#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:36 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: Myraela's ontbijtmuffins Enemyrock's lemoncurd taart Minilot's exotische koekjes en natuurlijk djkoelkast's spekkoek! Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/ [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2013 17:47:34 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:38 |
Ik zit nu op mobiel dus kan de OP even niet aanpassen. Later zal ik wat recentere foto's invoegen! | |
Ambipur | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:53 |
Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt.. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:55 |
Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken? | |
Ambipur | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:57 |
Heb je een kant-en-klaar recept voor mij.. Ik ben niet zo bekend met deze dingen..... | |
Ambipur | vrijdag 28 juni 2013 @ 13:02 |
Oeh.. Google en vind! http://lekkerhapje.nl/2010/07/12/banoffee-pie/ Thanks msacras! | |
Bleie | vrijdag 28 juni 2013 @ 13:45 |
Aan het eind van het vorige topic kwam ook een handige link voorbij (omrekentabel Amerikaanse maten), kan je die dan ook in de OP zetten? | |
kvd | vrijdag 28 juni 2013 @ 19:15 |
deze link http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/ | |
Myraela | zondag 30 juni 2013 @ 15:15 |
Alweer muffins gemaakt. Appel kaneel muffins deze keer. | |
Selestha | zondag 30 juni 2013 @ 16:50 |
Glutenvrije chocolade-sinaasappelcake | |
lady-wrb | zondag 30 juni 2013 @ 20:49 |
ziet er heerlijk uit ik heb ook weer eens wat geprobeerd van het weekend gewone tulband met citroenglazuur en marsepeinen bloemetjeszooi (ben er niet helemaal tevreden over die bloemen moeten beter volgende keer ) | |
Tinuviel | zondag 30 juni 2013 @ 21:20 |
Wat is er niet mooi an Lady-wrb. Ik vind ze zien er super uit. En die vlinder is ook echt mooi. | |
Qunix | zondag 30 juni 2013 @ 21:26 |
Vandaag gebakken: kaasstengels Niet helemaal gelukt, maar was wel lekker! | |
lady-wrb | zondag 30 juni 2013 @ 21:30 |
ik vind de bloemen te plat en ik was mijn uitsteker voor rozenblaadjes kwijt. (die heb ik net, zit zelfs nog in de verpakking ) dit zijn hulstblaadjes | |
#ANONIEM | maandag 1 juli 2013 @ 17:18 |
Ik kan de OP niet meer aanpassen, waarschijnlijk omdat het een reeks is, dus als de laatste foto's uit het vorige topic er in moeten zal een modje dat even moeten doen. edit; OP is inmiddels aangepast Verder heb ik laatst Macarons gemaakt, maar ze waren zo lelijk dat ze niet waardig genoeg zijn om hier te posten. Wel smaakten ze erg goed. Morgen doe ik een nieuwe poging en teken ik van te voren rondjes op het bakpapier om de goede maat aan te houden, misschien dat ik ze dan wel mooi rond krijg! [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2013 17:33:31 ] | |
diginoob2 | dinsdag 2 juli 2013 @ 07:42 |
Ik krijg zooo'n honger van dit topic . Ben nu met de Schwarzwalder kirschtorte bezig, een lactose suikervrije variant omdat ik t mensen met colitis wil laten opeten . Ben alleen vergeten de kokosroom van het sap te scheiden waardoor opkloppen niet is geslaagd voor de room. Vandaag opnieuw proberen | |
Myraela | dinsdag 2 juli 2013 @ 07:47 |
De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen. Ik had die bloemen er gewoon afgelaten, het maakt het er toch niet lekkerder op. | |
lady-wrb | dinsdag 2 juli 2013 @ 07:59 |
ik heb hem gemaakt naar aanleiding van een plaatje van zo'n zelfde tulband in een taartenboek. voor mij hoeft marsepein helemaal niet (ik lust het niet eens) maar ik wou het eens proberen. ik heb m meegenomen naar mijn vrijwilligerswerk. die vonden hem wel mooi | |
lady-wrb | dinsdag 2 juli 2013 @ 08:00 |
ik heb zo'n macaronmatje. (ik heb ook zo'n papier met cirkels die je onder je bakpapier kan leggen, maar zo'n matje vind ik toch beter werken. loopt minder snel uit | |
Bleie | dinsdag 2 juli 2013 @ 11:56 |
Vraagje: als ik muffins maak met blauwe bessen, en ik heb bevroren bessen, moet ik die dan eerst laten ontdooien, of kan ik ze bevroren door het beslag roeren? En maakt het nog uit voor hoeveel vocht je verder gebruikt? | |
Dragonberry | dinsdag 2 juli 2013 @ 13:59 |
bevroren kan volgens mij prima, gaan ze ook niet kapot door het roeren | |
douche-eendje | woensdag 3 juli 2013 @ 21:29 |
En uit de oven: Bananabread met bosbessen. Cheesecakebrownies met frambozen. En een bijna jarige douche-eend die haar collega's blij gaat maken. | |
Bleie | woensdag 3 juli 2013 @ 22:24 |
Ziet er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd! | |
Skaai | woensdag 3 juli 2013 @ 22:51 |
Oohhh die cheesecakebrownie met frambozen! Je wil daar vast wel een recept van geven? | |
Tinuviel | woensdag 3 juli 2013 @ 22:55 |
Ziet er heerlijk uit douche-eend en alvast gefeliciteerd! Ik wil binnenkort ook wat maken, wat lactosevrij moet zijn. In plaats van melk kan ik gewoon lactosevrije melk nemen of niet? | |
douche-eendje | woensdag 3 juli 2013 @ 23:11 |
Die komt bij kayotic vandaan Dankje! Vrijdag pas, maar dan ben ik vrij en overkill aan verjaardagen op werk in de 2e week van juli. Dus dan maar vooraf trakteren | |
minilot | donderdag 4 juli 2013 @ 17:39 |
Mijn lief is voorlopig van huis en ik verveel me. Bakken dus. Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin. | |
douche-eendje | donderdag 4 juli 2013 @ 17:56 |
Zo, de baksels waren geslaagd en schoon op. En een aantal verzoekjes voor recepten. | |
madeliefff | donderdag 4 juli 2013 @ 18:49 |
lekker , bedoel je dat je de bodem gemaakt hebt van ( koek ) kruimels? | |
minilot | donderdag 4 juli 2013 @ 18:50 |
Yep! | |
Dr.Hilfiger | donderdag 4 juli 2013 @ 19:29 |
Bak je die bodem blind minilot? Of kruimel je dat zo de koelkast in? | |
minilot | donderdag 4 juli 2013 @ 20:47 |
Eerst heel donkere chocoladekoekjes gebakken, die verkruimeld in de keukenmachine en daarna gemengd met een beetje gesmolten roomboter. Dat in de vormpjes geperst als bodem, en dat dan weer in de vriezer om op te stijven. | |
MaximusTG | vrijdag 5 juli 2013 @ 11:15 |
Ben jarig vandaag! Dus heb een vlaai gebakken: Kersenvlaai; dit recept: http://kersen.vlaairecept(...)mburgse-kersen-vlaai Best tevreden, niet zo netjes als ik had gewild. Persoonlijk vond ik het wat krap qua hoeveelheid deeg. Moest em na bakken meteen uit de (vaste, aardewerken) vorm halen.. Dus toen liep er een beetje vocht uit de vulling, waardoor de bovenkant een wat rodere gloed kreeg . Al met al best goed gelukt. | |
Njosnavelin | vrijdag 5 juli 2013 @ 11:18 |
Gefeliciteerd TG! Vlaai ziet er goed uit | |
Tinuviel | vrijdag 5 juli 2013 @ 11:29 |
Gefeliciteerd Maximus TG! | |
MaximusTG | vrijdag 5 juli 2013 @ 11:31 |
Bedankt! Nu hopen dat ie ook goed smaakt ! Ik had hiervoor wel eens een vlaai gemaakt, maar dat was altijd blind gebakken met een niet-gebakken vulling. Dit was eerste keer met vulling meebakken (moet wel he, met zo'n raster ). Helaas kon ik dat deegrecept nergens meer terugvinden. Dat was voordat ik alles ging opschrijven en uitprinten . | |
minilot | vrijdag 5 juli 2013 @ 12:03 |
