-equity boom in the 1980s while skirting the excesses of the junk-bond craze in the later years. It was for a time the most successful private-equity firm in the world, renowned for both its outsize returns and its caution. For two years after Mr. Forstmann wrote his 1988 op-ed, Forstmann Little sat on $2 billion in uninvested funds, waiting for the right opportunities. Savvy investments in Dr. Pepper and Gulfstream, among others over the years, helped make Mr. Forstmann a billionaire.
These days, he devotes most of his professional attention to IMG, the sports and entertainment agency. But the economy has him worried.
Mr. Forstmann's argument about the present crisis starts with the money supply. After Sept. 11, 2001, the Federal Reserve pumped so much money into the financial system that it distorted the incentives and the decision making of everyone in finance. He illustrates this with what he calls his "little children's story": Once upon a time, when credit conditions and the costs of borrowing money were normal, the bank opened at 9:00 a.m. and closed at 5:00 p.m. For eight hours a day, bankers made loans and took deposits, and then they went home.
But after 9/11, the Fed opened the spigot. Short-term interest rates went to zero in real terms and then into negative territory. When real interest rates are negative, borrowing money is effectively free – the debt loses value faster than the interest adds up. This led to a series of distortions in the financial sector that are only now coming to light. The children's story continues: "Now they [the banks] have all this excess money. And they open at nine, and from nine to noon or so, they're doing all the same kind of basically legitimate things with it that they did before."
So far, so good. "But at noon, they have tons of money left. They have all this supply, and the, what I would call 'legitimate' demand – it's probably not a good word – but where risk and reward are still in balance, has been satisfied. But they're still open until five. And around 3:30 in the afternoon they get to such things as subprime mortgages, OK? And what you guys haven't seen yet is what happened between noon and 3:30."
Straightforward economics tells us that when you print too much money, it loses value and prices go up. That's been happening too. But Mr. Forstmann is most concerned with a different, more subtle effect of the oversupply of money. When it becomes too plentiful, bankers and other financial intermediaries end up taking on more and more risk for less return.
The incentive to be conservative under normal credit conditions is driven in part by what economists call opportunity cost – if you put money to use in one place, it leaves you with less money to invest or lend in another place. So you pick your spots carefully. But if you've got too much money, and that money is declining in value faster than you can earn interest on it, your incentives change. "Something that's free isn't worth much," as Mr. Forstmann puts it. So the normal rules of caution get attenuated.
"They could not find enough appropriate uses for the money," Mr. Forstmann says. "That's why my little bank story for the kids is a fun way to put it. The money just kept coming and coming and coming and coming. What are you going to do with it? IBM only needs so much. The guy who can really pay his mortgage only needs so much." So you start thinking about new ways to lend the money, which inevitably means riskier ways.
"I don't know when money was ever this inexpensive in the history of this country. But not in modern times, that's for sure."
Combine this with loan syndication and securitization, and the result is a nasty brew. Securitization and syndication allow the banks to take the loans off their books and replenish their capital. They then use this capital to make new loans, which they securitize or syndicate and sell to the hedge funds, which buy them with the money they borrowed from the banks. For a time, everyone makes money.
In fact, for six years, a lot of people made a lot of money in this environment. So much money that, as Mr. Forstmann notes, the price of admission to the Forbes 400 list of the richest Americans has gone from $500 million 10 years ago to over $1 billion today. (Mr. Forstmann was bumped from the list two years ago, his reported 10-figure net worth no longer enough to keep pace.)
At the same time, both the size and the number of hedge funds and private-equity funds have ballooned. "I used to have one of the biggest private-equity funds in the world," he says matter-of-factly. "It was, I don't know, $500 million or a billion dollars. If you don't have a $20 billion fund now, you're kind of a [nobody]," Mr. Forstmann says. (The term he used to describe those of us without $20 billion PE funds was both more colorful and less printable than "nobody.") "And so what does that tell you?"
Mr. Forstmann hasn't raised a new fund in four years. But he doesn't blame the hedge funds or the private-equity funds – they are not the villains in his story. "Fundamentally, I don't see them as a cause," he says. "Obviously the proliferation of hedge funds and private-equity funds has created its own dynamic. But this proliferation is simply a result of the vast increase in the money supply."
Mr. Forstmann has been around a long time, so he's seen a lot. But is it possible that he's simply fallen behind the times? By his own description, he's a bit of a figure from another age – "a bit like Wyatt Earp in 1910."
But it would be a mistake to dismiss Mr. Forstmann's pessimism too quickly. After all, he knows something about both credit and crises.