Gefeliciteerd, lieve Maximus-de-über-broodbakker! Puike vlaai hoor. Maarreh, gezien de tijd van het jaar wél verse kersen gebruikt in plaats van uit een blikkie? | |
douche-eendje | vrijdag 5 juli 2013 @ 12:15 |
Jij ook gefeliciteerd! | |
Bleie | vrijdag 5 juli 2013 @ 12:40 |
Gefeliciteerd Maximus! Vlaai ziet er heerlijk uit. Douche-eendje: nu ook echt gefeliciteerd! | |
Myraela | vrijdag 5 juli 2013 @ 13:21 |
Gefeliciteerd jarige. Ik moest na mijn sollicitatie even ontspannen, dus ik maakte deze sinaasappelkoekjes. | |
Noek | vrijdag 5 juli 2013 @ 13:23 |
Leuk blog heb je. | |
Qunix | vrijdag 5 juli 2013 @ 14:45 |
Iemand al iets hartigs gemaakt met noten, toevallig? | |
ieniminimuis | vrijdag 5 juli 2013 @ 15:40 |
Hallo mede-bakkers Klein vraagje: Ik bak regelmatig zandkoekjes en variaties daarop. Volgens recept moet de koekjes ongeveer 20 min bakken op 175 graden. Nu heb ik een gasovens. Als ik de koekjes langer dan 10-15 min erin laat dan zijn de onderkanten van de koekjes zwart. Bij korter in de oven blijven de koekjes slap. Iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Of is het gewoon tijd voor een andere oven? | |
Soulagement | vrijdag 5 juli 2013 @ 16:25 |
Heb je noten die op moeten? Welke? | |
SunshineEva | vrijdag 5 juli 2013 @ 17:00 |
Ik heb een siliconenvakvormpje voor cakepops, heeft iemand hier een goed recept voor? Het pak wat ik nu gebruikt heb, was niet zo fijn. Cakepops smaakte naar pannenkoek. Iemand nog een tip om op een mooie manier de chocolade om te krijgen, dat was nu een grote kliederende, en het zat er niet echt netjes op | |
Tinuviel | vrijdag 5 juli 2013 @ 17:27 |
SunshineEva ik heb cakepops gemaakt, supermakkelijk zonder te bakken, gewoon met oreo koekjes en cream cheese. En ze waren super lekker. Wat ik had gelezen als tip was een stuk styropor/ styrofoam gebruiken om de cakepops in te zetten, maar zelfs dan wordt het een kliederboel. | |
Myraela | vrijdag 5 juli 2013 @ 17:50 |
Dankjewel. Ben er nog niet zo lang mee bezig en wil er nog een hoop aan veranderen, maar telkens als ik denk van "even aan mijn blog werken." spring ik de keuken in en ga ik iets maken. | |
Qunix | vrijdag 5 juli 2013 @ 19:11 |
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk. | |
kwakz0r | vrijdag 5 juli 2013 @ 19:16 |
niet echt een baksel, maar een vriend van me maakt heerlijke nootjes: suikeren/bakken met droge suikercaramel, zeezout en chiliflakes. zó lekker! als je relatief meer caramel gebruikt kun je er clusters/praline van maken | |
Qunix | vrijdag 5 juli 2013 @ 19:23 |
Ik heb al een keer Macadamia chocolade koekjes gemaakt: http://www.24kitchen.nl/s(...)macadamiachocokoeken en cantuccini koekjes. Misschien een keer deze: http://www.24kitchen.nl/s(...)hocolate-chipcookies | |
Mama_Mia | zondag 7 juli 2013 @ 22:44 |
Hoi ik kom niet zo vaak op Fok! maar ik vond van de week dit baktopic, en dat was toch even reden om weer wat vaker langs te komen Ik maak regelmatig crumbles (mijn favo is met blauwe bessen en appel, en zelfgemaakt vanille ijs), en heb net een dozijn havermoutkoekjes gebakken die nu op het aanrecht staan af te koelen | |
Soulagement | zondag 7 juli 2013 @ 23:26 |
Als je voor hartig wilt gaan kun je hapjes maken met filodeeg, noten, geitenkaas, tijm en honing bijvoorbeeld? Ik ben meer van de zoete baksels, een lekkere noten-caramelkoek bijvoorbeeld | |
Mry | maandag 8 juli 2013 @ 11:16 |
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen. | |
Njosnavelin | maandag 8 juli 2013 @ 11:19 |
Dat klinkt goed Recept? | |
Mama_Mia | maandag 8 juli 2013 @ 12:47 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumble en ik maak altijd vanille ijs zonder ei, dus gewoon volle (houdbare) melk, slagroom, suiker, vanille-essence en dan voor het mooi (want in vanille ijs hoort van die zwarte puntjes) vanille stokje erdoorheen edit: ik gebruik geen vanillestokje voor het crumble deeg, dat proef je haast niet. En ik doe vaak wat meer blauwe bessen erin (meestal rond de 250 gram). | |
Isegrim | maandag 8 juli 2013 @ 13:11 |
Waarom zou je vanille-essence gebruiken als je toch ook echte vanille gebruikt...? | |
Mama_Mia | maandag 8 juli 2013 @ 15:35 |
omdat ik met een heel beperkt budget bak, en vanillestokjes in verhouding vrij duur zijn | |
Isegrim | maandag 8 juli 2013 @ 15:53 |
Okee. Het scheelt al een heleboel als je ze op de markt of bij de toko koopt in plaats van bij de super. | |
Njosnavelin | maandag 8 juli 2013 @ 16:52 |
Dankje, ga ik ook eens proberen! | |
Dragonberry | maandag 8 juli 2013 @ 20:13 |
Chocoflan! | |
Zo-is-dat | maandag 8 juli 2013 @ 20:22 |
Oehhhh recept!! | |
Dragonberry | maandag 8 juli 2013 @ 20:28 |
Staat hier | |
Zo-is-dat | maandag 8 juli 2013 @ 21:07 |
Thanks! | |
Myraela | dinsdag 9 juli 2013 @ 12:43 |
Volgende week wil ik bananenbrood gaan maken, wie had hier het beste recept? | |
Bortecinem | dinsdag 9 juli 2013 @ 20:13 |
Goed gelukt. | |
Helsinki | dinsdag 9 juli 2013 @ 22:02 |
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt . Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk . | |
Mirjam | dinsdag 9 juli 2013 @ 22:02 |
Dat ziet er goddelijk uit | |
Dragonberry | dinsdag 9 juli 2013 @ 22:13 |
Dankje ben zeker blij met hoe hij is geworden! Lemon curd | |
Myraela | woensdag 10 juli 2013 @ 12:59 |
Zin in zoet. Dus deze honingmuffins. Na eentje had ik ook wel weer genoeg zoet op, ik hou normaal helemaal niet van zoetigheid. | |
EnemyRock | woensdag 10 juli 2013 @ 15:14 |
Een cheesecake met rood fruit en witte chocolade die niet lang genoeg in de koelkast heeft opgesteven na het bakken omdat de gasten niet langer konden wachten, hij liep ene beetje leeg maar de smaak was zeer goed. Echt super smikkelen dit! Het stuk wat over was de dag er na was wel prima qua textuur ook na de nacht in de koelkast te hebben gestaan. | |
Myraela | woensdag 10 juli 2013 @ 15:26 |
Jammer dat ze niet langer konden wachten dan. | |
lady-wrb | woensdag 10 juli 2013 @ 15:31 |
nou de gasten hadden het heen en weer kunnen krijgen bij mij gewoon wachten tot het ding klaar is verdorie! | |
RunForrestRun | woensdag 10 juli 2013 @ 15:43 |
Ooh dat wil ik nog steeds een keer maken, maar vergeet het telkens. Helaas heeft onze combimagnetron het begeven, dus ik kan voorlopig niet meer bakken | |
ieniminimuis | woensdag 10 juli 2013 @ 19:03 |
Bedankt! Het werkte perfect | |
EnemyRock | donderdag 11 juli 2013 @ 16:01 |
Haha, ik ben niet zo lastig wat dat betreft, ik wist dat het fout zou gaan maar misschien was ik gewoon iets te laat begonnen en het was al midden in de nacht (taart+film nacht met vrienden) hij smaakte in ieder geval erg goed! | |
madeliefff | donderdag 11 juli 2013 @ 19:01 |
De taart Ziet er ondanks dat hij nog zacht was lekker uit | |
EnemyRock | donderdag 11 juli 2013 @ 21:21 |
Ik zou 'm ook zeker aanraden, eigenlijk gewoon het blueberry cheesecake recept van 24kitchen gebruikt en die bodem is en blijft echt de lekkerste bodem voor mij, die hazelnoten WOW. | |
Mama_Mia | donderdag 11 juli 2013 @ 21:36 |
Zandkoekjes staan nu in de oven | |
djkoelkast | donderdag 11 juli 2013 @ 21:39 |
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt. Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 12 juli 2013 @ 09:14 |
Die ziet er lekker uit! Wat voor bodem zit eronder? En wat heb je over de aardbeien/banketbakkersroom gedaan? Ik heb ineens zin om te bakken. | |
Dragonberry | vrijdag 12 juli 2013 @ 09:54 |
oh | |
djkoelkast | vrijdag 12 juli 2013 @ 10:09 |
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken. Over de aardbeien zit glazuur: appelsap (of andere vruchtensap), water, beetje suiker en gelatine. Voordeel is ook dat je aardbeien langer mooi blijven. | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 12 juli 2013 @ 10:31 |
Tnx! Ik ga zo eens aan de slag. | |
Anne | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:05 |
De beeb vindt kokosmakronen heerlijk, maar als je ze in de winkel koopt vind ik ze altijd zo belachelijk duur (2,99 euro voor 5 stuks). Dus ik dacht, ik zoek eens een recept op en ik wist niet dat het zo simpel was om ze te maken. Kritiekpuntje van lief was dat ze een beetje droog waren en dat ze eruit zagen alsof ze zo op de bakplaat waren gekwakt (wat ook wel klopt, hihi). De volgende keer dus iets minder lang in de oven. En ik heb ringen gekocht om het wat mooier/netter te maken En daarnaast ook nog eens snoeppapier gehaald om er onder te doen. Is wel iets zoeter als ouwel, maar ouwel verkopen ze hier niet echt in de buurt. | |
djkoelkast | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:07 |
De oven 20 graden lager zetten helpt tegen de droogte, ik vind ze er niet verkeerd uit zien hoor, beetje 'vrij gevormd' is eigenlijk veel leuker dan zo heel netjes. Zolang die punten maar niet ergens in je gehemelte prikken is het toch goed | |
Anne | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:11 |
Thanks voor de tip . Ik ga het ook niet heel netjes maken hoor, daarvoor doet ie anders maar gewoon zijn ogen dicht tijdens het naar binnen werken. Maar als ik dat snoeppapier eronder wil doen, is het wel handig als ik zo'n ring gebruik . | |
Diconnected | vrijdag 12 juli 2013 @ 16:09 |
Ik ben weer een cheesecake aan het maken, dit keer New York style | |
Skaai | zaterdag 13 juli 2013 @ 10:18 |
Ik ben even vergeten van wie ik het recept heb gehad, maar er staat een Lemon Pound cake in de oven | |
blabbel6 | zaterdag 13 juli 2013 @ 12:03 |
Ik ben shortcake met caramel aan het maken. Rudolph van Veen kookt een blikje gecondenseerde melk en smeert dat over de koek. Dat dacht ik ook te doen dus ik heb een blikje gecondenseerde melk gekookt. Maar nu lees ik veel meer recepten waarin de melk gekookt moet worden met boter en suiker. Dat klinkt ook lekker. Nu is mijn vraag: zou ik mij dulce de leche in een pannetje kunnen kiepen en alsnog met boter en melk mengen? Lukt dat? Of kan ik beter bij mijn originele plan blijven? | |
Taartje | zaterdag 13 juli 2013 @ 13:07 |
Aardbeientiramisu *nomnom* | |
kvd | zaterdag 13 juli 2013 @ 14:29 |
Ik heb even een vraagje. Ben weer eens bezig mijn recepten te orden, digitaliseren enzovoort. Kom een recept van lemon curd tegen. Gaf een beetje een tegenvallend resultaat (te zuur, te vloeibaar). Dus ik ben een beetje aan het rondkijken, recepten vergelijken enzovoort. Maar alles verschilt nogal, van de verhouding citroen/suiker/boter, wel/geen maizena, hele eieren/alleen eigeel, volgorde van handelingen (beginnen/eindigen met boter, wanneer citroensap toevoegen enzovoort). Ofwel...wie heeft het ideale recept? Wat zijn de juiste verhoudingen zodat het een 'friszoete' smaak heeft en de juiste dikte. | |
Bakkerd | zaterdag 13 juli 2013 @ 14:32 |
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker! | |
Bortecinem | zaterdag 13 juli 2013 @ 14:59 |
Wow dit ziet er mooi en lekker uit. | |
EnemyRock | zaterdag 13 juli 2013 @ 15:11 |
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet. Alleen zou ik de smaak niet echt omschrijven als friszoet maar friszuur, een lekkere tinteling in je kaken als je een hapje neemt, misschien zou je meer suiker kunnen toevoegen anders. | |
kvd | zaterdag 13 juli 2013 @ 15:26 |
Jij gebruikt dus hele eieren begrijp ik? Hij gaat op het oefenpapiertje om het uit te proberen! En ik hou wel van het friszure, maar vriendlief niet. En om heel eerlijk te zijn, die ik had gemaakt was ook wel erg zuur (terwijl ik hou van zure matjes/beertjes en het eten van het citroentje die bij drinken zit). Suiker achteraf toevoegen leek me niet handig, want korreltjes. Dus deze slimbo dacht er even gezeefde poedersuiker bij te doen maar dat leverde dus klontjes op haha. | |
blabbel6 | zaterdag 13 juli 2013 @ 16:22 |
Heb ik gedaan en hij is inderdaad heerlijk! Ik had nog nooit zoiets gemaakt maar het is voor herhaling vatbaar. | |
EnemyRock | zaterdag 13 juli 2013 @ 19:14 |
Ik ben lekker handig bezig geweest en ik heb nu een New York style cheesecake in de oven staan terwijl ik om 8 uur moet werken, ik heb m'n zus gevraagd of ze om 5 over 8 de oven kan uitzetten en 'm dan zo lang mogelijk kan laten afkoelen in de oven alvorens 'm in de koelkast te zetten, als dat maar goed komt! En verder was ik aan het experimenteren met meloen jam, ik ben dus van plan om deze meloen jam (met munt en limoensap) over de cheesecake te smeren als het allemaal een beetje lekker smaakt. *edit, nog handiger bezig geweest, om 5 over 7 moest de oven van 200 naar 100 graden, wat ik dus was vergeten, 20 minuten te lang in de oven gestaan op 200 graden dus ik weet nu niet wat ik het beste kan doen, minder lang in de oven of de temperatuur van 100 graden veranderen naar bijvoorbeeld 75 graden? [ Bericht 23% gewijzigd door EnemyRock op 13-07-2013 19:25:39 ] | |
Skaai | zaterdag 13 juli 2013 @ 22:51 |
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zeg | |
AnneX | zondag 14 juli 2013 @ 09:27 |
Vandaag weer eens bakken. Wil jij ( of iemand anders) de link hiervan plaatsen alsjeblieft. | |
Tinuviel | zondag 14 juli 2013 @ 10:13 |
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit. Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk. | |
douche-eendje | zondag 14 juli 2013 @ 10:26 |
als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei... | |
kvd | zondag 14 juli 2013 @ 10:26 |
Ik heb geen idee of het wat is, maar ik kom dit recept tegen, voor cake, cupcake en muffin. Lijkt mij dat je er zo vruchtjes in kan doen. http://www.allergiekookbo(...)s-cakemuffin-recept/ En lees dat je ook kan vervangen door andere vloeistoffen, bijvoorbeeld.....vruchtensap! http://www.goeievraag.nl/(...)cupcakes-melk.328715 | |
Tinuviel | zondag 14 juli 2013 @ 10:34 |
Ei kan ze gewoon hebben, ik dacht boter ook, maar dat zal ik nog navragen voor de zekerheid. Sommige producten zijn blijkbaar zo bewerkt, dat er dan niets meer te merken is van de lactose. Ik weet dat ze melk en joghurt echt niet kan hebben, gele kaas is geen probleem. Ik zag trouwens bij het doorklikken op het lactosevrije cupcake recept, dat ze daarin boter idd hebben vervangen door soja minarine. Kvd bedankt voor de linkjes. | |
Skaai | zondag 14 juli 2013 @ 11:45 |
Klik hier voor een hemelse ervaring | |
kvd | zondag 14 juli 2013 @ 12:06 |