"You've got [Treasury Secretary Henry] Paulson saying 'Oh, you see the good news is it's over.'" The problem, according to Mr. Forstmann, is that it's far from over. "I think we're in about the second inning of this." And of course, the credit crisis wasn't even supposed to last this long. "This all started in August [of 2007], and it was going to get cleared up by October. It hasn't gotten cleared up at all."
One reason is that the proliferation of new financial instruments has left the system more closely intertwined than ever, making a workout, or even a shakeout, much more difficult. Take what happened to Bear Stearns. "What should the health of one brokerage firm in America mean to the entire global financial system? To an ordinary person, probably not much. But in today's world, with all the interdependence, a great deal."
This circular creation of new credit, used to buy more newly created debt, all financed by ultracheap money and all betting with each other, has left the major firms hopelessly intertwined. "It's very interrelated," he says, locking his fingers together. "There's trillions and trillions of dollars that slosh around between all these places and if one fails . . ." He doesn't finish the thought.
Early in our conversation, Mr. Forstmann describes his conversational style as "Faulknerian." The word fits. He jumps between thoughts, examples and anecdotes in a pure stream of consciousness. One such aside is about Warren Buffett and the rule of the three "I"s.
"Buffett once told me there are three 'I's in every cycle. The 'innovator,' that's the first 'I.' After the innovator comes the 'imitator.' And after the imitator in the cycle comes the idiot. Which makes way for an innovator again." So when Mr. Forstmann says we're at the end of an era, it's another way of saying that he's afraid that the idiots have made their entrance.![]()
"We're in the third 'I' for sure," he interjects an hour after first introducing the "rule." "And that always leads to something. Innovators don't just show up. Some disaster takes place because of the idiots, and then an innovator says, oh, look at this, I can do this, that or the other thing." That disaster is now.
In other words, "In order to fix what's going on in the United States there's going to have to be a certain amount of pain. The market's going to have to clear somehow. . . and it's hard for me to believe that it gets fixed without" upheaval in the financial system, the economy and the country as a whole. "Things are going to fail. Enterprises are going to fail. The economy is going to slow," he warns.
To be clear, although Mr. Forstmann talks about "fear and greed" getting out of whack, his is not a condemnation of "greedy speculators" or a "culture of greed" or any of the lamentations so popular among the populists in Washington. It is a diagnosis of the ways in which the financial sector responded to a government policy of printing money that was free, or nearly so. "The creation of much too much money caused all of this excess," he says. In other words, his is not an argument for draconian regulation, but for sound money.
Nor does he blame Alan Greenspan, even though he argues that this all started with the dot-com bubble and 9/11. "Greenspan," he allows, "had really tough decisions to make, so I don't think it's a black-and-white kind of thing at all." It was, and is, rather, "a case of first impression." Mr. Greenspan, he says, admits that he was "totally sure" that what he was doing was right. But he had "no idea what the consequences [were] going to be."
According to Mr. Forstmann, we are now living with those consequences. And the correction has only begun.
Beursgenoteerd geldpersbedrijf Dollar-for-Nuttin kwam met bovenwachte kwartaalcijfers opdraven.quote:Op maandag 7 juli 2008 22:04 schreef en_door_slecht het volgende:
En wat is nu de reden van die -20% en dat waanzinnige slot?
quote:Op maandag 7 juli 2008 23:08 schreef pberends het volgende:
[..]
Beursgenoteerd geldpersbedrijf Dollar-for-Nuttin kwam met bovenwachte kwartaalcijfers opdraven.
Laat maar komen!quote:Op dinsdag 8 juli 2008 09:50 schreef Drugshond het volgende:
Dat is niet goed... 300 range komt nu in zicht.
dat niet alleen, we komen ook van 700+, ergens tig jaar geleden in een vorig leven. Niet vergeten dus...quote:Op dinsdag 8 juli 2008 09:53 schreef SjonLok het volgende:
[..]
Laat maar komen!
Lijkt me trouwens wel erg heftig hoor, nog eens 25% eraf. 375 zie ik nog wel gehaald worden.
Ik denk niet dat we heel hard doorstoten naar de 300 punten, we hebben er ook heel lang over gedaan voor we een keer die 400 ingingen, ik verwacht dat die weerstand nu als steun zal fungeren. Dat is wel wat technisch bekeken, maar dat mag soms. (Al zul je mij niet horen klagen)quote:Op dinsdag 8 juli 2008 09:50 schreef Drugshond het volgende:
Dat is niet goed... 300 range komt nu in zicht.
Is de huidige beurs dan nog steeds wel een afspiegeling van de huidige economie.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 10:49 schreef henkway het volgende:
tja hoge bergen , diepe dalen , maar de olie kan weer goedkoop worden als de economie op zijn gat ligt
De DJ gaat op weg naar de 3000 eind volgend jaar.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:13 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
dat niet alleen, we komen ook van 700+, ergens tig jaar geleden in een vorig leven. Niet vergeten dus...
daarin is de AEX niet alleen.. de dow noteert nog relatief hoog (geen 50% onder het record dus)... maar zo rooskleurig is de economie niet echt geloof ik.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:43 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Is de huidige beurs dan nog steeds wel een afspiegeling van de huidige economie.
Ik heb nog geen tientallen % van het personeel op straat gegooid zien worden terwijl beurskoersen wel met zulke cijfers aan het zakken zijn.
mompelt iets over kikkers, water en kokenquote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:43 schreef Basp1 het volgende:
Ik heb nog geen tientallen % van het personeel op straat gegooid zien worden terwijl beurskoersen wel met zulke cijfers aan het zakken zijn.
da's nog een heel eind te gaan, 3000!quote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:50 schreef henkway het volgende:
[..]
De DJ gaat op weg naar de 3000 eind volgend jaar.
De in de rijke periode opgebouwde consumptiekredieten moeten nu terug betaald gaan worden of de bank gaat failliet
watte?quote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:57 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
mompelt iets over kikkers, water en koken
Als je een kikker wilt koken, moet je hem niet in een pan met heet water gooien, want dat dan springt hij er onmiddelijk uit. Als je de kikker in een pan met koud water doet, dan het vuurtje opstookt, dan is het beest te zwak (van de warmte) tegen de tijd dat hij beseft dat hij weg moet wezen. Maar wat dat met de vergelijking tussen beurzen en ontslagen heeft, ontgaat mij ook volledig.quote:
Wacht ff 3-9 mnd.... bedrijven met een sterke afhankeliijkheid bla bla.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:43 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Is de huidige beurs dan nog steeds wel een afspiegeling van de huidige economie.
Ik heb nog geen tientallen % van het personeel op straat gegooid zien worden terwijl beurskoersen wel met zulke cijfers aan het zakken zijn.
nee op een vergelijkbare koersval als in 1929, dat duurde ook drie jaar voor het dieptepunt bereikt was en in het verleden gingen beurzen pas echt zakken als de nieuwe president er was , niet voorheen, (heeft met psychologie te maken ofzo).quote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:57 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
da's nog een heel eind te gaan, 3000!Baseer je dat alleen op die kredieten en omvallende banken?
quote:Op dinsdag 8 juli 2008 12:34 schreef henkway het volgende:
nee op een vergelijkbare koersval als in 1929, dat duurde ook drie jaar voor het dieptepunt berekt was en beurzen pas echt zakken als de nieuwe president er is, (heeft met psychologie te maken).
Die credit crisis was nu toch allang weer voorbij volgens de grote deskundigen.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 12:31 schreef Drugshond het volgende:
Wacht ff 3-9 mnd.... bedrijven met een sterke afhankeliijkheid bla bla.
ff face up... dot-com versus credit crisis.... (pick a winner)
,maakt niet zoveel uit, in het verleden was een democraat wel iets beter voor de beurs, maar door de bank (quote:Op dinsdag 8 juli 2008 12:46 schreef ItaloDancer het volgende:
Als McCain de nieuwe president wordt wel ja.
De werkgevers en werknemers zijn de kikkers, de beurs is het water.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 12:22 schreef en_door_slecht het volgende:
[..]
Als je een kikker wilt koken, moet je hem niet in een pan met heet water gooien, want dat dan springt hij er onmiddelijk uit. Als je de kikker in een pan met koud water doet, dan het vuurtje opstookt, dan is het beest te zwak (van de warmte) tegen de tijd dat hij beseft dat hij weg moet wezen. Maar wat dat met de vergelijking tussen beurzen en ontslagen heeft, ontgaat mij ook volledig.
Die geldophoping zie ik ook als een van de grote problemen en de partijen die de geldophoping nog extra bevorderen zijn hier de VVD en in de US de republikeinen.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 13:08 schreef fokthesystem het volgende:Was er ooit eerder 51% van alle waarde bij 2 a 5% van de de mensen?
Edgar J Hoover zei het al: "Kapitalisme kAn werken, waren alleen die verdomde kapitalisten maar niet zo hebberig."
in de VS wel. nja, volgens de ww aanvragen niet, volgens de voedselbonaanvragen welquote:Op dinsdag 8 juli 2008 11:43 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Is de huidige beurs dan nog steeds wel een afspiegeling van de huidige economie.