Is hij erg zuur? Heb nu het recept van de starbucks lemon pound cake opgeslagen, maar daar zit ook het vruchtvlees van de citroenen in. Denk niet dat dat thuis heel erg gewaardeerd gaat worden (maar hij ziet er zo lekker uit....) Vandaag denk ik maar een gewone pound cake maken (als ik nog genoeg boter heb), met een citroenglazuur erover | |
Skaai | zondag 14 juli 2013 @ 12:08 |
In de cake zelf is het naar mijn mening absoluut niet zuur, de siroop die je er later overheen doet maakt het erg zurig. Dat siroop receptje kan je dus gerust halveren, dat staat ook in het recept. Ik ben een die hard en heb alles eroverheen gesmeten waardoor het dus erg zuur was (maar daar hou ik wel van) Je kan er ook sinaasappel ipv lemon van maken dat scheelt ook wel wat in de zurigheid denk ik | |
kvd | zondag 14 juli 2013 @ 12:21 |
Ik hou ook van zuur, maar vriend niet zo. En om nou weer een cake in mijn eentje op te eten terwijl er eigenlijk wat kilootjes vanaf mogen lijkt me nou ook niet echt een goed idee Sinaasappels zijn ook een idee, alhoewel ik die geloof ik niet in huis heb. Citroen dus wel. Schil zou ik er zelf al weer uitlaten, daar heb ik iets tegen ( ) Denk dat ik maar even bij mijn originele plan voor vandaag blijf (cake zonder citroen maar met citroen icing, kan hij dat aan mij geven ) en binnenkort 'jouw' recept (met sinaasappel) of die van starbucks ga maken | |
AnneX | zondag 14 juli 2013 @ 12:29 |
Oh fijn ! Thx. Dan ga ik gelijk maar voor de limoenen die " opmoeten" | |
AnneX | zondag 14 juli 2013 @ 12:37 |
En een vraag: wrom zou ik nog eens een vorm bekleden met bakpapier ? Ik zie het steeds vaker: bij de ronde vormen, de plaatcakes. Is een Boukje spuitbusje niet voldoende ? Bij gebrek aan andere ingrediënten en nog Marokkaanse koekjes in de trommel, uitgesteld naar morgen en de link opgeslagen. | |
Sunnythesun | zondag 14 juli 2013 @ 12:39 |
Met bakpapier is de randafwerking veel netter is mijn ervaring. Meestal doe ik alleen bakpapier op de bodem van de vorm, maar bij bijvoorbeeld een cheesecake doe ik er een strookje rondom in om de zijkant van de taart mooi strak te krijgen. | |
Noek | zondag 14 juli 2013 @ 15:05 |
Yay! Nieuwe hype. De appel-mascarpone is vorig jaar. FOK! Ga 'em snel maken maar dan met sinaasappel. Zure sloten hier trekken de citroen vast niet. | |
EnemyRock | zondag 14 juli 2013 @ 15:07 |
Ik heb een NewYork style cheesecake gebakken en geëxperimenteerd met munt-meloen jam, de munt overheerst iets te veel maar ik vind 'm wel lekker dus ik heb besloten om deze er toch overheen te smeren. Nog niet aangesneden ik ben benieuwd! | |
kvd | zondag 14 juli 2013 @ 16:19 |
Pound cake in de oven, met een klein beetje citroensap erdoor, smaakt alweer jummie! | |
kvd | maandag 15 juli 2013 @ 14:17 |
Het resultaat: | |
Qunix | maandag 15 juli 2013 @ 14:30 |
Ziet er goed uit! Ik hou wel van een beetje door gebakken. Heb je een link naar het recept voor mij? | |
Anne | maandag 15 juli 2013 @ 14:34 |
Uiteraard! http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan. Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken. | |
Qunix | maandag 15 juli 2013 @ 15:02 |
Hoelang deed jij ze erin? | |
Anne | maandag 15 juli 2013 @ 15:03 |
Dat weet ik niet meer . Ik heb tussentijds een beetje gevoeld en steeds weer een paar minuten erbij gedaan. En die van mij zaten er dus echt te lang in . Ik zou dus de tijd aanhouden van de blog. | |
Qunix | maandag 15 juli 2013 @ 15:05 |
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant? Ik wil dit binnenkort maken | |
Anne | maandag 15 juli 2013 @ 15:05 |
Ze waren door midden te breken . Ze waren ook niet krokant van binnen verder, alleen droog dus . | |
AnneX | maandag 15 juli 2013 @ 18:03 |
De pound cake met limoensap: een subtiel smaakje. De icing volgt morgen. Wel al drie dikke plakken geproefd. Lekker hoor ! Recept van http://www.lovefoodies.com/ | |
Mirjam | maandag 15 juli 2013 @ 21:25 |
is 'ie nou zo nat van onderen? Ziet er lekker uit | |
AnneX | maandag 15 juli 2013 @ 21:30 |
Ja, is er niet minder smakelijk om. Potverdrie al drie plakken op ! Komt uit een combi oven, misschien langer erin laten. Nu keurig aan gewichten, hoeveelheden en temp gehouden. Hij gaat wel in de herhaling. | |
Mirjam | maandag 15 juli 2013 @ 21:31 |
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkant Het recept beviel goed dus? Ik kom erg in de verleiding er ook 1 te maken | |
Dragonberry | maandag 15 juli 2013 @ 21:41 |
Hmmm citroen Lijkt me heel lekker die cake! Ik heb choco-chip muffins gemaakt | |
Tinuviel | maandag 15 juli 2013 @ 22:37 |
Dat ziet er lekker uit. | |
AnneX | dinsdag 16 juli 2013 @ 11:33 |
Dit is de juiste link voor de citroen-limoen-sinasappel pound cake whatever http://www.lovefoodies.co(...)ke.html#.UeUMNcsaySO Het stoort mij, dat ik soms wat slordig lees en wat (eigenwijs) aanklooi. Of het wat uitmaakt? : ik zou rustig de suiker en de eier eerst hebben gemixt bijv. Op het laatste moment lees ik nog net dat de volgorde anders is ! De dag erna: De instructies voor glaceren over het hoofd gezien ( terwijl ik het zelf had kunnen verzinnen De cake overall inprikken en dán pas het glazuur erover / ingieten !!! Snel weer even een plakje -klein- geproefd | |
Noek | dinsdag 16 juli 2013 @ 13:29 |
Lekker? Denk dat ik de syrup niet ga maken. Of is dat heel erg zonde und jammer? | |
kvd | dinsdag 16 juli 2013 @ 13:37 |
zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed. in vergelijking met de nderen heb ik iets anders gemaakt, namelijk de starbucks lemon pound | |
Noek | dinsdag 16 juli 2013 @ 13:44 |
Ah ok! Ik heb het met sinaasappel gemaakt. Ik wil nog graag de lemon poppy seed muffins van Starbucks maken. | |
Mirjam | dinsdag 16 juli 2013 @ 13:59 |
Ik heb de ingrediënten voor die lemon pound cake gehaald ik denk dat ik de syrup ga maken met een sinaasappel en citroen, ik ben bang dat enkel citroen te zuur wordt en dat zou zonde zijn | |
AnneX | dinsdag 16 juli 2013 @ 14:19 |
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen. Voor tiramisu etc. Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp. De icing zou ik niet weglaten ! Dat beetje suiker ? kan er wel bij Gewoon een trap ekstra op/aflopen. ( eieren- roomboter- suiker) . Ik moet eraf blijven. Nog net genoeg voor toet vanavond 4 pp en morgen traktatie mét collega. | |
kvd | dinsdag 16 juli 2013 @ 14:24 |
Ik heb de icing op de makkelijke manier gemaakt blijkbaar...beetje sap met poedersuiker...lekker knapperig laagje geworden. Sinaasappel is de volgende uitvoering Die muffins zien er ook lekker uit... | |
followthesun | dinsdag 16 juli 2013 @ 17:23 |
Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van? | |
Noek | dinsdag 16 juli 2013 @ 18:19 |
Als ik iedereen* moet geloven is de cake echt heel lekker. Het voelt en ziet er ook mooi vochtig/zompig ( vind moist een beter woord) uit. Ik maak alleen maar dingen en deel het uit want ik vind bakken en koken therapeutisch. *wel 3!! personen | |
EnemyRock | dinsdag 16 juli 2013 @ 19:45 |
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake http://www.mijnreceptenbo(...)eloen-citrusjam.html http://madamconfituur.com(...)van-meloen-met-munt/ Ik heb het hier van afgeleid in ieder geval, cantaloupe gebruikt en 8-9 blaadjes munt, aan te raden is om wat minder munt te gebruiken op zo weinig vruchtvlees. | |
Mirjam | dinsdag 16 juli 2013 @ 20:48 |
erm nerm nerm | |
AnneX | dinsdag 16 juli 2013 @ 23:42 |
...Mirjam Eet je hem alleen of deel je uit...? | |
followthesun | woensdag 17 juli 2013 @ 10:13 |
Thnx, ik ga er eens naar kijken | |
Taartje | donderdag 18 juli 2013 @ 11:57 |
Een vraagje! Binnenkort wil ik karamel gaan maken, en daarvoor heb ik een thermometer nodig die ik in de pan kan zetten. Wat voor thermometer kan ik daarvoor het beste gebruiken? Zo'n klassiek 'staafje' dat ik erin zet, of eentje met zo'n digitaal klokje erbij? | |
djkoelkast | donderdag 18 juli 2013 @ 12:02 |
Dan moet je een suikerthermometer hebben, anders gaat het geheid fout. Zoiets: De meeste bakshops hebben die wel, ik zou niet meer dan ¤ 15 betalen. | |
Aberkullie | donderdag 18 juli 2013 @ 14:12 |
Als ik dit zie mis ik mijn oude oven Ik had: Ik heb nu:
| |
Myraela | vrijdag 19 juli 2013 @ 14:26 |
Bananenbrood met grove stukken chocolade. Lekker! Lijkt wel meer op een cake eigenlijk. | |
emil23 | vrijdag 19 juli 2013 @ 14:38 |
Slechte ruil... | |
Aberkullie | vrijdag 19 juli 2013 @ 14:40 |
Ik kreeg er wel een mooier appartement bij. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 juli 2013 @ 14:45 |
Tiramisu met limoen? Yuk | |
Sunnythesun | vrijdag 19 juli 2013 @ 15:03 |
Nee is lekker ipv koffiesmaakjes limoncello en limoen gebruiken Zomerse versie. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 juli 2013 @ 15:10 |
Room en citrus vind ik geen lekkere combi | |
AnneX | vrijdag 19 juli 2013 @ 15:12 |
Nu weet ik het recept niet op te lepelen - pun intended- uit mijn hoofd. Iets met eieren - mascarpone - limoncello - limoen zest. Had ik het naar jou eens gemaild, Sunny? Tijd lang veel gemaakt en nooit klachten ( gehoord) , Piet. En jij gebruikt room? | |
Tinuviel | vrijdag 19 juli 2013 @ 15:13 |
Ik wil dus volgende week cupcakes/ muffins met fruit erin maken. Het cupcake recept heb ik al. Nu vroeg ik me af als ik er fruit in wil doen: frambozen, blauwe bessen oid kan ik verse gebruiken of moet het bevroren zijn of hangt het van de bessen af? | |
MissHobje | vrijdag 19 juli 2013 @ 15:51 |
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen. | |
Taartje | zaterdag 20 juli 2013 @ 13:02 |
Mmm, al die citroen- en sinaasappelcakes zien er heerlijk uit! Ik heb me gewaagd aan gezouten carameltaartjes. De bodem was nog iets te dik naar m'n zin en de caramel komt uit een blikje (inmiddels is de thermometer binnen en kan ik zelf aan de slag). Maar lekker waren ze wel! | |
kvd | zaterdag 20 juli 2013 @ 13:08 |
Op dit moment staan er sinaasappel pound cake cupcakes in de oven (een een klein gewoon cakeje daarvan, beslag over). Daar gaat straks een limoen glazuur overheen. Lijkt me wel lekker fris voor na een BBQ vanavond. (beslag is al weer heerlijk) | |
kvd | zaterdag 20 juli 2013 @ 22:55 |
De sinaasappel pound cake cupcakes met limoenglazuur (was nog niet helemaal hard ) + een cakeje van van hetzelfde beslag. | |
Tinuviel | zondag 21 juli 2013 @ 07:12 |
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn? | |
Purdey | zondag 21 juli 2013 @ 10:46 |
Volgens mij is dat bevroren fruit in doosjes goedkoper dan vers invriezen. En het is gewoon hetzelfde | |
Sts | zondag 21 juli 2013 @ 11:52 |
En omdat we er nog niet genoeg hadden gezien een orange/lemon pound cake met roomkaas. Reuzelekker Alleen gooi ik er de volgende keer iets minder gewone citroenglazuur over. Voor de mensen die hem ook gemaakt haddden: plakken de randen bij jullie ook aan het bakpapier? Zou langer bakken dat misschien verhelpen? Bij mij kwam er echt zo'n dun kleverig randje los hier en daar. | |
bloempje-moi | zondag 21 juli 2013 @ 14:21 |
Iemand enig idee waar je in Nederland rozenwater (voor consumptie) kan kopen? Ik kom nogal wat recepten tegen waar het in moet, maar weet niet waar het te koop is. | |
emmyemmy | zondag 21 juli 2013 @ 14:22 |
In van die turkse winkeltjes of toko's | |
Tinuviel | zondag 21 juli 2013 @ 20:12 |
Oh nou dan haal ik dat wel de avond voordat ik ga bakken. Gaat het dan ook helemaal bevroren in het deeg of blijft het eerst even buiten staan? | |
djkoelkast | zondag 21 juli 2013 @ 20:45 |
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit. | |
-J-D- | maandag 22 juli 2013 @ 13:45 |
Deze ben ik nu aan het maken. Ben benieuwd! Hopelijk gaat het bij mij wat soepeler, al ben ik geen ervaren patissier. | |
-J-D- | maandag 22 juli 2013 @ 16:14 |
Goddelijk! Echt een aanrader! | |
casper019 | maandag 22 juli 2013 @ 20:37 |
Jikes heb je daar een recept van?? | |
Mirjam | maandag 22 juli 2013 @ 20:40 |
http://www.lovefoodies.co(...)ke.html#.UeUMNcsaySO | |
casper019 | maandag 22 juli 2013 @ 20:41 |
heeft iemand trouwens welis wolkencake van dr oetker gemaakt.. is dat lekker??? http://www.oetker.nl/producten/wolken-cake/wolken-citroen/ wil morgen iets lekkers maken! | |
HenkPietKlaasWim | maandag 22 juli 2013 @ 20:47 |
Beter maak je dit recept: http://koken.blogo.nl/2013/04/03/recept-wolkencake-chocolade/ | |
Tinuviel | maandag 22 juli 2013 @ 22:46 |
Dankje, daar had ik nou niet bij stil gestaan. Ik zie er wel tegenop om bij deze temperaturen te bakken. Hoe doen jullie dat? | |
Adelante | maandag 22 juli 2013 @ 22:50 |
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief? | |
Dragonberry | maandag 22 juli 2013 @ 23:31 |
Gewoon niet Ik doe deze dagen sowieso zo min mogelijk. | |
HenkPietKlaasWim | dinsdag 23 juli 2013 @ 08:05 |
Google kwam met deze: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml En dat is dezelfde. | |
Qunix | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:16 |
http://www.ohmyfoodness.n(...)kdeeg-chocolate-chip Hmm.. Suiker met roomboter eten. | |
Purdey | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:24 |
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehalte | |
AnneX | dinsdag 23 juli 2013 @ 12:31 |
| |
Mama_Mia | woensdag 24 juli 2013 @ 17:27 |
Zelfgebakken aardbeientaart met een laag aardbeienmousse en een topping van slagroom, verse aardbeien en een klein laagje mousse helaas mag ik m niet zelf opeten maar is hij voor de buurvrouw (met wie ik hem gemaakt heb) als verrassing voor haar vriend | |
Oognip | woensdag 24 juli 2013 @ 17:37 |
Buurvrouw Ben heel benieuwd hoe hij vanavond gaat smaken! En uiteraard krijgt u ook een stukje | |
Mama_Mia | woensdag 24 juli 2013 @ 22:20 |
Hij was | |
Anne | woensdag 24 juli 2013 @ 22:24 |
Dat ziet er lekker (strak) uit ! | |
Skaai | woensdag 24 juli 2013 @ 22:35 |
Weer een lemon pound cake gemaakt, ouders krijgen morgen bezoek uit Engeland en ik vond mijn cake erg Engels dus ga ik ze morgen eens volproppen! | |
EnemyRock | donderdag 25 juli 2013 @ 22:43 |
Ziet er heel smakelijk uit, ik denk dat ik zoiets ook maar eens ga proberen te fabriceren binnenkort, of nouja binnenkort... Als ik terug ben van vakantie. | |
Myraela | vrijdag 26 juli 2013 @ 07:57 |
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is? Soort van, we krijgen chinezen op bezoek, laten we bij de chinees eten. | |
Tinuviel | vrijdag 26 juli 2013 @ 09:05 |
Even crosspost vanuit de taarten topic. Door versierde bovenkant is de mooie kleur slecht te zien, ik kom nog eens de binnenkant showen:
| |
minilot | vrijdag 26 juli 2013 @ 16:22 |
Vraagje: weet iemand of er een supermarktketen is waar ik parelsuiker kan halen? Om nou helemaal daarvoor een uur in bus + tram te zitten naar de groothandel.. O, o, o, maar Piet - heb je wel eens lemon posset op? Ik dacht dat ik de combinatie ook niet lekker vond, tot ik een paar jaar geleden in Engeland eens een posset kreeg en sindsdien ben ik om. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 juli 2013 @ 16:25 |
Nee, vind ik ook niet lekker. | |
minilot | vrijdag 26 juli 2013 @ 16:26 |
Helaas. | |
Skaai | vrijdag 26 juli 2013 @ 17:31 |
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterd En ze worden altijd al doodgegooid met Hollandse meuk hier, ik denk ik laat ze thuis voelen | |
Selestha | vrijdag 26 juli 2013 @ 18:12 |
Lemon curd Ik vind room en citrus juist héérlijk | |
AnneX | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:16 |
Na het onweer eerder, koelde het voldoende af om de chocolade cake/ taart te bakken, die al dagen in mijn hoofd zweefde. http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml Omdat ik een oneindig vertrouwen heb in Karin. Ipv een cakeblik besloot ik alsnog een springvorm ( 25 cm) te gebruiken. Hij werd 'slechts' 2,5 cm hoog. Eigenlijk ook niet erg, want de choco cake bleek best machtig. Én lekker. Niet zo moist als de LemonPundCake, ws. doordat gemalen amandelen in het beslag gaan. My 2 cents. De helft naar de buurvrouw, want anders eten we dat allemaal met z'n tweeën Dit was hem: | |
Adelante | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:26 |
Cake (ff gegrild) met aardbeien en creme fraiche vanille mengsel | |
Ooi86 | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:31 |
Ik heb gister de vieste taart ooit gemaakt. Een lemon layer cake uit het Magnolia Bakery boek. Hij was echt veel te citroenig. Echt geen aanrader. | |
AnneX | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:39 |
Gegrild @ Adelante. En jammer van het werk, als het een vieze taart is | |
Mirjam | zaterdag 27 juli 2013 @ 18:30 |
ziet er heerlijk uit | |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 20:53 |
Deze cake is een beetje ingezakt/aangebrand/lelijk.. Maar wel heel lekker! Chocolade chiffon cake | |
kvd | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:40 |
oei, die ziet er lekker uit....heb je een receptje? | |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:42 |
Deze heb ik gebruikt Op die site staat ook een fantastisch recept voor een originele Pandan Chiffon | |
kvd | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:48 |
Dank je, ga hem even opslaan. | |
casper019 | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:13 |
recept?? | |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:37 |
paar post hierboven staat een linkje | |
Xaryna | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:40 |
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen. | |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:41 |
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik. | |
Xaryna | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:42 |
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richting Toko zit hier helaas niet in de buurt. | |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:45 |
Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvliet Maar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzo | |
Xaryna | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:46 |
Ik wil het morgen maken! Ik kan ook nog langs EkoPlaza, die hebben vaak ook nog wat, maar dat is toch al gauw een kwartier fietsen en ik ben lui Ach, als ik het niet kan vinden heb ik nog een backup plan | |
kvd | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:57 |
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels. | |
djkoelkast | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:57 |
sukade vind ik echt zo vies | |
Xaryna | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:59 |
Top, thanks! | |
Xaryna | zondag 28 juli 2013 @ 12:33 |
Nog een vraagje De vulling bestaat dus uit vruchten en sukade. Als ik de sukade oversla, moet ik dat dan compenseren met extra suiker oid? | |
kvd | zondag 28 juli 2013 @ 12:41 |
Volgens mij kan dat ja. Misschien kan je het ook met een beetje honing doen. Denk ook dat het er een beetje aan ligt wat voor vruchten je gebruikt (zoet of zurig), wat voor zoetekauwer je zelf bent, of de vruchten vers zijn of uit blik. Beetje suiker op het bladerdeeg is meestal wel lekker. | |
Xaryna | zondag 28 juli 2013 @ 20:47 |
Bedankt voor de hulp allemaal! Hier is het resultaat: Zelfgemaakt bladerdeeg met een vulling van krenten, ruwe rietsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en sukade. Mocht er interesse voor zijn dan kan ik het recept overtypen van mijn bakboek. | |
Dragonberry | zondag 28 juli 2013 @ 20:53 |
Ziet er goed uit! | |
lady-wrb | zondag 28 juli 2013 @ 20:58 |
nou idd, van die vieze gummetjes | |
djkoelkast | zondag 28 juli 2013 @ 21:04 |
Buiten de vieze tekstuur smaakt het ook nog eens naar rotte binnenste van een citroenschil. Het ergste is dat het er nog op lijkt ook, het is deze mislukte citrusvrucht met tentakels en dan ingemaakt met suiker: | |
Qunix | zondag 28 juli 2013 @ 21:35 |
Dinsdag ga ik de kokosmakronen maken, eerder gepost in dit topic! | |
diginoob2 | maandag 29 juli 2013 @ 12:03 |
Vraag: Wat kan er voor zorgen of juist voorkomen dat de bodem van een taart gelijkmatig bakt in de oven? Ik had laatste een bodem die in het midden vrij dik was en aan de randen smal... | |
Redcoon | maandag 29 juli 2013 @ 13:50 |
Eens, ziet er goddelijk uit. Maar wat is het? | |
-J-D- | maandag 29 juli 2013 @ 14:23 |
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph. | |
Myraela | maandag 29 juli 2013 @ 15:49 |
Een simpele citroencake. En mijn nieuwe verslaving. Koffie meringue. | |
Dragonberry | maandag 29 juli 2013 @ 18:23 |
Mooie cake! En merengue is altijd goed | |
casper019 | maandag 29 juli 2013 @ 19:01 |
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!! | |
lady-wrb | maandag 29 juli 2013 @ 19:04 |
en smaakt het ook nog een beetje? | |
casper019 | maandag 29 juli 2013 @ 19:33 |
lees bovenstaand ''ontzettend lekker'' ik ga hem zeker nog een x maken en ook de chocolade variant proberen want ik vind em erg lekker!! | |
Myraela | maandag 29 juli 2013 @ 19:41 |
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen. | |
Mirjam | maandag 29 juli 2013 @ 19:47 |
en het is nog veel lekkerder ook | |
Anne | maandag 29 juli 2013 @ 19:47 |
Wolkencake . Ik heb ook nog 2 verschillende smaken staan. | |
Anne | maandag 29 juli 2013 @ 19:48 |
Dan heb je nog nooit wolkencake op. | |
Dragonberry | maandag 29 juli 2013 @ 19:48 |
Op zich leuk met een pakje bakken. Het kan eigenlijk niet mis gaan en dat is gelijk ook waarom het op een bepaald moment niet meer leuk is.. Het is dan juist leuk dat je zonder pakjes iets maakt wat ook nog goed lukt Wordt meestal ook nog lekkerder en niet zo mierzoet. Goed begin dus, zo'n wolken cake | |
Myraela | maandag 29 juli 2013 @ 20:06 |
Vaak wel. Aan de andere kant zijn er best pakjes, potjes en zakjes die ik lekker vind. Geen ervaring met de wolkencake. Het haalt alleen de plezier uit het bakken sowieso weg. | |
#ANONIEM | maandag 29 juli 2013 @ 20:08 |
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept? | |
Dragonberry | maandag 29 juli 2013 @ 20:21 |
Lekkerder?! maak deze dan eens! | |
douche-eendje | maandag 29 juli 2013 @ 20:37 |
Of deze. | |
casper019 | maandag 29 juli 2013 @ 21:00 |
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren! | |
#ANONIEM | maandag 29 juli 2013 @ 21:50 |
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevallig ik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen! Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2013 21:55:27 ] | |
Harajuku. | maandag 29 juli 2013 @ 22:07 |
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier. | |
Dragonberry | maandag 29 juli 2013 @ 22:41 |
Precies daarom vind ik het helemaal niet verkeerd om een pakje te gebruiken. Maar ik ben verder nog nooit een cake tegengekomen met een basis van slagroom volgens mij.. Zal eens zoeken of er een wolkencake te maken valt zonder hulp van Dr. Oetker | |
Myraela | maandag 29 juli 2013 @ 23:15 |
Heb jij kinderen? Ik heb overigens niets tegen pakjes hoor, ik heb zelf die kwarktaart van Oetker wel eens gemaakt, en die bodem is stiekem best lekker. | |
emmyemmy | dinsdag 30 juli 2013 @ 17:46 |
Heb een nobake kwarktaart gemaakt (oreobodem, vanille, aardbeien en 86% pure chocolade snippers) en een kaas ui brood met pittige dipsaus | |
tombolafan | dinsdag 30 juli 2013 @ 19:04 |
Dat ja En niet ff zeggen he hara | |
casper019 | dinsdag 30 juli 2013 @ 20:52 |
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op! morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen?? | |
Redcoon | dinsdag 30 juli 2013 @ 21:54 |
Thanks. | |
Myraela | woensdag 31 juli 2013 @ 10:26 |
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren. Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo. | |
Pietverdriet | woensdag 31 juli 2013 @ 10:28 |
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten? | |
kvd | woensdag 31 juli 2013 @ 10:35 |
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou. Voor dat recept doe je alles in gelijke hoeveelheden, dus moet je 200 gram eieren gebruiken en dat zou overeen komen met 4 M-eieren. | |
Pietverdriet | woensdag 31 juli 2013 @ 11:01 |
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten? Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake Alles op kamertemperatuur hebben Eiwit keistijf slaan Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren. Dan schep ik de eiwitten erdoor. Resultaat is dan een veel luchtiger cake. | |
kvd | woensdag 31 juli 2013 @ 11:30 |
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruiken | |
Dot. | woensdag 31 juli 2013 @ 11:45 |
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt Luiheid troef En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd! | |
Dragonberry | woensdag 31 juli 2013 @ 11:48 |
De meeste eieren wegen toch wel ongeveer hetzelfde en anders iets meer. Ik gebruik liever hele eieren dan dat ik een beetje moet weggooien. Nooit problemen mee gehad. | |
MaximusTG | woensdag 31 juli 2013 @ 11:50 |
Maar je kan toch ook eerst je eieren afwegen en dan de rest daarop omrekenen. Nou zal het niet zo nauw komen als je idd M eieren hebt als ze die bedoelen, maar toch. De andere ingredienten kun je immers makkelijk tot de gram nauwkeurig afwegen. | |
Paladin82 | woensdag 31 juli 2013 @ 17:31 |
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig. Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant. | |
bloempje-moi | woensdag 31 juli 2013 @ 17:49 |
| |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 17:50 |
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes. Simpel recept om te proberen: 1 ei 120ml melk 200g bakmeel (zelfrijzend) 100g suiker (kristal) 1/2 tl zout 60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!) Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem. Ok dan: Verwarm de oven voor op 200 graden C Ei loskloppen met een vork Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen! 20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat. Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter. In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat. | |
Noek | woensdag 31 juli 2013 @ 18:02 |
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop? | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 18:05 |
Ja, anders zijn het ook geen muffins Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel. | |
Dot. | woensdag 31 juli 2013 @ 18:12 |
Ik heb nog nooit klonten in m'n beslag gelaten eerlijk gezegd. Dadelijk hap je ipv in een lekkere muffin in een bloemklont Ik roer altijd met zo'n gummi spatel tot het gewoon gemengd is en dan klaar. Ik gooi ook wel altijd alle droge ingrediënten in een keer bij de natte en dat gaat erg goed. Muffinbakjes vullen kan heel handig met een ijsschep. En als je extra mega luchtige wilt en je kunt het vinden kun je naast bakpoeder of zelfrijzend bakmeel ook wat extra baksoda gebruiken. Wel een lepel of wat honing erbij doen zodat het goed reageert. | |
Noek | woensdag 31 juli 2013 @ 18:12 |
Thnx, ik ga het zo eens proberen. | |
bloempje-moi | woensdag 31 juli 2013 @ 18:28 |
Voor zo'n ronde top zijn ook foefjes voor geloof ik. Eerst de temperatuur hoog zetten zodat er snel een laagje opkomt, en dan de temperatuur verlagen zodat het beslag door het al gevormde laagje heen komt. En de vormpjes vrij vol doen, voller dan meestal is aangegeven. | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 18:36 |
Geen bloemklonten, bloem moet verzadigd zijn. | |
fotostarter | woensdag 31 juli 2013 @ 18:37 |
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht. Schade 90ct Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken. | |
Pietverdriet | woensdag 31 juli 2013 @ 18:38 |
Pakjes en bakmeel... Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook. Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen. | |
fotostarter | woensdag 31 juli 2013 @ 18:41 |
Hier de foto Inderdaad, en een kapsel is ook zo gemaakt Afgelopen zaterdag nog gedaan. In de tijd dat het kapsel in de oven gaat een banketbakkersroom maken, kunnen mooi tegelijkertijd afkoelen, om hem daarna vol te leggen met verse aardbeien | |
Pietverdriet | woensdag 31 juli 2013 @ 18:41 |
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze was | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 18:42 |
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebt | |
Pietverdriet | woensdag 31 juli 2013 @ 18:45 |
Ik vind koolzaadolie zo smerig | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 19:41 |
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter | |
Dot. | woensdag 31 juli 2013 @ 20:26 |
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier. Laatst nog een batch bosbessen muffins en bananen muffins gemaakt, die waren binnen no time allemaal weg op m'n werk, waaronder een heleboel mensen die een tweede of derde namen, dus ik ben niet de enige | |
fotostarter | woensdag 31 juli 2013 @ 20:38 |
Koolzaadolie.. das om te tanken | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 20:40 |
Je kunt het ook eten | |
Pietverdriet | woensdag 31 juli 2013 @ 20:45 |
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen. Ik wil een kapsel kunnen maken dat luchtiger is dan van de bakker zonder dat ik wat anders gebruik dan eieren, suiker en een meelsoort. | |
kwakz0r | woensdag 31 juli 2013 @ 21:03 |
Mijn favoriete recept is op basis van alleen cacao, geen gesmolten chocola, en met weinig meel. Als je zoekt op " best cocoa brownies" vind je ze zeker. Volgens mij heeft het ook op smitten kitchen gestaan. Door alleen cacao te gebruiken worden ze meer chewy met zo'n ietwat barstende bovenlaag. Ik heb er alleen nog maar succes mee gehad. Liefst wel goed laten afkoelen voor je ze snijdt, ze moeten niet helemaal gaat zijn en dus opstijven, of anders als je geen geduld hebt warm uit de vorm scheppen en eten met goed vanille roomijs. *KWIJL* | |
Dot. | woensdag 31 juli 2013 @ 21:06 |
Ah, dat is een verschil ja Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect! | |
#ANONIEM | woensdag 31 juli 2013 @ 21:16 |
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken. | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 21:29 |
Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins. Ik gebruik kokosolie overal voor | |
#ANONIEM | woensdag 31 juli 2013 @ 21:32 |
Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet. | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 21:33 |
Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boter Kokosolie is ook erg goed als handcreme, gezichtscreme, glijmiddel. Wat ik zeg: kokosolie wordt hier overal voor gebruikt | |
#ANONIEM | woensdag 31 juli 2013 @ 21:34 |
Maar ik vind boter niet lekker dus liever niet, haha. Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker, het is heel voedend en je krijgt er lekker zacht haar van. En als handcrème soms ook ja, als ik heel droge handen heb. Fijn spul. | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 21:36 |
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten Ohja massage-olie is het ook goed voor. | |
#ANONIEM | woensdag 31 juli 2013 @ 21:38 |
Ik doe er dan ook wel boter in, maar niet te veel want ik vind de smaak van boter ronduit vies. Ik maak dan ook bijna nooit een 'gewone' cake of 'gewone' koekjes, meestal doe ik er dingen in die de smaak van boter overschaduwen. Al vind ik dat de smaak van boter in koekjes nog wel mee valt. En buttercream maak ik al helemaal niet, bah als ik een topping op een cupcake wil doe ik dat met een heel klein beetje boter, en verder mon chou, veel lekkerder! Kokosolie als massage-olie of glijmiddel kan ik me dus echt niet voorstellen, alsof je met olijfolie iemand gaat masseren Voor mij echt een product dat in de keuken en in de badkamer blijft, niet verder. | |
djkoelkast | woensdag 31 juli 2013 @ 21:42 |
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal Alleen in combinatie met latex condooms geen goed idee, dan moet je latex vrije nemen. Maar ik ga erg offtopic in een baktopic | |
minilot | woensdag 31 juli 2013 @ 23:17 |
Helemaal mee eens! Te gek spul inderdaad. Wat bakken betreft: ik hou juist zeer van de smaak van boter, maar in (bak)recepten waar boter vooral wordt toegevoegd voor de structuur gebruik ik tegenwoordig net zo lief kokosolie | |
Paladin82 | donderdag 1 augustus 2013 @ 07:47 |
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)? | |
djkoelkast | donderdag 1 augustus 2013 @ 10:15 |
Zou niet nodig moeten zijn, ik heb ze zo altijd in mijn gewone oven gebakken, hoeft ook niet met hete lucht. | |
casper019 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 19:02 |
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt? | |
emil23 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 19:20 |
Dat ziet er erg goed uit! | |
kvd | vrijdag 2 augustus 2013 @ 20:28 |
oei...lekker! | |
casper019 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 20:42 |
nou net probeert en hijs inderdaad super!! begrijp alleen niet waarom ik hem zo lang in de oven moestbakken, t bakken ging echt traag... mja t resultaat is er wel! | |
floris_b | zaterdag 3 augustus 2013 @ 11:01 |
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept: www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/ Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor? | |
djkoelkast | zaterdag 3 augustus 2013 @ 11:05 |
Deze is super lekker en wordt ook goed stijf: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/fraisier_cake_75507 Dan pak je daar dus alleen het stukje over crème pâtissière (stappen 9-15). De Kirsch is optioneel, ik gebruik het nooit. Cornflower is gewoon maizena. Let op: het is véél, ik doe dit recept altijd door midden, dan heb ik zat voor een taart. | |
SV-tje | zaterdag 3 augustus 2013 @ 14:52 |
Ik gebruik altijd het recept van Rudolph van Veen, staat op de site van 24 kitchen. | |
kvd | zaterdag 3 augustus 2013 @ 15:04 |
Staaop het programma voor morgen! Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal. En, hoe waren ze? | |
Popples | zaterdag 3 augustus 2013 @ 15:25 |
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken. | |
kvd | zaterdag 3 augustus 2013 @ 15:40 |
kijk, dat hoor ik graag | |
Popples | zaterdag 3 augustus 2013 @ 16:08 |
Als je voor alles een bakblik moet hebben loop je leeg en je kasten overvol Ze zijn hier inmiddels al uit de oven | |
Sandous | zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:47 |
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden... Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders.. tips | |
Dragonberry | zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:49 |
Dat zal wel naar de bodem zakken door de luchtigheid.. Maar kan wel. | |
#ANONIEM | zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:51 |
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot | |
djkoelkast | zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:57 |
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem. | |
Qunix | zondag 4 augustus 2013 @ 19:30 |
ik ben ze nu aan het bakken! Over 20 minuten zal ik een foto maken | |
Qunix | zondag 4 augustus 2013 @ 19:59 |
Dragonberry | zondag 4 augustus 2013 @ 20:00 |
Waar moeten we de bloem halen dan? | |
Qunix | zondag 4 augustus 2013 @ 20:15 |
Hij is lekker, maar kan vele malen beter... | |
djkoelkast | zondag 4 augustus 2013 @ 20:28 |
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop. Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel. Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken. Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt. Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben | |
Dragonberry | zondag 4 augustus 2013 @ 20:34 |
Duidelijk Zal voor mij online bestellen worden. De molen is hier alleen op zaterdag open en dan heb ik geen zin of geen tijd |