Ik heb nog geen tientallen % van het personeel op straat gegooid zien worden terwijl beurskoersen wel met zulke cijfers aan het zakken zijn.
ja, dat is idd wat GM zegt jaquote:Op dinsdag 8 juli 2008 12:50 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die credit crisis was nu toch allang weer voorbij volgens de grote deskundigen.
Hoeveel bedrijven behalve de financials hebben nu echt nog een sterke afhankelijkheid van speculatieve en dus ook fictieve beurskoersen. De meeste normale bedrijven produceren gewoon producten en geen lucht. Zolang deze producten blijven verkopen draait de reele wereld wel door.
Die willen hun eigen aandelen ook wel omhoog danwel minder laag lullen hoor.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 12:50 schreef Basp1 het volgende:
[quote]Die credit crisis was nu toch allang weer voorbij volgens de grote deskundigen.
De motor draait niet zonder brandstof en die brandstof heeft lucht nodig.quote:De meeste normale bedrijven produceren gewoon producten en geen lucht. Zolang deze producten blijven verkopen draait de reele wereld wel door.
jij wil zeggen dat jij niet volgens de regeltjes speelt dan?quote:Op dinsdag 8 juli 2008 13:08 schreef fokthesystem het volgende:
Maar jongens (m/v) jullie spelen volgens de regels van het spel en praten met aangeleerde woorden en begrippen en 'tactieken'.
Die brandstof lucht verhoudingen zijn compleet uit elkaar gaan lopen op het moment dat men met derivaten (afgeleiden van aandelen) op de beurs is gaan spelen. En onze vriednen economen nog steeds niet doorhebben wat er nu gebeurd als je E machten (dat is de normale ontwikkeling van koersen) gaat integreren.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 14:04 schreef fokthesystem het volgende:
De motor draait niet zonder brandstof en die brandstof heeft lucht nodig.
De motor werkt dus wel en levert diens PKs TOTDAT de brandstof / lucht verhouding verkeerd gaat, dat is nu aan de hand.
1 verschil sinds de 30er jaren, de, dit sturende, echt rijken zullen weer rijker worden en _niet_ failliet gaan.
http://www.rtl.nl/(/finan(...)28/betten5775785.xmlquote:Duits handelsoverschot daalt in mei tot EUR7,5 miljard
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Duitse handelsoverschot is in mei afgenomen door een scherpe daling van de export, blijkt woensdag uit cijfers van het Duitse federale bureau voor de statistiek. Het overschot bedroeg in mei EUR7,5 miljard, tegen EUR15,5 miljard in april.
Het overschot op de handelsbalans is lager dan de EUR12,0 miljard euro die economen voorspelden.
Het cijfer over april is opwaarts herzien. Eerder gingen de statistici uit van een handelsoverschot van EUR14,5 miljard.
De afname van het Duitse handelsoverschot is met name te wijten aan de daling van de export tot een seizoensaangepaste EUR82,6 miljard. Dat is 3,2% minder dan de EUR85,3 miljard in april. De import groeide met 0,7% tot 68,0 miljard.
Ja vreemd, met zo'n hoge euro...quote:Op woensdag 9 juli 2008 14:46 schreef pberends het volgende:
Slecht nieuws voor Europa:
[..]
http://www.rtl.nl/(/finan(...)28/betten5775785.xml
RTL Video: Duits exportsprookje voorbij
Een combinatie van een hoge euro, waardoor een lagere export en een hogere import vanwege de hoge olie- en gasprijzen. Dat gaat alleen maar erger worden. Gelukkig hebben wij een lage dollar waardoor onze export het lekker doet.quote:Op woensdag 9 juli 2008 14:46 schreef pberends het volgende:
Slecht nieuws voor Europa:
[..]
http://www.rtl.nl/(/finan(...)28/betten5775785.xml
RTL Video: Duits exportsprookje voorbij
quote:Op woensdag 9 juli 2008 17:55 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Een combinatie van een hoge euro, waardoor een lagere export en een hogere import vanwege de hoge olie- en gasprijzen. Dat gaat alleen maar erger worden. Gelukkig hebben wij een lage dollar waardoor onze export het lekker doet.
Vanwege de olie-import. Maar de import van goederen uit het Verre Oosten en Europa neemt heel snel af.quote:Op woensdag 9 juli 2008 18:05 schreef pberends het volgende:
[..]![]()
.
Tot nu toe neemt het Amerikaanse handelstekort nauwelijks af.
Kom maar eens met cijfers, schattebout.quote:Op woensdag 9 juli 2008 18:24 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Vanwege de olie-import. Maar de import van goederen uit het Verre Oosten en Europa neemt heel snel af.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |